Kuva

Perus-/paskalätkän puhdistaminen

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
derri
1 tähti
1 tähti
Viestit: 86
Liittynyt: 1.9.2003

Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja derri » 5.2.2004 22:45

Kenellekkään ei varmaan erikseen pidä kertoa, että kadulla myytävä "hasis" eli pl on yleensä huonolaatuista ja maistuu paskalta. Eikä se muutenkaan ole kivaa imeä keuhkoihinsa mm. tervaa, tärpättiä, kahvinpuruja ja diazepamia.

Nämä ohjeet on nyt tarkoitettu niille, jotka vielä "joutuvat" syystä tai toisesta ostamaan lätkänsä kadulta, mutta eivät halua polttaa mitä tahansa.

Tätä ohjetta kannattaa noudattaa vain jos tietää, että ostettu hasis on huonolaatuista. Kadulla saattaa tulla hyvääkin lätkää vastaan, mitä ei välttämättä tarvitse puhdistaa.

Jatketun hasiksen tunnusmerkkejä (omasta kokemuksesta):
- kovaa kuin kovaksi kuivunut leipä, hyvä hasis on pehmeää ja kimmoisaa
- ei haise oikeastaan millekkään/haisee pahalle, (omasta mielestäni) oikea hasis tuoksuu minttumaisen makealta/imelältä
- pehmenee huonosti lämmittäessä ja savu on tunkkaista ja mustaa

www.smokersguide.com suosittelee seuraavia menetelmiä hasiksen arvioimiseksi:
Ota tulitikun pään kokoinen nokare hasista ja laita se tasaiselle palamattomalle alustalle tai (tyhjään) tuhkakuppiin. Polta palaa sytkärillä pari sekuntia. Jos hasis on hyvää, se syttyy palamaan parin yrityksen jälkeen. Mitä vaikeampaa on saada palanen syttymään, sitä varmemmin se on huonolaatuista.
Kun saat palasen palamaan, anna sen palaa vähän aikaa ja puhalla sammuksiin. Jäännöksien pitäisi hehkua tasaisesti kuin hiili. Savun pitäisi olla siniharmaata tai valkoista ja sen pitäisi tuoksua aromikkaalta. Jos haistat kumia tai muuta pahalta haisevaa, huono homma.
Kun hasisnokare on palanut loppuun, sen pitäisi jättää jälkeensä valkoista tuhkaa. Jos se on tummaa tai mustaa, on hasis jatkettu jollain. Tuhkan ympärille pitäisi muodostua öljyä. Mitä vaaleampaa öljy on, sitä puhtaampaa on hasis.

Nyt sitten itse puhdistusohje.
Ohje on otettu Overgrowsta ja tämä on vapaamuotoinen ja omasanainen suomennos (lisätty vähän omaakin):

Tarvikkeet:
- kaksi kattila
- haarukka
- suodatinpussi
- paperipyyhkeitä

1. Ota vettä kattilan pohjalle ja laita levy niin, että vesi tulee kuumaksi (ei kiehuvaksi).

2. Heitä "paskalätkän" pala veteen ja haarukalla pilko se pienemmäksi ja lopulta sekoita.

3. Kun vesi muuttuu tummaksi ja palanen ei ole enää kiinteässä muodossa, kattila otetaan pois levyltä. Se tumma lieju siinä vedessä on kaikki se paska, mikä ei ole hasista. Siinä nyt näkee, kuinka paljon niitä muita aineita on tungettu siihen.

4. Kaadetaan vesi toiseen kattilaan ja annetaan veden jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada vesi huolellisesti (mieluiten suppilon avulla) suodatinpussin läpi lavuaariin.

5. Kattilan pohjalla pitäisi olla nyt tummaa "mössöä". Kerää tämä talteen ja purista ylimääräinen kosteus pois paperipyyhkeiden avulla. Riko palanen jauhomaiseksi ja anna kuivua.

6. Suodatinpaperissa on myös hartsia. Kaavi se lusikalla ja toista kohta 5.

7. Purista hartsi tiiviiksi käsiesi avulla käyttäen sormiasi. Hartsia joutuu vähän keräilemään kasaan, mutta pikkuhiljaa se alkaa tiivistymään.

8. Kun hartsi on puristettu tiiviiksi hasikseksi, nauti vanhaan tapaan.
Systeemi toimii niin, että kun kaikki paska millä hasis on jatkettu on liuennut veteen, hartsi painuu kattilan pohjalle. Osa hartsista menee liejun mukana suodatinpussiin, mutta jää sinne.

Nyt hasis on paljon puhtaampaa, kuin alkuperäinen tuote. Sen kyllä huomaa määrän vähenemisessä, mutta toisaalta laatu paranee.
Oman kokemuksen mukaan tolla menetelmällä saa paskasta lätkästä 25%-50% takaisin siitä, mitä laittoi kattilaan. Paremmasta lätkästä saa ehkä jopa 75% takaisin. Itse käytän tota menetelmää vain, kun mulla on 2g tai enemmän lätkää. On paljon hauskempaa poltella puhdasta hasista, kuin pl:ää. Se iskee kovemmin päälle ja muutenkin vaikuttaa paremmin.

Toivottavasti tuo nyt auttaa joitain, jotka vielä polttaa lätkää. Eihän se kannattavaa ole kadulta ostaa, mutta jos ei saa muualta, niin voi voi.
hassis hassiksen hashis hashiksen peltsin lätkän pesu puhdistus peseminen vedellä
- derri

Avatar
ganjamon
Viestit: 66
Liittynyt: 10.12.2003

joo-o

ViestiKirjoittaja ganjamon » 8.2.2004 15:13

Siinä on varmaan sit kaikki tiedot, ei löydy ton jälkeen kyl mitään kysyttävää :lol: itse harvemmin poltan pl:lää

Avatar
tmotion
Viestit: 280
Liittynyt: 16.3.2002

Vaporizer

ViestiKirjoittaja tmotion » 10.2.2004 15:45

Jos käyttää vaporizeria, niin silloinhan PL:stä voi höyrystää ainoastaan ne ainesosat jotka irtoavat samassa lämpötilassa kuin THC:kin, tällöin melko iso osa ylimääräisestä sisällöstä jää luultavasti höyrystymättä.


Jos höyryt vielä imee veden läpi, poistuu myös osa jäljellä olevista vesiliukoisista aineista.

Tehokkaampia poltteluvälineitä käyttämällä tarvitsee myrkkyjäkin polttaa vähemmän.

Entalpia
1 tähti
1 tähti
Viestit: 646
Liittynyt: 20.11.2003

Re: Vaporizer

ViestiKirjoittaja Entalpia » 10.2.2004 16:05

tmotion kirjoitti:Jos käyttää vaporizeria, niin silloinhan PL:stä voi höyrystää ainoastaan ne ainesosat jotka irtoavat samassa lämpötilassa kuin THC:kin, tällöin melko iso osa ylimääräisestä sisällöstä jää luultavasti höyrystymättä.


Jos höyryt vielä imee veden läpi, poistuu myös osa jäljellä olevista vesiliukoisista aineista.

Tehokkaampia poltteluvälineitä käyttämällä tarvitsee myrkkyjäkin polttaa vähemmän.

Juu ja vapo myös tehokkaasti tislaa mukaan kaiken tärpätin sun muun. Nimimerkillä "PL haisi tärpätille ja jätin väliin".

derri
1 tähti
1 tähti
Viestit: 86
Liittynyt: 1.9.2003

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja derri » 11.2.2004 22:34

EppuHeppu kirjoitti:
derri kirjoitti:4. Kaadetaan vesi toiseen kattilaan ja annetaan veden jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada vesi huolellisesti (mieluiten suppilon avulla) suodatinpussin läpi lavuaariin.


Ihmettelen vaan miksi möskä pitää kaataa toiseen kattilaan? Eikö sen voi antaa jäähtyä ensimmäisessä kattilassa huoneenlämpöön ja sitten kaataa suodatinpussin läpi?

Kun hartsi valuu kattilan pohjalle, kattila on vielä kuuma pohjalta, vaikka levy olisikin pois päältä. Tuo on ihan vaan varmuudeksi, että tämä kuumuus ei tuhoa yhtään THC:tä.

Voihan sen tehdä noinkin, mutta en tiedä kärsiikö THC määrä.

Tuskin se niin kuuma kuitenkaan on, että THC:tä tuhoutuisi (?) :roll:
- derri

Avatar
siL
Viestit: 851
Liittynyt: 27.2.2004

miten...?

ViestiKirjoittaja siL » 27.2.2004 11:50

Kun nyt sitten pistettiin toimintaan tämä ohje, ja upotettiin ohjeitten mukaan tommonen kolmonen ns. saippuaa --> eli vitun paskaa lättyä.
saatiin siitä sitten sitä tasaväristä hiekkaa, mutta sitä ei saanut tiivistettyä lätkäksi millään, se menee aina ihan hienoksi muruksi joka taas on vaikeaa polttaa. älyssä se palaa, mutta onko jotain konsteja millä sen saa sitten semmotteeks lätkämäiseks takasin, että lämppäämällä sekottuu vaikka röökiin tms..?

siL :D
joulupesä

Eissi
Viestit: 3
Liittynyt: 20.2.2004

ViestiKirjoittaja Eissi » 22.3.2004 21:46

Jos jäljelle jääny värkki ei oo riittävän tahmeeta käsitiivistelylle tai toki tätä voi käyttää ihan laadukkaaseen värkkiin kans

Saat ne takasin kiinteään muotoon:

1. Laita _kuivat_ hartsit esim tupakkiaskin ympärillä olleeseen sellofaanimuovi "pussiin" - suljetaan teipillä.

2. Kääri paketti sanomalehtipaperiin (laita ainakin sen verran että on 2 kerrosta paperia), sulje teipillä.

3. Kastele sanomalehtipaperi

4. Heitä koko paketti uuniin 10 minuuttia/ 175 astetta

5. Prässää paketti jollai kivalla tavalla, esim kaulimella

6. Paketti pakkaseen yön yli

Muovi ei sula uunissa kun on sitä märkää paperia ympärillä, nou hätä

Kunnon prässäyksen jälkeen paketti pakkaseen.. kärsivällistä odottelua.. Parempi olis varmaan pitää yön yli, mutta kun kärsivällisyyttä ei aina riitä niin ½ tuntia on riittäny kans :D

Paketti auki ja palanen pitäis olla valmis.

perus PL en koske enään ikinä.
Ohjeet näin videossa: Jazzy J productions - Guide to growing cannabis


edit ..tota hartsia voi vielä puhistaa tekemällä öljyä (esim isopropanoolilla). mössöt, sitte isopropanooli päälle.. antaa seistä päivän tai jotai sit koko homma filtterin läpi ja haihdutuskulhoon.. lopputulos on yleensä mustaa tervamaista öljyä ja pöly/hiekkatouhua filtterissä..

- Eishi

daRe`
Viestit: 20
Liittynyt: 10.4.2004

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja daRe` » 27.10.2004 21:16

Niiin, mä koitin tota juttua... onko ideana ettei se kaikki lätty liukene tossa alussa veteen? ku mä 45min annoin sen olla siin kuumassa vedessä ja ei menny ku muruiks jotka kellu siinä pinnalla? sitte lopputulos oli sellasta vihreenruskeeta ihan helvetin pehmeetä lättyy, mut eise kyl pärissy mitenkään supersuper, eikä se haise hirveesti lätyltä... mitä tein väärin?

MisterX
Viestit: 125
Liittynyt: 11.12.2003

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja MisterX » 28.10.2004 0:22

daRe` kirjoitti:Niiin, mä koitin tota juttua... onko ideana ettei se kaikki lätty liukene tossa alussa veteen? ku mä 45min annoin sen olla siin kuumassa vedessä ja ei menny ku muruiks jotka kellu siinä pinnalla? sitte lopputulos oli sellasta vihreenruskeeta ihan helvetin pehmeetä lättyy, mut eise kyl pärissy mitenkään supersuper, eikä se haise hirveesti lätyltä... mitä tein väärin?


ei kuulosta siltä,että sulla olis ollu siellä lätkäbiitti,jos se vesi meinaan vihreeks muuttu ja palat jäi kikkareiks 45min jälkeen,ihme juttu... :think:

Avatar
NoDrugs
Viestit: 145
Liittynyt: 22.7.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja NoDrugs » 3.10.2005 15:17

5. Kattilan pohjalla pitäisi olla nyt tummaa "mössöä". Kerää tämä talteen ja purista ylimääräinen kosteus pois paperipyyhkeiden avulla. Riko palanen jauhomaiseksi ja anna kuivua.


Mulla jää tohon vedenpintaan se tumma mössö... missä vika? ja onko se sitä itteensä, vai mitäkä ois?
Aika kuluu, vaikka sitä säästäsitkin.
"Kaikki huutaa: Kyhätään se valmiiks."

Duges
Viestit: 133
Liittynyt: 14.9.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja Duges » 4.10.2005 12:26

voisha tuota testata. täällä päin kyllä hyvää hasista muutenki ettei tarvitse pelätä tärpättejä ;/

en oo kyllä tuollaista läpyä polttanut ikinä mistä täällä porukka kertoilee kauhutarinoita ;/

Avatar
spoon
Viestit: 205
Liittynyt: 9.12.2004

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja spoon » 8.10.2005 17:57

Pirun hyvä topicci derri, jakaisin karman jos voisin. Tästä lähtien tarkistan joka ikisen joltain muulta kuin itseltäni hankkiman lätkäni.

Avatar
holyherb
Viestit: 121
Liittynyt: 13.4.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja holyherb » 14.10.2005 1:03

jeps, kiitsa vinkeistä. juuri sain piitkästä aikaa läpyskää kamulta nokareellisen, jonka erimielissäni, tohkeissani cleanasin.
oli aika kokemus puhistaa :shock:

ite käytin apuvälineinä vedenkeitintä, desimittaa, veistä jne... ;)

nyt paraikaa uunissa paistumassa, ja sieltä KUNNON runttauksen kautta pakkaseen ai ai !! 8)

zuosittelen!
Monstera Deliciosa.

THC
Viestit: 42
Liittynyt: 26.9.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja THC » 21.10.2005 21:06

kauheet on patentit täälläpäin maksaa pl:ä 12e/g ja ei tulisi mieleenikään ostaa helpompaa olla polttelematta jos ei kukkaa oo tarjolla ja kyllä se melkeen niin on nykyään että kukkaa saa helpommin ku pl:ää sai taas nauraa ku luin kaupas jonos iltalehtee/sanomia siinä oli ku pojat oli narahtanu jumittelusta koulus niin oli kuva kasasta lehtiä (isoja aurinkolehtiä) ja oksia että ne on kukkaa kuka helvetti niitä käryyttelee kyllä jokku ihmiset on tyhmiä mä poltan ainaski vaan juuret muut heitän roskiin niitäkun on enemmänki :lol: NO EI KAI
hmmmm erittäin kummallista elän olenko? no ainaki jumittelen

Avatar
TR3
Viestit: 130
Liittynyt: 20.9.2004

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja TR3 » 17.11.2005 18:22

voisinkin huomenna testata tota puhdistusta kun pitäisi tulla vähän isompi pala

Avatar
BudSmoker
Viestit: 116
Liittynyt: 9.2.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja BudSmoker » 18.11.2005 14:40

Asiaa. Poltan paljon läpykkää, vaikka nimimerkki sanookin muuta :lol: Karmaa ropisi.
HATE IT OR LOVE IT

jumitus
Viestit: 44
Liittynyt: 18.8.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja jumitus » 19.11.2005 7:14

Duges kirjoitti:voisha tuota testata. täällä päin kyllä hyvää hasista muutenki ettei tarvitse pelätä tärpättejä ;/

en oo kyllä tuollaista läpyä polttanut ikinä mistä täällä porukka kertoilee kauhutarinoita ;/


Mistäs sä tiedät, että siinä ei ole sitä tärpättiä? Jos et henk. koht. tunne sitä albaania joka tuota tuubaa leipoo, et tod voi olla varma onko siinä hiuslakkaa, tärpättiä, paskaa (kyllä, paskaa), lääkkeitä, maalia tms mitä vaan kuraa. Tuttu joka palan kanssa touhuaa on sanonut ihan suoraan, että ei sitä todellakaan huomaa jos siihen suihkuttaa koko purkin hiuslakkaa, se kama usein on jo lähdössä niin täynnä kaikkea sekalaista. Enkä nyt tarkoita, että KUKAAN ei sitä huomaa, suuri osa ei sitä huomaa tai ainakaan siitä välitä.
Ah, kaihoisasti tulee mieleeni joskus pienenä poikana kun tuli puljattua pirtun kanssa. No porukalla oli hyviä teorioita, että jos pullossa on kultainen korkki niin se on sitä hyvää... no kysyin noista korkeista yhdeltä virolaiselta, se sanoi, että kyllä ne kultaisetkin korkit onnistuu, tynnyrissä ne sitä ostaa ja pullottaa sitten.

Kaikki tuohan toki on vaan pulinaa ja voihan olla, että sielläpäin, missä se sitten ikinä onkaan, tosiaan on hyvää palaa, mutta aika harvoin kai Suomeen oikeesti tulee hyvää palaa. Toisaalta jos se teidän pala on jotain itse tehtyä niin silloin en kyllä ymmärrä miksi haluaisit sitä suodatella, koska se varmaankin on jo nyt tosiaan ihan kivan puhdasta.

Ei ollut vittuilua, olen vaan aika skeptinen pl:n suhteen. En tod halua mitään paskaa ihan väkisin imeä keuhkooni. Nimimerkillä: usein olen mielummin ilman.

Avatar
gotuffa
Viestit: 257
Liittynyt: 13.7.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja gotuffa » 21.11.2005 2:16

Lähetetty 21.11.2005 1:24:
Heh, just rupesin testaan tätä, pikku määrällä PL:ää kahvikupilla ja mikoraaltouunilla, ilmotan kohta että oliko toimiva systeemi...

Nyt ainakin näyttää hyvältä, saa helposti pikku määriä puhdistettya :D
----------
Lisätty 52 minuutin jälkeen:

ROK ROK :D

Mikrossa vaan lämmittää vede, tulee nopeesti...

Mulla onnistu ainakin, tosin määrä kyllä vähenee, mutts ei se mitn. :mrgreen:

Avatar
chong
Viestit: 702
Liittynyt: 6.3.2005

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja chong » 21.11.2005 9:16

määrä vähenee juu mutta sehän siinä oli tarkoituskin; nimittäin _paskan_ määrän vähentäminen. only the finest, vaikka onkin vähä likasta näästiä!

Hampuusi-70
Viestit: 20
Liittynyt: 14.11.2004

Re: Perus-/paskalätkän puhdistaminen

ViestiKirjoittaja Hampuusi-70 » 26.11.2005 8:18

Eilen törmäsin kivikovaan lätkään ja tulihan sitä otettua kun sai niin halvalla :D. Nyt aamulla tein ohjeen mukaan ja todellakin kannatti! Meinaan laatu parani huomattavasti :pimp:.SUUR KIITOS OHJEESTA!!!!


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija