Kuva

Termistö viihde vai virkistys käyttö

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Iamnumber
Viestit: 1301
Liittynyt: 8.12.2015

Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 2.12.2019 12:55

Avasin aiheelle oman langan koska musta tärkeä kun nyt kannabiksesta puhutaan hiukan avoimemmin.

Viihdekäyttö .. arvelen että kieltolain kannattajien lanseeraama termi .. musta viittaa biletys kulttuurrin ja antaa hiukan negatiivisen sävyn.

Virkistyskäyttö .. (eng. recreational use) on musta paljon osuvampi .. käyttö on (oma ymmärrys) usein rauhoittumista yksin tai porukassa tai sosiaalista viihtumistä yhdessä keskustellen / nauraen .. harvemmin kai sitä klubille bailaamaan lähtemistä? vai onko mulla väärä mielikuva?

Joku muu otti asian esille - en haulla löytänyt viestiä et olis voinu lainata tähän. Musta erittäin merkittävä ero siinä minkälainen mielikuva kuulijalle / lukijalle tulee termistä joten suosittelen/ kannatan virkistyskäyttö termin käyttöä asiasta keskusteltaessa - jopa keskustelukumppanin korjaamista jos sopiva hetki tarkentaa termien eroa.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1757
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 2.12.2019 20:28

Siis päihde- tai lääkekäyttö. Onko niitä muitakin?
Lecalice it! -d2_deew

Avatar
asspounder
Viestit: 358
Liittynyt: 29.6.2013

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja asspounder » 3.12.2019 11:38

Tervon "Loiri"-kirjassa oli hyvä termi, "täydennyskoulutus".
"Why is pot against the law? It wouldn't be because anyone can grow it, and therefore you can't make a profit off it, would it?" - Bill Hicks

pomelomanki
Viestit: 213
Liittynyt: 20.4.2018

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja pomelomanki » 3.12.2019 15:24

Saman mielikuvan saan termeistä aloittajan kanssa. Käyttäminen yleisesti ottaen on mielestäni hyvä sana, koska se kertoo siitä, että budi on "vain" työkalu muiden asioiden käsittelyyn ja ratkaisemiseen. Toki voi käyttää kukkaa vain päästäkseen pilveen, mutta kannattaa myös käyttää pilveä johonkin.

Avatar
pdl78
Viestit: 24
Liittynyt: 29.12.2011

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja pdl78 » 7.12.2019 21:41

Samaa mieltä aloittajan kanssa. Tuosta sanasta "viihdekäyttö" tulee mieleen ihan joku 90-luvun City-lehti ja joku nimettömänä jutussa esiintyvä pankkimaailman hörhö selittämässä kokaiinin viihdekäytön yleisyydestä Helsingin yöelämässä.

Virkistyskäyttö ftw.

Avatar
Käyttäjäntunnus
Viestit: 39
Liittynyt: 14.1.2020

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja Käyttäjäntunnus » 17.1.2020 17:43

Minä käytän budia tällä hetkellä ihan kaikkeen mahdolliseen käyttöön.

Panthera
1 tähti
1 tähti
Viestit: 304
Liittynyt: 3.2.2005

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja Panthera » 17.1.2020 19:10

Emmä ainakaan koe, että viihdekäyttö viittais bilettämiseen ensisijaisesti. Viihde on aika laaja käsite suomen kielessä kumminkin:

"Viihde on yleisnimi kevyelle ajanvietteelle, sellaisille tapahtumille, esityksille tai toiminnoille, joiden tarkoitus on tuottaa huvia tai mielihyvää yksittäiselle ihmiselle tai suuremmalle yleisölle. ... Esimerkkejä perinteisestä viihteestä ovat muun muassa sirkus, tanssi, huumori, taikuus, musiikki, elokuvat, pelit, huvipuistot, urheilu, teatteri, kirjat, televisio, radio ja lehdet." (Wikipedia)

Lisäksi "recreational" ei englannissakaan viittaa pelkästään virkistymiseen, vaan myös huviin ja viihteeseen:

"Recreation is an activity of leisure, leisure being discretionary time. The "need to do something for recreation" is an essential element of human biology and psychology. Recreational activities are often done for enjoyment, amusement, or pleasure and are considered to be "fun"." (Wikipedia)

Tietty jos tuntuu oikeammalta käyttää omasta käytöstä virkistystermiä viihteen sijaan, niin mikä ettei!

chrisjo
Viestit: 140
Liittynyt: 6.11.2013

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja chrisjo » 18.1.2020 14:52

^Mielestäni hyvin sanottu Panthera :think:
Audentes fortuna iuvat

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1301
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Termistö viihde vai virkistys käyttö

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 19.1.2020 14:03

Jooh, juurikin noin se on.. Näemme siis saman asian, tulkintamme tai näkemyksemme eroavat toisistaan kuitenkin kohtalaisesti.

Eli kaikkien (viihde, virkistys, recreational) tilalla VOI käyttää toista näistä sanoista. Tämä on juurikin se juttu mitä yritän tuoda julki.

Mietitään samankaltaisia lauseita eri sanoilla..

Lähdin perjantaina kaverin kanssa viihteelle.
Lähdin perjantaina kaverin kanssa virkistäytymään.

Ainakin minulle näistä kahdesta lauseesta tulee kohtalaisen eri mielikuva - uskon että sama pätee myös suureen yleisöön. Alleviivaten.. ensimmäisen lause harvemmin tuo mielee rauhallisen kesäillan saunamökillä .. Jälkimmäiseen tuo (rauhallinen kesäilta) kuuluu paremmin.

Jos ja kun haluamme valistaa suurta yleisöä kannabiksesta niin meidän on (IMHO) syytä paneutua syvällisemmin myös termistöön jota käytämme.

Oma arvaus on että ensimmäinen jako käytössä voidaan tehdä lääkinnällisen ja ei lääkinnällisen käytön välillä. Oma arvaus on 10% / 90%. Korjatkaa jos jollakulla on parempaa tietoa.

Edelleen ei lääkinnällinen käyttö voidaan (IMHO) jakaa virkistys käyttöön ja viihdekäyttöön. Rajan veto näiden kahden välillä on huomattavasti vaikeampaa kuin lääkinnällisen ja ei-lääkinnällisen välillä. Eri käyttäjillä on eri motiivit ja käyttötavat .. Musta tarkemmasta jaottelusta on hyötyä kun suurelle yleisölle yritetään jakaa tietoa asiasta.

Oma arvaus on että jakauma saattaisi olla 10% lääkinnällinen, 30-50% virkistyskäyttö ja 40-60% viihdekäyttöä. Kädettömänä en saanut äänestystä lisättyä tai uutta lankaa jossa äänestysvaihtoehtoja. Mut pitkälti tämä on jokaisen oma asia miettiä miksi käyttää ja millä sanoilla aiheesta puhuu.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa