Kuva

Low Ryder ja siementen kypsyys

Vieras

Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 30.7.2005 18:46

Kauanko olette kukittaneet, jotta olette kypsiä siemeniä saaneet? Omani kesäkuuta edeltävällä viikolla ulos kun ensimmäiset lehdet sirkkalehtien jälkeen tulivat esiin (yksisormiset), ja kukkineet jo 4-5 viikkoa. Vieressä uros, lisäksi pölytin kolme viikkoa sitten vanhalla ryderin pölyllä. siementaskut eivät tunnu täyttyvän, budeistahan sitä ei pääse oikein puristelemaan, mutta vähän ontolta tuntuu. Karvat jo rusottaa, että ilmeisesti hedelmöitytty on. Siis annanko olla yliaikaa ja vaarannan polton siementen kustannuksella vai haenko pois heti kun pidemmät sateet alkaa? Hitto soikoon ;)

SSM

Tarhapöllö
Viestit: 432
Liittynyt: 19.4.2005

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Tarhapöllö » 30.7.2005 19:01

Hahhaa, mulla alko ratsastajat kukkia vasta nyt, saa nähdä kerkiääkö kukkia loppuun asti, ovat kuitenkin jo reippaasti yli kuukauden vanhoja.

Mutta, mutta. Itsellä pääsi toinen naars vähän pölyttymään ihan kukinnan alkuvaiheessa, ja kyllä sinne näyttää siemen kotia kehittyvän.

Se että vaarannatko polton simenten vuoksi riippuu ihan siitä, onko sulla stäässiä, sisäkasvatus välineet, ynm. Jos tulee paljon siemeniä, niin sitähän voi ensi kesänä pistää helvetin moiset projektit pystyyn.

tai sit voit käydä nirhaan ne ennen pahimpia sateita, ja saat kumminkin muutaman siemenen, jotka sitten talvella monistat sisällä.

Mut musta tuntuu, että tiesit jo tämän. :) Taitaa olla myöskin hiukkasen enemmän kokemusta kuin minulla, kun vasta ensimmäinen kasvatus on mulla käynnissä.

Mutta, ei, en tiedä kuinka kauan siement kypsyy, sori :) Kunhan kulutan aikaani.

E: Ja voihan sieltä koittaa leikata vaikka yhden siemenkodan, ja katsoa onko tumman ruskea vai vaalea?
Viimeksi muokannut Tarhapöllö, 30.7.2005 19:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 30.7.2005 20:57

ei vaan, että onko siemenet kypsiä jo... vaikka että onko kasvattaneiden low rydereissä paukahtaneet siementaskut auki, niin että siemenet näkyy, vai ovatko olleet ihan stealthina siellä budissa? ei jaksais leikkailla budia kun niistä leikkaus'arvista' se home lähtee aina. mutta että ei tässä mistään stashista ole väliks, aina sitä notkeana pysyy.

mulla on nimenomaan siemenprojekti päällä ja tää on se paras low ryder jota oon pölytelly pitkin kesää... kauhee homestressi vaan niin pakko kirjoittaa... Ei sillä, ei siellä mitään hometta ole näkynyt, että jos vaikka kaksi viikkoa olisi vielä ulkona.

edit: ainiin, en tee siemeniä sisällä, kaikki on tehtävä 'paikan päällä'... olen fanaattinen idealisti... ;)

SSM

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 30.7.2005 22:47

itel men siemen kodat keltasiks ku olivat valmiit, eli iha viittä vaille tippumist.

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.7.2005 2:07

Merle Allin kirjoitti:itel men siemen kodat keltasiks ku olivat valmiit, eli iha viittä vaille tippumist.


osaatko sanoa kauan oli ollut ulkona ja kauan kukkivat?

SSM

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 31.7.2005 10:04

ei ollu ulkona. aika lähelle sen 6viikkoo tais mennä.

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 6.8.2005 15:24

hyvältä näyttää, siemenet ovat turvonneet ja paukauttaneet siementaskut auki. paljon on tulossa, satoja. siemenet on vielä vihreitä, nyt kun sateet on taas kestetty, toivotaan että hellepäivät kypsyttää siemenet nopeasti.

osaako kukaan arvioida tuollaisen vihreän siemenen tarvitsemaa aikaa siihen että se on valmis poimittavaksi?

lajike siis sama low ryder... homeesta ei tietoakaan, kukka vaan turpoaa ja turpoaa, on se ihme kasvi!

SSM

Avatar
solmunen
Viestit: 80
Liittynyt: 17.5.2004

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja solmunen » 11.8.2005 9:05

(semmonen semi-offtopic)
Hittolainen. Oli tarkotus LowRydereistä just siementä saada aikaan, eikä sillä poltolla olis ollu niin väliä. Kävi kummiski niin, että yhestä paikasta hävis kaks komeeta nartturatsastajaa, jotenka kauheissa vainoissa kävin kaatamassa sitte kolmannenkin nartun, ettei sentään kaikki häviä. Olihan siinä kukan joukossa jo pieniä siemeniä, mutta ihan vihreitä ja pehmeitä. Iso osa karvoista oli ruskeita, mutta alapään karvat oli hyvin pitkälti valkoisia. Noh, toivottavasti noi sativat ei huku tonne. Ja olipahan sentään eka kasvatus, ja sai kuitenkin ihan hyvää kukkaa.

Vieras

Re: Low Ryder ja siementen kypsyys

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.8.2005 11:51

Nonni, 2 viikon sade oli saanut yhden kukinnon homehtumaan. Siemenet olivat enimmäkseen vielä vihreitä, keräsin ne kuitenkin talteen ja nyt kolmen päivän kuivattelun jälkeen ne ovatkin ottaneet oikeampaa väriä. Sinnikkäästi uskon oletukseeni ja ns. banaaniteoriaan, että siemenet jatkavat kypsymistä auringon valossa... Siellä siis kylpevät.

Jäljelle jäi 90% kasvia, siis ulos... Annan vaikka mädääntyä loppuun asti, siemenen tuotanto ajaa henkilökohtaisen nautinnon ohitse. Siemeniä on valtavasti, ne ovat suuria ja vielä aivan 99% kirkkaan vihreitä. Värin syynä saattaa olla maan suuri kasvulannoite pitoisuus, koska keräämisen jälkeen vihreä väri kuluu ilmeisesti siemenen kuoren koventamiseen, onko lienee siis tällainen kasvuravinne varasto, joka liian lannoittamisen takia on luonnottoman näyttävä, kun luonnossa ravinteiden pitäisi olla aika finaalissa jo. Tiedä häntä, odottelen vielä viikon, ehkä kaksi ja sitten alan seulomaan siemeniä kasvista. Pelkästä latvan kukinnosta keräsin noin 100 siementä, joista useimmat näyttävät olevat riittävän kehittyneitä itämään. Toivotaan kuitenkin että loppukasvi ehtii aivan valmiiksi. Siementen kehitys ei ole aivan Low Ryderin muun vaudin kanssa samalla viivalla... Kukinta on saavuttanut mitä potettavimmat olosuhteet jo kaksi viikkoa sitten.. ellei aiemmin... Ensi vuonna sitten rytisee...

SSM

ps. kuvista, olin niin maassa homeen takia että unohdin ottaa :think: :doh:


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa