Kuva

Kuituhampuntutkimislaboratorio

Sana on vapaa.
Avatar
Phoenix
Viestit: 76
Liittynyt: 17.12.2003

Kuituhampuntutkimislaboratorio

ViestiKirjoittaja Phoenix » 6.9.2018 13:34

Olis hyvä, että valtio perustais työryhmän, joka laatis kuluttajallesuunnatun kuituhampun tutkimista varten suunnitelmia, sekä toteutusta.

Näin kuituhampun laatututkimus saisi jalansijaa tavalla, josta olisi hyötyä tuottajalle, kuluttajille, sekä myöhemmin mahdolliselle lääkekannabiksen tutkimiselle, sekä tuottamisellekin.

Ensin laboratoriossa tutkittais satunnaisin otoksin suoraan myynnistä esimerkiksi FINOLA siemenpaketin sisältöä lajittelemalla siemeniä, laatimalla havainnointiinperustuvaa tutkimusraporttia käytössäoleville tietolaitteille, sekä tuottamalla lajitelluista siemenistä yksilöitä jatkotutkimuksia varten. Laboratorio toteuttaisi myös THC- ja CBD -mittauksia.

Laajemmassa muodossaan sama kannabiksentutkimislaitos voisi totetutaa sisäisesti myös lääkekannabiksen valmistamista kotimaassa.

Kuluttajahampun tutkimustulokset olisivat julkisia ja kuituhampuntutkimislaitos julkaisis tuloksia vaikkapa hamppu.netille.

Esimerkki tutkimuskohteeksi soveltuvasta kuluttajillesuunnatusta tuotepakkauksesta.
https://www.yrttilato.fi/WebRoot/vilkas ... siemen.jpg

Tutkimuslaitos tuottaisi siis kattavaa lajiteltua tietoutta hampun siementen ulkoisista tunnistustiedoista, kuten paino, koko, muoto, kuviointi, ja tutkimuksen edetessä jo olevaan tietoon voi liittää myös kasvin kasvuun, sekä ulkomuotoon, sekä kemiallisiin yksityiskohtiin liittyvää tietoa.

Tämä mahdollistaisi siemenen perusteella mahdollisesti tehtäviin päätöksiin, koska tavoitteena olisi saavuttaa ymmärrys, jonka avulla voidaan siemenen ominaisuuksien perusteella päätellä minkälainen kasvi on kyseessä.

Tämä taas mahdollistaisi entistäkin hienostuneemman, sekä laadukkaamman lääkekannabiksen edelleenkehittämisen tilanteessa, jossa tuotantotilat ovat rajalliset, eikä kaikkia siemeniä voida valita kerralla.

Kuituhampun tutkiminen on tärkeää myös siksi, että kanta on hyvä pitää vahvana, sekä alkuperäisenä, jos myöhemmin esiintyy tarve palauttaa jalostettuun lajikkeeseen joitakin alkuperäisiä ominaisuuksia, taikka jopa jatkaa sitä kuituhampun vahvoilla ominaisuuksilla.

Tuollainen tuotanto- ja tutkimuslaitos mahdollistaa uusia työpaikkoja ja tuottaa runsaasti lääkinnällisesti-, sekä opetusteknisesti käyttökelpoista materiaalia.

Siinä ensifiilikset, kun kuituhamppua jo viljellään, ja lääkekannabistakin hieman määräilevät, kun kotimaassa ei ilmeisesti vielä ole tuottavaa tutkimuslaitosta, joka voisi yhdistää kaiken tuon ja toimia lopultakin sellaisenaan tilanteessa, jossa myös käyttöön-, ja hallussapitoonliittyvistä asioista päätetään. Vahva tuotantolaitos luo edellytyksiä omalta osaltaan myös suopeammalle suhtautumiselle koko aihealueen suhteen.

Avatar
Sinsechilla
Viestit: 149
Liittynyt: 5.2.2018

Re: Kuituhampuntutkimislaboratorio

ViestiKirjoittaja Sinsechilla » 6.9.2018 14:02

Vielä lukenut, mutta tämä työllistäisi ja olisi ajankohtainen askel laillista cbd-polttoa ja sitä kautta kohti dekriminalisoinnin kautta laillistamiseen.

Tällä hetkellä kannabikseen suhtaudutaan kuin alkoholiin teinivuosieni aikana, mikä on melko rento ote. Asiasta keskustellaan ja kansalaistoiminta näyttää hyvältä, eikä ole mielestäni enää ole demonisoitua :yes:
Chillaxly

Avatar
221x25
Viestit: 130
Liittynyt: 7.11.2017

Re: Kuituhampuntutkimislaboratorio

ViestiKirjoittaja 221x25 » 24.9.2018 16:48

Rahaa tutkimukseen niin kuin olis jo!
Whole of the world
https://youtu.be/b3_tq2L4Igw
Me!


Palaa sivulle “Yleiskeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa