Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 185
Liittynyt: 4.1.2006

Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Piski^ » 16.1.2022 14:43

Ei ollut kukaan ilmeisesti vielä ketjua kyhännyt aiheesta niin avataanpa sit.

Nähdäkseni aluevaltuuston kautta on jonkinlaiset mahdollisuudet vaikuttaa kannabisasiaan ja -keskusteluun. Aluevaltuustossa päätetään terveydenhuollon järjestämisen ohessa päihdehuollon ja lastensuojelun resursseista, ja näitähän ei kannata pelkästään pajauttelun takia tuhlata. Tärkeää olisi nostaa etenkin EU:n huumausainestrategian oleellisin haittoja vähentävä toimi - stigman poistaminen - tapetille.

Itse olen ehdolla Kymenlaaksossa numerolla 323 ja samaan syssyyn suosittelen Varsinais-Suomesta (lääkeyhdistyksen ex-pj) Johan Kustosta numerolla 443. Molemmat olemme varmasti ihmisiä jotka puhuvat vähemmän ja tekevät asioiden eteen enemmän, luettakoon ansioihimme myös perinteisen Hamppumarssin keskeiset vastuualueet viimeisen reilun viiden vuoden ajalta ennen poikkeusoloja.

Ymmärrän hyvin, ettei äänestäminen ganjakuntaa innosta - olemmehan tottuneet siihen että istuvat poliitikot on ongelman syy, eikä euroopan korkeimmilla puoluetuilla rullaavaa puoluetta helposti syrjäytetä. Oletettavasti näissä vaaleissa yleinen äänestysinto on kuitenkin huomattavasti normaalia matalampi, mikä vuorostaan tarkoittaa että jokaisella äänellä on enemmän painoarvoa. Minulle jokainen ääni on aina osoitus luottamuksesta - selkeä näyttö siitä, että äänensä antanut haluaa minun jatkavan kamppailua myös tämän asian puolesta. Sinulle se voi olla luottamuksenosoituksen lisäksi palkkio siitä muutaman vuoden työstä, jonka kansalaisaloitteen (edelleen lakivaliokunnassa, ilmeisesti kuulevat lisää asiantuntijoita) eteen tein.

Kävi aluevaaleissa miten tahansa (altavastaajana ollaan jo pelkästään puolueen ja paikallisyhdistyksen resurssivajeen vuoksi), aion olla mukana myös eduskuntavaaleissa 2023. Sillä kertaa selkeästi pohjustetulla vaalikampanjalla, keskeisimpänä vihollisena Kokoomus (kyttäpoliitikkojen valehtelun ylläpitämisen lisäks se lavastusyritys 2015 -vaaleissa kaivertaa edelleen, eikä aloitteen kannatusten täyttymisen myötä eteen tullut Abo Akademi/Minna Arveen tietojenkalasteluyritys yhtään tilannetta parantanut). Jos haluat auttaa siinä proggiksessa, ilmoittaudu mukaan tästä: https://forms.gle/yoo7qY4CBNxro5iy7.

Blogiani voi käydä lueskelemassa os. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/k4rv1n3n/, fabua os. https://www.facebook.com/tapani.karvinen ja twitteriä os. https://twitter.com/k4rv1n3n. Oleellisena jeesinä kaipaisin niitä kaunissanaisia mainintoja sosiaalisen median verkostoissa näkyvyyden lisäämiseksi, riippumatta siitä oletko Kymenlaaksosta tai muualta Suomesta.

Ennakkoäänestys loppuu 18.1. ja varsinainen vaalipäivä on 23.1. Vaikuttamisen ei pidä missään nimessä loppua vaaleihin, se vain on yksi vaikuttamisen mekanismi, jonka puitteet tarjotaan verorahoilla valmiiksi.

Ja kertokaa toki muutkin puolueesta riippumatta, jos olette ehdokkaaksi ryhtyneet.
-piski-

Charly
Viestit: 2576
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Charly » 17.1.2022 6:07

Toivottavasti näistä valittavat keskittyy meidän täysin luokattomaan päihde/korvaushoitoon!! Tuntuu että opiskelijoiden koulutus paikka tuo kh poliklinikka ja ihmiarvo ja kunnioitus potilailta viedään heti alkuun. Etkä luottamusta saa vuosikausien työn jälkeenkään. Osa syy tietysti koska siirrellään yksiköstä toiseen tai sitten ne hoitajat eli opiskelijat vaihtuu ja/tai lääkäri siinä samalla.

Hammashuolto täysin sama homma.

:guru: :guru:
"The joy of killing! the joy of seeing killing done - these are traits of the human race at large."
-Mark Twain

Avatar
Appleseed
Viestit: 49
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Appleseed » 17.1.2022 12:09

Onko yhdessäkään vaalikoneessa sivuttu kannabis asiaa?
-Kujakatti

Locker
Viestit: 416
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Locker » 17.1.2022 22:33

Appleseed kirjoitti:Onko yhdessäkään vaalikoneessa sivuttu kannabis asiaa?

En tiedä vaalikoneesta, mutta tuossa YLEn tentissä Riikka Purralta kysyttiin noista pistohuoneista. Tämä sitten käytti tilaisuuden ravan heittämiseen Vihreiden päälle kannabislinjauksista.

Charly
Viestit: 2576
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Charly » 20.1.2022 6:28

Tässä on suomalaisen terveydenhuollon suuri vaiettu vääryys: ”Parannu, niin autamme”
On täysin käsittämätöntä, miten yhteiskunta kohtelee ihmisiä, jotka ovat valmiiksi hyvin haavoittuvassa asemassa, kirjoittaa toimittaja Anniina Nikander.

Hei, päihderiippuvainen!

Lopetathan päihteidenkäytön. Sitten hoidamme mielenterveysongelmaasi.

Näin saatetaan Suomessa sanoa potilaalle, jolla on samaan aikaan sekä päihderiippuvuus että mielenterveysongelma.

Uutisoimme tiistaina epäkohdista samanaikaisten päihde- ja mielenterveysongelmien hoidossa.

– Osa ihmisistä saa onnistuneesti apua molempiin tarpeisiin. Ei kuitenkaan ole lainkaan tavatonta, että ihmiset saavat hoitoa vain toiseen ongelmaansa kerrallaan, Tampereen yliopiston tutkijatohtori Johanna Ranta kommentoi uutisessa.

Jutussa karuista kokemuksistaan kertoi Tom Merilahti, joka sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän yritti vuosikymmenien ajan saada sairauteensa hoitoa, siinä onnistumatta.

Hän kärsi muun muassa manian ja unettomuuden aiheuttamista harhoista ja hallusinaatioista sekä masennuksesta. Ennen pitkää hän alkoi lääkitä vaikeita mielialojaan oluella. Vähitellen hänestä tuli alkoholiriippuvainen.

Lopulta Merilahti sai psykiatrista hoitoa ja lääkityksen. Jonkin ajan jälkeen hän kertoi psykiatrilleen alkoholiriippuvuudestaan. Silloin lääkitys ja psykiatrinen hoito lopetettiin, ja hänet passitettiin päihdepoliklinikalle.

Hoitosuhteen menetys johti siihen, että Merilahti yritti itsemurhaa.

Niin. Olisihan se varmasti kiva lopettaa päihteet tuosta noin vaan, mutta kun kyseessä on riippuvuus.

THL:n ja maalaisjärjen mukaan riippuvuus on usein sellaista, että aineen käyttöä on vaikea hallita. Lisäksi, kuten esimerkiksi Lääkäriliitto toteaa, päihderiippuvuus on neurobiologinen sairaus.

Sairautta harvemmin onnistuneesti hoidetaan niin, että käsketään ihmistä parantumaan.

Lääkäriliiton mukaan päihdepotilaiden huonoa kohtelua oikeutetaan sillä, että päihdeongelmia pidetään usein itse aiheutettuina.

”Samanaikaisesti kuitenkin hyväksytään laajasti se, että muita osittain itse aiheutettuina pidettyjä tauteja – esimerkiksi diabetesta, verenpainetautia, ylipainoa tai urheiluvammoja – hoidetaan julkisin varoin suuremmin moralisoimatta”, kirjoituksessa todetaan.

Samanaikaiset päihde- ja mielenterveysongelmat
On yleistä kärsiä samanaikaisesti päihde- ja mielenterveysongelmista. Näistä kumpi tahansa voi kehittyä ensin.
Lähes joka viidennellä suomalaisella on jokin mielenterveyden häiriö.
Luvut vaihtelevat määritelmästä riippuen, mutta noin joka kolmannella psykiatrista häiriötä potevalla on jossakin vaiheessa myös päihdeongelma.
Noin puolella päihteen takia palveluissa asioineista on lääkärin toteama mielenterveyden häiriö.
Lähteet: Sosiaali- ja terveysministeriö / Kansallinen mielenterveysstrategia ja itsemurhien ehkäisyohjelma vuosille 2020–2030 & THL / Elintavat ja mielenterveyshäiriöt

Olen nähnyt lukuisia ihmisiä, jotka käyttävät päihteitä esimerkiksi ahdistukseensa tai masennukseensa. Railakkaan illan jälkeen ahdistus harvoin kuitenkaan vähentyy.

Onkin selvää, että päihde- ja mielenterveysongelmien samanaikainen hoito edistäisi toipumista.

Aiemmassa uutisessamme myös Johanna Ranta totesi, että päihderiippuvuus ja psyykkiset sairaudet vaikuttavat monin tavoin toistensa ilmenemiseen. Siksi ongelmat pitäisi huomioida rinnakkain.

Nyt ongelmia hoidetaan kuitenkin monesti erillään – tai jätetään kokonaan hoitamatta. Potilaita pallotellaan toisinaan eri päihde- ja mielenterveyspalveluiden välillä. Luottamuksellista hoitosuhdetta ei välttämättä synny mihinkään.

Samanaikaisesti päihde- ja mielenterveysongelmaiset tarvitsevat usein esimerkiksi asumispalveluja. Niistäkin saatetaan heittää pihalle, jos ihminen ei pysty olemaan käyttämättä päihteitä.

On täysin käsittämätöntä, miten yhteiskunta kohtelee ihmisiä, jotka ovat valmiiksi hyvin haavoittuvassa asemassa.

Se ei ole oikein.

Näiden potilaiden kuntoutumista pitäisi tukea kaikilla keinoilla sen sijaan, että heidät jätetään ajelehtimaan voimattomana sekavassa palvelujärjestelmässä.

Sen sijaan, että heidät unohdetaan kaduille. Kaduille, joilla me kaikki kuljemme

https://www.iltalehti.fi/mielijamasennu ... 9a11ad1ac4

https://www.iltalehti.fi/mielijamasennu ... e64b0f9c9b

Tää jälkimmäinen ois kiva saada auki. En saa vaikka on Bypass Paywall. :think:
"The joy of killing! the joy of seeing killing done - these are traits of the human race at large."
-Mark Twain

Avatar
Appleseed
Viestit: 49
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Appleseed » 23.1.2022 5:25

Locker kirjoitti:
Appleseed kirjoitti:Onko yhdessäkään vaalikoneessa sivuttu kannabis asiaa?

En tiedä vaalikoneesta, mutta tuossa YLEn tentissä Riikka Purralta kysyttiin noista pistohuoneista. Tämä sitten käytti tilaisuuden ravan heittämiseen Vihreiden päälle kannabislinjauksista.

Tuo on ihan hyvä. Ylen vaalikoneessa tuota kysytään ja osa ehdokkaista on jättänyt asiallisia kommentteja aiheesta.
-Kujakatti

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 185
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Aluevaalit 2022 / ehdokkaat ja keskustelu

ViestiKirjoittaja Piski^ » 26.1.2022 11:07

Kiitokset potentiaalisesti täältä löytyville äänestäneille, niitä kertyi 30 enemmän kuin mitä osasin uuskymeenlaaksolaisena odottaa.

Kerrottakoon myös että tällä päivämäärällä olen eronnut Piraattipuolueesta eikä minua enää sen toimintaan kannata liittää.
Syyt on avattu kokonaisuudessaan tänne: https://www.facebook.com/groups/9104280748/posts/10158961114790749/


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa