Kuva

Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

anonyymi luuseri

Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja anonyymi luuseri » 1.9.2003 14:41

Lueskelin Overgrowia, ja siellä konsensus pakkasten suhteen oli sellainen, ettei pienet pakkaset mitään, kunhan aamulla vaan päivä valkenee ja lämmittää puskat. Juurien päälle sositeltiin lehtiä tai vaikka superloonia, jottei juuret jäädy.

Kyselisinkin kokemuksia pakkasista. Nythän on mitä ilmeisemmin tulossa pieniä kohmeita kuluvalle viikolle, jonka jälkeen säät lämpenee välillisesti muutamaksi viikoksi. Olisi mukava kypsyttää kukkia vielä tovi.

Pakkaset kuulemma hidastaa kasvien kasvua, tai peräti pysäyttää sen, mutta kuolemisen sijaan kasvi alkaa ohjaamaan kaiken energian kukkien viimeistelyyn.

Kysymys kuuluukin, kuinka kauan aiotte ulkoiluttaa kasvejanne? Itsellä ei ole mahdollisuutta käydä päivittäin puskia paapomassa, joten toivoisinkin tähän threadiin raportteja kasvien saamasta kyydistä, paleltumisista ja mahdollisista selviämisistä. Kyseessä on 2-2,5 metrisiä hirviöitä, joista kaksi kukkii täyttä päätä, ja parin viikon sisällä olisi sadonkorjuu kypsiä. Varret on puumaisia, noin 4-5 senttiä paksuja. Alimmat aurinkolehdet ovat alkaneet kellastua ja pudota, niinkuin pitääkin. Sisälle en valitettavasti voi kasveja siirtää, koska huonekorkeus ei anna myöten. Saattaapa juuretkin olla "hieman" kaivuukyvyn ulottumattomissa.

Ottelen kuvia taas seuraavalla visiitillä kuluvan kuun tokana viikonloppuna. Toivottavasti säät vaan suosivat, ettei tarvitse kesken kaiken puhaltaa peliä poikki.


Anonyymi Luuska

EzMigrated!


JuhoPJ

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja JuhoPJ » 1.9.2003 15:37

No mä ainakin aion pitää rehuja ulkona vaikka kevyttä hallaa oliskin kuhan päivällä aurinko paistaa. Eli OG:n sakkiin yhdyn. Varmimmaksi varmuudesksi isosta ja komeasta vehkasta otetaan pistokas joka sijoitetaan siälle. Tästä pistokkaasta sitten otetaan ensi kesäksi uusi pistokas ja silleen...

Ei halla hampua tapa.

hmmm. Toihan kelpais vaikka kansan viisaudeks...

the hamppari
Viestit: 283
Liittynyt: 16.1.2003

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja the hamppari » 1.9.2003 16:31

Itellä oli sellane tilanne, et piti niittää puska pari päivää sitten, ku alko lehtiä kuolee niin paljon ja kukka sadosta ei tietoakaan ku norttia kasvattelin, mut jos sulla isoja kukkivia puskia on ja eikä haittaa et lehtimassaa kuolee ni eiköhän noita uskalla vielä viikon tai pari ulkona pitää, jos nyt ei mitään äkillisiä kymmenen asteen pakkasia ole luvassa.

anonyymi luuseri

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja anonyymi luuseri » 1.9.2003 16:59

Tätä minäkin arvelin. Käyn varmaankin raakkaamassa kukattomat puskat tässä lähipäivinä (tai viimeistään ekojen pakkasten jälkeen) ja teen niistä voita tms. Kukalliset saavat värjötellä ulkosalla niin pitkään kun hermo kestää.

AL

Herbal Extasy

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja Herbal Extasy » 2.9.2003 12:49

AL, mitä lajiketta ne kukkivat ulkokasvisi ovat. Meilläkin on nyt yli 2 metrisiä monstereita (Nirvanan Purple power), joita ollaan rukoiltu, että alkaisivat kukkimaan, mutta ei...

anonyymi luuseri

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja anonyymi luuseri » 2.9.2003 18:35

Kasvit on Jeppis Pearlia ja jotain toista Jeppistä... Oliko se Afghani Pearl (Jeppis plus tuo afgaani). Autofower oli valitettavan harvassa, mutta niissä joissa se oli, on kukinta alkanut jo ajat sitten. Jeppiksiä suosittelen, mutta samalla varoitus, että parempi laittaa pistokkaita ainakin 5-10 eri kasvista, ettei tuo autoflower -ominaisuuden puuttuminen pilaa koko kekkereitä!

Viimevuonna saatiin ihan Norttikin kukkimaan, mutta piisami oli vedellyt huiviin alkusyksystä... Kaislikossa varmaan suhissut. Tällä kertaa kasvit on sata kertaa suurempia, joten taitaa piisamikin ymmärtää rajansa.

AL

tvuori
Viestit: 516
Liittynyt: 2.3.2001

Re: Pakkanen ja milloin sitä on saatu tarpeeksi?

ViestiKirjoittaja tvuori » 4.9.2003 13:04

onkos kukaan vielä käynyt kattomassa mitä puskat on pakkasista pitäneet? tuossa yö pari sittenhän oli nimittäin vantaallakin mitattu 4 asteen pakkasia... aika kovaa kyytiä saavat. onnex nyt taas lämpenee.

Vieras

...

ViestiKirjoittaja Vieras » 5.9.2003 11:21

tahtois nyt nähdä noita monstereita, toivottavasti saat kuvaa nopeasti tänne...
...ps. ensi vuoden ulkokasvatusta varten: sensi seedsillä on nyt ruderalis indica vain 14 euroa pussukka (vai liekkö aina ollut, mut muistaakseni se oli keväällä kalliimpi), jos joku ei ole vielä huomannut, niin aattelin muistuttaa...kannattaa taas varmaan tilailla hyvissä ajoin...


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija