Kuva

Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

Aloittelevien viherpeukaloiden kysymyksiä
Alueen säännöt
Kasvatuksen ABC
Täältä voit kysyä ja etsiä vastauksia aloittelevien viherpeukaloiden ongelmiin.

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
masterG
Viestit: 298
Liittynyt: 14.4.2015

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja masterG » 17.5.2019 9:43

Siis kaikki on ehjää ja ääni kuuluu poistoletkun ja puhaltimen liitoksesta. Mietin vaan vaimennuskeinoja sille äänelle :D

juupadai
Viestit: 36
Liittynyt: 29.3.2012

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja juupadai » 17.5.2019 15:37

masterG kirjoitti:Siis kaikki on ehjää ja ääni kuuluu poistoletkun ja puhaltimen liitoksesta. Mietin vaan vaimennuskeinoja sille äänelle :D

Onko puhaltimesi siis uusi? Jos se noin kovaa ääntä pitää niin kuulostaisi laakerivialta. Toinen mikä kannattaa tsekata on ettei ole jäänyt painepuolelle "repaletta" mikä toimii kuin räpätin siellä putkessa.
Keep it green.

Tohvelisankari
Viestit: 420
Liittynyt: 15.2.2015

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja Tohvelisankari » 17.5.2019 15:40

masterG kirjoitti:Siis kaikki on ehjää ja ääni kuuluu poistoletkun ja puhaltimen liitoksesta. Mietin vaan vaimennuskeinoja sille äänelle :D


Löytyy sama puhallin eikä äänentasoa voi tosiaan verrata pienempiin silentteihin. 60db on luultavasti aika lähellä oikeaa, ei tuohon auta kuin vaimentaa muuta huonetta, itsellä on poistoletkun ja ufon ympärille kääritty pyyhkeitä, poistoletkun pää menee smartstore boksiin jossa tyynyjä ja siitä sitten ulos. Vaimensi ääniä hiukan, mutta ei tuolle ihan hirveästi ole pystynyt tehdä.. Kokemusta on siis 160,350,500 ja 800 silenteistä.

Oletan että meinaat kovalla äänellä sitä tasaista huminaa mikä ufosta lähtee, ilman ylimääräisiä kolinoita ja röpinöitä

masterG
Viestit: 298
Liittynyt: 14.4.2015

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja masterG » 17.5.2019 23:42

Juu on puhallin uusi ja meinaan siis ihan puhaltimen omaa poistopuolen huminaa. Ei siinä mitään vikaa ole, en olisi vaan arvannut että isompi malli on noin äänekäs kun 350 silentti oli hiljaisempi kuin hiljainen klipsituuletin. Pitää varmaan itsekkin yrittää jotain kääriä sen puhaltimen ja putken ympärille jos sais sen verran vaimennettua ettei oven läpi kuulus hirveää huminaa. :D Kiitos neuvoista kaikille.

TervaKeuhko90
Viestit: 4
Liittynyt: 7.5.2019

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja TervaKeuhko90 » 18.5.2019 15:39

vieru kirjoitti:Osta styroxinen kylmälaukku ja laita ufo sinne. Letkut läpi, tiivistä reiät ja täytä boxi jollakin materiaalilla. Vaikka vaatteilla.

Käytä äänenvaimennettua ilmastointikanavaa reilusti. Paras olisi, jos laitat muuntokappaleen isompaa kanavaa varten heti ufon jälkeen. Esim. 125mm - > 160mm ja loppumatka isompaa 160mm letkua. Isommassa kanavassa sama ilmamäärä liikkuu hitaammin, joten äänen taso laskee. Pitkät äänenvaimennetut letkut imevät myös ääntä melko hyvin.

Laita niin, että ufo imee ilman tilasta aktiivihiilen läpi ja puhalttaa sen aerotuben läpi (jossa siis on se lamppu) ja ulos tilasta.

Koita akustoida tila. Mahdollisimman paljon kaikkea pehmeää kaikille pinnoille imemään ääntä.

Sulla on varmaankin aktiivihiilisuodatin? Jos mummo valittaa äänestä, valittaa hän hajusta aivan varmasti.

Ei kannata yrittää käyttää sitä tubea ilman tuuletusta. Rikot lampun tai poltat kämpän.


Kiitän jeesistä. Vedin alusta loppuun äänenvaimennetulla putkella sit pistin vielä äänenvaimentimet ufon jälkeen sekä aktiivihiilen ja tuben väliin.
Ufo on teltan ulkopuolella imemässä ilmaa joka toivottovasti on ok ratkaisu? Tähän en löytänyt vastausta, oli ainoastaan laitettu ufo ennen tubea puhaltamaan ilmaa tuben läpi ja heti tuben jälkeen imemään ilmaa tuben läpi mutta teltassa meteli nousee sen verran että ufon on oltava teltan ulkopuolella. Putkea on teltan ilma-aukosta ufolle n. 4m.

Jostain luin että ufo viilentää itsensä ilmavirralla mitä imee lämpimästä tilasta eli on ihan turvallista peittää kokonaan vaatteilla yms. Mutta sitten vastapainoksi joku väitti että ei missään nimessä saisi peittää. Mikä tähän on oikea ratkaisu?

Ps. Te jotka vastasitte mun ekaan viestiin niin pelastitte 4/5 kasvista! Kiitos teille!

Avatar
Iamnumber
Viestit: 529
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Ilmanvaihto, lämmöt, äänet ja hajut

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 19.5.2019 11:48

masterG kirjoitti:Juu on puhallin uusi ja meinaan siis ihan puhaltimen omaa poistopuolen huminaa. Ei siinä mitään vikaa ole, en olisi vaan arvannut että isompi malli on noin äänekäs kun 350 silentti oli hiljaisempi kuin hiljainen klipsituuletin. Pitää varmaan itsekkin yrittää jotain kääriä sen puhaltimen ja putken ympärille jos sais sen verran vaimennettua ettei oven läpi kuulus hirveää huminaa. :D Kiitos neuvoista kaikille.


Annoin neuvoni kuinka selvittää tilannetta.. Jos ei nappaa selvittää mistä poikkeavan iso meteli johtuu niin ei sit mitään.. :| .. tulee täkäläinen julkinen th mieleen.. keskitytään oireeseen eikä käytetä lähes olematonta aikaa syyn selvittämiseen / pois sulkevaan testiin.
Irrational one


Palaa sivulle “Kasvatuksen ABC”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija