Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

Medicine_Man
Viestit: 9
Liittynyt: 5.2.2014

Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

ViestiKirjoittaja Medicine_Man » 20.6.2018 14:13

Tästä kuumotuksen aiheesta en yllätyksekseni löytänyt juurikaan keskustelua. Eli kuinka suuren riskin ukkonen muodostaa sisäkasvatukselle olettaen että asianmukaiset laitteet ilman amatöörin sähköräpellyksiä? Natikoiden ainakin kuvittelisi kestävän virtapiikkejä hieman paremmin kuin herkempää elektroniikkaa sisältävät ESLit ja LEDit. Eniten kuumottaa ilmanvaihdon kosahtaminen tai peräti tulipalot, sitä kun ei oikein voi laittaa tuntien ajaksi pois päältä ilman että hajut leviää.

Manalismiles
Viestit: 292
Liittynyt: 28.5.2016

Re: Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

ViestiKirjoittaja Manalismiles » 20.6.2018 17:21

Käyttäjä Sam1 vastasi meikälle, kun uumoilin saman asian parissa kysy & vastaa topikissa. Eli kannattaa hommata ylijännitesuojattu jakorasia. Virtapiikin sattuessa säästyy laitteet, kun tuo suoja hoitaa sen latauksen. Tuolloin täytyy tosin sitten olla manuaalisesti kytkemässä virrat taas päälle.
take it acid is

dbPioneer
Viestit: 50
Liittynyt: 17.12.2014

Re: Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

ViestiKirjoittaja dbPioneer » 20.6.2018 20:36

Medicine_Man kirjoitti:Tästä kuumotuksen aiheesta en yllätyksekseni löytänyt juurikaan keskustelua. Eli kuinka suuren riskin ukkonen muodostaa sisäkasvatukselle olettaen että asianmukaiset laitteet ilman amatöörin sähköräpellyksiä? Natikoiden ainakin kuvittelisi kestävän virtapiikkejä hieman paremmin kuin herkempää elektroniikkaa sisältävät ESLit ja LEDit. Eniten kuumottaa ilmanvaihdon kosahtaminen tai peräti tulipalot, sitä kun ei oikein voi laittaa tuntien ajaksi pois päältä ilman että hajut leviää.Hommaa pistorasian ja ufon väliin vaikkapa tämmöinen:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... UPS-kotiin

Pentti
Viestit: 401
Liittynyt: 1.4.2013

Re: Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

ViestiKirjoittaja Pentti » 2.7.2018 23:07

Veikkaisin että toi 300W ups:in kanssa voi tulla 250W natikan starttivirran kanssa ongelmia. Pikkuledit varmaan ok.

Magneettiset ballastit tuskin pikkupiikeistä säikähtää. Elektrooniset ballastit ja ledit saatavat ollakin.

Jos kasvatat maaseudulla, missä ilmajohdoihin ottaa ukkonen, niin ostaisin clas ohlsonin ylijännitesuojan.

DaHErb
Viestit: 58
Liittynyt: 17.7.2013

Re: Kasvatuslaitteet ja ukkonen?

ViestiKirjoittaja DaHErb » 28.10.2018 14:07

Ite huomannu kans sellasen et jos tulee nopea sähkökatkos tyyliin 1-2 sek, niin natikka ei siitä oikeen tykkään eli jää sit kun sähköt tulee takas päälle niin virtalähde naksumaan sillai oudosti ja lamppu ei mene päälle eli pitää ajastimesta sammuttaa minuutiks tai ottaa johto pois että starttaa uudestaa. Oon miettiny et mitä jos toi tapahtuu ku ei itse ole kotona, voikohan aiheuttaa vahinkoa virtalähteelle tai pahimmassa tapauksessa syttyä palamaan :think:


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa