Tiedote: Sähköpostipalvelimella ongelmia, jonka vuoksi mm. aktivointiviestit eivät välttämättä tule perille. Pyrimme selvittämään vikaa ja aktivoimme uusia tunnuksia manuaalisesti, kunnes vika on korjattu. T: Ylläpito

KUVIA ongelmista

ruttunen
Viestit: 17
Liittynyt: 2.7.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja ruttunen » 28.1.2019 10:56

Ei ole kuin biobizz growta ja se vissiin ei sovellu hydroiluun, niin oon ymmärtänyt.

Tänään käpristelyä vielä enemmän kuin eilen vaikka yön yli oli micro+bloom.
eilen : https://imgur.com/a/R3ava60

tänään: https://imgur.com/a/b35ow20

Oneup
Viestit: 2
Liittynyt: 11.7.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Oneup » 2.2.2019 14:52

Tervehdys kaikki! Ensi kasvatteluni kyseessä joten kysäisen kokeneemmilta. Muutaman päivän aikana lehtiin ilmestynyt pieniä ruskeita laikkuja ja yhteen kohtaan tullut pienenpieni reikäkin. Lisäksi lehdet ovat hieman käpristyneet ja kasvu jonkin verran hidastunut vieressä kasvavaan kaveriin verrattuna.

Kuva

Kasvualustana toimii kekkilän puutarhamulta ja kasvilla ikää 11 päivää. Mistähän mahtaisi johtua?

Manalismiles
Viestit: 300
Liittynyt: 28.5.2016

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Manalismiles » 2.2.2019 17:11

Oneup kirjoitti:Tervehdys kaikki! Ensi kasvatteluni kyseessä joten kysäisen kokeneemmilta. Muutaman päivän aikana lehtiin ilmestynyt pieniä ruskeita laikkuja ja yhteen kohtaan tullut pienenpieni reikäkin. Lisäksi lehdet ovat hieman käpristyneet ja kasvu jonkin verran hidastunut vieressä kasvavaan kaveriin verrattuna.

Kuva

Kasvualustana toimii kekkilän puutarhamulta ja kasvilla ikää 11 päivää. Mistähän mahtaisi johtua?


Näyttää ehkä vähän ph ongelmilta. Ootko miten kastellut ja onko kuin isossa ruukussa?
take it acid is

Savonsydän
Viestit: 16
Liittynyt: 27.2.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Savonsydän » 2.2.2019 17:52

^ ite katsellut, että olisiko kyseessä palohaavat? Onko kenties suihkuteltu kasvia niin, että jäi pisaroita lehtiin ja natikka polttanut siihen reikiä? Tai joku tuholainen, näkyykö mitään ylimääräistä liikettä tai pisteitä/öttiäisiä ehkä lehtien alapuolella? pH kannattaa tosiaankin tarkistaa, saattaa blokata joidenkin ravinteiden saantia jne. Millaisessa mullassa kasvatat ja millä valoilla? Onko
terve vierustoveri samanikäinen ja samoista siemenistä?

Niin, olihan sulla noi mullat tuossa kerrottu. Jos on liian tujua niin pienelle taimelle? Oliko sama multa alusta asti? Ton puutarhamullan mukana saattaa tulla joskus ylimääräisiä elikoita kaupan päälle. Mut siinä tapauksessa luulis, ettei toinenkaan olisi kunnossa. Ehkä lisäis vähän dolomiittikalkkia tai jauhettuja kananmunankuoria tohon multaan?
Viimeksi muokannut Savonsydän, 2.2.2019 21:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Savonsydän
Viestit: 16
Liittynyt: 27.2.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Savonsydän » 2.2.2019 18:19

ruttunen kirjoitti:Nyt kun asiaa oikein mietin niin eihän siinä olekaan mitään järkeä. Jotenkin ajattelin, että bloomi on vasta kukitukseen. magnesium ja fosfori näyttää puuttuvan kokonaan microsta. Joskus sitä on vaan tyhmä, melkein viikon jo ihmetelly mikä niitä vaivaa ja vaihtanu vaan miedompaa micro litkua, mikälie aivopieru :lol:

Kerkesin tuossa jo vaihtamaan laitoin 0.8ml/l microa ja 1ml/l bloomia. EC nyt 0,9.


Hydrosta en mitään tiedä, mutta eikö noin pienet kannattaisi ruokkia typellä? Miten oot sitä antanut vai annatko ollenkaan?
Viimeksi muokannut Savonsydän, 3.2.2019 1:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Pesukone
Viestit: 39
Liittynyt: 3.11.2015

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Pesukone » 2.2.2019 20:58

Oneup kirjoitti:Tervehdys kaikki! Ensi kasvatteluni kyseessä joten kysäisen kokeneemmilta. Muutaman päivän aikana lehtiin ilmestynyt pieniä ruskeita laikkuja ja yhteen kohtaan tullut pienenpieni reikäkin. Lisäksi lehdet ovat hieman käpristyneet ja kasvu jonkin verran hidastunut vieressä kasvavaan kaveriin verrattuna.

Kuva

Kasvualustana toimii kekkilän puutarhamulta ja kasvilla ikää 11 päivää. Mistähän mahtaisi johtua?

En olis huolissaan noin pienestä oireiluista, jokainen siemenestä alkunsa saanut kasvi on yksilö ja hieman erinlainen, hyvältä tuo näyttää ja jotkut yksilöt käpristelee elämän alkuvaiheissa kunnes lähtee terveeseen kasvuun, liian vahva multa saattaa myös aiheuttaa tuon näköistä oireilua pienelle taimenen alulle mutta jos toisella kasvilla kaikki hyvin niin luulen tuonkin vielä piristyvän, tosin voihan tuo olla huono yksilö mut se selviää seuraavien viikkojen aikana, en suosittele tekemään mitään vaan jatkat samaan malliin.

Oneup
Viestit: 2
Liittynyt: 11.7.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Oneup » 3.2.2019 11:39

Kiitos kaikille vastauksista. Ph ongelmia epäilin itsekkin ja kerkesin testerinkin jo tilaamaan elikkä pistän ph:t kuntoon heti kun tulee ensi viikolla postiin. Kasvit päätin istuttaa suoraan 10 l ämpäreihin ja kastellut olen tosi varovasti, vasta muutamia kertoja ja vähän kerrallaan. Kasveja ja telttaa olen tosiaan välillä sumutellut kun nuo ilmankosteudet on kovin matalalla pakkasten takia, valona tosin mars hydron 600 W ledi, mutta kaipa tuokin jaksaa niihin yhtälailla palohaavoja tehdä kuin natikkakin. Mitään liikettä ei näy joten en usko että on mitkään ötiäiset asialla, tarkkaillaan nyt kuitenkin vielä. Ehkä annan vaan kasvin olla ja katsotaan josko pilkut häviäisivät kun kasvi saa vähän kokoa ja ph:t kuntoon. Jännä tosin ettei viereinen kasvi oireile mitenkään, kuitenkin samoista siemenistä ja samat mullat ja vedet käytetty molempiin.

jmh420
Viestit: 17
Liittynyt: 14.10.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja jmh420 » 5.2.2019 21:38

Hei!
Kukitusviikko 5starttas just. 4kpl sensiseedsin fem skunk1 teltassa. Nyt muutama päivää sitten alkoivat melko rajusti oireileen niin, että koko kasvin alan alkanut lehdet vaaleneen ja alimmat ja keskikohdan lehdet tippuu hyvää vauhtia pois.
Itse epäilen, että onkohan peräisin, kun annoin biobizzin algamiciä 1ml/l muitten joukossa eli jokaiselle kasville meni noin 0.8ml. Enkä yleensä oo antanut. Jostain lukenut, että tän tavaran kans pitäisi olla varuillaan.
Toinen epäilys olisi perus typin vähentyminen? Ensikasvatus niin en osaa kokemuksen puolesta sanoa itse, että onko typin vajauksen oireita, että koko kasvi vaalenee parissa päivässä?
Kolmantena vielä niin voiko olla magnesiumin puutos? Annan kumminkin silloin tällöin epsonsuolaa 0.5l/l. Lehdet ennen kuolemaa vaalenee ja kellastuu ja ruskeita kohtia siellä täällä ja kuolessaan käpristyy ylöspäin.
Voisiko magnesiumin puutos kellastuttaa kaikki lehdet nopealla aikavälillä ja miten samaan aikaa kaikki kasvit kellastuu?
Kiitos vinkeistä näin etukäteen ja kuvat alla :yes:

https://aijaa.com/jbq8zf
https://aijaa.com/aVxDkA
https://aijaa.com/rP6qJY
https://aijaa.com/WJcJqZ
https://aijaa.com/OmMGWo

Mainottakoon vielä niin kuvissa ovat just saaneet vettä+magnesiumia joten olivat janoisia.

Kärrynpyörä420
Viestit: 7
Liittynyt: 12.11.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Kärrynpyörä420 » 13.2.2019 16:05

Kävi sellanen tilanne että sähköt katkesi kuudeksi tunniksi ja tytöt oli 18 tuntia putkeen pimeässä kesken kukituksen, kolmas viikko kukituksessa.
Onko tapahtunu vahinkoa? :doh:

Tommy Bong
Viestit: 26
Liittynyt: 10.11.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Tommy Bong » 13.2.2019 16:24

Kärrynpyörä420 kirjoitti:Kävi sellanen tilanne että sähköt katkesi kuudeksi tunniksi ja tytöt oli 18 tuntia putkeen pimeässä kesken kukituksen, kolmas viikko kukituksessa.
Onko tapahtunu vahinkoa? :doh:

Ylimääräinen pimeys ei niin paha taida olla, kun valovuodot tai valojen räpsyminen kesken pimeyden. Varmasti riippuu lajikkeesta yms, kuinka herkkä feno mutta ei niitä niittää kannata. Nyt valorytmi vaan takaisin 12/12, tuskin on vahinkoa tapahtunut.

heissuliveissuli
Viestit: 2
Liittynyt: 8.1.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja heissuliveissuli » 14.2.2019 16:23

Hei vaan ja hyvää ystävänpäivää kaikille!

Kuva

Kyseessä on ensimmäinen kasvatukseni ja olen hieman hysteerinen kun hienosti alkaneeseen projektiin on alkanut vaivihkaa syntyä keltaisia/ruosteisia täpliä/laikkuja ja alimmaiset lehdet (etenkin sirkkalehtien jälkeen kasvaneet lehdet) ovat menettäneet suuresti vihreyttä ja alkavat näyttää pian ennemmin keltaiselta. Kyseessä on northern lights auto ja kuvanotto hetkellä neitonen on siemenestä 26 vuorokauden ikäinen. Kasvi kasvaa kekkilän kukkamullan ja lecasoran sekoituksessa ja ravinteita en ole vielä antanut lainkaan. Myös muissa samoilla settingeillä kasvavissa kasveissani on alkanut ilmetä samanlaisia oireita, joskaan ei ainakaan vielä näin paljoa.

Kysymys kuuluukin että voiko tämä johtua typen puutteesta, kun kuitenkin ylimmissä ja nuorimmissa lehdissä on havaittavissa pientä palamista lehtien kärjissä, joka useasti yhdistetään typpiövereihin?

Osaako joku perehtyneempi tehdä jonkinlaisen diagnoosin kuvan perusteella?

Avatar
Laiskimus
Viestit: 295
Liittynyt: 28.2.2015

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Laiskimus » 14.2.2019 17:44

heissuliveissuli kirjoitti:Osaako joku perehtyneempi tehdä jonkinlaisen diagnoosin kuvan perusteella?


Pari kuvaa voisit lisätä vielä, tuosta ei kovin tarkkaa kuvaa kasvin kunnosta saa. Alkaako kasvin kellastuminen lehtien reunoista, mutta kasvin ns. suonet on vielä vihreinä?

Mutta myös magnesiumin puute aiheuttaa tuon kaltaisia oireita, elikkäs ruskeita pilkkuja lehtiin, lehtien kärkien "palamista" ja alimpien lehtien kellastumista. Hoitamattomana lähtee leviämään ylöspäin.

Kuva

Tuossa jonkinnäköstä kuvaa magnesium-vajareista kärsivästä puskasta. Esimerkiksi tätä kannattanee ostaa kaappiin puteli, tuosta kasvi saa kalsiumit ja magnesiumit kätevästi samassa paketissa. :) Varmaksi en tietenkään voi mennä sanomaan että kyse ois tuosta, mutta hyvinkin samankaltaisia oireita oli omilla plantuilla viime kesänä ja calmagilla selätin moiset.

heissuliveissuli
Viestit: 2
Liittynyt: 8.1.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja heissuliveissuli » 16.2.2019 15:58

[quote=850551,"Laiskimus"

Pari kuvaa voisit lisätä vielä, tuosta ei kovin tarkkaa kuvaa kasvin kunnosta saa. Alkaako kasvin kellastuminen lehtien reunoista, mutta kasvin ns. suonet on vielä vihreinä?
[/quote]

Kuva

Tästä kuvasta ehkä paremmin näkyy tuo alimpien lehtien kellastuminen, lehdet ovat tasaisesti limen väriset ja suonet eivät erotu verivärisinä. Näyttää tuo kellastuminen ja muutkin laikut huomattavasti pahemmilta tuon keinoauringon alla verrattuna päivänvaloon. Calmag lähti tilaukseen, kiitoksia avusta.

Tuli mieleen kysyä näin aloittelevana vihersormena tässä samalla onko tuo tavallista että 18/6 valojaksolla n. 2 viimeistä valoisaa tuntia lehdet roikkuvat "janoisen" näköisenä ja pimeän jakson jälkeen ovat jälleen ryhdikkäitä? Lukiessani autojen kasvatuksesta useastakin eri lähteestä ei tällaisesta ole ainakaan huomatakseni mainittu, vaan puhutaan nimenomaan että valoja voi huudattaa vaikka 24/7.

jarnotrulli
Viestit: 36
Liittynyt: 8.4.2013

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja jarnotrulli » 20.2.2019 18:22

Kuvaa ei löydy ongelmasta, mutta tällänen tapaus kävi:

Kasvit ovat Aeroflo nimisessä hydrossa kukituksessa viikolla 3-4 ja ajastin pamahtanut rikki. Kasvit olleet maximissaan noin 3pv täydessä pimeydessä ja alimmat lehet alkaneet kuihtumaan.

Onko hajua miten kasvi reagoi tälläseen? Varret tuntuu suht tukevilta vielä mutta lehdet roikkuu kaikista. Onko tilanne menetetty?

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3211
Liittynyt: 26.7.2008

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 20.2.2019 18:42

jarnotrulli kirjoitti:Kuvaa ei löydy ongelmasta, mutta tällänen tapaus kävi:

Kasvit ovat Aeroflo nimisessä hydrossa kukituksessa viikolla 3-4 ja ajastin pamahtanut rikki. Kasvit olleet maximissaan noin 3pv täydessä pimeydessä ja alimmat lehet alkaneet kuihtumaan.

Onko hajua miten kasvi reagoi tälläseen? Varret tuntuu suht tukevilta vielä mutta lehdet roikkuu kaikista. Onko tilanne menetetty?

Kasvit eivät ala friikkaamaan, mikäli pimeys on kestoltaan vähintään 12 tuntia.
Eli valonpuutteen takia ei ole odotettavissa mitään kummempaa ongelmaa.
Nyt vain uusi ajastin normaaliin rytmiin ja tarkkuutta loppukukitukseen.
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

jmh420
Viestit: 17
Liittynyt: 14.10.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja jmh420 » 21.2.2019 9:47

heissuliveissuli kirjoitti:[quote=850551,"Laiskimus"

Pari kuvaa voisit lisätä vielä, tuosta ei kovin tarkkaa kuvaa kasvin kunnosta saa. Alkaako kasvin kellastuminen lehtien reunoista, mutta kasvin ns. suonet on vielä vihreinä?


Kuva

Tästä kuvasta ehkä paremmin näkyy tuo alimpien lehtien kellastuminen, lehdet ovat tasaisesti limen väriset ja suonet eivät erotu verivärisinä. Näyttää tuo kellastuminen ja muutkin laikut huomattavasti pahemmilta tuon keinoauringon alla verrattuna päivänvaloon. Calmag lähti tilaukseen, kiitoksia avusta.

Tuli mieleen kysyä näin aloittelevana vihersormena tässä samalla onko tuo tavallista että 18/6 valojaksolla n. 2 viimeistä valoisaa tuntia lehdet roikkuvat "janoisen" näköisenä ja pimeän jakson jälkeen ovat jälleen ryhdikkäitä? Lukiessani autojen kasvatuksesta useastakin eri lähteestä ei tällaisesta ole ainakaan huomatakseni mainittu, vaan puhutaan nimenomaan että valoja voi huudattaa vaikka 24/7.[/quote]

Veikkaisin, että ravinteiden antaminen olisi jo hyvä aloittaa. Näyttää magnesiumin ja typin vajareilta.

jarnotrulli
Viestit: 36
Liittynyt: 8.4.2013

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja jarnotrulli » 23.2.2019 13:21

Sam 1 kirjoitti:
jarnotrulli kirjoitti:Kuvaa ei löydy ongelmasta, mutta tällänen tapaus kävi:

Kasvit ovat Aeroflo nimisessä hydrossa kukituksessa viikolla 3-4 ja ajastin pamahtanut rikki. Kasvit olleet maximissaan noin 3pv täydessä pimeydessä ja alimmat lehet alkaneet kuihtumaan.

Onko hajua miten kasvi reagoi tälläseen? Varret tuntuu suht tukevilta vielä mutta lehdet roikkuu kaikista. Onko tilanne menetetty?

Kasvit eivät ala friikkaamaan, mikäli pimeys on kestoltaan vähintään 12 tuntia.
Eli valonpuutteen takia ei ole odotettavissa mitään kummempaa ongelmaa.

Nyt vain uusi ajastin normaaliin rytmiin ja tarkkuutta loppukukitukseen.


Kasvit onki ollut ainakin viikon pimeässä ja lehdet alkanut kuolemaan. Varret silti tukevat ja juuret ok. Onko tilanne täysin menetetty vai voiko elpyä tuosta?

Vulverinex
Viestit: 228
Liittynyt: 18.2.2015

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Vulverinex » 1.3.2019 16:59

Mistä tää lehtien roikkuminen vois johtua? Ylikastelua ei pitäisi olla tullut, koska ruukut aina ollut kevyitä ennen kastelua. Väärä ph vai ravinneöverit?

Alustana biobizzin allmix multa 15L ruukuissa. Ravinteina advanced nutrients: Grow, Micro ja Bloom. Microa ja growia annettu pari kertaa 1ml/L suhteella. Vegeä takana 5.5vk . 2/8 kasvista roikkuu lehdet.


Kuva

Porkku
Viestit: 6
Liittynyt: 24.8.2017

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Porkku » 1.3.2019 19:28

Vulverinex kirjoitti:Mistä tää lehtien roikkuminen vois johtua? Ylikastelua ei pitäisi olla tullut, koska ruukut aina ollut kevyitä ennen kastelua. Väärä ph vai ravinneöverit?

Alustana biobizzin allmix multa 15L ruukuissa. Ravinteina advanced nutrients: Grow, Micro ja Bloom. Microa ja growia annettu pari kertaa 1ml/L suhteella. Vegeä takana 5.5vk . 2/8 kasvista roikkuu lehdet.


Kuva


Reunoista ja lehtien taittumisesta veikkaisin lämpö/ilman kuivuutta.. Ja advanced nutrients sarjaa kannattaa käyttää ohjeiden mukaan. Eli g m b kaikkia samaan aikaan samassa suhteessa.

jozo
Viestit: 199
Liittynyt: 16.7.2012

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja jozo » 1.3.2019 20:53

Porkku kirjoitti:
Vulverinex kirjoitti:Mistä tää lehtien roikkuminen vois johtua? Ylikastelua ei pitäisi olla tullut, koska ruukut aina ollut kevyitä ennen kastelua. Väärä ph vai ravinneöverit?

Alustana biobizzin allmix multa 15L ruukuissa. Ravinteina advanced nutrients: Grow, Micro ja Bloom. Microa ja growia annettu pari kertaa 1ml/L suhteella. Vegeä takana 5.5vk . 2/8 kasvista roikkuu lehdet.


Kuva


Reunoista ja lehtien taittumisesta veikkaisin lämpö/ilman kuivuutta.. Ja advanced nutrients sarjaa kannattaa käyttää ohjeiden mukaan. Eli g m b kaikkia samaan aikaan samassa suhteessa.

Samaa mieltä porkun kanssa.
Mutta enemmän kyllä sulta kysyn paljon sulla lämpö meinaan 1ml/1l nii ei pitäis tulla övereitä tosin sulla voi olla suoloja nii paljon että jotenkin häiritsis pieneliöitä jotenki kun on mullasta kyse tms.
Meinaan oon kyllä kasvatanut ihan timmejä
cbd puskia vaikka ilmankosteus on ollu luokkaa 20-30.
Jos se ei lähde tolla lämpö ongelmalla.
Nii flussaa 30l vettä 4,5-7,5ml abc sarjaas(ellei sulla ole kyseistä tuotetta mikä tekee sen parissa tunnissa ja sit lievemmät ravinteet perää tai vettä)
Kysytään nyt tyhmänä viel et kui usein annat ravinteita?.
AN pH – perfect Grow, Micro ja Bloom
pH – balansoitu.
Kolmen komponentin ravinnesarja, joita kaikkia käytetään yhtäaikaa.
Helppokäyttöinen, kaikkia ravinteita laitetaan yhtäpaljon. Taimivaiheessa jokaista ravinnetta annoistellaan 1ml / L ja annosta lisätään pikkuhiljaa kasvin kasvaessa jopa 4ml / L
Toi 4ml/l menee sit ku sulla on puska oikeesti eli purkkina vähintään 27l ja puskalla meinaan 1m x 1m vähintään tai muuten mikrobien tasopaino niin että ne pilkkoone oikein sekä sulla on semmonen feno mikä sen juo.


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bolo, jakeog ja 0 vierailijaa