Pienet uutiset 2017

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.10.2017 13:19

Köyhien rakennusmiesten laiton hamppubisnes syrjäisellä maatilalla loppui nolosti – kävelivät suoraan poliisin haaviin

Kasvattajat hoksasivat jääneensä kiinni, kun kannabikset olivat poissa ja ovilla oli poliisin eristysnauhaa.

Taloudellisiin vaikeuksiin joutunut mieskaksikko yritti kohentaa rahatilannettaan kannabiksen kasvatuksella Kouvolassa viime vuonna. Toinen miehistä osti vanhan maatilan Kouvolan Vekaranjärveltä ja vuokrasi sen tuttavalleen. Yhdessä entiset työkaverit kasvattivat hamppua sekä maatilan päärakennuksessa että navetassa.

Miehet tunsivat toisensa työmailta Helsingissä, sillä molemmat olivat rakennusalalla. Toisella miehistä oli aiemmin hyvin menestynyt rakennusalan yritys, jossa toinen mies oli ollut töissä. Yritys kuitenkin ajautui kuluvan vuosikymmenen alussa talousvaikeuksiin ja meni konkurssiin. Yrittäjä sai konkurssin yhteydessä ehdollisen tuomion muun muassa törkeästä veropetoksesta.

Vaikeuksiin joutunut mies kääntyi entisen työntekijänsä puoleen. Työntekijä sai idean ostaa vanha maatila, jonka hänen entinen työnantajansa remontoisi. Tila löytyi Kouvolasta Vekaranjärveltä keskeltä metsää.

Miesten tarkoitus oli myöhemmin myydä tila remontoituna hyvällä voitolla.

Miehet kuitenkin alkoivat kasvattaa syrjäisellä tilalla kannabista. He kasvattivat päärakennuksessa ja navetassa yli 70 kannabiskasvia. He käyttivät kasvatuksessa kasvien tuottoa lisäävää vesiviljelyjärjestelmää, jonka ansiosta yhdestä kasvista olisi saanut keskimääräistä enemmän huumetta.

Kasvatus ehti jatkua muutamia kuukausia, kunnes miesten puuhat paljastuivat sattumalta viime vuoden keväällä.

Pohdintaa pöpelikössä

Lähellä tilaa syttyi maastopalo ja sammutusmiehistö havaitsi kannabiskasvattamon. Sitä kautta tieto kulki myös poliisille.

Kasvattajat huomasivat jääneensä kiinni, kun heidän mennessään paikalle kasvit olivat tiessään ja ovilla oli poliisin eritysnauhaa. Toisen miehen kertoman mukaan kaksikko meni läheiseen "pöpelikköön" pohtimaan, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Poliisi selvitti kiinteistön omistajan ja teki tämän kotiin etsinnän. Toinen tekijä päätti käydä ensin isossa jalkaleikkauksessa, ja hän otti itse yhteyttä poliisiin sen jälkeen.

Käräjäoikeuden mukaan navetassa oli kasvatettu 22 kannabiskasvia ja päärakennuksessa 50 kasvia. Käräjäoikeus arvioi käyttövalmiin kannabiksen kokonaismääräksi yli 4 kiloa.

Toiselle ehdoton tuomio

Kiinteistön omistaja yritti pestä kätensä kannabisviljelystä kokonaan. Mies ei kertomansa mukaan tiennyt lainkaan, että tilalla villjeltiin kannabista. Kymenlaakson käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi hänet törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen puolentoista vuoden tuomionsa oli ehdollinen.

Entinen yrittäjä puolestaan kertoi, että hän oli kannabisviljelmällä lähinnä rengin osassa, koska kiinteistön omistaja kiristi häntä vanhoilla veloilla.

Mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen, koska mies oli vielä koeajalla aiemmin saamastaan tuomiosta törkeästä veropetoksesta. Yhdistetty tuomio oli vuosi ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Hän valitti tuomiosta, mutta Itä-Suomen hovioikeus ei katsonut aiheelliseksi muuttaa tuomiota.

https://yle.fi/uutiset/3-9867281

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.10.2017 20:19

Naapuruussuhde alakerran naisen kanssa äityi riitaisaksi – ”tulen oven läpi ja...”

Kannabiksen kasvattaminen ja riitainen naapuruussuhde toi jyväskyläläismiehelle yli vuoden mittaisen ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Naapurussuhteet olivat koetuksella jyväskyläläisessä kerrostalossa viime vuoden huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana.

34-vuotias jyväskyläläismies nimitteli alakerrassa asuvaa naista muun muassa huoraksi. Mies myönsi poliisikuulusteluissa myös huutaneensa parvekkeelta käsin naiselle epäkunnioittavaan sävyyn.

Tilanne kärjistyi toden teolla lokakuussa. Mies huusi yöaikaan omassa asunnossaan kovaan ääneen alakerrassa asuvalle naiselle ja uhkasi tämän henkeä. Mies uhkasi murtautuvansa naisen oven läpi. Nainen kuuli huudon, ja hän pelkäsi henkensä puolesta.

Häirinnän lisäksi miehen asunnosta löytyi 52 kasvamassa ollutta kannabiskasvia. Mies rakensi kasvattamon asuntonsa sisälle. Mies käytti kasvattamisessa ainakin tuuletinta ja lamppuja. Mies tavoitti kasvattamisella noin 1,3 kilon marihuanasaalista.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä huumausainerikoksesta vuoden ja yhden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän joutuu maksamaan naiselle 750 euron korvaukset.

Oikeus antoi asiassa ratkaisun torstaina.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005396918.html

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.10.2017 20:23

Kannabiskasvattamoa pyörittänyt mies vaati tuomionsa alentamista, koska osa pistokkaista oli homeessa – Hovioikeus piti tuomion ennallaan

Hovioikeuteen tehdyssä valituksessa vedottiin siihen, että kannabiskasvien THC-eli huumausainepitoisuutta ei oltu mitattu.

KANNABISKASVATTAMON pyörittämisen vuoksi törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu mies yritti alentaa saamaansa tuomiota vetoamalla siihen, ettei homeessa olevilla kasveilla olisi ollut mahdollista päästä oikeuden arvioimaan tuottomäärään, 1,5 kiloon marihuanaa.

Mies valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, joka torstaina antamassaan ratkaisussa piti voimassa käräjäoikeuden tuomion. Espoon käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1989 syntyneen miehen teosta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Molemmat oikeusasteet katsoivat miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen, sillä hän oli kasvattanut merkittävän määrän kannabista kasvattamossa, joka osoitti toiminnan olevan suunnitelmallista ja järjestelmällistä. Mies oli muun muassa lainannut kavereiltaan välineitä, joilla oli tarkoitus parantaa satoa.

Kasvattaminen oli tapahtunut Espoossa vuonna 2015. Tapaus tuli ilmi kesällä 2015.

TUOMITTU oli kuitenkin sitä mieltä, että käräjäoikeus oli arvioinut kasvatuksen tuottaman huumausainemäärän liian suureksi. Tuomitun asunnolta oli löytynyt yhteensä 73 kannabiskasvia, joista osa oli pistokkaita ja osa kuivia kannabiskasvin varsia.

Lisäksi tuomitun hallusta löytyi 57 grammaa osin ostettua ja osin itse kasvatettua marihuanaa.

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että toteen pystyttiin näyttämään, että kasvien kokonaismäärä oli ollut kaikkiaan 60. Sadosta saatavan kannabiksen määrä arvioitiin tämän lukumäärän perusteella.

Tuottoarvio yhtä kasvia kohden oli käräjäoikeuden mukaan 25 grammaa eli 60 kasvin tuottoarvio oli 1 500 grammaa valmista marihuanaa.

TUOMITTU VETOSI valituksessaan siihen, että takavarikoiduista hampuista vain 20 oli ollut menestyneitä taimia ja kannabiksen tuottoarvio tuli laskea tällä perusteella.

Kahdeksan kasvin pistokasta olivat tuomitun mukaan olleet homeessa. Hän katsoi, että myös muiden pistokkaiden osalta oli epätodennäköistä, että ne olisivat saavuttaneet kukintavaiheen.

Valituksessa vedottiin myös siihen, että kannabiskasvien THC-eli huumausainepitoisuutta ei oltu mitattu.

Kasveista saatavan tuottoarvion osalta hovioikeus totesi, että oikeuskäytännössä yleisenä lähtökohtana on pidetty 25 gramman tuottoarviota kasvia kohden. Linjaus perustuu korkeimman oikeuden vuodelta 2012 olevaan päätökseen. Hovioikeuden mukaan tämä tuottoarvio on maltillinen, ja tapauskohtaisesti arvio voi olla tätä suurempi tai pienempi.

Tuomittu perusteli tuomion alentamisvaatimusta myös sillä, että oli kasvattanut kannabiskasveja ja pitänyt hallussaan marihuanaa ainoastaan omaan käyttöönsä.

HOVIOIKEUS totesi, ettei valituksessa esitetty sellaisia seikkoja, joiden perusteella hovioikeus voisi arvioida kasvien määrää toisin kuin käräjäoikeus.

Kasvien kasvatusolosuhteista esitetyt valokuvat tukevat käräjäoikeuden tekemää arviota kasvien määrästä ja kasvatuksen laajuudesta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005396333.html

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 5.10.2017 20:40

THL:n kysely: Huumeet korvanneet tupakoinnin ja nuuskaamisen nuorten keskuudessa

THL:n kouluterveyskyselyn mukaan lähes puolet lukiolaisnuorista kokee, että huumeiden saatavuus on helppoa omalla paikkakunnalla. Ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien vastaava luku on yli puolet, lähes 53 prosenttia.

Päivittäin tupakoivien ja nuuskaavien nuorten määrä on vähentynyt, mutta huumeita käyttävien lukumäärä sen sijaan on noussut.

Lukiolaisista marihuanaa tai kannabista kertoo kokeilleensa ainakin kerran reilut 11 prosenttia ja ammattikoululaisista yli 20 prosenttia. Nuoret vaikuttivat olevan myös hyvin sallivia ikätovereidensa huumeiden käytölle. Lukiossa vähän alle ja ammattikouluissa hieman yli 20 prosenttia hyväksyy ikäisillään marihuanan polttamisen.

Länsiväylän mukaan joka viides lukiolaispoika on kokeillut huumeita Kauniaisissa, missä huumeet näyttävät osittain korvanneen tupakoinnin ja nuuskaamisen. Päivittäin nuuskaa käyttäviä oli Kauniaisissa yläkoulun puolella kolme prosenttia ja lukiolaisissa neljä prosenttia.

Kouluterveyskysely toteutetaan joka toinen vuosi eli seuraavan kerran vuonna 2019.

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201710052 ... 3_u0.shtml

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 6.10.2017 3:20

Huumekuski kiinni Nelostiellä Hartolassa

Poliisi pysäytti maanantaina puoleltapäivin henkilöauton Nelostiellä Hartolan keskustan kohdalla.

Auto kuljettanut ulkopaikkakuntalainen mies kärähti pikahuumetestissä opiaateista. Autosta löytyi myös vähäinen määrä kannabista.

http://www.itahame.fi/Uutiset/art2404609

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 6.10.2017 3:28

EVS: Maria Veitolalta outo kysymys Jere Karalahdelle - tivasi, mikä on paras huume

Jere Karalahti oli Maria Veitolan haastateltavana MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa torstai-iltana.

Karalahti oli ohjelmassa promotoimassa perjantaina ilmestyvää kirjaansa Jere (WSOY).

- Olen muuttunut ihmisenä niin paljon matkan varrella. Tiedostan itsekin, että tämä on poikkeuksellinen tarina, poikkeuksellinen elämä. Haluan jakaa sen ja jättää jäljen ja muiston, Karalahti sanoi EVS:ssä.

- Tuossa (kirjassa) on melkein kaikki.

Karalahti käytti takavuosina päihteitä, rajusti ja raskaasti. Veitola kysyi 42-vuotiaalta ex-jääkiekkoilijalta, kuinka iloinen hän on siitä, että on yhä elossa.

- Totta kai olen erittäin iloinen. Se on ollut minulle aina itsestään selvää. Kerran taisi olla lähellä.

Karalahti viittaa vuoteen 2008, jolloin hän makasi henkitoreissaan Meilahden sairaalan teho-osastolla, haima tulehtuneena.

- Sieltä on taisteltu takaisin.

Veitola tivasi Karalahdelta hänen lempihuumettaan.

Karalahti hämmentyi kysymyksestä, mutta mainitsi sitten marihuanan, kokaiinin ja kuningas alkoholin.

http://m.iltalehti.fi/jaakiekko/2017100 ... 1_jk.shtml

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 6.10.2017 3:30

Huumeet taskussa läpi turvatarkastusten – Jere Karalahti ”oppi” tasapainoilemaan päihteiden ja pelaamisen kanssa

Jere Karalahti pääsi jääkiekossa maailman huipulle, vaikka elämäntavat toivat ennemmin mieleen rock-tähden. Liki uskomatonta tarinaansa Karalahti kertoo Aki Linnanahteen kanssa kirjoittamassaan elämäkerrassa Jere.
Karalahden päihdekierre alkoi jo teini-iässä. Hän onnistui salaamaan riippuvuutensa läheisiltään, joukkuetovereiltaan ja vanhemmiltaan hämmästyttävän pitkään.
– Opin nopeasti tasapainoilemaan juomisen ja urheilun välillä. Olennaista oli elää hetkessä. Pullo kädessä oli ihan turha murehtia seuraavan päivän ottelua Porin Ässiä vastaan, ja vastaavasti ennen peliä luistimia sitoessa ei kannattanut palata hetkeksikään edellisen illan tunnelmiin, Karalahti kertoo elämäkerrassaan.
Salailu onnistui myös Pohjois-Amerikan lentokenttien turvatarkastuksissa.
– Los Angelesin kentällä sydämeni takoo kuin viimeistä päivää. Jo muutaman päivän yhdistetty ryyppäys- ja treenileiri olisi saanut sen aikaan, mutta nyt joudun vielä kävelemään turvatarkastuksen läpi pussi puhdasta kokaiinia farkkujeni etutaskussa. Minut on keitetty monissa liemissä, mutta nyt olen sellaisella tasolla, että itseänikin hirvittää.
Karalahti selvisi turvatarkastuksesta. Selviytymistarina oli myös miehen pääsy maailman kovimpiin kaukaloihin elämäntavoilla, joissa terveellinen ruokavalio ja riittävät yöunet heitettiin roskakoriin.
– Pöydässä odotti kahdeksan vodkapulloa miksereineen, ja sitä sitten menikin aika reippaalla kädellä. Jossain kohtaa bongasin viereisestä pöydästä Lenny Kravitzin, jota olimme 1990-luvulla Tapulikaupungissa pilvipäissämme kuunnelleet. Löysimme Lennyn kanssa juhlimisessa aika nopeasti saman aaltopituuden, Karalahti kertoo kohtaamisestaan tähtiartistin kanssa.

Valkoisen viivan kutsu

Karalahden NHL-ura lähti vuonna 1999 hyvin liikkeelle, mutta Los Angelesin maineikkaan bilekadun Sunset Boulevardin houkutukset olivat liian suuret.
NHL-ura tuli ennenaikaiseen maaliinsa Nashville Predatorsin paidassa vain 27-vuotiaana.
– Ehdin olla Nashvillessa reilun kuukauden ja pelata viisitoista ottelua. Pelasin käytännössä joka toinen ilta isot minuutit, mutta olin 75 prosenttia ajasta humalassa tai vähintään tuhdissa krapulassa. Näin jälkikäteen se tuntuu täysin epätodelliselta. Kyseessä on kuitenkin maailman ehdottomasti kovin jääkiekkoliiga. Kokaiininhuuruisista jatkobileistä huolimatta en jäänyt testeissä kiinni kuin alkoholista.

”Päivittäin pilveä”

Pilveä Karalahti paljastaa polttaneensa päivittäin kolmen ensimmäisen liigakautensa ajan. Puolustaja kuitenkin vakiinnutti pelipaikkansa ja pääsi A-maajoukkueeseen saakka.
– Treenaamisen ohessa päävalmentaja Mike Eaves veti omalla ajallaan minulle anonyymien alkoholistien käyttämää kahdentoista askeleen hoito-ohjelmaa. Englantini ei ollut kovin vahva, enkä ymmärtänyt Miken puheista puoliakaan, mutta nyökkäilin mukana yes, yes. Arvostan Eavesin tukea ja hyvää tahtoa, vaikka ne litaniat tuntuivatkin raskaalta.
Ikuinen jossittelun aihe on, kuinka pitkälle Karalahden rahkeet olisivat ilman raskasta elämäntyyliä riittäneet. Epäterveellisilläkin elämäntavoilla puolustaja teki pitkän ammattilaisuran pelaten yli 40-vuotiaaksi.

http://www.sss.fi/2017/10/huumeet-tasku ... en-kanssa/

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 8.10.2017 20:31

Miley Cyrus paljasti radiohaastattelussa oikean nimensä ja kertoi, ettei ole polttanut marihuanaa kahdeksaan kuukauteen

EOnline listaa Miley Cyruksen (24) paljastukset Howard Sternin isännöimässä radiohaastattelussa.

Tässä muutamia faktoja tähdestä hänen itsensä kertomana.

- Cyrus erotettiin lapsena koulusta määräajaksi, koska opetti muille miten annetaan kielisuudelmia.

- Hän asuu taloa, jota käytti ensimmäisen albuminsa nauhoituksiin. Tähti hankki talon viitisen vuotta sitten erottuaan näyttelijä Liam Hemsworthista. He palasivat yhteen viime vuonna.

- Miley Cyrus ei ole hänen oikea nimensä, vaan se on Destiny Hope.

- Hänen isänsä ei halunnut hänen osallistuvan Hannah Montana-sarjan castingiin.

- Laulaja kertoo olevansa marihuanalakossa, jonka vuoksi hän ei ole pössytellyt kahdeksaan kuukauteen. Tupakkaa hän ei polta lainkaan.

- Cyrus ei ole erityisen huolissaan siitä, että miehensä vastanäyttelijät ovat kauniita, viehättäviä naisia. Cyrus kuitenkin kertoi ”tarkkailevansa miestään pikku vakoojien avulla”.

- Lemmikkeinä hänellä on kaksi possua.

http://m.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201 ... 9_vd.shtml

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 8.10.2017 20:47

Uudenmaan kuumin festari tarjoaa hamppua ja niittylihaa

Slow Food Festival Fiskarsissa nostaa esiin pienet paikalliset ruuan tuottajat.

Hampunviljelijä Kalle Dönsberg levittää lauantaina hamppuöljynsä ja -siemenensä Fiskarsin entiseen veitsihalliin ja valmistautuu ihmisvyöryyn.

Slow Food Festivalista on tullut viidessä vuodessa ilmiö läntiselle Uudellemaalle – jokasyksyistä tapahtumaa odottavat niin tuottajat kuin kuluttajat.

Dönsberg oli festivaaleilla viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kokemus oli hänelle erittäin hyvä. Hän oli varannut mukaan 900 maistiaislusikkaa, ja kaikki menivät. Hamppuöljy oli monelle uusi maku.

”Festivaaleilla ihmiset ovat valmiita kokeilemaan, ja yleensä lompakko on mukana”, Dönsberg sanoo. Kaupan hyllyiltä erikoistuotteet tulevat paljon vaikeammin esille.

Ann Storsjö on ollut festivaaleilla mukana alusta asti, eli hän pystyttää myyntitiskin nyt viidettä kertaa. Hän myy niittylihaa.

”Festivaali antaa meille tunnettuutta ja tuo uusia asiakkaita”, kertoo luomulihaa Karjaalla tuottava Storsjö. Hän puuhaa tapahtumassa myös Länsi-Uudellemaalle kestävän lihantuotannon tukiyhdistystä, johon voivat kuulua niin tuottajat kuin kuluttajatkin.

”Päämäärämme on tukea lähituotantoa. Nämä markkinat ovat meille vuoden kohokohta”, Storsjö innostuu.

Aiempina vuosina tilan lihat on festivaalilla aina myyty loppuun, vaikka esimerkiksi jauhelihan kilohinta on 11 euroa.

Slow Food -liikkeessä on kaksitoista yhdistystä eli pöytäkuntaa Suomessa ja niissä 120 jäsentä.

Kyse on siis pienestä liikkeestä, mutta Länsi-Uudellamaalla suuresta, ainakin lokakuun alussa festivaaliviikonloppuna.

”Vuonna 2010 oli kaaos, kun tänne tuli niin paljon ihmisiä. Fiskarsiin johtaa pieni tie ja kun siihen jonotti 1 200 autoa, niin jopa radiouutisissa kerrottiin, että Fiskarsissa on jono”, naurahtaa Pontus Berglund, Slow Food Västnylandin puheenjohtaja.

Tänä vuonna tapahtumapaikkana on ensimmäistä kertaa Fiskarsin veitsitehtaan iso halli. Myyjiä on tulossa kahdeksankymmentä. Vaatimuksena on, että tuotteet on tuotettu Länsi-Uudellamaalla.

”Se on juuri tapahtuman vahvuus, että täällä on vain lähiruokaa, ei mitään krääsää. Ihmiset tulevat tänne ruuan takia”, Berglund sanoo.

Esimerkiksi Hangon sinappi, joka on tehty muualla, ei pääse mukaan, mutta makkara, jonka liha on tuotettu Länsi-Uudellamaalla, on mukana.

Tapahtumassa pääsee myös täyttämään vatsansa paikallisella ruualla ja juomalla.

Pakolaiset valmistavat ruoka-annoksia myyntiin, paikalliset ravintolat ovat auki, Fiskarsissa toimivat panimo ja siiderimö järjestävät panimo- ja tislaamokierroksia maistiaisineen.

Tänä vuonna festivaaleille on ensimmäistä kertaa pääsymaksu. Tosin se on vain yhden euron, sillä myytyjen lippujen avulla pystytään laskemaan kävijämäärä. Viime vuonna kävijöitä arvioitiin olevan vajaat 8 000.

Slow Food -pöytäkunnan tavoitteena on festivaalin avulla näyttää, miten paljon erilaista ruokaa alueella tuotetaan. On hamppua ja emmervehnää, niittylihaa ja hedelmiä, munia ja marjoja.

”Haluamme nostaa paikallisia tuottajia ja antaa edellytyksiä uusille. Tällä alalla on ihan älytön potentiaali”, Berglund sanoo.

Sianlihantuotanto on lähes kokonaan kadonnut alueelta, ja vuohitiloja voisi olla lisää.

Juustola oli, mutta se on nyt suljettu, eikä kananlihaa tuota kukaan.

Länsiuusmaalaiset eivät tiedä muiden slow food -yhdistysten vastaavista tapahtumista.

”Riippuu, miten hulluja muut ovat. Meitä on vain viisi tai kuusi aktiivia järjestämässä. Muilla on enemmän ruuanlaittoon painottuvaa toimintaa”, yhdistyksen tiedottaja Bitte Westerlund kertoo.

Slow Food tarkoittaa suomeksi Hidas ruoka, mutta Westerlund varottaa ehdottomasti käyttämästä sanaa hidas.

”Me puhumme lähiruuan puolesta. Hyvää, puhdasta, reilua, sitä on slow food. Haluamme tukea paikallista pientuotantoa ja laatua.”

Slow Food -festivaali pidetään Länsi-Uudella­maalla 7.–8.10.2017 viidettä kertaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruok ... a-1.208662

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 9.10.2017 22:16

Kannabis kasvoi teltoissa ja tiskipöydällä – mojova sakko mätkähti

Käräjäoikeus on tuominnut 32-vuotiaan miehen huumausainerikoksesta 80 päiväsakkoon, eli maksettavaa kertyy yhteensä 2 320 euroa.

Mies viljeli keravalaisessa yksityisasunnossa hamppua. Asunnossa oli kymmenen kannabiskasvia sekä kasvatusvälineistöä. Kasvit olivat kahdessa kasvatusteltassa lukuun ottamatta kolmea keittiön tiskipöydällä ollut taimea.

Mies myönsi menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla. Hän pyysi oikeutta huomioimaan, että huumausaine olisi riittänyt vain hänen omaan käyttöönsä. Käräjäoikeus piti tätä uskottavana, ja tuli siihen lopputulokseen, että rikos on sovitettavissa tuntuvilla sakoilla.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... o-matkahti

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1823
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 10.10.2017 7:44

Alakoululaisten suosimassa kännykkäpelissä välkkyvät kannabismainokset – ”Kasvata oma ruohosi, perusta oma farmi”
Rikoskomisario Jari Pynnösen mukaan asian selvittäminen voi olla hankalaa, kun on kyse ulkomaalaisista pelivalmistajista.

Helsinkiläisten alakouluikäisten lasten suosimissa mobiilipeleissä mainostetaan kannabista. Ainakin Sling Kong - ja Talking Tom Gold Run -nimissä peleissä on nähty kannabisaiheisia mainoksia.

Asiasta HS:lle vinkanneen isän Touko Luukkosen mukaan hän katseli viime perjantaina sivusilmällä 7-vuotiaan lapsensa pelaamista, kun kiinnitti huomiota ruudulle kesken Talking Tom -pelin ilmestyneeseen mainokseen.

”Piirretyssä kuvassa oli kannabiskasveja. Hampun lehti oli selkeästi tunnistettavissa. Mainoksessa luki englanniksi jotakin, että kasvata oma ruohosi, perusta oma farmi”, Luukkonen kertoo.

”Kyseessä näytti olevan jonkin Facebookin Farmville-tyyppisen pelin mainos, jossa kaura ja possut on vaihdettu pilveen”, isä kertoo.

Luukkonen kertoo yrittänneensä vielä myöhemmin etsiä sovelluskaupasta kyseistä peliä. Cannabis farm -hakusanoilla löytyi kymmenkunta samantyyppistä peliä. ”En tunnistanut niistä varmaksi mainoksessa ollutta peliä.”

Selvisi myös, että perheen muut aikuiset olivat törmänneet lapsen pelailua seuratessaan samanaiheisiin mainoksiin. Yhdessä tapauksista kyseessä oli Sling Kong -pelissä vastaan tullut videomainos, jossa oli kuvattu oikeita kannabiskasveja. Videon lopussa mies poltti vesipiippua.

Molemmat pelit on ladattavissa maksuttomasti Apple Store- ja Google Play -sovelluskaupoista. Talking Tom -peleissä ikäraja on neljä vuotta. Sling Kongin suositusikärajaksi on mainittu yhdeksän vuotta, sillä peli sisältää vähän tai lievää sarjakuva- ja fantasiaväkivaltaa.

Monissa ilmaiseksi ladattavissa mobiilipeleissä tulee välillä mainoksia. Lisäksi pelaaja voi ainakin Sling Kongissa ostaa pelissä tarvittavaa valuuttaa katsomalla mainoksia. Peleissä mainostetaan myös muun muassa muita pelejä, vaatekauppoja ja elintarvikkeita.

Talking Tom -pelien latauksen jälkeen kysytään myös pelaajan syntymävuotta ja sukupuolta.

Rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin poliisista ei ole kuullut kannabisaiheisista mainoksista aiemmin. ”Kuulen asiasta ensimmäistä kertaa, mutta ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Asiaa olisi syytä alkaa selvittää”, hän sanoo.

”Varsinkin, kun pelien kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Kuulostaa hyvin tuomittavalta.”

Jos vanhemmat törmäävät nähtyyn kannabismainokseen, Pynnönen neuvoo ottamaan mainoksesta vähintään kuvakaappauksen tai tallentamaan sen muutoin.

Hänen mukaansa asiasta kannattaa tehdä rikosilmoitus. ”Niin asia saadaan tarkempaan selvittelyyn ja tutkintaan”, Pynnönen sanoo.

Tapauksen selvittäminen voi Pynnösen mukaan olla hankalaa, kun on kyse ulkomaalaisista pelivalmistajista.

Sling Kongin kehittäjä ja julkaisija on australialainen Protostar Games. Tasan kaksi vuotta sitten pelivalmistaja tiedotti Sling Kongin ylittäneen miljoonan latauksen rajan. Peli oli silloin ehtinyt olla markkinoilla vain hieman runsaan kuukauden.

Talking Tom Gold Run on osa pelisarjaa, johon kuuluu useita puhuvien eläinhahmojen ympärille rakennettuja mobiilipelejä. Pelin kehittäjä Outfit7 Limited on monikansallinen pelifirma, jolla on toimintoja ympäri maailmaa.

Myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston neuvonnasta ohjeistetaan olemaan yhteydessä poliisiin, jos törmää kannabisaiheiseen mainokseen. Lisäksi asiasta kannattaa ilmoittaa virastoon.

”Me neuvonnassa voimme pistää asian tiedoksi Kuluttaja- ja kilpailuvirastoon. Markkinnoinnin valvonta kuuluu virastolle. Jos ilmoituksia tulee enemmän, asia voidaan ottaa tarkempaan selvittelyyn”, asiakaspalvelija sanoo.

”Kun lapsista on kysymys, kynnys siihen, että jotakin aletaan tehdä, voi olla matalampi.”

Lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005402447.html
~Revel among flowers of intoxicating fragrance, breathe the perfume of musk, eat hashish, and best of all, love, love, love...~
- Anton Tsehov

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 12.10.2017 8:20

Legendaarinen viinintuottaja White Rock tuhoutui tulipalossa - kannabistuottajilta paloi koko omaisuus

Ainakin 10 viinitilaa on vaurioitunut pahasti Kalifornian viinialueilla raivoavissa tulipaloissa. Moni kannabistuottaja on menettänyt tulipaloissa koko omaisuutensa.

Tuhoutuneisiin kuuluu Napa-laakson tunnetuimpiin ja vanhimpiin kuuluva White Rock Vineyards.

Napa-laakson alueella ovat kärsineet tuhoja Segassia Vineyard, Signorello, Stags’ Leap Winery, William Hill ja VinRoc -viinitilat ja viininvalmistajat.

Sonomassa tulipalot ovat tähän mennessä vaurioittaneet kuutta viinitaloa, jotka ovat Chateau St. Jean, Gundlach Bundschu Winery, Mayo Family Wineries, Nicholson Ranch sekä Sky Vineyards. Paradise Ridge -viinitila on palanut kokonaan.

”Sydämemme särkyivät viinitilamme menetyksen takia. Rakennukset tuhoutuivat, mutta viinitarha selvisi ja se on tuotantomme perusta. Olemme sitkeitä ja rakennamme uudet tilat”, Paradise Ridgen verkkosivuilla kerrotaan.

Mendocinon alueella on tuhoutunut kaksi viinitilaa, Frey Vineyards Winery ja Oster Wine Cellars.

Napan ja Sonoman alueilla sijaitsee kaikkiaan 1100 viinitilaa, joissa valmistetaan 8-10 prosenttia Yhdysvalloissa tuotetusta viinistä. Pelkästään Sonoman viinituotannon arvo on 13 miljardia dollaria vuodessa.

Viime vuosina erityisesti Sonoman alueelle on perustettu tuhansia kannabistiloja, jotka ovat juuri valmistautumassa ensimmäiseen lailliseen sadonkorjuuseen Kalifornian laillistettua kannabiksen viihdekäytön. Kannabistuottajien sato ei yleensä ole vakuutusten piirissä, toisin kuin viininvalmistajien, siksi moni on menettänyt tulipaloissa koko omaisuutensa.

Viini ja matkailu työllistävät Kalifornian viinialueilla noin 100 000 ihmistä. Vuonna 2015 Valley Fire -tulipalo tuhosi alueilla 2000 rakennusta ja vuoden 2014 maanjäristys aiheutti Napa-laaksossa satojen miljoonien vauriot.

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/2fM96gPT

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 12.10.2017 8:24

Lasten kännykkäpeleissä ei saa mainostaa kannabista, sanoo Kuluttaja- ja kilpailuvirasto –”Sovelluskauppojen pitää järjestää valvonta”

Helsinkiläiskoululaisten suosimassa kännykkäpelissä on mainostettu kannabista. Kuluttaja- ja kilpailuviraston mukaan pelin ikäraja pitää ottaa huomioon myös mainonnassa.

ALAKOULUIKÄISTEN lasten suosimissa mobiilipeleissä mainostetaan kannabista. HS kertoi asiasta tiistaina. Kuluttaja- ja kilpailuvirasto ei ole ennen HS:ssä esillä ollutta tapausta saanut ilmoitusta kannabisaiheisista mobiilipelimainoksista, kertoo lakimies Miina Ojajärvi.

”Mainontaan liittyen tulee ylipäätään aika vähän ilmoituksia, vaikka markkinoinnin ja mainonnan valvonta kuuluu meille”, Ojajärvi sanoo.

Usein ilmoitusten aiheena saattaa olla esimerkiksi piilomainonta.

LAPSILLE suunnatut huumeisiin liittyvät mainokset ovat Ojajärven mukaan melko selvä tapaus. ”Kannabiksen mainostaminen lapsille ei ole sallittua”, hän toteaa.

”Lapset tavoittavan mainonnan pitää olla lapsille sopivaa, mainostaa saa vain lapsille sopivia tuotteita, eikä mainos saa sisältää suoria ostokehotuksia.”

Jos pelissä on ikäraja, se pitää Ojajärven mukaan ottaa huomioon myös mainonnassa. ”Ihan pienille lapsille sallituissa peleissä ei esimerkiksi saa mainostaa tappamispelejä”, hän sanoo.

”Sovelluskaupat saattavat olla sitä mieltä, etteivät he voi tietää mitä sovelluksien sisällä mainostetaan. Mutta valvonta vain pitää järjestää. Hehän voivat sopimuksin sopia niitä pelisääntöjä.”

Joissakin tapauksissa yritykset ovat Ojajärven mukaan vedonneet siihen, ettei peliä ole suunnattu lapsiyleisölle. ”Mutta silti, jos on sellainen yleinen peli, mitä lapset pelaavat, lapset pitää kohderyhmänä ottaa huomioon.”

MYÖS yleistä markkinointia, joka tavoittaa alaikäisen, voidaan Ojajärven mukaan arvioida samoin kuin lapsille suunnattua markkinointia.

Ojajärvi myös toteaa, että kuluttajansuojalaissa hyvän tavan vastainen mainonta on muutenkin kiellettyä, vaikka se kohdistuisi aikuisiin. Näin on esimerkiksi rikollisen toiminnan kohdalla, mitä kannabiksen kasvattaminenkin on.

VAIKKA mobiilipelien mainontaan liittyen virastoon ei ole tullut juurikaan ilmoituksia, muuten mobiilipelit ovat olleet virastossa vireillä monessa mielessä, kansainvälisestikin.

”Ongelma on ollut ennen se, että vanhemman luottokorttitiedot ovat jääneet sovelluskauppaan ja lapset ovat voineet ostella sieltä pelejä. Enemmän olemme puuttuneet tähän puoleen pohjoismaisella ja jopa eurooppalaisella tasolla.”

Nyt tilanne mennyt parempaan suuntaan. Ilmoituksia tulee edelleen, mutta vähemmän.

MOBIILIPELIEN ja -sovellusten maailma ei ole Ojajärvelle erityisen tuttu alue, mutta hän arvelee, että pelimainoksia myyvät peliyritykset.

Myös teknologiajätti Applelta kerrotaan, että kaikki mitä sovellusten sisällä tapahtuu on pelivalmistajan vastuulla. ”Applen omaa mainontaa tapahtuu ainoastaan App Storessa.”

Asiakaspalvelusta vakuutetaan, että kaikki App Storessa olevat sovellukset ovat menneet tarkan tarkastuksen läpi.

Mikäli sovelluksiin liittyy mitään ongelmia, asiasta kannattaa asiakaspalvelijan mukaan ilmoittaa Applelle. ”Välitämme palautteen sovellusvalmistajille, ja voimme arvioida sovellusten jatkoa sovelluskaupassamme.”

APPLELTA muistutetaan, että yksi keino ehkäistä lapsille sopimattoman sisällön päätymistä näiden nähtäville on rajoittaa asetuksilla pelien lataamista.

HS ei tavoittanut ketään kommentoimaan asiaa Google Play -kaupan osalta. HS:n aiemmassa jutussa kerrottiin, että kannabisaiheisia mainoksia oli ollut ainakin australialaisen Protostar Gamesin kehittämässä Sling Kong -pelissä ja monikansallisen Outfit7 Limitedin Talking Tom Gold Run -pelissä. HS ei tavoittanut myöskään näiden yhtiöiden edustajia.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005405361.html

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 12.10.2017 16:50

Sylvään kannabisepäily: "Käyttö on sen verran arkipäiväistynyt, että kovin helposti poliisi ei kouluille lähde"

Sylvään koulun rehtori Jari Andersson ehtii keskiviikkona kertoa puhelimitse, että Sastamalassa on jonkinlainen huumeongelma.

Vain muutama minuutti tämän sanottuaan Andersson saa ensitiedon, että Sylväällä epäillään jonkun koulun ulkopuolisen henkilön kaupanneen tiistaina laittomia aineita oppilaille koulun alueella.

Tämä on erittäin harvinaista.

–Haluan siksi varoittaa heti vanhempia ja lisätä heidän tietoisuuttaan asiasta. Tästä lähtee ilmoitus poliisille.

Anderssonin mukaan valvontakameroiden kuvista voi olla apua tekijän tunnistamisessa.

–Joku on härskisti uskaltanut tulla koulun alueelle. Hän voi olla koulun entinen oppilas ja tietää talon tavat.

Anderssonin mielestä yksittäistä tapausta ei kannata liikaa korostaa vaan se kertoo laajemmasta ilmiöstä.

Pitääkö siitä olla huolissaan?

–Pitää. Kyse on yleisestä trendistä. Osassa perheistä hasis ei ole nykyään mikään ongelma vaan se on hyväksyttyä.

Sylväällä ei ole enää tehty huumeratsioita.

–Niitä emme saa enää tehdä, vaikka olisi syytä epäillä. Meillä on kuitenkin oikeus tarkastaa tavarat ja lokerikot. Poliisilla pitäisi olla syytä epäillä, mutta poliisi ei enää operoi hasiksen takia, sanoo Andersson.

Rikoskomisario Anssi Köykkä vahvistaa, että kannabiksen käyttö on sen verran arkipäiväistynyt, että kovin helposti poliisi ei kouluille lähde.

–Emme halua tulla häiritsemään. Pitää olla jotain merkittävämpää.

Anderssonin mielestä varhainen puuttuminen nuorten ongelmiin on tärkeää.

–Mikä on se lainkohta, joka estää varhaisen puuttumisen, kysyy Andersson.

Hän ihmettelee, kun poliisi ei enää ratsaa viritettyjä mopojakaan, vaikka ne ovat riski liikenteessä.

Onko Sylvään oppilailta löytynyt huumeita?

–Ei ole enää tänä lukuvuotena, eikä viime lukuvuotenakaan löytynyt, Jari Andersson sanoo.

Miten huumeenkäyttö ilmenee?

–Oppilaan käytös voi muuttua ja voi olla hajuhaittaa.

Kouluterveyskyselyn vastausten perusteella lähes puolet Sastamalan kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista tietää, mistä huumeita saa hankittua.

Rikoskomisario Köykkä ei ole yllättynyt tuloksesta.

–Hyvinkin joku kaveri tietää tai ainakin joku kaverin kaveri tietää mahdollisesti jonkun, joka kasvattaa kannabista kotonaan.

Köykän mukaan kannabiksen kasvatus on yleistynyt ja kasveja tulee vastaan poliisitehtävien yhteydessä.

Kannabis on suomalaisten eniten käyttämä huumausaine, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus viime vuodelta.

Vuosittain kannabista käyttää arviolta 240 000 suomalaista.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 200456732/

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 12.10.2017 18:29

Poliisi teki huumeratsian kouluun Pietarsaaressa - tulos: 17 nuorta epäiltynä huumerikoksista

Viime viikolla Pietarsaaressa sijaitsevan ruotsinkielisen yläasteen kymmenen oppilasta jäi kiinni poliisin huumeratsiassa. Nuoret ovat iältään 14-15-vuotiaita, ja joukossa on sekä tyttöjä että poikia. Lisäksi seitsemän 16-19-vuotiasta henkilöä jäi kiinni saman ratsian yhteydessä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Österbottens Tidning.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ove Storvall kertoo, että ratsia tehtiin, koska poliisille oli muun tutkinnan yhteydessä tullut tieto tiettyjen nuorten huumeidenkäytöstä.

Tällä hetkellä siis yhteensä 17 nuorta on todennäköisin syin epäiltynä huumausaineen käyttörikoksesta. Kyse on kannabiksen ja hasiksen käytöstä.

Storvall ei pidä termistä ”lievät” tai ”miedot” huumeet.

- Kaikki huumeet ovat vaarallisia.

Yhä nuoremmat käyttävät

Storvall on huolissaan siitä, että yhä nuoremmat käyttävät huumeita.

- Meillä on jo useampi 14-vuotias huumeidenkäyttäjä, joka jäi kiinni näin pienessä kaupungissa kuin Pietarsaari. Mitä isommissa kaupungeissa sitten tapahtuu, Storvall päivittelee.

Rikoskomisario uskoo, että huumeongelma on valtakunnallinen.

- Nuorten huumeidenkäyttö on selvästi lisääntymässä, mikä on todella huolestuttavaa.

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/20171012 ... 1_u0.shtml

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 12.10.2017 20:24

Rehtorin raju väite: Koulun pihassa myytiin huumeita, mutta poliisi ei tee mitään - ”kannabiksen kanssa on nostettu kädet pystyyn”

Sastamalan Sylvään koulun rehtorin mukaan alueen poliisia ei kiinnosta puuttua kannabiksen käyttöön. Poliisin mukaan pelkkä käyttörikoksen epäily ei ole riittävä peruste koulun ”häiritsemiseen”.

Tuntematon mies kauppasi koulun pihalla huumeita 13-vuotiaalle eli seitsemäsluokkalaiselle pojalle Sastamalassa Pirkanmaalla, kertoo rehtori.

Sylvään koulun rehtori Jari Andersson on tilanteesta todella huolissaan.

Epäilty kaupittelu tapahtui tiistaina kesken koulupäivän. Nuori oli tilanteesta hyvin järkyttynyt, eikä kyennyt kuvailemaan kauppamiestä.

Anderssonin käsityksen mukaan kyseessä on nuori aikuinen, joka voi olla koulun entinen oppilas. Miehestä tallentui vain vilaus koulun valvontakameroihin.

- Ilmoitin asiasta poliisille. Vaikka meillä on kamerat pihalla, niin joko hän tiesi kameroista, tai hyvällä onnella on aivan mitätön jälki siinä. Oppilas joka kertoi, ei pysty antamaan tuntomerkkejä.

Pilveä koululla

Andersson ei tiedä mitä ainetta tuntematon mies on mahdollisesti koulupojalle kaupitellut.

- Jos hän tarjoaa lapselle jotain niin, että haluaa rahaa aineista, niin kyllähän siinä tietysti on huoli, että mitä se on. 550:n 13-15-vuotiaan oppilaan joukko on toki aika otollinen myyntialusta. Jos niitä muutamakin saadaan, niin on aika paha.

Aiemmin koululla on sattunut tapaus, jossa koululaisen hallusta löytyi pilveä.

- Saimme kiinni kaverin, jolla oli kannabis sativa -tuotteita pussissa. Se haisi voimakkaammin kuin tupakka, siinä on omintakeinen tuoksu. Määrä ei riittänyt tutkinnan käynnistämiseen. Täytyy olla tosi vahva epäilys, että poliisi tulee.

Andersson halusi tuoda julki asian tiedottaakseen huoltajia, että Sastamalassakin huumeita on.

Ei saa koiria

Andersson haluaisi huumekoirat nuuskimaan oppilaiden lokeroita. Poliisin rikoskomisario Anssi Köykkä vahvistaa Iltalehdelle, että poliisi ei lähde kesken koulupäivän etsintöjä tekemään. Kannabis on Köykän mukaan nykyään niin arkipäiväinen asia Tampereen seudulla, ettei poliisi reagoi siihen kovin herkästi.

- Ei varmastikaan lähdetä sinne häiritsemään sen perusteella, jos epäillään että jollakin on jotain hallussa. Pitää olla vähän muuta kuin käyttörikos, että sinne lähdetään.

Väitteisiin Sylvään koululla tapahtuvaan huumekauppaan Köykkä ei ota suoraan kantaa.

- Olen puhunut rehtorin kanssa puhelimessa, mutta on hyvin hataralla pohjalla, että mitä siellä on kaupusteltu. Koululta on tullut alustava yhteydenotto, että mahdollisesti tällaista toimintaa on ollut. Jäämme odottamaan, että tuleeko siihen viittaavaa uutta tietoa. Varmaa ei vielä ole, että onko siellä kaupusteltu huumeita.

Peli pelattu

Tilastojen perusteella huumausainerikokset ovat tänä vuonna lisääntymään päin myös Sastamalassa, sanoo Köykkä.

Anderssonin mielestä kannabiksen kanssa on nostettu kädet pystyyn ja peli luovutettu. Hän kokee, ettei poliisi enää yksinkertaisesti operoi siihen liittyvien epäilyjen takia.

- Tämä varmaan kertoo siitä, että tämä on vain jäävuoren huippu, jos on näin härskiä toimintaa, että tullaan koulun arkeen. Kannabis sativan, siis hasiksen kanssa on nostettu kädet pystyyn. Tilanne on lohduton.

Tapauksesta uutisoi ensin Aamulehti, jonka mukaan Sastamalassa tehdyn kouluterveyskyselyn tulosten perusteella alueen kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista lähes puolet tietää, mistä huumeita saa hankittua.

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201710122 ... 3_u0.shtml

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 13.10.2017 10:44

Poliisi meni setvimään naapureiden riitaa – toisen asunnosta löytyi mittava kannabiskasvattamo

Naapureiden erimielisyyksiä selvittämään mennyt poliisi löysi kannabiskasvattamon 34-vuotiaan miehen kerrostaloasunnosta Jyväskylän Keltinmäestä vuosi sitten lokakuussa.

52 kasvin kasvattamo oli rakennettu asunnon alkoviin muoveista ja puretuista kaapeista. Käytössä olivat kasvatusta tehostavat lamput ja tuuletin.

Poliisi löysi kasvattamon sattumalta miehen naapurin ilmoitettua häiriköinnistä. Mies oli nimitellyt ja uhkaillut kohta seitsenkymppistä naista ja metelöinyt yöllä asunnossaan ilmeisenä tarkoituksenaan herättää naapurinsa.

Naapureilla oli ollut erimielisyyksiä jo pitkään. Mies ei pitänyt siitä, että naapurissa asuva nainen tupakoi parvekkeellaan. Nainen oli puolestaan kärsinyt miehen metelöinnistä, josta oli tätä huomauttanut lapuille kirjoittamin viestein.

Mies tuomittiin kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, kotirauhan rikkomisesta sekä törkeästä huumausainerikoksesta ehdolliseen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi. Naiselle hänet määrättiin maksamaan 750 euron kärsimyskorvaus.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Naapureiden- ... A4/1054431

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 13.10.2017 10:49

Valtavat kannabisfarmit palaneet Kaliforniassa

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Kaliforniassa raivoavat maastopalot ovat tuhonneet jo arviolta 3.500 kotia ja muuta rakennusta ja aiheuttaneet 24 ihmisen kuoleman. Kokonaisia asuinalueita on kadonnut tuhkana tuuleen. Niin myös valtavat kannabisfarmit.

Pohjois-Kaliforniassa monet laillisen kannabiksen kasvattamiseen erikoistuneet farmit sijaitsevat niin sanotun Emerald Trianglen alueella, jossa maastopalot ovat niin ikään riehuneet. Esimerkiksi Mendocinon alueella tuhot kannabikselle ovat laajoja juuri laillisen kannabiksen myynnin alkamisen kynnyksellä.

Laillistamisen aikataulu aiheuttanut sen, että kannabiksen kasvattajat eivät ole vielä voineet saada farmeilleen vakuutuksia, koska tuotteen laillinen myynti on vasta alkamassa.

Yhden kannabisfarmin arvo ilman kasveja on keskimäärin viisi miljoonaa dollaria ja sadon arvo noin kolme miljoonaa dollaria. Tuhoista tulee näin ollen koitumaan jopa kymmenien tai jopa satojen miljoonien vahingot. Alueella on kannabisfarmeja yli 10.000.

– Kenellään ei ole vielä vakuutuksia. Heillä voi olla vakuutukset kodeilleen, mutta ei kannabiskasveilleen, Mendocinon kannabisjärjestön Nikki Lastreto kertoi ABC Newsille.

https://www.stara.fi/2017/10/13/valtava ... forniassa/

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 13.10.2017 17:52

2 000 kilon nuuskajuttu menossa hovioikeuteen

Pohjois-Suomen laaja nuuskajuttu on menossa hovioikeuden käsittelyyn. Käräjäoikeuden tuomitsemista neljästä miehestä kaksi on valittanut tuomioistaan.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan Suomeen tuotiin Ruotsista vuoden 2016 aikana lähes 2  000 kiloa nuuskaa. Vältettyjen verojen määrä nousi lähes 720  000 euroon.

Hovioikeuteen valittivat päätekijäksi katsottu Petri Matti Alex Vaajanen, 27, ja toinen, 25-vuotias mies. Käräjillä Vaajanen sai kolme vuotta vankeutta muun muassa useista salakuljetuksista sekä törkeistä veropetoksista.

Vaajanen tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta, koska hän oli oikeuden mukaan tuonut maahan levittämistarkoituksessa liki neljä kiloa kannabista.

25-vuotias mies sai seitsemän kuukauden vankeustuomion muun muassa salakuljetuksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Kaksi muuta miestä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sa ... oikeuteen/

savuseppo
Viestit: 1404
Liittynyt: 2.11.2015

Re: Pienet uutiset 2017

ViestiKirjoittaja savuseppo » 13.10.2017 18:10

UFC-OTTELIJOILLE SALLITAAN KANNABIKSEN CBD:N KÄYTTÖ

Vapaaottelumaailman suurinta tähteä, irlantilaista Conor McGregoria vastaan kaksi kertaa UFC:ssä otellut Nate Diaz nostatti viime vuonna keskustelua kannabiksesta urheilijoiden suosimana lääkkeenä. Diaz vaporisoi kannabiksen ei-päihdyttävää, CBD-nimistä ainesosaa UFC 202: Diaz vs. McGregor 2 -uusintaottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Se on CBD:tä”, Diaz kertoi haastattelijoille. ”Se auttaa paranemisessa ja laskee tulehdusta, ja niin edelleen. Elämä on parempaa, kun käytät CBD:tä ennen ottelua tai sen jälkeen, ja treenatessa.”

Koska tällä hetkellä kaikki kannabiskasvin sisältämät kannabinoidit ovat kiellettyjen aineiden listalla, Diaz sai Yhdysvaltain anti-dopingjärjestö USADA:lta (US Anti-Doping Agency) julkisen varoituksen kerrottuaan käyttäneensä CBD:tä heti ottelun jälkeen. Jos hän olisi käyttänyt CBD:tä ennen ottelua, hän olisi lisäksi saanut määräaikaisen kilpailukiellon.

Vuonna 2018 tämä käytäntö on kuitenkin historiaa.

Maailman antidopingvaliokunta WADA (World Anti-Doping Association) on ilmoittanut päivittäneensä kiellettyjen aineiden luetteloaan, josta CBD on nyt poistettu. CBD eli kannabidioli on kannabiskasvista löydettävä terveysvaikutteinen yhdiste. Kuten Diaz kertoi vuoden 2016 haastattelussaan, sillä on lukuisia lääkinnällisiä ominaisuuksia eikä se päihdytä, kuten kannabiksen tetrahydrokannabinoli eli THC. Monet ammattiurheilijat pitävät nimenomaan CBD:n kyvystä vähentää lihassärkyä (lue tästä Loharin aiempi uutinen Yhdysvaltalaisesta kannabisvedestä, jota treenaajat käyttävät palautusjuomana).

WADA:n tiedotteessa lukee: ”Kannabidioli ei ole enää kielletty.”

”Synteettinen kannabidioli ei ole kannabimimeettinen [kannabiksen päihdyttävää vaikutusta muistuttava] aine; kuitenkin kannabiskasvista uutettu kannabidioli saattaa sisältää pieniä määriä THC:tä, joka pysyy kiellettyjen aineiden listalla.”

Diazin veli Nick on myös UFC-ottelija, ja hän sai vuonna 2015 kannabiksen käytöstä viiden vuoden kilpailukiellon, joka lyhennettiin puolentoista vuoden mittaiseksi. Yhdysvaltalainen yli 4 miljardin dollarin arvoinen vapaaotteluorganisaatio UFC (Ultimate Fighting Championship) toimii yhteistyössä USADA:n kanssa. USADA taas noudattaa WADA:n linjauksia, joten uusi CBD-sääntö patee kaikkiin UFC-ottelijoihin, kun muutokset otetaan käyttöön ensi vuonna.

Toistaiseksi tunnetuin suomalainen UFC-ottelija on turkulainen Makwan Amirkhani.

Lähde: Bloody Elbow

http://lohari.net/ufc-ottelijoille-sall ... dn-kaytto/


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija