Pienet uutiset 2017

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 17.2.2017 13:28

Mies kärähti ratista Jalasjärvellä – poliisi löysi kannabiskasvattamon

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Jalasjärven Luopajärvellä Seinäjoentiellä torstaiaamuna.

Autoa kuljetti 23-vuotias kurikkalaismies ja kyydissä oli 26-vuotias nainen. Kuljettaja puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle.

Poliisi otti kuljettajan kiinni ja vei hänet Seinäjoen terveyskeskukseen verikokeisiin ja kliinisiin tutkimuksiin.

Poliisi suoritti etsinnät miehen autoon ja asuntoon.

Asunnosta löytyi kannabiskasvattamo, käyttövalmista kannabista ja kannabiksen käyttövälineitä.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkeillä rattijuopumus, huumausainerikos ja huumausaineen käyttörikos.

https://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuut ... -1.2220117

Moonshine
Kannabia Author
Viestit: 1
Liittynyt: 14.2.2017

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja Moonshine » 20.2.2017 11:47

Pitäisikö kannabiksen käyttö laillistaa? Tätä kysyttiin aamun Huomenta Suomessa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... an/6317872

Perässä on vielä kysely jossa on tällä hetkellä 79% kyllä ääniä, jonkun pitäisi nyt tehdä kovaa kyytiä kansalaisaloite!

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 20.2.2017 15:12

Yhdistys: Kannabiksen käytön yleistyminen huolestuttavaa

STT uutisoi perjantaina suomalaisten asenteiden kannabiksen käyttöä kohtaan lieventyneen samalla kun kannabiksen satunnaiskäyttö on yleistynyt. Suomalaisten kannabista kokeilleiden ja kannabista viikoittain käyttävien määrä on kaksinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Irti Huumeista ry:n mielestä käytön yleistyminen on huolestuttavaa. On huomioitava, että käytöstä saattaa aiheutua ongelmia yhteiskunnalle, käyttäjän sosiaaliselle ympäristölle, käyttäjän läheisille ja käyttäjälle itselleen.

– Käyttäjäkunnan lisääntyessä on oleellista pohtia sitä, minkä asioiden tulee olla kontrollin piirissä ja milloin on syytä keskittyä haittojen lieventämiseen. Irti Huumeista ry kannattaakin päihdepalveluihin panostamista ratkaisuna muuttuneeseen kannabiskulttuuriin, toteaa Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/488 ... estuttavaa

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 20.2.2017 15:17

Oikeus tuomitsi colatölkit valtiolle rikoksentekovälineinä – olivat merkkinä huumekuriirille

Oikeus tuomitsi kolme colatölkkiä menetetyiksi valtiolle rikoksentekovälineinä. Virvoitusjuomatölkit ovat oikeuden päätöksissä hyvin harvinainen rikoksentekoväline.

Tässä tapauksessa colatölkeillä oli merkitty parkkiin jätetty auto, johon rikollisen piti toimittaa huumausaine-erä.

Suomessa erikoinen tapaus liittyi poliisin Mäntsälässä viime vuonna paljastamaan törkeään huumausainerikokseen. Tölkit tuomitsi valtiolle Tuusulan käräjäoikeus. Tuomittu mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, mutta perui vastikään valituksensa istunnossa ennen kuin pääkäsittelyä ehdittiin aloittaa.

Itse rikoksessa kyse oli siitä, että ulkomaalainen huumekuriiri toi Ruotsin kautta Suomeen vajaat 17,5 kiloa hasista.

Hän toimitti huume-erän Mäntsälän rautatieasemalle, jonne 43-vuotias mies oli tuonut autonsa.

Mies oli ottanut autonsa käyttöön seisontavakuutuksesta vain viisi päivää aiemmin. Hän oli ajanut auton rautatieasemalle ja merkinnyt sen jättämällä auton kojelaudalle kolme colajuomatölkkiä. Lisäksi mies jätti autonsa lukitsematta ja poistui paikalta.

Huumekuriiri tuli paikalle nopeasti auton tuonnin jälkeen, tunnisti auton colatölkeistä ja lastasi Suomeen toimittamansa ison hasiserän siihen. Sen jälkeen tullin rikostutkijat takavarikoivat auton ja mittavan huume-erän.

Huumekuriiri tuomittiin eri oikeudenkäynnissä pitkään vankeusrangaistukseen osana useiden Euroopan maiden laajuista huumeiden salakuljetusrinkiä.

Auton omistaja, 43-vuotias mies selitti ensin kuulusteluissa, että hän oli sopinut lainaavansa autoaan kaverilleen ja oli siksi vienyt autonsa kaveriaan varten rautatieasemalle.

Rikostutkijat totesivat kuitenkin, että miehen mainitsema kaveri oli oikeasti tämän naapuri, joka oli juuri kuollut. Tutkinnassa selvisi, ettei naapurimiehellä ollut edes ajokorttia ja lisäksi 43-vuotias mies väitti soitetelleensa ja sopineensa auton lainasta miehen kanssa vielä sellaisena päivänä, kun tämä todellisuudessa makasi jo ruumishuoneella.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta kolme vuodeksi vankeuteen ja menettämään auton ja colatölkit valtiolle.

Hovioikeus totesi käräjäoikeuden ratkaisun jäävän voimaan miehen peruttua valituksensa viime hetkellä istunnossa.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Oike ... lle/933667

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 21.2.2017 11:13

Kannabis nostatti lukijamyrskyn: Portti koviin huumeisiin vai ei? Nostaisiko vero hinnan pilviin?

Kannabiksen laillistaminen herättää voimakkaita mielipiteitä. MTV Uutiset kokosi argumentteja sekä myönteisesti että kielteisesti suhtautuvien leireistä.

Huomenta Suomessa keskusteltiin asiasta tiistaina Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtajan Timo Larmelan ja Irti huumeista -yhdistyksen toiminnanjohtajan Mirka Vainikan voimin. Katso keskustelu yllä olevalta videolta!

Tähän juttuun nostettujen kommenttien alustana oli MTV Uutisten tiistainen Facebook-päivitys, jossa kysytään pitäisikö kannabis laillistaa. Kommenttien kirjoitusasu on säilytetty sellaisenaan.

Facebook-keskustelussa argumentteja esitettiin...

...kannabiksen laillistamisen puolesta:

"Varmasti uskaltaisi ongelmakäyttäjätkin hakeutua hoitoon paremmin, jos kannabis olisi laillista, mutta nykyinen lainsäädäntö lisää vain kyseisten ihmisten syrjäytymistä."

"Mitään definitiivistä näyttöä ei ole siitä, että kannabis johtaisi sen helpommin käyttämään laittomia huumeita. Pikemminkin niin, että laiton aine saattaa alentaa kynnystä käyttää muita laittomia aineita, kerran näiden jakelukanavat on toisinaan samat, mutta tämä ongelmahan toki poistuu kun kannabis laillistetaan ja se siirtyy myyntiin esimerkiksi luontaistuotekauppoihin ja apteekkeihin."

"Kysymyshän on, että rupeeko valtio keräämään pössyttelystä verotuloja. Kannabista kasvaa ja palaa vähintäänkin yhtä paljon, oli se laillista tai ei. Miettisin maiden/osavaltioiden, jotka sen laillistaneet, hyöty-haittoja. Kannabiksestahan on tutkitusti helpotusta ja apua moniin sairauksiin ja vaivoihin. Mielestäni ei ole mitään 'porttihuumetta' olemassa. Jos ihmisen mieli on altis kokeilemaan ja halu päihdyttää itseänsä, kyllä jokaiselle jotain löytyy."

"Syön selkäsärkyyni (välilevytyrä) tosi vahvoja huumeeksi luokiteltavia lääkkeitä. Ennemmin joisin pari kupposta kannabisteetä päivässä kun sitä kupeittain juon muutenkin. Mitä pitkäaikainen vahvojen kipulääkkeiden käyttö tekee esim maksalle ja munuaisille?"

...kannabiksen laillistamista vastaan:

(Huomenta Suomessa käytyyn keskusteluun viitaten:) "Jo on puhetta kannabisyhdistyksen PJ:lta. Autoa työkseen ajava, esim. linja-autonkuljettaja ajelisi pöllyissään asiakkaat kyydissä. Irti huumeista-yhdistyksen Mirka Vainikka puhuu asiaa. Alkoholi jo yksin aiheuttaa suuret ongelmat, ei tarvita enää kannabista lisäksi."

"Miksi huumausaine pitäisi laillistaa!!?? Syyksi ei riitä konkurssikypsän valtion tulojen lisääminen. Huumeet ,alkoholi,pillerit ja kaikki muut päänsekoittajat aiheuttavat jo liiankin paljon rikollisuutta,sosiaalisia ongelmia,puhumattakaan rikollisuudesta ja perhetragedioista. Päinvastoin voimavaroja huumeiden vastaiseen toimintaan tulisi lisätä.!"

"Vaatisi ihan liikaa lainsäädäntöä, jotta jakelu ja käyttö saataisiin lain piiriin. Kuinkahan moni olisi valmis ostamaan paukkunsa verotettuna esim. alkosta? Aineiden laatu tuskin paranisi kulmamarkkinoilla, todennäköisesti päin vastoin, kun salakuljetettua saisi pikkasen halvemmalla. Ja jos käyttö laillistettaisiin, kasvatus tulisi olemaan laitonta (onhan viinan polttokin) ja siitä kiinnijäädessään joutuisi oikeasti kuseen, sillä silloin joutuisi istumalla korvaamaan valtiolle arvioidut veromenetyksetkin...."

"Kannabis on idioottien huume. Yhtä paha kun mikä tahansa muukin. Ja kyllä on porttihuume, nähnyt lähipiirissä turhan monta tapausta missä eka poltellaan, sitten kokeillaan sieniä, sit syödäänkin essoja, lappuja ja niiden jälkeen siirrytäänkin piriin. Että se on oikeastaan hiisaajien oma pikku kannabisajatus ettei se aiheuta mitään pahaa. Ei muuta kuin psykooseja, riippuvuuden siinä missä muutkin, muuttaa persoonaa ja ajatusmallia. Ihmiset jää vaan paikoilleen, ei edetä mihinkään suuntaan. Ja kyllä, kannabis aiheuttaa krapulan. Ja vieroitusoireet myös. Toivon sydämmestäni ettei sitä laillisteta koskaan."

...ja siltä väliltä:

"Sepäs se kun kaikki kannabis ei ole "puhdasta luonnontuotetta" vaan toisissa on thc pitoisuus korkeammalla. Mun mielestä ei voida yleisesti puhua kannabiksesta koska moni synteettistä kannabista käyttävä luulee sen olevan ihan yhtä luonnontuotetta kuin lääkekannabis."

"Oli laki mikä hyvänsä niin pilvi on tullut jäädäkseen ja on todella yleistä tänä päivänä. Uskaltaisin jopa väittää että Itä-Helsingissä kasvaa hamppua joka toisessa kerrostalossa."

"Lääkekäyttöön ehdoton kyllä. Viihdekäyttöön ei välttämättä. Jos kannabis laillistettaisiin Suomessa turha luulla että siitä tulisi halpa päihde. Todennäköisesti törkeästi rahastettu premium päihde."

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikke ... in/6318850

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 21.2.2017 19:59

Hollannin parlamentti laillistaisi marihuanan

Kannabiskasvien viljelyn salliminen antaisi "coffee shopeille" mahdollisuuden täydentää varastojaan laillisesti.

Hollannin parlamentti päätti tiistaina äänestyksen jälkeen laillistaa kannabiskasvien viljelyn.

Kannabis on tähän asti ollut Hollannissa laitonta, mutta poliisi ei ole puuttunut pienten huumausainemäärien hallussapitoon.

Parlamentin päätös vahvistaisi Hollannissa pitkään jatkuneen käytännön ja tekisi marihuanasta virallisesti laillista.

Kiistanalainen laki vaatii senaatin hyväksynnän

Kannabiskasvien ammattimaisen viljelyn salliminen antaa marihuanaa Hollannissa myyville "coffee shopeille" mahdollisuuden täydentää varastojaan laillisesti.

Lakiesitys oli kuitenkin kiistanalainen, ja se hyväksyttiin vain niukalla enemmistöllä. Parlamentin päätös vaatii vielä senaatin vahvistuksen.

On hyvin mahdollista, että senaatin enemmistö ei tue uutta lakia, kertoo sanomalehti Telegraaf (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: REUTERS

http://yle.fi/uutiset/3-9472442

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 22.2.2017 10:58

Vaikeavammainen tyttö pahoinpiteli itseään tauotta - sitten hänelle annettiin kannabista

Kerroimme eilen kuinka Yhdysvaltojen osavaltioiden lisäksi yhä useampi maa on laillistamassa kannabiksen käytön joko lääketieteelliseen käyttöön tai sekä siihen että viihdekäyttöön. Kannabiksen hyödyt monien sairauksien hoitamisessa ovat kiistattomat, ja nyt lista on kasvanut eräällä koskettavalla tapauksella.

Kara's uncontrollable fit in the car
https://youtu.be/-rGOLozpaa8

Mark Zartler on julkaissut verkossa videoita keskosena syntyneestä ja vaikeavammaisesta Zara-siskostaan joka kärsii aivovammasta, CP-vammasta että autismista. Niistä johtuen tytöllä on poikkeuksellinen tapa pahoinpidellä itseään tauottomasti niin autossa kuin kotonaan. Hän esimerkiksi lyö itseään nyrkillä kasvoihin jatkuvasti ja iskee ruumiinosiaan eri kohteisiin niin ikään tauotta.

Perhe päätti lopulta kokeilla miten keinotekoisten lääkkeiden sijaan luonnonmukainen kannabis auttaisi tytön äärimmäisen vaikeaan ongelmaan. Mykistävän upeat tulokset näkyvät nyt videolta. Veljen mukaan kannabishöyryjen hengittämisen myötä pahoinpitelyt loppuivat ja sisko kykeni keinumaan nojatuolissa rauhassa. Tytön äidin mukaan kyseessä oli suoranainen ihme.

– Kannabis toimi heti ensimmäisestä hoitokerrasta lähtien ja on toiminut sen jälkeen joka kerta. Se saa kohtaukset loppumaan ja palauttaa hänet luoksemme. Nyt olemme saaneet kokea Zaran toisen puolen, joka on enkelimäinen ja rakastava. Hän saa edelleen myös lääkkeitä, koska nekin auttavat jonkin verran, mutta kannabiksen vaikutukseen ne eivät kykene, Mark Zartler kertoi.

Kara treatment (full video)
https://youtu.be/Gfst5KxFUH8

https://www.stara.fi/2017/02/22/kannabi ... ta-tyttoa/

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 23.2.2017 22:38

Suomalaiskysely löysi kannabiksen ”tyyppikäyttäjän”: myös alkoholi maistuu runsaasti

Kannabiksen käyttäjien määrä jatkaa tasaista kasvuaan, kertoi THL äskettäin tiedotteessaan.

Uusimman, vuotta 2014 koskevan huumekyselyn mukaan kannabista oli käyttänyt vuoden aikana 240 000 ihmistä eli kaksi kertaa niin moni kuin 10 vuotta sitten.

Myös viikoittain käyttävien määrä kaksinkertaistui: nyt heitä oli 35 000. Sen sijaan päivittäin käyttävien määrä on pysynyt vakaana noin 5 000–6 000:n tasolla.

Kannabiksen viihdekäytön sallisi jo joka viides kyselyyn vastanneista. Lähes puolet katsoi, ettei kannabiksen polttamisesta tulisi käytännössä rangaista.

Enemmistö katsoi myös, että kannabista pitää voida hankkia laillisesti lääkkeeksi. Lääkekannabista saakin Suomessa erikoisluvalla, ja lupa on myönnetty noin sadalle potilaalle.

Sen sijaan niitä, jotka ilmoittavat käyttävänsä laitonta kannabista esimerkiksi kivunhoitoon, on kyselyn mukaan useita tuhansia.

”Jos kannabiksen kokeilu ja käyttö jatkavat yleistymistään, kasvaa paine tarkistaa kannabispolitiikkaa ja nykyistä lainsäädäntöä. Mielipiteitä lieventää, jos vastaaja tuntee henkilökohtaisesti kannabiksen käyttäjän. Tällä hetkellä useimmat alle 35-vuotiaat tietävät lähipiiristään jonkun, joka on kokeillut sitä”, päättelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Pekka Hakkarainen.

Hakkaraisen mukaan kannabiksen pitkäaikaisista vaikutuksista ihmisen terveyteen tiedetään vasta vähän. Lisätutkimuksille on tarvetta.

Koska kannabiksen polttelu on vahvasti yhteydessä alkoholin kulutukseen, alkoholin käyttöä ehkäisevät toimet voisivat Hakkaraisen mukaan hillitä myös kannabiksen suosiota.

Hyvin eri-ikäiset ja erilaisiin sosiaaliryhmiin kuuluvat käyttävät kannabista ja käyttötavat vaihtelevat suuresti. Silti voidaan löytää ”tyyppikäyttäjä”. Hän on nuori kaupungissa asuva mies, joka polttelee kavereiden tarjoamaa, usein kotikasvatettua marihuanaa satunnaisesti. Käyttö on viihdekäyttöä, johon liittyy runsas alkoholin kulutus.

”Ajatus, että kannabiksen käyttö ehkäisisi alkoholinkulutusta, ei saa tukea kyselytutkimuksista”, arvioi tutkija Karoliina Karjalainen.

Polttaminen on selvästi yleisin käyttötapa. Kuivatun kannabiskasvin, ”kukan”, polttaminen on yleistynyt merkittävästi, mikä kertoo kotikasvatuksen yleistymisestä. Neljäsosa kannabiksen käyttäjistä oli viimeksi kuluneen vuoden aikana käyttänyt tai kokeillut myös muita huumeita.

Tutkimus kannabiksen käyttäjistä ja kannabiksen laillistamista ja dekriminalisointia koskevista mielipiteistä julkaistiin Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä. Kysely tehtiin 7 000:lle 15–69-vuotiaalle suomalaiselle, joista 3 485 vastasi kyselyyn. Heistä 226 oli käyttänyt kannabista viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Lähteet:

Pekka Hakkarainen, ym., Pilvee, pilvee. Kannabiksen käyttötavat, käyttäjät ja poliittiset mielipiteet. Yhteiskuntapolitiikka 1/2017.

Karoliina Karjalainen ym., Suomalaisten huumeiden käyttö ja huumeasenteet – Huumeaiheiset väestökyselyt Suomessa 1992–2014. Raportti 2/2016, THL.

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniik ... -runsaasti

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 24.2.2017 13:10

Häkellyttävä ennuste: Kannabis luo enemmän työtä kuin valmistava teollisuus vuonna 2020

Tuoreen selvityksen mukaan laillinen kannabismarkkina luo enemmän työpaikkoja kuin perinteinen valmistava teollisuus Yhdysvalloissa vuoteen 2020 mennessä.

Yhdysvaltalainen kannabismarkkinoita seuraava analyysiyhtiö New Frontier Data ennustaa, että vuoteen 2020 mennessä kannabisteollisuus luo 250 000 työpaikkaa, uutisoi Forbes.

Arviot tukevat ennusteita, joiden mukaan terveydenhuoltosektori on USA:n nopeimmin kasvava toimiala. Esimerkiksi USA:n työvoimaviranomaiset arvioivat, että vuoteen 2024 mennessä valmistavasta teollisuudesta häviää 814 000 työpaikkaa.

Laillisen kannabiksen markkina-arvo oli noin 7,2 miljardia dollaria Yhdysvalloissa vuonna 2016.

Kannabismarkkinan arvioidaan kasvavan vuosittain peräti 17 prosenttia. Lääkekannabiksen myynnin ennustetaan kasvavan vuoden 2016 4,7 miljardista 13,3 miljardiin dollariin vuonna 2020. Ennusteen mukaan kannabismarkkinat työllistävät 300 000 työntekijää vuonna 2020.

New Frontierin arvio perustuu laillistettuihin kannabismarkkinoihin, eikä huomioi esimerkiksi mahdollisia uusia kannabiksen laillistavia osavaltioita.

Lääkekannabis on laillistettu eri tavoin 25 osavaltiossa Yhdysvalloissa. Lisäksi viihdekäyttö on vapautettu seitsemässä osavaltiossa.

New Frontier huomauttaa, että vaikka kannabismarkkinat ovat potentiaalinen työllistävä uusi teollisuuden ala, uusien työntekijöiden hakeutumista alalle hidastaa pelko.

”Kannabismarkkina kasvaa, mutta monet alasta kiinnostuneet pelkäävät edelleen joutuvansa esimerkiksi DEA:n syytteiden kohteeksi. Tämä on kuitenkin muuttumassa”, toteaa kalifornialaisen Oaksterdam-yliopiston kansleri Dale Sky Jones.

Tuoreet ennusteet saattavat kuitenkin mennä roskakoriin, mikäli presidentti Donald Trump tekee u-käännöksen Yhdysvaltain huumepolitiikassa. Trumpin hallinnosta on annettu tuoreeltaan lausuntoja, joissa etenkin kannabiksen viihdekäytön vapauttamista aletaan suitsia nykyistä tiukemmin. Lehdistösihteeri Sean Spicer kuitenkin totesi, ettei Trumpin hallinnolla ole toistaiseksi tarvetta rajoittaa lääkekannabiksen käyttöä.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/laa ... 20-6627706

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 24.2.2017 13:27

Poliisi iski 1980-luvulla rakennettuun ydinbunkkeriin Englannissa – tiloista löytyi laiton miljoonabisnes

BRITANNIA Bunkkeri kätki sisäänsä valtavan tuotantolaitoksen, jota pyöritti kolme työntekijää ja kolme päällikköä.

Wiltshiren poliisi kertoo verkkosivuillaan pidättäneensä kuusi miestä epäiltyinä laajamittaisesta kannabiksen viljelystä Etelä-Englannissa. Poliisi pidätti miehet ratsiassa myöhään yöllä keskiviikkona.

Miesten epäillään viljelleen kannabista entisessä puolustusministeriölle kuuluneessa, 1980-luvulla rakennetusta RGHQ Chilmark -nimisessä ydinbunkkerissa. Bunkkerin oli tarkoitus suojata maan merkkihenkilöitä ja maan ylimpiä hallintoelimiä ydinsodan syttyessä.

Laittoman tuotannon arvo olisi ollut katukaupassa poliisin mukaan jopa miljoona puntaa eli yli miljoona euroa.

– Bunkkeri on hyväkuntoinen ja sinne on hyvin vaikea päästä sisälle, poliisi kuvailee.

Poliisin täytyi siksi odottaa osan epäiltyjen väestä tulevan ulos bunkkerista, jotta pidätys voitiin tehdä. Apuna laajassa operaatiossa oli myös poliisihelikopteri.

– Kun kolme ihmistä tuli ulos, heidät pidätettiin ja sen jälkeen poliisi käytti miesten avaimia ja meni sisään bunkkeriin. Sisään päästyään poliisi löysi kolme muuta miestä, joiden uskottiin olleen viljelystä vastaavia ”puutarhureita”. Tiloista löytyi useita tuhansia kannabiksen taimia kasvunsa eri vaiheissa, poliisi kuvailee sivuillaan.

Tuotannon väellä ei ollut vakituista asuinpaikkaa

Bunkkerista löytyi kolme epäiltyä, joiden iät olivat 15, 19 ja 37 vuotta. Heillä ei ollut vakituista asuinpaikkaa. Heidät otettiin kiinni epäiltyinä kannabiksen tuotannosta.

Ulkona pidätettyjen miesten iät olivat 27, 30 ja 45 vuotta. Kaikki kolme olivat kotoisin Somersetistä. Heitä epäillään kannabiksen tuotannosta ja ihmiskaupasta.

– Rakennuksessa on noin 20 huonetta yhteensä kahdessa kerroksessa. Rakennuksen kaikki huoneet olivat täynnä kannabiksen taimia. Lisäksi huoneista löytyi paljon todisteita aiemmasta kannabissadosta, rikoskomisario Paul Franklin kertoo poliisin sivuilla.

Franklinin mukaan tutkimuksen alkuvaiheessa on mahdotonta sanoa tarkasti, kuinka monta kasvia itse asiassa oli sisällä, mutta niitä oli tuhansia.

– Kyseessä oli suurin löydetty kannabissato Wiltshiren alueella, hän kertoi.

– Poliisioperaatio vaati paljon ennakkosuunnittelua ja ryhmätyötä. Olen iloinen siitä, että operaatio onnistui. Tämä oli suurin ja erikoistunein kannabistehdas, jonka olen koskaan nähnyt. Olen hyvilläni siitä, että saimme näin suuren määrän laittomia aineita pois Wiltshiren kaduilta ennen kuin ne ehtivät tehdä tuhoa alueen väelle, Franklin painotti.

Suomalaisten tietämää seutua ja ”ylikomisario Morsen” kuolinpaikka

Wiltshiren kreivikunnassa on yli 600 000 asukasta. Paikka on monien suomalaistenkin tietämä, sillä siellä sijaitsevat esihistorialliset paikat, Stonehenge ja Avebury.

Ylikomisario Morsen roolista tunnettu brittiläinen näyttelijä John Edward Thaw (1942-2002) kuoli Wiltshiressä.

Aiheesta kertoi myös BBC.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 00948.html

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 24.2.2017 21:06

Tutkimus: Huippuoppilaat juovat ja pössyttelevät eniten

Teini-ikäiset britit, jotka ovat parhaita koulussa, käyttävät enemmän alkoholia ja polttavat enemmän kannabista kuin huonommin opinnoista suoriutuvat toverinsa. Sen sijaan tupakointi teini-iässä korreloi negatiivisesti koulumenestyksen kanssa, CNN kertoo.

Vuodesta 2004 vuoteen 2014 brittinuorten päihteiden käyttö väheni. Vuonna 2004 14-vuotiaista briteistä 12 prosenttia kertoi kartoituksessa tupakoivansa säännöllisesti, ja 23 prosenttia joi alkoholia viikottain ja 17 prosenttia oli kokeillut kannabista. Kymmenen vuotta myöhemmin vastaavat prosenttiluvut olivat 4, 6 ja 9.

Isossa-Britanniassa alle 18-vuotiaat eivät saa ostaa alkoholia, mutta 16-17-vuotiaille oluen, viinin tai siiderin juominen on sallittua aikuisen seurassa aterian yhteydessä. Selvittääkseen tarkemmin brittinuorten päihteidenkäyttöä University College Londonin tutkijat tekivät noin 6000 nuorelle Englannissa seurantakyselyn, jossa kartoitettiin säännöllisin väliajoin heidän päihteidenkäyttöään 13-14-vuotiaasta 19-20-vuotiaaksi.

Koulumenestyksen arviointiin samojen nuorten osalta käytettiin 11-vuotiaille tehtävää kansallista testiä. Varhaisessa teini-iässä 11-vuotiaina hyvin menestyneet oppilaat polttivat tupakkaa epätodennäköisemmin, joivat alkoholia todennäköisemmin ja olivat kokeilleet kannabista useammin kuin heikommin menestyneet.

Teini-iän lopulla 11-vuotiaina hyvin menestyneet käyttivät alkoholia jo tuplasti todennäköisemmin kuin muut. Heillä oli tosin vähemmän taipumusta juoda paljon alkoholia kerralla. Hyvien oppilaiden satunnainen kannabiksen käyttö oli 50 prosenttia todennäköisempää ja säännöllinen käyttö lähes 100 prosenttia todennäköisempää kuin heikompien.

Tutkijoiden mukaan yksi mahdollinen selitys tuloksille on, että hyvät kognitiiviset kyvyt ovat yhteydessä suureen avoimuuteen uusille kokemuksille. Hyvät oppilaat myös tylsistyvät haasteiden puutteessa muita helpommin.

Alkoholin käyttöä voi selittää myös sosioekonominen tausta. Älykkäät ja hyvässä asemassa olevat vanhemmat tutkitusti juovat alkoholia keskimäärin muita useammin. Näin juomatavat voivat sosiaalisesti siirtyä ja nuoret pääsevät kenties myös paremmin käsiksi alkoholiin.

Tutkijoita ei yllättänyt, että tupakointi oli yleisempää huonommin menestyneillä oppilailla. Tupakoinnin terveyshaitat tunnetaan yleisesti, ja hyvässä sosioekonomisessa asemassa olevat eivät ole yleensä niin kiinnostuneita sauhuttelusta kuin huonommin menestyvät.

Tutkimuksen julkaisi British Medical Journal.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tut ... en-6627885

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 25.2.2017 12:28

Kannabis tekee paljon vahinkoa raskauden aikana

Kannabiksen ainesosat vahingoittavat kehittyvää alkiota jo yhden viikon kuluttua hedelmöitymisestä.

Länsimaissa esitetään ajoittain vaatimuksia kannabiksen käytön, tuottamisen, hallussapidon ja myynnin laillistamiseksi. Asiaa harkittaessa ja myös tilanteissa, joissa kannabistuotteita käytetään lääkinnällisiin tarkoituksiin, olisi otettava huomioon tuotteen vahingollisuus raskauden aikana.

Amerikkalaisen yhteenvetoartikkelin mukaan kannabiksen ainesosat rasva­liukoisina, istukan hyvin läpäisevinä ja kehittyviin aivoihin kertyvinä myrkkyinä vahingoittavat kehittyvää alkiota jo yhden viikon kuluttua hedelmöitymisestä. Seurauksena voi olla jopa neuraali­putken sulkeutumishäiriöitä, kuten anenkefaliaa, tai häiriöitä aivojen endokannabinoidijärjestelmän toiminnassa, synapsien muodostumisessa, hermosolujen migraatiossa ja hermovälittäjä­aineiden toiminnassa. Raskauden puolivälin aikana kannabis häiritsee dopamiiniaineenvaihdunnan ja aivojen tyvi­tumakkeiden kehitystä. Näistä seuraan lukuisia vastasyntyneen ongelmia, kuten ärtyneisyyttä, vapinaa ja unihäiriöitä. Kouluiässä todetaan kognitiivisen suorituskyvyn ja jopa älykkyyden heikkeneminen ja myöhemmin muisti- ja oppimishäiriöitä. Hyperaktiivisuus, impulsiivinen käyttäytyminen, depressio ja toiminnan kontrollin heikkeneminen ovat merkittäviä aikuisiän haittoja.

Länsimaissa kannabiksen käyttö näyttää lisääntyvän nuorten kaupunkilaisen keskuudessa, joten juuri lisääntymisikäiset naiset voivat tietämättään altistaa syntyvän lapsensa aineen pysyville haitoille. Yhdysvalloissa arvioiden mukaan joissain osavaltioissa jopa 28 % raskaana olevista on käyttänyt kannabistuotteita. Artikkeli antaa suosituksia ilmiön haittojen vähentämiseksi. Kannabis ei ole terveydelle niin vaaratonta kuin mitä sen käytön puolustajat usein esittävät.

Lähde: Chasnoff I. Medical marijuana laws and pregnancy: ­implications for public health policy. Am J Obstet Gynecol January 2017;216:27–30.

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uuti ... en-aikana/

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 1.3.2017 22:06

Tutkimus paljasti: Kun ihminen saa itse valita hoitomuodon, kannabis voitti

Kanadan Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkimuksen mukaan monet korvaavat opioidilääkityksen lääkekannabiksella, jos saavat siihen mahdollisuuden.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkimuksessa seurattiin 250 henkilöä, jotka kärsivät kroonisista kivuista, ruoansulatusjärjestelmän sairauksista tai mielenterveysongelmista.

Tutkittaville oli määrätty perinteisiä opioidi-, bentsodiatsepiini- tai masennuslääkityksiä oireiden hoitoon, mutta heille oli myönnetty myös lääkekannabisresepti.

Jopa 63 prosenttia tutkittavista kertoi päätyneensä käyttämään ensisijaisesti lääkekannabista oireidensa hoidossa.

Tutkimuksen johtajan Philippe Lucasin mukaan ihmiset valitsevat kannabislääkityksen monista syistä: kannabista pidetään turvallisempana vaihtoehtona ja sen sivuvaikutukset ovat perinteisiä lääkityksiä vähäisemmät. Lucasin mukaan kannabis vastaa myös tehokkaammin monien sairauksien oireisiin.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston professori Zach Walshin mukaan lääkekannabis voi nousta tulevaisuudessa merkittäväksi vaihtoehdoksi esimerkiksi opioidihoidoille, jotka johtavat usein lääkeriippuvuuteen ja ongelmakäyttöön.

”Kannabiksen tehokkuutta perinteisten lääkemuotojen rinnalla täytyy edelleen tutkia. Pitkäaikaisempi tutkimus lääkekannabiksen vaikutuksista potilaiden elämänlaatuun on parhaillaan käynnissä”, Walsh kertoo yliopiston tiedotteessa.

Lääkekannabiksen käyttö laillistettiin Kanadassa vuonna 2001. Elokuussa 2016 maassa oli jo 65 000 lääkekannabisreseptin saanutta potilasta.

Tutkimus julkaistiin Journal of Drug Policy -tiedejulkaisussa.

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniik ... bis-voitti

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 2.3.2017 10:02

Haju rappukäytävässä johdatti poliisin huumekasvattamon luo

Forssalaisessa kerrostaloasunnossa kasvatettiin kannabista.

Poliisin sai keskiviikkoiltana tehtävän mennä tarkistamaan keskustan alueella olevaa kerrostaloa, jonka porraskäytävässä ilmoitettiin olevan voimakas huumausaineen tuoksu.

Hajun lähde saatiin paikallistettua yhteen asunnoista ja sieltä löytyi pieni kannabiskasvattamo laitteistoineen.

Paikalle tullut asunnon haltija myönsi syynsä rikokseen ja häntä epäillään huumausainerikoksesta.

http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli ... uo/6331640

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.3.2017 20:43

Kuljettaja kärähti kannabiksesta Rovaniemellä

Poliisi pysäytti 20-vuotiaan miehen Ranuantiellä Rovaniemellä lauantai-iltana liikennevalvonnan yhteydessä.

Autoa ajoi noin 20-vuotias mies, joka puhalsi nollat. Hänelle tehty huumausaineen pikatesti kuitenkin antoi positiivisen tuloksen kannabikselle.

Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-su ... la/753508/

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.3.2017 20:49

Israel löyhensi marihuanan huumeseulaa - neljännestä kärystä syyte

Israelin hallitus lievensi sunnuntaina tuntuvasti seurauksia marihuanan käytöstä. Ensikertalaiset selviävät parista ensimmäisestä kärähtämisestään sakoilla ja vielä kolmannestakin koeajalla. Vasta neljäs käry tuo huumerikossyytteet.

Lievennykset koskevat vain marihuanan käyttöä. Kasvattaminen, myyminen ja ostaminen ovat edelleen rangaistavia heti ensimmäisestä kerrasta lähtien.

Asiasta vastaavan ministerin Gilad Erdanin mukaan kevennykset ovat tärkeä osa politiikkaa, jossa painotetaan valistusta ja hoitoonohjausta rangaistusten sijaan.

Oppositiopuolue Meretzin edustajan Tamar Zandbergin mukaan muutokset viestittävät miljoonalle marihuanaa käyttävälle israelilaiselle, etteivät he ole rikollisia.

http://www.pohjolansanomat.fi/ulkomaat/ ... -15932098/

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 7.3.2017 0:39

Kannabissali avataan San Franciscossa

San Franciscosta löytyy kohta maailman ensimmäinen kannabissali.

Power Plant Fitness-kuntosali avaa ovensa toukokuussa, kirjoittaa Men's Health.

Sali tulee tarjoamaan suorituskyvyn tehostamiseen tarkoitettua kannabista, jonka jälkeen koulutetut personal trainerit opastavat asiakkaan tarkkaan suunnitellun treenin läpi.

Salin perustaja Jim McAlpine sanoo haluavansa murtaa sohvalla lojuvan pössyttelijän stereotypian, ja osoittaa, että kannabiksen käyttö voi viedä treenaamisen uusiin ulottuvuuksiin.

McAlpinen ajatus perustuu viimeaikaisiin tutkimuksiin, joiden mukaan kannabis saattaa kohottaa kipukynnystä ja auttaa ahdistukseen ja kehon tulehduksiin.

McAlpine sanoo nähneensä urallaan tarpeeksi empiirisiä todisteita siitä, että kannabis auttaa treenaajia pääsemään "Eye of the Tiger-mielentilaan".

McAlpine toivoo seuraavaksi laajentavansa toimintaa San Josehen, Seattleen, Portlandiin, Los Angelesiin ja Denveriin.

Lähde: Men's Health

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/4 ... anciscossa

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 7.3.2017 12:06

Kannabiksen kotikasvatus rehottaa – huumevälitys on siirtynyt kaduilta nettiin

Esimerkiksi Oulun poliisin tietoon tulee päivittäin huumausaineen käyttörikoksia. Nuorimmat kokeilijat ovat ala-asteikäisiä.

Oulun seudulla pääsääntöisesti kannabistuotteita, muuntohuumeita, amfetamiinia ja erilaisia huumaavia lääkeaineita, kuten Subutexia, sanoo rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisilaitokselta. Poliisi on löytänyt myös doping-valmisteita, mutta niitä ei luokitella huumeiksi.

Oulun poliisi kirjasi vuonna 2016 runsaat 1 200 huumausainerikosta. Määrä laski edellisvuoteen verrattuna yhdeksän prosenttia.

Jan Sormunen kertoo, että etenkin kannabiksen kotikasvatus on lisääntynyt viime vuosina melkoisesti.

– Viikoittain tulee useita vihjeitä tai muiden tutkittavien asioiden yhteydessä ilmenee kasvattamoja. Osa niistä on isompia ja hyvin ammattimaisia, toiset pieniä ja vaatimattomia.

Välillä vuokratuista omakotitaloista tai vanhoista liikekiinteistöistä on paljastunut jopa satojen kasvien viljelmiä.

– Jos vuokra-asunnossa on sauna, niin yleensä se puretaan ja sinne rakennetaan kasvatustila, Jan Sormunen kertoo.

Verkon ja postin välityksellä

Kannabiksen kotikasvatuksen lisäksi netin kautta vertaisverkossa tapahtuva tilaaminen on lisääntynyt. Jan Sormusen mukaan perinteinen huumeiden katukauppa on siten hieman hiipunut.

– Henkilöt, jotka tuovat huumaavia aineita maahan, toimittavat niitä eteenpäin postin välityksellä. Kauppa sovitaan ensin vertaisverkossa, jolloin annetaan osoitetiedot ja tilauksen maksamiseen käytetään nettirahaa, bitcoinia.

Rikoskomisario Jan Sormunen sanoo, että tyypillistä huumekäyttäjää on vaikea määritellä, sillä huumeita käyttävät kaikenikäiset, yläasteen oppilaista nuoriin aikuisiin ja vanhempiin ihmisiin.

– Lisäksi on tavattu alakouluikäisiä, 12-vuotiaita, jotka ovat kokeilleet muuntohuumeita tai lääkeaineita.

Törkeiden tutkinta vie aikaa

Oulun poliisilaitos sai vuonna 2016 paljastettua 39 törkeää huumausainerikosta, mikä on kaksi enemmän kuin edellisvuonna. Poliisin eri tutkintaryhmät tekevät näiden rikosten parissa tiivistä yhteistyötä.

Huumausaineiden käyttörikoksia poliisin tietoon tuli viime vuonna 804, kun määrä vuonna 2015 oli 922.

– Pääsääntöisesti poliisin resursseja on kohdistettu vakavampien rikosten tutkintaan. Käyttörikoksia saadaan kirjattua vaikka joka päivä. Niiden kohdalla on aika paljon käytetty hoitoon ohjausta tai annettu henkilölle huomautus.

Jan Sormusen mukaan Oulun alueella tai Pohjois-Suomessa ei ole tällä hetkellä mitään yksittäistä huumeongelmaa. Huumausainerikollisuus aiheuttaa hänen mukaansa haittaa käyttäjälle, mutta myös hänen sukulaisilleen, omaisilleen ja ympäristölleen.

– Jos ihminen on syrjäytymisriskissä ja ajautuu nuorena päihteiden käyttöön, niin silloin siinä on vakava uhka. Päihdekierteen katkaisu voi olla vaikeaa. Tärkeintä olisi, että hänet saataisiin hyvissä ajoin pidettyä pois aineiden käytöstä ja elämänhallinta sekä -laatu säilyisivät, Jan Sormunen toteaa.

http://yle.fi/uutiset/3-9490440

savuseppo
Kannabia Author
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 8.3.2017 2:28

Siikajoen kan­na­bis­kas­vat­ta­mo käräjillä – ul­ko­ra­ken­nuk­sis­sa kasvoi 16 kan­na­bis­kas­via

Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa on käsitelty tiistaina kannabiksen kasvattamista.
Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan miehet viljelivät laittomasti hamppua kasvattamalla siikajokisen asunnon pihapiirissä sijaitsevissa ulkorakennuksissa 16 kannabiskasvia viime toukokuun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana.

Syyttäjän mukaan rakennuksiin oli luotu kannabiskasvien kasvattamiselle otolliset olosuhteet. Niissä oli muun muassa kasvatusteltta, valaisimia, puhaltimia, lämpöpattereita ja ajastimia.

Tekijät saivat yli 2,2 kilon kannabissadon. Syyttäjä väittää heidän myyneen kannabista 10 euron grammahintaan. Hän laskee heidän saavuttaneen myynnillä noin 1 600 euron taloudellisen hyödyn, mitä hän vaatii valtiolle. Miehet myös polttivat kasvattamaansa kannabista vähäisen määrän.

Toista miestä syytetään myös kahdesta keväällä 2015 tehdystä dopingrikoksesta. Syyttäjän mukaan hän toi maahan laittomasti anabolisia steroideja ja testosteroneja.

Mies tilasi netistä muun muassa 100 kappaletta Turnabol-nimisiä tabletteja, 100 kappaletta Stanzon-pillereitä, Testosteron-ampulleja sekä lähes 200 metyylitestosteronia ja metandienonia sisältäviä tabletteja. Osa aineista tuli maahan Puolasta, osa Slovakiasta. Tulli otti ne haltuunsa postitullissa Vantaalla.

Syytetyt myönsivät oikeudessa syytteet.

Syyttäjä vaatii haastehakemuksessaan kaksikolle ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdyskuntapalvelua sekä dopingrikoksista syytetylle myös päiväsakkoja. Käräjäoikeus antaa tuomionsa parin viikon kuluttua.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/si ... ia/753665/

Avatar
Marcuz
Kannabia Author
Viestit: 53
Liittynyt: 12.5.2014

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja Marcuz » 8.3.2017 14:49Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa