Iloinen Amsterdam

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!

Oletko käynyt Amsterdamissa?

Kyllä, olen vieläpä asunut siellä
18
1%
Kyllä, käyn säännöllisesti esim. vuosittain
46
4%
Kyllä, 2 kertaa tai useammin
198
15%
Kyllä, kerran
283
22%
En vielä, tulevaisuudessa aion kyllä mennä
690
54%
En, ja tuskin olen menossakaan
51
4%
 
Ääniä yhteensä: 1286

yaz
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 698
Liittynyt: 11.2.2001

Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja yaz » 16.11.2004 22:42

Amsterdam, tuo kieltolain ikeen alla elävien pohjolan pilvipäiden mekka... Kysymys tällä kertaa kuuluu: oletko itse vieraillut siellä?

Forumilta on nyt näköjään ihmisiä lähdössä porukalla tuonne ja siitä tuli asia mieleen, tosin aiemminkin olin miettinyt tämmöistä kyselyä. (Nyt lähtevät tietty saavat halutessaan vastata tähän hieman ennakoiden... :-) )

Jos ja kun menet niin ei kannata tyytyä pelkkään turistitouhuun (no joo, tää on tietty hieman itsestäänselvä neuvo...). Hieman ydinkeskustan ulkopuolella esim. on paljon hienoja paikkoja ja yleisesti halvemmat hinnat ym. Lisäksi paikallisten kanssa kannattaa hakeutua juttusille mahdollisuuksien mukaan, ja tutustua sitä kautta maahan + kaupunkiin, sen tapoihin ja paikkoihin. (Jos onnistui multa niin luulisi että keneltä tahansa...) Esim. tavallisissa baareissakin (ainakin joissain) voi pilveä rauhassa poltella jos haluaa, ja meno on muutenkin vähemmän dokauskeskeistä Suomeen verrattuna. Ja ainakin oma vakaa mielipiteeni on, ettei pelkästään pilvenpolton ja kannabiskahviloiden ympärille kannata reissuaan rakentaa, varsin hieno / mielenkiintoinen / värikäs / uskomaton kaupunki tuo nimittäin on muutenkin. No, kukin tietty tyylillään.

Olisiko muuten hyvä idea olla oma topik Damin (miksei koko Hollanninkin) parhaista coffeeshopeista..? Tietoa luulisi täältä löytyvän aika monilta. Eli omiin kokemuksiin perustuvia suosituksia paikoista, mukana sopivasti oleellista tietoa kuten sijainti, valikoima, hintataso, yleinen atmosfääri ja tunnelma ym. subjektiivisia vaikutelmia. Amsterdam-topikkeja on toki lukuisia (esim. 1 2 3 4 ) mutta kovin paljoa niistä ei tuollaista infoa irronnut kun joskus sillä silmällä lueskelin.

COMPO$T
Viestit: 298
Liittynyt: 5.1.2004

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja COMPO$T » 16.11.2004 23:36

Eipä ol vielä tullut käytyä,mutta perjantaina lähdetään kattelemaan sinnepäin...
Ja varmasti tullaan jatkossa käymään useamminkin,ainakin vuosittain CC:n aikoihin!!
Hyvä topic!
:pimp:
I told you a long time ago you fuckin little monkey,not to fuck me.
Who the fuck you think you´re talking to?
Who the fuck you think I am,your fucking bellboy?
You want to go to war?
We take you to war,okay?

Avatar
kopotti
Viestit: 244
Liittynyt: 11.9.2004

HAMPPU_CHAT

ViestiKirjoittaja kopotti » 16.11.2004 23:39

Oonkohan mä juntti, jos sanon ettei paljoa edes kiinnosta käydä ko paikassa? :think:

Uusi verso maasta nousee, rakkaus kasvaa, kukoistaa.
Symbiosis

Avatar
heb
Viestit: 159
Liittynyt: 18.7.2004

Re: HAMPPU_CHAT

ViestiKirjoittaja heb » 16.11.2004 23:47

kopotti kirjoitti:Oonkohan mä juntti, jos sanon ettei paljoa edes kiinnosta käydä ko paikassa? :think:


Et, moni ei tykkää matkailusta varsinkaan jos pitää täysin vieraaseen maahan lähteä.
h e bh e b

Avatar
kopotti
Viestit: 244
Liittynyt: 11.9.2004

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja kopotti » 17.11.2004 0:08

Kyllä mä tykkään vieraissa käydä, mut noi ylihypetetyt ja niin ruuhkaiset paikat mua jotenkin etoo. Kävisin mielelläni paikoissa, joissa joka toinen ei ole turisti tai pahimmassa tapauksessa suomalainen ulkomailla.

Uusi verso maasta nousee, rakkaus kasvaa, kukoistaa.
Symbiosis

Avatar
Johnny Scarecrow
Viestit: 118
Liittynyt: 25.9.2004

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Johnny Scarecrow » 17.11.2004 2:35

Ensi kesänä viimeistään.. :pimp: I can hardly wait.
No, sehän on niin kuin hevoselta kysyisi tekeekö sängyllä mitään.

Vieras

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Vieras » 17.11.2004 11:49

Joo, nuorempana pari interrailia kutistui pelkiksi damin reissuiksi. Siinä matkasuunnitelmat muuttu aina jo ekassa coffeeshopissa (tai ehkä jo christianissa). Viimeks v.-90 juuri avatussa leidzepleinin hardrockcafe-coffeeshopissa oli vain kahta kukkaa: jamaica ja thai. Jamaica oli halvempaa, mutta uskomattoman tehokasta nuorelle päälle. Kahviloissa myytiin 25 guldenin pusseja, afgaanihashista sai 3.5g ja nepalilaista 1.5g ja muut siltä väliltä. Toi nepal oli kyllä hirveää myrkkyä, jopa ulos puhallettu savu oli niin mustaa ettei nähnyt ympärilleen.
Nykyään meininki kuulemma enemmän turistien kusetusta, mutta sinne vaan sekaan.
Ja ei kannata ottaa nais-seuralaista mukaan.

Majuri Tommi
Viestit: 803
Liittynyt: 17.2.2004

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Majuri Tommi » 17.11.2004 13:32

Sekä Amsterdam että Christiania 2 X.

Avatar
Dub kostaja
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 560
Liittynyt: 3.10.2003

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Dub kostaja » 17.11.2004 13:43

kopotti kirjoitti:Kyllä mä tykkään vieraissa käydä, mut noi ylihypetetyt ja niin ruuhkaiset paikat mua jotenkin etoo. Kävisin mielelläni paikoissa, joissa joka toinen ei ole turisti tai pahimmassa tapauksessa suomalainen ulkomailla.


Tähän yhdyn, mutta en välttämättä Damin kohdalla. Onhan se ihan täynnä, varsinkin viikonloppuisin, ördäävistä briteistä, mutta silti kyseessä on näkemisen arvoinen paikka. Kaupunki on kovin erilainen kohde Keski-Euroopassa kanaaleineen ja pittoreskiyteineen (*). Coffarit on hyvä plussa siihen päälle.

Toivottavasti nyt lähdössä oleva ryhmä ei näe kaupunkia pahimmillaan, täynnä anglikaanikannaturisteja. Toisaalta, mieluummin sitä katselee isoa laumaa kanna- kuin vyölaukkuturisteja.

yaz kutsui Damsteramia pottipäidein mekaksi ja siltä se kyllä välillä tuntui. Asuin lyhyen visiittini aikana opiskelija-asuntolassa ja tuntui, että melkoinen osa vaihtareista siellä oli jollain pyhiinvaellusmatkalla. Ei silleen, voisin semmoisen itsekin tehdä, hii-hii-hii.

A'dam herätti kiinnostukseni hamppuun uudestaan, näin jälkeäpäin katsoen. Siellä nyt vaan on hieman eri meininki, tai itseasiassa aivan täysin. Hiukkasen takaperoiselta tuntui siellä - kun polttelu siirtyy metsikön kuumotuksesta sisätiloihin aivan arkiseksi osaksi bileitä, siihen tulee kaikenlaisia sosiaalisia juttuja mukaan, muitakin kuin "älä nuole filsua".

I digress. Kannattaa käydä. Nätti paikka. Myyvät vielä kuulemma hassista kahviloissa.

DK
palaa se laitonkin kukka, sano joku viksu.

http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=15370

anderec
Viestit: 399
Liittynyt: 4.7.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja anderec » 28.4.2009 17:24

käyty on pari kolme kertaa. Niinku muut on vuosia sitten sanonu, niin kannattaa välttää niitä aivan centraal stationin vieressä olevia coffareita kuten the bulldogeja, paradise coffeeshoppia jne. ei ollu mukavia mestoja.
Sellanen paikka oli palvelultaan tosi hyvä kun 420 cafe, joka sijaitsee kylläkin todella lähellä asemaa. Siellä oli kyllä järkyttävä määrä turisteja. oogee coffareita löytyy heti punaisten lyhtyjen alueen jälkeen. paras oli ehkäpä Bushman (entinen Rastababy). Paljon jamaikalaisia ja afrikkalaisia siellä. Se on kuin Jamaika euroopassa. MUkava asenne jannuilla, eikä todellakaan liikaa jengiä ja turisteja. Matka on hyvin siedettävä centraal ststionilta. ehkä noin kilsa puoltoista.
Maastricht oli kyllä mun mielestä mukavampi mesta ku dami. Dami on jotenki vähän överi sen turistimeinigin suhteen, kun jokasessa kaupassa myydään bongeja ja I <3 amstedam paitoja jne. Ne diilerit ja nistit kans vähän vitutti, ku tuli aina joku myymään "hey boys you want extacy, coca?". kannattaa vaan jatkaa kävelyä ja sanoo että ei kiinnosta. ja kattokaa ettei ne koske teihin. Kaverilta meinas putsata taskut, mut onneks se huomas. Ihan chilli mesta, vaikka valppaana kannattaa aina olla. Menen kyllä uudestaankin. :yes:
"When injustice becomes law, rebellion becomes duty." - Thomas Jefferson

Avatar
Jukula
Viestit: 38
Liittynyt: 20.5.2007

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Jukula » 15.5.2009 22:39

8. tai 9. reissu (kuka näitä nyt laskee?) tulossa parin viikon kuluttua. Etuna mulla tosin se että puolet mutsin suvusta asuu Hollannissa.

leaffi
Viestit: 54
Liittynyt: 6.7.2007

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja leaffi » 16.5.2009 21:22

Asun Hollannissa mutten Amsterdamissa. Vuosia sitten tuli asuttua Damissa ja täytyy myöntää ettei se ole meikäläisen paikka ainakaan asumisen suhteen. Liikaa "pörräystä" jos joku sana pitäisi keksiä. Plus tietty liikaa turisteja... No, keskustan ulkopuolella on miellyttäviä alueita ja kesäisenä päivänä Damista löytää helposti mukavia spotteja missä viettää aikaa. Tietty klubbauksen suhteen Dami on teh place to b. Sizzlan keikka Paradisossa on vieläkin meikällä yks parhaista kokemuksista everrr..

Mutta mutta. Tämän postin tarkoitus on kehoittaa teitä, arvon hampuusit ja muutkin, käymään myös muualla Hollannissa. Hollanti on sen verran pieni maa että tunnissa pääsee junalla jo tutustumaan "oikeaan" Hollantiin. :guru:

Eipä mulla muuta. Jos jengi haluaa lisää vinkkejä, yv tai tähän threadiinkin voi kysellä.
dub-o-matic

Avatar
Matisyahu
1 tähti
1 tähti
Viestit: 429
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Matisyahu » 18.5.2009 11:02

8. tao 9. reissu myöskin, menossa 12.6 taas. :D
Analist, butt stash specialist,
from inside brown ass, excrete brown stash... - Lion of Judah

Avatar
pyöveli
Viestit: 150
Liittynyt: 3.8.2007

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja pyöveli » 18.5.2009 16:10

Juu, loistopaikka. Ja joskus toistekki olis mukava käydä. Inhottavasti koittivat yhdessä coffarissa kusta silmään: Menusta löytyi amnezia hazea joka syyhkytti kovasti, hinta oli muistaakseni jotain 15e/g pintaan, mutta itse kusetukseen. Pussi oli valmiiksi punnittu,pohjalla oli todella paljon siemeniä+varsia ja muuta sötöä kun sitä itteään. Pakko oli passata bägi takas ja mennä muualle. Toisaalta loistava käytäntö tämä että punnitaan ja näytetään asiakkaalle mitä saa, kuitenkaan ei kyllä kaikissa paikoissa päteny. :wanha:

ps. blue lagoonin edelweis jäi kutkuttelemaan muistoihin.
187

Avatar
gotuffa
Viestit: 257
Liittynyt: 13.7.2005

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja gotuffa » 19.5.2009 6:24

En oo käyny, vielä!

Lähitulevaisuudessa sekin on edessä.

Katotaan ny ensin tuo Barca, jonne lähden, öö, 21vrk, eli 3 viikkoo.

Oliskohan elo-syyskuu hyvä hetki damin reissulle?

Avatar
ghostyass
1 tähti
1 tähti
Viestit: 874
Liittynyt: 24.2.2005

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja ghostyass » 19.5.2009 16:30

gotuffa kirjoitti:Oliskohan elo-syyskuu hyvä hetki damin reissulle?


Jep! Sadot valmistuu tuolloin.
You wake up and realize the days were slow but the years went fast

Avatar
Kura
Viestit: 1291
Liittynyt: 13.11.2005

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Kura » 20.5.2009 0:04

no huh huomasin että tolla henkilökortilla voi matkustella enemmänkin kun eestiin :shock: . Melkein vois harkita jotain damin reissua, muttei yksinään jaksais mennä ja en tiiä onko kavereilla rahaa tai kiinnostusta..
"Words are weightless here on earth, because theyr free"
-Josh Homme

Avatar
Jukula
Viestit: 38
Liittynyt: 20.5.2007

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Jukula » 30.5.2009 9:22

Ei vidalis, pitääkin lähtee lentokentälle, Damin kone lähtee kolmelta :)

15 päivää rillailua Hollannin maaseudulla ja Damissa, maaseutua odotan kyllä innommalla. Riippumatto mummin puutarhaan ja ice-o-lator hashit bongin täytteeks.

Moro!->

Avatar
Gugu
Viestit: 1376
Liittynyt: 3.12.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Gugu » 3.9.2010 16:06

No niin! Lähtö ois ens keskiviikkona. Onhan tätä jo reilut kaksi vuotta suunniteltukin, mutta viime lauantaina varattiin lennot broidin kanssa. Velipoika tuolla jo kertaalleen käynytkin niin ei olla ihan pihalla siellä paikan päällä. Keskiviikkona damissa ja maanantaina paluu suomeen ja pitäisi ainakin siellä vahakabinetissa ja Heinekenin panimossa ehtiä vierailemaan ja tietenkin tutustua mahdollisimman moneen coffariin! :pimp: Tuo viisi päivää on varmaan ihan ookoo aika, että ehtii tutustua damin kohteisiin mitkä nyt itseään sattuu kiinnostamaan...
Anna kaikkien kukkien kukkia!

Avatar
Ekonomi
Viestit: 137
Liittynyt: 17.12.2006

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Ekonomi » 3.9.2010 19:03

Olen näköjään äänestänyt mutta en kommentoinut, joten: Jälleen kerran menossa joulukuussa, 4:s kerta :D

Sattui halvat lennot ja muutenkin suunnitelmissa oli vierailla jossain vielä tämän vuoden puolella. Tarkoituksena on 4:ssä päivässä koluta muutama nähtävyys, sekalaisia paikkoja, jazzia ja tietty coffareita.
Pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleet.

(John Maynard Keynes)


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa