Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 17.4.2017 23:46

Hei taas, arvoisat kanssarikolliset pienviljelijät, haluan jakaa kanssanne tälläisen asian.

Nimittäin. Noin vuosi sitten törmäsin Malawi style cob curing lankaan http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=309172 ja "mää innostusin nii helvetin taval"...
Lisää linkkejä:
https://www.opengrow.com/topic/51967-co ... ce-by-san/
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=247378

Kyseessä oli muunnos afrikkalaisten alkuasukkaiden kukan curetustavasta, jossa kukka haudataan lehtikääröissä maan alle, jossa se ei saa happea, curettumaan. "Thai stick" on myös yksi muunnos tästä samasta prosessista.

Fermentoitu kukka on paremman makuista, smoothimpaa ja huomattavasti voimakkaampaa, kuin perinteisesti curetettu kukka. Vaikutus on nopea, voimakas ja pitkäkestoinen. Yksi ainoa bongihitti illalla saattaa tuntua vielä aamulla. Eli "Let's be careful out there".

Oma reseptini poikkeaa hieman linkin molemmista alkuperäisistä. Pieniä yksinkertaistuksia lähinnä. Esim. koska linkin alkuperäisohjeessa käytettävää tuoretta, eikä edes kuivaa maissinlehteä ole saatavilla, päätin käyttää lehtikäären sijaan suodatinpussia.

Noniin, nyt se pääsee siihen asiaan...

Tarvitaan:
30gr "pintakuivaa" kukkaa, jota voisi muutaman päivän päästä alkaa curettamaan. Varret eivät saa vielä napsahdella poikki.
Tyhjiöpakkauskone ja pussirulla.
Suodatinpussi
Narua
Hygrometri ( optionaalinen) esim. http://m.ebay.com/itm/MIni-Indoor-Outdo ... nav=SEARCH

Kuva Kuva

Kuvassa uv valolla kuritettua G13 x Amnesia Hazea, josta on poistettu vain aurinkolehdet. Kukka on pintakuivaa.

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Kääri suodatinpussiin niin paljon kukkaa, kuin saat siihen käsillä puristellen pakattua. 1x4 pussiin menee sopivat 30g. Kun kukka on niin tiukassa paketissa, kuin mahdollista, kietaise paketin ympärille n. 4m narua niin tiukkaan, kuin mahdollista. Avusta taas käsin puristelemalla.

Kuva

Seuraavaksi syntynyt käärö suljetaan minigrip pussiin ja annetaan sen hikoilla lämpimässä paikkassa. Itse hikoilutan lautasella diginatikan päällä, siinä on 42 astetta. Hikoilutan yleensä n. vuorokauden. Tämä hikoilutus on prosessin kannalta todella tärkeä työvaihe ja vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi. Jos kukka on liian kuivaa, hikoilutus ei onnistu. Mitä pidempi hikoilutus, sen narkoottisempaa ja tummempaa on lopputulos. Olen kokeillut jopa 3vrk hiostusta, mutta palaan aina yhteen vuorokauteen. Makuasioita.

Kuva

Suljetun pussin sisäpintaan pitää siis hikoilutuksen aikana ilmaantua kosteutta pisaroina. Kukkapaketin käärepaperin pitäisi olla myös pinnasta kostunut. Ota paketti pussista ja sulje se vakuumiin. Avusta konetta puristelemalla pakettia entisestään pienempään tilaan samalla, kun kone imee pussia tyhjiin.

Kuva

Siirrä tyhjiöpakattu kukkapaketti huoneen lämpöön curettumaan. Itsellä käytössä jääkaapin yläpuolinen kaappi, jossa on yleensä 24C.

Viikon kuluttua avaa pussi ja paketin narut. Tuoksun pitäisi olla voimakas ja muheva. Kierrät narut paketin ympärille tiukemmin ja vetäise paketti uudelleen vakuumiin. Anna curettua huoneen lämmössä vielä toinen viikko.

Avaa paketti. Tuoksu on nyt hyvin voimakas, jopa pistävä. Anna syntyneen kakkusen kuivua pimeässä. Kakun on jäätävä sisältä hieman kosteaksi. Sisäinen kosteus on helppoa testata: Kun kukkakakku nostaa ilmankosteuden vähän yli 60% suljetussa purkissa, on kukka juuri sopivaa. Voit vetää myös ihan perstuntumalla.

Kuva

Kukka on nyt jo poltettavaa ja huomattavan päräyttävää, mutta voimakkaimmillaan ja parhaimmillaa tämä on vasta kahden kuukauden kuluttua. Voit curettaa kakkusta lisää joko purkissa, tai vakuumissa. Olen antanut itselleni kertoa, että vakuumissakin kakku säilyy vähintään yhtä hyvänä useita vuosia.

Itse menettelen siten, että kun kukkapökäle on kuivunut tähän maagiseen 62% lukuun ilmankosteusmittarissa, suljen sen takaisin pussiinsa käärittynä uudelleen vakuumiin kuukaudeksi. Kuukauden lisävakuumikuurin jälkeen laitan käärön muiden kääröjen joukkoon isoon curetuspurkkiin.

Tämän saman hieman yli 60% kosteutta pyrin säilyttämään purkissa koko ajan. Pyrin availemaan purkkia mahdollisimman harvoin. Kuitenkin vähintään kerran kuussa. Tyhjiössä työskentelivät anaerobiset mikrobit, nyt saavat vuoronsa aerobiset. Kukan mikrobitoimintaa ei siis missään vaiheessa lopeteta kokonaan. Sitä vain hidastetaan ja ohjataan. Nyt kakkusta, joka on valmistettu samalla prosessilla kuin kiinalainen Pu'er, ikäännytetään kuin Pu'er teetä. Hyvä Pu'er voi maksaa pikkuauton verran per kilo. :yes:

Muutama linkki:
http://www.seriouseats.com/2015/08/what ... o-buy.html
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pu’er_(tee)

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä. Itse curetan lähes kaikki polttoni tällä tavalla. Yleensä jätän pienen määrän kukkaa curettumaan normaalisti purkissa ihan vertailun vuoksi. Ja vierasvaraksi. Tyhjiö curetettu kukka on nimittäin aivan liian voimakasta tottumattomalle.

Edit. Lisätty kuvia ja korjattu pari asiaa tekstissä.
Lisäsin pari linkkiä ja kirjoitin vaikuttuneessa olotilassa kirjoittamani jälkicuretuosion uudestaan.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 24.4.2017 15:02

Bumbsista.

Rohkeasti vain kokeilemaan! Voit aloittaa vaikka höttöbudeilla ja trimmeillä ja tehdä pienemmän käärön ensimmäisellä kertaa.

Koitan tässä siis laskea kokeilukynnystä ja keksein mielessäni kysymyksiä, joita tulevat tyhjiöfermentoijat saattaisivat haluta kysyä.

- miksi pitäisi tehdä kukasta koiranpaskan näköinen pökäle?
- koska tällä tavalla curetettu kukka on oikeasti tymäkämpää ja paremman makuista, kuin perinteisellä tavalla curetettu. Kukan kompressoiminen nopeuttaa prosessia ja takaa tasaisemman lopputuloksen. Ja kauneus on katsojan silmässä. Kerran maistettuasi alat katsella pökäleitä vesi kielellä.

- voinko curettaa täysin kuivaa kukkaa?
- et. Kuiva kukka ei enää curetu.

- voinko käyttää jotain muuta materiaalia, kuin suodatinpussia?
- voit. Suodatinpussi kestää hyvin, mutta varmasti myös moni muu materiaali.

- onko prosessissa pakko käyttää tyhjiötä?
- ei. Alkuasukkaat hautaavat budin lehtikääreissä maahan. Vakuumikoneen käyttäminen vain yksinkertaistaa ja tehostaa prosessia. Tsekkaa linkit.

- en uskalla kokeilla tätä, koska pelkään arvokkaan matskun homehtuvan muovipussissa!
- kun kakku curettuu tyhjiössä, se ei saa happea ja home ei kasva. Happi on homeelle ehdoton edellytys.

- mitä tässä prosessissa kukalle tapahtuu?
- lämmön, kosteuden ja anaerobisen mikrobitoiminnan avulla hajotetaan selluloosaa takaisin sokereiksi ja thc happot yms. aktiiviseen muotoon. Kukka siis dekarboksyloituu samalla. Huomio: Sama prosessi tapahtuu myös kompostoinnissa, mutta tässä hallitusti ja se keskeytetään, kun toivottu tulos on saavutettu.

- apua! Avasin käärön kuivausta varten ja hajussa on selvästi mukana ammoniakki!
- älä hätäile. Mikrobitoiminnan aikana syntyy myös ammoniakkia, mutta se haihtuu, kun kakku kuivahtaa ja prosessi pysähtyy. Tämä kuuluu siis prosessiin.

- haiseeko valmis kukka nyt siis ammoniakilta ja tunkiolta?
- ei. Valmis curettunut kuiva kukka tuoksuu ja maistuu aivan helvetin hyvältä.

Ei muuta, kuin kukkaa vakuumiin vaan!

Edit. Poistelin pari yhdys sanavirhettä ja kiroitusviheitä.

Avatar
savu
Viestit: 229
Liittynyt: 27.9.2007

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja savu » 24.4.2017 15:09

Aivan loistavaa ohjeistusta ja aion ehdottomasti seuraavasta sadosta osan vakumoida ohjeiden mukaan!
Vakuumikonekin löytyy sopivasti jo valmiiksi.

Isot propsit näistä vinkeistä! Kiitti

Avatar
Laiskimus
Viestit: 153
Liittynyt: 28.2.2015

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Laiskimus » 24.4.2017 16:40

Tää kyllä oli itelleni ihan uus juttu, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytynee laittaa testiin, kunhan tuota tuoretta kukkaa on taas saatavilla. :think: Kiitokset ohjeista!

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 24.4.2017 20:41

Hienoa, että kiinnostus heräsi. Jakakaa ihmeessä kokemuksenne ja käyttökokemuksenne täällä. Odotan mielenkiinnolla.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 27.4.2017 21:43

Jännästi jää ajatus kesken, kun pilvessä kirjoittelee ja muotoilee tekstiä. Korjasin kesken jääneen osan jälkicuretuksesta.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Heikki
Viestit: 155
Liittynyt: 19.8.2008

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Heikki » 18.5.2017 21:16

Kiitos, erittäin mielenkiintoinen juttu. Kokeilen kyllä jos saan kesän ulkoilusuunnitelmat onnistumaan.

Oletko huomannut, että vaikutus muuttuisi up-high - couch lock -akselilla suuntaan tahi toiseen?
Ostan Apollo11 tai Cinderella99 siemeniä tai pölyä!!!

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 19.5.2017 8:38

En ole koskaan kokeillut tätä indicoilla. Olen sativamiäs. Mutta.
Käsitin ulkomaan foorumeilta, että couch lock lieventyy fyysisestä lähinnä henkiseksi. Poltto on psykedeelisempää ja kutsuu tutkimaan oman mielen mekanismeja.

En tarjoaisi muuten fermentoitua sativahybridiä psykoosiherkille.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1799
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 19.5.2017 14:29

Eiköhän tämä ohje lähde kokeiluun seuraavan sadonkorjuun jälkeen. Pitää vaan taikoa halpa vakuumikone jostain siihen mennessä.
~Revel among flowers of intoxicating fragrance, breathe the perfume of musk, eat hashish, and best of all, love, love, love...~
- Anton Tsehov

Avatar
Laiskimus
Viestit: 153
Liittynyt: 28.2.2015

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Laiskimus » 19.5.2017 16:56

https://www.tokmanni.fi/vakuumipakkauskone/6438114900451/dp?nosto=TOK-search-center

Tokmannilla näyttäis viiteen kymppiin saavan, jos moinen lähistöltä löytyy. :)

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 19.5.2017 18:29

Vakuumikone on kätevä myös ruoanlaitossa. Sapuskat säilyy pidempään ja marinadit imeytyy vakuumissa minuuteissa.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 318
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 19.5.2017 23:17

Luin toisesta topicista, että thc aktivoituisi fermentoituessa. Toimiiko tämä hyvin sellaisenaan syötynä?

Chiller
Viestit: 126
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Chiller » 20.5.2017 11:30

Lienee syötynä melkoinen botulinum bakteerin vaara, koska muhitellaan lämpimässä.

Pentti
Viestit: 378
Liittynyt: 1.4.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Pentti » 20.5.2017 12:37

:guru: Botuliini tuhoutuu 80 asteessa, joten vapo riittänee

Googlailulla löysin yhden esimerkin botulialla saastuneesta yrttiteestä, joten en pidä mahdottomana botulian kasvattamista tyhjiöbudissa.




.

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 22.5.2017 19:02

edward_hitinmäki kirjoitti:Luin toisesta topicista, että thc aktivoituisi fermentoituessa. Toimiiko tämä hyvin sellaisenaan syötynä?


Aamulla söin kokeeksi "tyhjään päähän" puoli grammaa koemielessä. Pureskelin 5 min ja nielin veden kanssa. Ei mikään kulinaarinen elämys. Mutta tunnin kuluttua alkoi toimia ihan hyvin.
Olisi kiva joskus testauttaa normin ja tyhjiöcuretetun budin erot.

Pentti kirjoitti::guru: Botuliini tuhoutuu 80 asteessa, joten vapo riittänee

Googlailulla löysin yhden esimerkin botulialla saastuneesta yrttiteestä, joten en pidä mahdottomana botulian kasvattamista tyhjiöbudissa.


KAIKKI on mahdollista. Vaikka hamppu onkin luonnostaan antibakteerinen, hygienia ja terve järki peliin. Pyrin kuivaamaan esim. kukan purkkikuivaksi mahdollisimman nopeasti hikoilutuksen jälkeen.

Mutta väitän edelleen, että tällä kamalla saa "naaman puuduksiin" ilman botuliinejakin.

Alan varmaan huomenna nikkaroida jonkun sorttista prässiä ja muottia, jolla saisi tasakokoisia ja painoisia kakkusia puristettua matskusta.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Pentti
Viestit: 378
Liittynyt: 1.4.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Pentti » 23.5.2017 10:01

En siis väitä että tällä konstilla saa botuliinimyrkytyksen.

Pidän mahdollisena, että erittäin huonolla säkällä se on mahdollista.

Yleensä käsitääkseni botulia liittyy eläinkunnan tuotteisiin, mutta toi yrttitee esimerkki kertoo että ei ole mahdotonta saada sitä kasvimateriaaliin... ainakaan teehen.

Painekattillalla saa toki mikrobit pois, mutta tuskin sen jälkeen mikään sitten curetuukaan.

En usko oikein että terveellä järjellä voi torjua botuliaa joka on hajuton ja mauton.

Lähdin kaivelemaan asiaa lähinnä, koska halusin tietää voiko vapottamalla saada butulismin (ei).

Chiller
Viestit: 126
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja Chiller » 24.5.2017 5:49

vieru kirjoitti:
edward_hitinmäki kirjoitti:Luin toisesta topicista, että thc aktivoituisi fermentoituessa. Toimiiko tämä hyvin sellaisenaan syötynä?


Aamulla söin kokeeksi "tyhjään päähän" puoli grammaa koemielessä. Pureskelin 5 min ja nielin veden kanssa. Ei mikään kulinaarinen elämys. Mutta tunnin kuluttua alkoi toimia ihan hyvin.
Olisi kiva joskus testauttaa normin ja tyhjiöcuretetun budin erot.

[quote="Pentti"]:guru: Botuliini tuhoutuu 80 asteessa, joten vapo riittänee

Googlailulla löysin yhden esimerkin botulialla saastuneesta yrttiteestä, joten en pidä mahdottomana botulian kasvattamista tyhjiöbudissa.


KAIKKI on mahdollista. Vaikka hamppu onkin luonnostaan antibakteerinen, hygienia ja terve järki peliin. Pyrin kuivaamaan esim. kukan purkkikuivaksi mahdollisimman nopeasti hikoilutuksen jälkeen.

Mutta väitän edelleen, että tällä kamalla saa "naaman puuduksiin" ilman botuliinejakin.

Alan varmaan huomenna nikkaroida jonkun sorttista prässiä ja muottia, jolla saisi tasakokoisia ja painoisia kakkusia puristettua matskusta.[/quote]

Minä laitoin yksi joulu, nolla toleilla n.1g tehosekottimeen smoothien sekaan, johon öljyä myös. Viimeks olin polttanu syksyllä.
Toimi niin kovaa ettei mitään rajaa. 5min jälkee tuntui sellainen miellyttävä vaikutus, mut tajusin sen olevan placeboa, kun vajaa 1t kohdalla alkoi nousut, jotka ei loppunu...Ne ei vaan loppunu.
Jossakin vaiheessa meni "yli" siten, että kroppa ei enää suostunut ikäänkuin aistimaan enempää.
Täysin body "stone", ilman psykoaktiivista vaikutusta. Ja niin tiede lupaakin, thc muuttuu kuumennettaessa vasta psykoaktiiviseksi.
Hyvin ja "meidosti" kasvatettua blue mammothia. Alkuun Led, keskeltä loppuun 2x 125w esl, joista toinen vege, toinen kuku.
Joskus on niinkin että "hiljaa hyvä tulee". Trikomit alkoi tummumaan vasta n.100pv kohdalla.

8x määrän tarvii netin mukaan ilman kuumennusta. Voin melko hyvin vahvistaa asian.

Tämä vertailuna tyhjiö cure "raakasyöntiin". Mulla oli btw himpun vajaa 5kk jälkikypsytettyä.

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 24.5.2017 18:40

Hyvä, että porukkaa kiinnostaa.

Chiller, olen joskus suunnitellut jotain tuon kaltaista "hiljaa hyvää tulee" tyyppistä kasvatusta. Ideana oli tässä pidentää päivä 20h pituiseksi. Kukinta hidastuu ainakin kolmanneksella. Samalla puska saa enemmän valoa ja uv säteilyä per valojakso. Näin toimimalla kaksi kuukautta kukkiva puska saisi lähes yhden ylimääräisen kuukauden aikaa muodostella herkkujaan.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Avatar
pexi
Viestit: 1483
Liittynyt: 21.4.2005

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja pexi » 28.5.2017 21:58

Kuinka tarkkaan täytyy saada ilma pois, että toimii? Saako esim. minigrippiä rullaamalla tarpeeks paljon ilmaa pois? Joojoo, vakuumikoneet ei paljoa maksa, mut ei silti ihan heti ole varaa ostaa..
Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin kuinka montaa sanaa elokuva vastaa?

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 595
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Kukan fermentointi aka tyhjiö curetus / cob curing

ViestiKirjoittaja vieru » 28.5.2017 23:31

pexi kirjoitti:Kuinka tarkkaan täytyy saada ilma pois, että toimii? Saako esim. minigrippiä rullaamalla tarpeeks paljon ilmaa pois? Joojoo, vakuumikoneet ei paljoa maksa, mut ei silti ihan heti ole varaa ostaa..


Thaimaassa ja varmaan monessa muussakin paikassa hoidetaan homma siten, että kostea kukka kääritään tukevan bambutikun ympärille, kääritään johonkin bambun lehteen tjsp. ja paketti tiukennetaan äärimmilleen kiristämällä budi narulla tikkua vasten. Eiköhän siinä ilma poistu tuotteesta melko tehokkaasti.

Voit tietysti imaista mehupillillä minigrip pussista ilmat, mutta en osaa sanoa, kuinka paljon keuhkoja tehokkaampi vakuumipakkauslaite on.

En itse lähtisi mitään kovin isoja eriä tekemään ilman konetta. Jo homeriskin takia.

Afrikassa hautaavat kääröt maahan. Siellä tosin ei tarvitse kasvattaa hamppujaan missään stealth leipälaatikossa, vaan ainoa satoa rajoittava tekijä on oma viitseliäisyys. Ei juuri haittaa vaikka puolet mätänisi.
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa