Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

Yritysten ja kaupallisten toimijoiden oma keskustelualue. Rekisteröitymällä Hamppuforumille, voit kysyä toimijoilta sinua kiinnostavista tuotteista.
Alueen säännöt
Alueella voit kysyä kaupallisilta toimijoilta ja yrityksilta mm. sinua kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Yrityksen henkilöstön tunnistat käyttäjätunnuksista joilla on arvonimi "Author".

Tiedotteen alla olevat yritykset ovat oikeutettuja mainostamaan tuotteitaan ja kampanjoitaan viestiketjussaan.
Avatar
Vilby Green
Vilby Green Author
Viestit: 5
Liittynyt: 18.11.2019

Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Vilby Green » 2.12.2019 15:26

Moi,

Mä suunnittelen ja valmistan plug and play -kasvatuskaappeja ja sain äskettäin ensimmäisen tuotteeni valmiiksi. Se on nimeltään Vilby Green 1. "Nollasarja" on ollut maailmalla jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin ensimmäinen varsinainen tuotantokappale alkaa olemaan valmis. Vielä jotain pientä on kesken mutta melkein kaikki on jo tehty. :yes:

Vilby Green 1 tärkeimmät ominaisuudet:
- Portaattomasti säädettävä tehokas valaisin, Cree COB, (esiim. 3500K CRI90, verkon tasalla yli 25 000 luksia, 10cm verkon yläpuolella yli 36 000 luksia, 20cm verkon yläpuolella yli 77 000 luksia, 22cm verkon yläpuolella ja 10cm ledin alapuolella yli 100000 luksia)
- Aktiivihiilisuodattimella varustettu aktiivinen ilmanvaihto (ei erikoissuodattimia tai työkaluja hiilen vaihtoon)
- Suojatakki heijastavalla sisäosalla, Orca / Mylar
- Ajastin valolle: 24-0, 18-6, 12-12, 10-14, 8-16 ja 0-24
- Hiljainen
- Vilby Greenin käyttökustannukset on pari euroa kuussa sähkön osalta (keskimäärin, ja riippuu toki paljonko maksat sähköstä)
- Korkeutta kaapilla on 65cm ja se vie pöytätilaa lautasen verran. Sitä voi käyttää vaikka työpöydällä tai kirjahyllyssä ja sitä voi siirrellä todella helposti paikasta toiseen.
- Siinä voi kasvattaa yrttejä, emokasveja, vegettää, kukittaa, chilejä, kissanminttua jne.. Suuremmat kasvit voidaan sitoa vaikkapa verkkoon.

Mun tarkoitus on tehdä mahdollisimman hyviä high end -tuotteita. Käytän aina niin hyviä osia kun löydän. Cree, Mean well, Adafruit... muutamia valmistajia joiden osia käytän. En käytä mitään brändittömiä kiina-osia tai mitään minkä laadusta en ole varma.

Tuotteet valmistetaan Suomessa hyvin pitkälti käsityönä. Tuotteissa on 3 vuoden takuu. Mukaan tulee kaikki paitsi multa ja siemen ja tuote on käyttövalmis. Pistoke seinään ja kasvattamaan. Tuotteet on osin räätälöitävissä mm. ledien osalta. (3000K, 3500K, 4000K, CRI 80 tai CRI90 jne..)

Vilby Green -tuotteet on huollettavissa. Esim. ledin vaihto on helppoa tehdä kenen tahansa. Tai jos ei yhtään osaa tehdä mitään, niin mulla on edullinen huolto Vilby Green tuotteille. Yritän suunnitella tuotteita joita ei tarvitsisi huoltaa mutta esim. ledit ja tuulettimet kuluu ajan kanssa, sille ei vaan voi mitään. Mä oon sen verran luontoihminen etten halua enkä pysty suunnittelemaan lyhytikäisiä tuotteita. Pyrin mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen niin Vilby Greenin valmistuksessa kuin sen käytössäkin. Mä haluaisin että Vilby Green kaappia voisi käyttää vuosikymmeniä. Ja uskon että kun siitä pitää hyvin huolta niin se on mahdollista.

Aikatauluja ja tulevia tuotteita:
Nyt joulukuussa 2019 tulee todennäköisesti myyntiin hyvin pieni erä Vilby Green 1 -kaappia hintaan 490€ (ovh. 590€)
Tammikuussa 2020 lisää kaappeja saataville ovh. hintaan.
Keväämmällä / alkukesästä uusituote: Vilby Green Stealth 1 DIY -kit :wink:

Lisätietoja kaapista ja yrityksestä löytyy täältä: vilbygreen.com

Kuva
Suojatakkia voi käyttää joko niin että vetoketju aukeaa ylhäältä tai alhaalta.

Kuva
Kaappi kiinni

Kuva
Vilbyä voi käyttää myös ilman takkia jolloin se toimii sisustusvalaisimena. Tässä kuvassa Moruga Scorpion -chili jota EN ajatellut maistaa kun se tekee joskus palkoja! :laugh:

Kysykää ja esittäkää toiveita!
Mun rooli on suunnitella kaappeja ihmisille. Mitä ominaisuuksia olisi kiva nähdä esim tulevassa Vilby Green Stealth 1 DIY -kitissä, tai jo olemassa olevassa Vilby Green 1 -kaapissa?
Vilby Green - käsintehdyt kasvatuskaapit: vilbygreen.com

juupadai
Viestit: 92
Liittynyt: 29.3.2012

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja juupadai » 2.12.2019 16:16

Otti silmään noi alaosan ilmaaukot. Olisiko reikien kehää mahdollista pidentää, jotta saisi hieman matalemman mutta isommalla halkaisijalla olevan ruukun. Saisi joitakin senttejä mahdollisesti lisää lampun ja ruukun väliin.
Keep it green.

Charly
Viestit: 218
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Charly » 2.12.2019 17:13

Mahtava idea! Täähän on melkeen parempi ku se mikälie saksalainen ihme robottikaappi joka kasvattaa kukat itekseen. Snoopi sen keulakuvaks tais vasta alkaa. :D
"Fuck the humbe laws I rather have a violent win"
-Ras Kass

Avatar
Vilby Green
Vilby Green Author
Viestit: 5
Liittynyt: 18.11.2019

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Vilby Green » 2.12.2019 18:20

juupadai kirjoitti:Otti silmään noi alaosan ilmaaukot. Olisiko reikien kehää mahdollista pidentää, jotta saisi hieman matalemman mutta isommalla halkaisijalla olevan ruukun. Saisi joitakin senttejä mahdollisesti lisää lampun ja ruukun väliin.


Kiitos viestistä! Nyt reiät on ehkä 40mm reunasta. Ja ne voisi olla mahdollista 15-20 millin päähän jos suunnittelen alumiinisen pohjlevyn alla olevan mustan alaosan uusiksi. Tällä hetkellä ala-osa on niin leveä ettei reikiä voisi siirtää kuin muutaman millin lähemmäksi reunaa. Alaosaa on kyllä varaa hieman kaventaa ja tulevaisuudessa sitä kavennetaankin.

Ihan ensimmäinen ruukku jolla testasin oli matala ja leveä. Jos ilma-aukot eivät ympäröineet ruukkua, vaan olivat esimerkiksi toisessa reunassa. Tuli ruukun toiselle puolelle hometta. Sen takia on tärkeää että ilma-aukot ympäröivät ruukkua tasaisesti. Seinän ja ruukun välissä on hyvä olla rakoa niin että ilma pääsee virtaamaan tasaisesti ja tuo juurille happea tasaisesti. Ruukun materiaali on hengittävää joten juuret saavat happea sitäkin kautta.

Tällä hetkellä desing toimii hienosti. Kaikki muutokset joita designiin tekee pitää tehdä yksitellen ja sitten testata toimiiko uusi ratkaisu paremmin vai huonommin. Testauksen jälkeen uusi design voidaan ottaa käyttöön mikäli se on parempi kuin edellinen. Ilmaaukkojen sijoittaminen ja niiden ja koon optimoiminen on jossain vaiheessa tehtävä. Testaus on vaan hieman hidasta mun resursseilla joten muutokset tapahtuvat vähitellen.

Jos tuohon nykyiseen versioon haluaisi kokeilla leveämpää ruukkua olisi se nostettava hieman ylös pohjasta. Voisi esimerkiksi pistää pienen lautasen pohjalevylle jonka päälle leveän ruukun pistää. Tai jotain muuta mikä nostaa ruukkua pohjalevystä. Ruukku olisi ilma-aukkojen päällä mutta ei peittäisi niitä. Joka tapauksessa ruukkua ei kannata pistää seiniin kiinni. En osaa sanoa toimiiko Vilby Green toivotusti tälläisilla kokeiluilla.

To Do -listalla on tähän designiin pohjautuva malli joka olisi hieman leveämpi ja korkeampi. Toisaalta tätä nykyistäkin versiota voisi tehdä helposti ehkä jopa 15 cm korkeampana. 5 cm ei pitäisi olla mikään ongelma. Korkeutta lisätessä tuote voi muuttua liian huteraksi jos mitään muita muutoksia ei tehdä. Valotehon puolesta korkeutta voisi kyllä lisätä joten suuria muutoksia ei tarvitsisi tehdä :think:

Vilby Green 1 on mun ensimmäinen valmiiksi viety tuote jonka lähtökohtana oli mahdollisimman pieni koko. Desktop -kasvatuskaappi. Ja se ehkä onkin yksi pienimpiä mitä markkinoilla on. Pienestä koosta huolimatta se on osaavissa käsissä yllättävän tehokas. Mutta nyt kun toi pienin on tehty on aika tehdä jotain muuta. Suunnittelussa on DIY kitti joka on isompi ja tehokkaampi, mutta Vilby Greenin korkeuden säätö on niin pieni homma että voisin tehdä sen tässä ensiksi pois.

Kokeilen suunnitella tästä korkeamman version ja julkaisen sen mikäli saan toimivaksi. Se voisi olla vaikka Vilby Green 1 High :yes:
Vilby Green - käsintehdyt kasvatuskaapit: vilbygreen.com

Avatar
Vilby Green
Vilby Green Author
Viestit: 5
Liittynyt: 18.11.2019

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Vilby Green » 2.12.2019 18:36

Charly kirjoitti:Mahtava idea! Täähän on melkeen parempi ku se mikälie saksalainen ihme robottikaappi joka kasvattaa kukat itekseen. Snoopi sen keulakuvaks tais vasta alkaa. :D


Haha! Kuulostaa hyvältä toi robokaappi! Mä uskon että ihmiset haluaa nähdä ja hoitaa kukkia itsekkin. Siksi vältän liikaa automaatiota. Tietty tietyt asiat on hyvä automatisoida kuten vaikka valon ajastaminen, lämpötila, ehkä kastelu jos sen saa tarpeeksi luotettavaksi.
Kasvit on kumminkin aika kompleksisia joten niiden tulkitseminen vaatii tiettyä kokemusta. Mielenkiintoista nähdä miten nämä täysin automatisoidut robokaapit selviytyy erilaisista kasveista, fenoista tai ongelmista jos niitä tulee. Mutta hyvä kumminkin että niitäkin kehitellään ja markkinoille tulee paljon tarjontaa joista voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

Ps. Jos robotiikka ja automaatio kiinnostaa niin Vilby Greenissä käytetään Open Source - elektroniikkaa ja koodia joten jokaisella on mahdollisuus muokata Vilbyä omaan käyttöön sopivaksi. Arduino ja CircuitPython on suhteellisen helppo oppia vaikka ei olisi ikinä koodannutkaan. Tähän voisi asennella lämpötila- ja kosteussensoreita, automatisoitua kastelua ja mitäs muuta tässä voisi olla... luksisensoreita tai valon väri sensoreita. Mä käytän Adafruitin mikrokontrollereita ja sensoreita. Vilbyssä Arduinolla kirjoitettu koodi. :wink:
Vilby Green - käsintehdyt kasvatuskaapit: vilbygreen.com

univaje
Viestit: 5
Liittynyt: 11.12.2018

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja univaje » 6.12.2019 13:20

Mielenkiintoinen ja tervetullut tuote mielestäni. Kuulun potentiaaliseen asiakaskuntaan. Olen jonkun verran seurannut vastaavien tuotteiden kehitystä maailmalla, mutta hinta on monissa karannut liian korkeaksi.

Onko sinulla tarkoitus kehittää vesiviljelyversiota tästä? Riittääkö tuo nykyinen korkeus mielestäsi?

Avatar
Vilby Green
Vilby Green Author
Viestit: 5
Liittynyt: 18.11.2019

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Vilby Green » 7.12.2019 14:06

univaje kirjoitti:Mielenkiintoinen ja tervetullut tuote mielestäni. Kuulun potentiaaliseen asiakaskuntaan. Olen jonkun verran seurannut vastaavien tuotteiden kehitystä maailmalla, mutta hinta on monissa karannut liian korkeaksi.

Onko sinulla tarkoitus kehittää vesiviljelyversiota tästä? Riittääkö tuo nykyinen korkeus mielestäsi?


Mukava kuulla että tuote kiinnostaa. :)

Mulla on nyt suunnitteilla nyt ihan uusi kaappisarja joka sisältää useita eri kokoja ja myös vesiviljely mahdollisuuden. Sarjan pienin kaappi suunnilleen saman kokoinen ja tehoinen kuin Vilby Green 1 vaikkakin desing on erilainen. Se on sarjan ensimmäinen kaappi joka tulee saataville toivottavasti helmikuussa.

Uutta sarjaa saa myös DIY -kittinä joka on edullisin tapa saada Vilby.

Sarja sisältää siis edullisimman DIY-version sekä arvokkaampia high end/design -tason viimeistelyillä olevia kaappeja ja jotain siltä väliltä. Yritän palvella mahdollisimman monenlaisia tarpeita. :)
Vilby Green - käsintehdyt kasvatuskaapit: vilbygreen.com

Tomppa94
Viestit: 3
Liittynyt: 20.4.2019

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Tomppa94 » 7.12.2019 16:31

Minkälainen tuo DIY versio tulee olemaan? Onko samanlainen kuin valmis setti mutta tulee vain osissa jonka kasaat itse? Hyvältä vaikuttaa tuo Vilby Green 1, sopivan kokoinen jopa pieneen kerrostalo yksiöön.

Avatar
Vilby Green
Vilby Green Author
Viestit: 5
Liittynyt: 18.11.2019

Re: Vilby Green - plug and play kasvatuskaapit. (vilbygreen.com)

ViestiKirjoittaja Vilby Green » 7.12.2019 19:34

Tomppa94 kirjoitti:Minkälainen tuo DIY versio tulee olemaan? Onko samanlainen kuin valmis setti mutta tulee vain osissa jonka kasaat itse? Hyvältä vaikuttaa tuo Vilby Green 1, sopivan kokoinen jopa pieneen kerrostalo yksiöön.


DIY -kitti tulee olemaan ihan samanlainen kun tuotantoversio. Työstän rungon osat viimeistelyä ja pintakäsittelyä vaille valmiiksi, samoin kun metalliosat. Näin hinta pysyy mahdollisimman alhaisena.
Rungon kasaus ikea-hengessä kuusiokulma-avaimella. Elektroniikka vaatii kolvausta ja runko olisi hyvä vahata, lakata tai maalata koska ilmankosteus kaapin sisällä voi olla korkea. Joka tapauksessa kasaus onnistuu ihan perustyökaluilla vaikka kotioloissa. :)

Mikäli pulmatilanteita tulee niin autan kyllä niin ettei yhtään kittiä jää kasaamatta :)

Myyntiin tulee myös pelkkä runkokitti jos haluaa käyttää omaa elektroniikkaa kaapissa.

Vilby Green 1 vie suunnilleen saman verran pöytä- tai hyllytilaa kun 1 lautanen. Uuden setin pienin kaappi vie suunnilleen läppärin verran pöytäpinta-alaa joten sekin sopii pieniin yksiöihin oikein hyvin.
Vilby Green - käsintehdyt kasvatuskaapit: vilbygreen.com


Palaa sivulle “Kaupalliset toimijat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa