Huumausainerikos

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Vieras

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja Vieras » 5.2.2008 16:22

Lainaus

Rovaniemen HO
Diaarinumero: R 03/596
Antopäivä: 15.12.2004
Ratkaisunumero: 1024
Esittelypäivä: --
Asianumero: RHO:2004:11

Pääkäsittely 15.11.2004

Diaarinumero R 03/596
Pääkäsittely 15.11.2004
Taltionumero 1024
Antamispäivä 15.12.2004Vastaavasti rinnastettavuutta arvioitaessa huumausaineista lievään ryhmään kuuluivat kannabis ja keskimmäiseen amfetamiini, ekstaasi ja LSD. Edelleen lausunnon 7.4.1004 mukaan vertailtaessa diatsepaamia amfetamiiniin ja kannabikseen vastaisi 3 000 tablettia diatsepaamia á 10 mg haitallisuudeltaan 100 g puhdasta amfetamiinia tai 1 kg hasista.

Vieras

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja Vieras » 5.2.2008 16:31

Suomessa useimmissa vankeuteen johtavissa tuomioissa käytetään ehdollista vankeusrangaistusta. Tämä on tarkoituksellista rikospolitiikkaa, koska rikoksentekijä ei joudu istumaan tuomiotaan vankilassa vaan voi jatkaa normaalia elämää, ellei syyllisty uusiin rikoksiin. Ehdollisessa vankeudessa ideana on estää rikoksentekijän altistuminen vankilan haittavaikutuksille ja useimmille ihmisille ehdollinen rangaistus onkin riittävä varoitus.

Korkeintaan kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdollisena, ellei henkilöä ole tuomittu rikosta edeltävinä kolmena vuotena vähintään vuodeksi vankeuteen. Yleensä kuitenkin ensikertalaiset (rikoksen tekopäivää edeltäneiden kolmen vuoden aikana ei ole ollut vankilassa) tuomitaan ehdolliseen, ellei kyse ole hyvin vakavasta rikoksesta.

Ehdolliseen vankeuteen liittyy aina koeaika, jonka pituus vaihtelee yhdestä vuodesta kolmeen vuoteen. Mikäli tuomittu elää koeajan ilman uusia rikoksia, rangaistusta ei panna täytäntöön.

Eli tuliko asia hyvin selväksi taustatuki? Eli eikös se aika automaattisesti mene? Esitetty on nyt tuomiolauselmia ja ehdollisen vankeuden määräämistä koskevia säädöksiä. Mitäs sanot? En lähde tietenkään tahallisesti rahkeita repimään! Ja tosiaan paljon kiinni paikkakunnasta ja tuomarista.

Vieras

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja Vieras » 13.2.2008 5:16

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008021 ... 9_uu.shtml


Poliisin mukaan lähinnä raumalaisista ja turkulaisista koostuva jengi on välittänyt syyskuun 2006 ja tammikuun 2008 välisenä aikana jopa 10 000 ekstaasitablettia ja viitisen kiloa amfetamiinia. Huumeet on jaettu Rauman ja Turun seudulle sekä pääkaupungin suuntaan.

- Esitutkinnassa ilmi tullut rikosten taloudellinen hyöty on yhteensä noin 300 000 euroa, kertoo rikoskomisario Hans Vuoti.

- Meidän tutkimustemme mukaan huumeet on tuotu tänne Viron suunnalta, hän jatkaa.

Pidätettyjä seitsemän

Huumejutun tutkinnan yhteydessä on ollut pidätettynä yhteensä seitsemän henkilöä. Epäillyt ovat pääosin aikuisia miehiä, mutta mukana on ollut myös kolme nuorta naista. Kaikki ovat syntyperältään suomalaisia.

- Aiemmin vankilassa istunutta väkeä ei tähän ole sekaantunut, Rauman poliisin kolmehenkistä huumeryhmää vetävä rikosylikonstaapeli Juha Malinen paljastaa.

Malisen mukaan törkeän huumausainerikoksen rajana pidetään 300 ekstaasitabletin määrää. Malinen ei lähde spekuloimaan mahdollisten rangaistusten suuruutta, mutta hän uskoo puhuttavan joka tapauksessa useampien vuosien rangaistuksista.

Törkeän huumausainerikoksen minimirangaistus on vuosi ja maksimi kymmenen vuotta vankeutta. Raumalla nyt selvitettyä juttua odotetaan käräjäoikeuteen tulevan syksyn aikana.

Poliisi telekuunteli

Huumevyyhtiä tutkiessaan Rauman poliisi on käyttänyt myös käräjäoikeuden myöntämää oikeutta telekuunteluun. Valeostoja poliisi ei ole asian yhteydessä tehnyt.

- Huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen epäillään liittyvän myös rahan- ja velanperintää. Lisäksi rikossarjan tutkinnan yhteydessä on ilmennyt myös talousrikoksia, Vuoti kertoo.

Amfetamiinin ja ekstaasin lisäksi poliisi on takavarikoinut myös vähäisen määrän kokaiinia sekä lääke- ja hormonivalmisteita. Takavarikossa on myös vanha pistooli, kaasusumuttimia, dynamiittia ja tuhansia euroja rahaa.


taustatuki:

Hasis 1000 grammaa
Amfetamiini 100 grammaa [13]
Ekstaasi 10 000 tablettia[14]
Kokaiini 300 grammaa[15]
Heroiini 100 grammaa[16]
vähä meni 10000 ekstaasitablettia pieleen kun 300 on jo törkeä huh huh. eli tuohon suhtautettuna hasista sais olla 30g WOW mutta kumminkin huomattavasti vähemmän kun kilo

juupeli
Viestit: 15
Liittynyt: 11.9.2007

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja juupeli » 13.2.2008 10:15

Kyllä toi hasis mun mielestä pitää paikkaa! Ja toi ekstaasin määrä on se 300 kpl. Olin syytettynä siitä. Kokaiinin määrä kuullostaa kyllä isolta?!

Vieras

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja Vieras » 11.5.2018 15:19

Elikkä törkeä huumausainerikos takana, josta koeaikaa jäljellä reilu vuosi. Tarkoituksena olisi kasvattaa 4-6 kasvia. Jos jään kiinni kasveista, niin lähdenkö istuun ?

Vieras

Re: Huumausainerikos

ViestiKirjoittaja Vieras » 11.5.2018 15:24

2vuotta ehdonalaista tuli siis tuosta törkeästä..


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija