Kuva

FAQ - Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 823
Liittynyt: 14.6.2004

FAQ - Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 6.6.2005 11:55

Tämä on sitten topic, jossa keskustellaan hasiksesta, sen valmistuksesta ja käytöstä.

Omia hyviä vinkkejä ja kokemuksia sekä kysymyksiä ja kommentteja saa esittää ja niitä toivonkin paljon, tämä vaatii meidän kaikkien työtä, jotta tästä saisi hyvän kattavan tiedoston hasiksista, tyyliin kaikki hasiksesta topic, vielä puhutaan lyhyestä oppimäärästä.

Yritän ensialkuun kertoa hieman mitä hasis on ja sen erilaisista valmistustavoista, sen jälkeen tulee tietoa eri maiden hasiksista ja lopuksi on liitteitä, kannattaa lukea kaikki kommentitkin, silä siellä on hurjan paljon tietoa hasiksesta, jote ei ole vielä ehditty lisäämään varsinaiseen artikkeliin.

Lähteet, niiltä osin kun teksti on vain itseni suomentamaa on ilmoitettu aina kunkin kohdan lopussa. Pääsääntoisesti teksti on kuitenkin omaa tuotosta, joten se saattaa sisältää kirjoitusvirheitä (varmasti) sekä asiavirheitäkin (joihin pyydän puuttumaan ja korjaamaan, jottei täällä levitetä väärää tietoa). Enkä väitäkään olevani minkäänlainen hasisguru, vaikka niitä olenkin ehkä joskus maistellut, erityyppisiä loistavia, hyviä ja ihan jees versioita, pl:ää en ole koskaan edes maistanut, joten sinne ei kokemukseni riitä :P

Tätä topiccia päivittelen sen kirjoittamisen tai tekemienne lisäysten tai korjausten myötä.HASIKSET JA HASIKSEN VALMISTUS
By: Cactaceae @ hamppu.net/forum
HASIS
Hasis on nimitys kannabiskasvista jollakin tavalla erotellulle THC-pitoisille hartsikiteille, jotka on puristettu yhteen. Hartsikiteet eli trikomit ovat paljain silmin näkymättömiä tahmeita sienimäisiä palloja, jotka sisältävät suurimman osan kasvin kannabioideista, eli jotenkin ihmisiin vaikuttavista aineista. Puhtaimmillaan hasis on pelkästään näitä erittäin varovasti ja huolellisesti eroteltuja hasiskiteitä yhteenpuristettuna. Ne eivät varsinaisesti pala vaan sulavat ja kuplivat, koska aine on niin puhdasta. Tästä lisää kohdassa bubblehash.

Hasiksia on hyvin monenlaisia, ja hasiksen ulkonäkö, maku ja vaikutus riippuukin monesta tekijästä. Kuinka vahvasta ja hartsipitoisesta kasvimateriaalista hartsi on eroteltu? Millä tekniikalla ja kuinka tarkasti hartsi on eroteltu kasvimateriaalista? Miten hasis painetaan, tehdäänkö se hellästi käsin vai puristimilla voimakasta lämpöä ja painetta käyttäen? Onko hasikseen käytetty lisä-jatkeaineita, joita käytetään kaikkiin halvimpiin hasiksiin, tekemään hasiksesta pehmeämpää, tuoksuvampaa, maukkaampaa, paremmin palavaa tai sitten ihan vain painoa lisäämään? Jopa hyviinkin hasiksiin käytetään Marokossa ja Libanonissa jo valmistetaessa lisäaineita, kuten kookosöljyä tai vastaavaa. Joskus varsinkin itämafian Suomeen tuoma hasikseksi virheellisesti joskus kutsuttu PL ( peruslätkä) saattaa joskus sisältää suurenkin määrän erilaisia jopa terveydelle vaarallisia jatkeaineita. Mutta suurin osa hasiksista on onneksi vielä kuitenkin ihan kelvollisia laadultaan, mutta niitä varsinaisia Hasiksia, eli laadukkaimpia mahdollisia ei Suomessa oikeasti kadulta ostettuna pääse maistamaan. Ilman ulkomaille matkustelua se ei onnistu ilman, että itse tai joku tuttu kasvattaa ja tuottaa omat hasiksensa. Onneksi hasiksen valmistus on varsin helppoa.

Hasiksen sisältämä THC:n määrä vaihtelee alle 1%:sta lähes 100%. Normaali perushyvätasoinen hasis sisältää 1-5% THC:tä. Erittäin hyvätasoiset ja vahvat hasikset sisältävät yleensä 10-25% THC:tä. Hollantilainen huippuluokan Nederhash, taas voi olla jopa 60%:sta ja Amerikassa kehitetty uusi menetelmä antaa jopa 99% puhdasta hasista. Lisäksi joskus puhutaan hasisöljystä joka ei kuitenkaan ole varsinaisesti hasista vaan THC pitoista öljyä, jossa vaikuttavien aineiden määrä voi olla huomattava, jopa 80-90%.

Erottelulla (tapa vapaa) saatava määrä riippuu siitä, mitä kasvinosia käytetään. Kukinnot sisältävät 90% kasvin hartsimäärästä ja lehdet sen lopun 10%, aurinkolehdet vähiten. Eli mitä parempaa on lähtöaine, sitä enemmän ja sitä parempaa hasista voi saada.

Trikomit
Hampun sisältämä THC on pääsääntöisesti nk. trikomeihin kiinnittyneenä. Trikomeja ei näe paljain silmin, vaan niiden tarkasteluun tarvitaan suurennuslasi tai mikroskooppi.
Suurin osa thc:stä on kiinnittynyt capitale-stalked nimisiin trikomeihin, nämä sijaitsevat kukissa ja kukintolehdillä. Trikomien koko on 25-100 micronia ja myöhemmässä vaiheessa kukitusta koko voi olla jopa 150-500 micronia. (micron = millimetrin tuhannesosa, eli aika pieni).

Osa THC:stä on kiinnittyneenä Bulbous glands nimisiin trikomeihin, jotka kehittyvät yleensä lehtiin ja lähinnä niiden alapuolelle, aikaisin vegetatiivisessa vaiheessa. Koko 15-30 micronia.

Kolmas trikomimuoto, joka sisältää thc:tä on nimeltään Capitate-sessile. Ilmestyvät varhain vegetatiivisessa vaiheessa ja niiden koko on 15-90 micronia.

Trikomit sisältävät myös kasvin eteeriset öljyt, eli maun ja tuoksun, joten niitä on käsiteltävä hellävaroen, trikomeja ei kannata rikkoa kovakouraisella käsittelyllä, sillä silloin lopputuotteen laatu kärsii.

Trikomit ovat pienempiä kuin kasvimateriaali ja painavampia kuin vesi ja irtoavat erittäin helposti kasvimateriaalista kuivina ja jäisinä. THC liukenee rasvaan ja alkoholipohjaisiin yms. poolittomiin liuottimiin. Näitä voidaan käyttää hyödyksi kun erotellaan vaikuttavia aineita kasvimateriaalista.

Cannabis Sativa lajikkeissa on pienemmät trikomit kuin Cannabis Indicassa, joten siitä voidaan saada sopivalla erottelutavalla puhtaampaa hasista kuin indicasta, sillä vielä pienemmän silmäkoon omaava verkko ei päästä enää lehtimateriaalia läpi. Indica lajikkeista hasista saa kuitenkin huomattavasti enemmän. Vaikutukset ovat myöskin erilaisia.


HASIKSEN KÄYTTÖ

Kesken.

Hasiksen (poisluettuna ns. huono hasis, aka PL) käyttäminen nautintoaineena on vähemmän haitallista kuin marijuanan tai vaikka kukinnon polttaminen.

Hyvä hasis ei sisällä kuin murto-osan marijuanan lehtimateriaalista yms. minkä palaessa syntyy ihmiselle haitallisia yhdisteitä (häkää, tervaa jne.). Hasiksen sisältämän thc:n höyrystäminen lämmöllä ei kestä kauaa ja vaikutus on nopea. Hasiksen nauttimistavasta riippuu laadun lisäksi miten hasis vaikuttaa sekä miten kauan hasiksen vaikutus kestää.

Hasista voi nauttia myös esimerkiksi syömällä johonkin rasvaan taia öljyyn liuotettuna, sellaisenaan lämmitettynä tai liottamalla sitä rasva- tai alkoholipitoiseen juomaan.

Hasista käytetään perinteisesti polttamalla piipusta, mutta sitä voi polttaa millä tahansa tupakointivälineellä ja muutamalla muullakin keinolla.

Oikein laadukasta itsetehtyä hasista, on joskus erinomaisen kiva polttaa veisen kärjeltä tai metallilevyltä. Iskee kuin miljoona volttia ;-)

Hasista voidaan käyttää ruuanlaittoon ja sitä voi syödä sellaisenaankin lämmitettynä.


HASIKSEN VALMISTUSTAVAT


Siivilöimällä eroteltu hasis (eng. Sieved hash)
Perinteinen ja yksinkertainen hasiksentekotapa, jossa käytetään eri silmäkokoisia (mesh, micron) verkkoja (screens) kannabishartsin erottamiseksi kasvimateriaalista. Marokkolaiset hasikset tehdään pääsääntöisesti tällä menetelmällä. Siivilöimistä voidaan käyttää koneellisesti tai käsin tehtävään siivilöintiin. Verkon koko määrää mitä tai mitkä kolmesta trikomikoosta erotellaan kasvimurskasta. Yleisesti käytetään 100-200 micronin verkkoja.

Hartsikiteet eli trikomit ovat paljain silmin näkymättömiä. Mitä pienempi verkkokoko on, sitä vähemmän kasvimateriaalia tai ei haluttuja trikomeja hasiksen joukkoon pääsee. Käytetty raaka-aine ratkaisee miten voimakasta tai minkälaista hasista menetelmällä saadaan aikaan. Materiaali voi olla hieman kosteaakin, mutta isoin ja paras lopputulos tulee kuitenkin käyttämällä hyvin kuivaa materiaalia ja käyttämällä oikean silmäkoon omaavia siivilöitä. Toisekseen olisi hyvä käyttää siivilän päällä kantta, joka estää kuivien trikomien pölisemisen siivilöidessä, ne lentävät tuulen mukana jopa helpommin kuin lehtimateriaali. Siivilöinnin aikana olisi hyvä pitää aina välillä taukoja, jotta trikomit pääsevät rauhassa laskeutumaan.

Valmistusmenetelmät poikkeavat toisistaan vain hyvin vähän,
Marokossa kasvi murskataan pieneksi murskaksi, jonka jälkeen sitä ryhdytään siivilöimään koko ajan reikäkooltaan pienenevillä siivilöillä, kunnes jäljellä on enään yhtä tai useammanlaatuista hartsia sisältävää pölymäistä jauhetta. Hartsijauhe sekoitetaan eri aineisiin tai painetaan suoraan sellaisenaan hasikseksi, käyttämällä kosteutta ja lämpöä sekä painoa. Paras hasis painetaan ilman veden tai muiden lisäaineiden käyttämistä.

Voidaan myös käyttää vain yhtä vähän isompireikäistä siivilää ja erotella kaikki hartsit, trikomien yksilöllisistä laatueroista välittämättä yhteen läjään, tämä sopii hyvin varsinkin itselle tehtäessä, mutta joskus on kivaa maistaa vähän vielä parempaa. Tällä tavalla kerätty hartsi on kuitenkin erittäin tehokasta ja halutessa sen voi puhdistaa ja erotella vaikka trikomeiden mukaisesti. Lehtiä on kivempaa ja vähemmän kuumottavaa säilyttää kun ne muuttaa hasikseksi (vrt. kilo lehteä -> 30-100 gramma hasista, materiaalin vahvuudesta riippuen, kukinnosta tulee luonnollisesti parhaimman makuiset ja voimakkaimmat hasikset, mutta hasista voi tehdä mistä tahansa kasvinosasta, laatu ja määrä vaihtelee sen mukaan).

Kukintonuput voi myös kuivattaa ja säilyttää laatikossa, jonka pohja on tehty siivilöimiseen soveltuvasta materiaalista ja sen alle laitetaan keräyslaatikko, jonne trikomit tippuvat, nämä voidaan painaa hasikseksi. Kaduilla ja yleisesti myös Amsterdamissa myytävästä kukasta on siivilöity pintahartsi pois tällä menetelmällä.


Käsin hieromalla irroitettu ja valmistettu hasis (eng. Hand rubbed hash, myös yleisnimi Charas)
Toinen perinteinen hasiksenvalmistustapa, jota käytetään mm. Intiassa Charaksen valmistuksessa.
Menetelmä soveltuu erinomaisesti erityisesti voimakkaasti hartsisiin indicalajikkeisiin, paremmin kuin kovempiin ja kuivempihartsisempiin sativoihin.
Valmistustapa on ehkä aikaavievin ja vaatii eniten kypsiä edelleen kukkimassa olevia näkyvästi hartsisia kasveja. Valmistusmenetelmiä on oikeastaan kaksi, jotka eroavat toisistaan vain siinä että toisessa käytetään vinyylihansikkaita, jotka pakastetaan kukintojen hieronnan jälkeen ja toisessa kasveja hierotaan paljain käsin, jonka jälkeen hartsi irroitetaan käsistä eri menetelmillä.

Kasvien kukintoja hierotaan pehmesti alhaalta ylös ja takaisin alas, hyvin hellästi, mutta kuitenkin hieman puristaen. Hartsi tarttuu kiinni käsiin tai käsineisiin. Tätä hieromista jatketaan kukintonuppu ja kasvi kerrallaan, kunnes hansikkaat tai kädet ovat paksun lähes mustan ja erittäin tahmean hartsin peitossa. Jos käytetään vinyylihansikkaita, ne laitetaan pakkaseen neljäksi tunniksi, jonka jälkeen kovettunut hartsi raaputetaan irti. Ilman käsineitä hartsin irroittamiseen käsistä menee aikaa ja hikeä, mutta lopputulos on varmasti loistavan pehmeää ja tuoksuvaa hasista.

Kukintoja hieroessa ei saa puristaa liian kovaa, ettei kasvimateriaalia irtoa mukana, mikäli valesiemenkotia tai lehtiä irtoaa/katkeaa, painetaan liian lujaa. Mikäli hartsin irroittaminen tehdään varovasti, kasvi kasvattaa saman verran tai jopa enemmänkin uusia trikomeja parissa viikossa, jolloin käsittely voidaan toistaa. Hellästi tehtynä kasvi ei hirveästi kärsi, ja hyvänä puolena on se että parasta ja puhdasta hasista saadaan enemmän kuin muilla menetelmillä, johtuen tuosta yhdestä ylimääräisestä irroituskerrasta sekä siitä että kasvimateriaali voidaan vieläkin muuttaa hasikseksi, jollakin muulla menetelmällä, vaikka pintahartsit olisikin irroitettu, sillä kasvin sisällä on huomattava määrä trikomeja, jotka eivät näin tehtynä irtoa.


Vesihasis (eng. Water hash)
Jäähasis (eng. Ice Hash)
Vesi- ja jäähasista tehdään nimensä mukaisesti veden avulla, yleensä jääveden avulla. Nämä hasiksen valmistustavat eroavat toisistaan siinä, että jäähasista valmistettaessa käytetään jääkuutioita irroittamaan trikomit kasvimateriaalista, kun taas vesihasiksessa ei niin tehdä. Menetelmä perustuu siihen että valmiit trikomit uppoavat pohjaan kun taas ei valmiit trikomit sekä kasvimateriaali jää kellumaan veden pintaan. Jääpalojen käyttö lisää valmistuvan hasiksenmäärää, sillä se irroittaa ja upottaa enemmän hartsikiteitä kuin vesimenetelmällä tehtynä, mutta samalla myös tuo lisää pieniä kasvin osia sekä ei valmiita trikomeja valmiiseen tuotteeseen. Jos haluaa tehdä helposti parasta mahdollista poltettavaa, on vesimenetelmä tehokkain. Jos taas haluaa huippulaatuista poltettavaa hieman enemmän ja kuitenkin yhtä helposti, on jäähasis oikea vaihtoehto.

Vesihasista tehdään seuraavasti:

Kukka- tai lehtimateriaalin täytyy olla erittäin hyvin kuivattua, sekä peräisin valmiista tai lähes valmiista kasvista, jotta menetelmä toimisi parhaiten ja tuottaisi puhtainta hasista. Kasvimateriaali murskataan esimerkiksi kattilaan tai lasikulhoon jokaisesta keittiöstä löytyvän siivilän avulla. Tästä syystä materiaalin täytyy olla kuivaa. (muista ottaa siivilästäkin talteen kaikki se hartsi mitä siihen jää kiinni). Kasvimateriaalin pakastaminen ennen ja valmistuksen aikana lisää irtoavien trikomien määrää, mutta laskee samalla lopullista laatua. Astia täytetään vedellä, jonka jälkeen sitä sekoitetaan vaikkapa puukauhalla voimakkaasti, käsin sekoitettaessa, on vaikeaa sekoittaa liian lujaa että kasvimateriaalia pääsisi huomattavasti pohjaan. Sekoitus jatkuu 10-15 minuuttia, jonka jälkeen astian annetaan olla täysin paikoillaa n. puoli tuntia, tämän jälkeen poistetaan varovasti! lusikalla pinnalla kelluvasta kasvimateriaalista 3/4 ja annetaan olla vielä puoli tuntia, jonka jälkeen pinnalla kelluva kasvimateriaali poistetaan kokonaan, vesi kaadetaan silkkipaidan tai kahvinsuodattimen, eli jonkun sellaisen kankaan tai verkon läpi, joka päästää veden läpi, mutta johon trikomit jäävät. Annetaan kuivua, jonka jälkeen hasis onkin valmis poltettavaksi tai painettavaksi.

Vesihasiskeskustelua hamppuforumilta


Jäähasista tehdään puolestaan seuraavasti:

Ohjeet on muuten samat kuin edellä, mutta koska jäämenetelmällä pyritään erottelemaan enemmän hartsikiteitä kuin vesimenetelmällä, käytetään lisäksi kasvimateriaalin pakastamista ennen murskausta sekä jääkuutioita. Murskaa pakkasesta ottamasi kukka tai lehtimateriaali siivilän läpi siten että lasikulhossa tai kattilassa tai vaikka lasipurkissa on n. neljännes kasvimurskaa, mitä pienempänä murskana kasvimateriaali tässä vaiheessa on, sitä enemmän hasista saat. Kaada astiaan jääkylmää vettä siten että astia tulee 2/4 - 3/4 täyteen (riippuen siitä käytätkö lasipurkkia jota ravistat vai muuta astiaa jota sekoitat, lasipurkin voit laittaa täydemmäksi vettä). Lisää lopuksi jääkuutioita niin paljon että astia on lähes täynnä, mitä enemmän jäätä ja vettä käytät suhteessa kasvimateriaaliin, sitä enemmän ja sitä parempaa hasista saat. Lasipurkissa valmistettaessa purkkia ravistetetaan voimakkaasti, 3-5 minuuttia kerrallaan ja aina sen jälkeen laitetaan pakkaseen 10-15 minuutiksi tasaantumaan. Muussa astiassa voidaan käyttää tehosekoitinta, puukauhaa, porakonetta riippuen kuinka paljon materiaalin on kyseessä. Lopulta astia jätetään pöydälle niin pitkäksi aikaa että jääkuutiot sulavat. Kasvimateriaali kelluu nyt pinnalla, josta poistetaan lusikalla 3/4 ja annetaan olla vielä n.puoli tuntia (mitä vähemmän aikaa käytät sekoittamiseen ja odottamiseen sekoitusten välissä, sitä puhtaampaa hasista saat, mutta myös huomattavasti vähemmän). Loppumateriaalin poistamisen jälkeen vesi hartseineen kaadetaan jonkin sellaisen kankaan tai verkon päälle, joka päästää veden lävitse, mutta johon hartsi jää. Annetaan kuivua, jonka jälkeen hasis on polttamiskunnossa tai valmiina painettavaksi.

Hamppuforum keskustelu - jäähasiksentekotopic
Overgrow:n faq jäähasiksen teosta.


Bubblehash
Tälle on vaikeaa keksiä Suomenkielistä nimeä, mutta vapaasti Suomennettuna nimi tarkoittaa kuplahasista, joka kuvaa hyvin tämän ainutlaatuisen hasiksen ominaisuuksia. Bubblehasis ei nimittäin syty palamaan, vaan kuplii, eikä siitä muodostu tuhkaa vaan se kupliessaan sulaa ja haihtuu jättäen vain öljyisen pinnan piipun verkkoon. Bubblehasiksella on nämä ominaisuudet, koska se on niin käsittämättömän puhdasta, siinä ei juurikaan ole muuta kuin THC:tä ja muita vaikuttavia aineita, eli kasvimateriaalia, joka palaa, ei ole mukana. Bubbehasiksen kehitti bubbleman nimimerkillä Overgrowissa kirjoittava henkilö, joka nykyisin myy bubble bagejä, eli montaa eri silmäkokoa olevia pusseja, joiden avulla bubblehash tehdään. Idea on varsin yksinkertainen, eli hartsi erotellaan niiden kokojen mukaan, eri kokoisen trikomit ovat eri vahvuisia ja vaikuttavat muutenkin erilailla. Muuten valmistustapa on sama kuin vesi tai jäähasiksessa, mutta bubblehasiksessa saadaan useita erilaatuisia lopputuloksia kerralla, joista parhaat ovat käsittämättömän puhtaita.


Jelly hash
Soma Seedsin perustaja - Soman kehittämä menetelmä, jonka hän esitteli yleisölle vuonna 2002 High Times Cannabis Cupissa, ja sai loistavan vastaanoton.
Ensimmäinen jellyhasis tehtiin siten että sekoitettiin 7 osaa bubblehasista 1 osaan butaanihunajaöljyä. Myöhemmin Soma muutti valmistustapaansa siten että nykyisin "virallinen" jelly-hasis tehdään 9 osaa täysin sulanutta bubblehasista ja 1 osa butaanihunajaöljyä

Jellyhasiksen tekeminen on helppoa, mutta vaatii samalla että hallitset hunaja-butaaniöljyn tekemisen ja että teet öljyn lisäksi hasista jollakin edellä mainituista tavoista. Parhaiten tähän soveltuu bubblehasis ja erittäin korkealaatuinen siivilöimällä eroteltu hartsi. Valmistustapa millä kotikasvattaja tätä ehkä tekisi on seuraava: Kasataan esimerkiksi 7-9 grammaa hartsia keoksi jonka jälkeen kuumennetaan 1 gramma hunajaöljyä, jotta se valuu nesteenä hartsin päälle. Öljy sekoitetaan hartsiin sormilla, jonka jälkeen valmis hasis pyöräyttään palloksi tsi miten sitten ikinä haluaakin.

Lähde ja lisätietoja Jellyhasiksesta
http://www.overgrow.com/edge/showthread/t-384079.html


Scissor Hash, myös saksisormihasis
Tämä on kaikkien uutterien kotikasvattajien uurastuksen parhaita palkintoja. Saksisormihasista ei pääse maistamaan kuin sadonkorjuun yhteydessä ja sitä tulee niin vähän ettei siitä yleensä riitä muille tarjottavaksi. Saksisormihasis on myös niin vahvaa ja hyvänmakuista, että sen mielellään polttaakin vain itse. No itseni mielestä, hasiksen pitäisi olla juuri tällaista - tämä on todella hyvänmakuista, pehmeän paksusavuista, erittäin kivan nosteen aikaansaavaa. Saksisormihasiksen teho vaihtelee vahvasta - ihan pimeen vahvaan (thc:n määrä riippuu lajikkeesta ja siitä kuinka tahmean hartsisia kasvit on).

Saksisormihasiksen kerääminen onnistuu parhaiten, kun käyttää käsineitä ja yksiä ja samoja vinyylikäsineitä koko sadonkorjuun ajan, eli kaikki kasvit trimmataan tuoreena, samoilla saksilla ja hansikkailla. Sakset ja vinyylihansikkaat laitetaan pakkaseen ja raaputetaan jähmettyneinä pois, tuo käsineisiin ja saksiin jäävä käsittämättömän tahmea tahna ei muuten meinaa irrota käsistä vaikka mitä tekisi, joten sen käsittely on helpompaa kun käyttää hansikkaita ja pakastaa ne. Pyöräytetään palloksi, eli poistetaan kosteus suurimmaksi osaksi, jolloin siitä tulee ulkopinnaltaan tummaa, lähes mustaa, koko ajan pinnaltaan öljystyvää ja tahmeutuvaa, käsittämättömän hyvälle tuoksuvaa hasista. Poltetaan muutaman tunnin kuluttua tuosta, ja tuon ajan hasispallo on saanut kuivahtaa ihan normaalissa huoneen lämmössä. Vaporisaattorissa poltettaessa tällainen hasis täytyy leikata todella ohuiksi levyiksi, jotta vaporisointi onnistuu. Piipusta poltettaessa verkko on suositeltavin, sillä tämä lähes sulaa. Bongista kukkaan sekoitettuna sekä joposta myöskin kukkaan sekoitettuna, jolloin maku tulee erityisen hyvin esille. Vielä varoituksen sana; Tämä voi olla erittäin vahvaa, mikäli kukinnot mitä ollaan trimmattu on ollut vahvoja ja erittäin tahmahartsisia.


butaaniöljy (eng. Butane extracted honey oil)
Asetoni, isopropanoni, alkoholi, eetteri, kloroformi yms. liuottimilla erottelu

LUE TÄMÄ LINKKI ENNENKUIN TEET ASETONILLA MITÄÄN !
MUITA LIUOTINAINEITA KÄYTTÄESSÄSI LUE TÄÄLTÄ LIUOTINTASI KOSKEVA OHJE ENNENKUIN ALOITAT

Varoitukset koskevat kaikkia liuotinaineita ja niitä lisää tänne koko-ajan. Olkaa oikeasti varovaisia näiden aineiden kanssa, ne ovat vähintäänkin haitallisia ja osa jopa todella myrkyllisiä aineita. Lisäksi niiden kanssa on aina olemassa palo- tai räjähdysvaara. (todellinen ei liioiteltu vaara).
Butaani liuottaa tch:n nopeasti ja tehokkaasti. Erottelu tehdään helpoiten muoviputkella (tosin kuparista tai ruostumattomasta teräksestä tehty putki on turvallisempi ja parempi), jonka toisessa päässä on pieniä reikiä ja toisessa päässä pieni kolo, johon mahtuu sytyttimien täyttöön käytettävän butaanikaasupullon suuputki. Kasvimateriaali laitetaan putkeen, jonka jälkeen putkee suihkutetaan pullosta butaania, joka liottaa matkalla THC:n ja muut liukenevat cannabioidit kasvista ja tulee alaosassa olevista reijistä pois. Butaani haihdutetaan lautaselta tai astiasta, johon butaania sisältävä öljy on valunut, ja jäljelle jää kellertävää, joskus jopa punertavaa, tai hieman hieman tummaa, erittäin tahmeaa! ja vaikeasti käsiteltävää öljyä. Mikäli käsittely on tehty oikein, öljy ei ole vihreää, joka on merkki huonosta lähdemateriaalista tai liian pitkästä liuotusajasta.

Butaani haihtuu suht nopeasti ja sitä ei jää lopulliseen öljyyn ollenkaan, kunhan sen antaa rauhassa haihtua. Öljy on parhaimmillaan erittäin tehokasta ja voi sisältää jopa 90% thc:tä. Tahmea öljy raavitaan vaikkapa partakoneen terään ja tapellaan jonnekin pieneen rasiaan tai pulloon, josta sitä annostellaan siten että haluttu määrä öljyä kuumennetaan, jolloin se muuttuu juoksevaksi nesteeksi ja lisätään tupakkaan, kukkajopoon, poltetaan veitseltä jne. Ruumiinlämmössä öljy muuttuu käsittämättömän tahmeaksi, jääkaappikylmänä sitä jotenkin vielä voi käsitellä. Öljyä tarvitaan äärimmäisen vähän erittäin voimakkaiden vaikutusten saamiseksi.

Butaanin lisäksi voidaan käyttää luonnollisesti eetteriä, kloroformia ja muita tehokkaita ja nopeasti haihtuvia liuottimia, jotka ovat erittäin tehokkaita ja joilla saadaan erityisen puhdas ja vahva lopputulos, mutta ne ovat hyvin vaarallisia. Asetoni on yksi tapa erotella öljy ja tapahtuu ihan vain liuottamalla kasvimateriaalia asetonissa ja suodattamalla kasvimateriaalin ja haihduttamalla asetonin. (sama ohje toimii myös vahvalle alkoholille) Kaikki erottelu kannattaa luonnollisesti tehdä ulkona, sellaisessa paikassa jossa ei ole kipinävaaraa tai mitään palavaa, sillä liuottimet (varsinkin asetoni) on erittäin helposti ja voimakkaasti syttyvää kaasua.

Hyvä butaanierottelu ohje hamppuforumilla
Hamppuforumilta esimerkki butaanierottelusta
Hamppuforum keskustelua - Öljynteosta
Hamppuforumin keskustelu nopeasti asetonilla
TURVALLISEMPI LAITE butaanilla erotteluunQuickwashhash, nopean liuotinerotuksen hasis

LUE TÄMÄ LINKKI ENNENKUIN TEET ASETONILLA MITÄÄN !
MUITA LIUOTINAINEITA KÄYTTÄESSÄSI LUE TÄÄLTÄ LIUOTINTASI KOSKEVA OHJE ENNENKUIN ALOITAT


On sama asia kuin yllä mainittu liuottimilla erottelu, mutta paljon parempaa. Tämä on varmaankin määrä / vahvuussuhteessa parasta öljyä/hasista mitä pystyy erottelemaan kotioloissa.

Menelmän teho perustuu siihen, että kasvimateriaali on kosketuksissa vain niin vähän aikaa liuottimeen, ettei sen mukana ehdi liueta juurikaan mitään muuta kuin thc hartsia, sekä suodattimeen, joka suodattaa kaikki kartsia isommat palat mukanaan, mutta päästää liuottimen ja hartsin nopeasti läpi. Liuottimiksi käyvät kaikki nopeat ja tehokkaat liuottimet, parhaiten kokemuksia on isopropanolista ja asetonista, joista asetonilla todella nopeasti ja hyvänmakuista erittäin öljyistä hasista. Kasvimateriaalin täytyy olla aloitushetkellä todella kuivaa, mitä kuivempaa sitä parempaa. Kasveja ei myöskään kannata pakastaa, sillä se ilmeisesti lisää joidenkin ei toivottujen materiaalien pääsyä lopputulokseen.

Kasvimateriaali murskataan metallisiivilän läpi astiaan tai murskataan muuten vain lähinnä pölyksi. Päälle kaadetaan huoneenlämpöistä asetonia kaksi kertaa enemmän kuin mitä tuota materiaalipölyä on siellä purkissa tai maljassa tai kattilassa, kunhan se ei ole muovia. (Tuossa vaiheessa on hyvä että sitä asetonia olisi vähintään litra vielä jäljellä). Ja aloitetaan puukauhalla tai lastalle sekoittaminen. Nyt kun kasvimateriaali on jo valmiiksi murskana, ei tätä kannatakaan sekoittaa kovasti, sillä se vain lisäisi vihreän määrää lopputuotteessa.

Parin minuutin sekoittelun jälkeen otetaan iso kattila ja kasvinkeittimen kesto suodatin tai vastaava (sellainen tosi tiheä verkkoinen kullanvärinen metallisuodatin) ja nostetaan kasvimateriaalia varovasti kattilan päälle laitettuun suodattimeen.

Kaadetaan päälle puhdasta asetonia ja heitetään matsku menemään. Mitä enemmän asetonia tai isopropanonia (suosin asetonia) käytät, sitä enemmän tulee lopullista materiaalia. Tärkeintä tässä on ettei anna asetonin vaikuttaa liian kauan. vaan lähinnä kyseessä on materiaalin pesu liuottimella.

Lopulta kaadetaan puhdasta asetonia astiaan jossa materiaali oli ollut lillumassa ja kaadetaan sekin huljuttelun jälkeen suodattimen läpi kattilaan. Myös suodatin on hyvä huuhdella asetonilla kattilaan.

Asetoni haihdutetaan vesihauteessa ulkona !
Siihen menee aikaa 1,5 tunnista useisiin tunteihin kaikista syistä johtuen.
Tuo asetoni kiehuu jossain 59 asteessa, eli se rupeaa kuplimaan siinä vesihauteessa ja haihtuu paljon nopeammin kuin vapaasti.

Avotulta, kaasukeitintä tai kaasuliettä ei saa käyttää asetonin tai minkään muunkaan liuottimen kanssa samassa tilassa, mielellään ei edes lähellä. Tupakointi, tupakan sytyttäminen tai kynttilöiden sytyttäminen tai polttaminen ei myöskään ole leimahdusvaaran vuoksi terveellistä asetonin hahtumishöyryjen läheisyydessä. Sitä ei myöskään kannata hengittää, sillä se on käytännössä yksinkertaisin eetteri mitä on olemassa ja saattaa hengitettynä aiheuttaa pahojakin vahinkoja aivoille.

Haihtumisen jälkeen astiassa on mitä todennäköisemmin kullankeltainen reunus ja siitä keskemmälle mentäessä koko ajan tummempaa jopa lähes mustaa öljymäistä ainetta. Siinä ei pitäisi olla paljonkaan vihreää, se vihreäkään osa ei ole huonoa :P, kellertävää, vihertävää ja mustanpuhuvaa, joskus myös ruskeaa erittäin tahmeaa ja erittäin hyväntuoksuista hasisöljyä. Se ei saa haista pahalle, sillä silloin sitä on liuotettu liian kauan (jolloin se yleensä on sitä mustaa tököttiä) tai sitten siinä on liotinta vielä jäljellä. Asetonin hyvä puoli on se että, kun se ei enään haise, sitä ei enään ole.

Valmiin öljyn / hasiksen tuoksu on aina hedelmäinen ja voimakas. Siinä ei tuoksu liottimet vaan hartsi ja kannabiksen eteeriset öljyt yleensäkin. Vihreä osa kasvista on poistettu ja päästään nauttimaan siitä aidosta mausta ja käsittämättömästä tehosta, olkaa varoivaisia tehdessänne ja nauttiessanne, tämä on vahvaa :D

Asetoni on erittäin helposti leimahtavaa, palavaa ja räjähtävää ainetta, eli kaikki kannattaa tehdä äärimmäisen huolellisesti ja haihdutus täytyy suorittaa ulkona, sillä tämä räjähtävä kaasu kerääntyy helposti lattialle ja leviää pitkänkin matkan päähän edelleen leimahdusherkkänä kaasuna ja siten saattaa aiheuttaa vakavaakin vaaraa sinulle tai omaisuudelle.ERI MAIDEN HASIKSIA

Suomennos kesken

Pakistanilainen hasis
Kannabista viljellään erityisesti Pohjois-Länsi-linjalla. Maakunnissa, jotka eivät ole hallituksen valvonnassa. Aluetta kutsutaan kolmioalueeksi. Kaikenlaisia huumeita tuotetaan ja valmistetaan alueella, samoin kuin aseita. Jokaisella ihmisellä on lupa (ja kannattaa) kantaa asetta. Parhaat Pakistanilaiset hasikset tuotetaan Citralin, Swatin ja Khaibarin maakunnissa, ikävä kyllä suuria osia kannabispelloista on muutettu opiumpelloiksi, siitä saatavan paremman tuoton vuoksi. Pakistanilainen hasis valmistetaan lähes tarkalleen samalla tavalla kuin Afganistanissa.

Väriltään hasis on ulkopuolelta mustaa ja sisältä tumman ruskeaa, joskus löytyy myös kaikkia vihreän sävyjä. Tuoksu on mausteinen tai erittäin mausteinen. Maku on myös erittäin pippurinen, ja savu on hieman karkeaa kurkulle (kuten afgani). Koostumus on pehmeää kuten afganikin. Vaikutukset ovat erittäin psyykkisiä, kuitenkin jumittavampia kuin afganihasikset. Pakistanilainen hasis on teholtaan keskivahvasta - tehokkaaseen (2.4-15% THC).

Saatavuus on ongelma, ja hyvä pakistanilainen hasis onkin nykyään erittäin harvinaista, aiemmin ennenkuin islamilaiset ottivat vallan (<1979), kuka tahansa sai ostaa opiumia tai hasista runsaista ja laadukkaista valikoimista hallituksen opium shopeista.

Nykyään hasiksen valmistajaa ja myyjää saataa odottaa jopa kuolemantuomio.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.htmlPakistanissa hasista kutsutaan yleensä nimellä gardaa, joka on oikeastaan joko puristamatonta hartsia tai kevyesti puristettuja paloja tai noin A4 kokoisia 1cm paksuisia vahvasti puristettuja levyjä.

Gardasta valmistetaan käsin pyörittämällä myös charasta tai oikeastaan sen kopiota. Oikeaa käsin hieromalla valmistettavaa charasta ei pakistanissa oikeastaan ole myynnissä, vaan myyntiin menee siivilöity hasis. Pakistanilainen hasis päätyy myyntiin eniten Hong Kongiin, jonne päädyttyään charakseen on joskus lisätty kaikkea opiumista, kokaiiniin ja heroiiniin. Hasis ja muut huumeet kulkevat samojen reittien kautta markkinoille, johtuen kannabiksen kasvatuksesta saatavista kovista tuomioista, valmistus, myynti ja kauppa ovat ammattirikollisten käsissä.

Varsinaista charasta pakistanissa valmistetaan lähinnä siementen erottelussa kukinnosta syntyvänä sivutuotteena, joka päätyy jonnekin päin maailmaa herkkusuille kovaan hintaan.


Turkkilainen hasis
Kannabista viljellään Turkissa mm. Anatoliassa. Valmistustapa Turkissa on samankaltainen muin Marocossa. Hasis painetaan hartsipulverista. Hasis on väriltään vihreän-ruskehtavaa ja tuoksuu lievästi mausteiselle. Maku ei ole erityisen aromaattinen ja mausteinen, erittäin pehmeää kurkulle.

Kun Turkkilainen hasis on painettu kunnolla se opn kovaa kuin kivi, joskus se voi näyttää yli-ikäiseltä maroccolaiselta hasikselta, saattaa joskus sisältää pieniä kasvimateriaalin palasia, jotka murskaantuu helposti. Turkkilainen hasis on vaikutuksiltaan pirteää ja korkealentoista, joidenkin mukaan ehkä pirteintä kaikista hasiksista. Turkkilainen hasis on teholtaan mietoa tai keskivahvaa, harvoin todella tehokasta (3.5-8.8% THC). Erittäin harvinaista Turkin ulkopuolella ja jopa sielläkin. Hasiksen tunnistaa tyypillisestä murtumisäänestä kun levy murretaan. Hasiksenpoltto ei ole kovin yleistä turkissa, sitä on saatavana, mutta täytyy tietää keneltä ja täytyy olla varovainen sitä hankkiessa.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.html


Hollantilainen Nederhash, myös Nether-Dope
Tämä hasistyyppi on tuotettu Hollannissa siellä kasvatetuista hampuista. Kasvit kasvatetaan yleensä sisällä, mutta myös jonkin verran ulkona ja kasvihuoneissa. Suurin osa Hollantilaisesta hasiksesta tehdään maroccolaiseen tapaan siivilöimällä, osa tehdään Afganin tapaan käsin hieromalla. Vain pieni osa Hollannissa kasvavista hampuista muutetaan hasikseksi. Hollantilaisen hasiksen väri on on yleensä vihertävää, tämä tosin riippuu minkätyyppisestä kasvimateriaalista hasis tehdään. Tuoksu on vihertävä ja Skunkkinen (josta tehdään Hollannissa paljon hasista), mutta tämäkin riippuu kasveista joista hasaa valmistetaan. Maku samanlainen kuin tuoksukin. Hollantilainen hasis ei yleensä ole painettu kovinkaan hyvin (se on taidetta) ja se yleensä hajoaa palasiksi helposti, viimeaikoina myös tuotakin taitoa on parannettu, joka kertoo että Hollantilaiset oppivat nopeasti.

Edellämainittu ei luonnollisestikaan päde käsin hieromalla tehtyyn nederhasikseen, joka on erityisen pehmeää, kuten Afganit. Nederhashin vaikutus riippuu myös siitä mistä lajikkeesta hasis on tehty, yleensä se on kuitenkin aktiivinen ja juhlatunnelmapilvi. Nederhash on erittäin vahvaa ja potentiaalista, Hollantilainen käsintehty hasis on vahvempaa (THC jopa 59 %) ja parempaa kuin mikään hasis, mitä normaali-ihminen saa käsiinsä, ilman että tekee itse (pitää paikkansa - Toim.huom). Joidenkin mukaan se päihittää kaikessa suurimman osan Nepalilaisista ja lähes kaikki Afgan hasikset.

Nederhash on hyvin harvinaista Hollannin ulkopuolella, lukuunottamatta joidenkin Suomeen tuomia maistiaisia ja pienenpieniä eriä. Nederhash on aina kallista, mutta samalla myös erittäin laadukasta.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.html


Nepalilainen hasis
Nepalissa on pieniä hamppuviljelmiä kaikkialla vuoristoalueilla. Nepalissa hasis tehdään pääsääntöisesi käsin kukinnoista hankaamalla. Keräämisen jälkeen hartsi irroitetaan käsistä ja pyöritetään palloiksi (Temple Balls), Vasta ennen ulkomaille lähettämistä hasis painetaan levyiksi.

Nepalilainen hasis on mustaa pinnalta ja tumman ruskeaa sisältä. Tuoksu on voimakkaan mausteinen, raskas ja melko makea, tuoksu on erityisen vahva, kun hasiksen murtaa paloiksi. Maku on voimakas, makea aromaattinen, melkein kuin afganihasis, muttei ota niin paljon kurkkuun. Nepalilainen levyksi painettu hasis on hieman kovempaa kuin afgani, mutta pehmenee silti sormissa ruumiinlämmöstä. Tempple Balls hasis taas on hyvin pehmeää kuten myös käsintehdyt hasistikut. Nepalilainen hasis on vahvaa tai hyvin vahvaa (11-15% THC) ja erittäin jumittavaa ja psyykkistä. Erittäin harvinaista ja erittäin kallista.

Amsterdamin coffeeshoppien parhaat hasikset ovat Nepalilaisia. Huijareitakin löytyy ja joskus hyviä Afganihasista myydään Nepalilaisena, siitä saatavan paremman hinnan vuoksi. Kannattaa kokeilla jos olette Amsterdamissa käymässä, varsinkin jos pitää ajattelujumituspilvestä. Nepalilaista hasista tuodaan Suomeen vain tuliaisina.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.html


Maroccolainen hasis, myös yleisnimi Rocco, eng. moroccan
Hamppua viljellään maan pohjoisosissa, erityisesti Ketaman läänissä. 1992 Marocossa tuotettiin arviolta 15000 tonnia (15 miljoonaa kiloa!) hasista, joka vietiin Eurooppaan (Espanjaan, Ranskaan, Belgiaan, Hollantiin, Saksaan, Switsiin ja Italiaan). Suomeen Maroccolainen hasis tulee yleensä jostakin edellämainituista maista).

Väriltään maroccolainen hasis on vihertävää tai ruskeaa. Vihertävä väri, johtuu marocon suhteellisen lyhyestä kasvukaudesta, jolloin kasvit ovat aika vihreitä vielä kaatohetkellä. Maku on aromaattinen, muttei ollenkaan pippurin mausteinen. Maku on hyvin mieto, verrattuna muihin hasiksiin, ja maistuu hieman lehdelle. Maroccolaiset hyvät hasikset kuten, Pollen tai zero-zero, eivät ota kurkkuun juuri lainkaan. Maroc hasis voi olla koostumukseltaan kovaa (perus marochasa, standard), melko kovaa (sputnik) tai sitten pehmeää (premier, zero)tai hyvin pehmeää (zero-zero, pollen). Hasis painetaan eri tavalla riippuen sen laadusta, perusmaroc hasis painetaan 0,5-1,5cm paksuisiksi levyiksi. Pollen on vähemmän painettua kuin perusrocco. Vaikutuksiltaan Marochasis on aika seurallinen ja aktiivinen. Teholtaan hasis voi olla hyvin heikosta vahvaan (0,9-10% THC).

Maroccolainen hasis on Euroopan yleisimmin saatavalla olevaa hasista. Maroc hasista myydään monilla nimillä: Standard, Melange, Premier, Zero, Zero-Zero, Sputnik, honeyhash, Pollen, caramello, Chocolate jne. Todellinen Pollen hasis on vaalean ruskeaa, joka myydään ohkasissa kevysesti painetuissa levyissä. Kun sitä lämmitetään se pehmenee enemmän kuin muut marochasikset. Mikäli käyt Marocossa, tulet huomaamaan että paikalliset myyvät hyvätasoista hasista erittäin edullisiin hintoihin. Mutta kannattaa olla varoivainen, eikä kannata kertoa kenellekään missä asut, äläkä anna hotellihenkilökunnan päästä käräyttämään sinua polttelusta. Marocossa on erittäin tiukka lainsäädäntö ja polttamisesta voi saada jopa viiden vuoden vankeustuomion, joka kärsitään Marocossa.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.html


Intialainen hasis
Charas, Kashmir, Manali

Kannabiskasvia viljellään melkein kaikkialla ympäri Intiaa. Intiassa hasikset tehdään tyypillisesti varovasti hieromalla käsin kukkimassa olevien kannabiskasvien kukintoja ja siten kerätään hartsi käsiin joka myöhemmin pyöritellään hasispalloiksi. Pallohasikset prässätään yleensä levyiksi ennen kuljetusta.


Intia - Charas

Väriltään mustaa ulkopuolelta , tumman vihertävää / ruskeaa sisältä. Tuoksu on erittäin pippurinen tai huomattavasti mausteinen. Erittäin omaperäinen tuoksu, jonka tunnistaa. Maultaan Charas on mausteinen, jotenkin ottaa kurkkuun, mutta vähemmän kuin afganihasis. Charas on pehmeää tai pehmeähköä, jota voi käsitellä ilman työkaluja, joskus myös hieman enemmän kasvimateriaalia sisältävää, kuitenkin hyvälaatuista.
Vaikutukset ovat erittäin jumittamat ja psyykkiset. Charas voi olla erittäin vahvaa, yleensäkin, kuten myös Nepalilaiset hasiksetkin, charas on lähes aina erinomaista poltettavaa (10-26% THC). Erittäin harvinaista herkkua, silloin tällöin tulee pieniä määriä tarjolle. Suurin osa Suomeen tuodusta Charaksesta tuodaan jonkun tuliaisiana intiasta tai Hollannista. Hinta on korkea ja charas myydään yleensä hasistikkuina, eli ohuina pötköinä.


Intia - Kashmir

Kashmir on kiistelty maa, Venäjän ja intian välissä. On ainoa muslimi maa, jossa hasis valmistetaan käsin, kuten Nepalissa ja Afganistanissa.
Yleensä Kashmirissa hasista ei paineta tiukasti, taidon puuteessa. Väriltään kashmirhasis on mustaa, sisältä ruskean-vihertävää. Valkoisia viivoja esiintyy yleisesti. Tuoksu on erittäin mausteinen ja aromaattinen. Maku on hienostuneen erikoinen ja vaatii totuttelua, mutta siitä oppii pitämään. Ei ota käytännössä ollenkaan kurkkuun. Koostumus on kovahkoa, johtuen heikosta hartsituotannosta alueella. Luonnonöljyjä lisätään hasikseen käytännössä aina pehmentämään lopputulosta. Erittäin jumittavaa ja psyykkistä pilveä. Kashmir hasis on aika vahvaa (10-12% THC) ja on erittäin harvinaista, ei Suomessa käytännössä ollenkaan saatavana, eikä oikeastaan tällä hetkellä muuallakaan, alueen levottumuuksien vuoksi.


Intia - Manali, Himalaya

Himalajalla hasiksen valmistus on ilmeisesti organisoitu Eurooppalaisten toimesta. Hasis tehdään käsin. Väriltään Manalihasis on mustaa ja sisältä vihertävänruskeaa. Tuoksu muistuttaa vihreää, samoinkuin maku. Manalihasis on kovaa tai erittäin kovaa. Vaikutuksiltaan tämä ei ole niin voimakasta kuin mustat hasikset yleensä. Vahvuudeltaan manalihasis on parhaimmillaan potentiaalista, mutta yleensä heikompaa. Oksanpätkiä ja siemeniä saattaa löytyä.

Vapaa suomennos lähteestä: http://www.hashish-center.com/hashish.htmlLinkkejä:

Kesken.

Hamppuforumilta teko-ohjeita
Overgrow:n faq hasiksiin liittyen
Hamppuforum keskustelu - Sihtejä hartsin erotteluun
Englanninkielinen sivusto hasiksista
Hamppuforumin keskustelu asetonihasiksen tekemisestä
Hamppuforumin keskustelu hasikentekoon liittyen
Hamppuforum keskustelu - Hasiksen ja öljyn teko
Hamppuforum keskustelu - Daavidin tähti, hasiksesta
Hamppuforum keskustelua - Perus- / paskalätkän puhdistuksesta

icmag -forumin keskustelua hasikseen parhaiten soveltutuvista kannabislajikkeista- Englanniksi
hassis hashis hashiksen hassiksen
Viimeksi muokannut Cactaceae, 5.12.2006 16:12. Yhteensä muokattu 30 kertaa.

Avatar
chima
Viestit: 51
Liittynyt: 3.11.2003

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja chima » 6.6.2005 13:23

Hyvää tekstiä :)

hmm:
A volatile solvent extraction is the simplest method of chemical extraction since it involves simple equipment and solvents that are liquids at room temperature, but low boiling points. Good choices for solvents are alcohols and fine petroleum distillates, ketones tend to redux with the cannibinoids , and naphia and heavier solvents are too hard to drive off. Pick a solvent that boils at less than 90 degrees Fahrenheit, and exhibits non-polar tendencies.


Eli asetoni aka. dimetyyliketoni, ei oliskaan niin hyvä vaihtoehto? ..redux with cannabinoids? whaat? :think:

Avatar
Senare
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 355
Liittynyt: 6.5.2005

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Senare » 6.6.2005 13:31

Tämä olisi syytä laittaa jonnekin hakukonebottien ulottuville. Mitenkä olisi laittaa se tuonne wikipediaan (wikipedia.org)?

Avatar
Steve
Viestit: 234
Liittynyt: 4.8.2003

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Steve » 6.6.2005 13:36

Tohon butaani erotteluun ei pidä käyttää muovia. Ruostumaton teräs ja kupari käy hyvin.

Avatar
höpönassu
1 tähti
1 tähti
Viestit: 248
Liittynyt: 31.3.2005

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja höpönassu » 6.6.2005 13:51

Tässä nyt yks korjaus kun niitä kerran pyysit. :)

Cactaceae kirjoitti:Vesi- ja jäähasista tehdään nimensä mukaisesti veden avulla, yleensä jääveden avulla. Nämä hasiksen valmistustavat eroavat toisistaan siinä, että jäähasta valmistettaessa käytetään jääkuutioita irroittamaan trikomit kasvimateriaalista, kun taas vesihasiksessa ei niin tehdä.


Edit: Tuolla on kans muutamaan kertaan TCH, kun pitäisi olla THC.

Avatar
Vivek Shanti
Viestit: 77
Liittynyt: 9.10.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Vivek Shanti » 6.6.2005 18:02

Olipa kiva lukea tämmöstä tekstiä täällä hamppufoorumissa. Itse olen innostunut lukemaan noista hasiksista ja ehkä seuraavan korjuun yhteydessä harkitsen asiaa jos tekisin niistä hasista. ;)

Cactaecaceaceaceace, mielestäni noi kaks tähtee on virallisesti nyt sinun. :)

-vshanti
Kun savu tarttuu, mieli varttuu.

Avatar
Pot Head
Viestit: 267
Liittynyt: 29.11.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Pot Head » 6.6.2005 20:18

Hupuun tää!!!

rock
Viestit: 266
Liittynyt: 3.10.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja rock » 6.6.2005 20:35

Kiitos tästä.

welina
Viestit: 71
Liittynyt: 13.11.2002

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja welina » 7.6.2005 7:49

Jeps, Hyvää tekstiä kun itsekkin olen hasiksesta kiinnostunut :pimp:
K+

Itse olen tuolla bubblebagilla jotain tehnyt, mutta en ainakaan vielä ole fullmelt hasista siitä saanut. Juttelin joskus Bubblemanin kanssa ja kyselin siitä kuinka saisi varmiten fullmelttiä ja hän muistaakseni sanoi, että kosteasta ja pakastetusta matskusta. Olen itse aina tehnyt kuivasta pakastetusta. Kukin tyylillään. No kerron joskus sitten jos sellasta onnistun saamaan.

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 823
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 7.6.2005 9:14

Jotain pieniä muutoksia tein ja päivitystä myös.

chima kirjoitti:Eli asetoni aka. dimetyyliketoni, ei oliskaan niin hyvä vaihtoehto? ..redux with cannabinoids? whaat?


Niin täytyypä ottaa tarkemmin selvää. On se ymmärtääkseni ainakin huonompi aine kuin butaani tuon erottelukyvyn kanssa, tai siis butaanilla tulee vahvempaa. Oisko jollakin tästä tarkempaa tietoa?

Senare kirjoitti:Tämä olisi syytä laittaa jonnekin hakukonebottien ulottuville. Mitenkä olisi laittaa se tuonne wikipediaan (wikipedia.org)?


Mikäs siinä, mutta toivon ettei tätä kukaan täältä rupea ainakaan vielä minnekään siirtelemään, kun tämä on vielä täysin kesken. Uskoisin että saadaan tästä yhdessä tehtyä todella hyvä hasistietopankki.

Steve kirjoitti:Tohon butaani erotteluun ei pidä käyttää muovia. Ruostumaton teräs ja kupari käy hyvin.


Hyvä huomio, liuotin ja muovi ei ole se paras mahdollinen, laitoin lisäyksen.

höpönassu kirjoitti:Tässä nyt yks korjaus kun niitä kerran pyysit. :)

Cactaceae kirjoitti:Vesi- ja jäähasista tehdään nimensä mukaisesti veden avulla, yleensä jääveden avulla. Nämä hasiksen valmistustavat eroavat toisistaan siinä, että jäähasta valmistettaessa käytetään jääkuutioita irroittamaan trikomit kasvimateriaalista, kun taas vesihasiksessa ei niin tehdä.


Edit: Tuolla on kans muutamaan kertaan TCH, kun pitäisi olla THC.


Mulla on jonkinlainen lukilukihäriö :P Toisaalta kirjoittelen tätä pienessä pilvessä, jolloin ajatus on käsiä nopeampaa.

Yritän korjailla sitä mukaan kun virheitä huomaan. Kuckalle kiitos myös korjauksista.

welina kirjoitti:Itse olen tuolla bubblebagilla jotain tehnyt, mutta en ainakaan vielä ole fullmelt hasista siitä saanut. Juttelin joskus Bubblemanin kanssa ja kyselin siitä kuinka saisi varmiten fullmelttiä ja hän muistaakseni sanoi, että kosteasta ja pakastetusta matskusta. Olen itse aina tehnyt kuivasta pakastetusta. Kukin tyylillään. No kerron joskus sitten jos sellasta onnistun saamaan.


Monenko pussin bublebag sulla on? Haluaisitko kertoa siitä jotain lisää, kun tuo bubblehash, on sellaista mitä olen vain maistanut, mutten oo ikinä tehnyt ja täälläkään ei siitä paljon tietoa ole, muuta kuin nuo bubblemanin hehkutukset, mitä overgrowista on luettu. Se on hyvää kyl :D

Avatar
Pot Head
Viestit: 267
Liittynyt: 29.11.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Pot Head » 7.6.2005 13:26

Kannattaa laittaa tää meinaan oikeesti hupuun, kun tässä on kuitenkin tosi paljo hyödyllistä tietoo! Tai laita ny aluks sinne wikipedian hupu2:seen!

Ashly

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Ashly » 8.6.2005 9:04

Kuva
Kuva

Kaks aika hyvää handhash kuvaa. Ja kiitos tekijälle hienosta työstä. :)

Avatar
dagga
1 tähti
1 tähti
Viestit: 505
Liittynyt: 24.3.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja dagga » 8.6.2005 20:02

Aivan loistavaa kamaa, etenkin näin Damin reissun lähestyessä. Kiitos Cacta!

welina
Viestit: 71
Liittynyt: 13.11.2002

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja welina » 9.6.2005 19:12

Kolmen pussin(5gal.) systeemit mulla on. Palailen kunhan mä kekkasen jotain järkevää kirjotettavaa.. pää on ihan tyhjä nyt. :|

Avatar
Polermon
Viestit: 228
Liittynyt: 5.4.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Polermon » 10.6.2005 17:53

Huom. Kaikille hasiksesta kiinnostuneille:

Purkkihasis:

Maanmainio teksti, mutta yksi hasistyyppi puuttui, tämän menetelmän olen kehittänyt itse! (niin kuin varmasti monet muutkin)

Eli kaverini tapana on sadonkorjuuvaiheessa purkittaa yrtti lasipurkkeihin, kuivana tietysti. Tämän jälkeenhän maku tunnetusti parantuu ajan kanssa.

Lasi "kerää" triconomeja yrtistä ja kun olet varovaisesti ravistellut viimeiset kukan muruset purkista jää se kokonaan kiteitten peittoon.

Tässä vaiheessa etusormella kaapien saat purkista kiteet irti, apuna kannattaa käyttää joko valkoista tai läpinäkyvää astiaa ja terävää veistä. Sormesta veitsellä rapsuttamalla (lautaselle tai suuhun, miten nyt sitten tykkää) saa jo yhdestä purkista helposti yhden pienen kidehitin. Tänään 6 purkkia kaapineena sain kyseistä vaaleanruskeanvihreää kidettä varmaan lähemmä gramman verran.

Kidejauhon voikin sitten käsitellä mielensä mukaan tai polttaa sellaisenaan, vahvaa on sen takaan :)

ps. säilöntäpurkin suuaukon olisi hyvä olla hampuusin nyrkkiä suurempi tai purkin vaihtoehtoisesti niin matala, että sormi yltää perimmäiseen nurkkaan asti. Lasipurkki on parasvaihtoehto juuri kiteitten irtisaamisen takia, muovipurkki/pussi/minigrip pussi on armoton kiteen tuhlaaja.

(fingerhashistahan toi on, mut huomattavasti helpompaa tuottaa)
Oi! Kaunis näky, piipussa on täky. Vettä riittää, saan siitä tuplavesisuodatusta kiittää.
Savuna suuhun, mieli puuhun. Mieli on soma, sen tuottaa oma.

Ps. Kyseessä oli kuituhamppu :foil:

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 823
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 11.6.2005 13:14

Polermon kirjoitti:Huom. Kaikille hasiksesta kiinnostuneille:

Purkkihasis:

Maanmainio teksti, mutta yksi hasistyyppi puuttuiKiva, että teksti tuntui asialliselta, ja hyvä että taas palautit tämän projektin pariin. Eli, juu tää on vielä kesken ja tuo purkkihasis oli ihan hyvä lisäys ja kuuluu aloittamaani ryhmään sormihasikset, joista ensimmäisen osan eli saksisormihasiksen tuonne päivittelin, nam, se on hyvää. Mut sitä päivittelen tässä joskus.

En meinannut muistaa koko tämän ihanan hasistyypin olemassa oloakaan, kunnes eilen taas sellaista tehtiin ja neljä voimakkaan tolen riesakseen saanutta ihmistä sanoi kukkuu, määrä oli ehkä, 0,5 grammaa, riitti kolmeen kukkuuoloon neljälle :P

Avatar
Steve
Viestit: 234
Liittynyt: 4.8.2003

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Steve » 11.6.2005 22:10

hö.. :( mun BHO topic ei ole tuolla linkeissä:
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?p=150927

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 823
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 11.6.2005 22:42

Ei ollut, juu, Noloa, sun teksti oli ihan kiva, liitin tuon linkin tuonne öljykohtaan.

Päivittelin muutenkin taas, eli noi linkit tulee löytymään aina aiheeseen liittyvän lyhyen breefauksen jälkeen ja lopusta tulee löytymään hasiksiin yleisesti liittyviä linkkejä, jotka eivät sovi oikein vielä muualle.

Tämä kehittyy koko ajan omaan rauhalliseen tahtiin.
Mutta, kaikki, joilla on tiedossa joku erinomainen hasiksen valmistustapa tai kuvasarjoja tai videoita tai muuta hasiksiin liittyvää jossain tiedossa, niin ei muuta kuin linkkiä tänne tai muualle forumiin, josta sen kuitenkin tänne poimisin, niin ehkä tästä vielä tulee jotain.

Sitten kiinnostaa erityyppisten laatuhasisten kokeiluraportit, eli missä maassa / kaupungissa ja mitä hasista on polttanut, minkälaista se oli, paljonko maksoi jne ja erityisesti jos teillä on kuvia niistä, ne olisi nannaa.
Joku vois vääntää jonkun kuvapankin tai kuvatilin mihin noita hasiskuvia keräisi tai jotain, vois noita kokeilu juttuja lisätä sitten tuonne eri maiden erilaisia hasiksia koskeviin kohtiin ja erityyppisiä hasiksiakin koskeviin kohtiin.

welina
Viestit: 71
Liittynyt: 13.11.2002

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja welina » 23.6.2005 7:43

laitanpa nyt tämän linkin tähän http://okief.com/bho.html koska täällä on niin tuhottoman paljon topikkeja.... saman tyylisen vekottimen olen myös valoverstaalla nähnyt. eli kyseessä on härveli öljyn tekoon :wink: . ihmettelen kyllä suuresti kun juttua ei aikasemmin vastaavista ole ollut?.. korjatkaa jos olen väärässä.

Avatar
Snow Brigade
Viestit: 194
Liittynyt: 4.10.2004

Re: Lyhyt oppimäärä hasiksen maailmaan

ViestiKirjoittaja Snow Brigade » 24.6.2005 17:51

Cactaceae kirjoitti:
HASIKSEN KÄYTTÖ

Hasiksen (poisluettuna ns. huono hasis, aka PL) käyttäminen nautintoaineena on vähemmän haitallista kuin marijuanan tai vaikka kukinnon polttaminen. Hyvä hasis ei sisällä kuin murto-osan lehtimateriaalista yms. minkä palaessa syntyy ihmiselle haitallisia yhdisteitä. Hasiksen sisältämän thc:n höyrystäminen lämmöllä ei kestä kauaa ja vaikutus on nopea. Hasiksen nauttimistavasta riippuu laadun lisäksi miten hasis vaikuttaa sekä miten kauan hasiksen vaikutus kestää. Hasista voi nauttia myös esimerkiksi. syömällä.

Hasista käytetään perinteisesti polttamalla piipusta, mutta sitä voi polttaa millä tahansa tupakointivälineellä ja muutamalla muullakin keinolla.

Oikein laadukasta itsetehtyä hasista, on joskus erinomaisen kiva polttaa veisen kärjeltä tai metallilevyltä. Iskee kuin miljoona volttia ;-)

Hasista voidaan käyttää ruuanlaittoon ja sitä voi syödä sellaisenaankin lämmitettynä.


Siis täh... meinaatko että pistät palasen esim avaimen tai muun metalliesineen päälle ja kun nippi alkaa savuttaan niin imet ne savut keuhkoihin.. ja se vielä pärisee? :x

Luulin, että se on vain urbaani legenda.

EDIT: En lukenut ekoja sanoja kunnolla.. oli ihan peeällä mielessä.. :D
Toimiiko sama peltsilläkin?


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa