Hamppuforumin Joulupatakeräys jälleen käynnissä, osallistu sinäkin!

Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 17.6.2018 1:13

Eli, onko joku erityinen syy sille, että huumausainekeskustelua käydään aina tiukasti huumevastustajien sanelemilla ehdoilla. Esimerkiksi, miksi julkisessa keskustelussa tuoda esiin sitä, että huumeiden käyttäjät ovat viranomaisten vainoama vähemmistöryhmä. Miksi keskustellaan kannabiksen aiheuttamista hypoteettisista haitoista lapsille? Miksi huumeiden käyttäjällä ei ole oikeutta ihmisarvoiseen elämään kun se suodaan homoille, juutalaisille ja romaneillekin? Miksi huumausaineiden käyttäjät saa esittää lapsille vaarallisina hulluina, mutta homoja ei saa esittää pikkupoikia ahdistelevina namusetinä?

Huumausaineiden laittomuus lähettää sen sanoman, että huumausaineiden käyttäjiä saa ja kuuluu vainota. Laki lähettää sen signaalin, että huumeiden käyttäjät ovat ihmissaastaa. Miksi tämä ei ole keskustelun aihe?
Love is the flower you've got to let grow.

Matopää
Viestit: 298
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Matopää » 17.6.2018 7:12

Samaa itsekin joskus funtsinut.

Enemmistö määrittää miten jostain keskustellaan, Suomessakin. Homous vielä muutama vuosikymmen sitten Suomen laissa määriteltiin psyykkiseksi sairaudeksi, eikä siitä näin ollen yleisessä seurassa keskusteltu ainakaan positiiviseen sävyyn. Vrt. nykyaikaan kun tarjolla on silkkaa naminamia, Innoa ja Bumtsi-Bumia mitä julkiseen keskusteluun tulee(poislukien muutama kiihkouskovainen kränkkä jotka huutelevat juttujaan). Nykyään seksuaalivähemmistöjen puolesta voi puhua leimaantumatta jotenkin. Huumausaineiden kohdalla asia ei ole vielä näin, kun esim. Arkadialla istuu poliisikansanedustajia joiden mielipide kannabistakin kohtaan on "ehdoton nollatoleranssi." Sukupolvenvaihdos eduskunnassa + lokaaleissa hallintoelimissä ja positiivisten tutkimustulosten/raporttien tarkastelu paikoista kuten Portugali ja Colorado, sitä kautta ainakin lakeja voisi alkaa uusimaan.

Lyhyemmin itse langan kysymykseen: Koska huumevastaisuutta on vielä nykyisessä asenneilmapiirissä paljon helpompi myydä kansalle kuin "huumemyönteisyyttä"(vaikkei se tarkoittaisi kuin dekriminalisaatiota). Aika tekee siinä tehtävänsä kun kymmenien vuosien propagandalle altistuneet vanhemmat sukupolvet kupsahtavat.


Median edustajilta ihmislähtöinen nyansseja sisältävä vinkkeli unohtuu kun tarjolla on helppoa mielikuvamaalailua laittomia aineita vetävästä "narkkarista."
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

Avatar
Iamnumber
Viestit: 415
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 17.6.2018 17:53

Asiahan on lähes täysin keskustelua organisoivista tahoista. Olisikot tusk/sky syytä aktivoitua myös tällä saralla niin että ainestoa saataisiin myös valtamedian piiriin?

Toisaalta huumevastaisia tahoja on helpompi kutsua haastatteluun ja jos/kun heitä on enemmän niin he pystyvät ohjaamaa keskustelua heille mieluisiin aiheisiin.
Irrational one

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1490
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 24.8.2018 0:44

Iamnumber kirjoitti:Asiahan on lähes täysin keskustelua organisoivista tahoista....enemmän niin he pystyvät ohjaamaa keskustelua heille mieluisiin aiheisiin.

Näinhän se menee.

Yle on onneksi lähtenyt melko tehokkaasti uudelle suunnalle, sillä jutuissa esiintyy yhä useammin käyttäjiä neutraalissa valossa. Talkshowt kaipaisivat enemmän ylen kannabisillan opettajamummon kaltaisia puhujia. :laugh: Ne ainakin herättäisivät katsojissa pilkahduksen siitä ettei se kaikille niin pahaksi ole. Suomi on kieltojen maa. Kielletään kaikki jossa valtio ei pääse tavalla tai toisella kaitsemaan. Jotkut kiellot tuntuvat olevan tehdyt ihan vain kieltämisen ilosta.

Ehkä jonkun pitäisikin ottaa keskustelussa kanta että eihän kannabiskaan mikään uusi ilmiö ole, ei keskustelijat vaan ole riittävän vanhoja sen käyttöhistoriaa Suomessa muistamaan. Lääkekannabis oli yleisesti käytetty lisäosa useissa lääkevalmisteissa ja sitä kasvoi joka torpassa lääkkeeksi talon seinustalla. Pilvessä on oltu varmasti jo ennen aikaa Suomi silloin tällöin, muttei siitä mitään numeroa tehty. :D Myös lajikkeiden ero ja vahvuudet olisi kiva saada jollakin tapaa esiin. Voisihan sitä miedompiakin ihmiset poltella tai kasvatella omaan käyttöön.

Demonisointi ja pakkokielto näyttäisi ikävä kyllä pysyvän voimissaan tasan niin kauan kun eduskunta koostuu vanhan kansan näennäisistä edustajista ja se kuuluisa suuri ikäluokka hengittää. :laugh:
Ihminen vastustaa muutosta vaikka pyrkimykset olisivat hyvät.
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 415
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 24.8.2018 6:22

Jooh.. hyvä huomio että kannattaisi tuoda enemmän julki vaikutusten kirjoa.. sekä jo virkistyskäytössä mutta erityisesti lääkinnällisessä mielessä.

Yleinen mielikuva tuntuu olevan että kannabis on kuin opiaatti tai väkiviina eli kaikki lähes samaa.. vahvuudessa eroja.

Mut mut. Kun tuo on kalpea varjo asian todellisesta tilasta.
Irrational one

Avatar
Sihaus
Viestit: 564
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Sihaus » 2.9.2018 17:21

Onkos kukaan kiinnittänyt huomioita, että meneillään on selkeä pehmeä lasku hampun laillidtamisrn puolelle. Kaupoissa myydään jo vaikka mitä hampputuotteita, CBD-tuotteita myös. Poliisi on antanut lausuntoja, etteivät enää lähde käyttörikosilmoitusten perään ja on tärkeämpiä asioita hoidettavana. Lisäksi kasvatus ja poltteluvälinekauppoja on tullut vaikka miten ja 4 kpl puljuja myy kannabiksen siemeniäkin (suomessa ja suomesta!) , poliisi toki näistä tietää, mutta lausuntona oli ettö ei riko lakia. Epäilen että elämme laillistamisen aikoja :pimp:
politik use drugs
politik use bombs
politik need torpedoes
politik needs blood
thats what my friend is an evidence politik is violence
what my friend is a evidence politik is violence

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1490
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 6.9.2018 22:53

Näin näkisin asian itsekkin. :D

Kenties olisikin hyvä malli, että käytöstä ja pienimuotoisesta kasvatuksesta ei enää rankaistaisi. Tulkoon täysi laillisuus sitten joskus perästä jos on tullakseen. Itse en niinkään edes näe täyttä myyntihössötystä välttämättä järkevänä. Mielummin kasvattaisin itselle muutaman kasvin, kuin hakisin kukintoni kalliilla jostakin virallisesta kaupasta kuten alko. En myöskään lämpene välttämättä ajatukselle että jo ennestään suuret yhtiöt nappaisivat markkinat omiin käsiinsä poliisin edelleen jahdatessa kotikasvattajia. Espanjan malli lienee lähimpänä omaa järkevimmäksi näkemääni tapaa muuttaa lakia. Omaan käyttöön muutama kasvi, käyttö lailliseksi ja kenties klubeja jotka myyvät kukintoa "alihintaan" jäsenilleen. :pimp:
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 415
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 7.9.2018 10:28

Joo.. siis tuo että alko tms monopoli myisi kuulostaa hyvältä mutta on täysi susi ajatus..

Lääkinnälliseen käyttöön kun ei vättämättä sovellu mikä tahansa vaan pitää olla juuri tietty kombinaatio kemikaaleja eli jokusesta tuhannesta lajikkeesta vain yksi toimii.

Monopolimyyjäähän ei moinen kiinnosta.. eikä kiinnosta hirveästi toimitusvaikeudet tai saatavuuden takaaminen. Ja hinnat olisi korkealla kun valtion pohjaton kulutus imee kaiken eli valtio kuppaa sairailta ja jo hädänalaisessa tilanteessa olevilta rahaa.. ei hyvä ei ollenkaan hyvä.

Espanjan malli toistaiseksi paras mitä on tullut vastaan..
Kotona saa kasvattaa kunhan ei näy ulos. jos näkyy niin hallinnollinen rike josta iso sakko (ei huumetuomiota tai merkintää).
Traficking rikollista .. en tiedä heidän näkemystä mutta puhtaalta pöydältä sanoisin että 100g kuljettaminen (autossa, mukana, postissa) voisi jo luokitella traficking.. ehkä poikkeuksena jos hlö muuttaa?
Autoiluun thc vaikuttavalle muodolle verikokeen raja-arvot .. samaan tapaan kuin alkoholin kanssa nyt. IMHO .. pilvessä autoilu on huono mutta ei lääkekäyttäjää pidä rangaista jos ja kun hän elää sitä normi elämäänsä. Eikä virkistyskäyttäjää jos toissailtana on tullut poltettua.

Kotahalisen hankala saada tietoa eri maiden järjestelmien yksityiskohdista ja siitä kuinka poliisi väärinkäyttää muotoilua. Tuorein mikä tuli vastaan on että damissa jo natikan käyttö tekee (heidän mielestään) kasvatuksesta 'ammattimaista'.
Irrational one

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1490
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 9.9.2018 19:38

Ei muuten ole pitkäkään aika kun jenkkien d.e.a. näytti vihreää valoa synteettisille kannabinoideille. Nyt siellä kehdataan väittää että nämä olisivat jopa oikeaa kannabista turvallisempia. :x Sellasta paskaa ei pitäisi kenenkään polttaa, ei ikinä!
Mikä vittu niitä vaivaa? Ai niin, korruptio. Jos moiset myrkyt pääsevät jenkeissä markkinoille vapaasti myytävinä,lääketeollisuuden toimesta, se ei varmastikaan tee hyvää hampun imagolle keskusteluissa Suomessakaan. Toivottavasti kehityssuunta pysyy samana ja jonkinasteiseen laillisuuteen päästään mutta toivoa pitää ettei moiset myrkyt vesitä koko kehitystä ongelmien kasvaessa toisella puolella merta.
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 9.11.2018 2:57

Joku, toi esiin dekriminalisoinnin. Dekriinalisoinnin suuri ongelma on se, että se ei ole kenellekään paras ja mieluisa ratkaisu. Ratkaisu, johon molemmat osapuolet ovat tyytymättömiä lähtökohtaisesti on huono ratkaisu eikä sellaista pitäisi toteuttaa.

Sopimusten ja lakien muuttaminen jälkikäteen on yhtä helvettiä, kuten taistelu "huumeiden" uudelleen laillistamisen puolesta osoittaa. Kun huumeet, heroiini mukaanlukien, olivat laillisia Suomessa ei ollut huumeongelmaa. Huumeet krimialisointiin Suomessa kansainvälisen painostuksen alla ja "huumeongelma" luotiin kriminalisoinin jälkeen rationalisoimaan kieltolakia.

Ainoastan kannabiksen täydellinen vapauttaminen mahdollistaa kannabisliiketoiminnan täysimittaisen kehittymisen. Kannabisväen pitäisi minusta keskittyä luomaan suhteita EK:n ja Kokoomuksen suuntaan. Kannabis pitää saada myytyä maanviljelijöille ja yrittäjille ja sitä kautta Kokoomukselle ja Keskustalle. Vasemmiston taivuttelu dekriminalisointiin on ajan hukkaa. Taistolais-vasemmisto on aivan yhtä narkofobista kuin kristillinen oikeisto.

Yrittäjien ja maanviljelijöiden taivuttelu on helpompaa koska heille laillistaminen toisi lisää tuloja. Vasemmisto on ajanut kannabiskeskustelun lastensuojelu suohon ja vasemmisto pitää sen siellä kristityjen avustuksella. Markkina-mallinen kannabiksen laillistaminen tuo hyötyjä muillekin kuin meille "kroonisille kannabiksen suurkuluttajille". Markkina-malli jakaisi kannabiksen tuottamaa hyvinvoinnin lisäystä laajemmaltikin yhteiskuntaan.

Näin mä asian itse näen. Kommarit vihaa hippejä, koska niille me ollaan luokkavihollisia.
Love is the flower you've got to let grow.

Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 9.11.2018 3:15

alibaba8 kirjoitti:Ihminen vastustaa muutosta vaikka pyrkimykset olisivat hyvät.


Ei tässä haluta muuttaa ketään ihmistä, vaan lainsäädäntöä. Niinku, että jengi voi edelleen jatkaa pedofilian ja ehtoolisviinien harrastamista, vaikka kannabislaillistetaankin. Ihmisille pitää vaan kertoa, ettei niiden tarvitse luopua niille rakkaista asioista kuten pedofiliasta ja perisynnistä luopumista vaikka kannabis laillistettaisiin. Pedofiilit ja muut perisyyllistäjät saisivat silti jatkaa omaa yhteiskunnallista saastuttamista valheillaan uskonnonvapauden turvin.

Näin minä selittäisin asiaa televisiossa Päivi Räsäselle. Mä puhuisin pedofiileistä aina kun kristityt mainitsee lapset ja sen kuinka ne haluaa niitä suojella. Ihan vaan siksi, koska mäkin haluan suojella lapsia. Niinkuin, Päivikin ja mä koen kristittyjen pedofiilien aiheuttavan paljon enemmän haittaa lasten ja nuorten kehitykselle kuin mitä kannabis tekee.
Love is the flower you've got to let grow.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija