Kuva

Pienet ja suuret uutiset 2019

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Sihaus
Viestit: 940
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sihaus » 17.12.2020 9:09

neural_rust kirjoitti:Kasvatus on laillista, kunhan ei tee huumetta.. Eli jalostus ja lääkkeeksi kasvatus ois laillista.. Hytösen caseen viittaan siis..

Harmi kun ei mennyt korkeimpaan asti, oltaisiin saatu ennakko tapaus..


Eli kunhan sanoo että kasvattaa lääkkeeksi omaan käyttöön, niin se on laillista. Suomessa laki kait on sama kaikille, eiks juu?

"Laki kieltää kasvattamasta hamppua huumeeksi, mutta sen kasvatus lääkkeeksi omaan käyttöön tai jalostusta varten on sallittua."

Yle, 14.12.2020
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

pelkkämies
Viestit: 12
Liittynyt: 27.10.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja pelkkämies » 17.12.2020 11:10

Chiller kirjoitti:https://yle.fi/uutiset/3-11697867

Mikähän tässä on, kun eväjorma basaarissa väittää kasvatuksen olevan kiellettyä, ja kani myy keräilyyn, YLE ja laki sanoo että kasvatus ON laillista.
Psykodraamaa? :think:
Kun on laista luettu ja yleisesti todettu että kasvatus on laillista ei vain koristeeksi vaan myös siementuotantoon, niin onko tätä pakko pimittää psykodraaman takia, että osat vaihtuu ja totuus tulee "oikeasta suusta"?

'Älä viitsi valehdella, iso mies. Jorman ilmoituksesa sanotaan että myy keräilyyn, ja että kasvattaminen niihin tarkoituksiin joita laki ei salli, on kellettyä. Ja kuten tiedät, laki ei salli huumausaineeksi tai sellaisen raaka-aineeksi kasvattamista. Kani on samoilla linjoilla, keräily on lai sallima tapa pitää siemeniä hallussa. Enkä ihan äkkiä usko että nykyisellä lainsäädännöllä Kani tai muukan firma lähtee suoraan suosittelemaan kasvattamisen aloittamista, mahdatko osata ajatella niin pitkälle että älyäisit että miksi? Näytätkö vielä sen lainkohdan jossa yksiselitteisesti sanotaan kasvattamisen olevan LAILLISTA? Todistetaakka on sulla koska väität tuollaista :guru:

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1301
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 17.12.2020 11:33

Laki ei ole kaikille sama..

Harvalla mahdollisuuksia lähteä taistelemaan omien oikeuksien puolesta piiiitkään juridiseen prosessiin. Lopputulos on vähintäänkin epävarma.

Tässä syyttäjä ajaa käänteisen todistustaakan linjaa eli että KAIKKI kasvatus on huumausainekäyttöön ja syytetyn tulisi todistaa ei-huumausainekäyttö.

Toivotaan että eu oikeusvaltioperiaate menee läpi ja kansalaisille tulee mahdollisuus sekä ilmiantaa valtioita että vaatia eu:lta toimia. (muutenhan tuo on vain ohut valhe ja tekosyy jota käytetään oikeutuksena epämiellyttävien valtioiden kiusaamiseen -- kun kaveri valtiot jätetään rauhaan. perus bully strategiaa.)
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

lope
Viestit: 748
Liittynyt: 16.7.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja lope » 17.12.2020 12:48

neural_rust kirjoitti:Kasvatus on laillista, kunhan ei tee huumetta.. Eli jalostus ja lääkkeeksi kasvatus ois laillista.. Hytösen caseen viittaan siis..

Harmi kun ei mennyt korkeimpaan asti, oltaisiin saatu ennakko tapaus..



Ainakin sen uutisjutun kommenttien perusteella tuli semmonen fiilis, että jotkut tahot sopi keskenään että jätetään juttu tähän ettei vaan tuu ennakkotapausta
Dippin through my stash

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 17.12.2020 18:17

Chiller kirjoitti:https://yle.fi/uutiset/3-11697867

Kannabiksen kasvatukseen ja käyttöön soveltuvien tuotteiden myynti jo miljoonaluokkaa – siemeniä myydään kuitenkin vain "keräilijöille"

Myynnissä on muun muassa kasvatustelttoja, vesiviljelylaitteita ja kannabiksen siemeniä.

Kuopiolainen Kaninkolo on esimerkki uusista, niin sanottuihin sisäpuutarhatuotteisiin erikoistuneista myymälöistä.

Myynnissä on tavanomaisia puutarhatuotteita, kuten ruukkuja ja kasviravinteita, mutta myös vähän erikoisempia artikkeleita: kasvatustelttoja, suuritehoisia LED-valoja, kannabiksen siemeniä ja bongiksi kutsuttuja vesipiippuja.

Kyse on laillisista tuotteista, joita voi kuitenkin käyttää myös siihen, mikä on laissa kielletty.

– Niillä voi polttaa myös kannabista, mutta niillä voi polttaa myös kaikkea muuta, sanoo Kaninkolo-ketjun omistavan Red Eyed Rabbit Oy:n yrittäjä Mikko Pietarinen.

Oreganon kasvatusta kotona teltassa?

Pietarisen mukaan on asiakkaan asia, mitä hän polttaa, ja onko se laitonta vai laillista. Jos myyjä ei tiedä, mitä asiakas ostamallaan tuotteella tekee, se ei voi olla siitä myöskään vastuussa, Pietarinen järkeilee.

Jos asiakas kuitenkin sattuisi kertomaan, että hän ostaa tavarat kannabiksen kasvatusta ja pössyttelyä varten, olisi tilanne hänen mukaansa toinen.

– Silloin me kieltäydymme myymästä ja osoitamme kädellä ovea.

Entä kuinka uskottavaa on, jos asiakas ostaa ison kasvatusteltan, vesiviljelylaitteita ja LED-valoja, ja kertoo kasvattavansa oreganoa?

– Kyllä niillä voi kasvattaa myös oreganoa, Pietarinen hymyilee.

Kannabiksen siemeniä vain ”keräilijöille”

Oreganoa enemmän esillä on hamppu, jonka lehden kuva löytyy mitä erilaisimmista tuotteista. Kaninkolon Kuopion myymälässä oli aiemmin myynnissä jopa ruukussa kasvavia cannabis sativa -kasveja.

Myymälöiden valikoimissa on myös kannabiksen siemeniä, joita saa lain mukaan kasvattaa koristekasviksi, mutta ei huumausainetarkoituksiin. Siemeniä myydään ainoastaan täysi-ikäisille ja ”keräilytarkoituksiin”.

Helsinkiläisen Seeds of Love -myymälän nettisivujen mukaan siementen keräily on mukava harrastus kenelle tahansa, joka on kiinnostunut hampusta ja sen kasvitieteellisistä ja kulttuurisista ulottuvuuksista. ”Hyvin koostettu ja säilötty siemenkokoelma voi kasvattaa arvoaan ajan myötä harrastajapiireissä”, nettisivuilla vinkataan.

Siementen keräily vaatii kuitenkin rahaa, sillä pelkästään yksi siemen voi maksaa jopa yli kymmenen euroa. Aiemmin pelkästään ulkomaisten verkkokauppojen harjoittama siemenkauppa onkin osaltaan nostanut alan suomalaisyritysten liikevaihdon nousuun.

– Lajia harrastetaan kohtalaisen laajasti, myhäilee helsinkiläisen Liff Oy:n omistaja Juha Vihervaara, jolla on Seeds of Love -myymälä Helsingissä ja Turussa. Vihervaaran omistuksessa on myös tukkukauppa Mellow Submarine.

Sekä Vihervaara että Pietarinen uskovat omien yritystensä liikevaihdon ylittävän kuluvan vuoden aikana jo miljoona euroa.

– Vuonna 2019 liikevaihto oli noin 600 000, ja nyt mennään yli 1,2 miljoonan, Pietarinen arvelee.

Myymälöitä Rovaniemeltä Seinäjoelle

Vihervaaran ja Pietarisen lisäksi alalla toimii Suomessa ainakin parikymmentä muuta vastaavanlaista yrittäjää. Myymälöitä on muun muassa Helsingissä, Tampereella, Vaasassa, Seinäjoella ja Rovaniemellä.

Vihervaaran mukaan hän on toiminut alalla pisimpään, kun taas Pietarisen Kaninkolo-ketju on kooltaan suurin. Kuopion lisäksi Kaninkolo löytyy nyt jo Lahdesta, Jyväskylästä, Hämeenlinnasta ja Turusta, jossa myymälä avasi ovensa joulukuussa.

Pietarisen mukaan seuraava myymälä avataan maalis-huhtikuussa Kotkassa.

– Kun Suomi on valloitettu, sen jälkeen valloitetaan EU, hän virnistää.

Kannabiksen käyttö ja kasvatus lisääntynyt

Uusimman tutkimuksen(siirryt toiseen palveluun) mukaan jo noin joka neljäs suomalainen on ainakin joskus elämänsä aikana kokeillut kannabista. Päivittäiskäyttäjiä arvioitiin jo pari vuotta sitten olevan 6 000–8 000.

Myös kannabiksen kotikasvatuksen yleistyminen on kansainvälinen trendi, joka näkyy Suomessa. Jo vuonna 2010 arvioitiin(siirryt toiseen palveluun), että noin 40 000–60 000 suomalaista on joskus kasvattanut kannabista. Aktiivisia kasvattajia arvioitiin tuolloin olleen noin 10 000.

Nämä trendit näkyvät myös ”sisäpuutarhatuotteiden” suosion kasvussa. Tuotteita ostavat asiakkaat suosivat käteismaksua.

– Liikevaihdosta noin 80 prosenttia tulee käteisellä, kertoo Juha Vihervaara.

Myymälässä asioivat kotipuutarhurit haluavat myös tavallista enemmän varjella omaa yksityisyyttään. Niinpä esimerkiksi kun Ylen kuvausryhmä vieraili Kuopion Kaninkolossa, ei kukaan asiakas halunnut tulla kuvatuksi tunnistettavasti.

https://yle.fi/uutiset/3-11697867

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 17.12.2020 18:20

Muhkea kannabissijoitus pieleen: Kiekkolegenda Mark Messier haastoi yrityspomon oikeuteen!

Yksi kaikkien aikojen NHL-kiekkoilijoista, Mark Messier, on haastanut kanadalaisen kannabista valmistavan Destiny Bioscience-yhtiön toimitusjohtaja Ed Morozin oikeuteen.

Asiasta kertovan TSN-toimittaja Rick Westheadin mukaan Messier hävisi 500 000 dollarin sijoituksensa yhtiöön ja väittää kanteessaan saaneensa Morozilta henkilökohtaisen vakuutuksen siitä, ettei hän häviä rahaa ostaessaan yhtiön osakkeita.

Edmonton Oilersin ja New York Rangersin väreissä peräti kuusi Stanley Cup-mestaruutta pelaajaurallaan voittanut Messier syyttää lisäksi Destiny Biosciencen käyttäneen hänen tuomaansa kuuluisuutta hankkiakseen lisäsijoittajia.

Yhtiön liiketoimet menivät kuitenkin pahasti mönkään ja se asetettiin toukokuussa 2020 selvitystilaan. Destiny Biosciencen velkojen suuruudeksi todettiin tuolloin peräti 42 miljoonaa dollaria.

Kannabiksen käyttö laillistettiin Kanadassa joulukuussa 2015.

https://www.nhlsuomi.com/2020/12/16/muh ... oikeuteen/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 17.12.2020 18:28

Hannu Hyvönen saa jatkaa hampun jalostamista – rikosoikeuden professorin mielestä vähäinen kannabiskäyttö voisi jäädä rankaisematta

Syyttäjä Reijo Rapo ei aio valittaa Hyvösen Itä-Suomen hovioikeudessa saamasta vapauttavasta tuomiosta.

Ilomantsilaisessa kasvihuoneessa on talven tuntua. Suuri, valoisa tila on täynnä kasvualustoina käytettyjä multasäkkejä, joiden lomassa on vielä joitakin kellastuneita cannabis sativa -kasveja.

– Nämä kuitulajikkeet ovat älyttömän pitkiä, kolmemetrisiä, Hannu Hyvönen myhäilee.

Korjattu hamppusato löytyy kuivaushuoneista, jotka ovat täynnä naruilla riippuvia kasveja. Lisää hamppua löytyy seinällä olevista pahvilaatikoista, joiden pino nousee lähelle kattoa.

Ilmassa on vieno tuoksu, joka voimistuu, kun kasvin kuivunutta lehteä hieroo sormien välissä

Tavoitteena CBD-pitoisen siemenen jalostaminen

Hyvösen tavoitteena on jalostaa EU:n lajikerekisteriin uusi öljysiemen, jonka kannabidioli- eli CBD-pitoisuus on mahdollisimman korkea, ja jonka THC-pitoisuus on pieni. CBD on hampussa oleva ainesosa, joka rentouttaa ja voi lievittää kipua, kun taas kannabiksen tunnetumpi ainesosa, THC, on se, joka päihdyttää.

Hyvösen mukaan koossa on jo paljon kasvimateriaalia, jonka jalostaminen olisi myös taloudellisesti merkittävä asia.

– Puhutaan varmaan sadan tonnin arvoisesta tuotepaketista. Olisi totta kai hirveän kivaa saada myydä sitä suomalaisille, hän hymyilee.

Hyvösen haaveiden tiellä ovat Suomen laki ja viranomaiset, jotka pyrkivät pitämään hampun lääkekäytön tiukasti vain apteekkien valikoimassa.

Laki kieltää kasvattamasta hamppua huumeeksi, mutta sen kasvatus lääkkeeksi omaan käyttöön tai jalostusta varten on sallittua.

Hyvösellä on tästä tuoretta kokemusta, sillä Itä-Suomen hovioikeus kumosi vastikään Hyvösen aiemmin käräjäoikeudessa saaman lääkerikostuomion. Käräjäoikeus oli tuominnut Hyvösen sillä perusteella, että Hyvösen katsottiin kasvattaneen hamppua jalostaakseen siitä lääkehamppua.

Syyttäjä ei aio valittaa

Hovioikeuden vapauttava tuomio jää voimaan, sillä aluesyyttäjä Reijo Rapo ei aio hakea asiassa valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

– Hovioikeuden perusteet ovat hyväksyttävissä. Tuon tuomion kanssa voi elää, Rapo sanoo.

Rapo on erikoistunut syyttäjänä huumausainerikoksiin. Hänen mukaansa kyseessä on yksittäistapaus, ja sellaisena hän pitää myös Hyvöstä.

– Hyvönen ei edusta suurta kasvattajakuntaa. Hän on oman polkunsa kulkija.

Rapo saa näkemykselleen tukea Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professorilta Matti Tolvaselta.

– Tämä hovioikeuden ratkaisu ei muuta mitään. Vain korkeimman oikeuden päätöksillä on ennakkopäätösarvoa.

Hyvönen on tyytyväinen siihen, että Rapo ei aio valittaa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on oikeus tehdä kasvinjalostusta. Arvostan, että Rapo ymmärsi lopettaa tämän pienen ajojahdin poikasen.

Hyvönen pystyy toistaiseksi hyödyntämään jalostamastaan hampusta ainoastaan siemeniä. Hän sanoo voivansa myydä niitä kotipuutarhureille.

– Se on tällä hetkellä ainoa sallittu tulonlähde.

Professori ja Hyvönen samoilla linjoilla

Eduskunnassa on parhaillaan pohdittavana kansalaisaloite(siirryt toiseen palveluun) kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi.

Hyvöstä aloite ei innosta, sillä asia voitaisiin hänen mukaansa hoitaa jo olemassa olevan lain puitteissa, eli jos poliisi ja syyttäjät katsoisivat käyttöä läpi sormien.

– Pitäisi harkita, milloin yksittäiskäyttäjää kannattaa ruveta viemään käräjille. Perheitä on hajotettu, ja ihmiset ovat menettäneet työpaikkoja muutaman hamppukasvin takia.

Professori Matti Tolvanen on tässä Hyvösen kanssa samaa mieltä. Professori korostaa olevansa tiukan huumepolitiikan kannattaja, mutta muistuttaa, että tiukka huumepolitiikka on sovitettavissa joustavaan kriminaalipolitiikkaan.

– Pitää pyrkiä siihen, että huumeiden käyttö vähenisi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niiden käytöstä tai pienen määrän hallussapidosta omaa käyttöä varten olisi välttämättä yksittäistapauksessa rangaistava.

Tolvasen mukaan huumausaineiden käytön on kuitenkin oltava rangaistavaa jo sen vuoksi, että vain siten on mahdollista päästä laittomien välitysketjujen jäljille.

– Hyvin moni huumausaineiden käyttäjä on itsekin uhri.

https://yle.fi/uutiset/3-11695729

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 17.12.2020 18:30

Joensuun poliisi nappasi huumekuskin: ”Autosta leijui voimakas marihuanan haju”

Joensuussa varhain sunnuntaiaamuna 13. joulukuuta työskennellyt poliisipartio päätti tarkastaa erään henkilöautoa kello 07:20 kuljettaneen kuskin ajokunnon. Poliisit pysäyttivät auton ja sieltä leijui viranomaisten mukaan voimakas marihuanan haju.

– Kuljettajalle suoritettiin huumausaineiden pikatesti, joka osoitti positiivista tulosta Kannabikselle, amfetamiinille ja kokaiinille. Puhallus alkometriin näytti nolla promillea, Pohjois-Karjalan poliisilaitokselta kerrotaan.

Henkilöautoon suoritettiin etsintä ja autosta löytyi viitteitä mahdolliseen huumausaineiden välitykseen, niiden käyttöön sekä epäiltyä huumausainetta. Auton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Hän oli yksin liikkeellä.

https://www.stara.fi/2020/12/15/joensuu ... anan-haju/

Chiller
Viestit: 1356
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Chiller » 17.12.2020 20:35

pelkkämies kirjoitti:
Chiller kirjoitti:https://yle.fi/uutiset/3-11697867

Mikähän tässä on, kun eväjorma basaarissa väittää kasvatuksen olevan kiellettyä, ja kani myy keräilyyn, YLE ja laki sanoo että kasvatus ON laillista.
Psykodraamaa? :think:
Kun on laista luettu ja yleisesti todettu että kasvatus on laillista ei vain koristeeksi vaan myös siementuotantoon, niin onko tätä pakko pimittää psykodraaman takia, että osat vaihtuu ja totuus tulee "oikeasta suusta"?

'Älä viitsi valehdella, iso mies. Jorman ilmoituksesa sanotaan että myy keräilyyn, ja että kasvattaminen niihin tarkoituksiin joita laki ei salli, on kellettyä. Ja kuten tiedät, laki ei salli huumausaineeksi tai sellaisen raaka-aineeksi kasvattamista. Kani on samoilla linjoilla, keräily on lai sallima tapa pitää siemeniä hallussa. Enkä ihan äkkiä usko että nykyisellä lainsäädännöllä Kani tai muukan firma lähtee suoraan suosittelemaan kasvattamisen aloittamista, mahdatko osata ajatella niin pitkälle että älyäisit että miksi? Näytätkö vielä sen lainkohdan jossa yksiselitteisesti sanotaan kasvattamisen olevan LAILLISTA? Todistetaakka on sulla koska väität tuollaista :guru:


Ehkä eväjorma on editoinut ilmoituksen sen jälkeen kun kirjoitin aiheesta myynti ilmoitus ketjuun. En nyt jaksa tarkistaa, sattui vain aukeamaan netti tältä sivulta...

Minun mielestäni en erittäin tärkeää infoa että kannabista saa kasvattaa. Vielä kerran, kannabista saa kasvattaa. Piste.

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 19.12.2020 14:31

Kannabiksen myymisestä elinkautiseen tuomittu mies vapautettiin Yhdysvalloissa – ehti istua 12 vuotta

Kannabiksen viihdekäytön laillistaminen osassa Yhdysvaltoja on johtanut satoihin tuhansiin aiempien tuomioiden lievennyksiin.

Vuonna 2008 valeasuinen poliisi lähestyi koditonta Fate Winslowta tiedustellen mahdollisuutta ostaa kannabista Shreveportin kaupungissa Louisianassa, Yhdysvalloissa.

Winslow lainasi ystävänsä pyörää, palasi hetken kuluttua takaisin kahden pienen kannabispussin kanssa ja pyysi maksuksi 20 dollaria. Poliisi pidätti hänet. Koska miehellä oli taustalla kolme aiempaa tuomiota murroista ja kokaiinin hallussapidosta, kaupanteko johti elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

12 vuotta myöhemmin Winslown tapaus käsiteltiin uudestaan, ja viime keskiviikkona hän vapautui vankilasta. Vapautumisen takana on Innocence Project New Orleans, järjestö, joka auttaa väärin perustein tuomittuja ihmisiä.

– Louisianassa sadat ihmiset istuvat elinkautisia väkivallattomista rikoksista. Winslown tuomio oli olosuhteisiin ja hänen rikokseensa nähden hävyttömän yliampuva, ja nyt olemme saaneet korjattua tuon perustuslain vastaisen, epäinhimillisen tuomion, sanoi Winslown asianajaja ja IPNO:n toimitusjohtaja Jee Park.

Kannabiksen viihdekäyttö on laillistettu 15 osavaltiossa ja Washington DC:ssä. Laillistamiset ovat johtaneet siihen, että satoja tuhansia kannabikseen liittyviä tuomioita on lievennetty. Esimerkiksi Illinois’n osavaltiossa noin 770 000 kannabiksesta tuomittua on saanut lievennystä tuomioihinsa vuoden 2019 kannabiksen laillistamisen jälkeen.

Fate Winslown tytär Faith Winslow Canada kertoo lähentyneensä isänsä kanssa hänen ollessaan vankilassa, ja iloitsevansa vapautuksesta.

– Kaksitoista vuotta on pitkä aika, liian pitkä. Hän ansaitsee toisen mahdollisuuden, ja olen todella onnellinen siitä, että hän saa sellaisen.

Lähde: CNN

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b28 ... a2568122b8

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 19.12.2020 14:41

Miehen asuntoon murtauduttiin lomareissun aikana – joutuukin itse vankilaan!

Iso-Britanniassa on annettu tuomio tragikoomisessa tapauksessa, jos rikoksesta nyt voi tuollaista sanaa käyttää. 30-vuotias mies oli lomamatkalla ja hänen asuntoonsa murtauduttiin. Ulkopuolinen henkilö hälytti poliisit paikalle Cotgravessa sijaitsevaan taloon.

Poliisia kiinnostikin murtojälkiä enemmän asukkaan jäljelle jäänyt omaisuus. Kyseessä kun oli selkeästi kannabiskasvattamo. Tarkempi paikkojen tutkiminen johti huumepussukoiden löytämiseen. Niiden katukauppa-arvo oli nelisen tuhatta euroa.

Kun mies palasi reissusta, edessä oli matkalaukun purkamisen sijaan omien tekosten purkaminen poliisille. Mies tuomittiin vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jota seuraa sikäläisen käytännön mukaan kahden vuoden ehdonalainen.

Lähde: Nottinghamshiren poliisin tiedote.

https://alibi.fi/uutiset/miehen-asuntoo ... vankilaan/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 19.12.2020 14:54

Kaliforniassa on omaperäinen ongelma kannabiksen tarjonnassa

Näin ne ajat muuttuvat.

Kannabis on edelleen huume, joka jakaa mielipiteitä varsin vahvasti. Toiset liputtavat sen puolesta, kun taas toisille se on ehdoton ei. Joukkoon mahtuu myös neutraaleja mielipiteitä.

Kannabista on viime vuosina alettu laillistamaan eri maissa ja osavaltioissa. Läheskään kaikkialla se ei vielä ole kuitenkaan laillista.

Kaliforniassa Yhdysvalloissa on viime aikoina törmätty eriskummalliseen ongelmaan, jota ei välttämättä olisi heti tulevan vastaan.

Kyseisessä paikassa nimittäin kasvatetaan niin paljon kannabista, että siitä on ylitarjontaa. Käyttäjät ja kasvattajat ovat päätyneet tilanteeseen, jossa he eivät tiedä, mitä suurella määrällä kannabista tehdä.

Lähde: Brobible

https://hauskimmat.net/kaliforniassa-on ... rjonnassa/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 19.12.2020 14:57

Snoop Dogg tukee pikaruokaketjun $4.20 maksavaa hamputtajien ateriaa. Maistuisiko?

Viime viikolla pikaruokaketju Jack in the Box Yhdysvalloissa ilmoitti, että he tekevät yhteistyötä räppäri Snoop Doggin kanssa. Räppäri esitteli yhdistelmäaterian, joka on tarkoitettu kannabiksen pössyttäjille.

Se on nimeltään “Merry Munchie Meal”, ja se on saatavilla tammikuun 18.-25. päivä Kaliforniassa, jossa marijuanan polttaminen on täysin laillista. Tähän ateriaan kuuluu kanaviipaleita, kaksi tacoa, 5 churroa, ranskalaiset, sipulirenkaat ja pieni juoma. Miksi näin paljon? No… sehän on tunnettu tosiasia, että kun kannabista polttaa, niin nälkähän siinä tulee.

Tämä ateria maksaa vain $4.20 (huomaatko, mitä he tekivät tässä?) ja siihen kuuluu tämä kaikki edellä mainittu herkullisuus. Tämä ei ole mikään satunnainen promo, vaan tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien Kaliforniassa kaikki 21 vuotta täyttäneet saavat laillisesti käyttää marijuanaa.

Jack in the Boxilla on yli 2200 ravintolaa Yhdysvalloissa, mutta tätä ateriaa tarjotaan vain kolmessa Kaliforniassa sijaitsevassa ravintolassa. Jack in the Box toivottaa tervetulleeksi kaikkiin ryhmiin kuuluvat asiakkaansa! Ja tämä ateria palvelee tietysti kaikkia, ei pelkästään marijuanan käyttäjiä.

Lähde: Huffington post

https://hauskimmat.net/snoop-dogg-tukee ... istuisiko/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 19.12.2020 14:59

Uusi käänne alushousuissa protestoineen miehen kamppailussa – sai kannabiksensa takaisin


Mielenilmaus tuotti tulosta!

Tovi sitten Netin Hauskimmissakin uutisoitiin Jeffrey Shaverista, joka pukeutui pelkkiin kireisiin uimahousuihin ja kulutti aikaansa kylttien kanssa Kitchenerin oikeustalon edessä Ontariossa Kanadassa. Syynä “ajan kuluttamiseen” oli se, että poliisi takavarikoi miehen kannabikset ja bongin.

Kylteissä hän ilmaisi sitä, että poliisin tulisi palauttaa hänen kannabiksensa ja bonginsa, sillä ne olivat miehen sairauden hoitamiseen. Kylteissä luki “”return my bong” ja “return my marijuana”.

Mitä ilmeisimmin mielenilmaus kannatti, sillä mies sai tahtonsa läpi. Hiljattain poliisi palautti miehelle hänen kannabiksensa ja bonginsa. Noin kuukauden pääosin pelkissä alushousuissa tai kireissä uimahousuissa oikeustalon edustalla kylttien kanssa notkuminen kannatti.

Kuukauteen mahtui myös ajanjaksoja kelien puolesta, jolloin Shaver joutui pukeutumaan paitaan ja housuihin. Paitaan, johon hän sonnustautui, oli kirjoitettu vanha tuttu sanoma eli “return my weed & bong”.

https://hauskimmat.net/uusi-kaanne-alus ... -takaisin/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 22.12.2020 3:33

Paul McCartney muistelee, kuinka Bob Dylan tutustutti The Beatlesin kannabikseen – ”Ringo palasi huoneesta hieman pökkyrässä”

Paul McCartney muisteli hiljattain, kuinka Bob Dylan tutustutti The Beatlesin kannabikseen vuonna 1964.

McCartneyn mukaan Dylan ei varsinaisesti ole mielissään maineestaan ”miehenä, joka tutustutti The Beatlesin aineisiin”. Fab Fourin kokemukset New Yorkin Delmonico-hotellissa olivat kuitenkin McCartneyn mukaan positiivisia.

”Muistan sen melko hyvin. Olimme tuossa hotellissa kiertueellamme”, McCartney kertoo Adam Buxtonille. ”Olimme kaikki hotellisviitissä drinkeillä, kun Bob sitten saapui paikalle. Moikkasimme, ja sitten hän katosi yhteen sviitin huoneista. Jatkoimme touhujamme, mutta Ringo meni hänen peräänsä.”

Rumpali palasi muutaman minuutin päästä ”hieman pökkyrässä”.

”Kysyimme, että mitä on meneillään? Hän sanoi, että ’Bob polttaa tuolla maria.’ Emme olleet koskaan kokeilleet sitä. joten kysyimme: ’Millaista se on?’ ’Noh, tuntuu kuin katto vajoaisi’, Ringo vastasi. Olimme, että ’Oho!’ ja sitten syöksyimme takahuoneeseen maistamaan tuota pahaa ainesta. Se oli melkoinen ilta. Se oli hullua. Se oli todella hauskaa.”

https://www.soundi.fi/uutiset/paul-mcca ... okkyrassa/

savuseppo
Viestit: 1490
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja savuseppo » 22.12.2020 3:36

Doping-löydös nyt hamppupuristeesta

Lokakuussa vireille tulleessa doping-asiassa esteratsun virtsanäytteestä todettiin kannabidiolihappoa.

Asian selvittelyssä kävi ilmi, että kyseinen hevonen on saanut päivittäin valkuaislisänä 2-5 desilitraa kotimaista hamppurouhetta. Tuotteen rehuanalyysissä tunnistettiin seuraavia aineita:
cannabidiolic acid (CBDA), cannabidiol (CBD), cannabinol (CBN) ja tetrahydrocannabinol (THC).

Luonnonvarakeskuksen mukaan nämä ovat peräisin kukinnoissa
olevasta hartsista, joka puitaessa leviää pitkin ja poikin puimurin pintoja ja siitä
siementen kuoriin. Itse siemenissä ei ole kyseisiä kiellettyjä aineita.

Koska tuottamuksellisuutta ei havaittu, Suomen Ratsastajainliiton kurinpitolautakunnan päätös asiassa oli, että tulokset kyseisessä kilpailussa mitätöidään, mutta asiasta ei seuraa muuta sanktiota.

Hamppurouheen toimittaneen oululaisen Linnunradan tilan yrittäjä Sanna Siira on asiasta hyvin pahoillaan. Hän kertoo, että yrityksen tuotteita tutkitaan jatkuvasti, ettei THC:n ihmisille määrätyt raja-arvot ylity. Eläinrehu syntyy sivutuotteena, kun tilalla puristetaan hamppuöljyä.

“En tiennyt kilpahevosten nollatoleranssista”, Siira kertoo. “Nykyään kun myyn tuotetta, kysyn aina, tuleeko se kilpahevosille, ja nyt myös etiketissä lukee, että tuote saattaa sisältää pieniä määriä SBD:tä”, Siira kertoo.

https://hevosurheilu.fi/ratsastus/ratsa ... risteesta/

Avatar
Appleseed
Viestit: 62
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Appleseed » 23.12.2020 13:32

Poliisipomo väittää, että kannabis on nuorison törkeän väkivallan taustalla

Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Jari Kinnunen arvioi, että huumausaineet ja erityisesti kannabis ovat yksi suurimmista taustavaikuttimista nuorten väkivaltarikollisuudessa.
– Kaikkiin meidän tapauksiimme liittyvät huumeet. Joka ainoassa tapauksessa voi sanoa, että nuorten elämään ovat liittyneet huumeet. Ja niistä yleensä kannabis.

Kinnunen perustelee näkemystään useilla rikosjutuilla, jotka ovat käyneet tuomioistuimissa asti. Rikosylikomisarion mukaan useampi vastaaja on selittänyt väkivaltaisuuksiaan tai muita rikoksiaan kannabiksen haittavaikutuksilla.
– He ovat kertoneet käyttäneensä kannabista, sitten on alkanut kannabispsykoosi, on oltu mielenterveyskuntoutuksessa ja on ollut sitä, tätä ja tuota. Sitten tulee näitä: puukotetaan satunnaisesti jotain ihmistä.

Kinnusen näkemyksen mukaan haittoja yritetään kiistää julkisessa ja poliittisessa kannabiskeskustelussa.

Euroopan suhtautuminen huumausaineisiin ja erityisesti kannabikseen on hiljalleen lientynyt. Väittelyssä perustellaan käytön laillistamista muun muassa verotuloilla ja sillä, että ongelmakäyttäjät saataisiin avun piiriin ilman uhkaa rikostutkinnasta.

Kinnusen mielestä jälkimmäinen ei pidä paikkaansa. Poliisi ei nykyään ”kyttää” päihdehoitopaikkoja helppojen huumejuttujen toivossa. Samoin poliisin pelko ei ylitä ongelmakäyttäjän tahtoa hakea hoitoa, jos hän on aidosti tehnyt päätöksen vieroittautua.

Kinnunen ei kannata huumausainesääntelyn lieventämistä. Rikosylikomisario palaa väkivaltaisiin ja huumeongelmista kärsiviin nuoriin.
– Ei se ainakaan parane sillä, että käyttö laillistetaan. Tämä porukka on entistä enemmän ongelmissa. Kun tehdään ratkaisuja, tehdään ratkaisuja ihmisten elämästä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9b67 ... bf2fc257a9
-Kujakatti

Sihaus
Viestit: 940
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Sihaus » 23.12.2020 13:45

Kinnunen vetää taas mutkat suoriksi. Kannabishan se saa toki murhaamaan, ollaanko haettu 70-luvulta huumevalistusteesit takaisin 2020-luvulle

Kukaan ei toki ole keskiketterään koskenutkaan. Luonnollisesti. Olis nyt kertonut sen tilastofaktan myös, että alkoholi on 80% väkivaltarikoksista mukana.


Lieköhän ihan tilattu kannanotto liittyen käsittelyssä olevaan kansalaisaloitteeseen. Johan aikaisemmin uutisoitiin maailmanhistorian ensimmäisestä hamppukuolemasta joka toki luonnollisesti tapahtui juurikin Suomessa, kannabisaloitteen saatua kannattajamäärät täyteen.
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

Hamppumies33
Viestit: 21
Liittynyt: 4.1.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Hamppumies33 » 23.12.2020 17:50

Harmittaa kyllä muutenkin se että kannabista katsotaan lähinnä ongelmakäytön näkökulmasta ja se että edes puhutaan tuosta päihdehoidosta. Miettikää nyt miten hassulta kuulostaisi esim. kahvin kohdalla, että kofeiinin dekriminalisointi madaltaisi kofeiiniriippuvuudesta kärsivien kynnystä lähteä päihdekuntoutukseen. Jos katkaisuhoitoon tulisit "kannabisriippuvaisena" niin varmaan naurettaisiin pihalle tai vielä pahempi, saisit siellä vielä jotain oikeita myrkkyjä.

Avatar
Appleseed
Viestit: 62
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Appleseed » 24.12.2020 2:57

Hamppumies33 kirjoitti:Harmittaa kyllä muutenkin se että kannabista katsotaan lähinnä ongelmakäytön näkökulmasta ja se että edes puhutaan tuosta päihdehoidosta. Miettikää nyt miten hassulta kuulostaisi esim. kahvin kohdalla, että kofeiinin dekriminalisointi madaltaisi kofeiiniriippuvuudesta kärsivien kynnystä lähteä päihdekuntoutukseen. Jos katkaisuhoitoon tulisit "kannabisriippuvaisena" niin varmaan naurettaisiin pihalle tai vielä pahempi, saisit siellä vielä jotain oikeita myrkkyjä.

Tuo harmittaa minuakin. Mitä näitä keskusteluja seurannut mm. eduskunnassa, niin tuo hoitoon pääsemisen tai hakeutumisen vaikeus jne. ollut kokoajan se mitä painotetaan, kun puolustetaan kannabiksen laillistamista.
EI kannabiksen käyttö ole ongelma, kuin pienelle murto-osalle, joilla on jotain muita ongelmia elämän hallinnan kanssa jo valmiiksi. Tuollaisesta hoitoon hakeutumisesta puhuminen syyllistää kannabista ja antaa sen kuvan, että juurikin kannabis olisi se ongelmien syy. Tuon jälkeen on aina se perinteinen poliisin puheenvuoro, missä poliisi tuo esiin lukuisia muitakin suuria ongelmia, joista yksikään ei liity kannabikseen vaan henkilön omiin henkilökohtaisiin ongelmiin joissa kannabis on vain mukana, koska se monasti oloa helpottaa tai koska se on halvin mahdollinen aine mitä kadulta saa.
Viimeisenä sitten se perheen isä, joka itkusilmässä kertoo tyttärestään, joka sai psykoosin heti ensimmäisestä kannabispiikistä ollessaan 14 vuotias.
Jos kannabis on tuollainen iso mörkö, niin ei ihmekään jos kaikki sitä pelkää :think:
Käyttäjiksi mielletään aina jotkin varhaisteinit, jotka pilaavat elämänsä huumeilla ja heidän ongelmiaan tuodaan esiin, mutta kukaan ei sanallakaan mainitse niitä käyttäjiä joilla terve ja hyvä työelämä alkaa jo olla taka-alalla ja eläkeputki häämöttää läheisemmässä tulevaisuudessa...
-Kujakatti


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: mbz884 ja 11 vierailijaa