Kannabis syövän hoidossa

Uutisia, tutkimustuloksia ja keskustelua hampun lääkinnällisistä sovelluksista
Alueen säännöt
Tämä alue on tarkoitettu hampun lääkekäytöstä ja lääkinnällisistä vaikutuksista keskusteluun. Vakavan aihepiirin vuoksi asiattomia viestejä ei sallita ja moderointi on muita alueita tarkempaa.
Lisätietoja: LUE ENSIN: Kannabiksen lääkekäyttö.

Kannabiksen lääkekäyttö -alueen kirjoittajilla ei välttämättä ole tarkkaa lääketieteellistä tietoa tai koulutusta ja viestit sivuilla ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivät sivuston ylläpitäjien ja siksi he eivät ole vastuussa näistä kirjoituksista. Vakavissa sairaudentiloissa on aina suositeltavaa keskustella sairauden hoidosta lääketieteen asiantuntijoiden kanssa.
med_posak
Liittynyt: 1.1.1970

Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_posak » 12.5.2006 5:22

Suomensin erään jutun, joka kosketti itseäni vahvasti vuosituhanteen vaihteessa. Tämä palasi mieleeni, kun jälleen kerran uutisoitiin "uudesta" kannabinoidien lääkekäyttöpotentiaalista leukemian hoidossa, tuolla pienissä uutisissa.

Nyt on siis vuosi 2006. Tämä suomentamani teksti on vuodelta 2000. Suomensin sen erittäin vapaasti tuolta: http://www.alternet.org/story/9257/

Herättääkö tämä teissä jotain ajatuksia? Yli 30 vuotta, mitä siinä ajassa olisi voitu saada aikaan, jos asiaa ei olisi haudattu, ja sitä olisi tutkittu? Miksi ja miten vielä vuoden 2000 tutkimus on saatu haudattua?

Minua tämä asia ainakin ahdistaa. Ahdistaa erittäin pahasti. :| Olkaa hyvät:
Pilvi kutistaa syöpäkasvaimia; hallitus tiesi jo vuonna 1974
kirjoittanut Raymond Cushing, AlterNet, 31. toukokuuta 2000.

Vuonna 1974 tutkijat havaitsivat, että hampun vaikuttava
ainesosa THC kutisti ja jopa tuhosi aivokasvaimia hiirillä. Mutta
DEA (USA:n oikeuslaitoksen alainen Drug Enforcement Agency)
lopetti tutkimuksen hyvin nopeasti ja tuhosi sen tulokset, joita
kukaan ei sen jälkeen toistanut - tähän mennessä.


Termi lääkekannabis (medical marijuana) sai dramaattisen uuden käänteen helmikuussa 2000, kun tutkijat Madridissa ilmoittivat, että he ovat onnistuneet tuhoamaan parantumattomia aivokasvaimia rotilla ruiskuttamalla sairaisiin rottiin THC:tä, hamppukasvin eli kannabiksen vaikuttavaa ainesosaa.

Madridin tutkimus oli vasta toinen kerta, kun annettiin THC:tä koe-eläimille, joilla on kasvaimia. Ensimmäinen oli 26 vuotta tätä aiemmin Virginiassa. Molemmissa tutkimuksissa THC kutisti tai tuhosi kasvaimia suurimmalla osalla koe-eläimistä.

Suurin osa amerikkalaisiata (tai koko maailman kansalaisista) ei tiedä Madridin löydöstä. Käytännössä yksikään amerikkalainen sanomalehti ei kirjoittanut uutisesta, joka julkaistiin AP- ja UPI-sähkeuutispalveluissa yhden kerran 29. helmikuuta vuonna 2000.

Pahaenteistä tässä oli se, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tiedemiehet havaitsevat THC:n kutistavan kasvaimia. Vuonna 1974 Virginian Medical Collegen tutkijoille oli annettu rahoitus kansalliselta terveysinstituutilta (National Institute of Health) todisteiden löytämiseksi siitä, että kannabis tuhoaa immuunijärjestelmää. Tällaisia todisteita ei tutkimuksessa löydetty, sen sijaan huomattiin että THC hidasti kolmen erilaisen syöpätyypin kasvamista hiirillä - keuhko- ja rintasyövän sekä (viruksen avulla aikaansaadun) leukemian kasvua.

DEA lopetti nopeasti Virginian tutkimuksen ja muut kannabis/kasvain-tutkimukset, tapahtuneesta kertoo Jack Herer kirjassaan "The Emperor Wears No Clothes". Vuonna 1976 presidentti Gerald Ford lopetti kaiken julkisen kannabistutkimuksen ja antoi yksinoikeuden kannabistutkimuksiin suurille lääkeyhtiöille, jotka lähtivät - siinä epäonnistuen - kehittämään synteettistä muotoa THC:sta, joka voisi tuoda lääkinnällisiä hyötyjä ilman "pilveä".

Madridin tutkijat raportoivat "Nature Medicine" -julkaisun maaliskuun 2000 numerossa, että he siirsivät 45 rotalle aivoihin syöpäsoluja jotka kasvoivat aivokasvaimiksi mitkä todennettiin magneettikuvauksella (MRI). Kahdentenatoista päivänä he ruiskuttivat 15:lle rotalle THC:ta ja 15:lle Win-55,212-2 -yhdistettä, joka on THC:n kaltainen synteettinen aine. "Rotat, joita ei käsitelty, kuolivat järjestään 12-18 päivää glioman (aivosyövän) solujen ruiskutuksen jälkeen ... Kannabinoideilla (THC:lla) hoidetut rotat elivät selvästi pidempään kuin kontrolliryhmän rotat. THC:n antamisella ei ollut vaikutusta kolmeen rottaan, jotka kuolivat päivinä 16-18. Yhdeksän THC-hoidetuista rotista eli pidempään kuin kontrolliryhmän hoitamattomat, ja kuolivat päivinä 19-35. Kaiken lisäksi aivokasvain tuhoutui kokonaan kolmelta hoidetulta rotalta." Win-55,212-2:lla hoidetun ryhmän tulokset olivat samankaltaisia.

Espanjalaiset tutkijat, tohtori Manuel Guzman Complutense University:stä johtavana tutkijana, myös altistivat terveiden rottien aivoja suurilla THC-määrillä seitsemän päivän ajan, tutkiakseen mahdollisia vahingollisia biokemiallisia tai neurologisia vaikutuksia. Sellaisia ei löytynyt.

"Kolmen syövästä parantuneen rotan aivojen MRI-kuvien tarkassa analyysissä ei löydetty minkäänlaista vahinkoa; kuoliota, turpoamista, tulehduksia tai muita vaurioita ... Tutkimme myös mahdollisia kannabinoidihoidon sivuvaikutuksia. Sekä syöpävapailla että syöpää sairastavilla rotilla kannabinoidien antaminen ei vaikuttanut merkittävästi käyttäytymisparametreihin kuten motoriseen koordinaatioon tai fyysiseen aktiivisuuteen. Rottien ruokailu- ja juomistavat pysyivät normaaleina sekä hoidon aikana että sen jälkeen. Myöskään kannabinoidihoito ei vaikuttanut yleiseen verenkuvaan (general hematological profile). Kun tutkittiin rottien biokemiallisia parametreja ja kudoksia, ei hoidon havaittu aiheuttavan näissä merkittäviä muutoksia 7-päiväisen hoidon eikä sitä seuraavan kahden kuukauden aikana."

Guzmanin tutkimus on ensimmäinen kerta vuoden 1974 Virginian tutkimuksen jälkeen, jossa THC:ta annetaan eläville syöpäsairaille eläimille. (Espanjalaiset tutkijat viittaavat vuoden 1998 tutkimukseen, joissa kannabinoidien havaittiin estävän rintasyöpäsolujen kasvun, mutta tutkimus oli "in vitro", eli tehtiin viljelymaljassa eikä elävillä eläimillä.)

Haastatellessani Madridin tutkijaa sähköpostitse tätä juttua varten, hän kertoi että on kyllä kuullut Virginian tutkimuksesta, mutta ei ole onnistunut löytämään kirjallisuutta siitä. Näin ollen Nature Medicine -lehden artikkeli kuvaa tutkimuksen ensimmäiseksi laatuaan elävillä syöpäsairailla eläimillä, eikä viittaa vuoden 1974 tutkimukseen Virginiassa.

"Olen tietoinen kyseisen tutkimuksen olemassaolosta. Itse asiassa olen yrittänyt useita kertoja hankkia kopion artikkelista, mutta se on osoittautunut mahdottomaksi", Guzman sanoo.

Vuonna 1983 Reagan/Bush-hallinto painostivat amerikkalaisia yliopistoja ja tutkijoita tuhoamaan kaikki vuosina 1966-1976 tehtyjen kannabikseen liittyvien tutkimusten tulokset, mukaanlukien kirjastojen lyhennelmät, raportoi Jack Herer jatkaen: "Painostuskampanjan jälkeen suuria määriä tietoa on kadonnut".

Guzman antoi minulle tutkimuksen otsikon -- "Antineoplastic activity of cannabinoids", julkaistu vuonna 1975 Journal of the National Cancer Institute -lehdessä, jonka jälkeen tämä kirjoittaja hankki kopion tutkimuksesta Kalifornian lääketieteellisen koulun kirjastosta Davisista, ja faksasi sen Madridiin.

Virginian tutkimuksen yhteenveto alkaa, "Keuhkojen syöpäkasvaimen kasvu taantui oraalisella THC:n ja CBN:n antamisella ... THC- ja CBN-hoitoa saaneiden hiirien syövän pääkasvaimen koko oli pienentynyt 20 hoitopäivän jälkeen."

Vuoden 1975 aikakauslehtiartikkeli ei mainitse rintasyöpäosuutta, joka löytyy vain siitä ainoasta sanomalehtijutusta mikä 1974-tutkimuksesta on kirjoitettu -- Washington Post, 18. elokuuta, paikalliset-osio! Otsikon "Cancer Curb Is Studied" alla lukee:

"Ryhmä Virginian Medical Collegessa on havainnut, että marihuanan aktiivinen kemikaali rajoittaa kolmen erilaisen syövän kasvua hiirillä ja voi myös vähentää immuniteettireaktioita, jotka aiheuttavat elinsiirteiden hylkimistä. Tutkijat huomasivat, että THC hidasti keuhko-, rinta- ja virusperäisen leukemiasyövän kasvua laboratoriohiirillä, ja pidensi niiden elinikää jopa 36 prosenttia."

Guzman oli hyvin kiihtynyt faksattuani Guzmanille neljännesvuosisadan takaisen Washington Postin artikkelin kopion. Guzman kirjoittaa Madridista:

"Tämä on erittäin mielenkiintoista. Toivo, jonka projekti näytti aikoinaan herättäneen, ja se miten surullisesti asiat kehittyivät löydön jälkeen, kunnes me taas olemme takaisin alkulähteillä, löytämässä THC:n syöpää parantavia vaikutuksia, kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin. Valitettavasti, maailma heilahtelee lyhyistä toivon hetkistä pitkiin älyllisen kastraation kausiin."

Madridin tutkimuksen uutisointi on ollut käytännössä olematonta USA:ssa (suom.huom. myös muualla). Uutinen tuli julkisuuteen hiljaisuudessa 29.2.2000 UPI-sähkeuutisissa, joka kertoi Nature Medicinen artikkelista. Tämä kirjoittaja törmäsi siihen vahingossa linkin kautta netistä. The New York Times, Washington Post ja Los Angeles Times kaikki jättivät kirjoittamasta uutisesta, vaikka sen uutisarvo on varmasti kiistämätön: mieto luonnossa esiintyvä ainesosa tuhoaa tappaavia aivokasvaimia.Kirjoittajasta: Raymond Cushing is a journalisti, muusikko ja elokuvantekijä. Project Censored antoi tälle artikkelille tunnustuksen "Top Censored Story of 2000."

med_rahim
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_rahim » 12.5.2006 6:07

Kiitos viitseliäisyydestä. Todella tärkeää, että joku viitsii etsiä ja eritoten suomentaa vastaavanlaisia tutkimuksia/artikkeleita. Antaisin karmaa, jos vain voisin.

med_larek
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_larek » 12.5.2006 10:29

Tää on kyllä todella todella outoa meininkiä. Syöpälääkkeiden kehittelyyn uhrataan satoja tuhansia dollareita ja euroja, tehdään vuosien tutkimustyötä ja eläinkokeita. Samaan aikaan edes jonkinlainen lääke olisi jo olemassa, hamppu. Mikä helkutti siinä on, että päättävillä elimillä on niin negatiiviset kuvat tästä piikitettävästä tappajahuumeesta, että sitä ei voi käyttää edes lääkkeenä? Vaikka tutkimustulokset selvästi osoittivat, että tällä lääkkeellä ei ollut edes sivuvaikutuksia. Ja sekin, että pitää sitten oikeen järjestelmällisesti TUHOTA tutkimustulokset (kun eivät olekaan sellaisia mitä joku isopomo luuli).

Hamppu on halpa tuottaa, ei tuota sivuvaikutuksia, ja saattaa jopa parantaa syövästä. Miksi tätä ei huudeta sanomalehtien pääotsikoissa? Koska kyse on hampusta :(

med_kopo
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_kopo » 12.5.2006 10:31

Annoin karmaa sitten teidän puolesta (ensimmäistä kertaa muuten) :)

Hyvä teksti, siitä kiitos!

med_nukol
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_nukol » 12.5.2006 10:52

huh, tuleehan tuollaisia tutkimustuloksia luettua tämän tästä mutta joka kerralla pistää vaan kuohuttamaan.
haluaisin kuulla syitä miksi aina tulokset, jotka ovat kannabiksen kannalta positiivisia, tuhotaan?
tiedän ettei totuuden peittelyyn ole koskaan järkevää syytä, mutta minkälaiset lausunnot voisivat tulla esimerkiksi DEA:lta, jos he pitäisivät asiasta lehdistötilaisuuden? ehkä ovat myös pitäneetkin, mutta sekään ei ole nähnyt päivänvaloa.

med_hemel
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_hemel » 12.5.2006 12:28

Nii-in. Minua kummastuttaa etteivät tutkijat itse kapinoi tämmöistä tieteen politisointia vastaan. Sylettää tämmönen paska.

Mietin että pitäisiköhän perustaa jonkinlainen uutistoimisto joka huolehtisi että toi tieto menee perille tiedotusvälineille?

En tiedä. Sitten on kaikenlaisia hörhöjä ja jehovantodistajia vastassa näkemässä mörököllejä joka puskan takana. Ruotsinkieltä osaavat voivat ottaa osaa artikkelisarjaan koskien teollista hamppua:

http://www.good.se/magazine/art09.php

Viimeisessä osassa käsitellään vastustajien argumentointi, ja sehän on kuin jonkun helluntaiseurakunnan laululavalta. Ihan hihhulikamaa: "Huumelait hampun teollista käyttöä tärkeämmät". Teollisen hampunviljelyn puolestapuhujien motiivit ovat näiden uskonnollisten järjestöjen mukaan oikeasti maan huumepolitiikan tuhoaminen ja viitataan mm maanviljelijöiden "provokaatioihin".

Tässä on näkyvissä ihan selvät lahkolaisuuden piirteet. Luodaan ulkopuolinen uhkakuva jota vastaan sitten suojaudutaan. Tämä vahvistaa uskoa ja lahkonjäsenten yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. On me (hyvät) ja ne (pahat), ja pahuus on tuhottava, niin sanotaan raamatussakin ja se satukirja ei ole mitenkään tuntematon ääneikkäimmille vastustajille. Kuten uskossakin, täydellinen irrationalismi saa vallan lahkon suojatessaan itseään rationaalisesta ulkomaailmasta. Vastustetaan kaikkea mikä ei ole lahkon uskonnollisten teesien mukaista, sillä usko ei voi olla väärä. Muistutan vielä, että raittiusliike on historiallisesti hyvin lähellä uskonnollista herätysliikettä. Minulla on esimerkiksi vinyylillä kummankin liikkeen musiikki, ja pitää kuunnella tarkasti jotta selviäisi kumpi on kumman. Liturgia on ihan sama.

Kun näiden ihmisten kanssa yrittää käydä keskustelua, on tulos ihan sama kuin yrittäisi keskustella biologiasta nuoren maan kreationistin kanssa. Vasta-argumentit ovat usein tekaistuja, faktan väärinkäsityksiä, jopa ilmeisen tahallista väärinkäsitysta tai pelkää luulemista ja on ihan turhaa näyttää rautalankamallia Watsonin ja Crickin kaksoiskierteestä tms. Ei mene läpi, koska totuus on että Jahvejumala loi maailmankaikkeuden sunnuntaina lokakuun 23 päivä vuonna 4004 e.a.a. ja jos et usko tähän ja kumarru ja laula virsiä oikeissa kohdissa elämäsi aikana, joudut saman Jahvejumalan luomaan tulipätsiin paistumaan ikuisiksi ajoiksi koska olet ilmeisesti Jahvejumalan vastakohdan Saatanajumalan kätyri.

med_tonol
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_tonol » 12.5.2006 14:24

Hyvää päivää arvon foorumilaiset.

Nyt tarvitsen apua. Onko hampulla positiivisiä vaikutuksia, jos kyseessä on pahanlaatuinen suolisto-kasvain ? Tarvitsen apuanne todella, mitä pikemmin sen parempi.
Itse ymmärsin tekstin pohjalta että kannabis pienentäisi vain keuhkosyöpää ja aivokasvaimia. Mutta onko kyseessä nyt kaikki kasvaimet niinkuin alussa viitataan "Pilvi kutistaa syöpäkasvaimia..."

med_tolu
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_tolu » 12.5.2006 14:30

Mutuna sanoisin että "joo". Oikeasti ei ole varmaa tietoa. Artikkelin perusteella on kyllä hyvät mahdollisuudet, että THC auttaisi.

Käyttö tosin voi olla hankalaa, pelkkä hiisaaminen tuskin auttaa. Plus kaikki hampun polton tuottamat karsinogeenit, mutta se on jo offtopic.

med_lusem
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_lusem » 12.5.2006 15:06

Kyllähän se ainakin kemon sivuvaikutuksiin ilmeisesti auttaa ja miksei syöpääkin hoida tosin ei varmaan polttamalla toimi niin hyvin kuin piikittämällä. Itse asiassa tällä hetkellä aika läheinen aihe kun sisareni kemossa on.

Aika hassua sinänsä, että DEA lopetti tuon tutkimuksen. Mikähän idea siinäkin sitten on taustalla.

med_hemel
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_hemel » 12.5.2006 15:24

Sarana kirjoitti:
Aika hassua sinänsä, että DEA lopetti tuon tutkimuksen. Mikähän idea siinäkin sitten on taustalla.


Muutama kymmenentuhatta työpaikkaa mm. Jos hamppu jopa vain dekriminalisoitaisiin, jouduttaisiin koko DEA:ta, vankilabisneksen eli gulagi + orjatyövoimajärjestelmän ja kusitestausteollisuuden tarpeellisuutta arvioimaan ihan uudelta kantilta. USA:n äänekkäimpiä hampunvastustajajärjestöjä ovat mm vanginvartioiden ammattiliitot. Lääketehtaiden lobbausryhmät toinen suuri ryhmä. Follow the money.

Se on rumaa peliä. Joskus 2+2 on kolme tai viisi. Sehän se koko vitsi tässä on. Mielikuvitussotaa mielikuvitusvihollista kohtaan. Siksi tämä on niin mielenkiintoinen probleema. Siksi se on niin paljon enemmän kuin "antakaa mun polttaa pilvee" -juttu. Se on niin läpinäkyvä kusetus ja ilmeisesti sen takia se on tabu. Se on liian kiusallinen asia edes käsiteltäväksi.
Viimeksi muokannut med_hemel, 12.5.2006 21:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

med_nemok
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_nemok » 12.5.2006 18:59

Senare kirjoitti:Nii-in. Minua kummastuttaa etteivät tutkijat itse kapinoi tämmöistä tieteen politisointia vastaan. Sylettää tämmönen paska.

Muutamat rohkeimmat kapinoivatkin, mutta tietysti se ilmiselvä pelko työpaikastaan, kunnioituksestaan, maineestaan ja ennen kaikkea rahoituksesta painaa päälle. Ei ole helpoa käynnistää tai edistää tutkimuksia, joissa tutkitaan laittomia asioita, etenkin huumeita. Sama pätee laitoksiin, joissa tutkimukset tehdään.


MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) on haastanut DEA:n ja NIDA:an (National Institute on Drug Abuse) oikeuteen, siitä että kyseiset instanssit vaikeuttavat tarkoituksella tieteellistä tutkimusta, mm. rajoittamalla kannabiksen saatavuutta ja kaiken lisäksi NIDA:n kannabis on huono laatuista.

Katsokaa tuolta tietoja tuosta oikeusjutusta ja tieteellisistä tutkimuksista kannabiksella (mm. meneillä olevia tutkimuksia listattu:

http://www.maps.org/mmj/

About MAPS
The Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) is a membership-based non-profit research and educational organization. We assist scientists to design, obtain approval for, fund, conduct and report on research into the healing and spiritual potentials of psychedelics and marijuana.

With sound research results, psychedelic psychotherapy and medical marijuana research have the potential to help millions of people in alleviating the pain, psychological distress and other symptoms of such illnesses as cancer, AIDS and addiction. Research will also help us to better understand our human potential and bring the tools of science to the study of spirituality, meditation and mental functioning.

Can you imagine a cultural reintegration of the use of psychedelics and the states of mind they engender?

Please join MAPS in supporting the expansion of scientific knowledge in this area. Progress is only possible with the support of people who care enough to take individual and collective action. For information about who we are, see our staff page.

http://www.maps.org/maps.html

med_tonol
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_tonol » 13.5.2006 4:43

Sarana kirjoitti:Kyllähän se ainakin kemon sivuvaikutuksiin ilmeisesti auttaa ja miksei syöpääkin hoida tosin ei varmaan polttamalla toimi niin hyvin kuin piikittämällä. Itse asiassa tällä hetkellä aika läheinen aihe kun sisareni kemossa on.

Aika hassua sinänsä, että DEA lopetti tuon tutkimuksen. Mikähän idea siinäkin sitten on taustalla.


Itsellä sattui mielenkiintoinen yhteensattuma: Luin päivällä tämän tekstin, menin alas ja äiti sanoo että hänellä todettiin tänään pahalaatuinen kasvain. Seisoin varmaan 30 sekunttia mykkänä, suu auki, pää tyhjänä siinä ja toistin sanaa "Mitä ?"pari kertaa.On se ihmiskeho ihmeellinen kun se menee shokkiin. Sitten koitin syventyä asiaan ja illalla kun katson nauhalta ohjelman "everwood" niin siinä käytetään kannabista syövän hoidossa, ja äitinikin sen katsoi muutama päivä sitten.
Ihan kuin joku koittaisi "sanoa" että minun pitäisi ehdottaa äidilleni tätä hoitomuotoa. Sen myös aijon tehdä jos tilanne ei leikkauksella selviä. Oli niin outo olo kun nuo palaset loksahtivat paikalleen kun nakutettu.
Ei sitä edes unta saa kun ajatus virtaa niin paljon asiassa. Aina vaan ajatellut alitajuisesti " ei meille mitään vaikeuksia voi tulla, meillä menee hyvin " En ikinä edes ajatellut että minun pitäisi ajatella mitä jos menetän äitini, ja vielä näin nuorena(tietenkin käynyt unessa, josta seurasi kyyneliä). Ihminen on vain eläin.

Kiitos avusta. Mutu ja muu tieto on vieläkin tervetullutta.

Ps. Jos äiti suostuu tähän "vaihtoehtolääkitykseen" Volcano lähtee tilaukseen.

med_posak
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_posak » 13.5.2006 6:10

med_tonol voimia ja jaksamista lähipiirillesi.

Kirjaanpa tähän jotain omia mietteitäni kannabiksen lääkekäytön ehdottamisesta potilaalle. Nämä ihan yleisestikin, jos jollakin on lähipiirissä henkilö, jolle kannabis voisi olla sopiva lääke tai lisälääke (esimerkiksi kemo/sytostaattipahoinvointeihin mahdollistamaan ravinnon nauttimisen ja imeytymisen).

Polttaminen ja myös vaporisointi voi tuntua pelottavalta vaihtoehdolta, jos ei ole ikinä tupakoinut. Varsinkaan, kun lääkekäytössä ei auta, että vedetään perjantai-iltana bongista hatsit ja siinä oli lääke ja oireet katoaa viikoksi... lääkettä pitää nauttia säännöllisesti usein vähintään kerran tai tavallisesti muutamia kertoja vuorokaudessa, jotta lääkevaikutus säilyy jatkuvana. Varsinaista päihtymystilaahan lääkekäytössä ei haeta, mutta hoidon alussa sitä voi esiintyä sivuvaikutuksena. Tämän vuoksi potilaan on hyvä tietää, millainen kannabiksen aiheuttama päihtymystila on, jotta turhia pelkoja ei synny mahdolliseen "pilveen" tultaessa. Kerro, miltä se tuntuu, jos mahdollista näytä itse kuinka "pelottavaksi" muutut pilvessä, kerro verensokerin alenemisesta... tärkeää on tietysti, että itse tunnet aiheen mahdollisimman läpikotaisin, jotta voit toimia asiantuntijana ja vastailla kysymyksiin.

Vaporisointi on hyvä, ehkä paras vaihtoehto, jos se potilaalle "sopii". Mikäli keuhkojen kautta nauttiminen ei tunnu potilaasta hyvältä vaihtoehdolta, yksi vaihtoehto voisi olla nauttiminen syömällä. Koska annostaminen on olennainen, eikä siis tyyliin viikonlopun kannabiskaakaot johon laitetaan kaikki mitä irtoaa että "pärisee" tarpeeksi... liika ei aina ole hyväksi, joten tähän varmasti paras vaihtoehto tällä hetkellä olisi Cannabrex. Kapseleita tehdessä käyttää lääkkeeksi tasalaatuista kannabistuotetta, mielellään vahvaa, eli kukintoa tai kukinnosta/lehdistä ravisteltua hartsia, tai esimerkiksi bubblehasista. Lisäksi tarvitaan tarkka vaaka. Näin kapseleista saadaan tasavahvuisia ja voidaan hakea sopiva annostusväli.

Jos tarjoat (syöpä)sairaalle lääkityksen kasveistasi, oma viihdekäyttösi on tällöin toissijaista ja kannabistuotetta on oltava saatavilla potilaalle koko ajan. "Viimeisiä hatseja" ei vedetä 2 viikkoa ennen uuden sadon valmistumista. Kannabistuote ei saa loppua.


Taas takaisin yleiselle tasolle, mietteitä jälleen.

Voimmeko me, sinä tai minä, tehdä mitään asian hyväksi?

Uskoisin, että MAPS voisi olla kannattamisen arvoinen organisaatio. He taitavat ottaa vastaan rahalahjoituksia.

Entä kotimaa?

Asiasta voisi ehkä kasata suomeksi parempaakin tietopakettia kuin Cushingin jo 6 vuotta vanha artikkeli. Itse olen vähän kriittinen tuon suomennoksen laatuun kun sen itse tein, ei siinä nyt asiavirheitä ole mutta ei se ehkä ihan sujuvastikaan ole suomennettu. Lisäksi voi olla, että vuoden 2000 tutkimuksen ja vuoden 2006 tutkimuksen välissä on muitakin puolihiljaisuudessa julkistettuja kannabis/syöpä-tutkimuksia.


No tuollakin pääsee ehkä jo liikkeelle.

Kenen olisi hyvä tietää, ja miten tieto saadaan uskottavasti heille?

Eri yksityisellä pohjalla toimivat potilasjärjestöt? Itselle on tuttu rahallisen tukemisen kautta Suomen syöpäpotilaat, varmasti muitakin on. Keneen pitäisi ottaa yhteyttä?

Sosiaali- ja terveysministeriö, lääkelaitos, lääkäriliitto, potilaat, ...
Miten saada ihmiset uskomaan, että tappajaruoho ei tee sinusta murhaajaa...

Huoh, ymmärrän nyt, miksi tämä asia ajoi minut lähes hulluksi jo 6 vuotta sitten, minkä jälkeen joku puolustusmekanismi sulki sen pois aktiivisesta muististani ja lokeroi jonnekin harmaalle alueelle otsikolla "ei tuo voi olla totta, ei se nyt sentään syöpään auta, oon vaan poltellu vähän liikaa, ei ole mitään lääkeyhtiöiden salaliittoja".

Mikä olisi lääkeyhtiöiden Graalin malja? Se on lääke syöpään, ihmiskunnan pelastus (AIDS-lääkkeellä ei ole niin kiire kun se on sitä sairastavien "oma vika"... sen verran pitää jeesustella, eiks je :eiei: ). Syöpälääke... syöpä, tuo hiljainen tuomari, nykyajan hidasliikkeinen viikatemies, millä se kukistetaan? Keksitään lääkeaine, jolla on hieno kemiallinen kaava ja valmistustapa, jotka voidaan patentoida. Graalin malja ja samalla näppärästi loppumaton rahasampo tämän lääkeaineen keksijälle. Omatunto saadaan puhtaaksi vaikka rikastutaankin (ja vaikka oliskin jotain likaisia vanhoja juttuja mistä ei puhuttu eikä puhuta), koska lääke oikeasti tekisi paljon hyvää ihmiskunnalle.

Vaan entä jos ainesosaa ei voikaan patentoida... ja se olisi kenen tahansa helposti tuotettavissa...

Julkaistaanpa pari kannabispohjaista lääkettä, että näytetään että ollaan kyllä kannabistutkimuksessa mukana (juuri tämä muuten upposi minuun silloin vuosituhannen vaihteessa). Esimerkiksi Sativexin yhteyteen on saatu mukavasti kaikenlaista disinformaatiota sen vaarallisuudesta, sehän jopa ajaa itsemurhaan (niin just). Ei siitä ole tullut turvallisen lääkkeen kuvaa "suurelle yleisölle". Mutta haittaako se lääkeyhtiötä? Tuskin... Parempi, että C21H30O2 pysyy tuntemattomampana aineena, ja se lääkeyhtiön tuleva XYZ-kemikaali pelastaa maailman.

"Hei te uudet tyypit. Niin just te valkosissa takeissa. Älkää sitten helvetti siellä koelaboratoriossa vaan testailko noita thc-lääkkeitä siihen syöpään, se toimii liian hyvin ja ei sitä thc:tä voi patentoida. Ei tule edes sivuoireita mitä tarvii eksessiivisesti lääkitä. Syöpää varten meillä on toi tuotekehitysosasto tuolla suljetulla alueella. Uusin yritelmä parantaa jo osan syöpätyypeistä 20 % tapauksissa, valitettavasti sivuvaikutuksena on taantumista imbesilliksi ja luuston haurastumista lopulta jauhoksi mihin potilas kuolee, mutta niihin kehitellään toisia lääkkeitä".

med_tonol
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_tonol » 13.5.2006 6:32

Kiitos tästä suomennoksesta. Tuo auttoi paljon ja rakensi ajatuksiani. Tekstistäsi oli paljon hyötyä.

Ajattelin että vapo ei olisi niin pelottava kun esim bongi, koska se olisi sillon vain "lääkkeen otto kone" vieraillekkin. Tämä tietenkin on aika utopistinen ajatus että äitini ja vieraat hyväksyisivät tämän, ja että äiti voisi noin vain vieraiden paikalla ollessa "ottaa" lääkkeensä ilman tuimia katseita.

med_purak
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_purak » 13.5.2006 12:55

Tässä muutama melko tuoretta abstraktia aiheesta.

Cannabinoids and cancer: pros and cons of an antitumour strategy.

In the last two decades, research has dramatically increased the knowledge of cannabinoids biology and pharmacology. In mammals, compounds with properties similar to active components of Cannabis sativa, the so called 'endocannabinoids', have been shown to modulate key cell-signalling pathways involved in cancer cell growth, invasion and metastasis. To date, cannabinoids have been licensed for clinical use as palliative treatment of chemotherapy, but increased evidences showed direct antiproliferative actions of cannabinoid agonists on several tumour cells in vitro and in animal models. We will review the principal molecular pathways modulated by cannabinoids on cancer and summarize pros and cons evidence on the possible future use of endocannabinoid-based drugs in cancer therapy.
British Journal of Pharmacology advance online publication, 27 February 2006; doi:10.1038/sj.bjp.0706632


Cannabinoids and cancer: causation, remediation, and palliation.

This review discusses three different associations between cannabinoids and cancer. First, it assesses evidence that smoking of cannabis preparations may cause cancers of the aerodigestive and respiratory system. There have been case reports of upper-respiratory-tract cancers in young adults who smoke cannabis, but evidence from a few epidemiological cohort studies and case-control studies is inconsistent. Second, there is mixed evidence on the effects of THC and other cannabinoids on cancers: in some in vitro and in vivo studies THC and some synthetic cannabinoids have had antineoplastic effects, but in other studies THC seems to impair the immune response to cancer. As yet there is no evidence that THC or other cannabinoids have anticancer effects in humans. Third, Delta(9)-tetrahydrocannabinol (THC) may treat the symptoms and side-effects of cancer, and there is evidence that it and other cannabinoids may be useful adjuvant treatments that improve appetite, reduce nausea and vomiting, and alleviate moderate neuropathic pain in patients with cancer. The main challenge for the medical use of cannabinoids is the development of safe and effective methods of use that lead to therapeutic effects but that avoid adverse psychoactive effects. Furthermore, medical, legal, and regulatory obstacles hinder the smoking of cannabis for medical purposes. These very different uses of cannabinoids are in danger of being confused in public debate, especially in the USA where some advocates for the medical use of cannabinoids have argued for smoked cannabis rather than pharmaceutical cannabinoids. We review the available evidence on these three issues and consider their implications for policy.
Lancet Oncol. 2005 Jan;6(1):35-42.

Hypothesis: cannabinoid therapy for the treatment of gliomas?

Gliomas, in particular glioblastoma multiforme or grade IV astrocytoma, are the most frequent class of malignant primary brain tumours and one of the most aggressive forms of cancer. Current therapeutic strategies for the treatment of glioblastoma multiforme are usually ineffective or just palliative. During the last few years, several studies have shown that cannabinoids-the active components of the plant Cannabis sativa and their derivatives--slow the growth of different types of tumours, including gliomas, in laboratory animals. Cannabinoids induce apoptosis of glioma cells in culture via sustained ceramide accumulation, extracellular signal-regulated kinase activation and Akt inhibition. In addition, cannabinoid treatment inhibits angiogenesis of gliomas in vivo. Remarkably, cannabinoids kill glioma cells selectively and can protect non-transformed glial cells from death. These and other findings reviewed here might set the basis for a potential use of cannabinoids in the management of gliomas.
Neuropharmacology. 2004 Sep;47(3):315-23.

Cannabinoids: potential anticancer agents.

Cannabinoids - the active components of Cannabis sativa and their derivatives - exert palliative effects in cancer patients by preventing nausea, vomiting and pain and by stimulating appetite. In addition, these compounds have been shown to inhibit the growth of tumour cells in culture and animal models by modulating key cell-signalling pathways. Cannabinoids are usually well tolerated, and do not produce the generalized toxic effects of conventional chemotherapies. So, could cannabinoids be used to develop new anticancer therapies?
Nat Rev Cancer. 2003 Oct;3(10):745-55.

med_posak
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_posak » 13.5.2006 17:27

Planta kirjoitti:Tässä muutama melko tuoretta abstraktia aiheesta.

Samat jollain tapaa suomennettuna:
Kannabinoidit ja syöpä: hyödyt ja haitat syöpäkasvainlääkekäytön suunnittelussa

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana tutkimus on dramaattisesti lisännyt tietoutta kannabinoidien biologisista ja farmakologisista ominaisuuksista. Nisäkkäillä yhdisteiden, jotka ovat samankaltaisia kuin Cannabis sativa -kasvissa, niinkutsuttujen endokannabinoidien (anandamidien), on todettu säätelevän solujen viestintämekanismeja, jotka liittyvät syöpäsolujen kasvuun, leviämiseen ja etäpesäkkeisiin. Tähän päivään mennessä kannabinoideja on lisensoitu kliiniseen lääkekäyttöön palliatiivisessa kemoterapiakäytössä, mutta tutkimukset näyttävät kannabinoidiagonisteilla olevan myös suoria antiproliferatiivisia vaikutuksia useissa syöpäsolutyypeissä "in vitro" (~soluviljelmissä) ja elävissä koe-eläimissä. Tutkimme kannabinoidien säätelemiä molekuläärisiä syöpään liittyviä perusviestikanavia ja teemme yhteenvedon todisteiden näyttämistä hyödyistä ja haitoista mahdollisissa tulevaisuuden endokannabinoidi-pohjaisissa lääkkeissä syöpäterapiassa.
British Journal of Pharmacology advance online publication, 27 February 2006; doi:10.1038/sj.bjp.0706632

Kannabinoidit ja syöpä: syy, parantaja ja oireiden lievittäjä (palliaatio)

Tämä yhteenveto käsittelee kolmea erilaista assosiaatiota kannabinoidien ja syövän välillä. Ensinnä, se arvioi todisteita joiden mukaan kannabistuotteiden polttaminen voi aiheuttaa syöpää nieluun ja hengityselimistöön. Yksittäisistä tapauskuvauksia löytyy ylempien hengitysteiden syövistä nuorilla aikuisilla, jotka polttavat kannabista, mutta todisteet muutamasta epidemologisesta kohorttitutkimuksesta ja tapaus-verrokkitutkimuksesta ovat epäyhtenäisiä. Toiseksi, on olemassa sekalaisia todisteita THC:n ja muiden kannabinoidien vaikutuksista syöpiin: osassa in vitro ja in vivo -tutkimuksista THC:lla ja eräillä synteettisillä kannabinoideilla on havaittu antineoplastisia (kasvainsoluja tappavia) ominaisuuksia, mutta toisaalta jotkin tutkimukset osoittavat THC:n vaikuttavan huonontavasti immuunijärjestelmän syöpävasteeseen. Kolmanneksi, Delta(9)-tetrahydrokannabinoli (THC) saattaa hoita syövän oireita ja sivuoireita, ja on todisteita että se ja muut kannabinoidit voivat olla hyödyllisiä adjuvantissa hoidossa (eli toista lääkitystä tukevassa) ruokahalua parantavana, pahoinvointia ja oksentelua vähentävänä, ja neuropaattista kipua lieventävänä syöpäpotilailla. Suurin haaste kannabinoidien lääkekäytössä on kehittää turvallisia ja tehokkaita menetelmiä, jotka johtavat terapeuttisiin vaikutuksiin ilman epätoivottavia psykoaktiivisia vaikutuksia. Lisäksi lääketieteelliset ja lainsäädännölliset seikat sekä erilaiset määräykset estävät kannabiksen polttamisen lääkkeeksi. Nämä erittäin erilaiset kannabinoidien käyttökohteet ovat vaarassa hämärtyä yleisen kiistanalaisuuden vuoksi, erityisesti USA:ssa jossa eräät kannabinoidien lääkekäytön advokaatit (asiamiehet) ovat olleet poltetun kannabiksen puolella ennemmin kuin farmaseuttisten kannabinoidien. Käymme läpi olemassaolevia todisteita näihin kolmeen asiaan liittyen ja pohdimme niiden vaikutuksia toimintastrategioihin.
Lancet Oncol. 2005 Jan;6(1):35-42.

Hypoteesi: kannabinoiditerapia glioomien hoidossa?

Glioomat, erityisesti glioblastoma multiforme ja luokan IV astrosytooma, ovat yleisimpiä pahalaatuisista aivokasvaintyypeistä sekä agressiivisimpia muotoja eri syöpätyyppeistä. Tämänhetkiset terapeuttiset lähestymistavat glioblastoma multiformen hoitoon ovat tavallisesti tehottomia tai vain palliatiivisia (oireita lievittävää). Viimeisimpien vuosien aikana useat tutkimukset ovat näyttäneet, että kannabinoidit - Cannabis sativa -kasvin aktiiviset ainesosat ja niiden johdannaiset - hidastavat laboratorioeläimillä erityyppisten kasvaimien mukaanlukien glioomien kasvua. Kannabinoidit saavat aikaan apoptoosin (ohjelmoidun solukuoleman) glioomasoluilla viljelyssä ylläpidetyn seramiidikasautumisen kautta, solun ulkopuolista viestiohjattua kinaasiaktivaatiota ja Akt estoa. Lisäksi, kannabinoidihoito estää glioomien angiogeneesiä (salvataan syöpäsolujen ravinnonsaanti) in vivo (elävillä eläimillä). Erityisesti, kannabinoidit tappavat glioomasoluja selektiivisesti ja voivat suojella muuntumattomia gliasoluja (keskushermoston hermotukisoluja). Nämä esitellyt ja muut läpi käytävät löydökset voivat asettaa pohjan mahdolliselle kannabinoidien käytölle glioomien hallinnassa.
Neuropharmacology. 2004 Sep;47(3):315-23.

Kannabinoidit: mahdollisia syövänvastaisia aineita

Kannabinoidit - Cannabis sativa -kasvin aktiiviset ainesosat ja niiden johdannaiset - aikaansaavat palliatiivisia vaikutuksia syöpäpotilailla estämällä pahoinvointia, oksentelua ja kipua ja stimuloimalla ruokahalua. Lisäksi näiden ainesosien on näytetty soluviljelmissä ja eläinkokeissa estävän kasvainsolujen kasvua moduloimalla soluviestintäreittejä. Kannabinoidit ovat yleisesti hyvin siedettyjä, eivätkä saa aikaan perinteisen kemoterapian yleisiä myrkytysoireita . Joten, voisiko kannabinoideja käyttää uusien syövänvastaisten terapioiden kehittämisessä?
Nat Rev Cancer. 2003 Oct;3(10):745-55.

med_pinim
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_pinim » 13.5.2006 20:21

tämä on liian hyvää ollakseen totta!
olen jo hieman :shock: amazed. :D (omistan sellaisen piipun jne jne)
olisi vaan pitänyt ajoissa omalle mummille tuputtaa kunnon tuhti sigaretti handuun ja seki olis täällä vielä mun kanssa... :(

Vieras

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja Vieras » 13.5.2006 23:42

Addic kirjoitti:Mikä olisi lääkeyhtiöiden Graalin malja? Se on lääke syöpään, ihmiskunnan pelastus (AIDS-lääkkeellä ei ole niin kiire kun se on sitä sairastavien "oma vika"... sen verran pitää jeesustella, eiks je :eiei: ). Syöpälääke... syöpä, tuo hiljainen tuomari, nykyajan hidasliikkeinen viikatemies, millä se kukistetaan? Keksitään lääkeaine, jolla on hieno kemiallinen kaava ja valmistustapa, jotka voidaan patentoida. Graalin malja ja samalla näppärästi loppumaton rahasampo tämän lääkeaineen keksijälle. Omatunto saadaan puhtaaksi vaikka rikastutaankin (ja vaikka oliskin jotain likaisia vanhoja juttuja mistä ei puhuttu eikä puhuta), koska lääke oikeasti tekisi paljon hyvää ihmiskunnalle.

Vaan entä jos ainesosaa ei voikaan patentoida... ja se olisi kenen tahansa helposti tuotettavissa...


Tuo tuli itselläkin mieleen kun luin tuota juttua. Voima-lehdessä oli tämä AZT-aidslääkettä kehittämässä olleen lääketutkijan kirjoittama artikkeli, jossa kerrotaan mm. minkälaiset tekijät ovat lääkkeiden älyttömien hintojen takana.

edit:
Myös tällainen mainitaan... kertoo jotain siitä miten USA:n hallitus ajaa lääketeollisuuden asiaa. Tämä vahvistaa epäilyjä että tämä on voinut olla motiivina myös tuossa kannabistutkimustapauksessa.

Huhtikuun 18. päivänHerald Tribune kertoi puolisalaisista neuvotteluista, joita USA oli käynyt kehitysmaiden kanssa. Neuvotteluissa pyrittiin kytkemään uusien kauppasopimusten solmiminen siihen, että kolmannen maailman maat luopuisivat oikeudestaan kiertää hiv-lääkkeiden patenttisuojaa.

Oikeus myönnettiin viisi vuotta sitten Maailman kauppajärjestön WTO:n Dohan kokouksessa, jotta kehitysmaat pystyisivät hoitamaan hiv- ja aids-potilaitaan käytettävissä olevilla varoilla – muutaman sadan dollarin vuosikustannuksin potilasta kohti. Vastaava summa länsimaissa on 10000–20000 dollaria.

med_veril
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_veril » 14.5.2006 14:57

Cheix- kirjoitti:Hyvää päivää arvon foorumilaiset.

Nyt tarvitsen apua. Onko hampulla positiivisiä vaikutuksia, jos kyseessä on pahanlaatuinen suolisto-kasvain ? Tarvitsen apuanne todella, mitä pikemmin sen parempi.
Itse ymmärsin tekstin pohjalta että kannabis pienentäisi vain keuhkosyöpää ja aivokasvaimia. Mutta onko kyseessä nyt kaikki kasvaimet niinkuin alussa viitataan "Pilvi kutistaa syöpäkasvaimia..."


Muistaakseni se eräässä tutkimuksessa oli juuri THC, jolla oli kasvaimen viestintää estävä vaikutus. THC esti kasvaimen erittämän jonkun välittäjä aineen toimimisen ja niinpä kasvain ei pystynyt kasvattamaan lähelle verisuonia ravitsemaan kasvainta ja kasvaimet kutistuivat ravinnon puutteesta johtuen. Tätä tarkoitusta varten ilmeisesti on myös olemassa muitakin synteettisiä lääkkeitä. Ainakin näin käsitin.

Mutta asiaan, jos se on THC joka vaikuttaa siihen kasvaimeen, niin silloin annostelu tulisi suorittaa mahdollisimman lähelle kasvainta ja kun kyseessä suolistosyöpä niin se tarkoittaisi oraalista eli suun kautta tehtyä annostelua ts. hamppukaakaota tai magic cookieita. Tämä siksi, että olettaisin verenkierron toimivan niin, että suolistoon tuleva veri ei nyt välttämättä ihan suoraan keuhkoista sinne tule ts. thc on saattanut jo sinne tullessaan olla metaboloitunut erilaiseksi aineeksi tai sitoutunut jo rasvakudokseen eikä siis koskaan pääse kasvaimen lähelle vaikuttamaan siihen.

Käsittääkseni myös verenkierto suolistossa lisääntyy aterian jälkeen ollen muulloin pienempää? Tämä myös ohjaisi keuhkoista tulevan THC:n muualle verenkiertoon eikä vaikutusta suolistosyöpään niin olisi kovinkaan paljon senkään takia. Ts. suolistosyöpään parhaan vaikutuksen saisi siis nauttimalla hamppua syömällä se eikä polttamalla tai vaporisoimalla.

Tää nyt oli vaan tällaista mutuilua, mutta ehkä jotain meni oikeinkin.

med_veril
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Kannabis syövän hoidossa

ViestiKirjoittaja med_veril » 14.5.2006 15:50

420hattu kirjoitti:Ja muistaakseni Bob Marleykin kuoli syöpään, vaikka on sauhuttellut paljon kukkaa. Eikö THC tehonnut Marleyyn? :think:Marley's death was the cause for much rumor and speculation. Some credited his survival for so long despite the widespread cancer to his marijuana use, while others have attributed his death to nefarious causes.


http://ask.yahoo.com/20031013.html

Tosta vois saada sen kuvan, että vaikka Bob Marley kuolikin syöpään, niin sen marijuanan käyttö kuitenkin hillitsi syövän etenemistä, mikä sekin on tyhjää parempi.

Ja Bob Marleyn syöpä alko melanoomasta, jonka yleisin aiheuttaja taitaa olla UVA-valo ja tolla mun verenkierto/THC:n kierto logiikalla THC ei puhtaana taida nyt ihan ihoon asti päästä. Ts. melanoomaan ei hamppu sit kait niin helposti auta. :D


Palaa sivulle “Kannabiksen lääkekäyttö”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa