Kuva

Spirulina mikrolevä Suomessa

Sana on vapaa.
spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 2.6.2018 21:16

Hei,

tein tällaisen blogin aiheesta ja keksinnöistäni aiheeseen liittyen.

Toivoen asiallista ja tieteellistä keskustelua aiheesta:

https://spirulinasuomi.wordpress.com/

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3229
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 2.6.2018 21:58

[:] Kiitos paljon [:]
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 4.6.2018 20:08

Eipä kestä kiittää, "teen vain työtäni."

Harmi vaan, että about yksi tuhannesta ihmisestä omaa tarvittavat älylliset ja henkiset lahjat osallistua talkoisiin.

Kun suurin osa ei tunnu ymmärtävän, että Suomi on pahassa pulassa. Ja suurin osa, ei juurikaan siis asiasta edes välitä koska rahaa riittää kuin roskaa sossupummeillakin.

Kun valtiotakin vain ohjaa globaalit tavoitteet ja keinotekoiset talouskasvut, niin ei tästä tule mitään hyvää seuraamaan.

Kun poistin "suomitalkoot" blogin niin tarkoitukseni oli jälleen jäädä lomailemaan muutamaksi vuodeksi, jotta tilanne Suomessa alkaa olemaan niin paha, että "epätoivoisetkin" ratkaisut alkavat kiinnostamaan niin hallinnossa kuin kansassa.

Tätä mikrolevä ja yleensäkin kiertotalous skeneä Suomessa tutkittuani, se on perin näpertelyä ja "feel good" tekemistä jonka tarkoitus on vain yleensäkin nyt näön vuoksi tehdä jotain.

Tuloksia ei synny ja nyt leikataan valtion taholta innovaatiotuetkin.

Onhan se aika lottoamista että ihmisille annetaan ilmaista rahaa ties minkä selittelyn perusteella. Vain murto-osa niistä rahoista edes jollain tapaa kotiutuu esim. verojen muodossa tulevaisuudessa.

Suomessa on saatu aika iso "talouskasvu" kun on perustettu näitä sadan tonnin firmoja pelkällä valtion tuella. Ensimmäinen tilikausi on siis perin ruusuinen, ketä nyt ei voisi olla yrittäjä, vaikka tappiolla, jos on sata tonnia taskussa vain mm. omaan palkkaan?

Seuraava tilikausi onkin jo pahasti miinuksella. Sitten yritys konkurssiin, josta seuraa sotku valtiolle.

Jossain vaiheessa tämä pannukakku lässähtää niinsanotusti. Asiantiloja ei muuta se, että puhkutaan lisää tai se, että riidellään kuka on pannukakun ensinnäkin tehnyt niin valheellisen isoksi.

Silläaikaa kun ihmiset Suomessa riitelevät ja toimittavat turhuuksia, ulkomaiset suurvallat yhäti jatkavat maailmansotiensa organisointia.

Suomen kannalta asia on ikävä, koska olemme tärkeä taktinen sisääntuloväylä Venäjälle. Lisäksi, kun Suomen kansa vain riitelee joko keskenään tai valtiota vastaan, niin on ollut helppoa myös monikansallisten yritysten tunkeutua maahamme.

Kun valtiolla menee yhä enemmän aikaa ja resursseja valvoa ja hallita niin Suomen sisäisiä uhkia kuten aktivismi tai sitten "hybridejä" ja ties mitä, niin jostain pitää aina leikata.

Lopulta Suomen ongelmat ovat siis sisäisiä ja ihmisten pitäisi yleisesti vain saada päähänsä ns. maalaisjärkeä, että asiat rauhoittuvat niin maatalouden kuin sisäisen turvallisuustilanteen osalta.

Itse näen sotilaallista tai sisäistä turvallisuutta suurempana uhkana maatalouden. Kun Suomen maatalous omistetaan ulkomailta, sen avulla voidaan nitistää niin sotilas kuin siviili katkaisemalla rahahanat ja siten myös rehu/lannoitekuljetukset.

Tästä syystä valtion tulisi ottaa nyt tilanne haltuun yksi askel kerrallaan aloittaen sieltä alhaalta eli maasta.

Jos poliittista tahtoa riittäisi, niin Suomessa voitaisiin ilman mikrolevääkin perinteisin esim. kompostointimenetelmin tuottaa omat ravinteemme - niitä kun pelkästään itämeressä on isot määrät, mutta myös sisävesissä.

Isänmaallinen ihminen ei osallistu kuitenkaan kiihotuksiin. On ikävää kun poliittinenkin puhelu on lähinnä twitter-viestien kaltaisia trollaus-lausuntoja, joiden tarkoitus on vain vedota tunteisiin ja olla kärjekkäitä.

Kun politiikka on vain iskulauseita ja kaikki sielläkin tappelevat että kenen Suomi tämä on ja ketä saa päättää, miten voi syntyä yhteiskunta eli yhteinen kunta?

Vakavat asiat toki herättävät tunteita, mutta eduskunnankin pitäisi kyetä hillitsemään tunteensa eikä päinvastoin kiihotella niin itseään kuin muita.

Suomen omavaraisuus on prioriteetti yksi. Kun täällä korkean teknologian ja opetuksen maassa, ratkaisemme näitä ravinteiden kierron ongelmia niin tällöin syntyy se vientituote ulkomaille, joka itsessään vähentää maahanmuuttoa.

Sodatkin kun valitettavasti yhä juuri rahaan ja luonnonresursseihin peräti liittyvät, aiheuttaen siten myös tauteja kuten sikainfluenssat tai hullun lehmän tauti tai ebola, jotka Suomeenkin siirtyvät aikanaan.

Blogejani on lukeneet kymmenet tuhannet suomalaiset - silti vain muutama hassu tyyppi jäänyt matkan varrelta mukaan, niitä talkoohengesssä siis yhdessä jatkamaan.

Auttaa voi esim. etsimällä tutkimuksia ja kopioida ne tänne, jolloin kaikki muutkin voi lukea ja miettiä miten niistä voisi hyötyä Suomi.

Tietohan on valtaa ja nyt vielä internet toimii ja maailman suurin kirjasto on jokaisen käytettävissä - nopeammin kuin kirjastonhoitaja hakisi kirjat/tutkimukset.

Kun siis puhutaan "vallankumouksesta" niin se ei koskaan voi olla sotilaallinen - muutoin "vallankumous syö lapsensa" - vaan ennenkaikkea älyllinen, filosofinen ja aatteelinen.

Suomen suurin uhka tällä hetkellä on se, että monikansallisilla yrityksillä on täällä yhä enemmän valtaa. Eikä tietenkään puhuta pelkästä rahasta vaan siitä, että nämä yritykset voivat ostaa tiedettä ja siten, päättää mitä ihmiset täällä syövät.

Kun valtio on tällaisessa sekasotkussa ja siten, yhä enemmän voimaton: on meidän ihmisten pakko ruveta itse tekemään yhteisiä asioita yhdessä, yhteiseksi hyväksi ihan perinteisessä talkoohengessä eli emme mieti siis miten itse voisi siitä rahallisesti hyötyä, kun kerran tehdään yhteisiä asioita.

Mitä enemmän asiat menee sotkuun, sitä enemmän niitä on pakko delegoida ulkomaille ja tällöin Suomi on kuin koko maailman sossupummi, joka elää tukien varassa.

Eiköhän siis Suomi aleta töihin? Veikkaanpa että ne globalisaation "aktivointitoimenpiteet" eivät ketään lopulta miellytä mm. maahanmuuton ongelmat.

Avatar
Sinsechilla
Viestit: 149
Liittynyt: 5.2.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Sinsechilla » 4.6.2018 22:13

Mielenkiintosta. Pitääpä lukea huomenna töiden jälkeen loppuun. Olen tutkiskellut superruokia jonkun verran ja varsinkin spirulina ja piilevä jääneet mieleen. Seuraavan 3 vuoden aikana tahdon ottaa ensiaskeleeni maatalouden harjoittamiseen. Ensiksi aion opetella viljelemään maata mm. palstaa kultivoimalla ja pientä puutarhaa perustamalla.

Olen tällä hetkellä osaomistaja pienessä perhefarmissa ulkomailla, ja aiomme pian laajentaa karjanhoidosta ja maanviljelystä kalalammen hoitoon..
Tämä voisi olla ensi askelia kohti luonnollista leväfarmausta, mikäli spirulina selviää Afrikassa hyvin.
Pitää selvittää minkä verran investointeja kyseiseen bisnekseen pitäisi tehdä ja esittää ajatus kollegalleni..
Chillaxly

Matopää
Viestit: 301
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Matopää » 5.6.2018 11:08

Kah, vanha kunnon [:]kiltamestari[:] Henri on tullut takaisin. No, ulosanti on ainakin jonkun verran selkeämpää kuin aikoinaan oli. Toivottavasti myös pysyy sellaisena ettei tule taas banneja. Ihan järkeviäkin juttuja tuossa blogissasi on, vaikka balanssina napakasti mutuiluakin. Jatkoon suosittelen että laitat jokaiseen blogipäivitykseen selkeät linkit tieteellisiin tutkimuksiin ja löydöksiin joihin viittailet niin skeptikkojenkin on helpompi avautua siihen suuntaan.
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 5.6.2018 12:16

Kyllä se Afrikassa kasvaa, hyvinkin. Tosin silloin kätevintä on varjostaa viljelmiä, jos on tilaisuus koska on jopa liikaa valoa.

Tässä yks video sieltäsuuntaa: https://www.youtube.com/watch?v=CxSA5iiGgiY

Mun alkuperäinen nicki täällä on muuten "turisti".

Se on ikävää, että suurin osa ihmisistä jostain syystä tuntee pakonomaista tarvetta hiljentää minut.

Kaiketi jonkinlainen ns. salkkaripsykoosi, kun elää fantasiomaailmoissa ja puhun oikean elämän asioista kuten Fukushima.

Tämä itsessään luulisi luovan edellytykset kalankasvatukselle ns. aquaponics systeemissä, koska tän vuoden puolella havaittiin uusi, suurempi vuoto kuin alussa edes. Sulaneiden ytimien sijaintia ei tiedetä mutta näköjään ne on pohjaveden mukana nyt vuotamassa kaukana itse onnettomuuspaikalta mereen.

The Independent, Feb 2, 2018 (emphasis added): Fukushima nuclear disaster: Lethal levels of radiation detected in leak… Expert warns of ‘global’ consequences unless the plant is treated properly… [Tepco] found eight sieverts per hour of radiation, while 42 [sieverts] were also detected outside its foundations… It came as Tepco said the problem of contaminated water pooled around the plants three reactors that is seeping into the ground has caused a major headache in its efforts to decommission the plant… Mycle Schneider, an independent energy consultant and lead author of the World Nuclear Industry Status Report, said that Tepco “hasn’t a clue what it is doing” in its job to decommission the plant. He added that the contaminated water that is leaking at the site could end up in the ocean if the ongoing treatment project fails and cause a “global” disaster, he told The Independent… “I find it symptomatic of the past seven years, in that they don’t know what they’re doing, Tepco, these energy companies haven’t a clue what they’re doing, so to me it’s been going wrong from the beginning. It’s a disaster of unseen proportions.” Mr Schneider added that the radiation leaks coupled with the waste from the plant stored in an “inappropriate” way in tanks could have global consequences… “This can get problematic anytime, if it contaminates the ocean there is no local contamination, the ocean is global, so anything that goes into the ocean goes to everyone.” He added: “It needs to be clear that this problem is not gone, this is not just a local problem. It’s a very major thing.”

Lähde: https://www.independent.co.uk/news/worl ... 90981.html

Matopää
Viestit: 301
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Matopää » 5.6.2018 13:37

spirulinasuomi kirjoitti:Se on ikävää, että suurin osa ihmisistä jostain syystä tuntee pakonomaista tarvetta hiljentää minut.
Kaiketi jonkinlainen ns. salkkaripsykoosi, kun elää fantasiomaailmoissa ja puhun oikean elämän asioista kuten Fukushima.


Nyt sitä uhrikompleksia pienemmälle. :lol: Suurin osa mistä otannasta? Ihmisistä täällä forumilla, kadulla, sun päivittäisessä elämässä? Psykiatrisella? Et ole tainnut paljoa tuossa suhteessa muuttua takavuosista kun vikaa löytyi kaikkialta muualta paitsi itsestä. Jos yksi ihminen kritisoi, kritiikkiä voi epäillä. Jos kaksi ihmistä kritisoi samasta aiheesta, sitä voi jo miettiä. Jos toistuvasti "suurin osa" ihmisistä(kuten sanot) kritisoi mm. linkkispämmäyksestä, vaahtoamisesta ja esim. useiden käyttäjätunnuksien luonnista bannienkin jälkeen syitä varmaan löytyy peilistäkin. En salkkaripsykooseista tiedä kun en omista televisiota enkä katso suomalaisia viihdeohjelmia, mutta sinulla ei välttämättä ole hirveästi pelimerkkejä syytellä muita psykoosista.

En väitä myöskään etteivätkö huolesi aiheet olisi painavia. Mutta mikäli ne ilmituo kuin metodistisaarnaaja metamfetamiineissa(ei sillä että olisit vielä tässä threadissa sellaista maratonviestiä tehnyt mutta luulen että niitäkin on tulossa), ei välttämättä "käännytä" kauhean montaa ihmistä oman ajattelun suuntaan. Vähän sama kuin aggressiivisesti oman ruokavalionsa paremmuutta toitottavat vegaanit saavat monet ihmiset jatkossakin ostamaan kaupasta sitä lihaa.

Oletko kuullut ikinä sanontaa "Älä yritä korjata maailmaa ennenkuin oma elämäsi on kunnossa" ?
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 6.6.2018 14:55

Lainatakseni erästä kommentoijaa:

”Kannattaisi hankkia joku markkinointivastaava. Potentiaaliset asiakkaat haukkumalla ei edistä omaa asiaansa kovin hyvin.

Jos/kun tuote on hyvä niin miksi ihmeessä sitä sitten ei ole suojattu? Yhteisen hyvän kyseessä ollen pitää hyväksyä ne kiinalaisetkin.

Turhautuminen on ymmärrettävää kun kaikki muut osapuolet on ihan hölmöläisiä, vain peilistä katsomalla näkee, niin mitähän sieltä näkyykään…”

Vastaukseni tähän:

Jos mun työssäni on jotain hölmöä, niin itsehän pidän rakentavaa kritiikkiä vain voittona projektille.

Sellaista en kuitenkaan ole saanut, mistään suunnasta esim. yliopistoista joihin olen yrittänyt olla yhteydessä vuosia.

Tänään turun yliopiston eräs leväekspertti lähetti sähköpostia, että ota yhteyttä sitten kun olet saanut systeemin toimimaan.

Eli sitten kun olen tehnyt työn, minkä valtion kuuluisi tehdä niin miksi ihmeessä käyttäisin näitä Suomen palveluja enää hyväkseni, kun työni jatkuu sitten ulkomailla?

Se, että sanon suoraan miten asiat on, että on hölmöä myrkyttää maaperä, vesistöt ja ihmisetkin kaikenmaailman kemikaaleilla maataloudessa, ei ole mikään loukkaus vaan totuus, toki totuus voi loukata jos on omallatunnolla asioita joita ei voi itsellekään oikein myöntää.

Olen päättänyt että keksintöni tulevat olemaan ilmaisia niin Kiinalle kuin Suomelle.

Kun/jos kerran Suomella ei ole halua ratkaista maassamme olevia ongelmia ja vääryyksiä, että käytämme lisäksi köyhien maiden luonnonvaroja kuten rehua ja lannotteita: sehän on varastettua tavaraa, koska raha on eriarvoista siellä, niin miksi ihmeessä tekisin yhteistyötä jatkossa paatuneiden rikollisten kanssa?

Siinä vaiheessa, kun köyhät maat saavat asiansa kuntoon: sieltä ei voida enää varastaa asioita Suomeenkaan, niin millä ihmeellä te sitten elätte suomalaiset kun ette kerran enää osaa/viitsi tehdä omaa ruokaanne edes?

Niin, sitten onkin asia niin, että suomalaiset on se kehitysmaa ja tekevät vastaavasti orjatyötä kiinalaiselle, että saadaan leivänkanttu edes pöytään.

Syy, miksi en suojaa keksintöjä on yksinkertainen: tässä tilanteessa, kun itsekin olen osallinen tähän varkauteen, on vain rehellistä yrittää ratkaista tilanne niin ettei enää tarvitse elää tällä tavoin.

Tällöin ei voi varas miettiä omaa etuaan, vaan maksaa velkojaan.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 531
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 6.6.2018 18:28

Taisin lueskella aiheesta kun kirjoitit toisella käyttäjatunnuksella..

Mitä asiaa pikaisesti tutkin niin spiluriinan elinolosuhteet (mitä ymmärsin) ovat kohtalaisen specifit eli en kyennyt löytämään merkittäviä synergia etuja. spiluriina tarvitsi mielestäni vedenkierrolta eristetyn järjestelmän kaloista/ kasveista. marginaalisia etuja olivat hajavalon hyödyntäminen + hukkalämmön hyödyntäminen.

Tämä siis mihin itse päädyin kun asiaa tarkastelin. Täytyy myöntää että nyt energia ei riittänyt uuden blogin läpilukuun eli sorry jos siellä oli ratkaisu mainitsemiini kompastuskiviin.
Irrational one

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 8.6.2018 17:35

Blogia päivitetty tuli lisää tekstiä n. puolet, kun tässä muistelin kaikkea kun luin läpi joten kannattaa lukea uudestaan mm. LED valojen välkyttäminen lisää biomassaa ja säästää sähköä:

https://spirulinasuomi.wordpress.com/

Koska LED valo on lähes monokromaattinen, se varmaankin vahingoittaa levää varsinkin jos valonlähde on täysin kiinni kasvustossa.

Tästä syystä, kun LED valoja välkytetään, on huomattu että se itseasiassa lisää biomassaa. Lisäksi se säästää energiaa ja lisää LED valojen elinikää, kun ne eivät kuumene.

Klorofylli pystyy käsittelemään vain yhden fotonin kerrallaan ja reaktioon kuluu hieman aikaa, kunnes se voi vastaanottaa taas uuden fotonin.

Kun annamme valoa levälle, niin osa fotoneista menee aina hukkaan ja valon lisääntyessä: alkavat aiheuttaa levälle vahinkoa. Kun valoja välkytetään oikealla taajuudella, voidaan optimoida klorofyllin toiminta ja vähentää photoinhibation-haittoja.

Eri tutkimusten mukaan paras μmol m−2 s−1 Spirulinalle on n. 25-300.

Jos annamme Spirulinalle vaikkapa 100 μmol m−2 s−1 LED valolla jonka taajuus on 660 nm niin tällöin tarvitsemme:

(100 x10-6 mol/(s·m²) / 660 x 10-9 m) x 0.119626 565 J·m/mol = n. 20 wattia/neliömetri.

Voimme siis todeta, että spirulinan LED valaistus ei vie paljoa sähköä.

Yhdellä autonmoottorilla saamme siis kasvatettua valon puolesta n. 800 neliömetriä levää kun LED valot ovat päällä 12/12. Tässä ei ole huomioitu sähkösäästöä, minkä valojen välkyttäminen aiheuttaa.

LED valojen välkyttämien siis tuottaa puolella sähkömäärästä, enemmän biomassaa.

Laskemme seuraavaksi hallin tuoton euroissa käyttäen Suomen 85 euron kilohintaa eli Spirulina-jauhetta.

Tabletit maksavat enemmän koska ne pitää puristaa. Myöskin levän kuivatus ja pakkaaminen lisäävät kuluja. Kun levä tuotetaan paikan päällä siellä missä se voidaan käyttää heti tuoreena, sen ravintoarvo kasvaa ja säästämme ison osan kuluista.

Tutkimuksien mukaan Spirulinan sisältämä muu mikrobimassa nimittäin juurikin lisääntyy kuivaus- ja pakkausvaiheessa eniten, joten tuoreen levän käyttö on myös mikrobiologinen etu.

Perinteinen allaskasvatus tuottaa n. 3-6 grammaa spirulinaa päivässä per neliömetri, kuivattuna massana siis.

Vuodessa tällainen 800 neliön levähuone tuottaisi maks. n. 1500 kiloa Spirulinaa. Tämän markkinarvo Suomessa olisi n. 120 tuhatta euroa.

Suljetussa reaktorissa biomassan tuotot ovat suurempia.

Otamme esimerkiksi erään PBR-tutkimuksen 30 grammaa päivässä per neliömetri.

Muistan lukeneeni, että voidaan saavuttaa myös 60 grammaa, mutta tällöin levän kasvua tuetaan niin monella keinotekoisella ja kestämättömällä tavalla, että näissä kokeissa ainoastaan ollaan voitu osittain tavoitella levän maksimaalista fotosynteesiä.

Jos levä yhteyttäisi optimaalisesti, voisimme saada teoriassa jopa 3-5 kertaa enemmän biomassaa.

Jos oletamme että kehittelemäni systeemi toimii ainakin yhtä hyvin, kuin nykyiset suljetut reaktorit eli 30 grammaa: tällaisella tekniikalla voitaisiin tuottaa vuodessa n. 8500 kiloa.

Jos välkytämme valoja niin hallin koko saataisiin teoriassa tuplattua samalla energialla.

Tämän tuotto olisi 723 tuhatta euroa vuodessa – olettaen että se siis myydään ihmisille Suomessa, eikä karjalle. Jos voitaisiin tuottaa 60 grammaa, niin liikevaihto olisi jo huomattava.

Suomessa ihmiset mielummin ostaisivat kotimaista levää. Suomessa levän käyttö on jo niin laajaa, että on n. 10 eri tuotemerkkiä myytävänä, osa näistä yrityksistä suomalaisia jotka ostavat levän ulkomailta.

Jakelukanavat ovat siis jo olemassa, mutta kukaan ei vain vielä tuota levää Suomessa – mutta olisi korkea aika jo.

Lisäksi kun voimme toteuttaa uudenaikaisia hygieniastandardeja, niin myytävä levä sisältäisi myös maitohappobakteereja ja B.subtilis.

Karjalle myytävän levän hinta tulee olla huomattavasti pienempi, että se voi kilpailla mm. ulkomaisen GM soijan kanssa.

Tällöin kustannustehokkainta on maatilallisen itse rakentaa tilan omaan kiertoon osaksi pieni systeemi. Vastaavasti voidaan myös verkostoitua toimitsijoiden kanssa ja tehdä yhdessä yksi isompi laitos. Tällöin mm. lannan kuljetusmatkat eivät saa olla pitkiä.

Esittelemäni systeemin avulla, voimme tuottaa levää oletettavasti halvemmalla kuin missään ulkomaillakaan tällä hetkellä.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 531
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 8.6.2018 20:07

spirulinasuomi kirjoitti:

Yhdellä autonmoottorilla saamme siis kasvatettua valon puolesta n. 800 neliömetriä levää kun LED valot ovat päällä 12/12. Tässä ei ole huomioitu sähkösäästöä, minkä valojen välkyttäminen aiheuttaa.

LED valojen välkyttämien siis tuottaa puolella sähkömäärästä, enemmän biomassaa.

Laskemme seuraavaksi hallin tuoton euroissa käyttäen Suomen 85 euron kilohintaa eli Spirulina-jauhetta.

Tabletit maksavat enemmän koska ne pitää puristaa. Myöskin levän kuivatus ja pakkaaminen lisäävät kuluja. Kun levä tuotetaan paikan päällä siellä missä se voidaan käyttää heti tuoreena, sen ravintoarvo kasvaa ja säästämme ison osan kuluista.

Tutkimuksien mukaan Spirulinan sisältämä muu mikrobimassa nimittäin juurikin lisääntyy kuivaus- ja pakkausvaiheessa eniten, joten tuoreen levän käyttö on myös mikrobiologinen etu.

Perinteinen allaskasvatus tuottaa n. 3-6 grammaa spirulinaa päivässä per neliömetri, kuivattuna massana siis.

Vuodessa tällainen 800 neliön levähuone tuottaisi maks. n. 1500 kiloa Spirulinaa. Tämän markkinarvo Suomessa olisi n. 120 tuhatta euroa.

Suljetussa reaktorissa biomassan tuotot ovat suurempia.

Otamme esimerkiksi erään PBR-tutkimuksen 30 grammaa päivässä per neliömetri.

Muistan lukeneeni, että voidaan saavuttaa myös 60 grammaa, mutta tällöin levän kasvua tuetaan niin monella keinotekoisella ja kestämättömällä tavalla, että näissä kokeissa ainoastaan ollaan voitu osittain tavoitella levän maksimaalista fotosynteesiä.


Hyvää asiaa!!

blogin luettavuuteen kannattaa panostaa mm. väliotsikoilla (ja edelleen jäsentelemällä asia pikkuisen paremmin, nyt hiukan rönsyilee).

mutta asiaan.

Jos nyt ymmärsin oikein niin tuossa on tainnut jälleenmyynti hinta ja tukun sisäänostohinta mennä sekaisin. pieni yksityiskohta mutta mutta .. nuo ovat tärkeitä. Toki pientuotannossa voidaan verrata suoraan jälleenmyyntiarvoon mutta puhuttaessa noinkin suurista summista myynti kuluttaja ostohinnalla on hyvinkin haastavaa.
Irrational one

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 9.6.2018 12:11

Kiitos kommentista.

Iso leväaineistoa on vaikea päästä saada paperille suht. järkevässä muodossa. Lueskelen aina välillä uudestaan läpi ja lisäilen asioita.

Tarkoitus ei ole tehdä varsinaista ns. liiketoimintasuunnitelmaa, sen voi tehdä ihmiset jotka osaa sen alan. Tarkoitukseni oli vain esitellä edes jollain tasolla, paljonko levää voitaisiin tuottaa tietyllä sähkömäärällä.

Olisi hyvä tehdä kasvikokeita levällä, miksei vaikka kuituhampulla. Olen myös miettinyt sitä, että entä jos levää eläisi kasvien vesiviljelyn vedessä? Voisiko se hyödyttää kasvien juuria jotenkin?

Lisäksi testata ihan perinteisesti mullassa, miten vaikuttaa kasvuun kun antaa tuoretta levää. Se tosin pääosin kuolee mullassa, mikä onkin tarkoitus niin se vapauttaa ne ravinteet ja hivenaineet.

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 12.6.2018 5:50

Hei,

Kirjoitus löytyy myös Uudensuomen palvelusta.

Jos haluat tukea projektia, niin klikkaa ja jaa linkki myös kavereillesi:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisu ... n-pelastus

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1924
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 13.6.2018 8:41

spirulinasuomi kirjoitti:Kirjoitus löytyy myös Uudensuomen palvelusta.


Ja arvattavasti pian koko suomenkielisestä internetistä, Bassofoorumilta vauva.fi:hin
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 13.6.2018 16:44

Eikö koko Suomea koskevat asiat, kuulu koko Suomelle? Tai kenelle ne kuuluvat?

Avatar
Iamnumber
Viestit: 531
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 14.6.2018 12:40

spirulinasuomi kirjoitti:Kiitos kommentista.

Olisi hyvä tehdä kasvikokeita levällä, miksei vaikka kuituhampulla. Olen myös miettinyt sitä, että entä jos levää eläisi kasvien vesiviljelyn vedessä? Voisiko se hyödyttää kasvien juuria jotenkin?


Kiitokset otan mielelläni vastaan.. :)

Joo siis tuo on juurikin se mitä kommentoin aikaisemmin (ainakin kuvittelen kommentoineeni) eli JOS levä tykkää ph12 arvosta ja jotenkuten pärää vielä ph9 NIIN nuo ovat arvoiltaan jo sen verran tujua tavaraa että muut kasvit/eläimet eivät tykkää.

Korkea ph toisaalta auttaa pitämään kasvualustaa puhtaana koska muut levät eivät menesty noin korkeassa.
Irrational one

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 6.7.2018 7:09

En ole myynyt tuolla mitään, ettei synny väärää kuvaa projektista. Se on vain tuollainen informaatioalusta.

Jos kiinnostaa testailla, niin josain välissä ois tarkoitus tehä se foorumi, voin laittaa viestiä ku vois omia testejä sit esitellä siellä ja lähetellä levää niihin sit postimaksuja vastaan.

Sitä levää voi sitten laimentaa kasvien vesiviljelyyn. Spirulinalla optimi p H on 10.5, mutta se selviää vielä pH 11 OK.

Tarkoitus olisi, että elävä levä vielä yhteyttää kasvien juurien läheisyydessä tuottaen happea ja muita aineenvaihduntatuotteita ja vasta sitten kompostoituvat vapauttaen ravinteet.

Tässä yksi tutkimus, missä pelkkä spirulina lannoite kasveille antoi lähes yhtä hyvän sadon kuin synteettinen NPK lannoite.

Olisi vielä pitänyt tehdä yksi ryhmä, jossa oltaisiin käytetty komposti + spirulina lannoitetta. Spirulina pärjäsi paremmin kuin kompostilannoite.

Myöskään en ole löytänyt tutkimusta, jossa oltaisiin annettu levä elävänä kasveille.

http://www.jgeb.eg.net/pdf/vol6-n2/1.pdf

Avatar
option
Viestit: 223
Liittynyt: 21.9.2005

Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja option » 8.7.2018 9:54

Tää on viihdyttävää luettavaa. Mitään asiaa mulla ei oo asiaan liittyen, mutta jatkakaa ihmeessä!

spirulinasuomi
Viestit: 44
Liittynyt: 2.6.2018

Re: Spirulina mikrolevä Suomessa

ViestiKirjoittaja spirulinasuomi » 7.8.2018 15:28

nyt kun syvennyin tuohon biodieseliin, niin löytyi äskettäin tehty läpimurto alalla.

levän öljyn erottelu nykyisellään on kallista ja vie sähköä esim. ultraääni. tämä uusi kemiallinen menetelmä voidaan muokata ympäristöystävälliseksi.

eli tuota hcl käytetään myös kaivokset, et ne saa ne mineraalit kivestä irti. silti etikka myös toimii, kuten olemme huomanneet (etikka muuttuu punaiseksi raudasta ajan kuluessa kun kivet likoavat siinä). etikka voisi siis sellaisenaan korvata prosessin hcl.

metanolia taas saa puusta tislaamalla, joka ei lisää sinsänsä kustannuksia, kun muutenkin laitos toimii puumassalla: tai miksei siis vielä ympäristöystävällisemmin, kuituhampun varsimassalla.

polttamisen kannalta hampunvarressa ja puussa on kuitenkin samat ainekset.

natriumhydroxidi voidaan varmaan korvata lipeällä.

parasta on, että sen märän levämassan voi käsitellä tällaisenaan.

julkaistu tosiaan tän vuoden alussa, joten kannattaisi ottaa käyttöön hyvä idea.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 7017306296


Palaa sivulle “Yleiskeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa