Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
Sven Punaparta
Viestit: 56
Liittynyt: 19.1.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja Sven Punaparta » 14.2.2017 19:22

Mieltälämmittävän ammattimaista jälkeä. Pauligin kuvaustiimi on matkalla teille päin, niin jätkä on sitten siinä seuraavassa mainoksessa. :lol:

t.Svantte
Your favorite Svantte

Avatar
rufz
Viestit: 10
Liittynyt: 4.2.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja rufz » 15.2.2017 21:14

Sven Punaparta kirjoitti:Mieltälämmittävän ammattimaista jälkeä. Pauligin kuvaustiimi on matkalla teille päin, niin jätkä on sitten siinä seuraavassa mainoksessa. :lol:

t.SvantteKiitosta! 8) Pauligin kitkerästä litkusta en kuitenkaan erityisemmin diggaa, joten ne saa kyl siinä tapauksessa hakea joku toinen nikkari.. :D

Avatar
rufz
Viestit: 10
Liittynyt: 4.2.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja rufz » 6.3.2017 22:40

.

-Tässä ne suomenkieliset info- & kuvatekstit. (laitan itse kuvatkin tänne mukaan kunhan löydän ensin luotettavan anonyymi-kuvapalvelun joka toimii myös TOR-browserilla..)

Kuvat löytyy siis edelleenkin tästä OG-viestiketjusta:
https://overgrow.com/t/jungle-woofer-su ... owbox/1998

---

Projektihan ei ole kovin monimutkainen.. Täytyy vain olla tarkkana mitan & sahan sekä sähkökytkentöjen kanssa + tiivistää kaikki raot ja nurkat hyvin akryylimassalla, niin systeemi toimii niin kuin pitää. Ei siinä sen kummempaa. :)

...

MATERIAALIT:

-puukuitulevyt + puulistoja..

-pieni ruuvipuristin (puupalikoiden sahaukseen sekä metalliverkon taittamiseen..)
-matta valkoinen vesiohenteinen maali (myrkytön Uula..)
-laadukas puuliima (M1-luokan myrkytön)
-valkoinen akryylimassa
-matta musta &/ tummanruskea vesiohenteinen myrkytön akryylimaali
-metalliverkko (sama mistä jotkut perus roskakorit on tehty..)
-valkoinen ilmansuodatin matto
-(valkoinen) puutarha-"harso"
-aktiivihiilirakeet
-20-30w LED työmaavalaisin
-laadukas Noctua 80mm tietokone tuuletin
-virta-adapteri; säädettävä (3)-12V / min. 1 ampere, mielellään n. 2 ampere.
-kuumaliima pistooli
-ruuveja..
-hiekkapaperia..
-pora + sopivan kokoiset reikäsaha-terät (tai sitten voi porata 10mm reikä ja sahata siitä kapealla pistosahalla, tai porata monta 10mm reikää ympyrässä ja viilata/sahata pois välit, tai jotain.. :)

-muita käsityökaluja: vasara, pieni taltta, erilaiset ruuvimeisselit, sakset, pihdit, mattoveitsi.. varmaan jotain vielä..?


-Kaikki osat (poislukien itse kaiutin) + työkalut ovat mitä nopeasti laskin niin yhteensä n. 150-250e, riippuen vähän tavaroiden laadusta jne. Tietokonetuulettimen kanssa EI pidä pihistellä, muuten ilmastointi kaiuttimessa ei toimi kunnolla! Toki Noctua ei ole ainut hyvä tuuletin merkki, mutta ainakin se täysin varmasti toimii tässä niin kuin pitää.


PIIRUSTUKSET:

-malli nr.2 olisi ollut parempi koska olisi mahdollistanut isompi aktiivihiili suodatin alue, eli jonkin verran parempi ilmanvaihto. Mutta se ei mitenkään helposti mahtunut näin mini-kokoiseen kaiuttimeen joten käytin malli nr.3. Se on myös vähän yksinkertaisempi rakentaa, ja kuitenkin vaikuttaa toimivan ihan hyvin jopa silloin kun tuuletien pörrää vain 7,5 tai 9 voltilla.

-Saattaa piirustuksessa näyttää siltä että myös aktiivihiilisuodattimen aivan takana olisi tuuletin, mutta näin ei kuitenkaan ole. Ainut tuuletin on kaiuttimen etusivulla/ulkopuolella.

---

Eli täysin samanlainen kajari kuin viime kerralla, nyt vain uudella sisustuksella.. :)

1.
2.
3.

Ok, aloitetaan..

4.
5.
6.
7.
8.

9.
Muutama varovainen isku/työntö vasaralla (basso-reiän läpi..) takalevyyn saa sitä irti rikkomatta kulmat liian pahasti..

10.

11.
Kulmat vähän fiksattu liimalla..

12.
Kohennettu "lattia" kasvatustilassa..

13.

14.
Pohjan ilma sisääntulo reikä sahattu 90mm sahaporan terällä.

15.
"Lattia"levyn alapuoli maalattu tummaksi ettei valo heijastu sisään/ulos sitä kautta..

16.
Kasvatustilan takaseinä.. ilman ulosmeno reikä sahattu 75mm sahaporan terällä. Levy maalattu kerran valkoisella Uula sisämaalilla.

17.
Levy liimattu paikalleen. Oli vähän lyhyt/matala, mutta se ei nyt haittaa sillä kasvatustilan taka-yläosa tulee kuitenkin olemaan piilossa.

18.
"Oven" reunat maalattu tummaksi, taas valon takia..

19.

20.
Levy maalattu tummaksi ettei näy suojakankaan läpi..

21.
Maalaushommat tehty! (tumma maali seinien alaosassa taas siksi että valo jäisi siihen..)


SÄHKÖ-JUTTUJA..

22.
Ajattelin tässä projektissa kokeilla tällaista perus LED työmaavalaisinta (Bauhaus, Tokmanni ym..), sillä uusien tutkimusten perusteella kasvit hyötyvät aika paljonkin keltaiselsta/valkoisesta valosta, eikä ainoastaan punaisesta/sinisestä (=purple kasvatus-LEDit..). Saa nähdä miten tämä sitten toimii. Ainakin itse LED-chippien merkki tässä on Epistar, eli vaikuttaisi olevan laatukomponenetteja vaikka valaisimen hinta olikin aika edullinen (20e).

23.

24.
Tässä se virtalähde. Löysin sitten myöhemmin Biltemasta paremman, jossa siis on enemmän ampeereja. Kuitenkin jo tällainen jossa on 1000mA (=1ampere) on tarpeeksi voimakas ainakin yhdelle tai kahdelle tuulettimelle.
Sitten Noctuan tuuletin. Ainakin Jimm's sekä Verkkokauppa. Jimm'sillä on paras valikoima (+ suht. edulliset hinnat) erilaisia Noctua tuulettimia, mutta netin kautta saa kyllä näitä monestakin tietokonekaupasta. Vaikka paskempikin tuuletin saattaisi toimia, niin tässä kyllä kannattaa satsata se kymmenen euroa lisää sillä kajarin koko ilmastosysteemi riippuu siitä että miten hyvin se tuuletin pystyy imaisemaan ilmaa aktiivihiilikerroksen läpi, ja tähän tuulettimella tarvii olla mahdollisimman korkea "static pressure" arvo. Mutta, jos on isompi kaituin niin sisäpuolelle mahtuu pari tai kolmekin tuuletinta peräkkäin, jolloin imuvoima moninkertaistuu eikä tuulettimen laadulla välttämättä ole niin paljon ero enää. Toisaalta sekin voi olla tärkeä ominaisuss että tuuletin on mahdollisimman *hiljainen*, ja sitä Noctua ainakin on.

25.
26.
27.
28.
29.


30.
Testi..! (johdot on laitettava uudestaan taas sitten kun tuuletin on kiinnitetty jne..)

-JATKUU..

---

31.
Chipataan vähän puuta pois että tuuletin sopii ilmanpoisto reiän päälle..

32.
Meisseli + vasara ja hiekkapaperia..

33.
Vähäsen mustaa maalia siihen vielä, päätarkoituksena "liimana" että puukuitulevyn muruset pysyvät kasassa ja näin myös sitten itse tuuletin.

34.
35.

36.
Zoomaus kohennetusta lattiasta. Olen sijoittanut sen lähemmäksi ovenaukkoa niin että ilma pääosin tulee sisään kasvatustilaan takaraosta sekä sivuilta. Tuumin että näin ilma virtaa parhaiten sillä ilmahan poistuu sitten edessä ja ylhäällä olevasta suodattimesta.. Jos itse kasvatutilassa roikkuisi myös tuuletin vispaamassa sitä ilmaa ympäri joka suuntaan niin tämä lattian sijoittelu ei olisi niin tärkeä, mutta en ainakaan vielä ole tönkimässä näin mini kasvatustilaan mitään sellaista tuuletinta. Ehkä myöhemmin, mutten usko että on ihan tarpeen.

37.
Muokkaan valaisimen sähköjohtoa vähäsen niin että valaisin paremmin mahtuu.

38.
39.

40.
Kuumaliimalla reikä tiiviiksi.

41.

42.
Leikkaa pistotulppa irti johdosta..

43.
Tässä se virtalähde jossa enemmän Amppeereja:

-JATKUU..


---

44.
Kaiuttimen "jalat".. ainakin 2cm korkeat että ilma mahtuu hyvin kulkemaan!

45.

46.
Otin pois vähän pintaa että liima tarttuisi paremmin, ja tässä saattaakin olla tarpeen sillä kajarin pinta on sellaista vähän muovimaista kalvoa.

47.
Käytin puuliima jalkojen liimaamiseen. Kuumaliimakin olisi varmaan toiminut, mutten halunnut tässä ottaa sitä riskiä.

48.

49.
Viilasin pois vähän väriä levystä että liima tarttuu paremmin. Ei kai niin väliä kun on näin "hengittävä" se valkoinen väri, enkä tehnytkään näin sitten sivuille ja kuitenkin puulistat pysyy siinäkin lujasti, joten..

50.

51.

52.
Merkataan minne muut palikat menevät..

53.

54.
Ylä-"hyllyn" kasaaminen..

55.
Puupalikat levyn alla ovat ainoastaan tukena liimauksen aikana..

56.
57.
58.
59.
60.

61.
Laita runsaasti liimaa tästäkin suunnasta, se antaa lisätukea koko "hyllylle".

62.
Valkoiseksi maalaaminen..

63.
Liimataan paikalleen aktiivihiilisuodattimen tuki-palikat..

64.

65.
Ok!

66.
Valkoisella akryylimassalla raot ym tasaiseksi.. (akryylimassan kuivuttua niin maalaa vielä päälle valkoisella maalilla, sillä muuten akryylimassan pintaan helposti tartuu pölyä ja likaa..)

67.
Kaikki "vaativampi" puu-työ on nyt tehty! :)

-JATKUU..


---


Taivutetaan sitä metalliverkkoa ym. aktiivihiilisuodattimeen liittyvää puuhastelua..

68.
69.
70.
71.
72.
73.

74.
Älä taivuta liikaa edestakas sitä verkkoa koska se menee silloin helposti poikki..

75.
Valmis!

76.
Työnnä se paikalleen..

77.

78.
Kuten voi nähdä niin taivutin vahingossa poikki yhden tuki-sivun verkosta, niinpä otin sen toisenkin sivun pois että koko "häkki" helpommin mahtui sinne, ja käytin sitten vain vähän enemmän kuumaliimaa että se istuu tukevasti siinä.

79.
Yksi lyhytsivu liimattu..

80.
Yksi pitäsivu..

81.
OK!

82.
Talouspaperi toimisi varmaan jotenkuten suodatinkankaana..

83.
84.

85.
..mutta puutarha-"harso" antaa ilman kulkea vieläkin paremmin eikä voi kastua ilmankosteudesta tai mitään sellaista, joten parempi. Sitä myös saa melkein mistä tahansa supermarketista sekä tietty kaikista puutarhakaupoista.

86.
Täytetään aktiivihiilirakeilla..

87.
Täytä aivan reunaan saakka (välillä täristäen että rakeet asettuvat tiiviisti kasaan..). Tässä aktiivihiili-kerros on n.30mm mikä on enemmän kuin riittävä tuoksujen nappaamiseen.

88.

89.
Käytetään ruuveja niin voi myöhemmin vaihtaa aktiivihiilen sitten kun on mennyt "vanhaksi"..

90.
Voisi jättää sen tälleen..

91.
..mutta palanen ilmavaa suodatinmattoa on hyvä olla aktiivihiilen edessä!
-Siitä materiaalista voi myös leikkaa sopivan kokoinen ympyrä ja sovittaa sen siihen ilmantulo reikään ettei pölyä ja kärpäsiä ym pääsee sisään kasvatustilaan!


-JATKUU..


---


92.
93.
94.

95.
Maalataan tuuletin mustaksi koska se näkyi jonkin verran kajarin suojakankaan läpi..

96.
97.

98.
Nyt valaisimelle tukirimat..

99.
100.
101.
102.
103.
104.

105.
Puuliima + ruuvit niin valaisin pysyy tukevasti paikallaan silloinkin jos kantaa kajarin sivullaan tai jotain..

106.
Laitoin liiman kuivumisen ajaksi n.1mm paksuista kartonkia siihen väliin ettei tule liian tiiviiksi lampulle..

107.
Valmis!

108.
Laitetaan lamppu paikalleen..

109.

110.
Porataan pohjaan reikä sähköjohdoille. Pitää olla tarpeeksi iso että molemmat jordot helposti mahtuu läpi. Reiän voi sitten myöhemmin "sulkea" akryylimassalla.

111.
Pienempi reikä tuulettimen johdolle.

112.
113.

114.
Akryylimassalla tiiviiksi ja kuumaliimalla johto kiinni seinään.

115.
Naulakiinnikkeillä johdot tukevasti seinään.

116.


JATKUU..


---


117.
Tuuletin kuumaliimattu paikalleen. Laita siis (vikkelästi!) rengas kuumaliimaa reiän ympäri ja aseta tuuletin sen päälle ja paina alas muutama sekunti kunnes liima on kovettunut jonkin verran.. siinä!

118.
Maalataan tuuletin yhä mustemmaksi..

119.

120.
Sähköjohtojen kuparilangat pyöritetään tiiviisti yhteen..

121.
..ja sähköteippiä sen päälle. Tämä riittää hyvin, ei tarvi juottaa yhtään mitään!

122.

123.
Kuumaliimalla johto kiinni levyyn. Jätin jostain syystä paljon ylimääräistä, aika tarpeeton teko mutta ehkä siitä on tulevaisuudessa jotain hyötyä. Ei kuitenkaan näy suojakankaan läpi joten antaa olla.

124.

125.
Valaisinjohdon jatkaminen.. (muuten, kuten kuvasta näkyy niin liimasin jossain vaiheessa huopa-palaset kajarin jalkoihin että sitä voi siirrellä/kääntää ympäri jättämättä naarmuja..)

126.
127.

128.
Ole 101% varma ettei mitään yksittäisiä kuparilankoja törrötä ulos sivuille "sokeripalan" rei'istä, sillä mahdollinen oikosulku voi tässä aiheuttaa tulipalovaaran, joten tarkkana..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

129.
Paljon sähköteippiä sen päälle..

130.
131.
132.
133.


-JATKUU..


---


134.
-Let there be LiGHT!

135.
Vaikuttaa valovoimaiselta. Toivottavasti myös valonspektri on jotenkuten toimiva..!

136.
Ei näkyvää valovuotoa..

137.
..ei juuri pohjan altakaan. Jotain pientä hohtoa on huomattavissa kun oikein sinne kurkkii ja jos huoneessa on muuten pimeää, mutta jos kaiutin jo seisois tummalla alustalla niin vois olla ettei näy silloinkaan.

138.
Taka-"oven" sivuraoista kyllä jotain valoa näkyy, muttei paljon. Jos haluaa niin voi laittaa joku tekstiili roikkumaan sen takalevyn päälle, tai vain tiivistää tarkemmin esim. ikkunaneriste kumilistoilla kajarin sisäpuolella. Valo ei kyllä muutenkaan pääse tästä sisään kasvatustilaan siinä määrin että pikkuviidakon unisessio häiriintyisi. :)

139.
Sisälämpötila vaikuttaa hyvältä 10 minuutin jälkeenkin. Eli näköjään ilmanvaihto toimii kuten pitää, jopa 9voltilla.

140.
Olin aiemmin unohtanut laittaa suojametalliverkkoa tuulettimen päälle, joten tässä se tulee.. (se reikä verkon keskellä oli jo siinä, sillä ei ole merkitystä tässä..)

141.
Näyttäis pysyvän tiukasti jopa ilman kuumaliimaa.

142.
Valmista tuli! :)

143.
Nyt ei muuta kuin ulos veippaus sessiolle.. 8)

...
Viimeksi muokannut rufz, 18.3.2017 13:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 777
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja toohi » 7.3.2017 22:09

rufz kirjoitti:-Tässä ne suomenkieliset info- & kuvatekstit. (laitan itse kuvatkin tänne mukaan kunhan löydän ensin luotettavan anonyymi-kuvapalvelun joka toimii myös TOR-browserilla..)


En luotettavuudesta tiedä, mutta postimg.org ainakin pääsäntöisesti toimii TORilla melko hyvin. Komea kaappi. :)

.toohi

Avatar
rufz
Viestit: 10
Liittynyt: 4.2.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja rufz » 10.3.2017 22:23

toohi kirjoitti:

En luotettavuudesta tiedä, mutta postimg.org ainakin pääsäntöisesti toimii TORilla melko hyvin. Komea kaappi. :)

.toohiOk, kiitos vinkistä, täytyy tsekata! :)

Avatar
rufz
Viestit: 10
Liittynyt: 4.2.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja rufz » 16.3.2017 15:18

.

-Tässä nyt ainakin linkki suoraan kuva-galleriaan, josta kaikki kuvat löytyvät..

https://postimg.org/gallery/duslrwoc/

8)

.
Viimeksi muokannut rufz, 21.3.2017 14:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
rufz
Viestit: 10
Liittynyt: 4.2.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja rufz » 21.3.2017 14:26

.

Testasin tässä sen LED-lampun valospektrin sopivuus kasveille muutamalla kotimaisella Finola autoflower hampunsiemenillä.

Näitä saa hintaan 10-12e/kg melkein jokaisesta ekoruoka-kaupasta Suomessa, ja tietty netistäkin, esim. http://www.hamppufarmi.fi & http://www.hempfood.fi . Jos hakee ne jostain eko-kaupasta ja edellämainittujen firmojen pakkaukset ei sieltä löydy niin tarkista vain että siinä paketissa lukee "kotimainen hampunsiemen", tai "Finola", sitten se on sitä (sillä suomalaiset kuituhamppulajikkeet ei oikein tuota mitään siiduja. Finola itse on "öljyhamppu"..).

Finola voi siis olla ihan hyödyksi myös sisällä lampun alla kasvatettuna (+ se on ollut jo vuosia ihan laillinenkin kasvattaa..) sillä siinä on ihan reilusti CBD:tä, mikä on tieteellisten tutkimusten mukaan jopa paljon monipuolisempi molekyyli lääkinnällisesti kuin se "päihdyttävä" THC.. Toisaalta myös THC:ssä on paljon hyvää terveydelle, tästäkin on olemassa paljon uusia tieteellisiä tutkimuksia. CBD on enemmänkin rauhoittava ja anti-psykootinen/kuumottava + auttaa sisäisiin tulehduksiin & vahvistaa/tasapainottaa immuniteettiä ja yleiskuntoa + epilepsiaan + paljon paljon paljon muutakin..! Kas kun meissä kaikissa on kehossa se endokannabinoidijärjestelmä joka säätää vähän kaikkea.. :yes:

-Tässä minulla ei kuitenkaan ollut edes aikaa kasvattaa nämä Finolat loppuun asti, aika lyhyt testi vain. Ja kyllä se LED-lamppu toimikin ihan loistavasti ja oli rehevää kasvua ja ainoastaan uros-kasvit venyivät mitä ne muutenkin aina tekee, taas naaraskasvit pysyivät tuuheina ja matalina sen ajan kun tämä testi nyt kesti.. kunnes jostain syystä sitten ylikastelin (ja kunnolla!) ja siitä ne taimet eivät enää sitten toipuneet. :doh: Opin tästä ainakin sen että kyllä vaan kannattaa aina laittaa multakasvatuksissa reikä/reiät ruukun pohjaan ja astia alle johon ylimääräinen vesi pääsee valumaan. Niin, lekasoraa vielä ruukun alle että ilma pääsee vapaasti sieltä alta kasvin juuristoon aina kun alusastia on kuiva, koska sitä ne kasvien juuret tarvitsevat, mitä enemmän sen parempi! Siksi varmaan ensi kerralla käytän jotain täysin hengittävää kangas-/huopa-ruukkua, eikä muovista umpinaista. Tai ainakin perus ei-lasitettu keraaminen ruukku, sekin "hengittää" aika hyvin. Noh, oli ainakin hyvä huomata tämän jo tässä eikä sitten tärkeämmän projektin kustannuksella. :)

-Niin, jossain vaiheessa huomasin että oli alkanut kasvaa vähän levää sen läpinäkyvän "ruukun" kulmien sisäpuolella, joten laitoin ympärille tummanruskeaa kangasta ettei valo pääsisi sitä levää buustaamaan ainakaan sen enempää. :roll:


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

---

omaapu
Viestit: 23
Liittynyt: 13.7.2016

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja omaapu » 12.9.2017 9:57

Tämähän on varsin mielenkiintoinen. Mikähän tuollaiselle boxille olisi optimikoko yhden tai kahden kukan kasvatukseen? Korkeutta varmaan saisi kuitenkin olla, vai onnistuisko normikorkuisen työpöydän alle menevässä laatikossa?

Joorma
Viestit: 10
Liittynyt: 4.9.2017

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja Joorma » 13.9.2017 15:43

Moikka.
Kaveri meinaa tällä tai ensiviikolla väsätä omaan stealth projektiin noita DIY AH-suodattimia (mallia kts. linkki alla). Tavaraa olis sen verran reilusti, että voisi väsätä valmiiksi useammankin jos kiinnostusta riittää. Lupas tehdä sellaisen yleismallin, jota voi sitten sahaamalla kaventaa. Toki valmiilla mitoillakin saa tilattua. Vaivanpalkka voisi olla jotain 5e kpl + postit. Piirustuksien myötä varmasti onnistuu muunkin malliset filtterit.
En tiiä olisko tää posti kuulunut tonne basaarille, joten pahoittelen jo valmiiksi tällaista mahdollista aloittelijan mokaa.

https://overgrow.com/t/jungle-woofer-su ... owbox/1998

naapuri
Viestit: 13
Liittynyt: 18.4.2008

Re: Stealth *PiKKU-KAJARi* (valoton, hajuton, huomaamaton.. :)

ViestiKirjoittaja naapuri » 12.2.2018 14:34

Mitä tarkoittaa että hajunpoisto on ihan hyvä? Ajattelin jotain samanlaista koittaa rakentaa ja laittaa sinne LR2 mutta pitäisi saada niin hajuttomaksi että ei tarvitse kuumotella kun anoppi tulee kylään.


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa