Kuva

Kanada laillistaa kannabiksen käytön MS-taudin hoidossa

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
anonyymix
Viestit: 318
Liittynyt: 13.11.2002

Kanada laillistaa kannabiksen käytön MS-taudin hoidossa

ViestiKirjoittaja anonyymix » 21.4.2005 8:25

Aamulla kuulin radiosta että kanada laillistaa kannabiksen käytön MS-taudin hoidosta. Ihan tarkkaa kuvaa en saanut mutta ilmeisesti jossain pilleri tms muodossa koska aineella oli nimikin, joku sativax tai mikä lie :)

MS sairaat ovat asiasta kuulemma riemuissaan! :D

Hyvä radio city! Mites muu media?
Pitääkö sitä pirun disclaimeria hakata aina kahteen kertaan ennenkuin pääsee sisään! :evil:

Vieras

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Vieras » 21.4.2005 8:35

no varmaan tänään jostain jotain EHKÄ kuulee. STT on vähän pihi näitten asioitten kanssa, PAITSI jos joku julkisuudenhenkilö on kärynny NI KYLLÄ SITTE !PERKELE! on joka lööppilehti etusivu reteänä ja sana HUUUUuuMEe tietenki isolla..
tää myönteisyys,kuitenkin, näin globaalisti ajateltuna on kuitenkin nousussa exponentaalisella vauhdilla. odottelen innolla koska suomessa aletaan tosissaan keskustelemaan aiheesta.

Keke
Viestit: 29
Liittynyt: 7.6.2004

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Keke » 21.4.2005 8:36

Sativex

YLE:n teksti-TV
+ YLE:n aamu-TV ruotsin- ja englanninkieliset uutiset.

Vieras

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Vieras » 21.4.2005 8:56

http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/47785.html

"Iso-Britanniassa tullee tarjolle uusi kannabis-pohjainen lääkeaine avuksi MS- eli keskushermoston pesäkekovettumatautia sairastaville.

Lääkevalmistaja GW Pharmaceuticals ilmoitti keskiviikkona Lontoossa, että se on valmiina tuomaan markkinoille Sativex-nimisen lääkkeen, joka odottaa parhaillaan viranomaishyväksyntää. Yhtiön mukaan Britannian lääke- ja terveysvirasto näyttänee lähiaikoina vihreää valoa uudelle lääkeaineelle.

Yhtiön pääjohtaja, tohtori Geoffrey Guy sanoi televisiokanava CNN:n mukaan, että yhtiöllä on hyvät syyt olla äärimmäisen innostunut tulevasta vuodesta. Hyväksymisprosessin toivotaan tulevan päätökseen vuoden toisen kvartaalin aikana, jonka jälkeen lääke olisi pian saatavissa reseptillä.

Lontoon pörssissä vuodesta 2002 noteerattu GW Pharmaceuticals on ainoa yhtiö, joka laillisesti kehittelee ja tuottaa kannabispohjaisia hoitoja. Epävirallisten tietojen mukaan yli 10 prosenttia MS-taudin kantajista käyttää kannabista laittomasti lievittämään kipuja, lihaskouristuksia ja tärinää.

GW Pharmaceuticals on kehittänyt suusuihkeen, pillerin ja myös höyrystimen, joilla kannabislääkettä voi annostella. Lääkettä käyttäneet potilaat ovat saaneet paremmin nukutuksi, kun kouristukset tai rakkovaivat eivät kiusaa yöllä. Asiantuntijat varoittavat, että vaikka lääke selvästi parantaa potilaiden elämänlaatua, se ei paranna itse tautia ja sitä on otettava varovasti.

Kannabiksen takia Sativex vaatii lakimuutoksen, mutta brittiministerit ovat jo luvanneet asialle tukensa. Jos laki tulee hyväksytyksi Britanniassa GW Pharmaceuticals aikoo aloittaa tuotannon muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa."

Avatar
anonyymix
Viestit: 318
Liittynyt: 13.11.2002

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja anonyymix » 21.4.2005 8:56

Keke kirjoitti:Sativex

YLE:n teksti-TV
+ YLE:n aamu-TV ruotsin- ja englanninkieliset uutiset.


Niinpä onkin, sivu 131 1/2.

Iltaroskat, kaleva ja hesari ainakin ei asiasta sivuillaan mainitse.
Pitääkö sitä pirun disclaimeria hakata aina kahteen kertaan ennenkuin pääsee sisään! :evil:

The Bear of the Year
Viestit: 7
Liittynyt: 15.3.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja The Bear of the Year » 22.4.2005 16:50

Millonkohan alkaa Sativexit pyöriä katukaupassa :P
Noooo ei kai nyt sentään...

-zigu
Viestit: 368
Liittynyt: 9.2.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja -zigu » 22.4.2005 17:03

todiih...ja kiitos suomeen samanlaisia päättäjiä...noi jutut pitäis saada kaikkien tietoo vaikka joka toiseen valopylvääseen...suomen vika on siinä että vaikenemme asiasta varsinki kun kyseessä on huumeet tai itseasias kannabis....hyi paha huume johon voi kuolla blää blää...
pitäis kopioida monta arkkia tekstiä jossa vaikka on erillaisia hyviä syitä esim. syödä kannabiksen siemeniä...tai muutakin vastaavaa..kannabiksen hyöty sairaillee...
vieläkun tässä foorumissa on porukkaa ympäri suomen ni joka kolkaan saataisiin moisia lappuja jos porukka olis vain mukana....olisiko moisessa ideaa...???

Cheix-
Viestit: 1013
Liittynyt: 13.11.2004

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Cheix- » 22.4.2005 18:43

-zigu kirjoitti:todiih...ja kiitos suomeen samanlaisia päättäjiä...noi jutut pitäis saada kaikkien tietoo vaikka joka toiseen valopylvääseen...suomen vika on siinä että vaikenemme asiasta varsinki kun kyseessä on huumeet tai itseasias kannabis....hyi paha huume johon voi kuolla blää blää...
pitäis kopioida monta arkkia tekstiä jossa vaikka on erillaisia hyviä syitä esim. syödä kannabiksen siemeniä...tai muutakin vastaavaa..kannabiksen hyöty sairaillee...
vieläkun tässä foorumissa on porukkaa ympäri suomen ni joka kolkaan saataisiin moisia lappuja jos porukka olis vain mukana....olisiko moisessa ideaa...???Olisihan siinä. Itse olen monta kertaa miettinyt samaa , kun suomi ei raportoi niin raportoidaan me suomelle. Pitäisi tehdä sellainen ketju Mihin tehdään näitä valinta mahdollisuuksia ja sitten niistä voi kopioida ja tulostaa esim 10 -20 paperia ja laittaa niitä johonkin. Tarvittaisiin vaan vapaaehtoinen/sia että saadaan isompi porukka kuin 10 mukaan. Esim Berliinin juttu olisi ollut ihan hyvä vahtoehto.

Miltä kuulostaa ?

Mora
Viestit: 138
Liittynyt: 19.12.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Mora » 22.4.2005 19:04

Onko tuo nyt oikeasti niin iso uutinen että sitä pitäisi joka tuutista toitottaa? Uusia lääkkeitä tulee markkinoille lähes päivittäin ja aika harvoin se ylittää uutiskynnyksen, jos se ei ole täällä kehitetty.

Kyllä tuo tullaan varmaan pian Suomessakin hyväksymään, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kannabiksen viihdekäytön laillistamisen kanssa.

Kaolin
Viestit: 40
Liittynyt: 7.4.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Kaolin » 27.4.2005 10:23

Mora kirjoitti:Onko tuo nyt oikeasti niin iso uutinen että sitä pitäisi joka tuutista toitottaa?


On.

The Lesson of Sativex

"By approving liquid marijuana, the Canadian government has just certified that virtually everything our own government has been telling us about marijuana is wrong."

"Sativex, produced by GW Pharmaceuticals in Britain, brings the medical marijuana debate full circle. Though the technology has advanced in 70 years, this product is a direct descendent of the marijuana extracts and tinctures that were a standard part of the medical armamentarium until the late 1930s -- universally recognized as being safe and effective for certain conditions. These products were taken away from patients and doctors as a result of the prohibition on marijuana that began in 1937, despite the public opposition of the American Medical Association.

In short, the Canadian government has just certified that virtually everything our own government has been telling us about marijuana is wrong. In defiance of a large and growing pile of scientific studies, our government still claims that marijuana has no medical value. White House Drug Czar John Walters even compared medical marijuana to "medicinal crack."

Such statements were always scientifically ridiculous, as has been noted by a wide range of authorities, including the American Public Health Association, the American Nurses Association, and the state medical societies of New York, California and Rhode Island, to name just a few. Now, GW Pharmaceuticals' research has definitively put such nonsense to rest."

Koko artikkeli:

http://www.alternet.org/drugreporter/21818/

Avatar
Kucka
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 777
Liittynyt: 14.4.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Kucka » 27.4.2005 14:08

Tuntuu vähän vanhoilta uutisilta, Sativex odotti viranomaishyväksyntää jo tuossa reilu vuosi sitten, kun asiasta viimeksi oli uutisia:

http://hamppu.net/index.php?option=cont ... &Itemid=25
Setä on kovin sekaisin, onko sedällä hyvä olo?

Mora
Viestit: 138
Liittynyt: 19.12.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Mora » 27.4.2005 17:24

Kaolin kirjoitti:
Mora kirjoitti:Onko tuo nyt oikeasti niin iso uutinen että sitä pitäisi joka tuutista toitottaa?


On.


Miten tuo suomeen vaikuttaa?

Maailmalla tapahtuu jatkuvasti asioita joita hyvin monet suomalaiset pitävät hyvin tärkeinä, mutta media on kuitenkin niistä hiiren hiljaa. Hyvänä esimerkkinä on tänään tapahtunut Airbus A380:n ensilento. Asiasta ei ollut mitään mainintaa ennakkoon eikä toivettakaan live-lähetyksestä. Muissa Euroopan maissa tuo on ollut otsikoissa jo pitkään ja monet kanavat lähettivät tapahtumat livenä. Suomalainen Patria sentään osallistuu koneen rakentamiseen. Suomalainen media muistuttaa itseasiassa hyvin paljon Amerikkalaista. Vaikkapa tuota antamaani esimerkkiä vasten tarkasteltuna ei ole suuri ihme että jonkun lääkeaineen hyväksymistä Englannissa ei uutisoida meikäläisessä mediassa. Tottakai tuo uutinen on tärkeä MEILLE, mutta minusta on epärealistista odottaa sen ylittävän uutiskynnyksen.

casual friday
1 tähti
1 tähti
Viestit: 351
Liittynyt: 5.2.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja casual friday » 27.4.2005 23:31

Mora kirjoitti:Maailmalla tapahtuu jatkuvasti asioita joita hyvin monet suomalaiset pitävät hyvin tärkeinä, mutta media on kuitenkin niistä hiiren hiljaa. Hyvänä esimerkkinä on tänään tapahtunut Airbus A380:n ensilento. Asiasta ei ollut mitään mainintaa ennakkoon eikä toivettakaan live-lähetyksestä. Muissa Euroopan maissa tuo on ollut otsikoissa jo pitkään ja monet kanavat lähettivät tapahtumat livenä. Suomalainen Patria sentään osallistuu koneen rakentamiseen. Suomalainen media muistuttaa itseasiassa hyvin paljon Amerikkalaista. Vaikkapa tuota antamaani esimerkkiä vasten tarkasteltuna ei ole suuri ihme että jonkun lääkeaineen hyväksymistä Englannissa ei uutisoida meikäläisessä mediassa. Tottakai tuo uutinen on tärkeä MEILLE, mutta minusta on epärealistista odottaa sen ylittävän uutiskynnyksen.


Jaa kun asefirma (EADS) esittelee uutta lennokkiaan, niin asiasta pitäisi olla jotenkin kiinnostunut? Mitä hienoa tuollaisessakin on, saadaan vaan useampia ihmisiä siirrettyä paikasta toiseen tehokkaammin ja halvemmalla. Sativexin kohdalla puhutaan lääkeaineesta, jonka vaikuttavana aine on useissa maissa kielletty yhdistelmä, jolla voisi olla käyttöä myös muissa sairauksissa kuin MS-taudissa. En ihan ymmärrä, miksi jonkun firman tuote-esittely olisi tärkeämpi kuin pienoinen läpimurto lääketieteessä.

Avatar
pullapoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1263
Liittynyt: 5.8.2004

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja pullapoika » 28.4.2005 0:00

casual friday kirjoitti:
Mora kirjoitti:Maailmalla tapahtuu jatkuvasti asioita joita hyvin monet suomalaiset pitävät hyvin tärkeinä, mutta media on kuitenkin niistä hiiren hiljaa. Hyvänä esimerkkinä on tänään tapahtunut Airbus A380:n ensilento. Asiasta ei ollut mitään mainintaa ennakkoon eikä toivettakaan live-lähetyksestä. Muissa Euroopan maissa tuo on ollut otsikoissa jo pitkään ja monet kanavat lähettivät tapahtumat livenä. Suomalainen Patria sentään osallistuu koneen rakentamiseen. Suomalainen media muistuttaa itseasiassa hyvin paljon Amerikkalaista. Vaikkapa tuota antamaani esimerkkiä vasten tarkasteltuna ei ole suuri ihme että jonkun lääkeaineen hyväksymistä Englannissa ei uutisoida meikäläisessä mediassa. Tottakai tuo uutinen on tärkeä MEILLE, mutta minusta on epärealistista odottaa sen ylittävän uutiskynnyksen.


Jaa kun asefirma (EADS) esittelee uutta lennokkiaan, niin asiasta pitäisi olla jotenkin kiinnostunut? Mitä hienoa tuollaisessakin on, saadaan vaan useampia ihmisiä siirrettyä paikasta toiseen tehokkaammin ja halvemmalla. Sativexin kohdalla puhutaan lääkeaineesta, jonka vaikuttavana aine on useissa maissa kielletty yhdistelmä, jolla voisi olla käyttöä myös muissa sairauksissa kuin MS-taudissa. En ihan ymmärrä, miksi jonkun firman tuote-esittely olisi tärkeämpi kuin pienoinen läpimurto lääketieteessä.


Ihmisten ei todennäköisesti edes haluta saavan tietoon sitä, että kannabista voidaan käyttää lääkkeenä, koska ihmiset luulee kannabiksesta aivan toista ja pysyy erossa kannabiksesta. Eikä heitä kiinnosta lukea netistä oikeita faktoja, kun koulujen vanhempainillassa ex-narkkari Seppo Saamaton ja konsta-aapeli Mikko Mallikas kertoo, että kaikki on siirtynyt kannabiksesta heroiiniin ja pelastui jumalan avulla. Tuo riittää suomalaisille aivan hyvin ja muutahan nämä ihmiset ei uskokkaan, koska poliisisedät ja ammatti-ihmiset on kertonu toista. Eihän huumeista voi tehdä lääkkeitä, ne tappaa ihmiset. 8)

Ja kaikki uutiset mitä ulkomaailta tai muualta kerrotaan, on supisuomalaisen kaljasiepon mielestä hölynpölyä, vaikka sitä tohtorit telkkarissa vakuuttelee. Kyllä niillä tohtoreilla on aivot heikossa hapessa ja eihän ne voi olla oikeassa ku ei koskaan ole ees maistanu kunnon koskenkorvaa, joka parantaa nuhasta ja kuumeesta. Ja mikä parasta: Selviää pelkällä krapulalla(!)...Huumeista ei selviä ku A-Klinikan kautta.

Itselläni on ainakin tällainen käsitys suomalaisista. Ei moneen vuoteen voi kenenkään ihmisen kanssa edes keskustella aiheesta, että kannabis voisi toimia lääkkeenä. :eiei:

Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa suomessa edes uskaltaa ehdottaa aihetta tai saa kirjoitettua jutun siitä lehteen "kannabis lääkkeenä moneen sairauteen..."
lol apua :foil:

Mora
Viestit: 138
Liittynyt: 19.12.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Mora » 28.4.2005 0:06

casual friday kirjoitti:Jaa kun asefirma (EADS) esittelee uutta lennokkiaan, niin asiasta pitäisi olla jotenkin kiinnostunut? Mitä hienoa tuollaisessakin on, saadaan vaan useampia ihmisiä siirrettyä paikasta toiseen tehokkaammin ja halvemmalla. Sativexin kohdalla puhutaan lääkeaineesta, jonka vaikuttavana aine on useissa maissa kielletty yhdistelmä, jolla voisi olla käyttöä myös muissa sairauksissa kuin MS-taudissa. En ihan ymmärrä, miksi jonkun firman tuote-esittely olisi tärkeämpi kuin pienoinen läpimurto lääketieteessä.


Ehkei se ole sitä sinun ja useimpien muiden suomalaisten mielestä, mutta se on sitä kuitenkin aika monen muun mielestä. Osoitit juuri pointtini; Mediaa ei voisi vähempää kiinnostaa ainoastaan marginaaliryhmiä kiinnostava asia. Vastaavanlaisia lääketieteen läpimurtoja tapahtuu jatkuvasti, eikä niistä uutisoida kuin korkeintaan silloin kuin se liittyy jotenkin Suomeen. Minusta tässä on sitäpaitsi turha puhua läpimurrosta, sillä kannabiksen lääkinnälliset ominaisuudet ovat olleet tunnettuja jo ennestään, ja sitä saa määrätä lääkkeeksi useissa maissa. Lisäksi tätä ennen on ollut olemassa jo synteettinen Marinol. Kyllä tästä tullaan varmasti puhumaan Duodecimissä ja tietysti hamppuforumilla.

Mora
Viestit: 138
Liittynyt: 19.12.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Mora » 28.4.2005 0:26

casual friday kirjoitti:Jaa kun asefirma (EADS) esittelee uutta lennokkiaan, niin asiasta pitäisi olla jotenkin kiinnostunut?

Minä kun luulin että se olisi kaikkien anti-amerikkalaisten mielestä hienoa että euroopassa on ajanmukaista aseteollisuutta. :)

Kaolin
Viestit: 40
Liittynyt: 7.4.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Kaolin » 28.4.2005 17:31

Mora kirjoitti:
Miten tuo suomeen vaikuttaa?


Ymmärrän hyvin pointtisi, mutta ensinnäkin se vaikuttaa siten että lääkelaitokselta voi mm tähän viitaten vaatia erityislupaa hampun lääkekäyttöön. Kestää nimittäin tovi ennen kuin joku tukkuri alkaa tuoda Sativexia maahan sitä tarvitseville potilaille, ja mitä asiaa on tullut seurattua tehot eivät välttämättä vastaa omatekoisia pipareita tms.

Jos tämä asia on esillä valtamediassa, se tavoittaa myös lääkäreitä ja vähentää erityislupahakemuksen tehneen lääkärin mahdollista leimautumista "huumelääkäriksi" lääkelaitoksen ja kolleegoiden silmissä, sensaatiolehdistöstä puhumattakaan.

Oma käyttöni on pääosin lääkinnällistä ja tuo lääkärin ja osittain potilaidenkin leimautuminen on syy miksi olen lääkäreiden kanssa keskusteltuani päättänyt kantaa itse vastuun osasta lääkehoidostani. On tietenkin hieman typerää sekä lääkärietiikan että itseni suhteen, mutta kukaan ei halua olla ensimmäinen ja sekä minulla että lääkäreilläni on muuta tekemistä kuin joutua kusipäitten 7-päiväämaailmaan yhtään tätä enempää.

Argumentiksi viihdekäytön sallimiseksi se on toki huono, mutta toivottavasti antaa jonkunlaisen perspektiivin myös siihen suuntaan. Lainaukseni koski ehkä lähinnä tätä, mutta huomaan että olisi ollut syytä vastata kunnolla.

Mora
Viestit: 138
Liittynyt: 19.12.2003

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Mora » 28.4.2005 21:29

Olet aivan oikeassa. Yritin tuolla kommentillani tuoda esiin median perspektiiviä.

Kyllä tämä minusta ihan tärkeä asia on, ei siinä mitään. Mutta jos joku alkaa tämä takia kirjoittelemaan yleisönosastoille mediasensuurista, niin silloin kyllä ampuu pahasti yli.

Kaolin
Viestit: 40
Liittynyt: 7.4.2005

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja Kaolin » 28.4.2005 22:40

Joo kyllä mä tajusin mitä ajoit takaa, mutta sain syyn tuulettua.

Mediapainotuksista puheenollen, niin ainakin tämä uutinen oli hyvä ja ihmiskunnalle hyväksi. Aseteollisuutta koskeva uutisointi taas... jaah... noh, en sanokaan mitään. Patrian duunareille tämän päivän hesari ei ollut kovin mukava särvin, mikäli nyt aseteollisuudestakin puhutaan. No ei puhuta.

useri
Viestit: 725
Liittynyt: 5.4.2004

Re: Radiosta kuulin....

ViestiKirjoittaja useri » 3.5.2005 7:12

[quote="Mora"]Onko tuo nyt oikeasti niin iso uutinen että sitä pitäisi joka tuutista toitottaa? Uusia lääkkeitä tulee markkinoille lähes päivittäin ja aika harvoin se ylittää uutiskynnyksen, jos se ei ole täällä kehitetty.[quote="Mora"]


uutinen on tajuton paukku taas....
koska koko kieltolaki YK:ssa perusteltiin
sillä ettei kannabiksella ole lääkinnällistä
arvoa.... jepulis....

nythän kieltoa voidaan perustella....
hmm... sillä ettei se kuulu meidän kulttuuriin...
niinkuin viina tupakka kahvi lääkkeet....

*polvistuu* ampukaa mut.... *aargh*
ei tätä kestä.... hmm selvinpäin... *phööf* ....

... . . . ...


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa