Kuva

Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
pousar
Viestit: 19
Liittynyt: 24.7.2008

käänteisosmoosi

ViestiKirjoittaja pousar » 6.12.2008 6:49

Käänteisosmoosi on prosessi, jossa paineen avulla pakotetaan liuotin (yleensä puhdas vesi) liikkumaan puoliläpäisevän kalvon läpi väkevämmästä liuoksesta laimeampaan päin, eli osmoosiin nähden väärään suuntaan. Käänteisosmoosia on käytetty 1970-luvulta asti veden puhdistamiseen, sekä suolattoman veden tekemiseen merivedestä, että erityisen puhtaan veden valmistamiseen lääketieteen, teollisuuden ja muihin tarpeisiin. Sen avulla voidaan myös tehdä tiivisteitä esimerkiksi tuoremehusta ilman kuumentamista.

Puhtaan veden erottamista merivedestä varten tarvitaan paine, joka on suurempi kuin meriveden aiheuttama osmoottinen paine. Se on noin 29 kPa. [1] Käänteisosmoosilaitteistolla saadaan 95% suoloista pois. Se riittää hyvin esimerkiksi veneilijöiden juomavesitarpeisiin. [2]

Nykyään käänteisosmoosilaitteistot ovat kilpailukykyisiä tuottamaan tarvittavan makean veden, esimerkiksi Foglön saaristokunnan käyttövesi tehdään suoraan merivedestä RO-laitteistolla. Yksittäisen saaristomökin makean vedentarve on kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa [3] Meriveden lämpötilasta riippuen tälläisen laitteiston vuorokausituotto on jopa 3000 litraa. RO-laitteisto on porakaivoa varmempi ratkaisu kallioisissa saaristo olosuhteissa. RO-laitteistolla voidaan myös pelastaa vanhaporakaivo, johon pääsee sekoittumaan suolainen vesi esim. kallion halkeamista.

RO-laitteiston käyttö- ja huoltokustannukset ovat kohtuulliset. Suotimien vuosihuollon kustannus on 100 - 200 euroa, sähköä vesitehdas kuluttaa noin kaksi euroa/1000 litraa valmista makeaa vettä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onko jollain kokemusta tästä? mitä mahdollisuuksia tämän käytöstä on vesiviljelyssä? kertokaa!
ja muistakaa kertoa myös niin että hömelöimmätkin ymmärtävät.
1 topicci löyty! Mutta lisäinfo aina kaikesta auttavasta ja kiinnostavasta on tarpeen!
Shit Happens!?!

Avatar
Kasvualusta
Viestit: 334
Liittynyt: 28.2.2004

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja Kasvualusta » 6.12.2008 18:04

En voi ymmärtää mitä hyötyä tuosta olisi surimmassa osassa suomea, kun hanasta tulee tarpeeksi puhdasta vettä. Ehkä enempi tarpeellista jossain syrjäseuduilla.

Teeseitse jos tarpeen :shock:
No one forgets the truth, they just get better at lying. - Revolutionary Road

kelimmo
1 tähti
1 tähti
Viestit: 207
Liittynyt: 20.9.2004

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja kelimmo » 6.12.2008 23:32

On kyllä hienoa aloittaa nolla-EC tasolta litkuja sekoitellessa. Suurimmassa osassa suomea vedessä on paljon klooria ja muita puhdistusaineita joita ei välttämättä halua kasveilleen syöttää. Monilla paikkakunnilla on hanaveden TDS-arvot 200-300 ppm luokkaa joka siis voi olla mitä tahansa suoloja.
Lisää veteen magnesiumia ja pH-buffereita ja anna mennä.
Hifistelyähän tämä touhu on mutta jos oikeasti haluaa kaiken irti mausta ja muutenkin laadusta ja on optimoinut kaikki muut osa-alueet kasvatustilassa on RO-laitteet mielestäni aika kohtuullinen ja järkevä investointi.

Muista ostaa malli jossa on kaksi esisuodatinta tai enemmän niin saat paremman tuloksen ja toimivamman setupin.

Varaudu siihen, että laite puskee suuria määriä "likaista" vettä viemäriin. Eli tarvitset letkun sekä hanasta RO-laitteelle että RO-laitteelta suoraan viemäriin.

mykologi
Viestit: 267
Liittynyt: 3.3.2009

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja mykologi » 31.10.2010 7:57

Nostetaampas vanhaa ketjua. Hankin jokin aika sitten ebaysta reilulla 50 eurolla postikuluineen käänteisosmoosivehkeen. Merkkiä Aquasafe. Se on 3 vaiheinen: karkeasuodatin, aktiivihiili ja kääntesosmoosikalvo. EC arvo vedessä tippuu nätisti nollaan. Ph säätyy huomattavasti pienemmällä litkumäärällä. Veden teko on melko hidasta, 40 litran saavillinen tulee noin 4-5 tunnissa. Viemäriin menee pari saavillista siinä ajassa. Toisin kuten aloitusviestissä sanotaan laite ei tarvitse sähköä ollenkaan ja suodattimetkin ovat melko halpoja. Kytkentä onnistui ruuvaamalla mukana tuleva kappale hanaan kiinni. Olen käyttänyt cal-mag plussaa lisälannoituksena kompensoimaan RO-veden puutteita. Käytän laitetta myös juomaveden tekoon. Lisää infoa kun on jotain kerrottavaa. Ja asun syrjäseudulla..

älämölö
Viestit: 363
Liittynyt: 16.1.2006

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja älämölö » 31.10.2010 15:33

mykologi kirjoitti:Nostetaampas vanhaa ketjua. Hankin jokin aika sitten ebaysta reilulla 50 eurolla postikuluineen käänteisosmoosivehkeen. Merkkiä Aquasafe. Se on 3 vaiheinen: karkeasuodatin, aktiivihiili ja kääntesosmoosikalvo. EC arvo vedessä tippuu nätisti nollaan. Ph säätyy huomattavasti pienemmällä litkumäärällä. Veden teko on melko hidasta, 40 litran saavillinen tulee noin 4-5 tunnissa. Viemäriin menee pari saavillista siinä ajassa. Toisin kuten aloitusviestissä sanotaan laite ei tarvitse sähköä ollenkaan ja suodattimetkin ovat melko halpoja. Kytkentä onnistui ruuvaamalla mukana tuleva kappale hanaan kiinni. Olen käyttänyt cal-mag plussaa lisälannoituksena kompensoimaan RO-veden puutteita. Käytän laitetta myös juomaveden tekoon. Lisää infoa kun on jotain kerrottavaa. Ja asun syrjäseudulla..


ICmagissa joku suositteli sekoittaan 50/50 puhdistettua vettä/raanavettä
Syy tais olla että peruslannotteista puuttuu jotain suoloja/mineraaleja/tjsp.
TYPOO pukkaa ku 2 sormel hakkaa

mykologi
Viestit: 267
Liittynyt: 3.3.2009

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja mykologi » 31.10.2010 19:26

Siis tuo cal-mag plus on juurikin niitä puuttuvia varten. http://www.gchydro.com/Botanicare+Cal-Mag+Plus%AE.html

As I understand, when using RO or distilled water, we need to use an additive like CalMag Plus because most hydroponic nutrients are not formulated/balanced for use with the plain water. The nutrients are made to be used with average hard water which already contains calcium and magnesium. RO/distilled water lacks the calcium and magnesium which are essential for growing.

However, using hard water from the tap isn't always the best because the ratio of calcium to magnesium can vary, possibly to the degree of causing nutrient lockout.

Some people use a mix of plain and tap water. I don't know enough about that to make any comments.

I'd think it would be more beneficial to use RO/distilled water and adding the appropriate amount of CalMag to correct and prevent deficiency, which will give the plants all they need in a soluble form they can uptake with less effort.

Avatar
Se Piippolan Vaari
Viestit: 441
Liittynyt: 26.8.2010

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja Se Piippolan Vaari » 5.11.2010 1:32

Tänään tuli poistettua tuollainen halpis veden pudistin siroflex blue line http://members.fortunecity.com/siroflex ... icador.htm maksoi robinhoodissa alle 20€. Ec mittari lainassa mutta heti testaan poistaako mitään vai onko täysin turha kapistus.
Edit:Käänteis osmoosista ei todellakaan ole kyse vaan aktiivihiilen + hopean + 150micronin suodatin.

2Edittiä:Kyllä veden makuun vaikutti ainekin suuresti nyt voin juoda ihan hyvin tuolla puhdistettua vettä.

Ei alentanut ec:tä eikä vaikutusta ph:seen, maku parani kyllä .
Antaa palaa vaan

hamppari_h
Viestit: 52
Liittynyt: 8.10.2015

Re: käänteis osmoosi

ViestiKirjoittaja hamppari_h » 15.3.2017 16:41

Koska kovinkaan monella ei ole osmoosia käytössä foorumilla, laitan oman kuvan tähän ketjuun.
Kuva
Ec ~0.33 hanasta ja ~0.03 RO läpi
[11:26] väkisinmakaaminen ei oo kivaa

zimoor
Viestit: 170
Liittynyt: 9.3.2009

Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja zimoor » 1.12.2017 20:11

Moi!
Onko kellään kokemusta kyseisestä vedenpuhdistajasta / käänteisosmoosista?
Joka puhdistaa vedestä 99% bakteereistä ja kloorin ja orgaaniset yhdisteet sekä väriä, makua ja hajua sekä ruosteen ja muun kiintoaineksen.

-EC on täysin nolla ja PH 6-paikkeilla ilman ravinteita. Kaytössä on Cannan Coco ravinne paketti ja sen jälkeen joutuu nostaan ph:ta takasin paikoille, joko silikaatilla tai ph+:lla koska toi ravinne laskee ph:ta

Ongelmana on se että sen laitteen pitäisi tiputtaa puhdasta vettä 4 kertaa vähemmän kun likaista vettä joka menee suoraan viemäriin mutta kun laitan pesukoneen hanan täysin auki ja sit likaveden venttiilin auki niin lika putkesta tulee kunnon paineella vettä monia kertoja enemmän kun ohjeissa sanotaan.
Pitääkö sitä säätää joko pesukoneen tai likaveden ventiilin avulla? Tein ainakin niin että kummatkin venttiilit ovat ihan hitusen auki eikä kokonaan niin että alkoi likaavettä tulemaan 4kertaa enemmän kun puhdasta vettä. Onko toi oikein tehty? Vähän pelottaa se että likaveden ventiili on vain vähän auki niin eihän sinne itse vekottimeen synny isoa painetta?
Ohjeissa ei sanota mitään tosta asiasta eikä missään lue asiasta ollenkaan. Onko mun pesukoneen hana liian äkänen vai mistä on kyse? Eihän laite ole vaan rikki jotenkin? jolloin se pitäis lähettää takaisiin mahdollisimman pian. Vai teenkö ihan oikein että säädän niillä venttiileillä se likaveden määrän. Sekin että kun säädän likaveden määrää niin puhdasta vettä tulee mopeammin ja sitkun venttiilit ovat täysin auki niin ei tuu kun tippoina ja todella hiljaa :/

Sitten toinen kysymyys on koska se puhdistaa vedestä 99% kaikesta paskasta mutta ohjeissa lukee että se on tarkoitettu suolavesikaloille, puutarhahommiin ja juomavedeksi niin pitääkö siihen veteen lisätä jotain hyviä bakteereita ja kaliumia ennen kun antaa sitä kasveille ? ja mitä muuta siihen kannattaa lisätä?

Käänteisosmoosi -> http://www.akvaarioon.fi/Aqualight-Picobello-3


Minulla on etelään muuttaneena ollut täällä asuessa aina veden kanssa ongelmia että kukat ei tykkää olla missään vesiviljelyssä vaan tykkää pelkästään kookos väliaineessa kasvamisessa jonka kastelee wilma järjestelmä 3 kertaa päivässä koska jos antaa vettä 24/7 niin kasvu hidastuu ja esim NFT:ssä kasvit vaan jumittaa eikä kasva ja sama homma bublerissa ja muissa 24/7 vekotimmissa joissa ei ole kookosta. olen muuttanut kolme kertaa ja täällä asuneena ja jokaisessa kämpässä sama ongelma paitsi ekassa kämpässä jossa asuin niin, vesiviljelyssä kasvit kasvoi nopeasti ja tykkäs olla kunnes yhtäkkiä alkoi ongelma ja koitin kaikkia mahdollisia vesiviljelysysteemejä ilman tulosta. Juuret mätäni nopeasti ja kasvit kuoli pieneenä pystyyn:/ luulin että jos uutan erikämppään niin ongelma ratkeasi mutta niin ei tapahtunut. Kasvit kasvaa pelkästään kookoksessa normaallisti joka on mun mielestä aika outo juttu ja olen kohta varmaan 3 vuotta tapellut asian kanssa :D

Tossa olisi keskustelua veden laadusta:
-> viewtopic.php?t=54145
-> viewtopic.php?f=2&t=61027&p=743371#p743371

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3331
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 1.12.2017 21:06

Asiasta on jo lanka, yhdyssanavammainen on sen otsikoinut, siksi haku ei jeesaa.
viewtopic.php?f=4&t=31595&p=829472&hilit=Osmoosi#p829472
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

lallus
Viestit: 9
Liittynyt: 19.4.2016

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja lallus » 1.12.2017 21:33

Ei tos toiseskaan keskustelus paljoa asiaa ollut...

Akvaario ajoista mielessä tuo hukkaveden määrä... noin 90% vedestä pitäisi tulla tuosta hukkaputkesta ja n.oin 10% "puhdasta" vettä. Valmis vesi vaatii sitten jonkin sortin bufferointiakin ph;n noston lisäksi - muuten vesiarvot muuttuu todella rajusti.

Jerusalem
Viestit: 123
Liittynyt: 21.8.2005

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja Jerusalem » 10.12.2017 11:58

Voisko akvaarion uv-suodattimesta olla apua ro-laitteen rinnalla?
Tärkeintä on puutarhan hoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Avatar
nambla
Viestit: 96
Liittynyt: 27.3.2004

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja nambla » 13.12.2017 20:15

Jerusalem kirjoitti:Voisko akvaarion uv-suodattimesta olla apua ro-laitteen rinnalla?


En yhtäkkiä keksi mitään syytä, uv-suodatin tappaa vedestä vain pöpöt pois.
:respect: Time of my life :respect:

potkulautailija
Viestit: 7
Liittynyt: 7.8.2014

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja potkulautailija » 17.12.2017 13:19

Ei muuta ku jätkät kipikapi https://www.aqva.fi/DWM_101S_Morion_kaa ... ppa/pE024/ <--- tuolta niitä saa, noin 310€ kotiin tuotuna ja sillä 380L/vrk osmoosisuodattimella.
Kesti 1h tajuta laitteen päälle, noin 30 min kytkeä laite ja about 3h "sisäänajoa"
Nyt oon puhdistanu vuorokaudes noin 300L vettä...täällä on todella huono paine ja vielä paskempi veden laatu (hanaveden ec 0,5) helvetisti calsiumia ja mitä lie kalkkia? (valkosta pinttynyttä mineraalipaskaa kuivunu kiinni pönttöihin) mikä saattaa vaikuttaa siihen että noin 80L/vrk puuttuu luvatusta tehosta.

Tästä se vesiviljely vasta alkaa kuulemma..ja tiedät mitä sun litku sisältää!
Sitten on helvetin paljo helpompi lähteä diagnosoimaan oireita ku ei tarvi arvailla että Jaa-a mikhän siellä nyt on vikana?

Ite taistellu puolitoista vuotta ongelmien kanssa, RDWC ja en suostu vaihtamaan vesiä/litkuja koskaan pelkästään lisätä
Kaikenlaisia ongelmia on ollu, jotenki nyt tiedän että ne ongelmat tulee loppumaan tämän R.O laitten avulla.
Ja sellanen juttu vielä että 1,5 vuotta sitten muutin toiselta paikkakunnalta ja täällä ne ongelmat alkoi vaikka setuppi lähes sama...vittu että on tullu kiroiltua mutta onneks en oo antanu periksi.
Sitäpaitsi tuo on kerta sijoitus ja parempaa juomavettä et saa mistään!

Pentti
Viestit: 403
Liittynyt: 1.4.2013

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja Pentti » 23.12.2017 12:27

Käsitääkseni calsium(Ca, kalkki) on paitsi lannoite, niin magnesiumin (Mg) imeytymistä estävä aine. Tästä syystä kaupallisissa kalkkilannoitteissa nämä on yhdistetty.

Tyypillisen vesijohtoveden ph on 8 (miedosti emäksinen), etteivät putket sula. Suomessa kallioperä ei yleensä ole kalkkikiveä, joten korkea EC/ppm arvo ei yleensä ole ongelma. Paikallisesti näin kuitenkin voi olla. ( Keskieuroopassa toisinpäin.)

Kolmiosaiset lannoitesarjat(gh flora) sisältävä yleensä vaihtoehdot hard water ja soft water. Kaksiosaiset eivät tätä sisällä ja käsitääkseni ne ovat tehty enemmän kovalle kuin pehmeälle vedelle.

Gh suosittelee hardwateria yli 200ppm (Ec 0.4 S) (Tai Ca >70ppm)

Eli siis jos joudut käyttämään käänteisosmoosia/sadevettä niin toi lienee hyvä taso, mihin pyrkiä lisäämällä puhdistamatonta vettä, softwater lannoitteilla puolet tai kolmasosa tosta(?)

Jos nostat calmag niin silloin 70ppm/0.15.

KariK
Viestit: 2
Liittynyt: 25.3.2019

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja KariK » 25.3.2019 15:23

Ollut NFT käytössä ja ensimmäisen suht onnistuneen sadon jälkeen ollut nyt pitkään vakavia ongelmia. Kasvit eivät vaan pistokasvaiheen jälkeen kasva ja lehdet kellastuvat ja lopulta kuolevat. Monta yritystä nyt takana. Vain kasvin ylimmät lehtiparit pysyvät vihreinä. Kasvit eivät kuluta juurikaan vettä eivätkä ravinteita. Vähätkin lehdet ovat todella pieniä ja kapeita.

Valaistuksena 600W natikoita, ravinteina Advanced PH perfect, PH pidetty 6 tuntumassa, CO2 lisätty, lämpötilat ja ilmanvaihto ok, ei juurimätää, ei eläimiä.

Kasvien oireet näyttä hyvin samanlaisilta kuin typpivajarissa, mutta ravinteita (ja typpeä siis) nyt lienee ollut kuitenkin vedessä riittävästi. Litkussa ollut ec n.1,1 vegevaiheessa.
Käytössä kaivovesi. Nyt tuli viimeisenä vaihtoehtona mieleen, että sinänsä hyvän makuisessa ja kirkkaassa vedessä täytynee olla jotain vikaa. Vesi lienee ainakin aika rautapitoista, tai ainakin vesisäiliön pohjalle tuntuu tarttuvan jotain ruosteen väristä.

No nyt sitten viimeisenä epätoivoisena ajatuksena hommata tällainen käänteisosmoosi vedenpuhdistaja.
https://www.aqva.fi/Kaytto-seka-juomave ... pa/pAQ015/

Onko jollain kokemuksia käänteisosmoosilaitteista ja vesiviljelystä?
Tuleeko vedestä "liian" puhdasta?

Toiseksi: Linkin sivulla lukee tämän vehkeen toimintakuvauksessa että "-vesi jälkipuhdistetaan ja mineralisoidaan vielä ennen kuin se tulee hanasta käyttöön" .
Eli tarkoittaakohan tämä, että jos haluan käyttää tätä mm. ylimääräisen calsiumin poistoon niin se sitten lisätäänkin takaisin veteen.

Kiitos etukäteen jos joku jaksaa vastata.

bongobob
Viestit: 64
Liittynyt: 11.5.2011

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja bongobob » 29.3.2019 6:59

Osmoosilaitteesta ei kokemuksia, mutta sanoit että ph on pidetty 6 tuntumassa? Älä vaan mene säätelemään sitä ph+-, menee lujaa metsään ph perfektien kanssa. Rusteen väri taitaa taas johtua ravinteista, mitä sarjaa käytät? Huomannut samaa sensi sarjan kanssa, ei kestä paria päivää pitempään pitää resossa. Ehkä vähän laimeammilla ravinteilla kokeilisin, ilman ph säätöjä. Onko vesi vaihtunut onnistuneen rundin jälkeen? Paljon veden ppm ennen ravinteita?

KariK
Viestit: 2
Liittynyt: 25.3.2019

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja KariK » 29.3.2019 16:15

bongobob kirjoitti:Osmoosilaitteesta ei kokemuksia, mutta sanoit että ph on pidetty 6 tuntumassa? Älä vaan mene säätelemään sitä ph+-, menee lujaa metsään ph perfektien kanssa. Rusteen väri taitaa taas johtua ravinteista, mitä sarjaa käytät? Huomannut samaa sensi sarjan kanssa, ei kestä paria päivää pitempään pitää resossa. Ehkä vähän laimeammilla ravinteilla kokeilisin, ilman ph säätöjä. Onko vesi vaihtunut onnistuneen rundin jälkeen? Paljon veden ppm ennen ravinteita?
PH:ta säädelty nimenomaan noiden PH+- aineiden kanssa. Tuohon PH perfect sarja tuntuu pudottavan PH:n jonnekin 4-5 pintaan...
Ruosteenväristä jäännettä jäänyt täyttövesiastian pohjalle, johon ei ole vielä lisätty ravinteita, puhtaasta vedestä siis. Vesi on samaa kuin onnistuneellakin kierroksella, mutta koska luonnonvettä niin saattavat muutoksetkin olla mahdollisia.
Ravinteina käytetty Advanced Nutriens PH Perfect sarjaa, Mikro, Grow ja Bloom
ppm arvoja en ole koskaan mitannut. Pitäisikö?

dbPioneer
Viestit: 56
Liittynyt: 17.12.2014

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja dbPioneer » 29.3.2019 18:16

KariK kirjoitti:
bongobob kirjoitti:Osmoosilaitteesta ei kokemuksia, mutta sanoit että ph on pidetty 6 tuntumassa? Älä vaan mene säätelemään sitä ph+-, menee lujaa metsään ph perfektien kanssa. Rusteen väri taitaa taas johtua ravinteista, mitä sarjaa käytät? Huomannut samaa sensi sarjan kanssa, ei kestä paria päivää pitempään pitää resossa. Ehkä vähän laimeammilla ravinteilla kokeilisin, ilman ph säätöjä. Onko vesi vaihtunut onnistuneen rundin jälkeen? Paljon veden ppm ennen ravinteita?
PH:ta säädelty nimenomaan noiden PH+- aineiden kanssa. Tuohon PH perfect sarja tuntuu pudottavan PH:n jonnekin 4-5 pintaan...
Ruosteenväristä jäännettä jäänyt täyttövesiastian pohjalle, johon ei ole vielä lisätty ravinteita, puhtaasta vedestä siis. Vesi on samaa kuin onnistuneellakin kierroksella, mutta koska luonnonvettä niin saattavat muutoksetkin olla mahdollisia.
Ravinteina käytetty Advanced Nutriens PH Perfect sarjaa, Mikro, Grow ja Bloom
ppm arvoja en ole koskaan mitannut. Pitäisikö?
AN Ph Perfectiä käytettäessä on aivan sama mitä se ph mittari näyttää ja toimii silti.
Eli mittari, plus ja miinus tökötit helvettiin sotkemasta.

Edit: Ja PH mittarin tilalle EC mittari.

natokalevi
Viestit: 33
Liittynyt: 27.2.2019

Re: Käänteisosmoosi / vedenpuhdistaja Aqualight Picobello 300

ViestiKirjoittaja natokalevi » 29.3.2019 20:51

dbPioneer kirjoitti:
AN Ph Perfectiä käytettäessä on aivan sama mitä se ph mittari näyttää ja toimii silti.
Eli mittari, plus ja miinus tökötit helvettiin sotkemasta.

Edit: Ja PH mittarin tilalle EC mittari.


En kyseenalaista vaan kysyn: Miten ph ei merkitse mitään noilla ravinteilla?


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa