Siementen ”liian hyvät geenit

Avatar
B.B.L
Viestit: 177
Liittynyt: 11.3.2004

Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja B.B.L » 25.5.2018 20:59

Olen kasvatellut yli 10v suoraan siemenistä kerran vuodesta koska en viitsi ylläpitää mutseja.
Viimeisen 3v aikana olen huomannut että siemenestä kasvatetut kasvit tarvitsevat huolenpitoa paljon paljon enemmän kun 10-5v sitten.
Tuntuu että geenit on tavallaan tuhottu sillä että näitä kasvatetaan monta sukupolvea putkeen miltei täydellisissä olosuhteissa,
kun nämä siemenet joutuu/pääsee joka päiväisen kasvattajan puutarhaan niin ne ovat täysin shokissa kun olosuhteet ei olekkaan täysin ihanteelliset.
Teen tosissaan yhden sadon vuoteen, ja tää menee jostain syystä af:illä.
Vuosia takaperin ihastuin näihin ja näissä pysynyt, varmaan siksi että näissä luonto tekee mitä tekee ja itse voi seurata vierestä.
Partsillakin näitä on tullut kasvateltua, paras muisto :wanha: vanhasta kunnon Fin 420 siemenistä joista tuli yli metristä puita partsilla täynnä budia alhaalta ylös ilman mitään valoja.

Hampun pitäisi olla rikkakasvi mutta nykyään nämä siemenet on niin pumpulissa kasvaneita että niitä pitäisi pitää kuin kipeätä kullia että kasvaa.....

AF siemenet alkaa olemaan /kaikki siemenet alkaa olemaan niin sisäsiittoisia että pitäisi olla labra että saa kasvamaan, ennen heitit siidut partsille ja sait kesän lopussa poltot loppuvuodelle, nyt saat paapooa että mikään kasvaa vaikka vuosia harrastuksen kanssa takana.

Peräänkuulutan vanhoja hyvä AF geenejä esim toi Fin420, stuporsonic tjsp taisi myös olla toinen hyvä 2000 loppupuolen tuotos ja niitä legendaarisia on enemmänkin.

Tänne voi vuodattaa ne ”vanhan hyvän ajan” lajikkeet jotka kasvaa vaikka oikeasti unohtaisi viikoksi, sisä ja ulko AF siis haussa
totuus on jossain kulman takana

Avatar
option
Viestit: 216
Liittynyt: 21.9.2005

Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja option » 2.7.2018 12:29

Onko kasvatusolosuhteet pysyneet täysin samana, tai onko veden laadussa tapahtunut muutoksia (muutto tms.)?.

Nykyään on niin paljon siiduja kaupan, että väkisin markkinoilta löytyy laatua aasta ööhön. Autoflowerien suhteen kehitys on ollut aika jäätävä viimeisen 10 vuoden aikana, hyvällä tavalla. Aloitellessani lr oli lähes ainoa af, kunnes markkinoille alkoi valua loputtomalla syötöllä uusia af lajikkeita. Muutamien grammojen sadoista ollaan noustu lähes kilon af puskiin (liekkö mennyt 1kg raja rikki vielä?). Netissä näin päiväkirjan yli 650g autoflowerista.

psyphish
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2945
Liittynyt: 15.3.2010

Re: Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja psyphish » 2.7.2018 17:29

Kukan laatu vaan paranee koko ajan, tuskinpa se heikommista geeneistä johtuu.

kynäniska
Viestit: 234
Liittynyt: 7.5.2015

Re: Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja kynäniska » 2.7.2018 19:14

Ei niitä ulkona ainakaan tarvi paapoa. Ehkä johtuu huono kasvu just siitä liiasta paapomisesta :lohtu:
Yllätyshyökkäys on paras puolustus

Avatar
Spenom
Viestit: 8
Liittynyt: 2.8.2018

Re: Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja Spenom » 3.8.2018 1:27

RQS:sin pari uutta siementä on ollut todella huonoja itämään, Fat Bananaa meni 2 siementä ihan hukkaan, onneksi kolmas kasvoi, Royal Gorillan yksi siemen joka kookospelletissä aivan kuten pitäisi, ei kasvattanut ollenkaan itua. Harmi kun nuo uudet ja kalliit lajikkeet sitten on niin vaikeita saada edes nousemaan, eikä kuitenkaan mitään korvausta saa.

psyphish
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2945
Liittynyt: 15.3.2010

Re: Siementen ”liian hyvät geenit

ViestiKirjoittaja psyphish » 3.8.2018 14:12

Spenom kirjoitti:RQS:sin pari uutta siementä on ollut todella huonoja itämään, Fat Bananaa meni 2 siementä ihan hukkaan, onneksi kolmas kasvoi, Royal Gorillan yksi siemen joka kookospelletissä aivan kuten pitäisi, ei kasvattanut ollenkaan itua. Harmi kun nuo uudet ja kalliit lajikkeet sitten on niin vaikeita saada edes nousemaan, eikä kuitenkaan mitään korvausta saa.


Testaa jotain Euroopan ulkopuolista lafkaa?


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija