Kuva

FAQ - lajikkeet jotka kukkivat suomessa ulkona.

Keskustelua lajikkeista, niiden jalostamisesta ja siemenpankeista
Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

FAQ - lajikkeet jotka kukkivat suomessa ulkona.

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 2.7.2005 6:10

Tähän olen ympäriinsä etsinyt lajikkeita, jotka omaavat aikaisen kukinnan tai jossa on edes joissakin yksilöissä tavattu autofloweria sekä Suomen oloihin tai edes sinnepäin sopivaa riittävän nopeaa kukintaa.

Kirjoitusvirheitä on taas, niitä tulen korjailemaan joskus, asiavirheitä on varmasti myös, toivottavasti ei paljon ja ne pitää korjata heti.
Jatkan listan tekemistä itsekseni ja toivottavasti Teidän avusteuksellanne ja päivittelen tännekin aina välillä jotakin.

Ottakaa kantaa, kantakaa kortenne kekoon, etsitään ne oikeasti Suomeen sopivat lajikkeet ja opetellaan kasvattamaan niitä. <- tuota ainakin itse yritän.SUOMEN ULKOKASVATUKSEEN SOPIVAT LAJIKKEET - LISTA.
By. Cactaceae @ hamppu.net/forum


TÄMÄ EI OLE VIELÄ LÄHELLÄKÄÄN VALMISTA :-)Perusasioita
Helsinki sijaitsee maapallolla karttapisteessä 60 astetta pohjoista leveyttä 25 astetta itäistä pituutta
Rovaniemi 66 astetta pohjoista leveyttä ja 25 astetta itäistä pituutta.

Hollanti, Pohjois-Saksa, Puola 55 astetta pohjoista leveyttä
Espanja 45 astetta pohjoista leveyttä.

Suomi sijaitsee siis kartalla pohjoisessa. Alueellamme on lyhyt mutta valoisa ja yleensä viileä kesä. Valoisan, lyhyen ja viileän kesän jälkeen tulee aina pahimmillaan sateinen kylmä syksy. Hallaa esiintyy paikoittain vielä kesäkuun puolessa välissäkin ja hallayöt alkavat taas syyskuussa.

Varsinainen ulkokasvatuskausi Suomessa on Toukokuun puolesta välistä / Kesäkuun alusta (suositus 10.6) aina Syyskuun loppuun / Lokakuun alkuun (n.120-150 päivää).

Terminen kasvukausi vuonna 2004 oli 10.6-8.10, joka tarkoittaa päiviä, jolloin vuorokauden keskilämpötila on yli 5 astetta. Etelässä oli kasvihuoneelle sopiva keskilämpötila jo 15.4 mutta lapissa vuorokauden keskilämpö nousi yli 5 asteen vasta 10.6. http://www.fmi.fi/saa/tilastot_151.html


Hamput voi hyvänä, aurinkoisena ja kuivana syksynä pitää ulkona kukkimassa vaikka siihen saakka kunnes pakkanen ne tappaa, mutta kosteana ja sateisena syksynä kukintoja uhkaa homehtuminen, mikäli sadonkorjuuta ei suoriteta tarpeeksi ajoissa, lisäksi tarvitaan lajikkeita jotka kestävät homehtumista vastaan.

Kasvatuskauden lyhyys 120-150 päivää rajoittaa huomattavasti lajikkeen valitsemista, sillä kasvin pitäisi pystyä itämään, kasvavaan ja kukkimaan loppuun viimeistään neljässä kuukaudessa, jotta siemenestä laitettusta hampusta saisi oikeata satoa. Lisäksi Suomen kesä on niin valoisa, ettei suurin osa hamppulajikkeista edes yritä lähteä kukkimaan.Lyhyen päivän lajikkeet eli 12/12 valojaksossa kukkivat lajikkeet


Suurin osa kannabislajikkeista tarvitsee keskeytymättömän 12/12 pimeä-valojaksovuorottelun aloittaakseen kukinnan ja pysyäkseen kukkimassa.
Nämä kasvit ovat yleensä Sativoita.

Tuollaisia lajikkeita ovat mm.päiväntasaajan alueen kasvit, Colombiasta, Etelä-Mexicosta, Keski-Afrikasta ja Etelä-intiasta peräisin olevat (APD Absolute Photoperiod Determinate)lajikkeet. Niiden naarasyksilöt vaativat ehdottomasti valojakson muuttamisen ennen kukinnan alkamista ja palaavat takaisin vegetaariseen vaiheeseen, mikäli valojakso häiriintyy, urokset saattavat kukkia ilman valojakson vaihtoakin.

Luonnollisestikaan tuolta alueelta peräisin olevia lajikkeita / risteytyksiä ei ole Suomessa järkevää edes yrittää kasvattaa ulkona, sillä maassamme valojakso muuttuu 12/12 jaksolle, vasta syyspäivän tasauksena, ja sen jälkeen valojaksosta riippuvaiset kasvit vasta alkavat kukinnan.Keskipitkän päivän lajikkeet eli 16h valoa / 8h pimeää valojaksossa kukkivat hamppulajikkeet


Hieman erilainen valojaksokäyttäytyminen löytyy joistakin afganistanin/pakistanin/intian/marokon/afrikan vuoristoisilta alueilta peräisin olevista (RPD Relative Photoperiod Determinate) lajikkeista, ne alkavat kukkia kun valojaksossa on 8 tuntia pimeää - loput saavat olla valoa.

Nämä käyvät luonnollisesti huomattavasti lyhyen päivän kasveja paremmin Suomen olosuhteisiin, mutta eivät ole jalostettu siten että nekään ehtisivät tuottaa Suomessa valmista kukintoa siemenestä laitettaessa ja taimestakin kukinnon valmistuminen onnistuu vain erittäin lyhyen kukitusajan vaativilla lajikkeilla.

Helsingissä Juhannuksena on 19 tuntia valoa, lapissa 24, nämä kasvit tarvitsisivat 16/8 valojakson alkaakseen kukkimaan, se tapahtuu etelässäkin vasta Elokuussa. Elokuun ensimmäisenä päivänä helsingissä ja turussa on vieläkin 17 tuntia valoa päivässä ja vaasan korkeudella on vielä n. 18 tuntia valoa päivässä. Pohjoisempana valoisampaa.

Pohjoisemmassa Suomessa näitä lajikkeita ei kannattane edes harkita. Etelä-Suomessa vain jos kukinta-aika on riittävän lyhyt 45-60pv ja onnistuminen on silti riippuvainen Suomen epävakaasta syksystä.

16/8 kasvit eivät palaa kukinnan alettua vegetaariseen tilaan niin helposti kuin 12/12 kasvit.

Vaasassa n.19 tuntia valoa on vielä Heinäkuun loppuun asti.Pitkän päivän lajikkeet, eli 18/6 valojaksolla kukkivat


Kyseessä on oikeastaan tietyn iän ja valojakson vaatimus, kuten keskipitkän päivän kasveillakin, ja tarkoittaa sitä että kasvi aloittaa kukinnan jossakin muussa kuin 12/12 valossa, mikäli on sukukypsä.
Esiintyy yleensä 18/6 valojaksolla RPD kasveilla, jolloin kasveja kutsutaan early lajikkeiksi.

Moni lajike alkaa 18/6 valojaksolla kukkimaan ja tämä valojakso alkaa heinäkuun puolenvälin jälkeen Etelä-Suomessa (Helsingissä 17.7-vuonna 2005).

Pohjoisessa tällaista valojaksoa saadaan vasta myöhemmin kesällä, esimerkiksi Vaasassa on tuolloin 17.7. vielä hieman yli 19 tuntia valoa, Oulussa lähes 20 ja Rovaniemellä 21 tuntia. Mikkeli/Tampere akselilla vuonna 2005 valojakso ulkona muuttui 18/7 jaksoksi 23.7. Vaasan korkeudella heinäkuun loppuun mennessä.

Ikään sidottu kukinta tarkoittaa sitä että mikäli kasvi aiotaan saada kukkimaan tuona hetkenä, sen täytyy olla silloin sukukypsä, eli lajikkeesta riippuen vähitään 2vko - 4kk vanha. RPD lajikkeita on luonnollisesti olemassa myös muitakin valojaksoja kuin 18/6 vaativinakin, mutta ne ovat tiettyjen alueiden omia risteytyksiä.Autoflower


Valojaksosta riippumaton kukinta, eli autoflower, taas tarkoittaa sitä että kukinta alkaa vaikka valojakso olisi 24/7, kunhan kasvi on geneettisesti sukukypsä. Kasvi ei siis tarvitse mitään valokikkailuja, vaan ryhtyy kukkimaan Suomen luonnossa, kunhan olosuhteet muuten on sopivat.

Lowryder ryhtyy kukkimaan yleensä kolmannen tai neljännen lehtiparin kohdalla (3-4vko ikäisenä) ja seuraavaksi nopeimmat lajikkeet 5-7 lehtiparin kohdalla, eli 1-2kk ikäisinä valojaksosta rippumatta. Monilla RPD lajikkeilla on tämä geeni piilevänä ja niiden urokset saattavat kukkia valojaksosta riippumatta hyvinkin aikaisin.Mitä Suomessa sitten tarvitaan?


Edellä mainituista ominaisuuksista suomessa ulkona kasvatettaessa tarvitaan Etelä-Suomessa vähintään Early- ja pohjois-Suomessa mieluiten autoflower ominaisuutta. Mutta kun sekään ei riitä, muistetaan että Suomen kasvukausi on lyhyt, eikä tarpeeksi lämpimiä päiviä ole montaa, jotta kukkiminen tai kasvu tapahtuisi halutulla teholla. Kukinnan pitää alkaa riittävän aikaisin ja kukituksen keston täytyy olla lyhyt, jotta kasvi ehtisi kukkia loppuun mikäli sen kasvatus on aloitettu siemenestä.

Kukinta-ajaksi halutaan siis 45-60 päivää, mitä lyhyempi sitä parempi. Tämä tarkoittaisi sitä, että kasvin täytyisi ryhtyä kukkimaan viimeistään heinäkuun puolessa välissä- Elokuun alussa, jotta 45-60 päivän lajike ehtisi kukkia loppuun luonnossa. Tuota on lähes mahdoton saavuttaa muista kuin nopeista autoflower (esim. lr, stuporsonic?) siemenistä suoraan, sillä jos siemenet idättäisi toukokuun lopussa ulkona, olisivat ne nopeimmillaan sukukypsiä vasta heinäkuun lopussa, jolloin kasvukausi saattaisi jäädä liian lyhyeksi, paitsi nopeimmilla early lajikkeilla.

Aiemmin ulkona idätetyillä siemenillä ei ole juurikaan menestymisen mahdollisuuksia, paitsi parhaina alkukesinä tai Suomen oloihin sopeutuneella lajikkeella.


Suomessa tarvitsee käytännössä esikasvattaa hamput ennen niiden ulosvientiä ja silloinkin niiden kannattaa olla noita 18/6 valojaksossa kukkivia early- tai valojaksosta riippumattomia auto-flower lajikkeita.

Ainoa lajike jonka naaraat ja urokset tällä hetkellä todistettavasti pystyy kukkimaan Suomen kesän aikana siemenestä suoraan multaan laitettuna loppuun ja sisältää thc:tä on Lowryder, se ehtii myös siementämään kesän aikana.

Lowryder on 100% autoflower, mutta tuo ominaisuus ei siirry seuraavaan sukupolveen, vaan hyppää sen yli, mikäli LR risteytetään ei autoflower-ominaisuutta omaavan lajikkeen kanssa.

Myös Ruderalis ja useat Ruderalis-pohjaiset lajikkeet ehtivät kukkia loppuun, mutta eivät sisällä vaikuttavia aineita juuri ollenkaan tai hyvin vähän. Ruderalista on käytetty yhtenä vanhempana ilmeisesti kaikissa alkuperäisissä autoflower lajikkeissa, joista nykyiset ovat lähtöisin (mm. mighty Mite - Lowryderin yksi sukujuurista, toinen on ruderalis).

Stuporsonic on nyt testeissä osoittanut pärjäävänsä Suomessa erinomaisesti, siemenistä suoraan laitettuna ei ole ilmeisesti vielä pahemmin kokemusta.
Suomessa ulkona kukkimaan ehtivät kannabislajikkeet ja risteytykset
Sekä joitakin lupaavia mahdollisuuksia.


LINKKEJÄ

Ulkokasvatukseen soveltuvia siemeniä tarjoavien siemenfirmojen osoitteita:
BC BUD - ulkolajikkeet
SENSI SEEDS -siementuottaja - ulkolajikkeet
dr chronic - siementen välitysliike
Emery Seeds siementen välitysliike - Paljon hyviä ulkolajikkeita
Sagarmatha Seeds - siementuottaja

Ulkokasvatusta käsitteleviä alueita eri forumeilla:
Sensi seedsin keskusteluforumi

Muuta
Cannabis Culture lehden artikkeli siementen kylvämisestä ilman taimikasvatusta

HUOM!
Siemenvälitysliikkeiden mainoslupauksiin kukitusajoista tai ominaisuuksista ei kannata sinisilmäisesti luottaa. Lajikkeen nimen alla on kukinta-aika, joka on on tuottajan ilmoitus ihanneoloissa tapahtuvan kukinnan kestosta, siihen pitää suhtautua siis varauksella, kunnes toisin todistetaan. Suomessa ulkona kukinta-ajat ovat pidempiä, jo johtuen runsaasta valon määrästä. Tähän yritetään kerätä kaikki ne lajikkeet ja risteytykset, millä on mahdollista, jollakin tavalla saada kukintoa Suomessa, sekä lisätietoja ja kokemuksia täältä pohjolasta


A


AFGANI #1
( Esikasvatus 2-3 kk * kukinta 45 - 60 pvä * loppukorkeus ? * Osittainen aikainen kukinta )

Perustietoa:
- Tausta: Afgani.
- Breederi : Sensi Seeds

Kommentit Suomeksi:
- Esikasvatus 2-3 kk sisällä, jolloin osa fenoista aloittaa kukinnan ulos viennin jälkeen kesä-heinäkuussa. Nämä valmistuvat syyskuun loppuun, loput eivät ehdi kuin aloittaa kukintansa. Siemenestä ei ehdi loppuun asti. Vaikka kyseessä onkin sisälle suositeltu lajike, on sitä käytetty monen ulkokasvin geeneissä aikaisen kukintansa vuoksi.

Siemenvälittäjän mainospuhe:
- Top Afghanis have been used for this variety. Characteristic are the big, dark Indica leaves, their strong aroma, sturdy stems and high yield. A must for the Indica connoisseur. At the 1994 Harvest Festival this new variety immediately seized the second place in the Indica category.

Ostopaikkoja sekä hinta:
Seedsdirect
- Hinta: 50e ( 15 siementä).

Sensi Seeds
- Hinta: €50 (15 siementä)

Linkkejä lajiketta koskien:
- Overgrow Strainguiden osio lajikkeesta


AFGANI
( Esikasvatus 2-3 kk * kukinta 45 - 60 pvä * loppukorkeus ? * Osittainen aikainen kukinta )

Perustietoa:
- Tausta: Afgani
- Breederi : Nirvana

Kommentit Suomeksi:
- Sama kuin Sensin Afgani, mutta luonnollisesti heikommilla geeneillä varustettuna.

Siementuottajan / välittäjän mainospuhe:
- Afghani is another popular plant staying low and bushy, with big leaves for soaking up the sun. Afghan is a fat flower producer. Good yields and very strong tough plant and can take most climates.

Ostopaikkoja sekä hinta:
Seedsdirect
- Hinta: €20 ( 10 siementä).

Linkkejä lajiketta koskien:
- http://www.overgrow.com/strainguide/Nirvana/Afghan/


ARTIC SUN
( Esikasvatus ? kk * kukinta 50-60 pvä * loppukorkeus ?)

Perustietoja:
- Tausta: ?
- Breederi: BC Bud Depot

Kommentit Suomeksi:
- Valmistuu kanadassa syyskuun alussa, joten vaatii Suomessa vähintään esikasvatuksen. Mahdollisesta aikaisesta kukinnasta ei ole vielä tietoa.

Siementuottajan / välittäjän kertomaa:
BC Arctic Sun is mostly sativa and characterized by its long and dense crystal ladened buds. It is both high yielding and extremely potent. The high is both physical
and cerebral in nature with a pungent smell and taste perfect for medical applications.

Ostopaikkoja sekä hinta:
BC Bud Depot
- Hinta: $75 (12 siementä)


B


BEAUTY AND THE BEAST
( Esikasvatus ? kk * kukinta 45-50 pvä * loppukorkeus ? * jonkinlainen aikainen kukinta)

Perustietoja:
- Tausta: Chemo x C99
- Breederi: BC Growers Assosiation

Kommentit Suomeksi:
- Omaa jonkinlaisen aikaisen kukinnan, ja erittäin! nopean kukinnan. Yritin etsiä, mistä noita saisi ostettua, mutta tuntuu että tuo BCGA olisi lopettanut toimintansa, ainakin tuolla nimellä. Eli voi olla aika vaikeaa saada näitä käsiinsä.

Siementuottaja / välittäjän kertomaa:
The production growers may want to look at this one, it should be a heavy early. Chemo's polyploid nature causes it to just blast off when flowering is initiated, it's mind blowing. Chemo bud is potent but lack's character. C99 improves the bud quality and the combination sports improved vigour.

Ostopaikkoja sekä hinta:
Cannabase
- Hinta: $60 (12 siementä)
- Ei varmaa saako noita enään mistään. Heavens Stairways myi aiemmin, mutta eivät myy enään.

Linkkejä lajikketta koskien:
Overgrown strainguideen lajikkeesta kirjoitettua

Risteytyksiä mm:
Beauty and the beast x Purple#1


BIG THC
( Esikasvatus ? kk * kukinta ? pvä * loppukorkeus ?)

Perustietoja:
- Tausta:
- Breederi: ?

Kommentit Suomeksi:
Tanskalainen risteytys, joka kasvuaikanaan huhtikuusta - syyskuuhun ehtii Tanskassa kukkia loppuun. Suomessa ei ehdi, ilman kuukauden-parin esikasvatusta.

Linkkejä lajiketta koskien:
http://www.overgrow.com/edge/showthread ... did=176097
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.p ... 52c594cfec


BIG MAC
( Esikasvatus ? kk * kukinta 50 pvä * loppukorkeus ?)
Perustietoja:
- Tausta: ?
- Breederi: Federation Seed Company

Kommentit suomeksi:
Ei tarkempaa tietoa, kuin että omaa lyhyen kukinnan.

Siementuottajan / välittäjän kertomaa:
Mostly indica. Beating out some very well strains and placing 2nd in the 2000 Nimbin Cup, Big Mac has since gained the reputation as being a contender. It's a massive producer, prized for it's potency.
Don't be disappointed by the rest. Try Big Mac and go home a winner.

Ostopaikkoja ja hinta:
http://www.emeryseeds.com/company-64.html
Hinta: 65$ (12 siementä)


BIDDY EARLY
( Esikasvatus ? kk * kukinta 50 pvä * loppukorkeus ?)

Perustietoja:
Tausta: Uros Warlock (Skunk Afgan) x Naaras Early Skunk F2 (Skunk#1 x Early Pearl)
Breederi: Magus Genetics

Kommentit Suomeksi:
Vaatii Suomessa pitkän esikasvatuksen. Kukinta saattaa syksyn ilmoista riippuen kestää liian kauan Suomen oloihin eli. n.100pvä.

Siementuottajan / välittäjän kertomaa:
Magus Genetics
Winner of the second prize at the High Times Canabis Cup 2003 in the Sativa category.

The Biddy Early is our first outdoor variety, but in our opinion already one of the best ever. It will grow out to a classical Sativa Xmas tree with a height of approximately 1.8 to 2 meters. Because of its early flowering and maturation, it's very well suited for open field cultivation in Holland, and area's with a similar climate. Of course it's also possible to grow the Biddy Early with great results indoors under lights, but remaining mothers in a vegetative stage for a prolonged period, can be difficult, and in some cases even impossible.

The majority of the plants will form red and purple colours if exposed to low temperatures, yet with some variation in the location and intensity of the discoloration. It has a sweet candy aroma and a powerful high, not recommended as a "day-time smoke", but still mild enough not to be considered a "party killer".

Outdoor (1)
* Sowing date: May
* Harvest date: Sept/Oct
* Yield: medium/good (approx. 300 gr. pp)

Ostopaikkoja sekä hinta
http://www.cannabis-seeds.co.uk/product ... uct_id/488
- Hinta: £57.99


BLACK MAMBA

Breederi: ?
Kukitusaika: ?
Alkuperä: äBlack Domina x Blue bubblejuice


BLUEBERRY
http://www.bcbudonline.com/seed_packs.p ... or/Outdoor
BC Blueberry is a mostly Indica strain, that dates back to the late 1970's in British Columbia. A large producer under optimum conditions, this dense and stout plant with red, purple and finally blue hues usually cures to a lavender blue. The finished product has a very fruity aroma and taste of blueberry.
Valmistuu BC:ssä syyskuun puolivälissä.
Hinta: 60$ (12 siementä)

http://www.emeryseeds.com/company-70.html
Breederi: DJ Shorts Delta 9 Collection
mostly indica. Developed from different new genetic lines, unique to Europe. Also Blue Velvet and Flo are developed from totally new genetics. These strains are the highest quality not been grown in Europe before. Mostly Indica (Indica/Sativa 80/20) dating to the late 1970 s. Large producer under optimum conditions. A dense and stout plant with red, purple and blue hues, usually cures to a lavender blue. Very fruity aroma and taste of blueberry. Produces a notable and pleasantly euphoric high. Highest quality and is very long lasting. Medium to large calyxes. "Blueberry" Long shelf-life, stores well over a long period.
Height 70-100 cm Flowering time 45 - 55 days
Hinta: 130$ (10 siementä)

BLUE BERRIES
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=416
Breeder : Black Label Seeds
Flowering Time : 7 - 9 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 64e.

Powerful Indica with a fresh aroma and a fruity taste. The tips are often a purple-blue colour and are very striking during the harvesting period. This strong hybrid has an extremely high yield


BLUE MOONSHINE
Jonkinlainen aikainen kukinta.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=37
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 56
Environment : Indoor
Origin : USA / Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 60e.

A super potent Blueberry indica, coated with a strong concentration of tall standing trichomes. This produces a long lasting very narcotic experience -body high blueberry. Short (80 cm) stout kush plants that produce dense, tight, rock hard nuggets of trichome coated bud. A true "hash-plant".

http://www.emeryseeds.com/company-70.html
Breederi: DJ Shorts Delta 9 Collection
mostly indica. The "Blue" version of the "White" family (White Widow, etc). A super potent blueberry Indica, coated with a strong concentration of tall standing trichomes. Produces a very narcotic experience - body high blueberry. Short, stout kush plants that produce dense, tight, rock hard nuggets of trichome coated bud. A true "hash plant".
Flowering time 45 - 55 days

BLUE THUNDER
http://www.high-land.co.uk/acatalog/sag ... seeds.html
Breederi: Sagarmatha Seeds.
äBlending the proven Blueberry and the famous Matanuska Tundra resulted in one of Sagarmatha's most important and flavourful hybrids. This giant produces large, tight, aromatic buds with an uplifting high. The blueberry is unmistakable to the tongue and expanding in the lungs.
Strain: Indica / Sativa (50/50)
Parentage: Blueberry & Matanuska Tundra
Planting: Indoor / Outdoor
Flowering: 60 Days / end Oct
Yield: 300-325g per sq m (dried, indoor)
Hinta: 39£ (10 siementä)


C


C 99

CARAMELLA
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=329
Breeder : Homegrown Fantaseeds
Flowering Time : 56-63
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10

This variety is a stable homogeneous, with big fat tops, long cola's with a lovely fresh caramel smell. This variety has been bred for the last 15 years with lots of success. This Indica/Sativa hybrid is crossed back and selected on taste and a high calyx/leaf ratio. Good yield, uplifting high, easy to grow and a lot of crystals, a beautiful plant.


CANNABIS RUDEALIS (100% AF)
http://www.cannabisculture.com/articles/3033.html

CHEMO
http://www.emeryseeds.com/company-64.html
mostly indica. Very strong with a hashy flavour, UBC Chemo was developed in the 1970's for cancer patients undergoing chemotherapy. Exhibiting characteristics of being a polyploid, woody stock and odd shaped leaves give the UBC Chemo
a bonsai-like appearance.
Recognized amongst the medical community as the best strain available for chronic pain and nausea.
Flowering time 63 days
Hinta: 65$ (12 siementä)


D


DURBAN POISON
- Kukkii jos kasvatetaan riittävän isoksi sisätiloissa ja tarpeeksi aikaisin ulos.

Seedsdirect
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=225
Breeder : African Seeds
Flowering Time : 56-70
Environment : Indoor,Outdoor
Origin : South Africa
Seeds Per Pack : 12
Hinta 35e.

Durban Poison - Outdoor / Indoor This strain is famous throughout the world. Non hybridized sativa. Not only confined to Natal, but grown widely across South Africa leading to variable quality. These seeds are selected only from experienced growers giving consistent 'kick ass' plants loaded with resin. Height 6 - 9 ft.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=234
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 60+
Environment : Outdoor
Origin : Africa / Holland
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 55e.

A very early strain from South Africa. Durban is a compact Sativa with a sweet aroma and an up high. One of the most reliable early outdoor varieties, it will produce chunky, solid buds even during the worst season. If you haven¦t tried Durban, you are missing out on one of the easiest-to-grow, highest-quality early varieties in the world

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=44
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 49-56
Environment : GreenHouse
Origin : South Africa / Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 32e. (fem 72e / 10kpl)

Imported from South Africa, produced in Holland. Exclusively inbred, never hybridized, 100% Sativa. Large long budleaves, buds are also large and long with lots of resin. A sweet licorice or anise flavour. "Up" high similar to Thai. High yields. Well suited for outcrossing with late bloomers to produce earlier flowering. Also does very well under artificial light.


DURBAN POISON x SKUNK#1
Risteyttäjä: Nirvana
Perimä: South African Durban Poison x Hollantilainen aikainen Skunk#1
- Kukkii pistokkaana, kun laitetaan keväällä aikaisin auringonvaloon.
- Ei omaa autofloweria, mutta kukkii aikaisin ja riittävän nopeasti, eikä palaa helposti vegeen.

http://www.nirvana-shop.com/durban-pois ... a32501ab91
Hinta: 15e (10 siementä)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=165
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 50-60
Environment : Indoor
Origin : USA / Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 20e.

Durban Poison seeds from South Africa were grown out to select a particularly vigourous male parent plant, which was then crossed with the best Skunk#1 clones to be found in Holland producing a manageable plant for indoor cultivation which finishes in 8 to 9 weeks. Mostly Sativa this Durban cross should give the discerning toker a seriously 'up' buzz.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=443
Breeder : High Quality Standard
Flowering Time : 8 - 10 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : South Africa and California
Seeds Per Pack : 11
Hinta: 24e.

Type: F1 hybrid
Composition: 12.5 % indica, 87.5% sativa
Flowering-Time: 8-10 weeks
Environment: Fit for inside, outside, and greenhouse cultivation
Appearance: The plant has long, sticky buds and many branches
Smell/Taste: High, soft taste
Height: Medium tall
Yield: 200-500 gr.
Harvest-Time: ± 10 October


DURBAN POISON AMAZING SPECIAL
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=445
Breeder : High Quality Standard
Flowering Time : 8 - 10 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : South Africa
Seeds Per Pack : 11
Hinta: 27e.

Type: Early, pure sativa
Composition: 100% sativa
Flowering-Time: 8-10 weeks
Environment: Fit for inside, outside, and greenhouse cultivation
Appearance: Durban Poison has large, tall flowers with a lot of resin
Smell/Taste: A sweet, liquory smell
Height: Tall
Yield: 200-500 gr.
Harvest-Time: ± 25 September
Notes: These seeds are recommended for inside and outside cultivation. Because of their early flowering property these seeds are well suited for outside cultivation


äDUTCH TREAT
äType: Early flowering mixed hybrid(Indica dominant)
Finishing time: Did not finish as of Sept 24 (some were close)
Mold resistant: ?
Yield: good
Size: medium-large
Uniformity: somewhat


DOLCE VITA
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=475
Breeder : Dutch Passion Feminised
Flowering Time : 8 - 9 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 100e.

Dolce Vita, is an F1-hybrid between two Sativas. They combined their renowned Power Plant, by using it's feminised pollen with an Isis female. In this variety the Isis characteristics are most outspoken. Very clear Sativa high, with subtle tast and aroma. Medium yield of hard crystallized bud. Allow 2 weeks of vegetative growth after the seedling has stabalized, then start flowering.


E


EARLY BUD
Voisi erinomaisen hyvin pärjätä Suomessa, mikäli väitteet pitävät edes joidenkin fenojen kohdalla paikkansa. Tästä saattaisi saada erinomaisen risteytyksen toisen osapuolen?

Plant type: Best suitable for outdoor growing.
Plant height: Medium- Indica/Sativa mix
Stoned or high?: Stoned- Indica Body Buzz
THC level: Medium 8-15%
Flowering Weeks: 8
Harvest Month: 8

http://www.nirvana-shop.com/early-bud-p ... a32501ab91
Hinta 15e (10 siementä)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=166
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 56
Environment : Indoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 20e.

The new and improved version of the Early Girl strain. Ready before the winter. This plant can grow up to 2 to 3 meters, loaded with shiny crystallized buds. Sativa Indica mix.


EARLY DURBAN
Esikasvatus 2kk? * kukinta 65pv? * loppupituus 200cm? * AF?-18/6?-2kk?)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=74
Breederi : Flying Dutchmen
Kukitusaika : 49-63
Alkuperä: Early Girl x Durban - South Africa / USA / Holland
Hinta: 25e (11 siementä)

Lots of branches with sticky buds, perfect for SCROG. Very strong high, both mentally and physically. Suitable for outdoors as well, and only 7 to 9 weeks flowering inside.


EARLY SPECIAL
( Esikasvatus 2-3kk * kukinta 60-100pvä * loppukorkeus ? * AF-18/6-2kk )
- 2003 kesällä hamppuforumilla hypetetty lajike, jota monet yrittivät kasvattaa ymmärtämättä esikasvatuksen vaatimusta. Siemenistä ei ehtinyt tulla kuin esikukintoa syksyllä, taimina ulosviedyt tuottivat paljon kukintoa joka kuitenkin ollut vaikutukseltaan hyvin mietoa. Kukkii aikaisin, eli mahdollinen, joskin hankala kehityslinja jollekin ulkoristeytykselle Suomen oloihin.
- Satoa tullut runsaasti, mutta toiminut huonosti.
- Supernihkeä ja epävakaa, jotkut ollut kuitenkin ihan lupaavia.

EARLY GIRL
( Esikasvatus 1kk * kukinta 60-100pvä * loppukorkeus n.200cm * AF-18/6-1kk )
Kasvatus vähintään 1kk ennen ulos viemistä.
- Ensimmäisiä risteytyksiä, jotka hyvän thc pitoisuutensa lisäksi, pystyy tuottamaan kukkaa Suomessa pienellä vaivalla.
- Yksi Sensi Seedsin nopeimmin valmistuvista indicoista. Erittäin vahvaa, keskisatoista kukkaa, jossa hasiksenomainen maku ja tuoksu. Kompaktin kokoinen kasvi (ulkona 150-200cm) kasvattaa yleensä yhden pääkukintoryppään.
- Valmistuu ulkona syyskuun puolivälissä, mikäli on esikasvatettu sisällä vähintään 15cm ja laitettu ulos toukokuun lopussa-kesäkuun alussa.
- Eri siemenyrityksiltä löytyy eri versioita Early Girlistä, joten niiden väliset ominaisuudet eroavat hieman toisistaan.

Risteytykset mm:
Jeppis Girl (80-100% AF) (kts. lisätietoja ko. kohdasta.)
Early Durban
Early Girl x Durban. (100% AF)
Sativa Slang (sativa seedsbank) (100% AF)

http://www.nirvana-shop.com/early-girl- ... a32501ab91
Breederi: Nirvana
Hinta: 15e (10 siementä)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=235
Breederi : Sensi Seeds
Hinta: 55e (15 siementä).

http://www.sensiseeds.com/ml/shop.asp?M ... &PluNr=239
Breederi: Sensi Seeds
Hinta: 55e (15 siementä).

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=167
Breederi : Nirvana Seeds Standard
Hinta: 20e (10 siementä).

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=214
Breederi : Homegrown Fantaseeds
Hinta:25e (10 siementä).

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=452
Breederi : High Quality Standard
Hinta: 41e. (11 siementä)

This is a mostly Indica variety, one of the earliest in this collection. Very potent, medium yield, with a hashy taste and aroma. These compact plants will tend to grow to one main stem. An ideal choice for your balcony!
Ready before the winter. This plant can grow up to 2 to 3 meters, loaded with shiny crystallized buds. Sativa Indica mix.

Indica X Sativa mix: This plant will start to flower, usually within 8 weeks without the need for less hours of sunlight, so you're sure of a harvest, not much smell but some tight buds and a nice layer of THC make this plant a good choice for the discreet outdoor gardener.


EARLY PEARL
(Esikasvatus 2kk * kukinta 60-100pv * loppupituus 300cm * AF-18/6-2kk )
- Pitkän päivän kasvi, eli aloittaa Kukinnan valojaksosta riippumatta n.2 kk ikäisenä, mutta juuritilan loppumisella, niukalla kastelulla yms. voidaan kukinta saada käyntiin aiemminkin. Ei ehdi siemenestä kukkaan Suomen kesässä, esikasvatuksella helposti. Hyvän aikaisen risteytyksen toinen osapuoli.
- Sensi Seeds. Vahvatuoksuinen, nopeasti kasvava, nopeasti ja tehokkasti haarautuva, ei kuitenkaan ilman latvomista puskamaiseksi kasvava kasvi, jossa sativan kaltaiset kasvuominaisuudet. Isot pitkäsormiset lehdet. Kestää hyvin hometta, huonoinakin aikoina. Kasvaa ulkona siemenestä laitettuna 200-300cm. Ja valmistuu syyskuun lopussa, mikäli esikasvatettu sisällä.

Sensi Seedsin siemenistä aloittaessa eteläisessä Suomessa kaikki fenot ehtivät toukokuussa suoraan ulos kylvetyissä siemenissä heinä-elokuun aikana aloittaa kukinnan, muttei ehdi kukkia kovin kauan, eli kukinta-ajaksi jää 1-2kk, sillä lajike on kuitenkin sativa, ja tarvitsee kukanmuodostukseen ulkona fenosta ja olosuhteista riippuen 60-100 päivää. Taimet kannattaakin esikasvattaa sisätiloissa, siemenistä aloitettaessa maaliskuun lopusta idätys. Alkukesän ilmoista riippuen taimet viedään ulos Toukokuun lopussa - kesäkuun alussa, jolloin ne ovat esikasvatuksessa saamasta hoidosta riippuen noin 45-75cm korkeita. Pistokkaat ovat valmiiksi sukukypsiä, joten niille riittää muutaman viikon esikasvatus ja karaistus ennen ulosvientiä. Näin toimien early pearl ehtii kukkia loppuun tai lähes loppuun Suomen kesässä. Kukinta alkaa nopeimmilla viikkoa ennen juhannusta ja lopuilla kesäkuun loppuun mennessä. Kukinta poimitaan syksyn sateista riippuen mahdollisimman myöhään tai syyskuun aikana.

Hyviä ominaisuuksia:
+ Iso 150-300cm.
+ Aloittaa kukinnan juhannuksen jälkeen - kesäkuun loppuun mennessä, mikäli on 2 kk esikasvatettu
+ Nopea kukinnan alkaminen 12/12 valojaksoon vaihdettaessa, eikä siirry helposti takaisin vegeen.
+ Hyvä, vahva sativa pilvi
+ Homeenkesto
+ Monenlaisissa sää, vesi, ravinto, valo-olosuhteissa pärjäävä.
+ Helppo kasvattaa.

Huonoja ominaisuuksia:
- Pitkä esikasvatusvaatimus.
- Pitkä kukinnan kesto (ulkona 60 - 100 päivää)
- Pieni, keskeneräinen kukkasato siemenistä laitettaessa.


http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=236
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 60+
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 55e.

http://www.sensiseeds.com/ml/shop.asp?M ... &PluNr=336
Hinta: 55e.

Early Pearl has always been one the popular outdoor varieties. Wonderfully sweet and resinous, the plants have a mostly Sativa dominated growth pattern, with excellent potency. Very mold resistant, even during the worst season.


EARLY RISER
( Esikasvatus 2kk * kukinta 65pv * loppupituus ? * AF-18/6-2kk )
Ei ilmeisesti ehdi kukkia loppuun suomessa siemenestä laitettaessa, esikasvatettuna helposti.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=105
Breeder : Sagarmatha Seeds
Flowering Time : 65 days
Environment : Outdoor
Origin : USA / Holland
Hinta: 40e. (10 siementä)

Early Riser is our first variety especially developed for outdoor production in northern climates. Several generations of select breeding - choosing individuals with the shortest flowering period combined with the highest density of cannabinoidal resin - have produced a wonderful example of botanical wizardry


EARLY MIGHTY MITE (AF)
Kukaan ei ainakaan julkisesti ole kokeillut tätä lajiketta Suomen oloissa. Mahdollisuuksia olisi pärjätä, ainakin parin lehtiparin esikasvatuksella ja hyvällä paikalla.


EARLY MISTY
(Esikasvatus 1kk * kukinta 55pv * loppukorkeus ? * AF-18/6-55pv)
Kesällä 2005 hamppuforumilla eräällä henkilöllä oli Nirvanalta tilatut, Toukokuun ensimmäisenä päivänä sisällä idätetyt ja 21.5 (esikasvatus 3vko) ulos viedyt kasvit kukkivat kaikki 30.6, eli vaativat ilmeisesti vajaan parin kuukauden iän ja 18/6 valojakson, jota eteläsuomessa on juhannuksen jälkeen. Pohjoisessa myöhemmin. Mahdollisuudet kukkia loppuun Suomessa tuolla tavalla esikasvatettuna. Parempi olisi varmaankin laittaa itämään aiemmin ja viedä ulos myöhemmin, jolloin kasvista voisi muodostua todella iso.

http://www.nirvana-shop.com/early-misty ... a32501ab91
Breederi: Nirvana
Hinta: 15e (10 siementä)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=168
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 49-53
Hinta: 20e (10 siementä).

An early version of our Widow sister Misty.


EARLY WONDER SKUNK (AF)
äBreeder: Solar Warrior Seeds
Type: autoflowering mixed hybrid
Finishing time: early august - mid sept (some need longer)
Mold resistant: i grew in a GH so rain on buds + mold was hard to get
Yield: on my 13" - 8 grams. 3 foot - 25 grams. and my 5.5 foot still needs time to finish but probably 2 ounces
Size:
Uniformity: not very stable strain but some plants purpled and is great smoke and nice buds.

EARLY QUEEN
Autoflower 6-8 vkon kohdalla.
äSince the beginning of the 1990's, this three way mr nice hybrid has earnt acclaim in the cultivators' world. It is quick to finish both indoors and outdoors and Mr Nice Early Queen is therefore, perfect for cold climate countries in the northern hemisphere.

The flowering cycle is expected to be between 6-8 weeks with indoor cultivation. Expect a mr nice harvest time in the northern hemisphere as early as September and in the southern hemisphere by March. The yields will surprise the victims.

The genetic composition of this mr nice breed stems from early Californian blends mixed with a touch of Mexican. Basically Early Pearl x Early Girl x Super Skunk is the 3 way parentage. Expect a mr nice yield of between 600 - 650 grams per m2. So, ignor Cultivator, enjoy your mr nice Early Queen and her fruits like a happy farmer should real early, real juicy, and the real thing.

Breederi: Mr Nice
http://www.high-land.co.uk/acatalog/mr-nice.html
Hinta: 29£

EB
Tanskalainen nopeasti kukkimaan lähtevä lajike.
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.p ... 52c594cfec


F


FIN420
Wanted x Lowryder (100% AF, risteytys Riva komik)


(FINOLA x PASSION#1) x PASSION#1
- Huhupuheena valmistui 15 viikossa?


(FINOLA x WHITE WIDOW) x PASSION#1
- Huhupuhe?


FIRST LADY
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=382
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 45 - 50 days
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 50e.

True to its name, this is one of the fastest flowering varieties available. These dominant Indica ladies will flower rapidly and grab your attention in the way that only a lady can. Originated in the high valleys near Mazar-I-Sharif, Chitral, and Kandahar, in Afghanistan and Pakistan; this indica cross will remind our older growers of the good old days when the first ladies were introduced in the western world. This strain is characterized by broad plants with short, woody stems and internodes, and large dark green leaves. Flowering: 45 - 50 days Height: 100-125 cm. Yield: up to 100 gr. Flowering in greenhouse: mid-October Yield in greenhouse: up to 500 gr.

FLO
Vaatii esikasvatuksen Suomessa. Mahdollinen aikainen kumppani johonkin risteytykseen. Kasvihuoneessa varmasti tällaisenaankin erittäin hyvä vaihtoehto.
mostly sativa. Sativa/Indica cross (60/40) Very Sativa phenotypic characteristics. Matures very early. Large, tight, spear-shaped buds, made up of small, densely packed purple calyxes. Taller and like to branch out. Indoors, buds are fully mature by the end of their sixth week. Outdoors, super producer when multi-harvested over a period of time. First buds are ripe about third week of September. About every ten days, new buds form - harvested through the end of November, conditions permitting. Ideal for greenhouse production. Motivational high - quite unique. Flavour is like Nepalese Temple Hash. Pleasant and enjoyable experience.
Height 100 cm Flowering time 55-60 days
http://www.emeryseeds.com/company-70.html
Hinta: 120$ (10 siementä)


G


GUERRILLAS GUSTO
Vaatii 1-2kk esikasvatuksen sisällä ennen ulosvientiä kesäkuun alussa, jotta ehtisi kukkia. Kokemusta Suomesta ei ole muuta kuin ettei ehdi ainakaan suoraan siemenestä lähtien.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=385
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 50 - 70 days
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 25e.

http://www.sensiseeds.com/ml/shop.asp?M ... PluNr=2319
Hinta: 25e.

This outdoor strain tested in northern Spain was brought to us as a thank-you from one of our customers. After playing with the plants for some time we managed to produce this guerrilla grower's Indica. A good choice for the first time outdoor grower, as the harvest time allows us to have the crop in before the end of september. Nice sweet flowers build into good sized buds. Finishing: mid September Height: 200-300 cm. Yield: up to 250 gr. Best choice for beginners


GUERRILLA GOLD (AF)
Breeder: Breederbrad
äType:Autoflowering and early flowering mixed hybrid
Finishing time: Aug 15 - Sep 7
Mold resistant: ?
Yield: medium
Size: small-medium
Uniformity: somewhat
Potency: 8 to 9 out of 10


H


HAZE
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=369
Breeder : Sativa Seedbank Standard
Flowering Time : 70-85 days
Environment : Indoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 32e.

This plant originally came from California. It is a pure sativa plant that flowers long. The plant has thin gold bronze coloured buds. The yield is a bit low but the almost psycadelic high is very unique. A special treat for the connoisseur. Flowering time 70-85 days Inside cultivation Sativa Yield: 500 gram per m2

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=171
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 63-84
Environment : GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 20e.

Traditional sativa, the base of many Dutch strains. Long flowering and fluffy buds but an intense rushing high results.


HOLLANDS HOPE
(osittainen 100% AF * 24/7)(esikasvatus 1kk * kukinta 60pv * AF-18/6 * AF-24/7 * 1kk)
- Jotkut urokset lähtevät kukkimaan 24/7 valossa.

Risteytyksistä ainakin
- F2 trihybridi Fem (HH x SK#1) x kuitu (75% autoflower?)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=413
Breeder : Black Label Seeds
Flowering Time : 7 - 8 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 30e

Hollands Hope was developed in the eighties and is still one of the best varieties for outdoor cultivation. An Indica that is resistant to fungus and that provides a very strong high.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=50
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 56-63
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 27e.

One of the first Dutch Outdoor strains, grown in Holland since the early eighties. A heavy Indica variety with a knock-out stoned. Very mold resistant. Recommended.


HOLLANDS HOOP
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=174
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 56
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 20e.

Outdoor ,indica sativa mix,afghan with skunk,ideal for outdoor for cold climate and short summers,strong plant with good yield.


HOMEGROWN PURPLE
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=97
Breeder : Homegrown Fantaseeds
Flowering Time : 56 days
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 25e.

Purple colored buds, wonderful magical fragrance, lots of THC, fast growing and early flowering make this an ideal outdoor choice, lots of purple buds with a nice mellow high to remind you of summertime. Grows very quickly, not suitable for indoors. This a very unique plant, grows like a typical indica with sativa influence, that's noticeable in the high when smoking it.


HURON (AF)
Omaa kyllä autoflowerin, mutta vaatii pitkän kukitusajan. Esikasvatettava sisällä, jotta ehtisi valmistua loppuun.
Breeder: Dr. Greenthumb
äType: Autoflowering
Finishing time: Late September
Mold resistant: Yes
Yield: 25-50 grams
Size: 1 meter
Uniformity: fairly uniform
Potency: 5/10
Rating: 0


J


JAMAICAN PEARL (100% AF?)
- Jamaican Sativa x Early Pearl

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=247
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 60-65
Environment : Outdoor
Origin : Jamaica / Holland
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 55e.

The Jamaican Marley's Collie did a'stonish' everybody on the Dutch Highlife cup of 1999 and was certainly one of the reasons for winning the big super cup this year. The Sativa sweetness and characteristic high of the plant was greatly appreciated by the judges. The same mother was used to realize this sweet outdoor hybrid between the jamaican and our best Early Pearl. Early sweet and mold resistance are some of the remarkable qualities of this new outdoor hybrid. Finishing: October 1 Height: 2-3 m. Yield: up to 400 gr.


JEPPIS GIRL (100% AF?)
Early Girl x Koivulahden kotiheinä.

https://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=15968
https://www.hamppu.net/forum/viewtopic. ... ht=#170830

Hamppuforumilta keskustelua aiheesta ->
Jeppisgirlin toinen osa on ainakin Early Girliä ja toinen on lähes jo urbaani legenda "koivulahden kotiheinä". KKH:n on jalostanut tuttuni mukaan joku kasvitieteestä enemmän tietävä henkilö koivulahdessa n. 15-25 vuotta sitten (1980-1990. Hän jalosti sen nimenomaan ulkolajikkeeksi, usean vuoden työskentelyn jälkeen. Varmaa tietoa KKH:n lajikkeista minulla ei kyllä ole, mutta spekulointihan on mukavaa. Wink Kivulahti paikkakuntana sijaitsee n. 10 km vaasasta ja noin 50 - 70 km pietarsaaresta. Mutta koivulahdessa ei kasva kuitenkaan KKH:ta villinä, vaan joku muu henkilö on sen sitten jalostanut early girl:iin josta syntyi genuine Jeppis Girl. Jeppis Girl:iä leviteltiin ympäri pietarsaarta ka se kasvoi villinä monta vuotta ympäri pietarsaarta. Poliiseilla oli paljo ongelmia jeppis girlin kanssa, mutta saivat kytkettyä suurimman osan jeppiksistä n. 15 vuotta sitten.
Mutta kyllä varmasti hyvällä onnella voi vielä löytyä alkuperäistä jeppistä pietarsaaresta, mutta siitä minulla ei ole varmuutta.

Puhdasta Koivulahden Kotiheinää on varmaan jo mahdoton saada, mutta vanhoja siemeniä on vielä muutamalla ihmisellä jäljellä, joita tunnen tasan yhden. Mutta siemenet ovat jo yli 10v. vanhoja joten ne tuskin toimivat.


Jeppis Girl risteytykset:

JEPPIS PEARL (AF)
Jeppis Girl x Early Pearl
- Kukkii , tästä lähtöisin, mm. Pekin Pehku.
- Vahvaa sativakukkaa.
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.p ... 52c594cfec

Jeppis Pearl risteytykset:

PEKIN PEHKU aka Rentun Rutku (AF)
- Jeppis Pearl x Jeppis Jou
- Kasvaa, kukkii jopa villiintyy satunnaisesti luon- nossa. (jalostus: Flying Finn jatkojalostus: Riva komik)
Liikkeellä olevien sukujuuret: äiti Jeppis Pearl x uros original Pekin pehku (jonka taustaa ei tiedä kukaan).

https://www.hamppu.net/forum/viewtopic. ... 726#182726
Lajikkeesta? kirjoitettua ->
PekinPehku rantautui hoteisiini (Flying Finn) muutama vuosi sitten kerätessäni hamppugeenejä Forumilaisilta. En ole aikeissa esitellä sen tuottajaa, koska olen luvannut pitää tämän tiedon itselläni. (Siementen alkuperäinen tuottaja esiintyi forumeilla nimimerkeillä AL tai anonyymi luuseri, Flying Finnille päätyneet siemenet oli toista sukupolvea - toim.huom.)

PekinPehkusta tekee mahtavan lajikkeen mm. se, että tuo lajike on todellinen Suomeen optimoitu, ulkona kukkiva straini. Siemenet joita liikkeelle lähti, olivat ne peräisin ulkosalla pölyttyneestä ja kasvaneesta kasvista.

PekinPehkun perimä tulee Jeppis Pearlista. Anonyymi Forumilainen on jatkojalostanut PP:n tästä lajikkeesta uusien sukupolvien ja takaisinristeytyksien avulla. Oman ymmärrykseni mukaan tässä työssä haettiin nimenomaan extra-vakautta niin kasvullisiin, kuin laadullisiinkin seikkoihin, PP:n kuuluisi mm. sietää hometta esivanhempiaan paremmin. Eli "Advanced JP, Sativa oriented"

PP on myös kuulemma "villiintynyt" niin, että sitä on tavattu edellisvuosien kasvatuspaikoilta itsekseen kasvamassa. Se on jo suoritus itsessään.

Eräitä omia tulevaisuuden projekteja tuleekin olemaan PP:n ja erään toisen fin-autoflower-strainin (ei LR, ei JP, ei JG, ei EG, ei DP..... Razz ) risteyttäminen ja vakauttaminen. Tuo mystinen kasvi kasvaa hyvin rotevaksi vähemmässäkin valossa, ja uskokaa tai älkää, myös uros ilmoitti itsestään esikukintavaiheessa.

ä30.6.2005 3:23 hamppuforum
siatsaamut? kirjoitti: Pekin pehku on tarkkaan ottaen Jeppispearl X Jeppisjoy. Jeppis pearl naaras, Jeppisjoy uros. Uros oli kovaa tekoa, kaadoin sen aivan juuresta kun olin kerännyt riittävästi siitepölyä talteen, silti se kasvoi kahdessa viikossa takaisin lähes metriseksi ja pölytti koko vieressä olevan Jeppis pearl puskan. Kaikki siemenet tulivat esikukinnoista, niitä kannattaakin Jeppiksen kanssa pölytellä jos haluaa kypsiä siemeniä. Onneksi kasvoi takaisin, muuten olisin todennäköisesti pölyttänyt vasta oikean kukinnan alussa, jolloin siemenet olisivat olleet aivan raakileita.

Jeppis pearl yksilö oli aivan erityisen hyvä ja kaikkein sativaisin yksilö, se alkoi myös kukkimaan ensimmäisenä, muttei aivan valmiiksi ehtinyt. Kukkaa tuli kuitenkin noin 70 grammaa, paino jäi vähäiseksi koska kukka oli vähän raakaa. Maistui mainiolle kyllä.

Miten se nyt menee, valikoitu Jeppis Pearl, joka on risteytetty takaisin Jeppisjoyhin... Tulikohan jaariteltua riittävästi :P

Risteytyksen jälkeen laji on edennyt kaksi sukupolvea, jälkimmäiset kaksi siemensatoa taisivat seota keskenään. Näitä sekalaisia kuitenkin annoin eteenpäin Flyin Finnille kahdessa erässä.

Tällä hetkellä tosiaan Low Ryderiä tulossa, aivan perus LR:tä, sitä isompaa fenoa, ainakin useimmat kasvavat melko komeasti ja kaksi naarasta kukkivat jo. Pölytän nuo molemmat ja toivotaan että saisin ensi vuodeksi hurjan paljon siemeniä, pääsisi sotkemaan pekin pehkua ryderiin. Kaverilla pitäisi olla hyvä satsi Pekin Pehkua nousemassa, toivottavasti nekin on iskussa!

Ja niin, tein uuden tunnuksen, vanha oli anonyymi luuseri, ja sillä nimellä on tässä risteytyksessä käytetystä Jeppis Pearl naaraasta kuviakin, en tosin itse löytänyt, eikun löysinpäs... jumalauta mikä hirviö se oli! http://www.overgrow.com/edge/gallery.ph ... &perpage=9 &folderid=&action=view&sortby=&in=3.jpg&s=c60f2cb07bd2edadbb2daeb21c186abd) Lähemmäs kolme metriä!


Pekin Pehku risteytykset:

PEKIN PEHKU x LOWRYDER (AF)
F2, fem, (100% autoflower)

JEPPIS JOU (AF)
Jeppis Girl x tuntematon Egyptiläinen

"Tästä ei sataa rossaa ole, mutta tuolla jossakin firmassa myydään lajiketta Jeppis Joy mutta se taitaa olla Early Wonder Skunk x Ruderalis Indica, eli ei sitä Pietarsaarelaista alkuperäistä jeppispohjaa" (Riva komik, hamppuforumilla).

Jeppis Jou risteytykset:

Jeppis? = (Rudealis x afgani) x Jeppis Jou (25% AF)
Risteyttäjä: anonyymi luuseri.
http://www.overgrow.com/edge/showthread ... did=295733
http://www.overgrow.com/edge/showthread ... ost3203481


JimboAF (100% AF?)
Risteyttäjä: Anonyymi Hamppuforumilainen (forumilla vuodesta 2003).
Perimä: Tuntematon 80 luvun puolessa välissä Suomeen tuotu tuntematon Indica x anonyymin forumilaisen white widow x Tuntematon Rudealis perimä.
Risteyttäjän kertomaa lajikkeesta:
Kukinta alkaa 10-11 viikon kohdalla ja kestää 9-10 viikkoa.
Tykkää lannoitteista, kestää kosteita oloja eli ei homehdu herkästi.
Tekee pieniä kukintoja, mutta paljon, hyvän "potkun" omaava kasvi.
Risteyspotentiaali hyvä (ainakin suomeen sopivat indica, ww sekä rudealis perimässä).
Korkeus 1-1,5 m
Risteytystä tehty Suomessa vuodesta 94 saakka.
Alkuperäisen jalostajan mukaan sisällä mukavasti haaroittuva kasvi, joka tekee myös ulkona kukintoa, joka ei helposti homehdu. Risteytys on myös todettu eri kasvattajien toimesta Suomeen ulos hyvin sopivaksi.

Useita erilaisia hybridejä on toteutettu tämän kanssa risteyttämällä Jimbo mm: psykedeliakukkaan, mr nice G13:sta, tanzanian magic;iin, juicy fruityyn, lowryderiin seka ainakin kaikkiin edellämainituista mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Uusimpia tiedossa olevia risteytyksiä on mm. JimboAF x BOG LSD (alkuperäisen risteyttäjän 2005 tekemänä).

Jimboa on ollut Suomessa liikkeellä ainakin kahtena eri versiona, joista ensimmäinen (Jimbo) ei ollut Suomeen vielä kovinkaan sopiva, eikä omannut kovinkaan suurta af-ominaisuutta. Uudempi versio eli JimboAF vaikuttaa erittäin lupaavalta sekä potentiaaliselta Suomen ulko-olosuhteisiin.


K


K2
Jonkinlainen aikaisin kukkiminen ilmeisesti olemassa. Risteytyksessä lowryderin kanssa on olemassa jonkinlainen autoflower määrä.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=177
Breeder : Nirvana Seeds Standard
Flowering Time : 56
Environment : Indoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 20e.

Good commercial plant with very high THC content. Looks like a snow storm hit the plant when finished well. 75% Indica, 25% Sativa

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=94
Breeder : Homegrown Fantaseeds
Flowering Time : 56 days
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta:30e.

It's the little sister of the White Widow Bio, short plant ideal for people with little space. Very soft taste and decent high. Grown very much by local growers, a perfect compromise between quality and yield. Strongly favored by Hydro growers. Very good yield.

K.C 33
Breederi: KC Brains
äindica/sativa. A Dutch strain, cultivated for years, we have crossed with Thai and Brazil male plants. The KC33 is further developed for outdoor growing, but is also indoor a Number 1. The buds are compact and have a lemon fresh taste and produce double THC.
Height 100 cm to 375 cm. Flowering time 6 to 9 weeks. Yield 130 gr. to 900 gr. Harvest outdoor End of Sept.


Hinta: 60$ (10 siementä)

KWIK KALI (AF?)
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=103
Breeder : Sagarmatha Seeds
Flowering Time : 55-70 days
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 90e

Kwik Kali is a new hybrid that combines our award-winning ŒWestern Winds' (Kali Mist) with the soon-to-be-legedary Stuporsonic, a super-fast flowering sativa. Kwik Kali has a shorter flowering period than Western Winds and provides a high celestial a(l)ttitude


L


LEDA UNO (AF)
Breederi: KC Brains
äIndica/sativa. Highlife Cup Winner '97 - '98. Leda Uno is a strain that can be used for indoor and outdoor growing. The parents of this strain are K.C. 33 and a secret Brazilian female, after that it was crossed with a K.C. 606 early flowering male crossed with LEDA. A superior plant with lemon characteristics.
Height 120 cm to 390 cm Flowering time 6 to 9 weeks Yield 125 gr to 800 gr. Harvest outdoor End of Sept

Hinta: 60$ (10 siementä)


LOWRYDER (100% AF)
http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=691
Kasvuaika 8-10vko siemenestä valmiiseen kukintoon.
Hinta: 29£ / 10 kpl

F1 RISTEYTYKSET
- Lowryder x Big THC (AF)
- Lowryder x Leda Uno (AF)

F2 RISTEYTYKSET
- Lowryder x Pekin Pehku (100% autoflower)


M


MANITOBA POISON (AF)
Tässä olisi paljon kehittämistä, mutta lupaavan tuntuinen risteytyskumppani jollekin.

Breeder: äGreat White North Seeds
Type:Autoflowering and Early flowering mixed hybrid(Sativa dominant)
Finishing time: Sept 15-25
Mold resistant: ?, but is frost resistant
http://www.emeryseeds.com/company-19.html
äindica/sativa. Very purple buds, 50/50 sativa/indica cross coming from pure south African seedlines. Good mold resistance. Height 4 feet Flowering time 6 to 7 weeks Yield 1/4 lb. Harvest outdoor Sept 1.
Hinta: 40$ (10 siementä).


MANGO
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=267
Breeder : Homegrown Fantaseeds
Flowering Time : 56
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 32e.

Mango is a 100% Indica crossbreed with a H#1 KC 33 and our Afghani. Real favorite amongst growers and smokers, beautiful plant to see and a smooth taste. Your fully aware that you have a real potent plant in your garden. Try this outside for something that will really impress your friends. One of the best tasting Outdoor strains.

Breederi: KC Brains
äThe parents are a K.C. SPECIAL SELECT with a K.C. 33 and an Afghani-like plant. This plant has extremely big buds, a great production and an early harvest.
Height 90 cm to 230 cm. Flowering time 6 to 9 weeks. Yield 150 gr. to 800 gr. Harvest outdoor End of Sept to mid Oct.
Hinta: 60$ (10 siementä)MANTANUSKA TUNDRA
Suomessa varmasti esikasvatettuna hyvin pärjäävä aikainen lajike, jolla riittävän nopea kukituksen kesto.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=101
Breeder : Sagarmatha Seeds
Flowering Time : 45-50 days
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : USA / Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 100e

This variety brings back that majestic legendary marijuana from the great Alaskan Northland. Highly recommended by the best fishing and hiking guides in the Matanuska Valley.


MANTANUSKA MINT
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=142
Breeder : Sagarmatha Seeds
Flowering Time : 60 days
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 80e.

Our legendary Matanuska Tundra and Coffeeshop Grey Area's multi award- winning Grey Mist have been combined to create wonderfully delicious, aromatic flowers with a plethora of crystals. Unlike Matanuska Tundra, a plant that provides a creeper type stone, this girl comes on fast, with the exhalation of your first toke. Another rush comes on shortly after, giving the smoker a long lasting stone


MATANUSKA TUNDRA
Vaatii Suomen oloissa esikasvatuksen 4-7 lehtiparille asti, sen jälkeen viedään ulos .Korkeus 0,5-0,75 metriä. Kukinta-aika 60pv
http://www.highestseeds.com/en-us/dept_1.html
Hinta: 100e (10 siementä)


MATANUSKA MINT
Breeder: Sagarmatha Seeds
http://www.highestseeds.com/en-us/dept_1.html
Hinta: 80e (10 siementä)


MALAWI GOLD
Pitkän kukitusajan omaava, mutta ilmeisesti omaa jonkintasoisen aikaisen kukinnan.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=223
Breederi : African Seeds
Kukinta-aika : 70-112 days
Alkuperä : Malawi
Hinta: 47e (12 siementä)

Malawi Gold - Outdoor Famed by travelers across Africa for its potent 'up high' and mythical gold color. The sativa ganja tops are bound tightly in banana leaf and cured to form the well known Malawi 'cob'. High yields from big buds loaded with THC. These are wild seeds selected from some of the most learned cannabis growers in Malawi.


MIGHTY MITE (100% AF)
- 100% autoflower, käytännössä kaikkien autoflowerin omaavien risteytysten jonkinlainen esivanhempi.
- Lowryder mm. on. mighty mite x rudealis indica x joku?
- Aloittaa valojaksosta riippumattoman kukinnan 7-8 viikon kuluttua itämisestä.

BC's Mighty Mite

About this time, on British Columbia's Gulf islands, an outdoor grower was noticing that his October finishing strain always threw out a few plants that finished much earlier - by late July or early August. After several years of selections for this early flowering trait, the Mighty Mite strain was born.2 Mighty Mite effectively incorporated the auto-flowering trait, while retaining the habit and potency of its drug cultivar heritage.

For those in the know, Mighty Mite quickly became a popular outdoor strain for filling the traditional late summer drought in BC's pot market before the market was flooded with regular seasonal outdoor bud. Slowly, over the years, these genetics have spread further amongst underground pot growers and been used most successfully in hybridizations with more potent strains.

Aside from getting crops in before cops and other thieves can plunder them, these early plants have allowed growers to produce plants with much more commercial appeal than traditional Northern latitude outdoor marijuana.

Warm, dry summer weather with high light values allow buds to finish bright green and rock hard, making for better bag appeal. It is impossible to tell whether the many auto-flowering strains floating around all originated in the Mighty Mite family or are a result of many similar incidents, but it is certainly the most proven of all the auto-flowering strains. The fact that Mighty Mite is an inbred line and relatively true breeding for its auto-flowering trait would make it seem likely to have been a large contributor.

DJ Short has recently speculated that Ruderalis introductions into the
Viimeksi muokannut Cactaceae, 8.8.2005 22:11. Yhteensä muokattu 16 kertaa.

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 2.7.2005 6:49

PURPLE STAR
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=60
Breederi : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 42-49
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 30e.

Very strong and easy to grow purple variety (100% Indica). Very resinous, having a heavy perfumed aroma. The aroma is a little rough, but the variety is very high. About 50% of the plants turn purple. THC 5.7%, CBD 0.6%


PURPLE TOPS
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=451
Breeder : High Quality Standard
Flowering Time : 9 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 11
Hinta: 27e.

Type: Skunk
Composition: 100% indica
Flowering time: 9 weeks
Environment: fit for indoor, outdoor and greenhouse cultivation
Appearance: big firm plant with purple tops
Height: 100-250 cm
Yield: 500-500 gram
Smell/Taste: fresh taste
Harvest-Time: September
Because of their early flowering property these seeds are well suited for outside cultivation.


PURPLE#1
- Urokset kukkineet hyvin ilman esikasvatusta, ei omaa autofloweria vaan aikaisen kukinnan, mutta nopeista uroksista saattaisi saataisi saada hyvän risteytyksen Suomeen.


PURPLE FINN (100% AF?)
Sukujuuret: Nirvanan Purple power x ?
Myöhemmin hamppuforumin piipitys lisännyt autoflowerin Rudealiksella, jonka jälkeen ristetytetty NL & WW
Suomessa kehitetty ulkoilmalajike, joita aiottiin hollantiin myyntiin. Poliisi sulki liikkeen ennen siementen myyntiin pääsyä.
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.p ... 52c594cfec


PURPLE HIGH
Homegrown Fantaseeds
Original Dutch outdoor variety, strong plant. Almost all plants turn a rich purple, sticky with T.H.C. Very easy to grow, early finish. 100% Indica, unusually fragrant smell. Tastes a little rough, but delivers a clear and sharp high.
£19.99


PLUTON


R


RUDEALIS INDICA (25% AF)
Tarvitsee kasvattaa sisällä 30-50cm (4-8vko) ennen ulosvientiä lämpimimmillä ilmoilla kesäkuussa. Muuten ei ehdi kukkia loppuun.
10 siemenestä tulee 1,25 AF naarasta ja 1,25 AF urosta.
Tosin on raportoitu Sensin rudealiksen huonontuneesta autofloweroinnista, eli ilmeisesti suurin osa ei lähde automaattisesti kukkimaan.


http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=254
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 60+
Environment : Outdoor
Origin : Europe
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 14e.

The Ruderalis originates as a land race from Hungary and the Soviet Union. Ruderalis flowers not in relation to daylength like al other strains but to age. The Ruderalis Indica hybrid is a very early and short but also potent hybrid. The heavy Indica makes it more susceptible to mold then for example Early Pearl, Early Girl, Durban and Mexican. If you are lucky with a good autumn then this will be no problem and be ready to be suprised by its good (Indica) quality.


RUDEALIS SKUNK (50% AF)
Perimä: Kannabis Rudealis x Skunk
Risteyttäjä: Sensi Seeds.

- Sisäkasvatuksen aloitus huhtikuussa loisteputkien alla. Kesäkuussa siirto ulos.
- 50% kasveista lähtee kukkimaan ulkona 5-7 lehtiparin kohdalla, riippumatta valojaksosta, jolloin valmistuvat syyskuun alussa. Loput eivät ehdi joko aloittaa kukintaa tai eivät ehdi kunnolla kukkia Suomessa. Osa lähtee kukkimaan kuukauden vegen jälkeen. 10 siemenestä tulee keskimäätin 2,5 autoflower narttua, ja 2,5 autoflower urosta. (Suositellaan kasvatettavaksi sisällä ennen ulosvientiä)

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=255
Breeder : Sensi Seeds
Flowering Time : 60-70
Environment : Outdoor
Origin : Europe
Seeds Per Pack : 15
Hinta: 44e.

Ruderalis is an early-flowering variety that grows wild in parts of Eastern Europe and Russia. Early flowering characteristics of Ruderalis have been used to improve the outdoor performance of some of Sensi's best varieties. The advantage of a Ruderalis hybrid is that approx. 50% of the seedlings will begin flowering at the 5-7th internode, regardless of the photoperiod (finishing date Sept. 1). The other half of the seedlings will be much later (October).


S


SACRA FRASCA
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=474
Breeder : Dutch Passion Feminised
Flowering Time : 8 weeks
Environment : Indoor,Outdoor,GreenHouse
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 80e.

"Sacra Frasca" or "Holy Joint" is an F1-hybrid between Power Plant and Skunk Passion, both true-breeding varieties.

For the creation of this hybrid they used feminised Skunk Passion pollen to fertilize a female Power Plant. Therefore the features of Power Plant are most pronounced in this hybrid. Very potent, energetic, up high, caused by the hybrid vigor of combining two genetically very different Sativas. Sacra Frasca also gives very good yields in a greenhouse. The "open" Sativa growth pattern makes for a very mold resistant variety, with a respectable yield.


SATIVA SLANG (AF)
- Early Girl pohjainen lajike, jonka joku feno kukkii esikasvatettuna Suomessa nopeasti. Vahvaa kukkaa, nopea kukinto. Muut fenot vähemmän hyviä.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... cts_id=371
Breeder : Sativa Seedbank Standard
Flowering Time : 56-64
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 32e.

An updated version of early girl, this strain grows easily and doesn`t require much attention. The plant grows tall with big leaves. The buds are covered with cristals and have a fresh, fruity smell. Flowering time: 56-64 days Outside cultivation Sativa Yield: Appr. 400 till 800 grams per plant


SCHNAZZELEBERRY
Breeder: Chimera
äType: Mixed hybrid
Finishing time: 1st to 2nd week of October
Mold resistant: yes
Yield: above average
Size: large
Uniformity: fairly uniform
Potency: high to very high
Recommended by: Gründaum(54N - Europe)

http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=17
Flowering :45-55 days
12 seeds
Hinta: 36£

Spice of Lifes fantastic shiskaberry fathers beef up the yield of the odourific Dom. These plants branch well and fill in with potent gland laden flowers. Serious odour control is required for most individuals, especially late in flowering! Yields are above average


SHAMAN
(Esikasvatus 1-2kk * kukinta 55pv * loppukorkeus ? * AF-18/6-65pv)
- Kasvatus 1-2kk ennen ulos viemistä.

http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=61
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 56-63
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 22e.

This is our former variety Purple/Skunk. This variety is a hybrid (F1) of Purple #1 and an early Skunk. About 50% of the plants turn purple during flowering. 87.5% Sativa and 12.5% Indica. One lab's report on this variety was THC=13.7%, CBD=0.4%


SHADY LADY (AF?)
- Rudealis-afgan risteytys.


SHIT
äAn absolute classic and original Skunk/Afghani that has won many awards. It is a sure-bet for first time cultivators of interior, exterior, or glasshouse grown plants. The yield will be extremely substantial, with expectations between 550-650 grams per square metre. The finishing time will be within 45 days of the flowering's first appearance on the plant.

Expect harvest in late September to early October in the northern hemisphere and in the southern hemisphere by the end of April. A proven true breed since the 80's that changed the growers world. Also known as the original Skunk no. 1.

Breederi: Mr Nice
http://www.high-land.co.uk/acatalog/mr-nice.html
Hinta: 19£


SNOWWHITE
- Northern Lights x C99


STUPORSONIC (AF)
Suomessa kokeiltu ensimmäisen kerran 2004 kesällä, jolloin osa ehti kukkia melkein loppuun. On väitetty että tämä lajike pystyisi viihtymään Suomen kesässä jopa niin hyvin, että sillä olisi ainakin teoreettinen mahdollisuus villiintyä. Niin tai näin, lajike vaikuttaa yhdeltä lupaavimmista Suomen oloihin soveltuvista kasveista.

http://www.drchronic.com/products.asp?recnumber=227
Stuporsonic is our fastest flowering species as of yet. Given by Swedish growers, this plant has acclimatized herself to a short outdoor season. Because she is able to withstand a cold climate and limited flowering period, she performs remarkably
Type: sativa
Flowering time: 45 - 50 days indoors (early September outdoors)
Height: 1 meter indoors (1.5-2 meters outdoors)
Yield: 250 - 300 grams/m2
High: swirly stone
Taste: spicy
Hinta: 65£


SOLID BOTTOM


SWISS MISS
Parhaimmillaan sveitsissä, jossa yöt ovat pimeitä ja pimeä alkaa aiemmin kuin Suomessa. Vaatinee Suomessa vähintään 2kk esikasvatuksen, mikäli ehtii sittenkään kukkia, eli valojaksovaatimus saattaa olla 13/11 - 16/8? Tästä ei tarkempaa tietoa ole.
Rudealis hybridi. (early skunk x joku nepalilainen)
Kukkii 60-65 pvä.

http://www.nirvana-shop.com/swiss-miss- ... a32501ab91
Breederi: Nirvana
Hinta: 15e (10 siementä).


SWEET PURPLE
http://www.cannabis-seeds.co.uk/product ... uct_id/423
Paradise Seeds
A very strong rather tall plant with hues of purple and pink that taste like strawberries. She grows well indoors and is also perfectly adapted for outdoor growing in colder regions such as Holland or Great Britain. Her early flowering means you can harvest fat colas before the bad weather starts.

Harvest middle of October.

Flowering time: 56 - 60 days
Yield: 500 grams (outdoors)
Grow tip: When grown indoors, induce flowering early, after 7 - 10 days vegetative state.


T


TANZANIAN MAGIC


THAIHERER
Thai x Jack Herer
Joissakin fenoissa on ilmeisesti aikainen kukinta, joka aktivoituu 7-8 vko kuluttua istutuksesta ilman valojakson vaihtamista.


TRANCE
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=66
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=32 - fem-siemenet
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 49
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 27e. (fem. 60e / 10kpl)

Trance ½ Outdoor An upgrade of our former variety Skunk/Indica. With 100% Skunk seeds, itªs not possible to grow fully mature outdoor plants, because the seeds were selected for growing under artifical lights and greenhouse. Skunk was crossed with an early Indica, to let it mature sooner and to make the plant stronger for outdoor conditions. This is the F1 generation. It has come out as a very nice strain.


TWILIGHT
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=67
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=33 - fem-siemenet
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 49-56
Environment : Outdoor
Origin : Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 27e. (fem 60e / 10kpl)

Twilight is a Indica Cannabis strain suitable for the outdoor cannabis grower offering high yields up to 400g grams per plant. A beautiful purple variety with high yields and an Afghan taste. Twilight produces buds described as heavy and high and deliver an uplifting skunk high.


V


VOODOO
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=69
http://www.seedsdirect.to/product_info. ... ucts_id=34 - fem-siemenet
Breeder : Dutch Passion Standard
Flowering Time : 49
Environment : GreenHouse
Origin : Thailand / Holland
Seeds Per Pack : 10
Hinta: 32e. (fem. 75e / 10kpl)

Voodoo was developed as a green strain, from Thai parents in 1997. The Thai parents have been grown in Holland for years already. A very strong plant with long thick buds. Has a Thai aroma and a clear, fresh smell. Sativa high, very productive. One lab's report on t his variety was THC=8.2%, CBD < 0.1%, S/T=11.0%


W


WANTED (AF?)
Suomessa tehty risteytys, jota alkuperäisenä ei taida pahemmin olla liikkeellä enään. Ensimmäisen sukupolven ulkoristeytyksiä Suomen olosuhteisiin.

Risteytyksiä:
Wanted x Lowryder = Fin420 (AF, risteytys: Riva komik)


WILLIAMS WONDER (AF)
Yksi lowryderin vanhemmista.


WONDERBERRY
Vaatii 1-2kk esikasvatuksen sisällä, kukinta-aika 60pv.
Sukujuuret: Bubbleberry x Willams Wonder
Breederi: Sagarmatha Seeds
http://www.highestseeds.com/en-us/dept_1.html
Hinta: 55e (10 siementä)


Y


YUMBOLT (AF)
Vaatii 1-2 kk esikasvatuksen sisällä. Kukinta-aika 60pv.
Breederi: Sagarmatha Seeds
http://www.highestseeds.com/en-us/dept_1.html

Hinta: 70e (10 siementä)
Viimeksi muokannut Cactaceae, 2.7.2005 17:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 2.7.2005 11:53

riva komik kirjoitti:Hienoa työtä! (:

Hivenen haluan sanoa. (:

Rentun Rutku ei ole pekin pehku, RR on Lowryder x Pekin Pehku risteytys toisessa polvessa, josta ei tietoa autoflower ominaisuuden prosentti määrästä.

Sensin afghan on aikas skakkelia, kukinta vie pitkään, eikä ala kuin vasta 12/12 rytmissä ollessaan 1-2vk
Early riser on aika myrkky verrattavissa afghaniin kukinnan muodostumisessa.
Mighty Mite® - Bonhomme's Seedbank on kakkelia myös sellaisenaa, erittäin pitkä kukinta, eikä aloita kukintaa ennenkuin 12/12 valojaksolla.
Lowryder x Leda uno ei vielä sellaisenaan ole Af, voihan löytyä siitäkin yksilöitä jotka yllättävät mutta uskaltaisin sanoa suurimman osan miltein jokaisen yksilön (naaras) näyttävän sukupuolensa hyvissä ajoin kasvuvalaisulla, mutta kukinta ei välttämättä ota edistyäkseen kunnolla ede 18/6 rytmissä. Uusi risteytys tällä risteytyksellä Lowryderiin tuottaa AF kasveja.
Jeppis Pearlia myy jotkut firmat? taitaa olla tällöin Jeppis Joy = Early Wonder Skunk x Ruderalis Indica.
Fin 420 voisi poistaa kuten Wantedin sillä siemeniä on hyvin rajallinen määrä ihmisillä, lisäksi kyseessä on monihybridi, paketti saa jokaisella risteytys kerralla uuden emon tai isän mikä kukkii jollakin tapaa Suomen oloissa, tällöin myös nimi muuttuu. Fin 420 af prosentista ei tietoa, kuten ei Wantedinkaan.
Lowryder x Big THC on tähän asti ollut 100% af ja kait ensimmäisen F1 risteytyksen tehnyt nimesi sen Bigryderiksi.

Monet firmojen myymistä siemenistä jotka sisältävän tutun nimen esim. mighty mite, ovat aivan jotakin muuta kuin mitä osaisi odottaa.Kiitos Riva korjauksista ja täydennyksistä. Tuollaista keskustelua toivoisin tämän aiheen ympärille muodostuvan, eli lisätietoja, vinkkejä, korjauksia, uusia lajikkeita - risteytyksiä jne.

Siemenfirmojen lupaukset eivät aina pidä paikkaansa edes niiden suurimmalle asiakas-alueelle, eli jenkkeihin ja eurooppaa (en tiedä muuten onko japanissa tai kiinassa kasvattaminen kuinka yleistä?) saati sitten meille tänne pohjoiseen.
Asutaan sen verran omalaatuisella leveysalueella, että muiden kokemuksia ei pahemmin pääse kuulemaan, vaan kaikki on kokeiltava itse. Samalla pohjoisella leveyspiirillä kun ei ole kuin Suomi, osa ruotsista, osa norjasta, siperia ja alaska, noin pääpiirteissään.

Mutta itse olen vasta harjoittelemassa ulkokasvatusta, niinkuin moni muukin, ulkokasvatuksen uudet tuulet, eli autoflowerit on uusinta uutta, ollaan kehityksen aallonharjalla. Kaikki Te jotka olette kasvatelleet ulkona, kokeilleet eri juttuja, tai tehneet omia risteytyksiä, ottakaa osaa, tehdään tästä topicista sellainen että seuraavien ulkokasvatussukupolvien ei tarvitse enään kokeilla niitä linnunsiemensekoituksia :P vaan pystyvät hankkimaan itselleen sellaisia geenejä ja siemeniä, joilla saadaan kukkaa Suomessa. Tämä ei ole mun topic, vaan kaikkien meidän jotka kasvatamme tai ehkä rupeamme kasvattamaan ulkona.

Suomalaiset on tällä hetkellä näköjään pidemmällä kuin alaskalaiset tai ruotsalaiset tai norjalaiset tai siperialaiset kasvattajakollegamme, ulkolajikkeiden jalostuksessa, meillä useampi lajike tuottaa kukkaa, ja lisää nopeita autoflower risteytyksiä on tulossa.

Edelliset kesät ja myös tämäkin kesä on ollut harjoittelua, ulkokasvatuksessa, ennustan että ensi vuonna rupeaa kasveja olemaan jo aika paljon tässä maassa pihalla :-) ja se on hyvä, kun ihmiset pystyvät kasvattamaan itse itselleen poltettavansa.
Viimeksi muokannut Cactaceae, 4.7.2005 15:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Pajasuo
Viestit: 442
Liittynyt: 12.11.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Pajasuo » 2.7.2005 13:27

No sen verran voin sanoa että Sensin Guerillas Gusto on nihkeä ainakin itselläni ollut nihkeä ja nirppanokkainen kasvi, mutta kukinto on erittäin hyvää ulkokasviksi.

Early Pearl on helppo ja nopeakasvuinen, siemenestä kasvatettaessa ei kerkiä kukkia kuin parit hassut karvat, mutta tämä vuosi on osoittanut että kunnon vegellä varustetun ulkokasvit alkavat kukkia keskikesällä, eli kerkiävät muodostaa ihan kivasti nuppua...

Ruderalis Indica on mennyt huonompaan suuntaan, autofloweroivia yksilöitä on yhä vähemmän. Entisaikaan sensin ruderalikset olivat vielä kukkivia, mutta nykyään aika useasta kasvista ei saa kuin lehteä, mikä tietenkin on jo sinällää onnistunut kasvatus. Mielestäni on aivan turhaa marinaa mitä ihmiset sanovat että ei saa kun lehteä jne jne. Siitä lehdestähän voi tehdä vaikka mitä, hasista, öljyä, leivoksia tai polttaa vaikka sellaisenaankin. Ihmisten arvostus tuohon alaan on ihmeellisen minimaalista. Kuitenkin se ulkona kasvattaminen on lähes ilmaista ja aika riskitöntä, joten siinä saa tavallaan ilmaista polttoa, niin miksi siihen ei kannata ryhtyä?

Lowryderiin kannattaa lisätä se että itsetuotetuissa siemenissä ilmenee jos jonkin näköistä kasvia tulitikkukokoisesta kolmilehtisen kautta sellaiseen joka ei alakaan kukkia kuin kaksi kuukautisena. Joint Dr.n siemenet sen sijaan ovat aika tasalaatuisia ja minimaalisia kasveja ei niissä niinkään tavata.(paljoa)

Stuporsonicin kohdalle kannattaa lisätä että se on erittäin varteenotettava vaihtoehto etelä-suomalaisille. Ruderalis Indica x Lowryderista kannattaa myös kesän kuluessa laittaa juttua, sillä näyttää siltä että useat kasvit ovat kuukauden iässä ja allekin sen näyttäneet sukupuolensa, eli näillä ehdoilla se kerkiäsi suomen kesässä.

PItkällä vegellä ollut Purple Power kerkisi kaverilla kukkia melkein loppuun asti 90-luvulla, joten siinäkin lienee ainesta.Ja sitten kannattaa lisätä OIKEIN ISOLLA ihan alkuun että nuo siemenpankkien löpinät ovat ihan scheissea, vain kokelemalla voi tietää, sillä nuo ovat todellakin keski-euroopassa tarkoitettu kasvamaan ja kun niisä puhutaa "northern-europe" nimellä niin se tarkoittaa saksa-tanska akselia.
Friend of the devil

Suora ryhti Suomen metsän, selkäranka talouden.

Avatar
Pot Head
Viestit: 267
Liittynyt: 29.11.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Pot Head » 2.7.2005 13:40

Nää Cactaceaen uudet "tieto" topicit on kyllä pirun hyödyllisiä ja jätkä on jaksanu nähdä vaivaa näitten eteen! Kyllä antaisin karmaa jos pystyisin! :yes:

Vieras

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.7.2005 13:49

Pajasuo kirjoitti:Stuporsonicin kohdalle kannattaa lisätä että se on erittäin varteenotettava vaihtoehto etelä-suomalaisille.

Tämän allekirjoitan, saattaisi jopa pystyä villiintymään, varsinkin nämä foorumilla pyörineet siemenet vaikuttavat autokukkivan aikasin. Tosin en tiedä miten hyvin tuo nopea (45-55d) kukkimisaika pätee ulkona, mutta alkoi ainakin kukkimaan kuukauden ikäisenä ja kesti suhteellisen hyvin toukokuun kylmyyttä.

Snoopy

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Snoopy » 2.7.2005 14:57

Wau! Tälläistä tietoa ja vielä suomenkielisenä :yes: Great work :guru:

Avatar
Supi
Viestit: 293
Liittynyt: 28.4.2005

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Supi » 2.7.2005 17:29

Nyt tulee eka nurina:

Eli pystytkö kertomaan mitään tästä ominaisuudesta, jossa kerran kukitukseen laitettu kasvi ei enää käännykään takaisin vegeen? Kutsuttakoon sitä vaikka semi Autofloweriksi. :)

Kuitenkin tätä esiintyy jossakin määrin joissakin lajikkeissa, vaikkei varmaankaan missään kovin yleisesti.


Mutta, hyvää työtä joka tapauksessa ja tarpeeseen tuli. Turha sanoakaan: Tämä jos mikä on Hupu ainesta.
Edit: Taidan olla sokea...
16/8 kasvit eivät palaa kukinnan alettua vegetaariseen tilaan niin helposti kuin 12/12 kasvit.
"Tunnen, kuinka minulle kasvaa kotkan siivet, niillä lennän päivässä maailman ympäri."
"Kas vain, hashish jo vaikuttaa. Levittäkää vain siipenne ja lentäkää huoleti, älkää pelätkö, ei teille tapahdu mitään."

-Monte-Criston kreivi

plerppi
Viestit: 309
Liittynyt: 29.11.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja plerppi » 4.7.2005 12:15

Ulkokasveista tulee siementä! Esikasvatetut, touko- ja kesäkuussa ulos viedyt LR ja LR-indica-risteytykset näyttävät jo poikkeuksetta kukkivan, reilusti turvonneita siemeniä ympäriinsä. Samoin pari ennen siirtoa kukkimaanpakotettua "tavallista" narttua jatkaa kukkimistaan ja tekee siementä näiden 50-100% lowrydereiden kanssa.

Kiehtovaa. Tavallaan odotin ettei se nyt näin helppoa olisi.

Klimatisointia varmaan auttaa, etten ole pahemmin multaa ja lannoitteita raahannut, ja taimet olen laittanut yhteen mättäiksi, vähän kilpailemaan keskenään. Osa on jäänyt surkeiksi luikuiksi isompiensa alle, mitään en ole harventanut vielä.

Jos nyt vain sujuu asiat, näiden jälkikasvusta valikoidaan talvella jatkuvassa valossa kukkivat hyvännäköiset nartut, ja sitten vielä yksi risteytys joko LR- tai stuporsonic-uroksiin.

Nuo pehkut ja pearlit kiinnostaisivat kanssa, mutta ehtiihän sitä. Pieni stealth-lajike pääsee kotiseudullani villiintymään paremmin rauhassa kuin joku joulukuusen kokoinen.

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 4.7.2005 12:20

Pot Head kirjoitti:Nää Cactaceaen uudet "tieto" topicit on kyllä pirun hyödyllisiä ja jätkä on jaksanu nähdä vaivaa näitten eteen! Kyllä antaisin karmaa jos pystyisin! :yes:


Offtopic, mutta kyllähän sä pystytkin mielestäni.

Pari typokorjailua, ihan sillä että haussa löytyy paremmin: se on Ruderalis, ei Rudealis ;) ja Jeppis Jou = Jeppis Joy.

Korjausta myös kesän aikana valmistumiseen: kyllä ns. normaalikesänä väitän, että Stuporsonic pystyy samaan kuin Lowryder, eli ihan siemenestä (vaikka en nyt tiedäkään kuinka moni ulkona siemenestä kasvattaa...) valmiiseen.

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 4.7.2005 15:51

Pajasuo kirjoitti:No sen verran voin sanoa että Sensin Guerillas Gusto on nihkeä ainakin itselläni ollut nihkeä ja nirppanokkainen kasvi, mutta kukinto on erittäin hyvää ulkokasviksi.

Early Pearl on helppo ja nopeakasvuinen, siemenestä kasvatettaessa ei kerkiä kukkia kuin parit hassut karvat, mutta tämä vuosi on osoittanut että kunnon vegellä varustetun ulkokasvit alkavat kukkia keskikesällä, eli kerkiävät muodostaa ihan kivasti nuppua...

Ruderalis Indica on mennyt huonompaan suuntaan, autofloweroivia yksilöitä on yhä vähemmän. Entisaikaan sensin ruderalikset olivat vielä kukkivia, mutta nykyään aika useasta kasvista ei saa kuin lehteä, mikä tietenkin on jo sinällää onnistunut kasvatus. Mielestäni on aivan turhaa marinaa mitä ihmiset sanovat että ei saa kun lehteä jne jne. Siitä lehdestähän voi tehdä vaikka mitä, hasista, öljyä, leivoksia tai polttaa vaikka sellaisenaankin. Ihmisten arvostus tuohon alaan on ihmeellisen minimaalista. Kuitenkin se ulkona kasvattaminen on lähes ilmaista ja aika riskitöntä, joten siinä saa tavallaan ilmaista polttoa, niin miksi siihen ei kannata ryhtyä?

Lowryderiin kannattaa lisätä se että itsetuotetuissa siemenissä ilmenee jos jonkin näköistä kasvia tulitikkukokoisesta kolmilehtisen kautta sellaiseen joka ei alakaan kukkia kuin kaksi kuukautisena. Joint Dr.n siemenet sen sijaan ovat aika tasalaatuisia ja minimaalisia kasveja ei niissä niinkään tavata.(paljoa)

Stuporsonicin kohdalle kannattaa lisätä että se on erittäin varteenotettava vaihtoehto etelä-suomalaisille. Ruderalis Indica x Lowryderista kannattaa myös kesän kuluessa laittaa juttua, sillä näyttää siltä että useat kasvit ovat kuukauden iässä ja allekin sen näyttäneet sukupuolensa, eli näillä ehdoilla se kerkiäsi suomen kesässä.

PItkällä vegellä ollut Purple Power kerkisi kaverilla kukkia melkein loppuun asti 90-luvulla, joten siinäkin lienee ainesta.Ja sitten kannattaa lisätä OIKEIN ISOLLA ihan alkuun että nuo siemenpankkien löpinät ovat ihan scheissea, vain kokelemalla voi tietää, sillä nuo ovat todellakin keski-euroopassa tarkoitettu kasvamaan ja kun niisä puhutaa "northern-europe" nimellä niin se tarkoittaa saksa-tanska akselia.Kiitti, hyvistä täydennyksistä.
Tätä listaa rupesin tekemään tosiaan itselleni, mutta kun se sitten ajan kuluessa vaan laajeni ja siihen rupesi tulemaan koko ajan enemmän hankalastikin löydettävissä olevaa tietoa, aattelin postittaa sen tänne, jotta oikea tieto päivittyisi vähän nopeammin.

Pot Head kirjoitti:Nää Cactaceaen uudet "tieto" topicit on kyllä pirun hyödyllisiä ja jätkä on jaksanu nähdä vaivaa näitten eteen! Kyllä antaisin karmaa jos pystyisin! :yes:


Haa, kiitos kovasti.


Snoopy kirjoitti:Wau! Tälläistä tietoa ja vielä suomenkielisenä :yes: Great work :guru:


Kiitos, ei tämä todellakaan ole vielä valmis. Itse lajikeluettelokin on erittäin keskeneräinen, muista asioista puhumattakaan.


Supi kirjoitti:Eli pystytkö kertomaan mitään tästä ominaisuudesta, jossa kerran kukitukseen laitettu kasvi ei enää käännykään takaisin vegeen? Kutsuttakoon sitä vaikka semi Autofloweriksi. :) Kuitenkin tätä esiintyy jossakin määrin joissakin lajikkeissa, vaikkei varmaankaan missään kovin yleisesti.
Mutta, hyvää työtä joka tapauksessa ja tarpeeseen tuli. Turha sanoakaan: Tämä jos mikä on Hupu ainesta.
-------------------
Edit: Taidan olla sokea...
16/8 kasvit eivät palaa kukinnan alettua vegetaariseen tilaan niin helposti kuin 12/12 kasvit.


Juu, kiitti. Tosiaan vielä vähän aikaa sitten luultiin että se on vain lajikekohtainen juttu, tuo miten ne kukkii tai miten ne juurtuu tai miten ne uudelleen vegettyy. Nyt tiedetään sen johtuvan erilaisista valojaksoista ja siitä että noiden kasvien geenit on erilaiset.


reijo hitler kirjoitti:Pari typokorjailua, ihan sillä että haussa löytyy paremmin: se on Ruderalis, ei Rudealis ;) ja Jeppis Jou = Jeppis Joy.

Korjausta myös kesän aikana valmistumiseen: kyllä ns. normaalikesänä väitän, että Stuporsonic pystyy samaan kuin Lowryder, eli ihan siemenestä (vaikka en nyt tiedäkään kuinka moni ulkona siemenestä kasvattaa...) valmiiseen.


Typoja yritän korjailla, mutta jotenkin forumin muokkausmahdollisuudet ovat vähän hankalat tällaisen ison postin muokkaamisessa. Wysiwyg kirjoitus/muokkaus ois kovasana. Mut juu, mä jopa luulin että tuo on rudealis, täytyypä korjata.

Stuporsonic näyttää todella lupaavalta, tosin nyt on vasta oikeastaan ensimmäinen kesä, jolloin tuota kunnolla täällä on päästy seuraamaan. Mä en noita käsiini saanut, joten en ole päässyt itse tutustumaan. Mutta mielenkiinnolla seuraan. Miten kauan noita sitten kasvatetaan pihalla? Kertokaa nyt faktoja, eli miten esikasvatus, kukinta jne.

Avatar
fishmask
Viestit: 353
Liittynyt: 8.8.2003

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja fishmask » 6.7.2005 19:01

Todella hienoa Cacta!
Mukavaa, että jollain on ollut aikaa ja kiinnostusta paneutua näihin juttuihin näin perusteellisesti.
Ehkä tällaiset topicit innostavat muitakin kirjoittamaan ja etsimään tietoa entistä aktiivisemmin. Itselleni nämä tietopläjäykset ovat olleet kyllä hyvin informatiivisia ja ovat ne pistäneet puhtia vähän kirjoittamiseenkin.

... Vaikka ei se kovin tiuhaa nyttenkään ole. :)

Hitsi, stupoa on ollut tuolla jemmassa muutama siemen enkä ole älynnyt pistää ulos. Voisi yrittää vaikka ensi kesäksi yrittää emon kasvattaa ja etsiä kunnollinen ulkokasvatuspaikka. Nykyinen paikka on niin pöheikköä, että sinne kestää rämpiä varmaan 15min, vaikka paikka on tuossa 200m päässä.

Hauska huomata, että Suomen kesässäkin pärjääviä lajikkeita on ilmaantunut LR:n rinnalle. Jalostustyötä on tehty ja tehdään, mutta niitä kunnon siemeniä pitäisi saada liikkeelle, niin että pentareet saataisiin rehottamaan. Ehkä tuo hampun villiinnyttäminen Suomen luontoon ei olekkaan jonkin ajan päästä niin utopistinen ajatus enää.

Pistäkää ihmiset topicci elämään, niin että saadaan paljon ja korrektia tietoa.
*suru on vain ilon sivutuote*

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Lista

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 14.7.2005 10:35

fishmask kirjoitti:Todella hienoa Cacta!
Mukavaa, että jollain on ollut aikaa ja kiinnostusta paneutua näihin juttuihin näin perusteellisesti.


Kiitos. Kyllä nämä Suomessa ulkona pärjäävät kasvit kiinnostaa ehkä eniten tällähetkellä. Ihanteellisintahan olisi ettei sisällä tarvitsisi kasvatella kuin taimia aina keväisin ulos vietäväksi. Sellaisia taimia jotka ehtivät kukkia loppuun ulkona.

fishmask kirjoitti:Pistäkää ihmiset topicci elämään, niin että saadaan paljon ja korrektia tietoa.


Tätä toivon myös itse, tällaisen pohjatyön jälkeen toivoisi jo että herättäisi edes jonkinlaista keskustelua asian ympäriltä ja siten saisi noita puuttuvia tietoja tuonne.

piipitys
Viestit: 194
Liittynyt: 23.9.2003

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja piipitys » 17.7.2005 2:50

Otetaankos tänne vastaan muitakin lajikkeita kuin "virallisia" risteytyksiä ja
statuksen saavuttaneita kotimaisia ???
Itsellä on 10-11 viikon ikäisenä kukkiva lajike, siemeniä jaettu muutamalle taholle.
Jotain positiivista palautetta on tullut, vaikka lajike sinänsä vielä työn alla.
Autoflower kotoisin jostain tuntemattomaksi jääneestä ruderaliksesta.
Jossain yhteydessä olen puhunut erinäisille tahoille early-juurista, mutta se
on sitä savuisen pään sekoittamaa epämääräistä muistelua ilman parempaa
sen hetkistä muistikuvaa mistä/mitä puhutaan/tapahtuu/missä ollaan/mikä maa.

Sheriffi
Viestit: 51
Liittynyt: 3.2.2005

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Sheriffi » 21.7.2005 21:17

cactaceae kirjoitti:Mutta siemenet ovat jo yli 10v. vanhoja joten ne tuskin toimivat.


Toi mua vähän ihmetyttää :think:

Vastahan täältä jostain luin että siemenet toimivat vaikka niillä olisikin ikää kymmeniä/satoja vuosia? Valaiskaa tietämätöntä...
Every time I plant a seed,
He said:

Avatar
Pot Head
Viestit: 267
Liittynyt: 29.11.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Pot Head » 21.7.2005 21:51

Se, että saako yli 10 vuotta vanhoja siiduja enään itään taitaa riippua aikas paljon siitä, että miten niitä on säilytetty ja onko ne pakastettu heti niiden kasvista keräämisen jälkeen. :roll:

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 21.7.2005 22:41

Sheriffi kirjoitti:
cactaceae kirjoitti:Mutta siemenet ovat jo yli 10v. vanhoja joten ne tuskin toimivat.


Toi mua vähän ihmetyttää :think:

Vastahan täältä jostain luin että siemenet toimivat vaikka niillä olisikin ikää kymmeniä/satoja vuosia? Valaiskaa tietämätöntä...Juu, itseasiassa tuo ei ollut mun kommentti, vaan jonkun muun. Tekstinpätkän jeppis-kohdassa mainitsinkin lainatuksi. Ehkä liian epäselvästi. Jouduin "vähän aikaa" hakemaan, että löysin tuon lainaamasi kohdan tekstistä :-)

Mut juu, niinkuin Pot Head tuossa sanoikin, niin kyllä tuo riippuu tuosta säilytyksestä ja 10 vuotta sitten ei vielä Suomessa tiedetty miten noita siemeniä pitäisi sitten säilyttää, joten ehkä ne eivät ole säilytetty ihan optimaalisesti? Eli jos ne on luonnonhelmassa parhaassa mahdollisessa säilytysolosuhteessa, niin jotkut siemenet voi säilyä vissiin vaikka tuhansia vuosia itämiskykyisinä - mutta samalla joku tunari voi tuhota itävyyden kokonaan huonolla säilytyksellä vaikkapa nyt tuossa 10 vuodessa?

Mutta jos pilkunviilaaminen jätettäisiin sikseen, niin mitä mieltä, Sheriffi, muuten olet tekstistä?

Avatar
Cactaceae
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 825
Liittynyt: 14.6.2004

Re: Aikaisin tai automaattisesti kukkivat lajikkeet - The Li

ViestiKirjoittaja Cactaceae » 23.7.2005 22:26

piipitys kirjoitti:Otetaankos tänne vastaan muitakin lajikkeita kuin "virallisia" risteytyksiä ja statuksen saavuttaneita kotimaisia ???


Otetaan, luonnollisesti. Tietysti olisi helpompaa ja kivempaa kertoa jostain risteytyksestä jonka tekijä edes itse tietäisi mistä se on peräisin. Mutta jos ei muista, niin ei muista. Onko tuosta esimerkiksi tullut jo kukkaa, minkälaisia kokemuksia tuon sun risteytyksen kasvattamisesta on, milloin rupesi kukkimaan, kauanko esikasvatettiin, jne.?

Miten muilla, kertokaa ihmeessä tämän kesän kokemuksista vaikkapa täällä, jotta saadaan tätä listausta eteenpäin oikean tiedon pohjalta, meitä Suomalaisia kasvattajia kun ei kovin montaa ole, ja tätä listaa ei voi tehdä kunnolliseksi ilman teidän apua.

UnNatuReal
Viestit: 510
Liittynyt: 23.2.2003

Re: Kaikki ulkona Suomessa kukkivat lajikkeet - lista

ViestiKirjoittaja UnNatuReal » 24.7.2005 0:18

Hyvä listaus, silmäilin jo ties kuinka monennen kerran ja huomasin Mighty Miten kohdalla että Lowryder olisi Mighty Mite x Rudealis Indica x joku?

Joint Doctorin kertomana Lowryderin geenit menee kutakuinkin: 50% Oasis (NL #2), 25% Williams Wonder (Afghan), 12,5% sativa ja 12,5% ruderalis.

Tuff Gong
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1119
Liittynyt: 15.1.2005

Re: Kaikki ulkona Suomessa kukkivat lajikkeet - lista

ViestiKirjoittaja Tuff Gong » 24.7.2005 17:59

UnNatuReal kirjoitti:Hyvä listaus, silmäilin jo ties kuinka monennen kerran ja huomasin Mighty Miten kohdalla että Lowryder olisi Mighty Mite x Rudealis Indica x joku?

Joint Doctorin kertomana Lowryderin geenit menee kutakuinkin: 50% Oasis (NL #2), 25% Williams Wonder (Afghan), 12,5% sativa ja 12,5% ruderalis.


Tuon kai voisi sanoa näinkin:

Oasis x (Williams wonder x Mighty mite) + monta sukupolvea vakautusta.

Tämä on pelkkä arvaus, huomioikaa se.

EDIT: Mahdollisesti vakautusta jo ww x mm-vaiheessa....? whu knows...
Epätotta on sanoa, että se ei ole, mikä on, tai että se on, mikä ei ole,
ja vastaavasti totta on sanoa sen olevan, mikä on, ja sen olevan olematta, mikä ei ole.

- Aristoteles


Palaa sivulle “Hamppulajikkeet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa