Pienet ja suuret uutiset 2021

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Charly
Viestit: 1500
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 15.4.2021 6:39

Tässäpä iso syy miksi lähiöden nuoret ja nuoret aikuiset kärsii silminnähden.
https://yle.fi/uutiset/3-11879429
Muutenkin tässä maassa on "luokkaistuminen" mennyt pari askelta taas viimevuosia eteenpäin. Vaikka näennäisesti annetaan oikeuksia homoille yms. Mut se on vaan fuulaa..Ja hyväuskoset ostaa :eiei: Ja edelleen tää Suomi mantra "kärsi kärsi kirkkaimman kruunun saat" pätee ja voi hyvin. Eli apua ei myöskään uskalleta tai kehdata hakea. Onneksi siihen on muutosta tullut. Mielenterveys ja päihdehuollon toiminnan pitäisi pystyä välittömään toimintaan eikä odotuttaa kuukausia ja laittaa tekemään itsenäistä salapoliisi työtä esim. ton terapeutin etsintään.

Simppa Hurkus
Viestit: 235
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 17.4.2021 17:59

Tarkkaan ottaen Norjan työväenpuolue - yksi oppositiopuolueista - on pitänyt netissä virtuaalisen kansankokouksen (Landsmøte), ja siellä on onnistuttu teknisistä ongelmista huolimatta äänestämään tuosta esityksestä. Peukku alas voitti 188-101. Liekö sitten miten sitova tai ratkaiseva kannanotto? Tuo Aftenpostenin juttu on maksumuurin takana..


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007925378.html

Huumeiden käyttö säilyy rangaistavana Norjassa, oppositio tyrmäsi hallituksen uudistusaikeet
Työväenpuolueen mukaan hallituksen esitys saattaisi yllyttää nuoria huumekokeiluihin.


NORJASSA oppositio on tyrmännyt hallituksen aikeen luopua huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon rangaistavuudesta, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja norjalaislehti Aftenposten.

Norjan pääoppositiopuolue työväenpuolue torjui perjantaina hallituksen lakiesityksen, jonka myötä huumeiden, kuten kannabiksen, kokaiinin ja heroiinin henkilökohtaisesta käytöstä pienissä määrin olisi tullut laillista.

Huumeiden myynti ja salakuljetus säilyisivät edelleen rangaistavina. Lakiesityksen tavoitteena oli, että huumeiden ongelmakäyttäjiä ohjattaisiin rangaistusten sijaan hoitoon.

Työväenpuolueen mukaan hallituksen esitys saattaisi yllyttää nuoria huumekokeiluihin. Puolue kannattaa rangaistusten poistamista kovien huumeiden käyttäjiltä, mutta vastustaa koko kansan huumeiden käytön laillistamista.

Hallitus olisi tarvinnut parlamentissa lakiesitykselleen opposition tuen, jotta se olisi tullut hyväksytyksi. Lakiesitys kaadettiin äänin 188–101.

LAKIESITYKSEN kannattajien mukaan huumeidenkäyttäjien rikossyytteet voivat olla haitallisia, koska ne estävät ongelmakäyttäjiä hakemasta apua, vaikeuttavat ongelmakäytön huomaamista ja leimaavat ihmisiä.

Perjantaisesta tyrmäyksestä huolimatta neuvottelut huumepolitiikan uudistuksesta voivat johtaa erilaiseen lakiesitykseen, jossa luovutaan kovien huumeiden käytön rangaistavuudesta.

Korkeasta elintasosta huolimatta huumekuolemien määrä Norjassa kuuluu asukaslukuun suhteutettuna Euroopan korkeimpiin.

Norjan terveysviranomaisen mukaan viime vuosina maassa on kuollut vuosittain 260 ihmistä huumeiden yliannostukseen.

Chiller
Viestit: 612
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Chiller » 21.4.2021 18:52

Ongelma on rikolliset myyjät, siinä missä kaikki ahneet myrkyttäjät.
Siksi rationalisointi pitää aloittaa pienestä ja odottaa tilanteen selkiytymistä. Kaikki pahimmat myrkyt kieltoon kuten valkea sokeri, pulla ja makeiset, myrkkylimpparit yms. Niistä se järki alkaa lähtemään jo lapsena.
Tilalla on jo raw suklaat, combushkat yms.

Myrkyistä pitää tehdä huono bisnes. Kokaiinipensas kun kasvaa kannabiksen tavoin kasvihuoneissa, samoin unikko, niin huumediilerointi ei ole enää hyvä bisnes.

Mikään ei ole näin yksinkertaista, koska kilpailu on vääristynyt. Luuserin kuuluu polttaa röökiä ja syödä huonosti kun rahat menee röökiin. Kukaan ei kasvata itse röökiään vaikka se on laillista ja sossu maksaisi kulut.

Meillä on siis sen tason vääristynyt kilpailuyhteiskunta, ettei noin vain voi puuttua juuri mihinkään. Pitäisi rakentaa uudet fundamentaalit ja luoda älykkyys. Elikkä ihan perus elintarvikelainsäädäntö pitäisi rationalisoida.

Ugabug
Viestit: 58
Liittynyt: 1.4.2011

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Ugabug » 22.4.2021 2:33

Chiller kirjoitti:... Kukaan ei kasvata itse röökiään vaikka se on laillista ja sossu maksaisi kulut.


Ihan näin kuriositeettina alkuun mun pitäisi varmaan postata tähän kuvat kotimaisesta sikarilajikkeesta... Ja voin sanoa että montecristot tulee varmasti halvemmaksi ihan kaupan kautta. Helsinki White Cristo on kuitenkin niin kysyttyjä metsästys seuran peijaisissa, että en tohdi lopettaa vuotuista perinnettä. :lol: Halukkaille voin toki lähettää siemeniä.

Kuten sanoit myrkyistä tehdään bisnestä. Markkinatalouden lait tässäkin asiassa jylläävät. Itse olen ehkä ennemmän sen kannalla että on jokaisen oma asia jos haluaa pulputtaa pullosta glukoosifruktoosia, muuta vastaavaa tai mitä nyt siellä pullossa sattuu olemaankaan. Kuluttajan päätös! Ja Niin harmillista kuin se onkaan moni imailee sissäänsä kaikenlaista vahingollista kamaa ja politiikka elää "totuttujen käytäntöjen" mukaan. Ehkä tulevat sukupolvet katsovat meidän touhuja yhtä kauhuissaan kun me katsotaan entisaikojen elohopea tai arsenikkihoitoja.

Se ei yllätä että norskit kumosivat lakialoitteen, mutta se puolestaan yllätti kuinka suurella prosentilla. Pahoin pelkään että meidän tulevassa äänestyksessä ollaan pahasti samoilla jäljillä.

Simppa Hurkus
Viestit: 235
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 22.4.2021 5:37

Ugabug kirjoitti:
Se ei yllätä että norskit kumosivat lakialoitteen, mutta se puolestaan yllätti kuinka suurella prosentilla. Pahoin pelkään että meidän tulevassa äänestyksessä ollaan pahasti samoilla jäljillä.


Norjan parlamentti ei ole vielä tästä äänestänyt. Norjan demareiden vuotuisessa nettimiittingissä järjestettiin galluppi, jossa enemmistö peukuista kääntyi alaspäin. En tiiä onko se lopullinen täystyrmäys asialle, en tunne riittävän hyvin Norjan sisäpolitiikan käytäntöjä. (Kilautan kaverille Tromsaan, kuhan kerkeen, jospa se osais valaista...)

Syksyllä on Norjassakin parlamenttivaalit, ja demarit pyrkivät tietysti oppositiosta parempiin asemiin. Heillä on oma "suunnitelma", jotenkin niin että dekri tulisi vain koville huumeille, ja koskisi vain niitä vakituisesti käyttäviä. Varmasti kätevä ja hieno laki..

Simppa Hurkus
Viestit: 235
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 23.4.2021 16:20

Näköjään Norjan demarit pystyy tosiaankin kaatamaan uudistuksen, ja haluavat sen tehdä.

Tuo niitten oma suunnitelma kuulostaa pahaenteiseltä. Mihin se raja vedetään? Kuka on vetäny tarpeeksi? Pahimmassa tapauksessa se jää paikallisten aarnioitten päätettäväksi.

Saa sitte nähä miten Støren käy vaaleissa, toivotaan että tää kostautuu. Popparit esiin..


https://www.vg.no/nyheter/i/zgK0Ww/ap-l ... usreformen

Ap-landsmøtet lyttet til Støre: Vraker rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte stemte fredag ettermiddag nei til en generell avkriminalisering av bruk og besittelse av narkotika. Dermed havarerer regjeringens forslag til rusreform i Stortinget.


Etter å ha jobbet intenst for å finne et kompromiss i redaksjonskomiteen uten å lykkes, har et flertall på partiets landsmøte nå vedtatt å si nei til å avkriminalisere bruk og besittelse av små brukerdoser av narkotika.

188 stemte nei til generell avkriminalisering, mens 101 stemte ja.

Underveis i voteringen var det store tekniske problemer – og fem stemmer ble ikke registrert.

Dermed har Arbeiderpartiet lyttet til partileder Jonas Gahr Støre, som fredag ga sitt klare råd til landsmøtet å si nei til en generell avkriminalisering av narkotika.

– Min tilnærming er denne: Vi skal hjelpe dem som trenger hjelp, og være solidariske med dem som ikke skal inn i det. Derfor er jeg mot en generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, uttalte Støre.

UENIGE: Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre er uenige om avkriminalisering av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap vil heller differensiere reaksjonen til de som blir tatt med ulovlige rusmidler.

Det vil si at tunge rusavhengige skal slippe straff, men heller få oppfølging i helsetjenesten. Andre brukere skal fortsatt straffes for bruk og besittelse, slik som i dag, mener Ap.

BØNNFALT LANDSMØTET OM Å SI JA: Bergensordfører Marte Mjøs Persen. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Kom med bønn til landsmøtet

Regjeringens rusreform har splittet Arbeiderpartiet, og landsmøtets redaksjonskomité klarte ikke å bli enige.

Et mindretall i komiteen med blant andre Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Bergensordfører Marte Mjøs Persen tok ut dissens for å si ja til en generell avkriminalisering.

Mjøs Persen kom med en bønn til landsmøtet før voteringen om å stemme ja. Hun fremholdt at straff ikke virker – og i dag brukes mot dem som tåler det minst.

– La oss gripe denne historiske muligheten og si ja til en rusreform, sa Bergensordføreren.

Redaksjonskomiteens leder Anniken Huitfeldt argumenterte for flertallets forslag, nemlig en «begrenset avkriminalisering for tunge rusmisbrukere».

Landsmøtet vedtok til slutt dette forslaget:

«Opprettholde et forbud mot narkotika, videreføre straffereaksjoner for bruk og besittelse av narkotika, og foreslå endringer i lovverket som sikrer en avkriminalisering for bruk og besittelse av mindre brukerdoser for tunge rusavhengige, slik at denne gruppen møtes med god helsehjelp og oppfølging istedenfor straffereaksjoner».
Publisert:
Publisert: 16.04.21 kl. 17:34
Oppdatert: 16.04.21 kl. 17:48

Avatar
rxsted
Viestit: 858
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 6.5.2021 0:48

Terp Hogz haastettiin oikeuteen Mars/Wrigley Companyn toimesta, koska nimi Zkittlez (ja Terp Hogzin käyttämät logot) muistuttavat liikaa Skittles-tavaramerkkiä. :laugh:

https://www.cnbc.com/2021/05/04/skittle ... ment-.html

Tämähän oli ihan arvattavissa; aiemmin mm. Girl Scout Cookiesin nimi vaihtui GSC:ksi ja Gorilla Glue muutettiin GG #4:ksi. Useimmat alalla käyttävät 3rd Gen Familyn liikkelle laskemasta pistokkaasta yksinkertaista nimitystä Z, joten tämä tulee luultavasti vakiintumaan.
Tämän kasvin ensisijainen vaikutus aiheutuu sen mennessä päähän ... synnyttäen sen kaltaisen humalatilan, joka saa ihmisen unohtamaan murheensa, ja tulee väkevä hilpeys.
— Jean-Baptiste Lamarck, biologian isä, 1783

Charly
Viestit: 1500
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 6.5.2021 3:08

Haha joo! Mut tänhän tosiaan arvas. :laugh:
Isolla firmalla meni viimestään siin kohtaa puurot ja vellit sekasi ku TerpHogs julkaisi sen Zkittles thc karkkipussin. :laugh:


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija