Tiedote: Sähköpostipalvelimella ongelmia, jonka vuoksi mm. aktivointiviestit eivät välttämättä tule perille. Pyrimme selvittämään vikaa ja aktivoimme uusia tunnuksia manuaalisesti, kunnes vika on korjattu. T: Ylläpito

Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

Aloittelevien viherpeukaloiden kysymyksiä
Alueen säännöt
Kasvatuksen ABC
Täältä voit kysyä ja etsiä vastauksia aloittelevien viherpeukaloiden ongelmiin.

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Priskie
Viestit: 3
Liittynyt: 26.7.2017

Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja Priskie » 8.11.2018 20:41

Ensimmäistä kertaa koetin skunk lajiketta koska se on ilmeisesti aloittelijaystävällinen mutta kuuman kesän ja korkeiden lämpötilojen takia kaikki aloitukset lopulta kuolivat. Joten en ole ihan parhaimmasta päästä viherpeukalo. Onko mitään lajiketta mikä kestäisi hieman enemmin kuumuutta ja olisi hyvin aloittelijaystävällinen koska olen niin kamala tumpelo kasvien kanssa.

Teltta ja kunnon lamput on aktiivihiilisuodattimella, mutta en ole keksinyt mitään helppoa tapaa alentaa lämpöä teltassa, muuten kuin vaihtaa LED valoihin mutta en tiedä onko moinen edes tarpeen. Lämmöt ehkä yksi osa ongelmaa mutta toinen lienee minun kokemattomuus mitä tehdä sen kanssa...

Minulla on SPNA lamppu hyvän kokoisen teltan kanssa ja hyvä ilmanvaihto. Sain siemenet itämään ja kasvamaan hyvin aluksi mutta sitten jostain syystä hieman lopahti ja lopulta kuoli kun en jaksanut enää yrittää virvoittaa kituvaa kasvia... Mietin että toinen kerta toden sanoo mutta siemenistä on niin moni niin montaa eri mieltä, en tiedä ketä uskoa....

Olisko femmattujen siementen lajikkeelle tai tarjoajalle mitään hyödyllisiä vinkkejä? Muutakin vinkkejä saa kertoa kun olen aika tumpelo kasvien kanssa.

Avatar
vieru
1 tähti
1 tähti
Viestit: 715
Liittynyt: 21.9.2013

Re: Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja vieru » 8.11.2018 22:07

Hamppu ei juuri kasva yli 30C lämpötilassa. Paras lämpötila normaalikasvatuksissa on 24-27C. Hyväkään ilmanvaihto ei auta, jollet anna puskille viileää korvausilmaa. Ikkuna raolleen kämpässä, jotta saat korvausilman lämpötilan 20C tienoille. Vaivaa kasvatusolojen optimoimiseen joutuu näkemään, mutta hamppu palkitsee kyllä säälliset olot järjestäneen kasvattajan.
Kuinka iso aktiivihiili ja puhallin sulla on käytössä?
Me emme ole rikollisia. Me olemme vapaustaistelijoita ja me rakastamme luontoa. Me kasvatamme omat lääkkeemme. Me emme tue mitään rikollisjärjestöjä, emmekä terroristeja, eikä meidän harrastuksemme vahingoita yhtäkään ihmistä.

Priskie
Viestit: 3
Liittynyt: 26.7.2017

Re: Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja Priskie » 8.11.2018 22:18

Ikkuna oli raollaan ja imu suoraa ulkoota muttakun ulkoilma oli aika usein yli 25 astetta vähintää ei se kauheesti auttanut. Imu on 250m^2 minuutti ja aktiivihiili on 125mm - 350m/h CTC 70 .... Nyt kun ilmat reilusti kylmempiä auttaa aika paljon varmaan. Nyt vaa mietityttää etten liian kylmäksi vedä telttaa...

EDIT: Mikä on sit liian kylmä ilma ku pelottaa et tapan sit kylmäl ilmal nykyset?

Avatar
Iamnumber
Viestit: 509
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 9.11.2018 13:45

Priskie kirjoitti:Ikkuna oli raollaan ja imu suoraa ulkoota muttakun ulkoilma oli aika usein yli 25 astetta vähintää ei se kauheesti auttanut. Imu on 250m^2 minuutti ja aktiivihiili on 125mm - 350m/h CTC 70 .... Nyt kun ilmat reilusti kylmempiä auttaa aika paljon varmaan. Nyt vaa mietityttää etten liian kylmäksi vedä telttaa...

EDIT: Mikä on sit liian kylmä ilma ku pelottaa et tapan sit kylmäl ilmal nykyset?


Kun luokittelet itsesi ns. tumpeloksi niin suosittelen leikkimään jokusella peruskasvilla ikkunalaudalla ensin..

kultajuovikas taisi olla yksi todella sitkeä kasvi..

Basilika on sit jo hyötykasvi josta iloa voileivän tekoon ja ruuan laittoon.. kustannus sen 1.5e tms marketista. ruukusta jää yleensä vahvin henkiin eli kannattaa heti treenata pistokkaan ottoa ja ottaa kaikista latvoista pistot ja laittaa vesilasiin, lasipurkkiin jossa vettä tms.. pistokkaan otosta omia lankoja.

finolan siemeniä saa kympillä tms. jo ison pussin joilla hyvä treenata idätystä, vegeä (voi vegettää testit pienelläkin valolla) yms. laita yv jos noi kiinnostaa niin katsoo liikutaanko yhtään samalla alueella.. vois jeesiä pistokasta/ siiduja edellämainittuihin.

...
Muisti saattaa tehdä tepposia joten pientä heittoa saattaa ilmetä.
15C lämpötilassa hampun kasvu hidastuu käytännössä pysähtyen.
20-25C on yleisesti ottaen hyvä lämpö.
korvaus ilman tulisi olla 10C päässä teltan ambient (yleislämpötilasta kun tuuletusta eli kun valot päällä) lämmöstä. TAI sit pitää pitää huoli että korvausilma sekottuu teltan ilmaan todella hyvin ennen kuin (nyt viilentynyt seos) menee kasveille.

Tapoja on monia.. yksi on et on puolisuljettu tila johon tulee ilmaa huoneesta.. 22C tms. ja ulkoa (5C tms) .. ja tässä tilassa tuuletin sekoittamassa ja tästä sitten imetään telttaan. (noin lyhyesti kuvattuna)
Irrational one

Priskie
Viestit: 3
Liittynyt: 26.7.2017

Re: Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja Priskie » 10.11.2018 2:50

Kiitos vastauksista teille, se mitä teen olen paljon tarkempi lämpötiloista teltassa ja koitan parhaani.

Vastaukseksi Iamnumber kaverille, en ole tarpeeksi kärsivällinen testaakseni muilla kasveilla... Mutta koitan kunnes onnistun, sama se kuinka monta kallista siementä se vie...

puffis
Viestit: 16
Liittynyt: 10.3.2017

Re: Toinen aloituskerta, lajikkeen valinta?

ViestiKirjoittaja puffis » 15.11.2018 19:48

Kannattaa ottaa huomioon lampun etäisyys kasveista, liikakastelu ja ravinne määrät. En halua hämmentää liikaa usealla seikalla mutta kannattaa nämä asiat ainakin opiskella. hupu2 sieltä löytyy. Pääset ainakin vähän pidemmälle. Mutta muista keep it simple älä lähe alussa kikkailemaan. Mukavia hetkiä harrastuksen parissa :pimp:


Palaa sivulle “Kasvatuksen ABC”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija