Kuva

Ufon vaimennus

tsport
Viestit: 7
Liittynyt: 21.9.2016

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja tsport » 30.9.2016 22:37

Tuossa kuva setupista. Lämmöt teltassa jytyllä ledillä kunnossa ja kosteudetkin 40-60% väliin. C99 vegen alkuvaiheessa joten potentiaalisista hajuhaitoista ei tietoa tuollaisella järjestelmällä, mutta lukemani perusteella pitäisi toimia noinkin. Ufoa eikä AH:ta saa mitenkään mahtumaan teltan sisäpuolelle, joten ainoana ongelmana tässä tuo ilmanvaihdosta lähtevä meteli. Vaaterekkiin onneksi saa ripustettua tuon ufon roikkumaan, jottei resonoi, mutta ei kyllä tuohon mitään laatikkoa ainakaan mahdu rakentamaan kun ilmanvaihtoputket nyt jo tuon verran mutkalla.

Kuva

Tohvelisankari
Viestit: 425
Liittynyt: 15.2.2015

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Tohvelisankari » 30.9.2016 23:13

tsport kirjoitti:Tuossa kuva setupista. Lämmöt teltassa jytyllä ledillä kunnossa ja kosteudetkin 40-60% väliin. C99 vegen alkuvaiheessa joten potentiaalisista hajuhaitoista ei tietoa tuollaisella järjestelmällä, mutta lukemani perusteella pitäisi toimia noinkin. Ufoa eikä AH:ta saa mitenkään mahtumaan teltan sisäpuolelle, joten ainoana ongelmana tässä tuo ilmanvaihdosta lähtevä meteli. Vaaterekkiin onneksi saa ripustettua tuon ufon roikkumaan, jottei resonoi, mutta ei kyllä tuohon mitään laatikkoa ainakaan mahdu rakentamaan kun ilmanvaihtoputket nyt jo tuon verran mutkalla.

Kuva


Bilteman letkua? Toi on ihan liian pehmeetä niin pitää aivan jumalatonta mekkalaa, itse en käytä tuota kuin passiivisena teltan sisääntulossa. Tällä hetkellä työnnät ilmat AH:n läpi etkä vedä?

tsport
Viestit: 7
Liittynyt: 21.9.2016

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja tsport » 1.10.2016 9:17

Bilteman tavaraa. Oli aiemmin sitä alumiinista/peltistä mutta ei sitä saanut taipumaan tuonne mitenkään fiksusti, ilman että meni ihan muodottomaksi ja muutenkin vaikeaksi. AH eikä ufo kumpikaan mahdu telttaan sisälle, joten tällä hetkellä valitettavasti AH:n läpi puhaltaminen ainoa vaihtoehto, vai?

Tohvelisankari
Viestit: 425
Liittynyt: 15.2.2015

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Tohvelisankari » 1.10.2016 10:16

tsport kirjoitti:Bilteman tavaraa. Oli aiemmin sitä alumiinista/peltistä mutta ei sitä saanut taipumaan tuonne mitenkään fiksusti, ilman että meni ihan muodottomaksi ja muutenkin vaikeaksi. AH eikä ufo kumpikaan mahdu telttaan sisälle, joten tällä hetkellä valitettavasti AH:n läpi puhaltaminen ainoa vaihtoehto, vai?


Tuli mieleen ufon asentaminen roikkuvaksi pystysuuntaan juuri ennen kattoulostuloa, mahtuisiko siten? Värkkäilee sille vaikka kangaskassista roikkumistelineen jota roikotat tuosta puolapuusta. Saisitko lisää tilaa letkuille jos siirrät teltan aivan jompaan kumpaan reunaan? Nyt näyttää olevan keskellä kaappia joten tilaa menee hukkaan. Ufon ripustamiseen suosittelen pyörän tarakalle tarkoitettuja mustekaloja, ei resonoisi niin pahasti kun kumia välissä. Teltan sisääntuloilma siltä puolelta mihin jätät isomman kolon, kahta sisääntuloa et tarvi jos sulla semmoset nyt on.

Don_Rainbow
Viestit: 3
Liittynyt: 31.8.2016

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Don_Rainbow » 2.10.2016 9:43

https://pavunvarsi.fi/ilmanvaihto/kanav ... 125mm.html

Kellään kokemuksia kyseisestä ufosta? Tarkoitus heittää tuo s-vent 355 lähimmän 3-sarjan bemarin alle resonoimaan kun en enää jaksa sitä seinien läpi kantautuvaa jylinää kuunnella. Jos tuo ylläolevan linkin puhallin on ees jollain tasolla siedettävä niin tilaan.

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja toohi » 2.10.2016 12:54

Yleisellä tasolla Winflex = halpaa kuraa. Yhden olen omistanut vuosia sitten ja hankkiuduin nopeasti eroon. En osaa sanoa äänen tasosta, mutta se tuotteen viimeistely: Kaikki saumat ja kulmat oli muoviröpelöä. Tarkoitan niin, että kun osa tulee valumuotista, niin yleensä ne röpelöt viilataan pois. Winflex oli lyöty vain kasaan niine hyvineen. Ilmankos onkin puolet halvempi, kuin perinteisemmät merkit.

-toohi

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 742
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja vieru » 2.10.2016 17:55

tsport kirjoitti:Bilteman tavaraa. Oli aiemmin sitä alumiinista/peltistä mutta ei sitä saanut taipumaan tuonne mitenkään fiksusti, ilman että meni ihan muodottomaksi ja muutenkin vaikeaksi. AH eikä ufo kumpikaan mahdu telttaan sisälle, joten tällä hetkellä valitettavasti AH:n läpi puhaltaminen ainoa vaihtoehto, vai?


Onko mahdollista rakentaa aktiivihiilelle oma boksi? Idea on imeä teltasta hajut boksiin ja boksista ahn läpi hittoon.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

ArtistTheWhite
Viestit: 88
Liittynyt: 5.9.2012

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja ArtistTheWhite » 3.10.2016 21:39

AH-boksissa vielä semmonen etu, että voi sijotella, jakaa ja mitottaa imupuolen itse. Puinen mahtuis teltan alle, mut vähemmällä vaivalla ja ok tuloksiin pääset varmaan pahvilaatikolla, menis painonsa puolesta teltan katolla. Imupuolen läpivienteihin tuommoset ja kun teet saksilla rei'istä sentin pienemmät (5mm per reuna) ja lykkäät nuo sisäpuolelta, niin tarviit jesaria korkeintaan tiivistykseen. Ja AH ei kaipaa sisäpuolella letkua, lykkää suoraan boksin sivuun kiinni ja teippiä tiivistykseen tarvittaessa samalla kun teippaa mahdollisen ufolle menevän letkun.

Ufon ympärille joskus ostin bilteman äänieristyslevyjä, 40x50cm 30mm paksuja(tarviit tohon tod.näk. 3kpl), väänsin sylinteriksi ja tukin päätyihin jäävät välit äänieristetyllä putkella, josta oli se sisempi putki nykästy pois(vanhat peitot tms. käy hyvin myös). Ideana että sain tarpeeks tiiviiks ja sehän toimi kivasti. Ei välttämättä tarvi roikottaa sitte enää.

Nämä kyseiset jutut tuonne näyttäis mahtuvan, sen boksin ei tarvi olla kovin iso, 5cm tyhjää sivuilla on varmasti tarpeeks. Jos päädyt näihin ratkaisuihin niin sijottelu varmaankin siten että ah-boksi taakse ja ufo eristyksineen eteen.

Muutama vuosi sitte ostin sonyn karvalakkimallin sanelukoneen ja siinäkin on niin hyvä mikki ja napit että päädyin tutkimaan asuntoni akustiikkaa. :laugh: Ja mitä olinkaan sanomassa, se poistoletku kannattaa suunnata. Valmista äänenvaimenninta tuonne ei taida mahtua, mut kyl sellasenkin voi pahvilaatikosta väsätä, siit tulee joko hyvä tai helvetin huono. Kankaat, huovat, vanut yms. on suositeltavia huolellisen suunnittelun lisäks. Resonoivan kohteen massan kasvattaminen usein auttaa ja monilla pinnoilla käytetään bitumia, biltemasta saa sitäkin mut suosittelen niitä äänieristyslevyjä ja jos niiden lisäks haluaa panostaa niin sitte bitumilevyjä..

En ole alan ammattilainen enkä väitä tietäväni tarpeeks(huonolla tuurilla jyrisee naapurissa), mutta tuolta löytyy selostus omasta boksistani, I overdid mine and didn't regret it...

Edit: niin ja sellanen tärkeä seikka jota kannattaa testata on se et kummalle puolelle sen ah:n laittaa, joissain systeemeissä, kuten omassani se on parempi imupuolella ja hiilen toiminnan kannalta yleensäkin, mut jos et väsää äänenvaimenninta tai saa suunnattua sitä poistoletkua sopivasti, niin tuo nykynen järjestys saattaa olla parempi, jolloin sit vaan se vaimennus ufon ympärille ja mahdollisesti boksi äänenvaimentimeks imupuolelle.. Äänenvaimennin=ääniloukku ja huoneiston tekstiilit vaimentaa kaikua ja se suuntauskin voi vaikuttaa ratkaisevasti.

Avatar
Bingi
Viestit: 16
Liittynyt: 2.9.2014

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Bingi » 23.1.2017 22:51

Moro..!

Onko jollain kokemusta/mielipiteitä näistä valmiista vaimennuslaatikoista ufolle? http://www.viherpeukku.fi/product/467/tee-se-itse-aanenvaimennuslaatikko-125-mm
Itellä on kylmälaukussa oma mutta on se aika isokokoinen systeemi tonne telttaan, toi olisi kompaktimpi setti.

Alexander Stubb
Viestit: 38
Liittynyt: 1.11.2015

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Alexander Stubb » 3.2.2017 12:36

Kyllä nuo laatikot kummasti auttavat. Itsellä on se gekko 1500m3. Aika hurja vempain, ja todella hiljainen, varsinkin, jos se on säätimellä kierrosrajoitettu. Eikä sitä telttaan sisälle tarvitse tunkea. Ulkopuolella on varmasti tilaa.

Edit: Lisään vielä, että mikä noissa isoissa puhaltimissa on parasta, on että kierrosnopeudet ovat puolet ufojen nopeuksista, ja tästä syystä syntyvä ääni on matalampaa, eikä sellaista ulinaa. Korkeammat, just ne ufojen ulinat on niitä taajuuksia, jotka menee kerrostaloissa rakenteiden läpi helpommin ja ihmiskorva reagoi niihin enemmän. Just tossa oli joku kiinnijääneiden keskustelussa, että kaks isoa ufoa huutanut yötäpäivää hååciannaa jossain tyyliin olkkarissa.. Ei ihmekään, että kiinni jää, kun rappuun tai naapuriin kuuluu enemmän teollisuudelle ominaista ääntä. :P Tuossakin, jos ääni on ollut syypäänä, olisi selvitty isommalla puhaltimella, esim. juuri gekkolla.

Koristelija
Viestit: 69
Liittynyt: 23.9.2010

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Koristelija » 5.9.2017 17:05

Moi!

Kaveri puhui, että vaihtoi ilmastointiputket neliskanttisiin ja äänenvoimakkuus laski, koska ei pääse muodostumaan pyörrettä, joka aiheuttaa suurimman kohinan. Toimii tietty neliskanttisella putkella, mut mites kun on pyöreetä jo valmiiks? :think: Mieleen tuli, et jotain taipuisaa levyä (makuualustasta suikaleita) työntäis ilmastointiputken sisälle estämään pyörrettä? Vaikka vaan muutamia pienempiä, ehkä lähimmäks ufoa olennaisinta laittaa? Täytyy laittaa testiin, kuha löytää jostai vanhan makuualustan :yes:

Edit. En jaksanu ettiä, onko joku muu tätä samaa ideaa heittäny, laiska paska :yes:

Huorraa1
Viestit: 164
Liittynyt: 22.1.2011

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Huorraa1 » 7.10.2017 20:51

Itellä 60x60x160 teltassa sputnik heijastin ja 400w natikka.

Hiljaisin setti tuli kun pisti letkunpätkän päähän hiilen päältä sen ns huovan sillai että tein siitä putken halkaisijalla olevan sylinterin ja päähän teippasin pahvista kiekon ja klemmarilla putkeen.
Vaimenti imuääniä huomattavasti sekä suodattaa ilman mikä menee hiilelle.

Tuon pölysuodattimen jälkeen on siis 30cm letkua - heijastin - letku teltan katolle- teltan katolla pienin 125mm td silent omassa laatikossaan ja se on täytetty pyyhkeillä yms - sitten lastikosta vaimennettua letkua 20cm ja hiili siellä päässä.


Tein siis kaiken väärin kun puhallan hiilen läpi ja imen vielä kuumat ilmat ufon läpi.
Oikeesti se ei vaikuta puhaltimen kestoon, itellä poistoilma n 30c, silentin lämpösuoja laukeaa kumminkin jo 40c.

Kierrosten rajoitin on vielä tulossa mutta hiljainen on jo nyt, sekoittuu kämpän ilmastoinnin huminaan jos se sattuu olemaan päällä, tietämätön luulee sitä ilmastoinniksi.

Avatar
pexi
Viestit: 1530
Liittynyt: 21.4.2005

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja pexi » 24.1.2018 21:40

En jaksanu lukea onko ennen mainittu, mut tässä yks vinkki hiljentämään pyöreäputkista järjestelmää: leikatkaa putkeen sopiva suikale esim. makuualustaa ja työntäkää ufolta lähtevään putkeen. Huomioikaa paloturvallisuus, ettei esim. voi luiskahtaa polttimoon tms.! Estää pyörteen muodostomista putkeen ja poistaa siten huminaa :yes:. Toinen vaihtoehto vaihtaa neliskanttiseen putkeen.
Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin kuinka montaa sanaa elokuva vastaa?

Medicine_Man
Viestit: 9
Liittynyt: 5.2.2014

Re: Ufon vaimennus

ViestiKirjoittaja Medicine_Man » 16.9.2018 7:35

Miten tämän tyylisenvalmiiksi koteloidun vaimennetun tuulettimen lisähiljentäminen kannattaisi toteuttaa? Ei mahdollisuutta ripustaa mihinkään. 250m³/h kapasiteetilla varustettu moinen pitää aivan julmetonta meteliä ja humina kuuluu matalana rappukäytävään asti vaikka talon äänieristys muuten kunnosa. Pistin jo alle kumimattoa resonointia vähentämään ja päällystin vaahtomuovilla, ei juurikaan apua :doh:


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa