Pienet uutiset 2015 keskustelu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
tengeng
Viestit: 594
Liittynyt: 26.2.2013

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja tengeng » 20.11.2015 23:36

Dean kirjoitti:Asta Tenhunen on henkilö, jonka mielestä kellään ei saa olla kivaa. Pelkään pahoin, että tämä nainen puskee eteenpäin Jeesuksen ja lääkkeiden voimalla.

Muistakaa antaa palautetta toimittajalle. Jouduin blokkilistalle kun kyselin liikaa. Ekaan vastattiin että huumemyönteinen kommentointi on kielletty.

-D

Ps. Nähdään kolmannessa valtakunnassa taikka sen itäisessä seuraajassa.


Nää Savon Sanomien kritisoinnit pitäis saada johonkin näkyvämpään mestaan näkyviin. Niin kauan kun kritiikkiä esitetään vain tälläisessä kannabisfriikkien kokoontumispaikassa Tenhusen Asta naureskelee siihen iljakkaaseen naispartaansa :think:
*DiSCLAiMER* All of the photos and posts are for entertainment purposes only.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3600
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 23.11.2015 10:46

Asta jatkaa huumelinjalla, hamppu on vain taustalla: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... f63845778f
– Karsta on shamaanin kustaa-

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja toohi » 23.11.2015 17:40

Täytyy tuosta itselinkkaamastani [gotopost=803875]nettipetos-jutusta[/gotopost] todeta, että jos arvelee poliisin asentaneen vakoiluohjelman koneelleen, mutta jatkaa silti samalla koneella rikoksien tekoa, niin voi vähän sanoa jo tyhmäksi. Varsinkin, jos tilillä on koko ajan vähintään 50k€. Ja sitten vielä tuo tapaaminen vankilassa, ei ilmeisesti yhtään hälytyskellot soineet, kun taas piti lörpötellä nauhalle ummet ja lammet. Kiitos kuitenkin jätkille, toivotaan että tästä opittiin jotain.

-toohi

Avatar
Putkonen
Viestit: 239
Liittynyt: 2.5.2014

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Putkonen » 23.11.2015 21:26

Tekikö Asta Tenhunen palveluksen hamppuväelle kirjoittaessaan mitä kirjoitti? Ehkä tämä avasi suomalaisen kannabiskeskustelun? Liity sinäkin vastarintaan.

http://www.tuomaskarhunen.com/tiedolla- ... tin-synty/
“Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.”

kazzak
Viestit: 48
Liittynyt: 8.3.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja kazzak » 27.11.2015 18:40

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 38833.html


Mistä näitä vatipäitä tulee. :eiei: Hyvää mainnosta taas kannabiksesta...

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja toohi » 27.11.2015 19:47

kazzak kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448505838833.html


Mistä näitä vatipäitä tulee. :eiei: Hyvää mainnosta taas kannabiksesta...


Pahasti näyttäisi siltä, että tulee tuolta [gotopost=804026]Haaran maatilalta[/gotopost]. :doh:

-toohi

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 2041
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja neural_rust » 27.11.2015 20:23

MeNoLike.

Ja joku jupina tähän.

invito
Viestit: 12
Liittynyt: 21.5.2011

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja invito » 29.11.2015 17:20

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/27 ... iskoukussa

Pakko lainata tähän kommenttiosiosta löytyvä helmi, jossa asiaa on avattu vähän enemmänkin. Jää ainakin talteen ennen kuin sensuuri tms. iskee.


"Lähettänyt 28.11.2015 - 23:28 käyttäjä S from S (ei varmistettu)

Minua itseäni voisi luonnehtia ongelmakäyttäjäksi ja aina, kun luen tällaista puusilmäistä tekstiä, tunnen syvää alemmuuden tunnetta, mikä lisää impulssia sisäänpäin kääntymiselle ja epäluottamukselle "ammattilaisia" kohtaan. Olen turvautunut päihteisiin lapsesta asti (ensimmäiset kännit 11-vuotiaana), kun en saanut asiantuntevaa psykologista opastusta tai vanhempien tukea tarpeeksi ajoissa 8-vuotiaana alkaneeseen masennukseen. Kun kaikki tuntui pentuna ikävältä, oli alkoholista tullut hyvänolo jotain ennenkuulumatonta. Ja se kumpusi minusta itsestäni, tarvitsi nauttia vain pieni paukku ja minua huvitti elää, ihmeellistä!

Lukioon mennessä olin jo alkoholisti, kukaan (edes vanhemmat) ei vaan tajunnut sitä koska olin kiltti, hiljainen ja älykäs tyttölapsi. Olin meidän piirien "esiliina", joka vahti, ettei muut tekisi liikaa typeryyksiä, silti minä olin meistä se, jolla oli suurimmat addiktiot. (Alkoholin lisäksi rööki, pornografia ja myöhemmin syömishäiriö.)

Kannabikseen kehitin riippuvuuden kun olin 20-vuotias (v. 2014). Olin ollut satunnaispolttaja viisi vuotta (käyttökertojen välissä saattoi olla parikin vuotta ilman sen suurempaa ajatusta). Olin hapuillut oman aikani ja ajautunut piireihin, jotka tekivät minulle todella pahaa: "yläluokkaan". (Mainittakoon, että itse olen kotoisin keskiluokasta.) Koin jo valmiiksi huonoa omaatuntoa ja alemmuutta siitä, ettei minulla siihen ikään mennessä ollut korkeakoulupaikkaa tai hyvää työpaikkaa, hirveästi rahaa ja menestystä. Itseäni vauraammat ja menestyneemmät kaverit sekä miesystävä vahvistivat epäsuorasti mutta vahvasti epäilyksiä itsestäni ja vajosin kovempaan masennukseen ja itsevihaan kuin ikinä. Tuolloin tapahtui kaikkien 12 masennusvuoden eskaloituminen, eikä selvinpäin oleminen enää liiemmin hotsittanut, kun olo oli lähinnä "kaik on mänt' ".

Olen nyt puolitoista vuotta käynyt prosessia läpi, jonka myötä olen saanut käsiteltyä tärkeimmät seikat lapsuudestani ja suhteestani vanhempiini, sen, miksi olen addikti, miksi vihasin itseäni niin kovin että ajoittain suunnittelin itsemurhaa ja harjoitin ylipäätään itsetuhoista käytöstä kuten viiltelyä ja itseni kasvoihin lyömistä. Tällaiset aiheet ovat melko rankkoja (etenkin kun huolehdin siihen päälle alkoholisteista perheessäni), joten olen kuluttanut paljon ainetta, joka on tuonut väsyneihin päiviini iloa ja uskoa siihen, ettei kaik ole mänt.

Kannabiksen tuoman itsetutkiskelun hyödyt minulle ovat olleet nämä: Tajusin, että hetkestä voi nauttia, vaikka ei olisikaan helvetin menestynyt ja varakas. Tajusin, että itsetuho (myös syömishäiriö) on todella typerää ja tuloksetonta. Olen pääsemässä eroon alkoholista ja tupakoinnista, en ole juonut viikonloppukännejä nyt pariin viikkoon. Viimeksi "näin pitkä" tauko on ollut 14-vuotiaana. Tupakanhimon yllättäessä poltan kannabiksen lehteä, joka ei vaikuta itseeni kuin lähinnä plasebolla rauhoittavasti. En ole röökannut kuukauteen. Olen oppinut ottamaan vastuuta itsestäni ja tunteistani, kun käytön alkuviehätys ja laittomuuden tuoman salaisuuden jännyys poistuivat ja siten aloin kyllästymään jatkuvassa pöhnässä elämiseen. Kun aineeseen tottui, siihen suhtautui vain substanssina substanssien joukossa, eikä julkisena finkkuna maailmalle, jonka oli lapsesta pitäen mieltänyt viholliseksi. Toleranssien kasvaessa vaikutukset pienenivät ja tällöin oli vaikeampaa saada välitöntä tyydytystä addiktiokäyttäytymiselle, jolloin oli pakko alkaa miettimään, miksi näin käyttäydyn. Alkoholilla ei tällaista ominaisuutta oikeastaan ole, koska sitä pää täyteen vedettynä ei juurikaan funtsi syvällisiä tai jos funtsiikin, on aamuun mennessä unohtanut oivalluksensa.

Kun päivittäiskäyttö oli suurimmillaan (n. 1g/pvä), tunsin mielenkiinnon puutetta. Se oli pahin sivuoire, mutta sekin hälveni päivässä-parissa käytön lakattua, tai jos oli jotain mukavaa tekemistä. Toisaalta rankin kulutus osui masennuksen aallonpohjiin, joten en menisi väittämään varmaksi, että kannabis itsessään syö mielenkiinnon. Vaikutuksen alaisena käyttäjä saattaa vaikuttaa tyhmältä niiden silmiin, jotka mittaavat älykkyyttä ja ihmisen arvoa totuttujen käyttäytymismallien noudattamisen mukaan, sillä myssyissä ihmiset ovat jo aiemmin mainitun itsetutkiskelun tilassa, eikä siten käytä niin paljoa energiaa sen miettimiseen, onko hymyily tässä tilanteessa sopivaa tai tyhjänpäiväisen smalltalkin lässyttämiseen. Väkivaltaisuutta en itse ole todistanut liittyvän käyttöön ja jos joku muuttuu aggressiiviseksi käytön loputtua, kertoo se enemmän ihmisen tunne-elämästä ylipäätään kuin kannabiksesta.

Breikin alkaessa ensimmäisenä päivänä hikoiluttaa tavallista enemmän ja ruokahaluttomuutta esiintyy, mutta se voi olla kytköksissä siihen, että yleensä vaikutuksen alaisena syön tavallista enemmän. Jos en ole syönyt aamupalaa ekana selvänä päivänä, olo on tavallista kärttyisämpi, mutta sekin asettuu jos ei ole primitiivinen tunteidensa orja vaan pysähtyy miettimään, onko kiukuttelussa järkeä.

Aika jännä, että olen kokenut psykoosinomaista todellisuudentunnun katoamista vain silloin, kun päihdetyöntekijänä toimiva lähisukulaiseni sanoi minulle tietävänsä tasan tarkkaan, että myssyttely laukaisee sinulle vielä psykoosin. Tämän jälkeen aloin epäilemään itseäni, kun seuraavan kerran poltin. "Kuumotus" on sitä, kun pelkää muiden reaktioita itseensä ja sitä esiintyy erityisesti huonon itsetunnon omaavilla, olen huomannut. Assosiointikyky myös kasvaa pajatsoissa, joten epäilyksen siemen lähtee kasvamaan lannoituksenaan löyhät aasinsillat. Oloni tuolloinkin rauhoittui heti, kun sain sanottua itselleni: sinä itse määräät mieltäsi, ei mikään päihde tai päihdetyöntekijät. Kun tajusin tuon, en ole pelännyt mieleni liikkeitä vaan koettanut perehtyä niihin. (Totesin muuten tuolle pt:lle, että samalla lailla alkoholissakin on haittansa. Hän sanoi pilkalliseen sävyyn, että ei mitenkään samalla lailla. Niin, kumpaanhan kuolee vuosittain pirusti porukkaa ja kumpaan ei ollenkaan? Herää, pahvi!)

Pyrkimyksenäni on saada kaikkien päihteiden käyttö satunnaiseksi huviksi siten, että niitä nauttii ennemminkin höystämään sopivia hetkiä eikä pohjustamaan kaikkea mahdollista. Aloitin breikin viikko sitten. Ensimmäisenä selvänä päivänä heräsin hieman tokkurassa, mutta vesilasin jälkeen olo helpottui. Kirjoitin vähän ja päivän päätteeksi kävin lenkkeilemässä. Jos olisin kiskonut 1,5v brenkkua naamaan, olisinko edes tässä? Olen kiitollinen siitä, että vihdoin olen pääsemässä jyvälle elämästä ja kannabis on paljon siihen on apua tuonut, teki se minusta imbesillin tahi ei.

En väitä, että minkään aineen liikakäyttö tekee hyvää kenellekään. (Tuttuni sairastui vaikeaan masennukseen kahvin liikakulutuksesta.) Minusta olisi vain ilahduttavaa, että ammattilaiset eivät perustaisi apuansa pelotteluun, pilkkaamiseen, rangaistuksiin tai kyttäämiseen. Tämänkin artikkelin lopussa todetaan pahaenteisesti: "...jos koskaan palaa ennalleen." No, aion ihan kiusallani palata elämän syrjään kiinni entistäkin ehompana. Olkoon menestys uusi finkkuni sortoyhteiskuntaa vastaan. :)"

Kahdeksas pullo
Viestit: 59
Liittynyt: 18.5.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kahdeksas pullo » 30.11.2015 22:07

Lainaus Pienet uutiset -ketjusta:

robe kirjoitti:On taas propagandakone vauhdissa: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/27/inhimillinen-tekija-nuori-kannabiskoukussa

---

"Nyt on kysymys siitä, välitämmekö tästä pienestä vähemmistöstä, jolle käy huonosti? Menemmekö enemmistön mukana, eikä piitata siitä, mitä joillekin tapahtuu? Ihmisillä on taipumus alkaa vähätellä jotain ainetta, jos siitä puhutaan paljon ja käyttäjiä on paljon. Esimerkiksi on pitävää tutkimustulosta siitä, että suola ihan oikeasti tappaa. Mutta se aiheuttaa tappavia sairauksia vain vähemmistölle. Samalla lailla kannabiksen vaaroja ei oikein oteta vakavasti", Niemi-Pynttäri sanoo.


Ei kai tuo nyt tosissaan voi tuolla tavoin argumentoida kannabista vastaan. :-----D

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 454
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 30.11.2015 22:44

Kahdeksas pullo kirjoitti:Lainaus Pienet uutiset -ketjusta:

...

Ei kai tuo nyt tosissaan voi tuolla tavoin argumentoida kannabista vastaan. :-----D


Ei tuossa argumentoida kannabista vastaan, et kai vain luullut? :laugh:

Kahdeksas pullo
Viestit: 59
Liittynyt: 18.5.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kahdeksas pullo » 1.12.2015 14:52

edward_hitinmäki kirjoitti:...

Ei tuossa argumentoida kannabista vastaan, et kai vain luullut? :laugh:


Oliko tuo koko artikkeli sitten vain vitsailua/parodiaa/trollausta/mitälie? Aivan älyttömiä juttuja kannabispsykooseista ynnä muusta. En kyllä ollut eilen ollenkaan selvinpäin :pimp: , joten saatoin jättää tajuamatta jotain oleellista, ja nytkin olen sauhut polttanut joten pitänee lukaista juttu vielä selkein ajatuksinkin uudestaan.

Avatar
stumpu
Viestit: 423
Liittynyt: 26.11.2009

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja stumpu » 1.12.2015 14:59

edward_hitinmäki kirjoitti:...

Ei tuossa argumentoida kannabista vastaan, et kai vain luullut? :laugh:


Eikö? :lol: Irrallisena tekstinä ei varsinaisesti, mutta kun lukee aiemmat kappaleet niin väittäisin että yritetään ainakin olla kannabista vastaan.
En tosin tiedä onnistuttiinko siinä...

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 454
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 1.12.2015 16:00

Pahoittelut, keskityin eilen tuon lainauksen lopussa olevaan suola-analogiaan liiaksi ja konteksti pääsi unohtumaan :mrgreen:

Luin koko artikkelin äsken uudestaan ja kyllä tuossa selkeästi yritetään argumentoida kannabista vastaan, mutta argumentti on vain harvinaisen huono! Tavallaan argumentti myös kätkee sisäänsä ilmeisen vasta-argumentin ja selityksen miksi kannabiksen tulisi olla laillista - jotta voitaisiin keskittyä ongelmakäyttäjiin. tällöin käyttö olisi läpinäkyvää, leimaamatonta ja verottamalla käyttöä voitaisiin rahoittaa ongelmakäyttäjien tarvitsema hoito.

Koko jutusta paistaa vahvasti lävitse se, että jutun kirjoittajat ja lausunnonantajat ovat päivittäneet tietojaan viimeksi 80-luvulla. Tai sitten he elävät niin vahvasti ongelmakäyttäjien ja hyvin ongelmaisten ihmisten maailmassa, että eivät tunne kannabiksen käyttökulttuurista kuin pisaran.

Fomppuharum
Viestit: 448
Liittynyt: 24.4.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Fomppuharum » 2.12.2015 18:47

edward_hitinmäki kirjoitti:Pahoittelut, keskityin eilen tuon lainauksen lopussa olevaan suola-analogiaan liiaksi ja konteksti pääsi unohtumaan :mrgreen:

Luin koko artikkelin äsken uudestaan ja kyllä tuossa selkeästi yritetään argumentoida kannabista vastaan, mutta argumentti on vain harvinaisen huono! Tavallaan argumentti myös kätkee sisäänsä ilmeisen vasta-argumentin ja selityksen miksi kannabiksen tulisi olla laillista - jotta voitaisiin keskittyä ongelmakäyttäjiin. tällöin käyttö olisi läpinäkyvää, leimaamatonta ja verottamalla käyttöä voitaisiin rahoittaa ongelmakäyttäjien tarvitsema hoito.

Koko jutusta paistaa vahvasti lävitse se, että jutun kirjoittajat ja lausunnonantajat ovat päivittäneet tietojaan viimeksi 80-luvulla. Tai sitten he elävät niin vahvasti ongelmakäyttäjien ja hyvin ongelmaisten ihmisten maailmassa, että eivät tunne kannabiksen käyttökulttuurista kuin pisaran.


Täytyypä katsoa dokumentti tänään ja vetää samaan aikaan parit homeopaattiset...

Squeek
Viestit: 59
Liittynyt: 17.8.2009

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Squeek » 4.12.2015 8:13

Kemi kuittaa ! Aivan törkeää propagandaa YLEn uutisten toimesta... Kunnon kyttä meininki. Ihan kuin olisi saapunut kotiseuduille.

Minulle on tehty monta kotietsintää, bongia takavarikoitu (2-3krt käytetty) koska pesä täynnä kukkaa... Väsäri, jolla kukkaa takavarikoitiin... 5G ICEä purkissa vietiin sekin (samapa sille, pidän hazesta enemmän). Ja nämä kytät myyvät sitten "kipupotilaille" itse kadulla kukkaa ja nää diilaa eteenpäin :doh:

Fomppuharum
Viestit: 448
Liittynyt: 24.4.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Fomppuharum » 4.12.2015 9:24

Aivan törkeä ohiveto. Ohjelmassa oli täysverinen sekakäyttäjä nisti.
Kannabiksen osuus on minimaalinen.
Puhtaasta ja pelkästä kukasta ei ongelmia tule.

Avatar
holyherb
Viestit: 121
Liittynyt: 13.4.2005

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja holyherb » 20.12.2015 2:03

Savuttaja kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121620842892_uu.shtml "Kannabis lääkkeenä kuohuttaa tunteita: "Hoitohenkilökunnalta kohtuuttomia leimoja"

........


Tämä olikin positiivinen artikkeli.. :yes: Hyvä Jussi Ahde! Ja asiallista kommentointia nuilta lääkäristyypeiltä.. :mrgreen:

edit. Ei muuten wörkkinyt tuo THL:n linkki..
Monstera Deliciosa.

soffallamaaten
Viestit: 88
Liittynyt: 5.1.2009

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja soffallamaaten » 5.1.2016 1:05

Viime vuosi meni parempaan päin mutta. Se iso mutta on tämä suomen tilanne. Mua oikeasti ottaa päähän ettei vieläkään ole edes sallittua. Kun katsoo tuolta mailmalta missä on sallittu niin ei siitä ainakaan isompaa haittaa ole kuin rankaisevasta käytännöstä.
take me down to the paradise city where the hash is free and the grils are pretty.

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 454
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 5.1.2016 17:20

Kyllä tämäkin yrtti sitten laillistetaan kun fyrkkamiehet haluavat päästä osingoille pilvirahoista ja kaupallistaa tämän kulttuurin osa-alueen. Tämän kaltaiset poliittiset päätökset voivat tapahtua yllättävän nopeasti kun oikeat ihmiset laittavat pyörät pyörimään. En pitäisi ihmeenä jos seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuisi jotain yllättävää. Ehkäpä tälläkin hetkellä asiasta laaditaan muistioita ja tehdään tuottolaskelmia. Kannabiksesta tiedetään jo tarpeeksi ja rahalla saa lobbausvoimaa. Sipilä ja Stubb ovat sen luokan rahan perässä juoksevia opportunisteja, että tämän kaltaiset päätökset eivät ole periaatteellisia ja Soininkin takki kääntyy sen mukaan mistä puhaltaa. Kyse on kuitenkin epäsuorasti miljardibisneksestä.

Suomi kuntoon!


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa