Kuva

Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta !!!

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Engore

Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta !!!

ViestiKirjoittaja Engore » 23.2.2005 12:26

No kukitin tässä hamppua ja sain eroittäin pahoja allergia- tai astmaoireita, onko muilla kokemuksia?

Ongelma alkoi siten että tuli sellaista kuivaa yskää, kuin jokin olisi tossa kurkunpäässä kutittanut ja välillä oli palan tunnetta kurkussa.
Ajattelin että johtuu kuivasta huoneilmasta ja talvesta.

Sitten muutamien viikkojen jälkeen alkoi ahdistaa todella paljon kämpässä ollessa, tuntui ettei saa happea ja keuhkoissa ja jossain kurkunpään tuntumassa tuntui kuin joku olisi rapissut tai kuplinut jatkuvasti kotona ollessa. Kun koitti hengittää syvään, niin tuntui ettei happea saanut tarpeeksi, vaikka keuhkot kyllä vetivät ilmaa normaaliin tapaan. Samalla jatkuvasti tuli kuivia ysköksiä kuin joku olisi kurkunpäässä kutittanut, sellaisia metallis taoi vastaavan makuisia ysköksiä, ei verenmakuisia. Aivan kuin kunnon kuivaa tupakkayskää, vaikka en polta ja tota kannabistakaan ole vielä poltellut.
Ahdistus ja yskänkohtaukset lähtivät pikku hiljaa ulos päästyä, ja muutamien tuntien kuluttua muualla ei enää yskittänyt tai ahdistanut keuhkoista. Ongelma kuitenkin palasi melko pian kun kotiin tulin.

Sitten ongelma paheni niin että alkoi ahdistamaan heti kun menin vaikkapa johonkin K-Rautaan, KodinAnttilan liinavaateosastolle ym. muihin suuriin paljon puutavaraa, liinavaatteita ja niiden pölyjä sisältäviin paikkoihin. Melko heti tälläiseen liikkeeseen menon jälkeen alkoi taas keuhkoista ahdistaa ja tuntui ettei saa henkeä, samalla tuli sellainen tunkkainen tunne kuin olisi jossakin pölyisessä rakennustyömaalla ja hengittäisi helvetisti pölyä. Myös kuiva yskä paheni. Tunne lähti melko pian pois kun liikkestä tai osastoilta poistui.

Lopulta päätin heittää kaikki kannabispistokkaat pois ja ongelma väheni heti paljon, ja viikon kuluessa kokonaan, kun huoneessa ollut pöly oli moneen kertaan imuroitu.
Ongelma oli se että valmis sato oli edelleen kotona, ja vaikka se oli pakattu muutamaan minigrippussiin, pariin suljettavaan ämpäriin ja vielä jätesäkkiin, niin kun pidin sitä huonetilassa, niin muutamien tuntien päästä oireilu alkoi taas. Ei auttanut kuin viedä tavara parvekkeelle säilytettäväksi. No onneksi pääsin siitä jo eroon.

Tein ensin tosin sen virheen, että pidin pistokkaita komerossa kun kukat olivat kukkimassa huonetiloista melko hyvin erotetussa kasvatustilassa, jossa ilmanpoisto hoisi ilman suoraan ulos. Pistokkaat, joista osa hieman kukki, olivat siis koko ajan altistamassa huonetilassa ja koko tämän ajan oli noita yskäoireita, joita alussa siis luulin kuivan ilman aiheuttamasi yskäksi.

No sitten ennen pistokkaiden hävitystä sain ne kasvatustilaan kun sato oli valmis, mutta oireet eivät hävinneet, vaikka siis kasvatustila oli melko hyvin eristyksissä oven takana muusta huonetilasta ja melko kova veto vei ilmaa kasvatustilan kautta ulos.
Oireet pahenivat yöllä vaikka aukaisin ikkunan. Pian kuitenkin ymmärsin että kasvatustilasta ulos tuulettimien menevä ilma ja allergeenit tulivat varmasti takaisin noin 3-4 metrin päässä olevasta makuuhuoneen ikkunasta. Tästä syystä ongelma paheni vaikka ulkoa tuli raikasta ilmaa.

Lopulta olin niin huonossa kunnossa ja pelkäsin jopa kurkunpään- tai keuhkosyöpää, joten heivasin kaikki pistokkaat kylmästi ulos, ja päätin etten enää koskaan kasvata asumistiloissa. Hyvin paketoitu valmis kuiva sato meni myös pian ulos, koska vasta se poisti ongelmat. No nyt tavara on jo mennyt ja ongelmaa ei enää ole. Myöskin noissa pölyä sisältävissä liikkeissä käynti onnistuu jo paljon paremmin ja pölyoireilu on hävinnyt lähes kokonaan.

Tämä on samalla pieni varoituksen sana niille jotka pitävät maustekasveja huonetiloissa, OLKAA VAROVAISIA ja koittakaa saada ne kasvit paikkaan josta sitä kukintopölyä ei tule jatkuvalla syötöllä hengitettyä kuukausien ajan. Jos on vielä lapsia talossa, niin olkaa erityisen varovaisia ettette aiheuta lapsille pölyallergiaa/astmaa.
Itselläni noi pistokkaat olivat kuukauden verran vaatekomerossa makuhuoneen vieressä, mutta niiden poiston jälkeenkin ongelma jatkui, vaikka kasvatustila oli parin oven takana, ja tuuletus oli hoidettu niin että veto oli ulospäin kasvatustilan seinäventtiilistä. Silti kannabiksen "pöly" tai mikä ongelmat sitten aiheuttikin levisi jatkuvasti huonetiloihin ja aiheutti pahoja ongelmia.

Jopa ystävien tupakointi aiheutti niin pahat ahdistusongelmat että minun oli välittömästi poistuttava paikalta.

Kyselisin onko muilla ollut samanlaisia ongelmia.

Engore

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Engore » 23.2.2005 12:43

..en vain ole mistään tältäkään alueelta löytänyt viestejä joissa olisi mainittu edes halaistua sanaa tälläisestä "kukintopölyallergiasta", joka altistaa myös muulle pölylle. Aivan selvästi se kuitenkin johtui kannabiksesta, koska sen poistaminen vähensi heti ja lopetti vähitellen koko oireilun. Minulla ei ennen ole ollut mitään pöly ym. allergioita tai astmaa, joten niistäkään oireilu ei johtunut, toisaalta mitään muutakaan uutta altistajaa huonetiloissa ei ollut.
Aiemmin kaksi satoa keväällä-kesällä tehneenä mitään ongelmia ei ole ollut, ja sattoi olla että talvi ja kuiva huoneilma altistivat tälle.

Oireet olivat kuitenkin niin pahoja, että pelkäsin oikeasti jotain keuhkosyöpää tai muuta keuhkosairautta.

Eli jos teillä on seuraavia ongelmia:

- Jatkuvaa kuivaa yskää tai yskänkohtauksia, kuin joku kutittaisi kurkunpäätä tai kurkunpää olisi hieman turvoksissa.

- Yskästä tulee sellainen outo metallinen tai vastaava maku, ei verenmaku suuhun.

- Tunkkaisen tai pölyn tunne hengittäessä.

- Tunne ettei saa happea tarpeeksi vaikka syvään henkittää ja sellaista viiltämisen tuntuista ahdistusta keuhkoista.

- Yskimistä ja keuhkokapasiteetin loppumista kesken kun hengittää syvään ulos keuhkot tyhjentäen.

- Oireilu paranee kun olette muualla raikkaassa ilmassa. Tosin heti ulosmenon jälkeen yskii tavallistakinenemmän kun paska poistuu.


Kannatan ottamaan asian vakavasti.

Kaikenlaiset linkit vastaaviin kirjoituksiin otan ilolla vastaan.

atoopikko

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja atoopikko » 23.2.2005 19:40

Itse olen saanut kerran nurtsin syömisestä niin pahat allergiaoireet (koko keho ihottuman peitossa), että vietin puolitoista vuorokautta sairaalassa kortisonitiputuksessa. Kyllä voi olla allerginen.

Avatar
Planta
Viestit: 604
Liittynyt: 5.11.2001

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Planta » 23.2.2005 21:48

Joskus kun etsin tutkimksia kannabiskasveista medlinestä. Tuli vastaan lähinnä juuri näitä allergiajuttuja. Että ei oo mikään outo ilmiö, joskaan ei varmaan kovin yleinenkään. Ainakaan täällä ei olla juuri valitettu aiheesta, vaikka moni on muuten viitannutkin kärsivän allergioista. Helppo on kuitenkin kuvitella, että hyvinkin jollekkin tulee oireita hampun siitepölystä. :o

Avatar
Mok
Viestit: 199
Liittynyt: 21.12.2004

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Mok » 23.2.2005 22:00

Hommaa tommonen Elixair ilmanpuhdistaja. Siinä pitäisi ehjänä ollessaan olla melko tehokas hiukkasten suodatus/puhdistus ehjänä ollessaan.

Lue tämä juttu:

http://www.q-olio.net/jyri/elixair.html

Tuossa muistaakseni tyyppi tarinoi, että hänellä on astma ja pari koiraa ja "no problem" kuulemma noiden elixairien kanssa.

Itsellänikin on astma, ja kyllä toi siitepöly aivastamaan laittoi, mutta ei toistaiseksi mitään isompia oireita. Hampunhan pitäisi astmaan auttaa... ironista.
Oooh, snake, a snake! Snake a snake ooh it's a snake! It's a...

Engore

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Engore » 23.2.2005 22:29

Hienoa että jotain tietoa sentään saa tästä jutusta. Pelkäsin vähän että viesti poistetaan koska siinä ei ole nyt kaikkein positiivisinta juttua harrastuksestamme, tai minun tapauksessani tod.näk. entisestä harrastuksesta.

Tuli vaan yhtäkkiä tuo allergia, astmaksi sitä ei kuitenkaan ilmeisesti voi sanoa sillä ymmärtääkseni astmassa henki vinkuu ja yskä on limaista.
Tulee tuo rahina, rapina tai kuplinta sitten kurkunpään kohdalta tai keuhkoista, niin johtuuko se nesteen kerääntymisestä tai mistä? Kuitenkin ongelma tulee ja poistuu altistuksen jälkeen sen verran nopeasti, että allergiselta reaktiolta tuntuu enempi kuin astmalta.
Outoa vain että samalla myös muu pöly alkoi ottamaan hengen päälle noin pahoin. Samoin tulppaanit pöydällä tuntuu hieman yskittävän, tosin nyt jo vähemmän.

Voiko tälläinen allergia olla väliaikaista niin että myöhemmin kasvatus taas onnistuisi jos välttää tuota oleilua suojaamattomana kasvatustilassa? Ostin tässä tollasen kunnollisen p3 tason pölysuodattimen jossa myös kaasusuodatinfiltterit.
Jos vaikka tuollaisen kunnon Elixair E400 -ilmanpuhdistimen ostaisi (alle 70^m tilaan) poistamaan allergeenit.

Tosin hieman pelottaa kesä ja mahdolliset oireet kukkivien kasvien takia.

Outoa vaan että tälläinen allergia iskee yllättäen kun koskaan aiemmin ei ole ollut mitään allergia/astma/keuhkooireita, ja että vaikka kuinka koittaa tota kuivatettua tavaraa eristää niin silti oireita tulee kun tavara on sisätiloissa vähänkin aikaa. Toisaalta jos huumekoirakin heti haistaa kannabiksen vaikka se on paketeissa niin kai sitä tuoksua pääsee läpi jonkin verran ..kuinka pienestä määrästä oireet sitten mahtavat tulla?

Hyvä kuitenkin muidenkin ottaa huomioon tämäkin puoli, ettei tarvitse lopettaa harrastustaan tai ihmetellä mikä on kun koko ajan yskittää.

MyFirstBabyWW
Viestit: 759
Liittynyt: 29.1.2003

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja MyFirstBabyWW » 24.2.2005 0:30

tuleeko allergiset oireet myös polttaessa, vai oletko uskaltanut edes kokeilla. Entä syödessä?

Juu tuo on kai aika yleistä, et esim. aivastelee, tai alkaa nenä vuotaa yms. kun on kukkivien kasvien läheisyydessä. Vaimoni, joka on monille siitepölyille allerginen, saa oireita myös hampun siitepölystä. Kuvailemasi oireet kuulostavat kyllä kieltämättä aika vakavilta. Varmasti itselläkin menisi harrastus harkintaan jos jotain tuollaista esiintyisi.

Avatar
Mok
Viestit: 199
Liittynyt: 21.12.2004

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Mok » 24.2.2005 1:07

Tuota vähän ihmettelen, että miten olet pistokkaaseen saanut kukintoa???

Siis aika uskomattomalta tuo koko homma nyt tuntuu ja kuulostaa, kun luin tuon toistamiseen. Olisitkohan tehnyt jonkin muun virheen tuossa kasvatushommassa, kuten esimerkiksi kastellut liikaa ja paikat on homehtunut, ja homeen takia sait noita oireita.

Noin pahat oireet pitäisi näkyä kyllä kesällä, kun tavalliset kukat alkavat pihalla kukkia, jos ne ongelmat kasvipohjaisia olivat. Muutoin tuntuu kyllä aika uskomattomalta, että saat tuollaisia oireita ilman, että mikään siitepöly tms. astmaoireet eivät aiemmin ole näkyneet mitenkään.

Mahtoikohan olla niin, että satuit juuri sopivasti sairastamaan flunssaa, pidempi aikaista, ja yhdistit sen sitten tuohon hampun kasvatukseen. Myös elämäntilanne saattaa vaikuttaa tuollaisen laukeamiseen. Ehkä kuumotat hamppujasi niin, että kurkkua kuivaa ym.?

Hommaa nyt pelkkä ilmankostutin aluksi kämppääsi. Voihan olla, että huoneilmasi on liian lämmintä/kylmää ja kuivaa, vielä kun lamput lämmittävät komeroa ja haihduttavat kosteutta. En jaksa uskoa, että aiemmin oireeton ihminen alkaa yhtäkkiä kasveista noin reagoida. Kokeile Zyrteciä ensi kerralla tuollaisiin oireisiin. Auttaa, jos oireet kasveista, muutoin todennäköisesti ei.
Oooh, snake, a snake! Snake a snake ooh it's a snake! It's a...

Engore

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Engore » 24.2.2005 12:43

MyFirstBabyWW kirjoitti:tuleeko allergiset oireet myös polttaessa, vai oletko uskaltanut edes kokeilla. Entä syödessä?


En todellakaan ole uskaltanut poltella, kun kavereiden tupakan polttelukin sai tollasen pahan ahdistuskohtauksen aikaan, rinnasta/keuhkoista ahdistaa ja sellaista viiltelyä ja pahemmanlaatusita kuivaa ärsytysyskää kuin jollain keuhkoahtaumapotilaalla, tosin johtuu siitä kurkunpään kohdalta tulevasta ärsytyksestä.
En kovin paljon itse muutenkaan noita yrttejä ole polttanut (harrastepuutarhuri), mutta saan yleensä hampun polttamisesta sellaisia keuhkoputkentulehdusoireita muutamiksi tunneiksi, eli yskittää ja keuhkoputken seutuvilla on sellaista turpoamisen tai palan tunnetta.

MyFirstBabyWW kirjoitti:Kuvailemasi oireet kuulostavat kyllä kieltämättä aika vakavilta. Varmasti itselläkin menisi harrastus harkintaan jos jotain tuollaista esiintyisi.


Vituttaa jos tämä on nyt pakko kokonaan lopettaa, mutta aivan heti en ainakaan uskalla uusia laittaa. Harmittaa vaan kun iso pistokaspuutarha oli pakko heittää roskikseen, kun tähän aikaan niitä ei voinut viedä uloskaan muitten iloksi kasvamaan. Toisaalta ei ole muita kasvattajia joille olisi voinut lahjoittaa. Niistä oli vaan pakko päästä eroon heti kun oli niin saamarin huono olo jo, ja auttoi tosi pian oloon.

Engore

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Engore » 24.2.2005 13:14

Mok kirjoitti:Tuota vähän ihmettelen, että miten olet pistokkaaseen saanut kukintoa???


No kun ne on leikannut jo hieman kukkimassa olleista kasveista, niin kyllä se kukkiminen jatkuu vielä aika pitkän ajan kunnes kasvaessaan siirtyvät puhtaaseen vegeen.


Mok kirjoitti:Siis aika uskomattomalta tuo koko homma nyt tuntuu ja kuulostaa, kun luin tuon toistamiseen. Olisitkohan tehnyt jonkin muun virheen tuossa kasvatushommassa, kuten esimerkiksi kastellut liikaa ja paikat on homehtunut, ja homeen takia sait noita oireita.


No kyllä noissa pistokaspurkeissa joita säilytin vaatekomerossa oli (pestyä)legasoraa pistokasalustana ja vettä alusastioissa, ja niissä on tietenkin voinut kehittyä hometta kun en joka päivä vettä vaihtanut. Mutta toisaalta kun toi kuivatettu hyvin pakattu (pakastepussit+muutama päällekkäinen tiiviskansinen laatikko+jätesäkit) valmis kukkakin aiheutti niitä oireita kun pidin tavaraa vähänkin aikaa sisällä. Oli pakko laittaa parvekkeelle säilytykseen, tosin ilmatiiviisti pakattuna ja kosteudenpoistajalla varustettuna. Onneksi sain sadon jo pois ettei ehtinyt parvekkeella mennä huonoksi. No pakkasta tässä on koko ajan ollut.
On tullut jo aiemmin muutama sato tehtyä eikä mitään oireita ole ollut aiemmin ja noi varsinaisen kukkasadon kosteudet ja muut on ollut kunnossa.

Mok kirjoitti:Noin pahat oireet pitäisi näkyä kyllä kesällä, kun tavalliset kukat alkavat pihalla kukkia, jos ne ongelmat kasvipohjaisia olivat. Muutoin tuntuu kyllä aika uskomattomalta, että saat tuollaisia oireita ilman, että mikään siitepöly tms. astmaoireet eivät aiemmin ole näkyneet mitenkään.


Sitä tässä hieman pelkääkin mitä kesä ja kukkaset tuo tullessaan. Olohuoneen pöydällä olevat leikkotulppaanitkin kun tuntuvat edelleen hieman tuntuvan kurkunpäässä, ei yskitä ihan mutta sellaista aivan pientä kutinaa. Tosin oireet ovat koko ajan vähentyneet.
Erityisesti huolestutti noi kaiken muunkin pölyn aiheuttamat oireet, kun ei kertakaikkiaan viitsinyt uudelleen mennä K-Rautaan tai KodinAnttilan liinavaateosastolle kun melko heti tuli sellainen tunkkainen pölyinen olo keuhkoon ja rupesi pahasti ahdistamaan. Todennäköisesti ei nyt enää paljonkaan, mutta toisaalta en ole käynyt kyseisissä liikkeissä muutamaan viikkoon.

Mok kirjoitti:Mahtoikohan olla niin, että satuit juuri sopivasti sairastamaan flunssaa, pidempi aikaista, ja yhdistit sen sitten tuohon hampun kasvatukseen. Myös elämäntilanne saattaa vaikuttaa tuollaisen laukeamiseen. Ehkä kuumotat hamppujasi niin, että kurkkua kuivaa ym.?


Nämä oireet nyt ovat aivan jotain muuta kuin flunssa tai kuvittelu. Oireet olivat kertakaikkiaan niin pahat että oli pelko perseessä jostain vakavammasta keuhkosairaudesta vaikken olekaan mikään tupakkamies. Olin jo viittä vaille valmis klampsimaan lääkäriin, mutta kun olin aika varma mikä on ainut altistaja kokona ja kun muutenkaan en lääkäreille mene kuin kuolemansairaana niin se jäi.
Tosin olin jo päättänyt iltana jolloin heivasin pistokkaat, että seuraavana aamuna soitan varmasti lääkäriltä ajan, mutta sitten oireet vähenivät huomattavasti heti kun vein pistokkaat roskiin.
Ei siis auttanut se että siirsin juurtuneet pistokkaat varsinaiseen kasvatustilaan heti kun sato oli leikattu ja kuivattu, vaan edelleen se oireilu jatkui, vaikka kasvatustila on kahden välioven takana ja kaksi papstin 15 cm: tuuletinta vetää ilmaa ulos pois huonetiloista päin koko ajan. Tuntui todella että se ulos mennyt allergeeneja sisältänyt ilma tuli takaisin 3-4 metrin päässä olleesta makuhuoneen ikkunasta.

Sato oli jo siinä vaiheessa perattu ja laitettu parvekkeen kylmään, mutta kun sitä säilytysastiaa oireiden vähennettyä toin saunaan säilytykseen, niin vähän ajan päästä taas alkoi yskittää ja ottaa hengen päälle, joten eikun takaisin parvekkeelle.

Mok kirjoitti:Hommaa nyt pelkkä ilmankostutin aluksi kämppääsi. Voihan olla, että huoneilmasi on liian lämmintä/kylmää ja kuivaa, vielä kun lamput lämmittävät komeroa ja haihduttavat kosteutta. En jaksa uskoa, että aiemmin oireeton ihminen alkaa yhtäkkiä kasveista noin reagoida. Kokeile Zyrteciä ensi kerralla tuollaisiin oireisiin. Auttaa, jos oireet kasveista, muutoin todennäköisesti ei.


Kyllä minä UFOX.kostuttajan hankin, mutta siitä ei ollut mitään apua. Kyllä toi kämpän ilma tietenkin lämmityskaudella on kuivaa, mutta nämä oireet olivat jotain aivan muuta ja kannabiksen poisto auttoi heti ja huomattavasti.
Tietenkin hieman oireita oli sen jälkeenkin, mutta ne vähenivät koko ajan kun huonepölyssä olevat allergeenit ovat imurointien jälkeen vähentyneet. Nyt tässä on viikon verran ollut vain aavistuksen vähän oireita kurkunpään hienoisena kutinana, mutta niitä kuivan yskän kohtauksia ja ahdistusoireita ei ole ollut.

Ja asian vakavuutta minulle kuvaa se etten mistään syystä olisi halunnut heivata noita kasveja pois, ja harmittaa suoraansanoen vitusti kun taas pitää miettiä uusia systeemejä monesakin mielessä. Mutta vittu kun ei kertakaikkiaan auttanut, joko terveys tai XXXgrammat.

Engore

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Engore » 24.2.2005 13:37

..niin ja skitsoille vielä sen verran ettei tämä ole mikään kannabiksenvastustajien salaliitto hampunkasvatusta vastaa. Laittaisin heti uudet siemenet multiin, jos uskaltaisin, mutta kun ei ihan heti ainakaan uskalla.

Muidenkin on hyvä ottaa huomioon myös tälläinen puoli, varsinkin jos jälkipolveakin huoneistossa majailee.

Toivottavasti nyt muiltakin löytyy lisätietoa asiasta.

Anonyymi apina

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Anonyymi apina » 25.2.2005 15:36

Itse saan aika pahoja siitepölyallergia-oireita kun olen suurten kukintomäärien kanssa tekemisissä (eli sadonkorjuun yhteydessä) ja kun pyörin kaapin ympärillä kukkimisvaiheen loppusuoralla. Eli nenä menee tukkoon, aivastuksia tulee 10sekunnin välein, ja silmätkin kärsii hieman joskus. Kun huoneitten väliovi on kiinni, en kärsi näistä oireista ollenkaan ja kun ikkunan antaa olla auki suunnilleen tunnin verran trimmauksen ja puskien kaadon jälkeen, kaikki oireet häviävät jälleen.
Astmaatikko on, luullaakseni, sen verran herkempi pölylle ja muulle vastaavalle että voin kyllä kuvitella miten paha on (varsinkin kukituksen aikana) elää samassa kämpässä kasvien kanssa.
Naaraskasvien pölyntuotto kuitenkin ihmetyttää... missä vaiheessa naaraskasvista irtoaa pölyä?
Minkälaista valaistusta käytät? Oma natikka ainakin kuivattaa koko kämpän ilman todella tehokkaasti vaikka sumutinpullon kanssa käy leikkimässä vaikka kuinka useasti.

Anonyymi apina

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Anonyymi apina » 25.2.2005 15:40

Niin ja jostain syystä polttamisen jälkeen oireet häviävät (tai unohdan ne)
Polttaminen ei ole ikinä aiheuttanut minkäänlaisia oireita, paitsi jos yritän tsörgätä käsillä silmiäni väsäilyn jälkeen.

Avatar
O-Star
Viestit: 199
Liittynyt: 13.12.2005

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja O-Star » 14.12.2010 23:38

Joskus kun olen näperöinyt kasveja niin sen jälkeen käsissä kutinaa ja joskus jopa ihottumaa.
Elämä oli ku elokuvaa mut sit katkes filmi...

cannhea
Viestit: 65
Liittynyt: 19.4.2010

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja cannhea » 15.12.2010 11:45

O-Star kirjoitti:Joskus kun olen näperöinyt kasveja niin sen jälkeen käsissä kutinaa ja joskus jopa ihottumaa.


Kaksi kaveria valittavat just samasta asiasta. Mutta eipä mitään vakavampaa ole ilmennyt. Sadonkorjuussa kädet kutisee ja näyttävät aika pahalle, mutta onneksi on keksitty hanskat :)
Polttamisen yhteydessä ei oo mitään oireita ilmennyt.

mr_dängdäng
Viestit: 1
Liittynyt: 1.3.2010

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja mr_dängdäng » 15.12.2010 18:15

melkeen kaikilla tulee silmät punaiseksi kun polttaa, mitä muuta se on kun jonkinlaista yliherkkyttä?

Itselläni kyllä tulee iho-oireita välillä pelkästä väsäilystä jos ei huomaa käsiä pestä ja menee esim. hieromaan kaulanaluetta jossa on herkempää ihoa..

Avatar
RANKKUKANUUNA
Viestit: 592
Liittynyt: 30.9.2009

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja RANKKUKANUUNA » 15.12.2010 18:19

Itselläni oli pariviikkoa juuri tuollaisia oireita, kuiva kurkku, yskää varsinkin aamuisin ja nuhaa. Tekemisissä olen ollut kuivan heinän ja kukinnon kanssa.
emt.

mykologi
Viestit: 267
Liittynyt: 3.3.2009

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja mykologi » 15.12.2010 19:19

mr_dängdäng kirjoitti:
Itselläni kyllä tulee iho-oireita välillä pelkästä väsäilystä jos ei huomaa käsiä pestä ja menee esim. hieromaan kaulanaluetta jossa on herkempää ihoa..


Puhumattakaan, jos hierasee sadonkorjuuaikaan silmiä vahingossa.

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 781
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja toohi » 16.12.2010 13:44

Oli muutama vuosi sitten samantyylinen tilanne kun ketjun aloittajalla ja muistaakseni tämänkin ketjun luin hädissäni läpi. Olin tuohon aikaan työttömänä ja hoidin päivittäin kukkivia kasveja useita tunteja päivässä. Jossain vaiheessa vain alkoi uskomaton hengenahdistus, varsinkin kotona ollessa (jossa siis kasvitkin olivat). Kun yritin polttaa, ahdistus paheni asteelle "kuolen kohta, pakko lähtee pihalle, et joku soittaa apua, jos kuukahdan" samalla kun keuhkoissa tuntui viiltelyä/pistelyä. Kävin lääkärissäkin muutamaan kertaan, ilman sen parempaa diagnoosia. Oireet loppuivat sadonkorjuun ja parin viikon loman jälkeen melkein täysin. Tämän jälkeen lääkäri diagnosoi minulla "flunssa-astman", joka tarkoittaa sitä että aina kun tulen kipeäksi ja alkaa henkeä ahdistaa, vetelen astmapiippua pari viikkoa.

Nyttemmin olen vältellyt ihan noin intensiivistä kasvien hoitotahtia, käyttänyt sadonkorjuussa kumihanskoja (välillä maskiakin kärystä riippuen) ja imenyt astmapiippua tarvittaessa. Välillä kasvi saattaa "pistää" minua (lehden kärki koskee kämmenselkään) kun hoidan niitä, mutta muuten oireet ovat olleet pari vuotta hoidossa. En ole millekään muulle tietääkseni allerginen, mutta uskon vakaasti olevani hiukan allerginen hampulle.

-toohi

Avatar
Stardust81
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1412
Liittynyt: 27.9.2003

Re: Pahat astmaoireet tai allergia kukkivasta kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Stardust81 » 20.12.2010 8:39

https://www.hamppu.net/forum/viewtopic. ... ht=allerg* tuosta ketjusta löytyy lisää keskustelua hamppuallergiasta, ja ketjussa on myös linkkejä aikaisempiin ketjuihin.

Mulla voi tulla lieviä oireita hampusta, varsinkin satoa trimmatessa pientä ihottuman tyylistä, ja sitten jos hartsisilla sormilla hieroo silmää niin alkaaa armoton kutina ja silmä menee verenpunaiseksi. Mielestäni en kuitenkaan saa astman tyylisiä oireita, vaikka usein polttelun ja jopa vapottelun jälkeen on tukkoinen olo ja esim. nukkumaan mennessä pitää rykiä aika paljon.
Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa