Kuva

öljyn teon ongelma

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Vieras

öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 28.8.2004 23:22

Laitoin matskut purkkiin ja asetonin perään ja heitin pakkaseen. olen ennen uuttanut vain huoneenlämmössä mut nyt ajattelin kokeilla tätä.

ongelmana on se että matsku jäätyy kokkareeksi purkissa vaikka se oli kuivaa.kuinka kauan sitä joutuu pitämään pakkasessa?olen ravistellut purkkia noin tunnin välein.
olen sitä yleensä pitänyt noin viikon huoneenlämmössä kaapissa.

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 29.8.2004 2:35

Oon käyttänyt isopropanolia ja huomannut tuotteen olevan huomattavasti paljon parempaa kuin asetonilla tehty joten olen sen käyttämisen jättänyt pois kokonaan...enkä enää vaivaudu tekemään lehdestä ellei sitten ole kovin hartsista, tänä aamuna valmistin jämäkukasta (n. 0.75 dl), jota jäi kun tein skuffia, sellaisen pienehkön määrän iso-öljyä sain tuosta operaatiosta ja kyllä maistui...asetoni on jotenkin hämärää ja aika hämärää että menee jäähän, isopropanoli ei ainakaan mene mutta tiedä sitten, tarpeeksi väkeviä jos ovat niin ei pitäisi kummankaan jäätyä..olikos matsku rutikuivaa?
Butaani on parasta kyllä loppujenlopuksi, ihanaa hunajaa. :)

Edit:
Niin, ja en ole itse viitsinyt paria tuntia pidempään koskaan liotella matskuja koska todella puhdasta settiä saa kun liottaa vain vähän aikaa, mitä kauemmin niin sitä vihreämpää tuntuisi olevan ja makukin muuttuu hieman karskimmaksi, ei kuitenkaan mitenkään pahaksi mutta ite oon huljutellut vähemmän aikaa.

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 30.8.2004 9:37

mjoo... otin eilen sitten jo öljyt talteen.hieroin ne kaikki pieneen määrään tupakkaa, ja hiisailin bongista...ensiksi ei meinannut tuntua lainkaan, mutta toisen pesän jälkeen kun piti mennä kauppaan, niin ei meinannut tolpillaan pysyä.ihan iloinen pilvi tuli, mutta tosi lyhyt, ja uusia nousuja oli vaikea saada.
ensi sadosta pitää kyllä muutamasta budista vääntää öljyä.

mitä isopropanolia nova käytät tuossa?

Entalpia
1 tähti
1 tähti
Viestit: 646
Liittynyt: 20.11.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Entalpia » 31.8.2004 1:53

amd kirjoitti:mitä isopropanolia nova käytät tuossa?

Suosittelisin käyttämään puhdasta,, eli apteekkitavaraa. Myyvät yleensä valmiiksi pullotettuina 100ml:an pullloihin, hintaa noin 5€/100ml. Käyttökohteeksi sanoo tietokonekomponenttien puhdistuksen.

Sataprosenttista asetonia saa esimerkiksi halpishalleista hintaan 5-6€/litra. Mulla itsellä sitä on tuolla pöydällä ja se on sellainen metallinen korkea purkki, jossa lukee isolla kyljessä "ASETONI 100%". Itse käytän sitä elektroniikkatöissä, kun sellaisia harrastelen :)

Avatar
Hemppo
Viestit: 721
Liittynyt: 14.2.2004

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Hemppo » 31.8.2004 2:33

99+%:sta IPA:aa saa myös marketeista ja huoltoasemilta. Tarkoitettu polttoaineen jäänestoon. Muista tarkistaa, että mukana ei ole esim. väriaineita (usein sinisiä) ja että tavara todellakin on sitä ihteään eikä vedellä lantrattua (usein myynnissä on vaikkapa 80%:sta liuosta). Hyviksi havaittuja merkkejä saa ainakin Prismoista ja Essoilta. Mutta onhan se selvää, että apteekkitavara on vielä puhtaampaa, joskin yli 10 kertaa kalliimpaa.

Ja asetonia löytyy tosiaan halpahallien ja rautakauppojen maalausvälineosastoilta peltipurnukoissa. Se on riittävän puhdasta.

Palatakseni tuohon ketjun ensimmäiseen viestiin: jotain on mennyt pieleen, asetoni ei jäädy pakastinlämpötiloissa (jäätymispiste -95,4 C), kuten ei IPA:kaan (jäätymispiste -90 C).
Huii! :foil:

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.8.2004 11:08

voisikohan joku laittaa hupu2:seen näistä kootun "optimaalisen" reseptin öljyn tekoa varten?

siis aineet, pakastaako/eikö pakasta, aika, aineet mitä ei kannata/kannattaa käyttää, skuffin laatu/määrä, yms.

Avatar
felakuti
Viestit: 192
Liittynyt: 29.4.2004

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja felakuti » 31.8.2004 11:44

Mä en kyllä ymmärrä logiikkaa sen takana, että uuttaessa koko setti pitäisi laittaa pakkaseen. Jos liuotin eli asetoni tai se isopropanoli liuottaa rasvaliukoisen thc:n + muita aineita siitä skuffista, niin luulis sen pakastamisen vaan vaikeuttavan sitä prosessia... Ainakin viskositetti kasvaa...(kai :D ). Onko kellään todellista tietoa mitä tuon menetelmän taustalla on. Jos skuff on vielä 100% kuivaa, niin ei kai se pakastaminen minkään solukon hajottamiseenkaan liity, vai?

Icehash-jutut sitten erikseen.

- Fela
La cucaracha, la cucaracha
Ya no puede caminar
Porque no tiene, porque no tiene
Marihuana que fumar.

asdfg4
Viestit: 107
Liittynyt: 16.12.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja asdfg4 » 31.8.2004 12:08

Kasvimateriaalista riittää siis ottaa talteen pelkät hartsirauhasten päät (meniköhän suomennos oikein?)
Lehdistä uuttamalla sai kohtalaisen hyvän lopputuloksen sullomalla lasipurkki täyteen kuivattuja, kokonaisia lehtiä, isopropanolia päälle noin puoleenväliin asti, ja pari minuuttia ravistelua. Kuivaus tuulettimen avulla eikä kattilassa niin aromit säilyvät paremmin tallella. Lopputulos tummanruskeaa polttelukelpoista töhnää.

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.8.2004 19:50

riva komik kirjoitti:Jepjep, jostakin lueskelin jotta isopropanolin ei tarvitsisi olla 99% tai edes lähelle sitä. Voisi olla siis vaikkapa 70% kunhan laimennoksessa käytetty tislattuavettä, eikä haitallisia aineita löydy..
Pienempi %:lla ISOlla uuttaminen kestää vain hieman pidempään ja jos valmistaa hasista/öljyä pikapesu menetelmällä ei materiaalia tarvitse pestä 70%:ssa ISOssa kuin muutamia minuutteja, pidempiaikainen materiaalin liottelu tuottaa lopputulokseksi ikävän väristä lopputuotosta (tummanvihreää, mustaa) ja makukin huononee.


Juuri näin.

Hyvän ystäväni mamma on töissä labrassa mistä saa erittäin puhdasta (90%) iso:a rajattomasti käyttöön..:)

Nopea ohje.

Tarvitaan:

-Lasipurkki tiiviillä kannella.
-Matskut.
-Kahvinkeittimen kestosuodatin.
-Lasi tai teräskulho. Tähän liemet valutetaan verkon läpi.
-Isopropanolia liuottamiseen.
-Kiehautettua vettä kattilassa (siis pitää olla kuumaa)

No niin.
Eli tää nyt on vain minun mielipide mutta parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi tarvitaan hyvää matskua eli mielellään sitä nuppua mitä polttelet. :) Heinästä tulee IMO huonon/laimean makuista mutta toki kannattaa tehdä koska kyllä siitäkin melkoisesti tulee öljyä...;)

Jep, eli nyt pitäisi olla se kannellinen lasipurkki, tilavuus sen mukaan miten paljosta ja paljon haluaa tehdä kerralla, laitetaan nyt tämä vaikka tuollaiselle 3 dl kukkarouhetta, tai pikemmin jauhetta.

Materiaalin tulee olla kuivaa lähinnä hartsin nopean liukenemisen ja sen kannalta että sitä puhtaampaa öljyä saa mitä paremmin kuivatettua tavara on ja mitä parempaa sen parempi, lehtivihreä ei maistu hyvälle öljyn seassa...

Elieli, nyt sitten laitetaan se kukkajauhe, jonka olemme jauhaneet aikaisemmin todella hienoksi, sinne lasipurkkiin, ja kaadetaan iso:a sen verran päälle että matsku selkeästi peittyy liemestä, ei tarvitse laittaa enempää kuin tuon verran, luottakaa minuun. ;)

No niin...sitten laitamme tuon purkin kannen kiinni ja jos haluaa voi purkin laittaa pienen hyrskyttelyn jälkeen sinne pakkaseen asettumaan, enpä muista mikä hyöty tuosta on, ite olen hätäinen eli emme laita pakkaseen, vaan tyydymme hyrskyttelemään silloin tällöin antaen sopan asettua välillä noin 15 minuuttia..tunnin verran voi jatkaa mutta 20 minuutissakin saa aikaiseksi kirkasta puhdasta öljyä, mitä pidempään liuottelee, sitä vihreämmäksi neste muuttuu, jos antaa olla vain hetken, on neste kullankeltaista...ja se ei ole huono juttu se...

Kun kyllästytte katselemaan sitä soppaa siinä ja mieli tekisi jo alkaa haihdutushommiin, niin silloin on alettava. 20 minuuttia on mielestäni tarpeeksi ja laatu on mitä mainioin. pidempääkin toki kannattaa pitää.

Ja sitten menee jännäksi.

Otamme purkin kouraan ja avaamme kannen.
Ei kannata haistaa sitä, meinaa taju lähteä.
Mennään !HYVIN TUULETETTUUN PAIKKAAN! mahdollisen palo/räjähdysvaaran takia, ei avotulta, pikkulapsia eikä seisovaa ilmaa...jos kotona, ikkunat ja ovet auki mutta mielellään ulkona kuitenkin.

Otetaan lasikulho tai teräskulho, joku josta on sitten helppo esim. kaapimella kaapia se tahna veks, itselläni on tuollainen teräskulho jossa on mainio haihdutella. kattila esimerkiksi sopii vallan mainiosti.

Otetaan käteen se kestosuodatin (tässä voi sitten käyttää luovuutta, mutta esim. sukkahousujen käyttö ei ole suositeltavaa, mielellään teräsverkkoa tai tuo kestosuodatin) ja laitetaan lasi/teräskulho sen alle ja aletaan kaataa soppaa suodatinta kohto siten, että liemet valuvat kulhoon alapuolella eikä pitkin reisiä ja lattioita. kaavitaan lusikalla siihen suodattimeen ne loputkin rippeet sieltä purkista, laitetaan hieman iso:a purkkiin, huljutellaan, ja kaadetaan suodattimessa olevan kukumassan läpi joka on läpimärkää isopropanolista jo valmiiksi...saa huuhdeltua purkista loput ja samalla siitä suodattimestakin...

Sitten kun kaikki on tippunut mitä näyttää vapaasti valuneen siihen kulhoon, niin aletaan painella suodattimessa olevaa massa esim. lusikalla jolloin loputkin liemet valuvat kulhoon.

Kun kaikki on tiristetty, niin voi tietysti tehdä uudemman liuotuksen samalle matskulle, jotain yleensä vielä irtoaa mut ite yleensä teen vain kertarykäisyn...sitten kun katsoo että siitä ei enää tule yhtään nestettä voi heittää sen suodattimessa olevan mössön wc-pönttöön ja pestä suodattimen hetimmiten...

Ja sitten siihen hauskaan osioon...tässä tulee tarvitsemaan tuuletusta kun tulee melkoisia höyryjä kun kiehuttelee tällaisia liemiä...kusenvärinen (tai vihertävä) liemi on siis kulhossa nyt. Ok, laitettiin siis vesi kiehumaan just hetki sitten, lavy kutoselle ja sopivasti kattilaan vettä että pystyy kelluttamaan sitä kulhoa ,jossa lious on, siinä juuri kiehuvassa/kiehautetussa vedessä.

Vesi kiehuu, otetaan kattila pois levyltä. Vesikattila on siis eräänlainen vesihaude jonka päällä pidetään kulhoa (eli siis siellä vedessä) varoen ettei hörppää reunoilta vettä, antaa vaan vaikka kellua.

Lious alkaa melko nopeasti kiehumaan jo vesi on juuri kiehautettua, kannattaa pikkuhiljaa keitellä sitä ja välillä nostella pois jottei pääse kiehahtamaan liikaa jolloin öljystä tulee enemmän kuin tervaa/pikeä, ei lähde kulhosta kunnolla pois.

Kokoajan vahtien kiehutellaan pikkuhiljaa sitä iso:a pois siitä, ja kun alkaa olemaan siirappimaisen näköistä se liemi niin nostetaan kulho pois vedestä ja annetaan jäähtyä hetki syrjässä, mielellään joku paperi siinä päällä ettei lennä esim. gringokärpäset sinne sekaan.

Ja välillä pitää tottakai käydä savuilla, ei tarvitse hätäillä kun tekee öljyä, rauhallisen miehen hommaa...

No kun se on muutaman minuutin jäähtynyt niin yleensä alan keräämään silloin öljyä kulhosta muihin säilytyspurkkeihini, osa saattaa mennä hieman jäykäksi, auttaa jos sekoittelee jollain tuossa haihdutellessa sitä lientä niin tulee tasapaksua mutta voi sen sekoittaa tässäkin vaiheessa jos on hartsikikkareita siinä öljyssä, hyvin sekoittuu kun on vielä ministi iso:a seassa....kitaran plektralla on kulhoista ja kattiloista hyvä "nuolla" ne öljyt pois, saa jos ei kaikkea, niin ainakin suurimman osan talteen siitä astian pohjalta...

Eli sitten pitäisi olla matskun määrästä riippuen jonkinlainen määrä sitä öljyä, vaikea sanoa silmämääräisesti mitä tulee mutta hartsisemmista enemmän, vähähartsisimmista vähemmän, ja liuotusaika merkitsee kanssa lopullisen öljyn määrän kannalta paljon...lyhyt liuotus=vähän mutta todella puhdasta, kun taas pidempi liuotus=enemmän mutta vihreämpää eli epäpuhdasta käytännössä vaikka tehokasta toki...

Enpä tiedä jäikö jotain mainitsematta, kannattaa antaa yön yli antaa öljyn asettua ja hieman haihdutella vielä iso:a mutta voi toki käyttää melkolailla hetikin...lopputuloksen pitää siis olla siirapinomaista, helvetin vaikeasti käsiteltävää mutta ah...tuosta raakis-martikaisesta kun bajauttaa hitit niin kyllä pörisee... :mrgreen:

Ei todellakaan ollut mikään nopea kirjoitettava ja jotain saattoi unohtuakin, mutta kysyä voi ja anteeksi kirjoitusvihreet, tuolla tavalla osapuilleen olen päässyt todella hyviin lopputuloksiin mutta sanonpa tähän hengenvetoon että butaani pieksee iso:n 2-0 mutta iso taas pieksee asetonin 100-0 joten...päätelkää ja testailkaa, en ole mikään öljy-ekspertti mutta voin sanoa että miellyttävää tulee kun/jos onnistuu...

Onnea matkaan...

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.8.2004 20:05

aivan loistava kirjoitus, tuosta pitäisi vähän hitaammallekin aueta kuinka helppoa tuo on... mä jätän suosiolla hasikset ja muut trikonomitöhnät muille, ketä jaksaa panostaa niihin.öljy on ainakin se mun juttu. :pimp:

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.8.2004 20:08

Öljy ja kif, sellainen juuri kuivaneesta kukasta tehty aromaattiinen kif on kanssa ihanaa, siitä pyörittää sellaisen ison charas pallon...:)
Mut öljy kyllä pieksee määrä/teho suhteessa kaikki muut menetelmät, kukasta kyllä pidän kukkana enemmän, se maku ja kaikki se kauneus...mut öljy on kannabismiehen kovaa huumetta... :laugh:

Rhesus m
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1079
Liittynyt: 26.4.2001

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Rhesus m » 31.8.2004 21:15

näppärästi tuo hoituu butaanilla jos vain pääsee ulos päästelemään kaasuja.

kyllä öljy on öljyä vaikka sillä kukkaa lantrais

Avatar
Risto Reipas
Viestit: 131
Liittynyt: 28.4.2004

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Risto Reipas » 7.9.2004 2:23

Jos lehdistä tekee, niin olisiko hyvä idea watercurettaa ne ennen liuotuksia? Jos kerran vihreältä maistuu..
You're on a scenic route through a state recreation known as "the human mind." You ask a passer-by for directions, only to find he has no face or something. Suddenly up ahead, a door in the road. You swerve, narrowly avoiding The Scary Door.

Vieras

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Vieras » 7.9.2004 10:43

Ehkä juu mutta vertailenkin yleensä makuja, että kukasta kun tekee niin tulee tottakai "aromaattisempaa" kuin timotein makuisesta heinästä jossa ei juuri näkyvästi "hartsia" ole.
Mut kyllä watercure auttaisi ainakin väriin ja hieman myös makuun siinä samalla mutta en kuitenkaan heinästä tekisi kuin voita.

Avatar
Risto Reipas
Viestit: 131
Liittynyt: 28.4.2004

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Risto Reipas » 7.9.2004 12:43

Niinhän se varmaan on, en tiedä kun en itse noita liuotustouhuja harrasta. Tuli vaan mieleen, kun jotkut näyttävät lehteäkin käyttävän ja makua valittelevat. :)

(Kai siihen trimmi kävis jos se on tyyliin enemmän valkoista kuin vihreää, en kyllä itse asiassa trimmaakaan ;))
You're on a scenic route through a state recreation known as "the human mind." You ask a passer-by for directions, only to find he has no face or something. Suddenly up ahead, a door in the road. You swerve, narrowly avoiding The Scary Door.

Avatar
Karri
Viestit: 273
Liittynyt: 12.12.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Karri » 15.9.2004 21:17

K+, Nova! Tukka seisoo päässä vieläkin, sen verran ajatuksia herättävä juttusi oli. Mitenkäs sellaista öljytahmaa on parasta käsitellä? Eikö tuosta tulisi aika näpsäkkää hasista jos sitä sekoittaisi vaikka kukkaan, luulisi olevan helpompi niin?

MyFirstBabyWW
Viestit: 759
Liittynyt: 29.1.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja MyFirstBabyWW » 15.9.2004 22:09

Okei, tää kuulostaa aika nitkutouhulta, mut mites, voisko tollasen öljyn säilöä vaikka ruiskuissa, joista sitä sitten ois kätevä ruutailla sopivina annoksina. Vaikuttas näin ilman kummempaa kokemusta aika kätevältä idealta...

Tarkoitan tietenkin että sieltä ruiskusta ruutataan sinne piippuun, tai jointtiin blandiksen sekaan tms... ei siis suoneen. Pitipäs tämäkin tuoda erikseen ilmi, ennenkuin joku puuttuu asiaan...

piipitys
Viestit: 194
Liittynyt: 23.9.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja piipitys » 15.9.2004 22:18

Säilytä viinassa eli liuota tavara mahollisimman vahvaan aineeseen.
Vain sen verran viinaa, että saat litkun notkeaks ja ruiskuun.
Siitä sitten vaan ruuttailemaan, mutta muista kuivattaa tupakki/mikälie kunnolla ensteks.

asdfg4
Viestit: 107
Liittynyt: 16.12.2003

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja asdfg4 » 16.9.2004 11:05

MyFirstBabyWW kirjoitti:Okei, tää kuulostaa aika nitkutouhulta, mut mites, voisko tollasen öljyn säilöä vaikka ruiskuissa, joista sitä sitten ois kätevä ruutailla sopivina annoksina.


Tuo on toimiva tapa, varsinkin jos öljystä tulee riittävän juoksevaa. Yleensä siitä tulee kuitenkin aika tahmeaa, jolloin tahnaa ja ruiskun päätä pitää lämmitellä ennen käyttöä vaikka vedenkeittimestä tulevassa vesihöyryssä, muuten sitä ei saa ruiskusta ulos. Yhteen ruiskuun menee 2ml töhnää, ja jointtia kohti riittää 1 juova eli n. 0,2 ml.

Avatar
Koessi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 995
Liittynyt: 13.9.2004

Re: öljyn teon ongelma

ViestiKirjoittaja Koessi » 17.9.2004 19:45

Kysymys kuuluu: Miten sen Butskun saa siiilen ehkä vaikka kierrekantiseen puoli litraseen mansikkahillo purkkiin niin ettei se haihdu heti kättelyssä?
onks hyvä jos tekee sille mini suukappaleelle reijän peltikanteen ja sit tukkii sen vaikka tepellä? ja vissiin butsku pullo väärinpäin et tulee nestettä eikä vaan kaasua? oonko oikeilla jäljillä? no menen ja totean sen nyt ja heti... mull on tos huonohkoa lehteä(ei hartsista) menee vise harakoille koko juttu? informoikaapa tyhmää...


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija