Kuva

Pienet ja suuret uutiset 2019

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
lizzy
Viestit: 732
Liittynyt: 31.8.2014

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja lizzy » 11.2.2020 8:46

300lbs niggerfaggot kirjoitti:"Osalle vanhemmista Janne Aro-Heinilä antaa varauksetonta tunnustusta. Monet tulevat oma-aloitteisesti nuorensa kanssa poliisiasemalle puhumaan epäilyksistään.

– Silloin tällöin tulee vanhempia, jotka ovat löytäneet nuorensa hallusta käyttövälineitä. He haluavat selvittää asiat juurta jaksaen poliisin läsnäollessa.

Aro-Heinilä uskoo, että poliisin tekemänä puhuttelu on tehokasta. Uusijoita on melko vähän. Puhuttelussa menee minimissään tunti, mutta joskus saatetaan istua hyvinkin pitkään.

– Jos tilanne vaatii, saatetaan istua kolmekin tuntia. Siinä nuoren elämää käydään laajasti läpi. Kun mukana keskustelussa on monta nuoren tilanteesta huolestunutta tahoa, menee viesti hyvin perille."

https://yle.fi/uutiset/3-11197449?origin=rss
Ylös


Ei jumalauta. Jos oma vanhempi vasikoisi, siinä menisi kaikki luottamus ja kunnioitus, hautakivellä voisin käydä kusella. Tiedän tapauksen, jossa 16,5v nuori jäi sioille kiinni polttelusta, ja äitinsä pakotti käymään parin viikon välein kusiseuloissa terveyskeskuksessa, mikäli nuori halusi jatkaa asumista kotona.

Todella surullista. Nämä lampaanaivoiset veisivät varmaan sylilapsenkin moolokille uhrattavaksi jos joku vaan keksisi sitä vaatia.
Sans logique

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5789
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 12.2.2020 14:17

Viron kevytkannabis­kauppojen tuotteista löytyi laittomia määriä päihdyttävää thc-yhdistettä

Viron poliisi korostaa kauppiaiden vastuuta ulkomailta tilattavien tuotteiden thc-pitoisuuksien selvittämisestä etukäteen.

VIRON POLIISI teki viime syksynä ratsian yhdeksään kevytkannabis­kauppaan Virossa, ja lähetti takavarikoimansa tuotteet tutkimuksiin Viron oikeuslääketieteen laitokselle.

Kuuden kaupan tuotteista on nyt löytynyt sallitun rajan ylittäviä thc-pitoisuuksia, virolaismediat kertovat. Thc eli tetrahydrokannabinoli on kannabiksen päihdyttävä ainesosa.

Virossa on sallittua myydä kannabistuotteita, joiden thc-pitoisuus on alle 0,2 prosenttia.

Ratsatuista tuotteista mitatut liian korkeat thc-pitoisuudet vaihtelivat 0,26 ja 3 prosentin välillä, ja niitä löytyi sekä kukinnoista että nestemäisistä tuotteista. Yhdessä puodissa 25 tuotetta 35:stä ylitti sallitun pitoisuuden.

”Testit osoittavat, että myyjät eivät olleet varmistaneet, että heidän myymänsä tuotteet sisältävät THC:tä sallituissa rajoissa”, Pohjois-Viron huumausaineiden ja järjestäytyneen rikollisuuden yksikön päällikkö Rait Pikaro kertoi virolaistoimittajille.

VIRON poliisin mukaan kevytkannabis­liikkeet tilaavat tuotteita ulkomailta siinä uskossa, että ne ovat linjassa Viron lainsäädännön kanssa. Tuotteita tilataan muun muassa Italiasta ja Hollannista.

”Tuotteiden mukana tuleva värillinen paperi, jossa lukee ’sertifikaatti’, ei vapauta paikallista kauppiasta vastuusta”, Pikaro sanoo.

Poliisin mukaan kauppiaiden pitäisi varmistua tuotteiden laillisuudesta jo ennen kuin ne ylittävät valtion rajan.

”Poliisia ei voi käyttää tuotteiden testaajana.”

Kuutta kauppaa vastaan on aloitettu rikostutkinta.

KEVYTKANNABISPUODIT ovat Virossa melko tuore ilmiö, sillä puoteja alkoi ilmestyä katukuvaan vasta viime kevään ja kesän aikana.

HS kävi viime kesänä tutustumassa Tallinnan kevytkannabis­kahviloihin.

Lainsäädäntö ei ole Virossa ehtinyt ilmiön kannoille. Kevytkannabis­puodit keikkuvat harmaalla alueella. Esimerkiksi kevytkannabis­kukintoja markkinoidaan koriste-esineinä, ja nestemäisiä cbd-tippoja suositetaan puodeissa vain ulkoiseen käyttöön.

Tosiasiassa tuotteita kuitenkin poltetaan ja niellään.

Viron poliisin näkemyksen mukaan esimeriksi kevytkannabis­kukintojen myyminen ”matkamuistoina” ei ole lain hengen mukaista.

Suomessa kevytkannabis­tuotteiden myynti on laitonta, ja tuotteiden tuominen Virosta Suomeen voidaan tulkita huumausainerikokseksi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000064 ... ml?ref=rss

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1757
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 13.2.2020 22:47

Ihan luettavan arvoista tekstiä. kannabis/yle.

https://yle.fi/aihe/termi/finto/httpwww ... 7/kannabis
Lecalice it! -d2_deew

chrisjo
Viestit: 140
Liittynyt: 6.11.2013

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja chrisjo » 14.2.2020 7:49




Niinpä. Kyllä noista edes otsikon lukemalla saa jonkinlaisen yleiskuvan siitä missä mennään. Kaikki on samaa mieltä siitä, että Suomen ympärillä kannabis on vapautumassa, ja että poliisilta on tilanne karkaamassa käsistä.
Mut hei, mitäs siitä. Voidaan kuitenkin klousata tää keskustelu. (Ettei jouduta kaltevalle pinnalle.)
Audentes fortuna iuvat

chrisjo
Viestit: 140
Liittynyt: 6.11.2013

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja chrisjo » 14.2.2020 12:13

Va­sem­mis­to­lii­tol­ta kes­kus­te­lua­loi­te päih­de­po­li­tii­kas­ta

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä jätti tänään eduskunnan puhemiehelle keskustelualoitteen kansallisen päihdepolitiikan suunnasta.

– Päihdekeskustelu käy nyt kuumana eri puolilla maailmaa. Lähivuosina myös Suomessa keskustellaan paljon päihteistä, joten eduskunnan ei pidä jäädä keskustelun ulkopuolelle, aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula sanoo.

Viimeaikainen yhteiskunnallinen kehitys on nostanut esiin tarpeen tarkastella päihdepolitiikkaa laajemmin.

Suomalainen päihdepolitiikka on ollut pitkälti alkoholipolitiikkaa, mutta viimeaikainen yhteiskunnallinen kehitys on nostanut esiin tarpeen tarkastella päihdepolitiikkaa laajemmin, aloitteessa todetaan.

Alkoholin lisäksi erityisesti nuoret aikuiset kokeilevat muitakin päihteitä. Huumeidenkäyttö ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt ovat lisääntyneet Suomessa läpi 2000-luvun. Samalla lääkkeiden ja huumeiden lailliset ja laittomat markkinat ovat viime aikoina limittyneet.

Asia puhututtaa myös maailmalla. ”Huumeiden vastainen sota” on julistettu epäonnistuneeksi ja päihteiden kriminalisointeja on paikoin kevennetty.

Lähivuosina yhteiskunnan eri toimijat tulevat haastamaan politiikan ottamaan kantaa ainakin käytön rikosoikeudelliseen sääntelyyn, huumaavia ominaisuuksia sisältävien aineiden lääkekäytön sääntelyyn, päihdehoidon saatavuuteen, ainetestaukseen, huumekuolemien kasvutrendiin ja niin edelleen.

Toivomme suomalaisen päihdepoliittisen kokonaislinjan hahmottelua.

Monet päihdeongelmat odottavat edelleen ratkaisuaan. Merkittävä osa rikollisuudesta, järjestyshäiriöistä, mielenterveysongelmista, onnettomuuksista ja lastensuojelutarpeista on kytköksissä päihteisiin. Silti vain harva päihderiippuvainen saa hoitoa ja ongelmakäyttöön liittyvän stigman vuoksi käyttäjät ovat myös erityisen alttiita muille oikeusloukkauksille.

– Yksittäisiin päihteisiin ja päihdepolitiikan hienosäätöön keskittyneen kansallisen päihdekeskustelun sijaan toivomme suomalaisen päihdepoliittisen kokonaislinjan hahmottelua muuttuneessa tilanteessa, Anna Kontula sanoo.

14.2.2020 https://vasemmisto.fi/vasemmistoliitolt ... itiikasta/
Audentes fortuna iuvat

Avatar
robotti
Viestit: 414
Liittynyt: 17.10.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja robotti » 16.2.2020 7:50

9 harhaluuloa: Huumepoliisit kertovat, mitä illuusioita nuorilla on huumekaupasta – "Vain tuuri ratkaisee, miten tilanne päättyy"
Pikkukaupunki huolestui huumekokeilujen yleisyydestä. Viidennes kunnan yläkoululaisista kertoo suhtautuvansa huumeisiin positiivisesti.


Nuorten asenne huumeita kohtaan on muuttunut nopeasti. Oriveden kaupunki huolestui viime syksynä, kun tuoreet kouluterveyskyselyt tulivat.
– Nuoristamme 16 prosenttia ilmoitti, että on käyttänyt kannabista ainakin kerran. Pojilla luku oli niinkin suuri kuin 24 prosenttia, Oriveden hyvinvointijohtaja Tuija Peurala sanoo.
Lastensuojeluilmoitusten määrä on kasvanut, ja useita nuoria on Orivedellä joutunut vatsahuuhteluun. Pirkanmaalla useiden nuorten epäillään kuolleen huumeiden takia.
Nuoriso-ohjaaja Jenni Ahokas sanoo, että asenteen muutoksen huomaa.
– Some tuottaa positiivista sisältöä siitä, että kannabis on ok, että sillä ei ole vaikutuksia tai seurauksia. Nuoret ovat hyvin kaikkivoipaisia, että mikään ei vahingoita heitä.
Orivesi järjesti tällä viikolla vanhemmille tapahtuman huumeista. Paikalla oli kolme huumetyötä pitkään tehnyttä poliisia Sisä-Suomen poliisilaitokselta. Yksi heistä ei esiinny nimellään, ettei tutkinta vaarannu.
Huumepoliisien mielestä nuorilla ja vanhemmilla on useita illuusioita huumekaupasta.

1. harhaluulo: Nuorille ei myydä

Vanhempi rikoskonstaapeli Mikko Pitkänen kertoo, ettei ole koskaan ole kuullut, että huumeiden myyjä olisi kysynyt ostajan ikää. Pitkänen kohtaa työssään huumeita kokeilleita nuoria.
– Yhdeltäkään ei ole kysytty ikää kaupantekotilanteessa. Se moraali ei enää tänä päivänä pidä, Pitkänen sanoo.
Kokeneen huumepoliisin mukaan nuorin suonensisäisten huumeiden käyttäjä Suomessa on ollut 9-vuotias pääkaupunkiseudulla.

2. harhaluulo: Myynti-ilmoituksia on vähän

Suuri osa huumeista liikkuu anonyymissa Tor-verkossa. Siellä on niin sanottuja myyntilankoja. Pirkanmaalla voi olla 585 myynti-ilmoitusta huumausaineista yhdessä vuorokaudessa.
Helsingissä vastaava määrä on noin 800. Yhdestä ilmoituksesta riittää tavaraa monelle ostajalle.
Tor-verkon sipulikuvakkeen saa ladattua nopeasti kännykälle. Myös Wickr-sovelluksesta kannattaa poliisien mukaan huolestua.
– Miksi lapsella pitää olla käytössään alusta, jossa toiminta on lähes kokonaan laitonta. Jos kuulee nuoren sanovan, että pistä Wickerillä viestiä, pitäisi hälytyskellojen soida.
Rikosylikomisario Jari Kinnunen neuvoo katsomaan lapsen kännykän.
– Ilman muuta vanhempi saa katsoa oman lapsensa kännykän, jos hänellä herää huoli lapsen kasvusta ja kehityksestä. Se on ihan höpöhöpöä, ettei näin saisi menetellä.

3. harhaluulo: Pelkkää kannabista

Poliisit näyttävät myynti-ilmoitusta, jossa kannabiksen saa halvemmalla kun ottaa kylkeen piriä.
Huumepoliisien mukaan sekakäyttö on tavallista. Lääkkeitä, bentsoja, amfetamiinia otetaan vahvistamaan tuntemusta. Rattijuopuneista jo yli puolet on sekakäyttäjiä.
Myös imppaaminen on palaamassa nuorison arsenaaliin.
Muuntohuumeita puolestaan syntyy kuin sieniä sateella, eivätkä poliisitkaan läheskään aina tiedä, mikä aine on kyseessä. Tunnistus tehdään keskusrikospoliisin laboratoriossa.
Jo pieni annos muuntohuumetta voi olla erittäin vaarallista.
– Jos kotoa löytyy jauheita, älkää menkö haistelemaan niitä. Älä koske paljain käsin, älä haistele tai maistele, huumepoliisi varoittaa.

4. harhaluulo: Tor-verkosta ei voi jäädä kiinni

Nuorilla voi olla harha, että anonyymissa verkossa he eivät jää kiinni.
– Nuoret kuvittelevat, että on turvallista tehdä vilppijuttuja, mutta tarpeen vaatiessa saadaan tietoa. Jokainen jättää jäljen johonkin, Kinnunen sanoo.
Anonyymi verkko hidastaa tutkintaa, mutta viestit voidaan silti saada auki.
– Kyllä kyttä saattaa jossain luurata. Nämä ovat kirjain- ja numerojonoja. Aika hyvin nykyään voidaan päätellä niistä viestin sisältöä, huumepoliisi kertoo.
Poliisi on verkossa silloin kun poliisilla on siihen laillinen oikeus pakkokeinolain perusteella. Viranomaisilla on parhaillaan käynnissä suuri tutkinta Tor-verkossa toimineesta Silkkitiestä.
Käynnissä on tuhansia rikostutkintoja. Silkkitiellä oli toteutuneita kauppatapahtumia noin 500 000.

5. harhaluulo: Kaveri turvaa

Alaikäisillä on poliisin mukaan usein illuusio, että kaverin mukaan ottamalla huumekauppa on turvallista.
– Nuoret menevät yhdessä: toinen on henkivartija ja toinen tekee kauppaa. Ryöstöt ovat kuitenkin arkipäivää. Mitä kaksi alaikäistä mahtaa, jos aikuinen on varustautunut ryöstämään? Vain tuuri ratkaisee, miten tilanne päättyy, huumepoliisi kertoo.
Huumekauppoihin liittyvät ryöstöt ovat poliisien mukaan yleisiä.

6. harhaluulo: Vain isoista summista tulee ongelmia

Rikosylikomisario Kinnunen sanoo, että huumekauppa voi johtaa väkivaltaiseen perintään jo muutaman kymmenen euron kohdalla.
– Summat ovat naurettavia, puhutaan muutamista kympeistä, Kinnunen kertoo.
Pirkanmaalla poliisi paljasti vastikään huumeringin, jonka tutkinta alkoi 40 euron velasta.
Ikävä tosiasia on, että välillä velat johtavat seksuaalirikoksiin.

7. harhaluulo: Poliisi ei valvo käyttöä

Nuoret ajattelevat herkästi, ettei poliisi valvo käyttöä. Huumepoliisit kertovat keskittyvänsä myyjien hakemiseen. Samalla voi jäädä kuitenkin kiinni käyttäjiä.
– Kun otamme myyjiä kiinni, siinä jää aina samalla käyttäjiä kiinni, Jari Kinnunen sanoo.
Sen sijaan poliisi vakuuttaa, että se ei päivystä huumehoitopaikkojen ovilla.

8. harhaluulo: Pääsee käyttörangaistuksella

Törkeästä huumausainerikoksesta voidaan epäillä jo, jos myy tai levittää huumeita alaikäisille. Rangaistukseksi törkeästä huumausainerikoksesta voidaan tuomita vankeutta 1–10 vuotta.
Jos alle 18-vuotiasta ensikertalaista epäillään pelkästään käyttäjänä huumausainerikoksesta, nuori puhutellaan.
Mikko Pitkänen tekee näitä puhutteluja. Puhuttelussa ovat nuoren lisäksi mukana huoltajat ja sosiaalityöntekijä.
– Ei tule rikosrekisteriä, mutta merkintä jää, että on ollut puhuttelussa.
Puhuttelu tähtää huomautukseen. Pitkäsen mukaan myönteinen tai piittaamaton asenne huumeisiin voi estää huomautuksen ja asia voi siirtyä esitutkintaan.
Mikäli 15–17-vuotias jää toisen kerran kiinni käyttörikoksesta, poliisi tekee esitutkinnan ja syyttäjä järjestää asiassa suullisen neuvottelun. Kolmannella kerralla asia siirtyy yleensä oikeuteen.

9. harhaluulo: Huumeiden tarjoaja joutuu vastuuseen

Huumeita antanut ei välttämättä joudu vastuuseen. Voi olla vaikea osoittaa, että uhri olisi ollut pakotettu ottamaan huumeita.
Jari Kinnunen vertaa asiaa ryyppyremmiin. Jos yksi porukasta kuolee, toisia on vaikea syyttää mistään.
– Parin vuoden aikana nuoria on kaatunut kuin heinää sekakäyttöön ja yliannostuksiin. Yleensä mukana on ollut muitakin käyttäjiä. Eivät he joudu yleensä vastuuseen siitä.

"Rakastettiin ja luettiin iltasatuja"
Vantaalaisen Jukka Riipisen lapsi on käyttänyt huumeita 27 vuotta. Riipinen kiertää kouluilla Kondis ry:n läheiskokemusasiantuntijana.
– Me rakastettiin lastamme, luettiin iltasatuja, oltiin mukana harjoituksissa. Uskottiin, että voidaan välttää mutta eipä vain voitu.
Riipisen lapsi kokeili kannabista kotibileissä 16-vuotiaana.
– Huumeriippuvuus on sairaus, josta kaikki eivät parane. Lapsellani ei ole aikomustakaan lopettaa käyttöä.
Yhdistys on kohdannut tuhansia oppilaita ja vanhempia.
– Nuorilla on hyvät tiedot kannabiksen hyvistä ja parantavista ominaisuuksista, mutta erittäin huonot tiedot seuraamuksista ja huonoista puolista, Riipinen sanoo.
THL:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)jotain huumetta kokeilleita oli 24 prosenttia suomalaisista vuonna 2018.
– Kukaan meidän lapsistamme ei tiedä, kuinka addiktiivisia persoonallisuuksia he ovat. Ainoa tapa on, ettei käytä tai ei kokeile, silloin ei tule myöskään huumeista riippuvaiseksi, Riipinen sanoo.
Riipisen olohuoneessa kokoontuu säännöllisesti vertaisryhmä.
– Puolentoista viime vuoden aikana on ollut viisi kuolemantapausta, kolme yliannostusta ja kaksi väkivallantapausta ja olisiko kolme tai neljä toipumisen tiellä, Riipinen kertoo.

https://yle.fi/uutiset/3-11204345

Avatar
weed420
Viestit: 1564
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja weed420 » 16.2.2020 16:09

^ https://m.youtube.com/watch?v=RuaAZL_3EIY

kylläpä nyt suomessa dramatisoidaan kannabista kaikin keinoin

Avatar
weed420
Viestit: 1564
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja weed420 » 17.2.2020 23:00

Charly kirjoitti:
https://m.youtube.com/watch?v=RuaAZL_3EIY

kylläpä nyt suomessa dramatisoidaan kannabista kaikin keinoin
video vuodelta 2011

joo.. yritin viitata videolla humoristisesti riipisen lausuntoon tuossa ylemmässä uutisessa

psyphish
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3139
Liittynyt: 15.3.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja psyphish » 18.2.2020 9:06

Miksi tolle vitun Riipiselle annetaan vieläkin puheenvuoroja? Ukko on ihan pihalla kaikesta päihteisiin liittyvästä ja sen työ on pilata käyttäjien maine. Saiko se IHRYstä potkut vai miksi se kiertelee kouluissa uuden lafkan nimissä?

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5789
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 19.2.2020 18:07

Pääkirjoitus: Suomi havahtui huumeongelmaan

Suomessa on virinnyt vilkas huumekeskustelu. Lähtölaukauksena oli Tilastokeskuksen joulukuussa julkistama kuolemansyytilasto. Sen mukaan 2018 Suomessa kuoli huumausaineisiin 261 henkilöä. Se on 61 enemmän kuin 2017. Huumekuolemien määrä kasvoi jo kolmatta vuotta peräkkäin. Eniten lisääntyivät 20–29-vuotiaiden kuolemat.

Kannabis on nuorten yleisimmin kokeilema tai käyttämä huume. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvitysten mukaan kannabista kokeilleiden poikien osuus on noussut vuoden 1995 viidestä prosentista 13 prosenttiin vuonna 2019. Tytöillä vastaavat luvut olivat viisi ja yhdeksän prosenttia. Muiden huumeiden kohdalla ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.
Samalla nuorten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet. Käänne tapahtui jo 1990-luvun puolivälissä. Koululaistutkimuksen (ESPAD) mukaan viime vuonna puolet pojista ja lähes puolet tytöistä katsoi, ettei kannabiskokeiluihin liity lainkaan riskejä tai että ne ovat vähäisiä.

Tilannetta voi pitää huolestuttavana, vaikkei kiisteltyyn porttiteoriaan uskoisikaan. Porttiteorian mukaan kannabiksen ja muiden miedompien huumausaineiden käyttö voi johtaa kovempiin huumausaineisiin.

THL:n tutkijat (Karjalainen, Hakkarainen & Raitasalo) julkaisivat viime vuonna analyysin (Yhteiskuntapolitiikka 3/2019) alaikäisten ja täysi-ikäisten nuorten huumeiden käytöstä. He toteavat, että vaikka alaikäisten nuorten kannabiksen kokeilu tai käyttö on toistaiseksi pysynyt varsin vakiintuneella tasolla, lieventyneet asenteet voivat ennakoida kannabiksen käytön yleistymistä myöhemmällä iällä.

Erityisen huolestuttavana tutkijat pitävät sitä, mikäli se lisää kannabiksen ja alkoholin tai muiden päihteiden sekakäyttöä tulevaisuudessa.

Analyysissä ei pohdittu sitä, miksi asenteet kannabista kohtaan ovat lieventyneet. Yleisenä huomiona voi kuitenkin todeta sen, että kannabiksesta puhutaan nykyään julkisuudessa ja kirjoitetaan mediassa paljon huolettomammin kuin ennen, välillä jopa täysin kritiikittömästi.

Sanna Marinin (sd) hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoi marraskuussa Ylelle (18.11.2019), ettei kannabiksen käytöstä tulisi rangaista. Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoitti viime vuoden lopulla Facebookissa, ettei laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta pidä rangaista.

Avoin keskustelu kannabiksesta on suotavaa, mutta kysymys kuuluu, onko järkevää, että johtavat poliitikot antavat lausunnoillaan sytykettä siihen, että asenteet esimerkiksi kannabista kohtaan lieventyvät vastakin mahdollisine haittavaikutuksineen.

Suomella on tiukka virallinen kanta tupakkaan ja moniin muihin terveydelle haitallisiin aineisiin. Sama linja on syytä säilyttää suhteessa kannabikseen.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a ... d3827e0aee

Kalapatto
Viestit: 10
Liittynyt: 30.10.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Kalapatto » 20.2.2020 0:29

Sam 1 kirjoitti:Pääkirjoitus: Suomi havahtui huumeongelmaan

Suomessa on virinnyt vilkas huumekeskustelu. Lähtölaukauksena oli Tilastokeskuksen joulukuussa julkistama kuolemansyytilasto. Sen mukaan 2018 Suomessa kuoli huumausaineisiin 261 henkilöä. Se on 61 enemmän kuin 2017. Huumekuolemien määrä kasvoi jo kolmatta vuotta peräkkäin. Eniten lisääntyivät 20–29-vuotiaiden kuolemat.

Kannabis on nuorten yleisimmin kokeilema tai käyttämä huume. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvitysten mukaan kannabista kokeilleiden poikien osuus on noussut vuoden 1995 viidestä prosentista 13 prosenttiin vuonna 2019. Tytöillä vastaavat luvut olivat viisi ja yhdeksän prosenttia. Muiden huumeiden kohdalla ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.
Samalla nuorten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet. Käänne tapahtui jo 1990-luvun puolivälissä. Koululaistutkimuksen (ESPAD) mukaan viime vuonna puolet pojista ja lähes puolet tytöistä katsoi, ettei kannabiskokeiluihin liity lainkaan riskejä tai että ne ovat vähäisiä.

Tilannetta voi pitää huolestuttavana, vaikkei kiisteltyyn porttiteoriaan uskoisikaan. Porttiteorian mukaan kannabiksen ja muiden miedompien huumausaineiden käyttö voi johtaa kovempiin huumausaineisiin.

THL:n tutkijat (Karjalainen, Hakkarainen & Raitasalo) julkaisivat viime vuonna analyysin (Yhteiskuntapolitiikka 3/2019) alaikäisten ja täysi-ikäisten nuorten huumeiden käytöstä. He toteavat, että vaikka alaikäisten nuorten kannabiksen kokeilu tai käyttö on toistaiseksi pysynyt varsin vakiintuneella tasolla, lieventyneet asenteet voivat ennakoida kannabiksen käytön yleistymistä myöhemmällä iällä.

Erityisen huolestuttavana tutkijat pitävät sitä, mikäli se lisää kannabiksen ja alkoholin tai muiden päihteiden sekakäyttöä tulevaisuudessa.

Analyysissä ei pohdittu sitä, miksi asenteet kannabista kohtaan ovat lieventyneet. Yleisenä huomiona voi kuitenkin todeta sen, että kannabiksesta puhutaan nykyään julkisuudessa ja kirjoitetaan mediassa paljon huolettomammin kuin ennen, välillä jopa täysin kritiikittömästi.

Sanna Marinin (sd) hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoi marraskuussa Ylelle (18.11.2019), ettei kannabiksen käytöstä tulisi rangaista. Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoitti viime vuoden lopulla Facebookissa, ettei laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta pidä rangaista.

Avoin keskustelu kannabiksesta on suotavaa, mutta kysymys kuuluu, onko järkevää, että johtavat poliitikot antavat lausunnoillaan sytykettä siihen, että asenteet esimerkiksi kannabista kohtaan lieventyvät vastakin mahdollisine haittavaikutuksineen.

Suomella on tiukka virallinen kanta tupakkaan ja moniin muihin terveydelle haitallisiin aineisiin. Sama linja on syytä säilyttää suhteessa kannabikseen.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a ... d3827e0aee


Luin tänään itsekkin tämän tekstin ja muuten olisi ollut ihan ok, mutta tämä lause vei uskottavuuden koko paskasta: "Avoin keskustelu kannabiksesta on suotavaa, mutta kysymys kuuluu, onko järkevää, että johtavat poliitikot antavat lausunnoillaan sytykettä siihen, että asenteet esimerkiksi kannabista kohtaan lieventyvät vastakin mahdollisine haittavaikutuksineen."

Siis samaan lauseeseen saatu kirjoitettua AVOIN KESKUSTELU ja kannattaako poliitikon sanoa mielipidettään kun se on asiaa puoltava eli tämän kirjoittajan näkökulmaa vastaan. :doh: :lol:

Minombre
Viestit: 133
Liittynyt: 19.4.2017

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Minombre » 20.2.2020 20:12

psyphish kirjoitti:Miksi tolle vitun Riipiselle annetaan vieläkin puheenvuoroja? Ukko on ihan pihalla kaikesta päihteisiin liittyvästä ja sen työ on pilata käyttäjien maine. Saiko se IHRYstä potkut vai miksi se kiertelee kouluissa uuden lafkan nimissä?

Äläs ny asia äijä :point:

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5789
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 21.2.2020 20:15

Oletko nähnyt alumiinista onkivapakoteloa? – Irlannin poliisit hävittivät tietämättään 55 miljoonan euron omaisuuden

Alun perin irlantilaisen kannabiskasvattajan hallussaan pitämä peräti 55 miljoonan euron arvoinen bitcoinomaisuus on kadonnut kaatopaikalle heitetyn alumiinisen onkivapakotelon mukana, kertoo The Guardian.

49-vuotias Galwayssa asunut diileri oli sijoittanut kannabiksen kasvatuksesta ja myynnistä nettoamansa tuotot bitcoiniin vuosina 2011-2012, jolloin kryptovaluutan arvo oli vaivaiset viisi dollaria. Aiemmin hunajatuottajana palkintojakin kerännyt mies oli siirtynyt täysipäiväiseksi diileriksi vuonna 2005.

Bitcoinin arvon noustua hurjasti vuonna 2017 mies joutui pohtimaan, mihin kätkisi yllättävän suureksi kasvaneen omaisuutensa. Ratkaisuna hän jakoi varansa 12 erilliselle bitcointilille, tulosti niiden avaamiseen tarvittavat koodit A4-kokoiselle paperille ja kätki sen alumiinisen onkivapakotelon korkin sisään.

Mainion idean jälkeen kaikki menikin sitten päin mäntyä: ensin poliisi pidätti diilerin löydettyään tämän autosta 2000 euron arvosta kannabista. Seurauksena viiden vuoden vankilatuomio ja vuokraisännän toimeenpanema asunnon irtaimiston toimitus kaatopaikalle.

Nyt kadonneita bitcoineja on erittäin vaikea saada haltuun, sillä tilien avaaminen edellyttäisi kyseisen onkivapakotelon löytymistä. Irlannin kaatopaikoilta jätteet kulkevat ensin Saksaan ja sitä kautta edelleen muun muassa Kiinaan. Tiettävästi sekä Irlannin poliisi että läheisen kaatopaikan työntekijät ovat yrittäneet löytää koteloa, tuloksetta.

Kyseessä lienee maailmanhistorian arvokkain alumiinikorkki.

Vankilassa viruva diileri on kertonut tyytyneensä kohtaloonsa ja suhtautuvansa varojen menettämiseen eräänlaisena kohtalon rangaistuksena rikollisista toimistaan.

Lopullinen häviäjä tapauksessa taitaa kuitenkin olla Irlannin valtio, joka luuli jo takavarikoineensa jättipotin. Kadonneen 55 miljoonan sijasta valtiolle jäi käteen 1,5 miljoonaa diilerin toisilta bitcointileiltä sekä 100 000 euroa käteistä.


https://www.tivi.fi/uutiset/tv/4c3d13b3 ... parit:945f

Avatar
weed420
Viestit: 1564
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja weed420 » 21.2.2020 21:07

Sam 1 kirjoitti:Oletko nähnyt alumiinista onkivapakoteloa? – Irlannin poliisit hävittivät tietämättään 55 miljoonan euron omaisuuden

Alun perin irlantilaisen kannabiskasvattajan hallussaan pitämä peräti 55 miljoonan euron arvoinen bitcoinomaisuus on kadonnut kaatopaikalle heitetyn alumiinisen onkivapakotelon mukana, kertoo The Guardian.

49-vuotias Galwayssa asunut diileri oli sijoittanut kannabiksen kasvatuksesta ja myynnistä nettoamansa tuotot bitcoiniin vuosina 2011-2012, jolloin kryptovaluutan arvo oli vaivaiset viisi dollaria. Aiemmin hunajatuottajana palkintojakin kerännyt mies oli siirtynyt täysipäiväiseksi diileriksi vuonna 2005.

Bitcoinin arvon noustua hurjasti vuonna 2017 mies joutui pohtimaan, mihin kätkisi yllättävän suureksi kasvaneen omaisuutensa. Ratkaisuna hän jakoi varansa 12 erilliselle bitcointilille, tulosti niiden avaamiseen tarvittavat koodit A4-kokoiselle paperille ja kätki sen alumiinisen onkivapakotelon korkin sisään.

Mainion idean jälkeen kaikki menikin sitten päin mäntyä: ensin poliisi pidätti diilerin löydettyään tämän autosta 2000 euron arvosta kannabista. Seurauksena viiden vuoden vankilatuomio ja vuokraisännän toimeenpanema asunnon irtaimiston toimitus kaatopaikalle.

Nyt kadonneita bitcoineja on erittäin vaikea saada haltuun, sillä tilien avaaminen edellyttäisi kyseisen onkivapakotelon löytymistä. Irlannin kaatopaikoilta jätteet kulkevat ensin Saksaan ja sitä kautta edelleen muun muassa Kiinaan. Tiettävästi sekä Irlannin poliisi että läheisen kaatopaikan työntekijät ovat yrittäneet löytää koteloa, tuloksetta.

Kyseessä lienee maailmanhistorian arvokkain alumiinikorkki.

Vankilassa viruva diileri on kertonut tyytyneensä kohtaloonsa ja suhtautuvansa varojen menettämiseen eräänlaisena kohtalon rangaistuksena rikollisista toimistaan.

Lopullinen häviäjä tapauksessa taitaa kuitenkin olla Irlannin valtio, joka luuli jo takavarikoineensa jättipotin. Kadonneen 55 miljoonan sijasta valtiolle jäi käteen 1,5 miljoonaa diilerin toisilta bitcointileiltä sekä 100 000 euroa käteistä.


https://www.tivi.fi/uutiset/tv/4c3d13b3 ... parit:945f

nyt oli kyllä hyvä! kaveri ottaa vielä ihan huumorilla :D

Sihaus
Viestit: 940
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sihaus » 22.2.2020 9:35

Tai sitten kaveri bluffaa rankasti ja ne varat onkin ihan muualla. turvassa :D
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

Avatar
Phoenixs
1 tähti
1 tähti
Viestit: 737
Liittynyt: 20.10.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Phoenixs » 22.2.2020 10:45

Sihaus kirjoitti:Tai sitten kaveri bluffaa rankasti ja ne varat onkin ihan muualla. turvassa :D


Tämä tuli itselläkin ensimmäisenä mieleen. Olisi juoni kuin paremmastakin rikosjännäristä. :mrgreen:

Leilaz
Viestit: 452
Liittynyt: 5.4.2018

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Leilaz » 25.2.2020 0:22

Sam 1 kirjoitti:Pääkirjoitus: Suomi havahtui huumeongelmaan

Suomessa on virinnyt vilkas huumekeskustelu. Lähtölaukauksena oli Tilastokeskuksen joulukuussa julkistama kuolemansyytilasto. Sen mukaan 2018 Suomessa kuoli huumausaineisiin 261 henkilöä. Se on 61 enemmän kuin 2017. Huumekuolemien määrä kasvoi jo kolmatta vuotta peräkkäin. Eniten lisääntyivät 20–29-vuotiaiden kuolemat.

Kannabis on nuorten yleisimmin kokeilema tai käyttämä huume. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvitysten mukaan kannabista kokeilleiden poikien osuus on noussut vuoden 1995 viidestä prosentista 13 prosenttiin vuonna 2019. Tytöillä vastaavat luvut olivat viisi ja yhdeksän prosenttia. Muiden huumeiden kohdalla ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.
Samalla nuorten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet. Käänne tapahtui jo 1990-luvun puolivälissä. Koululaistutkimuksen (ESPAD) mukaan viime vuonna puolet pojista ja lähes puolet tytöistä katsoi, ettei kannabiskokeiluihin liity lainkaan riskejä tai että ne ovat vähäisiä.

Tilannetta voi pitää huolestuttavana, vaikkei kiisteltyyn porttiteoriaan uskoisikaan. Porttiteorian mukaan kannabiksen ja muiden miedompien huumausaineiden käyttö voi johtaa kovempiin huumausaineisiin.

THL:n tutkijat (Karjalainen, Hakkarainen & Raitasalo) julkaisivat viime vuonna analyysin (Yhteiskuntapolitiikka 3/2019) alaikäisten ja täysi-ikäisten nuorten huumeiden käytöstä. He toteavat, että vaikka alaikäisten nuorten kannabiksen kokeilu tai käyttö on toistaiseksi pysynyt varsin vakiintuneella tasolla, lieventyneet asenteet voivat ennakoida kannabiksen käytön yleistymistä myöhemmällä iällä.

Erityisen huolestuttavana tutkijat pitävät sitä, mikäli se lisää kannabiksen ja alkoholin tai muiden päihteiden sekakäyttöä tulevaisuudessa.

Analyysissä ei pohdittu sitä, miksi asenteet kannabista kohtaan ovat lieventyneet. Yleisenä huomiona voi kuitenkin todeta sen, että kannabiksesta puhutaan nykyään julkisuudessa ja kirjoitetaan mediassa paljon huolettomammin kuin ennen, välillä jopa täysin kritiikittömästi.

Sanna Marinin (sd) hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoi marraskuussa Ylelle (18.11.2019), ettei kannabiksen käytöstä tulisi rangaista. Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoitti viime vuoden lopulla Facebookissa, ettei laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta pidä rangaista.

Avoin keskustelu kannabiksesta on suotavaa, mutta kysymys kuuluu, onko järkevää, että johtavat poliitikot antavat lausunnoillaan sytykettä siihen, että asenteet esimerkiksi kannabista kohtaan lieventyvät vastakin mahdollisine haittavaikutuksineen.

Suomella on tiukka virallinen kanta tupakkaan ja moniin muihin terveydelle haitallisiin aineisiin. Sama linja on syytä säilyttää suhteessa kannabikseen.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a ... d3827e0aee


Ai saatana kun sattuu päähän luin varmaan 30min kommentteja, ja jotkut joko trollaa pahasti tai sitten ymmärrän persujen kannatusluvut :doh: Miten kukaan ihminen voi olla vielä 2020 noin pihalla kaikesta ja huutelee ilman mitään perusteluja ihan täyttä paskaa.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5789
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 2.3.2020 6:54

Amerikkalaismies joutui kahdesti päivystykseen kivuliaan erektion takia – lääkärit epäilevät 12-tuntisen tilan johtuneen kannabiksesta

Pilven pössyttely aiheutti 32-vuotiaalle amerikkalaismiehelle tukalan tilan.

32-vuotias amerikkalaismies joutui sairaalahoitoon kiusallisen pulman kanssa: hänen erektionsa oli kestänyt peräti 12 tuntia. Lääkärit hoitivat miehen kivuliaan tilan kuntoon, mutta vain kaksi viikkoa myöhemmin kova pulma toistui.

Tapauksesta kertoo muun muassa New York Post.

Mies sai diagnoosin priapismista, eli kestoerektiosta. Se tarkoittaa erektiota, joka kestää useita tunteja, eikä liity seksuaaliseen aktiin.

Tilan toistuminen sai lääkärit pähkäilemään, mikä sen olisi voinut aiheuttaa miehellä. Selvisi, että muutoin sangen perusterve mies oli polttanut kannabista useina iltoina peräkkäin.

Miehellä oli ollut nuorempana poltellessaan sama pulma, mutta erektio oli tuolloin hävinnyt muutamassa tunnissa. Kaksikymppisenä hän oli käyttänyt marihuanaa ongelmitta, mutta nyt vaikeudet olivat alkaneet moninkertaisina.

Tutkimustuloksia priapismin ja kannabiksen käytön yhteydellä ei juurikaan ole.

New York Postin haastattelema lääkäri muistuttaa, että kestoerektio voi kuulostaa hupaisalta tilalta, mutta todellisuudessa se on aidosti vakava tila:

– Jos erektio kestää enemmän kuin useita tunteja, penis voi menettää sille elintärkeää happea ja ravinteita. Se voi aiheuttaa kipua ja turvotusta sekä aiheuttaa impotenssia ja jopa peniksen kuolion

https://www.is.fi/terveys/art-200000642 ... ml?ref=rss

psyphish
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3139
Liittynyt: 15.3.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja psyphish » 2.3.2020 11:37

Sam 1 kirjoitti:Amerikkalaismies joutui kahdesti päivystykseen kivuliaan erektion takia – lääkärit epäilevät 12-tuntisen tilan johtuneen kannabiksesta

Pilven pössyttely aiheutti 32-vuotiaalle amerikkalaismiehelle tukalan tilan.

32-vuotias amerikkalaismies joutui sairaalahoitoon kiusallisen pulman kanssa: hänen erektionsa oli kestänyt peräti 12 tuntia. Lääkärit hoitivat miehen kivuliaan tilan kuntoon, mutta vain kaksi viikkoa myöhemmin kova pulma toistui.

Tapauksesta kertoo muun muassa New York Post.

Mies sai diagnoosin priapismista, eli kestoerektiosta. Se tarkoittaa erektiota, joka kestää useita tunteja, eikä liity seksuaaliseen aktiin.

Tilan toistuminen sai lääkärit pähkäilemään, mikä sen olisi voinut aiheuttaa miehellä. Selvisi, että muutoin sangen perusterve mies oli polttanut kannabista useina iltoina peräkkäin.

Miehellä oli ollut nuorempana poltellessaan sama pulma, mutta erektio oli tuolloin hävinnyt muutamassa tunnissa. Kaksikymppisenä hän oli käyttänyt marihuanaa ongelmitta, mutta nyt vaikeudet olivat alkaneet moninkertaisina.

Tutkimustuloksia priapismin ja kannabiksen käytön yhteydellä ei juurikaan ole.

New York Postin haastattelema lääkäri muistuttaa, että kestoerektio voi kuulostaa hupaisalta tilalta, mutta todellisuudessa se on aidosti vakava tila:

– Jos erektio kestää enemmän kuin useita tunteja, penis voi menettää sille elintärkeää happea ja ravinteita. Se voi aiheuttaa kipua ja turvotusta sekä aiheuttaa impotenssia ja jopa peniksen kuolion

https://www.is.fi/terveys/art-200000642 ... ml?ref=rss


Paskapuhetta, mutta uskotaan.

Avatar
weed420
Viestit: 1564
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja weed420 » 2.3.2020 19:33

^ mitähän lajiketta..?
huntilla sitä samaa tänne ja äkkiä :D


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa