Terpeenit

Uutisia, tutkimustuloksia ja keskustelua hampun lääkinnällisistä sovelluksista
Alueen säännöt
Tämä alue on tarkoitettu hampun lääkekäytöstä ja lääkinnällisistä vaikutuksista keskusteluun. Vakavan aihepiirin vuoksi asiattomia viestejä ei sallita ja moderointi on muita alueita tarkempaa.
Lisätietoja: LUE ENSIN: Kannabiksen lääkekäyttö.

Kannabiksen lääkekäyttö -alueen kirjoittajilla ei välttämättä ole tarkkaa lääketieteellistä tietoa tai koulutusta ja viestit sivuilla ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivät sivuston ylläpitäjien ja siksi he eivät ole vastuussa näistä kirjoituksista. Vakavissa sairaudentiloissa on aina suositeltavaa keskustella sairauden hoidosta lääketieteen asiantuntijoiden kanssa.
med_sosak
Liittynyt: 1.1.1970

Terpeenit

ViestiKirjoittaja med_sosak » 11.4.2018 14:31

Käänsin tuossa kannabiksen terpeeneistä tekstin, jos jotakuta kiinnostaa:

Terpeenit kannabiksessa

Myrseeni
Myrseeni, erityisesti beta-myrseeni, on monoterpeeni ja tavallisin kannabiksen tuottama terpeeni (jotkin lajikkeet sisältävät jopa 60% eteeristä öljyä). Sen aromi on kuvattu myskiseksi, maanläheiseksi, kasviperäiseksi - vähän neilikan tapaiseksi. Kannabiksen korkea myrseenitaso (tavallisesti yli 0,5%) johtaa perinteisten Indica-kantojen tunnettuun "couch-lock" -vaikutukseen. Myrseeniä löytyy humalasta, sitrushedelmistä, laakerinlehdistä, eukalyptuksesta, villihiomasta, sitruunaruohista ja monista muista kasveista.

Myrseenillä on erikoisia lääkinnällisiä ominaisuuksia, koska muun muassa myrseeni parantaa veri-aivoesteen läpäisevyyttä jolloin myrseeni ja monet muut kemikaalit pystyvät pääsemään veri-aivoesteen läpi helpommin ja nopeammin. Kannabinoidien (kuten THC) tapauksessa myrseenin vaikutuksen ansiosta, kannabinoidit pystyvät läpäisemään veri-aivoesteen helpommin jolloin niiden vaikutukset tuntuvat nopeammin/tehokkaammin. Vielä ainutlaatuisemmalla tasolla myrseenin on osoitettu lisäävän CB1-reseptorin maksimaalista kyllästystasoa, mikä mahdollistaa suuremman psykoaktiivisen vaikutuksen.

Myrseeni on voimakas kipulääke, se on tulehdusta estävää sekä antibiootti ja sillä on antimutageeninen vaikutus. Se estää sytokromin, aflatoksiini B: n ja muiden solujen mutatoitumista aiheuttavien aineiden vaikutuksen (syöpää estävä vaikutus). Bonamin et al -tutkimus keskittyi beta-myrseenin rooliin paksusuolen tautien ehkäisyyn. Tutkimus paljasti, että beta-myrseeni toimii mahalaukun ja pohjukaissuolihaavan estäjänä, mikä viittaa siihen, että se voi olla hyödyllistä peptisten haavataudin ehkäisemisessä. Sen rauhoittavat ja rentouttavat vaikutukset tekevät siitä ihanteellisen myös unettomuuden ja kipujen hoitoon.

Koska myrseeni tavallisesti esiintyy sitrushedelmien eteerisessä öljyssä, monet syövät tuoretta mangoa noin 45 minuuttia ennen kannabiksen kulutusta, jotta he saisivat psykoaktiivisuuden nopeamman nousun ja suuremman intensiteetin. Muista valita mango, joka on kypsää, muuten myrneenipitoisuus on liian alhainen, jotta eroaisi. Myös mangolajikkeilla on eroa myrseenipitoisuudessa. Sitruunaruoho on kuitenkin huomattavasti tehokkaampi myrseenin lähde, ja keskimäärin 1 tippa myrseenitinktuuraa vastaa yhden mangon myrseenipitoisuutta, joten 4-5 tippaa kuumaan juomaan lisättynä ennen kannabiksen nauttimista lisää kannabiksen psykoaktiivisia ja lääkinnällisiä vaikutuksia.

Pineeni
Pineeni on bisyklinen monoterpenoidi. Pineenin erottuvimmat aromit ovat mänty ja kuusi. Luonnossa on kaksi pineenin rakenteellista isomeeriä: alfa-pineeni ja beta-pineeni. Molemmat muodot ovat mäntyhartsin tärkeitä komponentteja. alfa-pinene on luonnosta eniten esiintyvä terpenoidi.

Pineeniä esiintyy monissa muissa havupuissa sekä muissa kasveissa. Sitä löytyy pääasiassa balsamihartsista, mäntymetsistä ja eräistä sitrushedelmistä. Pineenin kaksi isomeeriä ovat puutärpätin pääkomponentti. Pineeni on yksi tärkeimmistä monoterpeeneistä, joka on tärkeä fysiologisesti sekä kasveissa että eläimissä. Se pyrkii reagoimaan muiden kemikaalien kanssa muodostaen useita muita terpeenejä (kuten limoneeni) ja muita yhdisteitä.

Pineeniä käytetään lääketieteessä tulehduksenvastaisena, ekspektoranttina, bronkodilaattorina ja paikallisena antiseptisenä aineena. alfa-pineeni on luonnontuote, joka on eristetty männyn neulan öljystä, joka on osoittanut syövänvastaisen vaikutuksen ja jota on käytetty syövänvastaisena aineena perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä monien vuosien ajan.

Uskotaan myös, että THC: n psykoaktiivisia vaikutuksia voidaan pienentää, jos kannabista sekoitetaan pineeniin tai pineeniä nautitaan samanaikaisesti, tai kyseinen kannabislajike sisältää paljon luonnollista pineeniä.

Limoneeni
Limoneeni on monosyklinen monoterpenoidi ja yksi kahdesta suuresta yhdisteestä, jotka on muodostettu pineneistä. Kuten nimestäkin käy ilmi, limoneeni-rikkaiden lajikkeiden hajussa on selkeästi havaittavissa sitrushedelmiä, kuten appelsiineja, sitruunoita ja limejä. Limoneenipitoiset lajikkeet yleensä kohottavat mielialaa ja niillä on myönteinen vaikutus elämänasenteeseen. Tätä sitrusterpeeniä esiintyy sitrushedelmien kuorissa, rosmariinissa, katajassa ja piparmintussa, sekä useissa männyn ja kuusensukuisten kasvien öljyissä.

Limoneeni imeytyy tehokkaasti hengitettynä ja imeytyy nopeasti verenkiertoon. Se auttaa muiden terpeenien imeytymisessä ihon ja muun kehon kudoksien kautta. Akateemisesti on laajalti dokumentoitu että limoneeni tukahduttaa monien sienien ja bakteerien kasvua, mikä tekee siitä ihanteellisen antifungaalisen aineen sairauksille kuten jalkasilsa. Limoneeni voi olla hyödyllistä suojaamaan erilaisia syöpätapauksia, ja oraalisesti annettu limoneeni on parhaillaan kliinisissä tutkimuksissa rintasyövän hoidossa. Limoneenin on todettu edistävän jopa painonpudotusta.
Kasvit käyttävät limoneenia luonnollisena hyönteismyrkkynä saalistajien torjumiseksi. Limoneenia käytettiin lähinnä elintarvikkeissa ja hajusteissa vasta muutaman vuosikymmen sitten, jolloin se tunnettiin parhaiten sitrushedelmistä saatavana puhdistusaineena.

Karyofylleeni
Beta-karyofylleeni on seskviterpeeni, jota esiintyy monissa kasveissa, kuten thai-basilika, neilikka, kanelin lehdissä ja mustapippurissa, ja pienissä määrissä laventelissa. Tuoksu on kuvattu pippuriseksi, puiseksi ja/ tai mausteiseksi. Karyofylleeni on ainoa terpeeni, jonka tiedetään vaikuttavan endokannabinoidijärjestelmään (CB2-reseptoriin).

Tutkimukset osoittavat, että beta-karyofylleenillä on saatu lupaavia tuloksia syövän hoidossa. Tutkimus osoittaa, että beta-karyofylleeni sitoutuu selektiivisesti CB2-reseptoriin ja että se on funktionaalinen CB2-agonisti. Lisäksi beta-karyofylleeni tunnistettiin funktionaaliseksi ei-psykoaktiiviseksi CB2-reseptoriligandiksi elintarvikkeessa ja makrosyklisenä anti-inflammatorisena kannabinoidina kannabiksessa.
Fine / Rosenfeldin kipututkimus osoittaa, että muutkin yhdistelmävalmisteet, erityisesti cannabidioli (CBD) ja beta-karyofylleeni, suun kautta annosteltuna toimii kroonista kipua hoidettaessa.

Horváth et al: n tutkimus viittaa siihen, että beta-karyofylleeni vaikuttaa CB2-reseptoriin ja sillä on sitä kautta nefrotoksisuutta (myrkyllinen vaikutus munuaisiin) vähentävä vaikutus. Tällä vaikutuksella voi olla hyötyä syövän hoitosuunnitelmissa, koska useat kemoterapia-lääkkeet, kuten sisplatiini ovat nefrotoksisia.

Jeena, Liju et al. Tutkimuksessa tutkittiin mustapippurista eristetyn eteerisen öljyn kemiallista koostumusta, josta kariofylleeni on tärkein ja farmakologisesti tutkituin ainesosa. Mustapippuriöljyllä havaittiin olevan antioksidanttisia, tulehdusta vähentäviä ja kipun tuntemista vähentäviä vaikutuksia. Tämä viittaa siihen, että korkeat karyofylleeniannokset voivat olla hyödyllisiä useiden lääketieteellisten vaivojen, kuten niveltulehduksen ja neuropatiakivun hoidossa.

Linaloli
Linaloli on ei-syklinen monoterpenoidi, joka tuoksuu kukkaiselta ja laventelimaiselta. Linaloli a paljon sisältävät lajikkeet omaavat rauhoittavia ja rentouttavia vaikutuksia.
Linalolia on käytetty vuosisatojen ajan unihäiriöiden hoidossa. Linaloli vähentää puhtaan THC: n aiheuttamia ahdistuneita tuntemuksia, mikä tekee siitä hyödyllistä sekä psykoosin että ahdistuneisuuden hoidossa. Tutkimukset viittaavat myös siihen, että linaloli tehostaa immuunijärjestelmää; voi merkittävästi vähentää keuhkojen tulehdusta; ja se voi palauttaa kognitiivisen ja emotionaalisen toimintakyvyn (mikä tekee siitä hyödyllistä Alzheimerin taudin hoidossa).

Kuten Ma, J., Xu et ai. Tutkimuksessa osoitetaan, linalool voi merkittävästi vähentää tupakansavun aiheuttamaa keuhkojen tulehdusta estämällä syöpää aiheuttavan bents [a] antraseenin, joka on tupakan polton tuottaman tervan komponentti. Tämä havainto osoittaa, että limoneeni voi auttaa vähentämään kannabiksen savun hengittämisen aiheuttamia haittoja.

Linaloli tehostaa immuunijärjestelmää, koska se aktivoi immuunisolut suoraan spesifisten reseptorien ja / tai polkujen kautta. Sabogal-Guáqueta et al: n tutkimuksessa viitataan siihen, että linaloli voi kääntää histopatologisia Alzheimerin taudin oireita ja palauttamaan kognitiivisia ja emotionaalisia toimintoja.

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto on hyväksynyt linalolin käytön torjunta-aineena, makuaineena ja tuoksuna. Sitä käytetään erilaisissa kylpy- ja kehon tuotteissa, ja se mainitaan tavallisesti näiden tuotteiden ainesosien alapuolella, kuten beeta-linalolia, linalyylialkoholia, linaloyylioksidia, beta-linalolia ja alloocimenolia. Sen höyryt ovat tehokas hyönteismyrkky hedelmäkärpäsiä, kirppuja ja torakoita vastaan.

Linalolia on eristetty useista sadoista eri kasveista. Huulikukkaiskasvit ja useat mausteyrtit, esim. mintut ja muut tuoksuvat yrtit, ovat yleisiä linalolin lähteitä. Huulikukkaiskasvit, johon kuuluu myös laakereita, kanelia ja ruusupuuta, on toinen helposti saatavilla oleva lähde. Ruutakasvit, joka sisältää muun muassa sitrushedelmiä, on kolmas yleinen lähde. Koivut ja monet erilaiset kasvilajit, jotka löytyvät trooppisista ja boreaalisista ilmastovyöhykkeistä, tuottavat myös linalolia. Vaikka teknisesti sienet eivät ole kasveja, jotkut sienet tuottavat myös linaloolia. Linaloli on kriittinen esiaste E-vitamiinin muodostumisessa.

Terpinoleenit
Terpinoleenia löytyy muun muassa salviasta ja rosmariinista, ja sitä löytyy myös Montereynsypressiöljystä. Sen suurin käyttökohde ovat saippuat ja hajuvedet. Se on myös hyvä hyönteiskarkotin. Terpinoleenin tiedetään olevan mäntymainen aromi, jolla on vähäinen kasviperäisten ja kukkaisten vivahteiden väri. Se on makean makuinen terpeeni, jonka aromi muistuttaa sitrushedelmiä, kuten appelsiineja ja sitruunoita.

Terpinoleenin on todettu olevan keskushermoston masennuslääke, jota käytetään indusoimaan uneliaisuutta tai unta tai vähentämään psykologista jännitystä tai ahdistusta. Lisäksi terpinoleenin havaittiin vähentävän merkittävästi AKT1: n proteiinin ekspressiota K562-soluissa ja se inhiboi solujen proliferaatiota, joka liittyi erilaisiin ihmisen syöpiin.

Kamfeeni
Kasviperäinen monoterpeeni, kamfeeni, jota löytyy kosteista metsistä ja kuusien neuloista. Kamfeenilla voi olla ratkaiseva merkitys sydän- ja verisuonitaudeissa.
Vallianou et al: n tutkimuksessa todettiin, että kamfeenilla pystytään vähentämään veriplasman kolesterolia ja triglyseridejä hyperlipidemisissä rotissa. Koska hyperlipidemian hallinta on tärkeää sydänsairauksissa, tämän tutkimuksen tulokset antavat tietoa siitä, miten kamfeenia voidaan käyttää vaihtoehtona farmaseuttisille lipidejä alentaville aineille, joilla on todettu aiheuttavan suolistohäiriöitä, maksavaurioita ja lihasten tulehdusta. Aihe kuitenkin tarvitsee vielä lisätutkimuksia.

Kamfeenia löytyy monista eteerisistä öljyistä pienissä määrissä, kuten männyistä tislatussa tärpätissä, kamferiöljyssä, sitronellaöljyssä ja inkivääriöljyssä. Sitä käytetään ruokien lisäaineena maunparantajana ja sitä käytetään myös hajusteiden valmistuksessa. Kamfeenia tuotetaan teollisesti katalyyttisen isomerisaation avulla alfa-pineenistä.

Terpineoli
Alfa-terpineoli, terpinen-4-ol ja 4-terpineoli ovat kolme läheisesti toisiinsa liittyvää monoterpenoidia. Terpineolin aromia on verrattu syreeneihin ja moniin kukkiviin kukkiin. Terpineolia esiintyy usein kannabislajikkeissa, joiden terpeeniprofiilissa on paljon pineeniä, mikä valitettavasti peittää terpineolin tuoksuvat aromit.

Terpineolilla, erityisesti alfa-terpineolilla, tiedetään olevan rauhoittavia, rentouttavia vaikutuksia. Siinä on myös antibiootti-, AChe-inhibiittoreita ja antioksidanttisia malariaa ehkäiseviä ominaisuuksia.

Fellandreeni
Fellandreenin aromia kuvaillaan usein piparminttuisena jossa sivuvivahteena on mieto sitruunan tuoksu. Fellandreeniä on käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ruoansulatushäiriöiden hoitoon. Se on yksi tärkeimmistä yhdisteistä kurkumanlehti-tinktuurassa, jota käytetään ehkäisemään ja hoitamaan systeemisiä sieni-infektioita.
Fellandreeni on ehkä helpoin terpeeni tunnistaa laboratoriossa. Kun liuosta (tai fellandreeniä sisältävää öljyä) käsitellään väkevällä natriumnitraattiliuoksella ja muutamalla pisaralla etaanihappoa, fellandreenitraatti kiteytyy erittäin suuriksi silminnähtäviksi kiteiksi.

Fellandreeni havaittiin ensimmäisen kerran eukalyptusöljyssä. Vasta 1900-luvun alussa tutkimusdata oli riittävän vankkaa ja huomattiin, että eukalyptusöljyn fellandreeni sisälsi itseasiassa kaksi isomeeristä fellandreeniä (jota yleensä kutsutaan alfa-fellandreeniksi ja beta-fellandreeniksi). Hapettamalla eukalyptusöljyä kaliumpermanganaatilla, seos sisälti kahta erilaista happoa, ja tiedemiehet huomasivat että eukalyptusöljy sisälsi kahta erilaista fellandreenin isomeeriä. Ennen sitä fellandreeni oli laboratoriokokeissa tulkittu väärin pineeniksi tai limoneeniksi. Tämän tutkimuksen avulla tiedemiehet tulivat tietoisiksi monista eteerisistä öljyistä, joissa on fellandreeniä. Se on kuitenkin hieman harvinaisempi terpeeni, koska se voidaan havaita vain joidenkin lajien öljyissä, erityisesti eukalyptuksissa, mutta niissäkin vain tiettyinä vuodenaikoina.

Fellandreeniä löytyy useista yrtteistä ja mausteista, kuten kanelista, valkosipulista, tillistä, inkivääristä ja persiljasta. Beta-fellandreenia löytyy useiden kasvien eteerisistä öljyistä, mukaan lukien laventeli ja kuuset. Tiettyjen eteeristen öljyjen havaittavissa olevat aromit ovat riippuvaisia fellandreenin läsnäolosta. Pippurin ja tilliöljyn terpeeniprofiili koostuu lähes kokonaan fellandreenista. Inkivääriöljyn tärkein ainesosa on fellandreeni. Fellandreeni, erityisesti alfa-phellandrene, imeytyy ihon läpi, mikä tekee siitä houkuttelevan hajusteisiin. Sitä käytetään myös elintarvikkeiden aromiaineena.

Kareeni
Delta-3-kareeni on bisyklinen monoterpeeni, jossa on makea, pistävä haju. Sitä löytyy luonnollisesti monista eteerisistä öljyistä, kuten sypressiöljystä, katajanmarjaöljystä ja kuusen eteerisistä öljyistä. Korkeammissa pitoisuuksissa delta-3-kareeni voi olla keskushermostovaimentaja. Sillä on kuivattava vaikutus, j sitä käytetään usein ylimääräisten nesteiden, kuten kyyneleiden, liman ja hien kuivattamiseen.

Delta-3-kareeni on myrkytön, mutta se voi aiheuttaa ärsytystä hengitettynä. Ehkä suuret delta-3-kareenipitoisuudet tietyissä lajikkeissa saattavat olla osittain vastuussa yskän, kutinaisen kurkun ja "punasilmäisyys"-oireista kannabiksen polttamisen/höyrystämisen jälkeen.

Delta-3-kareenia löytyy luonnollisesti myös mäntyuutteesta, paprikasta, basilikaöljystä, greipistä ja appelsiinimehusta, sitrusöljyistä (esim. sitruunat, limetit, mandariinit, appelsiinit ja kumkvatit)
Kareeni on tärkeä osa mäntytärpättiä ja sitä käytetään makuaineena monissa tuotteissa.

Humuleeni
Humuleeni on seskviterpeeni, joka tunnetaan myös nimellä alfa-humuliini ja alfa-karyofylleeni (beta-karyophylleenin isomeeri). Humuleenia esiintyy muun muassa humalassa, Cannabis Sativa -kannoissa ja vietnamin korianterissa. Humuleeni on se, joka antaa oluelle sen selkeän "humalaisen" aromin.

Humuleenia pidetään syöpäkasvainten kasvua estävänä, antibakteerisena, tulehdusta hillitsevänä ja ruokahalua tukahduttavana. Monesti se esiintyy yhdessä beta-karyofylleenin kanssa ja sitä käytetään tulehduksien hoitoon. Humuleenia on käytetty sukupolvien ajan kiinalaisessa lääketieteessä. Se auttaa laihtumaan koska se on ruokahalua hillitsevää.

Pulegoni
Pulegoni, monosyklinen monoterpenoidi, on pieni kannabiksen aromaattinen osa. Rosmariinissa on korkeita pulegonipitoisuuksia. Rosmariini hajottaa asetyylikoliinia aivoissa, jolloin aivojen hermosolut voivat kommunikoida tehokkaammin toistensa kanssa.

Ethnofarmakologiatutkimuksessa pulegonilla voi olla rauhoittavia ja kuumetta vähentäviä ominaisuuksia. Se voi myös lievittää lyhytaikaisen muistin menetyksen sivuvaikutuksia, jotka joskus liittyvät korkeampiin THC-tasoihin.
Pulegonilla on miellyttävä piparminttuinen aromi ja sitä pidetään vahvana hyönteismyrkkynä.

Sabineeni
Sabineeni on bisyklinen monoterpeeni, jonka aromit muistuttavat männyistä, appelsiinista ja mausteista. Valente et al: n käynnissä olevan tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että sabineeniä tulisi tutkia edelleen uusien antioksidanttisten ja tulehdusta estävien ominaisuuksiensa vuoksi.

Sabineenia löytyy monista kasveista, mukaan lukien kuusi, mustapippuri, basilika ja muskottipähkinäpuu. Myristica Fragrans:n pähkinät ovat maailman tärkein muskottipähkinälaji. Sabineenista on olemassa (+) ja (-) enantiomeerinä.

Geranioli
Geranioli tuoksu on makea, miellyttävä ja se muistuttaa ruusuja. Tämä tekee geraniolin tuoksusta yleisen kylpy- ja kehon tuotteissa. Se tunnetaan myös tehokkaana hyttyskarkotusaineena. Lääketieteellisesti geraniolilla on lupauksia neuropatian hoidossa.

Vielä kuva jossa lyhyesti englanniksi ominaisuuksista:
Kuva

med_notin
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Terpeenit

ViestiKirjoittaja med_notin » 28.4.2018 22:33

Kiinnostus heräsi tuolla hasis-puolella käydyssä keskustelussa. Onko jotakin tietoa kuinka paljon nämä vaikuttavat esimerkiksi makuun? Mietin lähinnä esimerkiksi og kushin vahvahkoa mäntymäistä makua. :think: Voisiko maku johtua juuri pineenistä, sillä kyseisen lajikkeen lääkekäyttötarkoitukset tuntuvat osuvan yksiin melko hyvin kuvauksen kanssa.

med_satap
Liittynyt: 1.1.1970

Re: Terpeenit

ViestiKirjoittaja med_satap » 28.12.2018 19:13

Kiinnostus heräsi tuolla hasis-puolella käydyssä keskustelussa. Onko jotakin tietoa kuinka paljon nämä vaikuttavat esimerkiksi makuun? Mietin lähinnä esimerkiksi og kushin vahvahkoa mäntymäistä makua. :think: Voisiko maku johtua juuri pineenistä, sillä kyseisen lajikkeen lääkekäyttötarkoitukset tuntuvat osuvan yksiin melko hyvin kuvauksen kanssa.


Juu, kyllä ne hajut ja maut on tosi vahvasti toisiinsa kytköksissä. Ilman hajuaistia et maista. Nää terpeenit jos jotku on niitä mitkä vaikuttaa savun tai höyryn 'makuun'. Se budin tuoksu on ihan kirjaimellisesti huumaava :D

Kiitos terpeeni tietouteen liittyvästä kontribuutiosta. Mitä niihin tulee, niin nykyisin miettinyt että niiden merkitys on tällä hetkellä ylikorostunut mitä pilven vaikutusten laatuun tulee, koska me ei tunneta oikein muuta kun ne kannabinoidit ja terpeenit mistä tiedettäisiin niiden lajikkeiden välisten erojen johtuvan esim. Sit jengi vielä testauttaa niitä vuosien aikana jalostamiaan lajikkeita, kattoo noi tunnetusti merkittävät pitoisuudet ja sen perusteella arvioi et mitä kannattaa jatkojalostaa jne... Tuskin kukaan oikeesti yrittää varjella mitään semmosia lajikkeita missä esiintyy jotain random tuntematonta yhdistettä normaalia enemmän. Me ei siis oikeen pystytä tieteen tämän hetkisten eväiden avuilla varjelemaan kannabiksen monipuolisuutta niistä budin vaikutuksista puhuttaessa, koska ei tiedetä et mitä meidän pitäis tarkalleen ottaen varjella.

Tuntuu myös hieman hassulta ajatella että vaikka esim se myrseeni olisi niin mullistava asia kun ne myrseeniä hurjasti sisältävät mangotkin on niin arkipäiväinen asia jolla ei oikein mitään vaikutusta mihinkään tunnu olevan. Siinä vaan tehdään ikäänkuin synteettistä kannabista, kun lisäillään johonkin BHO ekstraktiin puhtaita labralaatuisia terpeenejä korvaamaan niitä mitä siinä ekstraktia tehdessä menetti. Eikä nää lisätyt terpeenit oo ees kannabiksesta lähtöisin, kun kannabis on ymmärtääkseni aika huono valinta jos halutaan nimenomaan jotain terpeenejä farmata ja erotella eikä kannabinoideja.

Mitä lääkekäyttöön tulee niin minä ainakin pidän kaikista arvokkaimpana sellaisia kannabiksen tarjoamia joita ei saa oikein muualta, jotka ovat uusia tai ainoa vastaavanlaista hyötyä asia olisi hyvin vaikeasti saatavilla. Mikä mua estää sotkemasta kaikkia random aromaattisia yhdisteitä budin sekaan ja katsoa et vaikuttaako se jotenkin pilveen vai ei? Onko esim sillä merkitystä mistä kasvista joku limoneeni on lähtöisin, kun äkkiseltään luulis että 100% d-limoneeni on 100% d-limoneenia? Hassua myös mikä yleinen pärinä sit ihan kuin olis jotenkin mullistavan hienoa että vaikutukset saadaan syntymään vasta sekoittamalla tyyliin satoja eri psykoaktiivisia yhdisteitä keskenään ja sanomalla että johtuu tuntemattomasta yhteisvaikutuksesta, siis niinku se olisi jotenkin positiivinen tai innostumisen arvoinen asia.

Kuitenkin se tuoksu (tai ne terpeenit) on yksi merkittävimpiä asioita jotka vaikuttaa siihen mitenkä itse eri lajikkeita arvostaa. Muidenkin syiden takia kuin että se tuoksu on huumaava. Mielenkiintoista myös et mikä on 20v päästä se yleinen mielipide terpeenien merkityksestä kannabikseen kokonaisuutena.


Palaa sivulle “Kannabiksen lääkekäyttö”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa