Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Chiller
Viestit: 511
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Kannabiskansalaisaloitteet

ViestiKirjoittaja Chiller » 14.11.2019 23:04

300lbs niggerfaggot kirjoitti:Vaikka aloite ei saavuttanut vaadittua kannattajamäärää, Iltalehdestä löysin artikkelin, joka aika itseselitteisesti ajaa yhteiskuntaa siihen suuntaan jossa ajettu lainmuutos hoituu omalla painollaan. Uutisessa on useampi kuvaaja, jotka kertovat karua totuutta.

Poliisit kertovat: Näin rikosilmoituksia ”tapetaan” ja tilastoja kaunistellaan - ”Vaiettu salaisuus” (1/2019)

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/29cb ... 27ddff7f3c

Minusta tästä näkee suoraan harrastuksemme tulevaisuuteen. Nyt olemme hetkessä, jossa possujen määrä vähenee, koska työstressi käy ylitsepääsemättömäksi. "Oikeita" hälytyksiä hylätään, kun voimat eivät enää riitä. Tälläkohden olemme hieman sijaiskärsijän osassa, kun yhden kasvin hissunkissun-kotikasvattajille ja siementilaajille kyllä riittää aikaa, koska keikat ovat niin helppoja, ja työvuoron päätteeksi näkyy että on sentään tehty jotain. Sitä yhtä kasvia tullaan riemuiten hakemaan viiden possun voimin, koska tällä keikalla kuluu työvuorosta aikaa tunteja, eikä tarvitse mennä millekään kuormittaville kotiväkivalta-keikoille.

Se raja tulee kyllä vastaan jossain, meno on ollut ampumisineen ja muineen pari viime kuukautta kuin villissä lännessä. Jokainen ymmärtää ettei suuntaus ole ainakaan vähenemään päin. Jossain vaiheessa se paatuneinkin tuulipukulainen älähtää, ja silloin poliitikot pelkäävät pallinsa puolesta. Eduskunnassa on useita possuja, ja vihervassarit. YK:n taholta tulee jatkuvasti painetta, jotta päihteitä koskevat lait saataisiin vastaamaan todellisuutta. Jossain vaiheessa, lainsäätäjä on shakkimatissa, jolloin lakeja pitää muuttaa ja mm. nykyisiä rikoksia, joissa ei aiheuteta haittaa kenellekään ulkopuoliselle, on edes minimiresurssien turvaamiseksi poistettava rikoslain piiristä.

Hamppumarssit ja positiivinen näkyminen mediassa lienevät tehokkainta tekemistä tällä hetkellä.


Hyvää realismia. Tässä kannattaakin iskeä lailla lain edustajia vastaan.
Teltan oveen kyltti "arvoisa laittoman kotietsinnän tekijä, pysy koristekasveistani erossa, asunnosta ei löydy käyttövälineitä ja nostan kasvit esille kutsuvieraiden saapuessa".

Avatar
pajari kunkkinen
Viestit: 193
Liittynyt: 3.11.2011

Re: KK2020 Keskustelua

ViestiKirjoittaja pajari kunkkinen » 16.11.2019 0:12

näin on. ihmiskoirasikapossu,sipuli. tartutaan tapparaan ja isketään *****ti vastarintaan. :x
a sweet/menthol taste offering a relaxing effect but also leaves your mind feeling energetic.

eeromantymaa
Viestit: 2
Liittynyt: 9.12.2019

Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja eeromantymaa » 9.12.2019 16:35

Hei,

Etsin haastateltavaksi suomalaista kannabiskauppiasta. Haastattelu tulisi juttuun, jossa esitellään miten kannabiskauppa Suomessa toimii tällä hetkellä.

Jutun näkökulmasta ja "virityksestä": Kyseessä ei ole laittomalla toiminnalla mehusteleva paljastusjuttu, vaan kiihkoton valotus bisnekseen, joka muualla maailmassa laillistuu parhaillaan, mutta on Suomessa laitonta. Kannabiskauppiaan näkökulma kannabiksen myynnin/käytön laillistamista koskevaan keskusteluun olisi mielestäni arvokas. Haastateltavia ei "demonisoida", kannabiksen vaikutuksista ja käytön seurauksista kerrotaan tutkimustiedon pohjalta.

Haastattelu olisi luonnollisesti luottamuksellinen ja anonymisoitu, ja itse juttu näytetään haastateltavalle ennen julkaisua. Käsittelen myös vastauksia tähän viestiin ja mahdollisia yhteystietoja luottamuksellisesti.

Voin tavata mahdollisen myyjän ennen varsinaista haastattelua. Hän voi sen perusteella pohtia, haluaako antaa haastattelun. On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.

Jos olet tällainen tyyppi, tai mieleenne tulee tällainen tyyppi, niin yhteystietojani voi jakaa.

Terveisin,

Eero Mäntymaa
Toimittaja
Yle Uutiset
p. 0401806398
eero.mantymaa@yle.fi

konzales
Viestit: 17
Liittynyt: 30.9.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja konzales » 9.12.2019 17:40

Heh.

Kuinkahan moni tällä hetkellä vetää foliopipon nyörejä tiukemmalle :lol:

Myyminen on mielestäni väärin. Ja käsittääkseni aika moni kasvattelee omaks iloks, kun noista katuostoksista ei koskaan tiedä.

Juttu olis varmaan asian puolesta ihan hyvä. Mutta, mutta...riskit on jo nyt on aika kovat ja rangaistukset kohtuuttomia.

Montako kasvia mahtaa olla tomittajan "kasvattamo"?
Keskustelu avattu :yes:

eeromantymaa
Viestit: 2
Liittynyt: 9.12.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja eeromantymaa » 9.12.2019 19:08

On hyvä kysymys, kuinka moni kasvattelee omaksi ilokseen ja kuinka moni myyntikäyttöön.

Joka tapauksessa kannabista kasvatetaan ilmeisen paljon Suomessa myös myyntikäyttöön. Tämä käsitykseni perustuu siihen, että verkon kautta ostettavan kannabiksen alkuperämaa on yhä useammin Suomi.

Riskit on kieltämättä kovat, siksi muhun voikin ottaa yhteyttä aluksi anonyymisti, jos luottoa vaikka pienen viestittelyn jälkeen löytyy.

Mun wickr-nimi on: mantymies

"Kasvattamon" koolla ei väliä. Olennaista, että kasvattamon tuotteita myös myydään ulkopuolisille.

Avatar
robotti
Viestit: 293
Liittynyt: 17.10.2019

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja robotti » 9.12.2019 20:40

eeromantymaa kirjoitti:Kannabiskauppiaan näkökulma kannabiksen myynnin/käytön laillistamista koskevaan keskusteluun olisi mielestäni arvokas.


se on kyllä mielenkiintoista nähdä viekö lailliset markkinat diilereiden bisnekset vai lisääntyykö asiakkaiden määrä laillistamisen myötä? kanadassahan laittomat kannabismarkkinat ovat käsittääkseni edelleen olemassa laillisten rinnalla. tosin laillistamisesta on vasta reilu vuosi aikaa joten pitkän aikavälin vaikutuksia tuskin kovin moni osaa hahmottaa. ehkäpä lyhyellä aikavälillä diilereiden asiakasmäärät nousevat, mutta heti kun saat kaupasta ostaa "pirkka kannabista" tai "rainbow kannabista" niin veikkaan että diilereiden ei kannata enää kasvatella myyntiin :laugh:

joissain usa:n osavaltioissa kannabisgramman hinta on jo todella alhainen, tyyliin alle 5 dollaria joten tämä halpakannabis varmasti karsii monia myyntiin laittomasti kasvattavia pois markkinoilta. toisaalta moni laittomasti kasvattanut tekee nykyään laillista bisnestä ja maksaa verot toiminnastaan. se kuinka paljon kannabis on luonut työpaikkoja muillekkin kuin kasvattajille on myös mielenkiintoista.

mutta hienoa että kirjoitat jutun! mä en ole sun etsimä henkilö enkä tunne ketään joka voisi olla mutta odotan juttua ja toivon että siinä ei hirveästi ole asiavirheitä joita monesti näissä jutuissa näkee, varsinkin jos toimittaja ei ole ihan perillä asiasta. en tarkoita sinua koska en tiedä sinusta mitään mutta yleisesti. toivottavasti etsimäsi henkilö korjaa mahdolliset asiavirheet juttua tarkastaessa. esimerkiksi kasvattajat harvoin käyttävät "lämpölamppuja" joita melkein jokaisessa jutussa mainitaan käytettävän. monelle liika lämpö on nimen omaan ongelma. :)

joku viisaampi voi korjata mutta eikö puhekielessä hamppu ole ns. teollisuushamppu jolla ei ole huumaavia vaikutuksia ja kannabiksella viitataan thc-pitoiseen kasviin? ainakin amerikassa hemp on teollisuushamppu ja cannabiksella tai marijuanalla tarkoitetaan kasvia joka omaa lääkinnällisiä tai päihdyttäviä ominaisuuksia?

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1546
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 9.12.2019 20:45

Pistä "Eero" itse pari puskaa kasvamaan, myy tuotokset steissillä ja tee itsestäsi juttu.
Peili ja tinapaperi reunoilla jos vaikka valonsaanti paranis.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3788
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 9.12.2019 21:10

eeromantymaa kirjoitti:On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.


Koska...

a) kaikki omat poltettavat on lopussa ja kontaktit diilereihin huonot/olemattomat

b) haastattelusta tulee vähän cool, jos pääsen hypistelemään vihreää lehdykkää livenä

c) päällikkö poltti kaiken ja antoi 130€ mukaan

d) jokin muu tekosyy


Joka pellolle tulee, se pellolle jää. :yes:


# faradaynhäkki #säkkipäähän #luuripois
– On the front cover a young Indian brave offers the Holy Smoke to the Great Spirit in the Sky-

Avatar
Sihaus
Viestit: 677
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Sihaus » 9.12.2019 22:18

300lbs niggerfaggot kirjoitti:Pistä "Eero" itse pari puskaa kasvamaan, myy tuotokset steissillä ja tee itsestäsi juttu.


Niin. Lain mukaanhan tuossa ei ole mitään väärää. Kunhan ei kasvata huumausaineeksi tai myy huumausainetta. Kasvattaa ja myy joulukranssin raaka-aineeksi, kuten esim. unikon kotia, molemmat saman lainkirjaimen alla toisistaa mitenkään poikkeamatta.Toistas saa kaupasta.Toisen vie poliisi. Kumpikin on huumetta, unikkoon vaa voi kuolla.
politik use drugs
politik use bombs
politik need torpedoes
politik needs blood
thats what my friend is an evidence politik is violence
what my friend is a evidence politik is violence

Fin_Nokkakuutio
Viestit: 47
Liittynyt: 29.11.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Fin_Nokkakuutio » 10.12.2019 19:20

Kannattaa katsoa yle areenasta hakusanalla kannabis. Yritin itse löytää yhtä tunnin pituista brittidokkaria jonka näin areenassa. Siellä oli aika hyvää matskua esim. haastattelu jostain tyypistä joka pölli satoja. Olisi hyvä jos joku muistaisi dokkarin nimen.
Sen idea oli että pitäisikö laillistaa britanniassa...
Docventures podcasteissa yle puheen puolella on myös hyvä haastis Timo Haarasta. Taitaa olla Docventuresin ekalta kaudelta, eli pitää scrollaa pohjalle asti. Niin tai sit vain hakea Timo Haaralla mutta kun en ole kokeillut sitä niin en voi tietää.

neljakolme
Viestit: 406
Liittynyt: 22.4.2013

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja neljakolme » 10.12.2019 21:56

Sam 1 kirjoitti:
eeromantymaa kirjoitti:On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.

Koska...

a) kaikki omat poltettavat on lopussa ja kontaktit diilereihin huonot/olemattomat

b) haastattelusta tulee vähän cool, jos pääsen hypistelemään vihreää lehdykkää livenä

c) päällikkö poltti kaiken ja antoi 130€ mukaan

# faradaynhäkki #säkkipäähän #luuripois

Otetaan Ylen toimittajan kaa dänkit :pimp: ja sit funtsitaa elämää hetki ja soitetaan uutispäällikölle että se on lopputili nyt, Babylonin rattaat on seis ja ne ei liiku niin kauan kuin meissä henki virtaa. Ennenku ne sulkee sähköpostitilin niin laitetaan päätoimittajalle viestii et yle vois alkaa tekee aamulehteä et jokanen kansalainen sais aamulla aina spliffintekotarpeet kotiin kannettuna, valtion #1 huumediilerin Postin toimesta.

Green Label
Viestit: 23
Liittynyt: 2.3.2010

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Green Label » 26.8.2020 13:20

Sihaus kirjoitti:
300lbs niggerfaggot kirjoitti:Pistä "Eero" itse pari puskaa kasvamaan, myy tuotokset steissillä ja tee itsestäsi juttu.


Niin. Lain mukaanhan tuossa ei ole mitään väärää. Kunhan ei kasvata huumausaineeksi tai myy huumausainetta. Kasvattaa ja myy joulukranssin raaka-aineeksi, kuten esim. unikon kotia, molemmat saman lainkirjaimen alla toisistaa mitenkään poikkeamatta.Toistas saa kaupasta.Toisen vie poliisi. Kumpikin on huumetta, unikkoon vaa voi kuolla.


Nimenomaan, jos viranomaiset toimisivat kannabiksen kanssa käytännön tasolla samalla tavalla kuten unikon suhteen olisi asiat paljon paremmalla tolalla jo.
"I push my seed in her bush for life
It's gonna work because I'm pushin' it right
If Mary dropped my baby girl tonight
I would name her rock'n'roll"

Green Label
Viestit: 23
Liittynyt: 2.3.2010

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Green Label » 26.8.2020 13:58

Tuli muuten mieleen, että ehkä kannattavampaa olisi ehdottaa rangaistuksien pehmentämistä kuin ehdottaa poistoa. Voisi mennä paremmin läpi.

Esim. jos lakiin kirjattaisiin pienien määrien hallussapidosta ja vaikka neljän kasvin maksimi rangaistukseksi x määrä sakkoa, niin silloin ei setä siniset ei voisi tehdä mitään kotitietsintöjä (pitää epäillä rikoksesta, josta ankarin rangaistus on vähintään 6kk vankeutta). Maksimirangaistuksen alentaminen olisi suuri ns. erävoitto ja kasvattaminenkin tavallaan silloin semi-laillista (huumeeksi).
"I push my seed in her bush for life

It's gonna work because I'm pushin' it right

If Mary dropped my baby girl tonight

I would name her rock'n'roll"

Avatar
rxsted
Viestit: 499
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja rxsted » 26.8.2020 14:33

Green Label kirjoitti:Esim. jos lakiin kirjattaisiin pienien määrien hallussapidosta ja vaikka neljän kasvin maksimi rangaistukseksi x määrä sakkoa, niin silloin ei setä siniset ei voisi tehdä mitään kotitietsintöjä (pitää epäillä rikoksesta, josta ankarin rangaistus on vähintään 6kk vankeutta).

Epäilevät sua siitä, että kasveja tai valmista tavaraa voisi olla vähän enemmänkin. Tai siitä, että tunnet jonkun. Sillähän nämä mulkut tätä käyttäjien jahtaamista perustelee, että näistä keisseistä saa ekstraktoitua tietoa isommista pelaajista. Ja tällainen helppo narkki kaunistaa mukavasti tilastoja, vie lähemmäs sakkokiintiöitä.

Ei tästä selvitä pitämällä yhä kiinni aiemmasta linjasta, vähän korjaamalla kurssia. On aivan selkeää, että on lopetettava rangaistusten säätäminen ja käyttörikoksista rangaitsemisesta on luovuttava kokonaan, jotta saadaan loppumaan tämä ihmisten kiusaaminen niiden huumausainesakkojen vuoksi, joilla poliisilaitokset hankkivat helppoja pojoja tilastoja varten. Sen on loputtava kannabiksen käyttäjien osalta ja sen on ennemmin tai myöhemmin loputtava myös muiden huumeiden käyttäjien kohdalla.

Tietopyyntö: Kotietsinnän tekeminen käyttörikoksesta:

Humaania päihdepolitiikka -yhdistys tiedustelee milloin käyttörikoksesta tehdään kotietsintä ja millaisia ohjeita poliisille on tähän liittyen annettu.

Poliisihallitus toteaa, että huumausaineen käyttörikoksesta epäillyn hallinnassa olevassa paikassa voidaan sille säädetyn ankarimman rangaistuksen puolesta (6 kk vankeutta) suorittaa pakkokeinolain 8 luvun 2 § 1 momentin kotietsintä.

Edellytyksenä on lisäksi, että etsinnässä voidaan olettaa löytyvän tutkittavana olevaan rikokseen liittyvä takavarikoitava esine, omaisuus, asiakirja tai tieto tai takavarikoimisen sijata jäljennettävä asiakirja tai muu seikka, jolla voi olla merkitystä rikoksen selvittämisessä.

Kotietsinnän edellytykset ovat tiukemmat, mikäli se suoritetaan muun henkilön kuin rikoksesta epäillyn hallinnassa olevassa paikassa. Tällöin edellytyksenä on, että rikos on siellä tehty tai epäilty on otettu siellä kiinni tai muuten voidaan erittäin pätevin perustein olettaa etsinnässä löytyvän edellä mainittu esine, omaisuus, asiakirja tai tieto.

Lisäksi tapauskohtaisesti tulee harkita myös suhteellisuus-, kohtuullisuus ja tarkoitussidonnaisuusperiaatteiden täyttyminen. Tämä on käytännössä pakkokeinosta päättävän virkamiehen vastuulla.
Twisted up, high off the reefer, lost beyond regions of logic and reason, just being.
We high so be not so obedient to society's laws and limitations.

— Vordul Mega, Cannibal Ox: Vein

Green Label
Viestit: 23
Liittynyt: 2.3.2010

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Green Label » 27.8.2020 9:34

rxsted kirjoitti:
Green Label kirjoitti:Esim. jos lakiin kirjattaisiin pienien määrien hallussapidosta ja vaikka neljän kasvin maksimi rangaistukseksi x määrä sakkoa, niin silloin ei setä siniset ei voisi tehdä mitään kotitietsintöjä (pitää epäillä rikoksesta, josta ankarin rangaistus on vähintään 6kk vankeutta).

Epäilevät sua siitä, että kasveja tai valmista tavaraa voisi olla vähän enemmänkin. Tai siitä, että tunnet jonkun. Sillähän nämä mulkut tätä käyttäjien jahtaamista perustelee, että näistä keisseistä saa ekstraktoitua tietoa isommista pelaajista. Ja tällainen helppo narkki kaunistaa mukavasti tilastoja, vie lähemmäs sakkokiintiöitä.

Ei tästä selvitä pitämällä yhä kiinni aiemmasta linjasta, vähän korjaamalla kurssia. On aivan selkeää, että on lopetettava rangaistusten säätäminen ja käyttörikoksista rangaitsemisesta on luovuttava kokonaan, jotta saadaan loppumaan tämä ihmisten kiusaaminen niiden huumausainesakkojen vuoksi, joilla poliisilaitokset hankkivat helppoja pojoja tilastoja varten. Sen on loputtava kannabiksen käyttäjien osalta ja sen on ennemmin tai myöhemmin loputtava myös muiden huumeiden käyttäjien kohdalla.

Tietopyyntö: Kotietsinnän tekeminen käyttörikoksesta:

Humaania päihdepolitiikka -yhdistys tiedustelee milloin käyttörikoksesta tehdään kotietsintä ja millaisia ohjeita poliisille on tähän liittyen annettu.

Poliisihallitus toteaa, että huumausaineen käyttörikoksesta epäillyn hallinnassa olevassa paikassa voidaan sille säädetyn ankarimman rangaistuksen puolesta (6 kk vankeutta) suorittaa pakkokeinolain 8 luvun 2 § 1 momentin kotietsintä.

Edellytyksenä on lisäksi, että etsinnässä voidaan olettaa löytyvän tutkittavana olevaan rikokseen liittyvä takavarikoitava esine, omaisuus, asiakirja tai tieto tai takavarikoimisen sijata jäljennettävä asiakirja tai muu seikka, jolla voi olla merkitystä rikoksen selvittämisessä.

Kotietsinnän edellytykset ovat tiukemmat, mikäli se suoritetaan muun henkilön kuin rikoksesta epäillyn hallinnassa olevassa paikassa. Tällöin edellytyksenä on, että rikos on siellä tehty tai epäilty on otettu siellä kiinni tai muuten voidaan erittäin pätevin perustein olettaa etsinnässä löytyvän edellä mainittu esine, omaisuus, asiakirja tai tieto.

Lisäksi tapauskohtaisesti tulee harkita myös suhteellisuus-, kohtuullisuus ja tarkoitussidonnaisuusperiaatteiden täyttyminen. Tämä on käytännössä pakkokeinosta päättävän virkamiehen vastuulla.


Täysi laillistaminen on tottakai se päätavoite. Pieniä erävoittoja kannattaa kuitenkin napata jos ne menee vaan läpi. Aina kannattaa kokeilla. Mitä lähempänä laillisuutta sen parempi. Eikä tuo kansalaisaloitteen neljän kasvin raja sen paremmin ratko tuota poliisin mahdollista epäilyä isommasta kasvimäärästä vaan kasvimäärä pitäisi olla lähes rajaton, jotta tuollaisten tilanteiden toteutuminen eliminoitaisiin täysin.
"I push my seed in her bush for life

It's gonna work because I'm pushin' it right

If Mary dropped my baby girl tonight

I would name her rock'n'roll"


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija