Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 27
Liittynyt: 8.6.2016

Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 17.6.2018 1:13

Eli, onko joku erityinen syy sille, että huumausainekeskustelua käydään aina tiukasti huumevastustajien sanelemilla ehdoilla. Esimerkiksi, miksi julkisessa keskustelussa tuoda esiin sitä, että huumeiden käyttäjät ovat viranomaisten vainoama vähemmistöryhmä. Miksi keskustellaan kannabiksen aiheuttamista hypoteettisista haitoista lapsille? Miksi huumeiden käyttäjällä ei ole oikeutta ihmisarvoiseen elämään kun se suodaan homoille, juutalaisille ja romaneillekin? Miksi huumausaineiden käyttäjät saa esittää lapsille vaarallisina hulluina, mutta homoja ei saa esittää pikkupoikia ahdistelevina namusetinä?

Huumausaineiden laittomuus lähettää sen sanoman, että huumausaineiden käyttäjiä saa ja kuuluu vainota. Laki lähettää sen signaalin, että huumeiden käyttäjät ovat ihmissaastaa. Miksi tämä ei ole keskustelun aihe?
Love is the flower you've got to let grow.

Matopää
Viestit: 288
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Matopää » 17.6.2018 7:12

Samaa itsekin joskus funtsinut.

Enemmistö määrittää miten jostain keskustellaan, Suomessakin. Homous vielä muutama vuosikymmen sitten Suomen laissa määriteltiin psyykkiseksi sairaudeksi, eikä siitä näin ollen yleisessä seurassa keskusteltu ainakaan positiiviseen sävyyn. Vrt. nykyaikaan kun tarjolla on silkkaa naminamia, Innoa ja Bumtsi-Bumia mitä julkiseen keskusteluun tulee(poislukien muutama kiihkouskovainen kränkkä jotka huutelevat juttujaan). Nykyään seksuaalivähemmistöjen puolesta voi puhua leimaantumatta jotenkin. Huumausaineiden kohdalla asia ei ole vielä näin, kun esim. Arkadialla istuu poliisikansanedustajia joiden mielipide kannabistakin kohtaan on "ehdoton nollatoleranssi." Sukupolvenvaihdos eduskunnassa + lokaaleissa hallintoelimissä ja positiivisten tutkimustulosten/raporttien tarkastelu paikoista kuten Portugali ja Colorado, sitä kautta ainakin lakeja voisi alkaa uusimaan.

Lyhyemmin itse langan kysymykseen: Koska huumevastaisuutta on vielä nykyisessä asenneilmapiirissä paljon helpompi myydä kansalle kuin "huumemyönteisyyttä"(vaikkei se tarkoittaisi kuin dekriminalisaatiota). Aika tekee siinä tehtävänsä kun kymmenien vuosien propagandalle altistuneet vanhemmat sukupolvet kupsahtavat.


Median edustajilta ihmislähtöinen nyansseja sisältävä vinkkeli unohtuu kun tarjolla on helppoa mielikuvamaalailua laittomia aineita vetävästä "narkkarista."
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

Avatar
Iamnumber
Viestit: 316
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 17.6.2018 17:53

Asiahan on lähes täysin keskustelua organisoivista tahoista. Olisikot tusk/sky syytä aktivoitua myös tällä saralla niin että ainestoa saataisiin myös valtamedian piiriin?

Toisaalta huumevastaisia tahoja on helpompi kutsua haastatteluun ja jos/kun heitä on enemmän niin he pystyvät ohjaamaa keskustelua heille mieluisiin aiheisiin.
Irrational one


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa