KUVIA ongelmista

Avatar
Caindingle
Viestit: 53
Liittynyt: 14.2.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Caindingle » 9.7.2019 11:58

5,5 pH multakasvatuksessa taitaa olla vähän liian alhainen? Blokkaa kaiketi joitain ravinteita pois käytöstä.

ruttunen
Viestit: 40
Liittynyt: 2.7.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja ruttunen » 9.7.2019 12:09

Caindingle kirjoitti:5,5 pH multakasvatuksessa taitaa olla vähän liian alhainen? Blokkaa kaiketi joitain ravinteita pois käytöstä.


Myös altakastelussa? Siinähän on juuret suoraan vedessä

Voihan sitä koettaa silikaatilla nostaa sinne 6pH. Hassua jos noin pienestä noi isot oireet

ruttunen
Viestit: 40
Liittynyt: 2.7.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja ruttunen » 10.7.2019 10:09

ruttunen kirjoitti:Miltä tämä näyttää teidän mielestä? Valon polttamaa vai johtuuko lannoista. Pelkästään ylimmät pamppujen aurinkolehdet kärsineet
250w hps reilu 35cm päässä latvoista. Lämpötila 28c.

Edit, en huomannut aikaisemmin, mutta myös alimmat aurinkolehdet käpristelee. Reunat ylös rullalle ja kuivuu. Ei kumminkaan samalla lailla kuin typpivajareissa. Lehdet käpristyy ja kuivuu, mutta ei lähde oksasta irti.

Tuossa pari kuvaa:

https://imgur.com/E1Dyor0
https://imgur.com/BytRfWU

Kuva alimmista aurinkolehdista:

https://imgur.com/j8c1oOO


Voisko olla Nurtient burnia? Kumpi lienee todennäköisempää..

Jerez83
Viestit: 3
Liittynyt: 24.3.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Jerez83 » 14.7.2019 10:41

Apua kaivattaisiin... Kookos hembyssä olevat kukat vaikuttaa voivan huonosti verrattuna kavereihin jotka majailee mullassa, kookos on huuhdeltu pH korjatulla vedellä... Mikä mahtaisi olla pielessä?
http://imgur.com/R6gdChV

Avatar
goshjeepers
Viestit: 38
Liittynyt: 9.4.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja goshjeepers » 14.7.2019 15:15

Jerez83 kirjoitti:Apua kaivattaisiin... Kookos hembyssä olevat kukat vaikuttaa voivan huonosti verrattuna kavereihin jotka majailee mullassa, kookos on huuhdeltu pH korjatulla vedellä... Mikä mahtaisi olla pielessä?
http://imgur.com/R6gdChV

Kookos pidettävänä jatkuvasti märkänä ja käytettävä epäorgaanisia lannoitteita. Uusi käsittelemätön kookos sitoo itseensä tosi paljon kalsium ja magnesium suoloja. Jos on vanhaa kookosta voi lannoitejäämät laskea ph:n todella alas ja polttaa nuoret kasvit.

Kuvasta ei kauheesti selvää saanut oreista, muuta kuin hitaan kasvun. Sanoisin, että huuhdo runsaasti pelkällä hanavedellä ja koita heti sen jälkeen antaa kevyttä lannoitusta ph 5.5-6.5.

Jatkoa ajatellen kookos hyvä huuhtoa parin viikon välein. FloraKleenillä ainakin lähti vanhasta kookoksesta litroittain ravinneliuoksen väristä huuhteluvettä.
Sitä saa mitä ei ees tilaa.

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1833
Liittynyt: 27.5.2008

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja neural_rust » 14.7.2019 15:48

joo, ei kookosta voi ajaa kuin multaa.. ei saa päästää kuivahtaa kuten multa, koska CEC menee vituiks..
toi flora kleeni on vähän niin tai näin juttuja, itse flushaan kookokseni jollain 0,4-0,6ec litkulla jos tulee jotain isompia ongelmia..

siitä sitten heti kunnon tujut litkut perään vaan seuraavalla syötöllä..

Avatar
Marcus
Viestit: 106
Liittynyt: 27.3.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Marcus » 20.7.2019 11:21

Elikkäs... viimeisen parin viikon aikana on tuollaista ilmestynyt lehtiin ja oireet ovat tosiaan tuollaiset laikut + lehdet kellastuvat/mustuvat/ruskestuvat ja tippuvat pois + varsissa punaista + lehdet lähtevät kääntymään rullalle ylöspäin.... Ongelma ilmeni kun siirryin kukitukseen... epäilin aluksi fosforin puutetta, lisäsin sitä ja ongelma ei kadonnut. Sitten hoksasin että kyseessä voi olla nutrient lockout joten huuhtelin kasvit niin että juurista tuleva veden EC oli n. 0.16, täysin ravinteettomassa vedessä se on täällä 0.13... sen jälkeen laitoin ravinteita ja PK-boostia ym. niin että EC nousi 1.7... ja nyt ylläpitänyt tuota 1.6 EC:tä. Poimin huuhtelun jälkeen sellaiset lehdet missä oireita näkyi että voin tarkkailla ongelman kehitystä, olin melkolailla satavarma että kyseessä on nutrient lockout. Mutta tänä aamuna näkyi uusi lehti jossa samaa oireilua. Mietinkin siis tässä että onko niin että huuhtelun ja ravinteiden vaikutus näkyy viiveellä vai teinkö oikean diagnoosin? Kukat tuntuu ainakin kasvavan. Sinänsä haittaa tuosta lehtien tippumisesta ei ole ollut kun niitä on pitänyt muutenkin harventaa mutta kasveilla ei ole enää niin paljon varaa tiputtaa lehtiä kun olen niitä harventanut jo vegessä erittäin tuuhean kasvun vuoksi.. joten toivoisin tähän ongelmaan vastauksen.

Näistä näkee mitä tarkoitan:

https://ibb.co/KrPs9L5
https://ibb.co/zZjGk5S

Toinen ongelma mikä on ollut hyvin merkillinen vegestä asti on ollut rei'ät lehdissä... kasveissa ei siis tosiaan näy hyönteisiä. Ainoat hyönteiset mitkä tuolla ovat pörränneet ovat olleet harsosääsket jotka eivät syö lehtiä ja joita olen myös hävittänyt. Kaikki kasvit on jo useampaan otteeseen sumutettu Neem-öljyllä joka tappaisi ripsiäisetkin ja käytännössä kaikki tuhoeläimet.. uudessa kasvustossa reikiä ei kuitenkaan näy. Ovatkohan peruja ajalta kun sumutin kasveja ja vesipisarat olisivat tehneet suurennuslasiefektin niihin? Vaikea sanoa, välillä näyttää siltä että reiät olisivat tulleet vain tyhjästä ja silloin kun niitä on ne reiät "syövät" lehteä ja aukot kasvavat. Epäilen että se voisi liittyä nutrient lockoutiin mutta asiaa en osaa varmaksi sanoa. Juurimätää en epäile, koska kasveissa ei ole ylikasteluun viittavia oireita kuten riippumista, reson lämmöt 21-24C (asenna tänään vedenjäähdyttimen niin tippuu varmasti 18-20C) + Piranhaa olen noille antanut pienestä asti...

Sensihippi
Viestit: 2
Liittynyt: 14.7.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Sensihippi » 21.7.2019 22:04

moro oon yrittäny ettii omien kasvien ongelmii vastausta ja joka vaivaa ja on vaivannut pitkään . eli siis jossain lehdissä on kuolleita laikkuja ja jotkut lehdet kääntyilevät alespäin välillä voi hävii noi kääntyilevät kärjet mutta nyt ei ole taas hetkeen muuten terveen näköset. noin 2kk vegeä takana. viikko 12/12 valojakso takana ruukut ovat 25L multana toimii biobizz light ja hiuka lecaa pohjalla valoina 3x 250W (vegeen ja kukitukeen sopivat polttimot) lämmöt pimeässä 14-18 päällä 25-32 lisä hiilidioksiidi pussi on. ravinteina annan Biobizz Bio Grow Bio·Heaven Bio Bloom Alg-A-Mic Top Max Acti-Vera vesi on lähde vettä! voisko olla liian kuuma vaiko liikaa ravinteita?taulukon mukaan menen. voiko joku muu?

https://imgur.com/gP7jah5
https://imgur.com/KnfznIl
https://imgur.com/dkVKiX5

Avatar
Greentea
Viestit: 14
Liittynyt: 27.4.2018

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Greentea » 22.7.2019 4:18

Sensihippi kirjoitti:moro oon yrittäny ettii omien kasvien ongelmii vastausta ja joka vaivaa ja on vaivannut pitkään . eli siis jossain lehdissä on kuolleita laikkuja ja jotkut lehdet kääntyilevät alespäin välillä voi hävii noi kääntyilevät kärjet mutta nyt ei ole taas hetkeen muuten terveen näköset. noin 2kk vegeä takana. viikko 12/12 valojakso takana ruukut ovat 25L multana toimii biobizz light ja hiuka lecaa pohjalla valoina 3x 250W (vegeen ja kukitukeen sopivat polttimot) lämmöt pimeässä 14-18 päällä 25-32 lisä hiilidioksiidi pussi on. ravinteina annan Biobizz Bio Grow Bio·Heaven Bio Bloom Alg-A-Mic Top Max Acti-Vera vesi on lähde vettä! voisko olla liian kuuma vaiko liikaa ravinteita?taulukon mukaan menen. voiko joku muu?

https://imgur.com/gP7jah5
https://imgur.com/KnfznIl
https://imgur.com/dkVKiX5Kuvista päätellen kasveillasi ravinne vajarit. Jos omasta mielestäsi olet laittanut liikaa ravinteita, voi olla, että liikaravinne määrä blockaa jotain ravinnetta ja aiheuttaa kasveillesi ongelmia.
Yleisin aiheuttaja laikkuihin on PH ja tämä myös mahdollinen vajareihisi.

Oma suositus on pitää homma yksinkertaisena. Sulla kauhee määrä tököttejä, joiden käytöstä et minkään tason hyötyä saa jos vegessä jo ongelmia ilmenee. Jos käytät vain paria putellia, on ongelman syntyessä helppo tulkita, pitääkö raviinteita lisätä tai huuhdella. Jos käytät 5 erilaista purkkia, on erittäin vaikeaa sanoa mitä pitää tehdä kun täpliä lehdissa tai lehdet nuupahtaneet.

Aloitin itsekkin kaapillisella törppöjä, mutta siirryin yksinkertaistettuun ravinteiden antamiseen ja ongelmat ovat käytännössä hävinneet kokoknaan. Kun hommat sujuu moitteettomasti, lisäät hifistelyä ja voit itse huomata vaikutukset.

:think:

Sensihippi
Viestit: 2
Liittynyt: 14.7.2019

Re: KUVIA ongelmista

ViestiKirjoittaja Sensihippi » 22.7.2019 20:11

Täytyy huomenna mitata ph uudelleen ja miettiä tota ravinne hommaa tuli kyl mieleen et voisko ongelma olla kova kuumuus /3 lamppua liian lähellä noh täytyy päivitellä huomenna tänne uudelleen onko mennyt pahemmaksi


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija