Pienet ja suuret uutiset 2019

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
WeedDog
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 1400
Liittynyt: 20.1.2006

Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja WeedDog » 4.12.2019 16:18

Nyt on kyllä kova.

Huumekaupan keskuksesta paljastui tuhansien
suomalaisten myyjien ja ostajien nimet – nuorimmat Silkkitien
käyttäjät 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita


Viranomaiset tutkivat tuhansia pimeän verkon Silkkitie-kauppapaikkaan liittyviä rikosepäilyjä. Tulli on selvittänyt tuhansien suomalaisten myyjien ja ostajien henkilöllisyydet.

”Salatussa verkossa palveluiden ylläpitäjät ja myyjät ovat uskoneet ja uskotelleet ostajille huumeiden ja muiden laittomien tuotteiden verkkokaupan olevan ´turvallista´ anonymiteetin vuoksi ja siten viranomaisten saavuttamattomissa sekä rikosvastuusta vapaata. Tämä myytti on viimeistään nyt murrettu”, sanoo Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen.

Viranomaiset kertovat parhaillaan tiedotustilaisuudessa lisätietoa pimeän verkon Silkkitie-kauppapaikan palvelimelta tekemistään löydöistä.
... Ruohokoira täällä \o/ ...

Misty_
Viestit: 161
Liittynyt: 29.8.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Misty_ » 4.12.2019 18:49

On kyllä aika hurjaa :O

Havina
Viestit: 108
Liittynyt: 24.3.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Havina » 4.12.2019 19:54

Huh huh. Onneksi ei koskaan tullut tilattua tuolta yhtikäs mitään... Epäilytti koko konsepti jo silloin, kun ensimmäistä kertaa kuulin siitä. Nykyaikana ei täydelliseen anonymiteettiin voine luottaa enää missään.

Rikoksesta epäillään 7500 ihmistä. "Yllättäen" valtaisa enemmistö on alle 40-vuotiaita miehiä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006331795.html
Kyllä taksi porsaan kotiin ajaa.

Charly
Viestit: 218
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Charly » 5.12.2019 1:44

Joo mielenkintosia oikeudenkäyntejä tulossa. Aika mielenkiintoinen materiaali on siinä poliisilla. Iso läpileikkaus suomalaisista huumeiden käyttäjistä / myyjistä. Jännä nähdä vauhdittasko tämmönen esim. KK2020 aloitettakin. Se voi olla että tämä koskee jo osaa arkadianmäen porukastakin. :laugh:
Huh eipä ole tuolta itse tullut osteltua :pimp:
"Fuck the humbe laws I rather have a violent win"
-Ras Kass

asteita430
Viestit: 55
Liittynyt: 20.9.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja asteita430 » 6.12.2019 17:01

Kuva


https://yle.fi/uutiset/3-11039789

Mitä kannabiksen dekriminalisointi tarkoittaisi Suomen
tapauksessa? Asiantuntija pitää keskustelua tervetulleena

Kansalaisaloite kannabiksen käytön rangaistusten poistosta sai viime viikolla täyteen tarvittavat 50 000 allekirjoitusta. Päihdetyön asiantuntija pitää perehtynyttä keskustelua tärkeänä.
Kannabis 29.10.2019 klo 10.12
Kansalaisaloite kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi haluaisi lakiin muutoksen, jonka myötä kannabiskasveja saisi kasvattaa kotona korkeintaan neljää kasvia kerrallaan. Kuvassa kannabiskasvi Australiassa kuvattuna.
Kansalaisaloite kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi haluaisi lakiin muutoksen, jonka myötä kannabiskasveja saisi kasvattaa kotona korkeintaan neljää kasvia kerrallaan.
Darren England / EPA

2000-luvulla maa ja osavaltio toisensa jälkeen on joko laillistanut kannabiksen tai luopunut sen rangaistavuudesta. Maailman maista huumelakejaan on viimeksi höllentänyt muun muassa Kanada ja keskustelua käydään myös Norjassa.

Nyt meillä kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi avattu kansalaisaloite menee eduskunnan käsittelyyn.

Aloitteessa ehdotetaan lakimuutosta, jonka myötä 18 vuotta täyttäneellä voisi olla 25 grammaa kannabista ilman, että siitä rangaistaisi. 25 grammaa perustuu yhden kannabiskasvin laskennalliseen tuottoarvoon, kertoo Radio Suomen päivän haastattelussa EHYT ry:n projektipäällikkö ja kannabisasiantuntija Kim Kannussaari.

– Se on todella iso määrä, jos sen päivässä polttaisi, Kannussaari toteaa ehdotetusta sallitusta määrästä.

Hänen mukaansa syyt kannabiksen käytön taustalla ovat hyvin moninaiset; joku haluaa päihtyä, joku käyttää itselääkinnällisesti, kuka mihinkin.

– Vertaan sitä usein koulutuksissa puhuessani alkoholiin: joku hakee hyvää oloa, arjen ylittämistä, sosiaalisuutta tai muuta, ja sama juttu on kannabiksessa. Näistä pitää keskustella, ja sitten vasta lähdetään puhumaan niistä haittavaikutuksista. Molemmat puolet pitää ottaa esiin etenkin ehkäisevässä päihdetyössä, Kannussaari kertoo.
Aloitteen puuhamies uskoo syrjäytymismekanismien vähenevän

Miten aikuisen kannabiksen käyttäjän elämä muuttuisi, jos kansalaisaloitteen ajamat uudistukset menisivät läpi? Kansalaisaloitteen taustalla ollut Turun seudun kannabisyhdistyksen Tapani Karvinen uskoo, että moni asia paranisi.

– Kun rangaistavuus poistuisi, poistuisi moni syrjäytymistä ja työttömyyttä aiheuttava tekijä. Siirtyisimme sellaiseen asenneilmapiiriin, jossa hyväksyttäisiin se että ihmiset viikonloppuisin käyttävät kannabista, hän kuvailee.

EHYT ry:n Kim Kannussaari muistuttaa, että kannabislakejaan höllentäneessä Yhdysvalloissa on tullut esiin negatiivisiakin vaikutuksia, kuten lasten myrkytystapauksia. Myöskään huumeiden laittomat markkinat eivät ole poistuneet siinä määrin, kuin ennen lakimuutosta toivottiin. Yhdysvalloissa kannabiksen käyttö on sallittu yhdeksässä osavaltiossa ja maan pääkaupungissa.

Kannussaaren mielestä on hyvä asia, että kannabiskansalaisaloite tulee eduskunnan käsittelyyn.

– Mielestäni on äärimmäisen hyvä, että asia tulee päättäjien keskusteltavaksi, sillä viime kädessä tämä on poliittinen päätös. Toivon että asia tulisi avoimeen käsittelyyn ja siihen perehdyttäisiin kunnolla. Keskustelu aiheesta on tarpeellista, samoin kuin sen selvittäminen, mitkä ovat ihmisiä syrjäyttävät mekanismit nykyisessä lainsäädännössä ja miten niihin voidaan puuttua. Tämä olisi yksi osa isoa kokonaiskuvaa tarkasteltaessa, Kannussaari pohtii.

Hän huomauttaa, että keskustelu on myös vapautunut huomattavasti siitä, mitä se on aikaisemmin ollut.
Mä oon lesbo nainen ja rekreationaalinen kannabiksen käyttäjä.

Chiller
Viestit: 342
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Pienet ja suuret uutiset 2019

ViestiKirjoittaja Chiller » 7.12.2019 20:18

Näistä salauksista ym kryptauksista kun on kysymys, niin herää kysymys myös siitä että onko hamppufoorum turvallinen?
Onneksi täällä ei kuitenkaan kukaan totta kirjoita omista kasvatuksistaan. Kaikki vain lataa netistä kuvia tai pyytää kavereilta, ja liioittelee minkä uskaltaa, saadakseen foorumiuskottavuutta ja päästäkseen pätemään... :pimp:


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa