Kuva

geenimanipulaatio

Keskustelua lajikkeista, niiden jalostamisesta ja siemenpankeista
vierailija
Viestit: 149
Liittynyt: 15.12.2003

geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja vierailija » 13.6.2005 1:50

olen koko päivän tutkinut erilaisia tietolähteitä ja pohtinut kannabiksen tulevaisuutta. ihmettelen ettei geenimanipulointi ole vielä saanut enempää huomiota osakseen. jos hiiressä pystyy kasvattamaan ihmisen korvan ja muita kasveja osataan manipuloida niin miksi hamppua ei ole aloitettu muokkaamaan sen enempää. onhan toki jo kummallisiakin lajikkeita kuten duckfoot, kohta markkinoille tuleva dizzy ja tämä ihmeellinen venäläinen ruokojuttu tai mikä lienee. mutta asiaan..

geenimanipuloinnilla kun olisi mahdollista esim nostaa kasvin tuottavuutta ja thc pitoisuutta ja vahvistaa muita oleellisia ominaisuuksia ja muuttaa myös ulkonäköä. perinteisessä jalostuksessa kun koitetaan kerätä hyvät ominaisuudet hitaalla menetelmällä saamatta aina kaikkia niitä ominaisuuksia kasviin mitä halutaan. kun taas geenimanipulaatio mahdollistaisi täysin haluttujen ominaisuuksien keräämisen kasviin. ehkäpä ongelmana on vielä tieto ja resurssit, mutta uskon että jatkossa tullaan näkemään mitä kummallisempia kasveja ja mitä omituisempia ominaisuuksia. veikkaan että dizzyn suosio tulee olemaan niin kova että jalostajat alkavat jo miettimään rahan laittamista geenimanipulaatioon.

..hmm, mutta onko jumalan leikkiminen oikein ?

edit:

sattuiskos kellään olemaan seuraavien lajikkeiden pölyä tai siduja perinteiseen jalostukseen:

-purple
-ice
-chronic
-k39
-duckfoot

Tuff Gong
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1119
Liittynyt: 15.1.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Tuff Gong » 13.6.2005 2:00

Mistäpä sitä tietää kuinka paljon geenimanipuloituja(tai ainakin osin) hamppulajikkeita sitä oikeen nykyäänkin myydään....?
Epätotta on sanoa, että se ei ole, mikä on, tai että se on, mikä ei ole,
ja vastaavasti totta on sanoa sen olevan, mikä on, ja sen olevan olematta, mikä ei ole.

- Aristoteles

Tarhapöllö
Viestit: 432
Liittynyt: 19.4.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Tarhapöllö » 13.6.2005 2:07

Ei helvetti. Täytyy äkkiä lähtee jollekin landrace-siementen keräämis-matkalle.

Tulevaisuudessa varmaan myydään jotain "Totally automatic growbox! You don't have to do nothing! Just put the seeds inside the growing jello!

Sit siellä kasvaa jotain thc laattoja, jotka voi kahden viikon päästä poimia ja syödä.

Hyi saatana.

Avatar
LokkiHybridi
Viestit: 56
Liittynyt: 9.8.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja LokkiHybridi » 13.6.2005 4:51

Sen verran ekohörhö kyllä täytyy olla että en lähtisi Hamppukasvia geneettisesti muokkaamaan mitenkään.
Toivottavasti kaikki nykyiset ajikkeet joita käytetään THC pitoisuuksiensa takia todellakin ovat jalostuksen kautta tuotettuja, eivätkä geenimanipuloituja, koska koskaan ei voi olla varma mitä muita muutoksia saadaan aikaan kun lähdetään muuttamaan yhtä geeniä.


Hampuissa pitäisi ehdottomasti olla GM merkintä jos niitä aletaan muokkaamaan, jota toivottavasti ei tule tapahtumaan...


tässä vielä vähän lisää mietittävää...
http://www.saunalahti.fi/otammile/geenirisk.htm
http://www.saunalahti.fi/otammile/seedsdec.htm
I gave up Smoking, Drinking and Sex. It was the most *horrifying* 20 minutes of my life!

Cain
Viestit: 15
Liittynyt: 8.5.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Cain » 13.6.2005 23:04

vierailija kirjoitti:Ehkäpä ongelmana on vielä tieto ja resurssit, mutta uskon että jatkossa tullaan näkemään mitä kummallisempia kasveja ja mitä omituisempia ominaisuuksia.

Kuten nokkonen jossa poltinneste (tai joku muu sellainen) on korvattu THC pitoisella liuoksella. :P
vierailija kirjoitti:..hmm, mutta onko jumalan leikkiminen oikein ?

Sitä voisi miettiä joskus 10v päästä nokkospuskassa maaten....
Homma hanskassa, ja hanskat hukassa.

Avatar
Spectah
Viestit: 700
Liittynyt: 21.1.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Spectah » 13.6.2005 23:26

Muistaakseni luin että geenit on yksi kokonaisuus josta se kasvi koostuu. Eli jos lähet muokkaamaa jotai toista geeniä nii se voi vaikuttaa johonki toisee geeniin. Sen takia nää geenimanipuloidut vihanneksetki kuulemma maistuu paskalta tai joku muu (väri, koko, hyönteismyrkyt ja muut mitä on haluttu säätää) o saattanu mennä päi persettä ku ei oo saatu sitä kokonaisuutta haluttuu muotoon.

Kai...

No mut jos näin on nii eise oo nii yksinkertasta ku luulis.

Panthera
1 tähti
1 tähti
Viestit: 227
Liittynyt: 3.2.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Panthera » 13.6.2005 23:41

vierailija kirjoitti:..hmm, mutta onko jumalan leikkiminen oikein ?


itse en varsinaisesti usko moraaliin... joten tuo ei ole relevantti kysymys. mutta toisaalta en myöskään usko, että ihminen nk. suuressa viisaudessaan kykenee hallitsemaan laboratoriossa mitään niin mahtavaa kuin elämä. ei, minä en halua menettää luonnon luonnollista ja tarkoituksenmukaista monimuotoisuutta geenimanipuloituun, hallitsemattomaan random-siitokseen... vaan eipä ole tuokaan asia minun haluistani kiinni. :x

freak of nature: homo sapiens as a suicidal-determinent species...?

Avatar
Bongisti
Viestit: 348
Liittynyt: 7.3.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Bongisti » 14.6.2005 11:54

Hampun genomia ei tunneta vielä kokonaan.

Ei kellään oikeastaan ole resursseja tutkia tätä vaarallista HUUuuUUmekasvia. (Tai no, valtio yms. mutta... Kun eivät ne kuitenkaan tee niin).

Pitäisi vihjata jollekin mafialle tai vastaavalle mistä voisi löytyä paalua...
:D

vierailija
Viestit: 149
Liittynyt: 15.12.2003

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja vierailija » 14.6.2005 12:10

kannabiksen käyttö kasvaa jatkuvasti ja kun hollannissa mietitään kasvattamisen laillistamista voidaan pikku hiljaa olla menossa tuohon ei toivottuun suuntaan, jos sinne muodostuu isot kasvattajat ja monopolia yms. onneksi euroopassa tuotteissa pitää olla maininta geenimanipulaatiosta, joka vähentää kiinnostusta asiakkaan ja myös kasvattajan näkökulmasta. omat mielipiteet ovat kaksijakoiset..olishan se hienoo saada planttu josta tulis 2kg eli muutaman vuoden tarpeet kerrasta. mutta toisaalta onhan tuo pikkupuskan kanssa leikkiminen antoisaa ja oman lajikkeen tekeminen erittäin hitaalla aikataululla jotain josta saa voitontunteen jos onnistuu luomaan oman kaapin olosuhteisiin sopivan lajkkeen.

b8s
1 tähti
1 tähti
Viestit: 349
Liittynyt: 5.10.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja b8s » 14.6.2005 19:55

vierailija kirjoitti:olen koko päivän tutkinut erilaisia tietolähteitä ja pohtinut kannabiksen tulevaisuutta. ihmettelen ettei geenimanipulointi ole vielä saanut enempää huomiota osakseen. jos hiiressä pystyy kasvattamaan ihmisen korvan ja muita kasveja osataan manipuloida niin miksi hamppua ei ole aloitettu muokkaamaan sen enempää.


Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että maksajaa on hankala löytää. Vaikka ihmisen korvan kasvatus hiiressä kuulostaa aika kummalliselta, se palvelee kuitenkin loppujen lopuksi lääketiedettä ja ihmisten hyvinvointia. Hiiri on ylivoimaisesti eniten käytetty malliorganismi ihmistä tutkittaessa.

Olisihan se kyllä aika hienoa, kun siirtäisi hampusta tarpeelliset geenit omenaan ja kiipeisi puun latvaan nautiskelemaan...

Kannattaa myös muistaa, että sellaiset asiat kuin THC-pitoisuus ja sadon määrä ovat aika vaikeita kohteita geenitekniikalle. Niissä on kyse monien eri geenien yhteispelistä, ei mistään yhdestä tietystä geenistä joka määräisi tuleeko satoa 50 vai 500 grammaa.

Hmm... voisikohan esim. autoflower olla kiinni vain yhdestä geenistä?

b8s
1 tähti
1 tähti
Viestit: 349
Liittynyt: 5.10.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja b8s » 14.6.2005 20:40

LokkiHybridi kirjoitti:Sen verran ekohörhö kyllä täytyy olla


Vaikka tämä hamppu.net onkin varmaan vähän painottunut sinne "ekohörhöilyn" puolelle, niin vähän täytyy kommentoida noita propagandalinkkejä. Niissä kun käytetään tarkoituksella pelottavan kuuloista kieltä (esim "ammutaan tykillä") ja vääristellään faktoja.

http://www.saunalahti.fi/otammile/geenirisk.htm kirjoitti:Geenimanipulointia ei tehdä “lisäämällä [kasvin perimään] yksi vaikutuksiltaan tunnettu geeni”. Nykyisen tiedon mukaan yksi geeni voi vaikuttaa eliön lukuisiin ominaisuuksiin. Toivotun uuden piirteen lisäksi kasvi voi siis geenimanipuloinnissa saada monia muita uusia ominaisuuksia, joista osa voi olla vaarallisia. Näitä ei kuitenkaan tiedetä ilman tarkkoja tutkimuksia, joita siis ei poliittisista ja taloudellisista syistä tehdä. Sitä paitsi geenimanipulointi muistuttaa käytännössä sitä, että taloa remontoitaisiin ampumalla siihen tykillä uusia tiiliä: manipuloitaessa geenistö vaurioituu usein pahoin, mistä voi olla seurauksena vakavia terveysvaikutuksia.


Geenimanipuloinnissa haluttu geeni viedään vektorin (vektoriksi kutsutaan välinettä, jolla geeni saadaan siirrettyä soluun, niitä on eri tyyppisiä ja eri käyttötarkoituksiin) avulla soluun, jossa se liittyy osaksi organismin perimää. Tässä ei siirry mukana mitään mystistä tuntematonta. Ainoastaan sellaiset geenit voivat siirtyä, jotka ovat mukana vektorissa. Odottamattomat vaikutukset johtuvat siitä, että jos geeni integroituu eliön perimään esim. jonkin geenin keskelle, se estää sen toiminnan. Tätä ei pystytä (vielä) tarkoin hallitsemaan, ja mm. se osaltaan estää geeniterapian käyttöä ihmisiin tällä hetkellä. Kasvin kohdalla voidaan hyvin tehdä esim. 100 geeninsiirtoa ja valita joukosta halutut.

http://www.saunalahti.fi/otammile/geenirisk.htm kirjoitti:Pitkänen uskottelee myös, että geenimanipulointi auttaa aliravitsemuksen vähentämisessä ruoan tuotantoa lisäämällä. Geenimanipuloitujen lajikkeiden viljelystä saadut huonot kokemukset eivät viittaa siihen, että tuotanto näin kasvaisi. Sitä paitsi maailman nälkä ei johdu ruoan puutteesta vaan siitä, ettei olemassa oleva ruoka valtasuhteiden takia päädy köyhien pöytään. Geeniteknologia voi pahentaa tätä tilannetta, sillä se keskittää valtaa entistä enemmän suurten yhtiöiden käsiin. Ne ovat kiinnostuneita geeniteknologiasta nimenomaan siksi, että ne sen avulla voivat helpommin patentoida kasvilajikkeet. Näin yhtiöt pystyvät kontrolloimaan paremmin ruoantuotantoa ja johtamaan suuremman osan siihen liittyvistä rahavirroista itselleen.


Geenimanipuloitujen lajikkeiden viljelystä saadut hyvät kokemukset taas viittaavat siihen että tuotanto kasvaisi. Kannattaa myös muistaa, että kaikki tekniikan kehittyminen voi rikastustuttaa rikkaita entisestään. Ei se vielä tee mistään teknologiasta pahaa, kyse on siitä miten sitä käytetään.

http://www.saunalahti.fi/otammile/seedsdec.htm kirjoitti:Smith lainaa esimerkiksi Länsi-Ontarion yliopiston genetiikan professoria Joseph Cumminsia. Hänen mukaansa on valtavasti todistusaineistoa, joka osoittaa yhden lisätyn geenin voivat tuottaa kasviin yhden halutun proteiinin ja sitä vastaavan ominaisuuden lisäksi lukuisia muita proteiineja ja niitä vastaavia ominaisuuksia. Geenimanipuloijat eivät kuitenkaan halua tietää tästä tosiasiasta, koska jos se myönnettäisiin, manipulointi olisi aivan liian vaarallista.


Ks. aiempi kohta yllättävistä vaikutuksista ominaisuuksiin. Tuossa annetaan tarkoituksella sellainen kuva, että yksi siirretty geeni saattaisi tuottaa erilaisia proteiineja saaden aikaan yllättäviä vaikutuksia. Geenin nukleotidisekvenssi kuitenkin koodaa tasan yhtä aminohapposekvenssiä. Vaihtoehtoisen silmukoinnin avulla tästä voidaan saada aikaan erilaisia proteiineja, mutta kyse on ainoastaan erilaisesta osien yhdistelemisestä, mitään "uutta ja yllättävää" ei synny. Eli yksi geeni saattaa esim koodata proteiinia, joka koostuu viidestä eri osasta: A-B-C-D-E. Vaihtoehtoinen silmukointi voi tuotaa sen lisäksi esim. yhdistelmät A-C-D-E ja B-D-E.

http://www.saunalahti.fi/otammile/seedsdec.htm kirjoitti:Kirjassa kerrotaan useista tapauksista ja tutkimuksista, jotka osoittavat geeniruoan todellakin voivan aiheuttaa monia sairauksia: myrkytyksiä, immuunijärjestelmän heikentymistä, vakavia allergioita, elinten kasvuhäiriöitä ja syöpää.


Aivan tavalliset luonnosta löytyvät (luomu-)kasvit aiheuttavat myrkytyksiä, immuunijärjestelmän heikentymistä, vakavia allergioita, elinten kasvuhäiriöitä ja syöpää. Asian voi halutessaan esittä aina juuri siinä valossa, kuin itse tahtoo.

http://www.saunalahti.fi/otammile/seedsdec.htm kirjoitti:Seeds of Deception on helppolukuinen ja monia sen jaksoja lukee kuin jännityskertomuksia.


Kuulostaapa lupaavalta. Itse tykkään kyllä pitää tieteen ja jännityskertomukset erossa toisistaan. Faktan ja fiktion sekoitusta on kyllä mukava lukea, sen todistaa esim. Da Vinci -koodi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että faktan ja fiktion sekoitus on fiktiota.

luomupuutarhuri
Viestit: 98
Liittynyt: 12.4.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja luomupuutarhuri » 27.6.2005 22:33

eiköhän niitä ole jo gm.

pavunvarsi

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja pavunvarsi » 28.6.2005 0:23

LokkiHybridi kirjoitti:

Hampuissa pitäisi ehdottomasti olla GM merkintä jos niitä aletaan muokkaamaan, jota toivottavasti ei tule tapahtumaan...


tässä vielä vähän lisää mietittävää...
http://www.saunalahti.fi/otammile/geenirisk.htm
http://www.saunalahti.fi/otammile/seedsdec.htmei voi vanhana jenkkipirssiharrastelijana olla kommentoimatta tota GM:ää
GeneralMotors
KenraaliMoottori..... :lol:

Avatar
Jay Daga
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 969
Liittynyt: 17.2.2001

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Jay Daga » 28.6.2005 15:26

mitenkäs niitä eri lajikkeita sitten on kehitetty,,, niinkuin ensimmäisenä tulee mieleen G13, jostain usan hallituksen labrasta tullut. Miten tuo lajike on kehitetty?


Kysymyksen herättää se että tuosta lajikkeesta ei kuulemma ollut kuin pistokkaita, emikasveja, ja että tuo pölytettiin hashplantilla ja siitä siidut jne.

miten klooneja kehitetään?
kun eikös niiden pitäis olla kaikkien suht samanlaisia tai että ei siinä nyt kovin suuresti pitäisi ominaisuuksien vaihtua vaikka miten kasvattaisi klooneja eri olosuhteissa, tai niin että samanlaisiin olosuhteisiin palattuaan kasveista kasvais kuitenkin melko kloonimaisella tavalla samanlaisia vai mitä?


Missä siis muutos tapahtuu? juu, luulisin että aika moni nykylajike on geneettisesti muunneltu jossain vaiheessa.. miten ei olisi?


Joo, landracet kunniaan ja hyvät risteytykset, niin kauan kuin geenimanipulaatio, biotech kaikin puolin on väärissä käsissä niinkuin kaikki teknologia, niin kauan tuntuu vähän arvelluttavalta geenimanipulaation motiivit. ainakin usan firma Monsanto on aika raju natsien ikioma yhtiö joka ei tee mitään yhteisen hyvän nimissä vaan pelkästään globaalin kontrollin ja pienen eliitin vallan puolesta.

Uh, the foot has spoken.
LOVE IS BY FAR THE GREATEST POWER,
FOR IT DRAWS ALL UNTO ITS SELF WITHOUT USING ANY FORCE - = wa cin ma ya o´ya ki hi ye
-hyvät ihmiset tehkää jotain-

Avatar
lauri
Viestit: 102
Liittynyt: 19.4.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja lauri » 6.7.2005 11:43

Hyvää tietoa Monsantosta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Agent Orange tms.. FBI ja CIA johtajia..

Ja nyt:

As part of sweeping "economic restructuring" implemented by the Bush Administration in Iraq, Iraqi farmers will no longer be permitted to save their seeds. Instead, they will be forced to buy seeds from US corporations -- which can include seeds the Iraqis themselves developed over hundreds of years. That is because in recent years, transnational corporations have patented and now own many seed varieties originated or developed by indigenous peoples. In a short time, Iraq will be living under the new American credo: Pay Monsanto, or starve.

mm. Greenpeacen sivuilla juttua tosta.
http://www.greenpeace.org.au/truefood/n ... newsid=210

Onko kukaan muu lukenut tästä mitään? Toi Monsanto ainakin kylvänyt tuhoa ympäri maapalloa aika reippaasti. Eli ei tästä mitään hyvää ainakaan seuraa.


Uutta:

Ja osake kasvaa nousuaan:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=MON

Kukka-Ukki
Viestit: 81
Liittynyt: 9.11.2006

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Kukka-Ukki » 13.11.2006 22:37

Muuan kirjoitti tuossa edellä:
"Geenimanipuloinnissa haluttu geeni viedään vektorin (vektoriksi kutsutaan välinettä, jolla geeni saadaan siirrettyä soluun, niitä on eri tyyppisiä ja eri käyttötarkoituksiin) avulla soluun, jossa se liittyy osaksi organismin perimää. Tässä ei siirry mukana mitään mystistä tuntematonta. Ainoastaan sellaiset geenit voivat siirtyä, jotka ovat mukana vektorissa. "

Nämä geeni-insinöörien työkalut ovat viruksia ja bakteereja ja siirrossa niidenkin perimää jää genomiin.

Ei aiemmin ollut mahdollista että kukkakaalimosaiikkiviruksen perimä seikkailee jonkun kasvin genomissa mutta gm-kasvin osalta näin käy.

Ei pidä mennä saastuttamaan perimän virtoja, lajeja.

Kukka-Ukki

Avatar
Tweek
Viestit: 546
Liittynyt: 23.9.2005

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja Tweek » 14.11.2006 12:44

Kukka-Ukki kirjoitti:Muuan kirjoitti tuossa edellä:
"Geenimanipuloinnissa haluttu geeni viedään vektorin (vektoriksi kutsutaan välinettä, jolla geeni saadaan siirrettyä soluun, niitä on eri tyyppisiä ja eri käyttötarkoituksiin) avulla soluun, jossa se liittyy osaksi organismin perimää. Tässä ei siirry mukana mitään mystistä tuntematonta. Ainoastaan sellaiset geenit voivat siirtyä, jotka ovat mukana vektorissa. "

Nämä geeni-insinöörien työkalut ovat viruksia ja bakteereja ja siirrossa niidenkin perimää jää genomiin.

Ei aiemmin ollut mahdollista että kukkakaalimosaiikkiviruksen perimä seikkailee jonkun kasvin genomissa mutta gm-kasvin osalta näin käy.

Ei pidä mennä saastuttamaan perimän virtoja, lajeja.

Kukka-Ukki


Kasvin geeniteknisessä jalostuksessa käytetään hyvin usein vektorina agrobakteeria , joka saa aikaan liikakasvua, eräänlaisia kasvaimia. Tämä on sinänsä kasville harmitonta. Erilaisia tapojakin on siirtää geeni lajista toiseen (mm. "geenipyssy" ja mikroinjektiot)

Mutta nykyisen tekniikan keinoin osataan jo käyttää oikeita restriktioentsyymejä leikaamaan agrobakteerin genomista se "kasvaimia" aiheuttava geeni pois, ja liittämään kyseiseen kohtaan samalla restriktioentsyymillä leikattu nukleotidisekvenssi (lue. geeni).

DNA:han sisältää huomattavan paljon "turhia" nukleotidisekvenssejä, jotka eivät koodaa yhtään mitään.

Loppupeleissä koko kasvi elämän perusta on proteiinisynteesi, joka tarkoittaa sitä että erinäisten välivaiheiden kautta, joita en nyt tässä rupea selostamaan, DNA koodaa aminohappoketjun joka sitten muokkaantuu proteiineiksi. Eli ne geenit ovat vain reseptejä. :)
"Why has my head gone numb...?"

Avatar
dupond
1 tähti
1 tähti
Viestit: 169
Liittynyt: 20.5.2006

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja dupond » 14.11.2006 16:08

Tweek kirjoitti:...
DNA:han sisältää huomattavan paljon "turhia" nukleotidisekvenssejä, jotka eivät koodaa yhtään mitään.


Täsmällisemmin sanottuna: sisältää sekvenssejä jotka eivät näytä nykytietämyksen valossa
toimittavan mitään virkaa.

Avatar
S_niinku_sinsemilla
Viestit: 35
Liittynyt: 14.3.2004

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja S_niinku_sinsemilla » 14.11.2006 18:37

onhan toki jo kummallisiakin lajikkeita kuten duckfoot, kohta markkinoille tuleva dizzy ja tämä ihmeellinen venäläinen ruokojuttu tai mikä lienee. mutta asiaan..Hmm mikä tämä ruokojuttu on? Löytyykö netistä mitään tietoa? Kaikki stealth mulle heti nyt
Jes. 50:3

"Pohjoisesta hyökkää kansa Babylonian kimppuun ja hävittää maan autioksi. Kukaan ei jää sinne asumaan, ihmiset karjoineen pakenevat pois."

UnNatuReal
Viestit: 513
Liittynyt: 23.2.2003

Re: geenimanipulaatio

ViestiKirjoittaja UnNatuReal » 14.11.2006 19:16

S_niinku_sinsemilla kirjoitti:...


Hmm mikä tämä ruokojuttu on? Löytyykö netistä mitään tietoa? Kaikki stealth mulle heti nyt


Tässä linkki artikkeliin. Saksaa on, mutta tässä Babelfish käännös:

"RISD seed revolution from the gene laboratory

Pc. Petersburg 1982: Serguej Kajakowski leads a project for the research of raps, Soja and hemp on behalf of the Russian Ministry Of Agriculture. Its task consists of shortening the growth periods with continuous fiber and/or fruit production. It obtains considerable successes, until in the year 1994 the research funds were then painted. Kajakowski looks for since then private backers for its project on one of its announcements in technical periodicals announces themselves, also for it surprising, a Canadian Cannabis seed cannabis-Samen-Vertreiber and offers to it the far financing of its research, in particular at hemp plants. Said, done. Further ten years of intensive work offense, until then end letzen yearly sensational from the Petersburger laboratory to be experienced is: By changes growth gene chains and the a crossing of giant reed genes (Miscanthus Sinenis Giganteus) succeeded a sensational break-through: The production of feminisierten seeds, from which plants germinate, which only sieve from the first keimblatt to the plant fully developed until ten days need. The plants need from the first day on 24 hours light, it achieve a maximum height of approx.. 40 centimeters and needs only once fertilizer, which is added to the substrate from the outset. Rinsing is limited to one day, since the plant can store nutrients in the short time hardly, without using these immediately. Only deficiency: Since Kajakowski researched until 1995 exclusively with fiber hemp, so far "only" breeding with THC contents from four to six per cent succeeded, thus values of a relatively good outdoor grass. This to improve is however only one question of the time, so the Canadian vertreiber RED.HempSeeds, a pool of considerable Canadian seed producers, on request hemp of the journal. The selling in Holland and the European Union countries, in which seeds are not forbidden, is straight in the structure, momentarily is the seeds only direct over Canada to be referred. An InterNet selling is planned starting from May 2005, the shipping terms depends naturally on the law situation in the respective country. The inaugurating is also the name Superbud a term, the first product, for which Kajakowskis research is the basis and is used for quite some time by many successful breeders."


Palaa sivulle “Hamppulajikkeet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa