Mullan huuhtelu juurista

kopi69
Viestit: 16
Liittynyt: 26.8.2007

Mullan huuhtelu juurista

ViestiKirjoittaja kopi69 » 21.5.2018 12:02

Moro! Olis mullassa n. 15cm taimi ehkä joku 3vk kasvanut. Sain vesiviljelyn kuntoon ja ajatus oli siirtää soraan.. kannattaako/voiko ruveta tossa vaiheessa enään juuria huuhtelemaan ja jos voi niin olisiko jotain niksejä/vinkkejä asian toteuttamiseen?
Pyörässä oravien, ketjussa
kolarien, kommuuni
kämpässä alakerran
somalien, sul on oma tie,
viikon loma viel ja kasa
oikeuksii jos sä oot
jokamies...

KanaIskender
Viestit: 51
Liittynyt: 16.4.2016

Re: Mullan huuhtelu juurista

ViestiKirjoittaja KanaIskender » 21.5.2018 13:06

Ämpäriin tms vettä pohjalle ja multapaakku siihen imemään vettä. Sen jälkeen pillupuhelin kätöseen ja suihkuttelemaan. Kädellä voit varovasti murjoa sitä multaa pois samalla ku suihkuttelet.
Plant it
Grow it
Cut it
Dry it
Roll it
Smoke it

päräys
Viestit: 5
Liittynyt: 30.5.2010

Re: Mullan huuhtelu juurista

ViestiKirjoittaja päräys » 23.5.2018 2:30

Kannattaa ehkä päästää multa kuivahtamaan ja sitten ottaa pois purkista/ruukusta, näin lähtee osa mullasta helpommin irti varovasti sormin paakkua hypistelemällä. Tämän jälkeen sitten vesiastiaan hetkeksi likoomaan ja ERITTÄIN varovasti puristelemalla vielä jääneitä paakkuja, tee tämä vaihe vielä veden alla koska tuntuu vähentävän ehkä vahinkoja hieman.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 298
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Mullan huuhtelu juurista

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 23.5.2018 10:39

Suosittelen huuhtelua runsaalla vedellä (välttäisin kuivahtaneena käsittelyä).

Kastele normaalisti/ hiukan reilusti vedellä ja anna imeytyä (ei tarvi huuhtelussa odotella imeytymistä vaikka eihän se nyt niin pitkään kestä)

Huuhtelussa (varsinkin jos umpinainen ruukku jossa vain muutama reikä pohjassa tms) niin isoon vatiin tms vettä. sit huljuttelee lähes vaakatasossa ruukkua niin että multaa valuu hiljalleen pois. Kannattaa pyöritellä jotta multa häviää tasaisemmin.

Sit ruukku pois ja huljuttelu jatkuu. Kasvi uuteen alustaan..

SITTEN SE MULTAVESI.. (lähinnä tämän takia kirjoitin viestin)
anna mullan saostua (esim yön yli). kirkkaan veden voi kaataa viemäriin/wc. MULTAINEN aines tulee hävittää muulla tavalla sillä tukkeuttaa viemärit .. (ei kerrasta tukkoon mutta ajan kanssa / muu väärinkäyttö tukkeuttaa ). Ilmeisen pieni kasvi niin bio tai normi roskis / lähinen pusikko varmasti ok mullalle.

Esim kissanhiekka on aiheuttanut kerrostaloissa viemäritukoksia. Näistä tulee iso lasku SEKÄ huoltomiehiä kiertämään asuntoja.
Irrational one


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija