Pienet ja suuret uutiset 2021

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Charly
Viestit: 1796
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 15.4.2021 6:39

Tässäpä iso syy miksi lähiöden nuoret ja nuoret aikuiset kärsii silminnähden.
https://yle.fi/uutiset/3-11879429
Muutenkin tässä maassa on "luokkaistuminen" mennyt pari askelta taas viimevuosia eteenpäin. Vaikka näennäisesti annetaan oikeuksia homoille yms. Mut se on vaan fuulaa..Ja hyväuskoset ostaa :eiei: Ja edelleen tää Suomi mantra "kärsi kärsi kirkkaimman kruunun saat" pätee ja voi hyvin. Eli apua ei myöskään uskalleta tai kehdata hakea. Onneksi siihen on muutosta tullut. Mielenterveys ja päihdehuollon toiminnan pitäisi pystyä välittömään toimintaan eikä odotuttaa kuukausia ja laittaa tekemään itsenäistä salapoliisi työtä esim. ton terapeutin etsintään.
"Avaruus on vittumaisen iso, siis tosi iso!" - Jussi Heikelä :guru:
"Rakastan äiti maata - sä pelkäät taivaan isää!" -Petos

Simppa Hurkus
Viestit: 236
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 17.4.2021 17:59

Tarkkaan ottaen Norjan työväenpuolue - yksi oppositiopuolueista - on pitänyt netissä virtuaalisen kansankokouksen (Landsmøte), ja siellä on onnistuttu teknisistä ongelmista huolimatta äänestämään tuosta esityksestä. Peukku alas voitti 188-101. Liekö sitten miten sitova tai ratkaiseva kannanotto? Tuo Aftenpostenin juttu on maksumuurin takana..


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007925378.html

Huumeiden käyttö säilyy rangaistavana Norjassa, oppositio tyrmäsi hallituksen uudistusaikeet
Työväenpuolueen mukaan hallituksen esitys saattaisi yllyttää nuoria huumekokeiluihin.


NORJASSA oppositio on tyrmännyt hallituksen aikeen luopua huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon rangaistavuudesta, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja norjalaislehti Aftenposten.

Norjan pääoppositiopuolue työväenpuolue torjui perjantaina hallituksen lakiesityksen, jonka myötä huumeiden, kuten kannabiksen, kokaiinin ja heroiinin henkilökohtaisesta käytöstä pienissä määrin olisi tullut laillista.

Huumeiden myynti ja salakuljetus säilyisivät edelleen rangaistavina. Lakiesityksen tavoitteena oli, että huumeiden ongelmakäyttäjiä ohjattaisiin rangaistusten sijaan hoitoon.

Työväenpuolueen mukaan hallituksen esitys saattaisi yllyttää nuoria huumekokeiluihin. Puolue kannattaa rangaistusten poistamista kovien huumeiden käyttäjiltä, mutta vastustaa koko kansan huumeiden käytön laillistamista.

Hallitus olisi tarvinnut parlamentissa lakiesitykselleen opposition tuen, jotta se olisi tullut hyväksytyksi. Lakiesitys kaadettiin äänin 188–101.

LAKIESITYKSEN kannattajien mukaan huumeidenkäyttäjien rikossyytteet voivat olla haitallisia, koska ne estävät ongelmakäyttäjiä hakemasta apua, vaikeuttavat ongelmakäytön huomaamista ja leimaavat ihmisiä.

Perjantaisesta tyrmäyksestä huolimatta neuvottelut huumepolitiikan uudistuksesta voivat johtaa erilaiseen lakiesitykseen, jossa luovutaan kovien huumeiden käytön rangaistavuudesta.

Korkeasta elintasosta huolimatta huumekuolemien määrä Norjassa kuuluu asukaslukuun suhteutettuna Euroopan korkeimpiin.

Norjan terveysviranomaisen mukaan viime vuosina maassa on kuollut vuosittain 260 ihmistä huumeiden yliannostukseen.

Chiller
Viestit: 666
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Chiller » 21.4.2021 18:52

Ongelma on rikolliset myyjät, siinä missä kaikki ahneet myrkyttäjät.
Siksi rationalisointi pitää aloittaa pienestä ja odottaa tilanteen selkiytymistä. Kaikki pahimmat myrkyt kieltoon kuten valkea sokeri, pulla ja makeiset, myrkkylimpparit yms. Niistä se järki alkaa lähtemään jo lapsena.
Tilalla on jo raw suklaat, combushkat yms.

Myrkyistä pitää tehdä huono bisnes. Kokaiinipensas kun kasvaa kannabiksen tavoin kasvihuoneissa, samoin unikko, niin huumediilerointi ei ole enää hyvä bisnes.

Mikään ei ole näin yksinkertaista, koska kilpailu on vääristynyt. Luuserin kuuluu polttaa röökiä ja syödä huonosti kun rahat menee röökiin. Kukaan ei kasvata itse röökiään vaikka se on laillista ja sossu maksaisi kulut.

Meillä on siis sen tason vääristynyt kilpailuyhteiskunta, ettei noin vain voi puuttua juuri mihinkään. Pitäisi rakentaa uudet fundamentaalit ja luoda älykkyys. Elikkä ihan perus elintarvikelainsäädäntö pitäisi rationalisoida.

Ugabug
Viestit: 58
Liittynyt: 1.4.2011

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Ugabug » 22.4.2021 2:33

Chiller kirjoitti:... Kukaan ei kasvata itse röökiään vaikka se on laillista ja sossu maksaisi kulut.


Ihan näin kuriositeettina alkuun mun pitäisi varmaan postata tähän kuvat kotimaisesta sikarilajikkeesta... Ja voin sanoa että montecristot tulee varmasti halvemmaksi ihan kaupan kautta. Helsinki White Cristo on kuitenkin niin kysyttyjä metsästys seuran peijaisissa, että en tohdi lopettaa vuotuista perinnettä. :lol: Halukkaille voin toki lähettää siemeniä.

Kuten sanoit myrkyistä tehdään bisnestä. Markkinatalouden lait tässäkin asiassa jylläävät. Itse olen ehkä ennemmän sen kannalla että on jokaisen oma asia jos haluaa pulputtaa pullosta glukoosifruktoosia, muuta vastaavaa tai mitä nyt siellä pullossa sattuu olemaankaan. Kuluttajan päätös! Ja Niin harmillista kuin se onkaan moni imailee sissäänsä kaikenlaista vahingollista kamaa ja politiikka elää "totuttujen käytäntöjen" mukaan. Ehkä tulevat sukupolvet katsovat meidän touhuja yhtä kauhuissaan kun me katsotaan entisaikojen elohopea tai arsenikkihoitoja.

Se ei yllätä että norskit kumosivat lakialoitteen, mutta se puolestaan yllätti kuinka suurella prosentilla. Pahoin pelkään että meidän tulevassa äänestyksessä ollaan pahasti samoilla jäljillä.

Simppa Hurkus
Viestit: 236
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 22.4.2021 5:37

Ugabug kirjoitti:
Se ei yllätä että norskit kumosivat lakialoitteen, mutta se puolestaan yllätti kuinka suurella prosentilla. Pahoin pelkään että meidän tulevassa äänestyksessä ollaan pahasti samoilla jäljillä.


Norjan parlamentti ei ole vielä tästä äänestänyt. Norjan demareiden vuotuisessa nettimiittingissä järjestettiin galluppi, jossa enemmistö peukuista kääntyi alaspäin. En tiiä onko se lopullinen täystyrmäys asialle, en tunne riittävän hyvin Norjan sisäpolitiikan käytäntöjä. (Kilautan kaverille Tromsaan, kuhan kerkeen, jospa se osais valaista...)

Syksyllä on Norjassakin parlamenttivaalit, ja demarit pyrkivät tietysti oppositiosta parempiin asemiin. Heillä on oma "suunnitelma", jotenkin niin että dekri tulisi vain koville huumeille, ja koskisi vain niitä vakituisesti käyttäviä. Varmasti kätevä ja hieno laki..

Simppa Hurkus
Viestit: 236
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 23.4.2021 16:20

Näköjään Norjan demarit pystyy tosiaankin kaatamaan uudistuksen, ja haluavat sen tehdä.

Tuo niitten oma suunnitelma kuulostaa pahaenteiseltä. Mihin se raja vedetään? Kuka on vetäny tarpeeksi? Pahimmassa tapauksessa se jää paikallisten aarnioitten päätettäväksi.

Saa sitte nähä miten Støren käy vaaleissa, toivotaan että tää kostautuu. Popparit esiin..


https://www.vg.no/nyheter/i/zgK0Ww/ap-l ... usreformen

Ap-landsmøtet lyttet til Støre: Vraker rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte stemte fredag ettermiddag nei til en generell avkriminalisering av bruk og besittelse av narkotika. Dermed havarerer regjeringens forslag til rusreform i Stortinget.


Etter å ha jobbet intenst for å finne et kompromiss i redaksjonskomiteen uten å lykkes, har et flertall på partiets landsmøte nå vedtatt å si nei til å avkriminalisere bruk og besittelse av små brukerdoser av narkotika.

188 stemte nei til generell avkriminalisering, mens 101 stemte ja.

Underveis i voteringen var det store tekniske problemer – og fem stemmer ble ikke registrert.

Dermed har Arbeiderpartiet lyttet til partileder Jonas Gahr Støre, som fredag ga sitt klare råd til landsmøtet å si nei til en generell avkriminalisering av narkotika.

– Min tilnærming er denne: Vi skal hjelpe dem som trenger hjelp, og være solidariske med dem som ikke skal inn i det. Derfor er jeg mot en generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, uttalte Støre.

UENIGE: Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre er uenige om avkriminalisering av narkotika. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap vil heller differensiere reaksjonen til de som blir tatt med ulovlige rusmidler.

Det vil si at tunge rusavhengige skal slippe straff, men heller få oppfølging i helsetjenesten. Andre brukere skal fortsatt straffes for bruk og besittelse, slik som i dag, mener Ap.

BØNNFALT LANDSMØTET OM Å SI JA: Bergensordfører Marte Mjøs Persen. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Kom med bønn til landsmøtet

Regjeringens rusreform har splittet Arbeiderpartiet, og landsmøtets redaksjonskomité klarte ikke å bli enige.

Et mindretall i komiteen med blant andre Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Bergensordfører Marte Mjøs Persen tok ut dissens for å si ja til en generell avkriminalisering.

Mjøs Persen kom med en bønn til landsmøtet før voteringen om å stemme ja. Hun fremholdt at straff ikke virker – og i dag brukes mot dem som tåler det minst.

– La oss gripe denne historiske muligheten og si ja til en rusreform, sa Bergensordføreren.

Redaksjonskomiteens leder Anniken Huitfeldt argumenterte for flertallets forslag, nemlig en «begrenset avkriminalisering for tunge rusmisbrukere».

Landsmøtet vedtok til slutt dette forslaget:

«Opprettholde et forbud mot narkotika, videreføre straffereaksjoner for bruk og besittelse av narkotika, og foreslå endringer i lovverket som sikrer en avkriminalisering for bruk og besittelse av mindre brukerdoser for tunge rusavhengige, slik at denne gruppen møtes med god helsehjelp og oppfølging istedenfor straffereaksjoner».
Publisert:
Publisert: 16.04.21 kl. 17:34
Oppdatert: 16.04.21 kl. 17:48

Avatar
rxsted
Viestit: 984
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 6.5.2021 0:48

Terp Hogz haastettiin oikeuteen Mars/Wrigley Companyn toimesta, koska nimi Zkittlez (ja Terp Hogzin käyttämät logot) muistuttavat liikaa Skittles-tavaramerkkiä. :laugh:

https://www.cnbc.com/2021/05/04/skittle ... ment-.html

Tämähän oli ihan arvattavissa; aiemmin mm. Girl Scout Cookiesin nimi vaihtui GSC:ksi ja Gorilla Glue muutettiin GG #4:ksi. Useimmat alalla käyttävät 3rd Gen Familyn liikkelle laskemasta pistokkaasta yksinkertaista nimitystä Z, joten tämä tulee luultavasti vakiintumaan.
What are we gonna leave for the next generation? You know... Two hundred kushes? Or whatever they are.
— Clackamas Coot

Charly
Viestit: 1796
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 6.5.2021 3:08

Haha joo! Mut tänhän tosiaan arvas. :laugh:
Isolla firmalla meni viimestään siin kohtaa puurot ja vellit sekasi ku TerpHogs julkaisi sen Zkittles thc karkkipussin. :laugh:
"Avaruus on vittumaisen iso, siis tosi iso!" - Jussi Heikelä :guru:
"Rakastan äiti maata - sä pelkäät taivaan isää!" -Petos

Avatar
weed420
Viestit: 1151
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja weed420 » 27.5.2021 15:48

Uudentyyppinen jengi laajan huumetutkinnan kohteena – tätä tarkoittaa Mantaqa-jengin nimi

Poliisi epäilee tämän Suomessa toimivan uudentyyppisen järjestäytyneen rikollisryhmän salakuljettaneen lähes 200 kiloa marihuanaa Latviasta Suomeen. Epäillyt törkeät huumausainerikokset ovat tapahtuneet joulukuun 2019 ja joulukuun 2020 välisenä aikana.
~ valaistunut jo syntyessään tai ennen syntymää ~ • real life laiskiainen •° rikas vaikka varaton °

Avatar
rxsted
Viestit: 984
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 2.6.2021 14:42

IL selvitti: Nämä ehdokkaat ovat saaneet useita rikostuomioita – katso oman kuntasi tilanne

Oli sanomattakin selvää, että perussuomalaisilla on muuta väestöä (ja esimerkiksi maahanmuuttajataustaisia) enemmän rikostuomioita (erityisesti väkivaltarikoksista), mutta mielenkiintoisinta oli jutussa mainitut demarit:

Lahdessa ehdokkaana oleva Janne Nurminen (sd) on saanut kolme rikostuomiota.

Nurminen viljeli vuonna 2016 Hollolassa kannabisfarmia, joka tuotti yli neljä kiloa huumausainetta.

Nurminen jäi kiinni yhdessä tekijäkumppaninsa kanssa ja sai 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Nurminen hallitsi kiinteistöä, jossa kasvattamoa pidettiin. Kahdesta tilasta löytyi kotietsinnässä 29 kannabiskasvia, joista osa oli puolentoista metrin korkuisia.

Nurminen myönsi syytteen, mutta väitti, että huumeet oli tarkoitettu pääosin omaan käyttöön ja lääkintätarkoitukseen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden mukaan yli neljän kilogramman kokonaismäärä ylitti törkeän rikoksen rajan selvästi. Huumeet oli tarkoitettu myyntiin. Katukauppahinnalla laskettuna rikoshyöty olisi noussut noin 85 000 euroon.

Nurminen on tuomittu myös törkeästä rattijuopumuksesta ja perustekomuotoisesta rattijuopumuksesta. Tuorein tuomio, 50 päivää ehdollista vankeutta, on tammikuulta ja sen koeaika päättyy tammikuussa 2023.

Kempeleessä ehdolla oleva Kristiina Rytky (sd) on saanut kaksi huumeisiin liittyvää tuomiota.

Vuosina 2015–2016 Rytky viljeli yhdessä erään miehen kanssa hamppua oululaisessa hallissa.

Oulun käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että syytetyt saivat viljelyksistään yhteensä 2,3 kiloa marihuanaa. Osan marihuanasta Rytky käytti itse, mutta pääosan hän myi.

Rytky myönsi teon, mutta kiisti huumausainerikoksen olevan törkeä. Rytkyn mukaan hän oli kasvattanut ainetta itselleen lääkkeeksi selkäkipujen lievittämiseksi. Rytkyn mukaan hän oli myynyt ainetta saadakseen oman käyttönsä rahoitettua.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Rytkyn yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 40 päiväsakkoon.

Jälkimmäinen rikos tapahtui Kempeleessä 2016–2017. Rytky oli kätkenyt 2,3 kiloa hasista sukulaisensa omistamaan piharakennukseen.

Rytky myönsi, että huumausaineet olivat hänen. Rytkyn mukaan hän oli ostanut ne Sipulikanava-foorumista. Erä oli jäänyt poliisilta takavarikoimatta hänen aiemman rikostutkintansa yhteydessä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Rytkyn vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja suorittamaan lisäksi 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Jälkimmäisen tuomion koeaika päättyy helmikuussa 2022.

Jos haluatte osoittaa näille ehdokkaille tukenne, niin Nurminen on Lahdessa ehdolla numerolla 329 ja Kempeleen demareiden Rytky numerolla 18.
What are we gonna leave for the next generation? You know... Two hundred kushes? Or whatever they are.
— Clackamas Coot

Popa
Viestit: 162
Liittynyt: 9.10.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Popa » 3.6.2021 13:02

..
Viimeksi muokannut Popa, 12.7.2021 0:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Åipållåi
Viestit: 954
Liittynyt: 20.10.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Åipållåi » 4.6.2021 14:35

POLIISIN TAVOITE sunnuntain Liikenneraittiuspäivässä on, että tieltä ei tavattaisi yhtään rattijuoppoa. Nollaa lähin lukema on päivän 10-vuotisen historian aikana ollut Lounais-Suomessa neljä rattijuoppoa.
No niin tupruttelija, joka ajaa autoa. Älä aja sunnuntaina, vaan muista pyhittää lepopäivä. ;) ✌️
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008027324.html

Toisaalta jutussa mainitaan myös, että Tauski puhalsi nollat ratsiassa. Mut tuskin on pilaa. :think:
Hulhu kuin pullosta Cthulhu. :guru:✌️

"My pain is constant and sharp, and I do not hope for a better world for anyone. In fact, I want my pain to be inflicted on others. I want no one to escape." P. B.

Charly
Viestit: 1796
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 8.6.2021 10:03

Holy shit!
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.2t1dcm
Jännä nährä missä kaikkialla yhteiskunnan lokeroita käryää... :think:

edit. alkanu 11 jälkee.
Suora lähetys juuri nyt: Europol kertoo maailmanlaajuisesta iskusta rikollisjärjestöjä vastaan – myös Suomi mukana

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suo ... #gs.2t3l9s
"Avaruus on vittumaisen iso, siis tosi iso!" - Jussi Heikelä :guru:
"Rakastan äiti maata - sä pelkäät taivaan isää!" -Petos

Charly
Viestit: 1796
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 10.6.2021 3:38

Washington state offers ‘joints for jabs’ to boost vaccination rates


Haha no nyt on hävytöntä! :lol: Mites tää toimii kun samalla valtioilla istuu vielä jengii linnassa pilvestä!!? :lol:
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... tion-rates
"Avaruus on vittumaisen iso, siis tosi iso!" - Jussi Heikelä :guru:
"Rakastan äiti maata - sä pelkäät taivaan isää!" -Petos

Charly
Viestit: 1796
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 10.6.2021 5:29

No uutisoihan tästä Mtv mm.
Kannabista koronarokotteen kylkiäisenä? Yhdysvalloissa tämä on todellisuutta

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kan ... #gs.2y0p8e
"Avaruus on vittumaisen iso, siis tosi iso!" - Jussi Heikelä :guru:
"Rakastan äiti maata - sä pelkäät taivaan isää!" -Petos


Avatar
NotSNot
Viestit: 527
Liittynyt: 20.7.2010

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja NotSNot » 15.6.2021 13:02

KASVATTAJA81 kirjoitti:https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/af233f52-d279-447b-b0a5-fb234807e655

Omakotitalo paloi poroksi kannabisviljelmän takia
Tänään klo 9:00
Poliisin kuvat paljastavat hampunkasvattamosta alkaneen tulipalon aiheuttaman täystuhon.
Kaksikerroksinen omakotitalo tuhoutui perusteellisesti. POLIISI

Lempäälästä omakotikiinteistön vuokrannut mies aiheutti isolla kannabisviljelmällään mittavat vahingot, mutta selvisi teostaan ehdollisella tuomiolla.

Mies oli rakentanut talon kahteen kerrokseen kasvatusteltat, samoin kasvattamon kiinteistön ulkovarastoon. Valaisimet, kanavapuhaltimet, ajastimet, suodattimet ja tuulettimet oli poliisin mukaan viritetty ammattimaisesti kannabiksen kasvattamista varten.

Hiiltyneistä raunioista löytyi mm. kanavapuhaltimen jäänteet. POLIISI
Todisteita raunioista
Teltoissa oli kaikkiaan 53 kannabiskasvia.

Mies poistui paikalta kello viiden jälkeen tammikuisena iltapäivänä. Hän oli asentanut olohuoneen teltan katosta roikkumaan kaksi ajastimella syttyvää 600 watin suurpaineatriumvalaisinta. Palo sai todennäköisesti alkunsa niistä.

Mies oli poistunut paikalta puoli kuuden aikaan illalla. Seitsemän tuntia myöhemmin ohikulkija soitti hätäkeskukseen - rakennus oli ilmiliekeissä.

Palokunnan ehtiessä paikalle palo oli täyden palon vaiheessa, eikä rakennusta voitu enää pelastaa.

Tulelta säästyi kuitenkin ulkorakennus, josta poliisi löysi kasvattamon ja siellä 24 kasvia. Talon hiiltyneistä raunioista löytyi puolestaan runsaasti todisteita muun muassa kasvattamon laitteistosta.

Ulkovaraston viljelmä säästyi tulelta. KUVAT: POLIISI

”Vain omaan käyttöön”
Kiinteistön vuokrannut miestä epäiltiin törkeästä huumausainerikoksesta sekä yleisvaaran tuottamisesta. Mies myönsi viljelleensä kannabista, mutta väitti tehneensä niin vain omaa käyttöä varten. Hän katsoi, että kyse oli perusmuotoisesta huumerikoksesta.

Takavarikoiduista kasveista saadun kannabiksen 2,5 kilon kokonaismäärän perusteella poliisi kuitenkin arvioi, että huumausaine oli osin tarkoitettu myös levitykseen.

Yleisvaaran tuottamista mies ei myöntänyt. Hänen mukaansa yleisesti myytävien sähkölaitteisen valvomatta jättämistä huolimattomuutena. Hän huomautti lisäksi, ettei teko ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa, koska talossa ei syttymishetkellä ollut ketään paikalla.

Poliisi kuivatti kasvit, poisti niistä varret ja punnitsi päihdyttävää THC:tä sisältävät osat. POLIISI

Selvisi ehdollisella
Käräjäoikeus katsoi, että syytetty oli rakentanut kasvatusolosuhteet ammattimaisesti ja viljellyt kannabista suunnitelmallisesti. Se piti tekoa kokonaisuutenaan törkeänä.

Oikeus ei myöskään antanut painoa puheille kaupasta ostetuista sähkötarvikkeista. Sen mukaan syytetty oli ottanut tietoisen riskin siitä, että välineet saattavat aiheuttaa paloriskin.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi vuonna 1986 syntyneen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen ja yleisvaaran tuottamiseen. Seuraamukseksi se määräsi vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tulipalo syttyi tammikuussa 2020. Tuoreessa päätöksessään Turun hovioikeus hylkäsi hamppuviljelijän valituksen ja vahvisti siten käräjäoikeuden päätöksen.
Siemenissä ainakin hyvä itävyys! 60 siemenestä 60 vesilasin pohjalla jo! :D

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4346
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 29.6.2021 3:10

Meksiko dekriminalisoi marihuanan viihdekäytön

Laillisuuden puolesta kampanjoivat järjestöt ovat sitä mieltä, ettei päätös ole riittävä.
Lakien koetaan asettavan edelleen esteitä muun muassa hallussapidolle.


STT
29.6. 03:25

Meksikon korkein oikeus on dekriminalisoinut marihuanan viihdekäytön aikuisten osalta. Tuomioistuin otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun marihuanan käytön laillistamiseen tähtäävä lakialoite jäi jumiin maan kongressiin.

Päätökseen varovaisesti suhtautuvien marihuanan laillistamista vaativien kansalaisjärjestöjen edustajien mukaan asiat eivät kuitenkaan muutu täysin, ennen kuin kongressi antaa aamenensa laillistamisaloitteelle.

Tuomioistuimen puheenjohtaja Arturo Zaldivar kuvaili maanantaita ihmisten vapauksien kannalta historialliseksi päiväksi. Dekriminalisoinnin kannalla oli kaikkiaan kahdeksan yhdestätoista tuomarista.

Espanjalaislehti El Paisin (siirryt toiseen palveluun) mukaan tuomioistuimen maanantainen päätös on yleinen julistus tiettyjen marihuanan käyttöön, myyntiin sekä siementen hankintaan liittyvien lakien perustuslain vastaisuudesta.

Lehden mukaan kyseiset osa-alueet oli määritelty jo aiemmin perustuslain vastaisiksi ja kongressilla oli ollut velvollisuus joko poistaa kyseiset kiellot tai muokata niitä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan korkein oikeus oli antanut kongressille aikaa huhtikuun loppuun saada laki aikaiseksi, mutta tässä ei onnistuttu.

Kongressin alahuone antoi hyväksyntänsä laille maaliskuussa, mutta aloite on vaatinut edelleen senaatin hyväksynnän. Huhtikuussa senaatin hallitseva enemmistö kertoi harkitsevansa, että aloitteesta käytävää loppukeskustelua lykättäisiin syyskuulle.

El Paisin mukaan yleiseen julistukseen perustuslain vastaisuudesta on turvauduttu vain kerran aiemmin Meksikossa.

Espanjalaislehden mukaan tuomioistuimen päätös käytännössä kehottaa maan terveysministeriötä antamaan aikuisille luvan kasvattaa ja käyttää marihuanaa. Liittovaltion viranomaisilta vaaditaan muun muassa ohjeistuksia siemenien oikeanlaisesta hankinnasta ja siitä, kuinka marihuanaa ei saisi käyttää julkisissa tiloissa.

Järjestö: Ei dekriminalisoi tuotantoa tai jakelua

Laillisuuden puolesta kampanjoivat ihmiset ovat kuitenkin AFP:n mukaan sitä mieltä, että korkeimman oikeuden päätös jättää kannabiksen käyttäjät painimaan useiden epävarmuustekijöiden kanssa.

Kansalaisjärjestö Mexico Unido Contra la Delincuencian mukaan päätös ei dekriminalisoi suoraan kaikkea käytön onnistumisen kannalta vaadittua toimintaa, kuten marihuanan tuotantoa, hallussapitoa ja kuljettamista.

Järjestö sanoi päätöksen jättävän "käyttöön, kasvattamiseen ja jakeluun liittyvän laillisen tyhjiön" ja vaatii kongressia hyväksymään tarvittavan lainsäädännön, jolla asia ratkaistaisiin.

Asociacion Mexicana de Estudios sobre Cannabis -ryhmän jäsen ja pitkäaikainen laillistamisaktivisti Jorge Hernandez Tinajero suhtautui niin ikään skeptisesti tuomioistuimen ilmoitukseen.

– He eivät uskalla mennä pidemmälle, hän sanoi ja painotti lakien asettavan marihuanan käyttäjille edelleen esteitä aineen hallussapidon osalta.

Yksi päätöksen seuraus on se, että marihuanan viihdekäyttäjät voivat saada helpommin luvan kansalliselta terveysviranomaiselta Cofeprisilta. Näin kertoo ihmisoikeusjärjestö Elementan johtaja Adriana Muro AFP:lle. Aiemmin Cofepris oli Muron mukaan hylännyt kyseiset luvat.

– Nyt lupa täytyy antaa automaattisesti, hän lisäsi.

Vain muutama maa on laillistanut viihdekäytön

Jos kongressiin jumiutunut lakialoite saisi hyväksynnän, liittyisi Meksiko vain muutamien kannabiksen viihdekäytön laillistaneiden maiden joukkoon. Viihdekäytön ovat laillistaneet aiemmin muun muassa Uruguay ja Kanada.

Kannabiksen lääkekäyttö puolestaan dekriminalisoitiin Meksikossa vuoden 2017 kesäkuussa.

Asiantuntijoiden mukaan 126 miljoonan asukkaan Meksikossa voisi olla miljardien dollarien arvoiset viihdekäyttöön liittyvät lailliset kannabismarkkinat.

Laillistamispyrkimyksillä yritetään osittain laittaa kuriin huumeisiin liittyvää väkivaltaa, jonka seurauksena kuolee Meksikossa joka vuosi tuhansia ihmisiä. Yli 300 000 ihmistä on saanut surmansa sen jälkeen, kun maan hallinto lähetti armeijan taistelemaan huumekartelleja vastaan vuonna 2006.

Meksikolaisviranomaiset takavarikoivat viime vuonna kaikkiaan 244 tonnia marihuanaa.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
– Sam 1 or someone else -

lyijykynanen
Viestit: 59
Liittynyt: 19.12.2011

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja lyijykynanen » 29.6.2021 7:29

Sam 1 kirjoitti:Meksiko dekriminalisoi marihuanan viihdekäytön

Laillisuuden puolesta kampanjoivat järjestöt ovat sitä mieltä, ettei päätös ole riittävä.
Lakien koetaan asettavan edelleen esteitä muun muassa hallussapidolle.


STT
29.6. 03:25

Meksikon korkein oikeus on dekriminalisoinut marihuanan viihdekäytön aikuisten osalta. Tuomioistuin otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun marihuanan käytön laillistamiseen tähtäävä lakialoite jäi jumiin maan kongressiin.

Päätökseen varovaisesti suhtautuvien marihuanan laillistamista vaativien kansalaisjärjestöjen edustajien mukaan asiat eivät kuitenkaan muutu täysin, ennen kuin kongressi antaa aamenensa laillistamisaloitteelle.

Tuomioistuimen puheenjohtaja Arturo Zaldivar kuvaili maanantaita ihmisten vapauksien kannalta historialliseksi päiväksi. Dekriminalisoinnin kannalla oli kaikkiaan kahdeksan yhdestätoista tuomarista.

Espanjalaislehti El Paisin (siirryt toiseen palveluun) mukaan tuomioistuimen maanantainen päätös on yleinen julistus tiettyjen marihuanan käyttöön, myyntiin sekä siementen hankintaan liittyvien lakien perustuslain vastaisuudesta.

Lehden mukaan kyseiset osa-alueet oli määritelty jo aiemmin perustuslain vastaisiksi ja kongressilla oli ollut velvollisuus joko poistaa kyseiset kiellot tai muokata niitä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan korkein oikeus oli antanut kongressille aikaa huhtikuun loppuun saada laki aikaiseksi, mutta tässä ei onnistuttu.

Kongressin alahuone antoi hyväksyntänsä laille maaliskuussa, mutta aloite on vaatinut edelleen senaatin hyväksynnän. Huhtikuussa senaatin hallitseva enemmistö kertoi harkitsevansa, että aloitteesta käytävää loppukeskustelua lykättäisiin syyskuulle.

El Paisin mukaan yleiseen julistukseen perustuslain vastaisuudesta on turvauduttu vain kerran aiemmin Meksikossa.

Espanjalaislehden mukaan tuomioistuimen päätös käytännössä kehottaa maan terveysministeriötä antamaan aikuisille luvan kasvattaa ja käyttää marihuanaa. Liittovaltion viranomaisilta vaaditaan muun muassa ohjeistuksia siemenien oikeanlaisesta hankinnasta ja siitä, kuinka marihuanaa ei saisi käyttää julkisissa tiloissa.

Järjestö: Ei dekriminalisoi tuotantoa tai jakelua

Laillisuuden puolesta kampanjoivat ihmiset ovat kuitenkin AFP:n mukaan sitä mieltä, että korkeimman oikeuden päätös jättää kannabiksen käyttäjät painimaan useiden epävarmuustekijöiden kanssa.

Kansalaisjärjestö Mexico Unido Contra la Delincuencian mukaan päätös ei dekriminalisoi suoraan kaikkea käytön onnistumisen kannalta vaadittua toimintaa, kuten marihuanan tuotantoa, hallussapitoa ja kuljettamista.

Järjestö sanoi päätöksen jättävän "käyttöön, kasvattamiseen ja jakeluun liittyvän laillisen tyhjiön" ja vaatii kongressia hyväksymään tarvittavan lainsäädännön, jolla asia ratkaistaisiin.

Asociacion Mexicana de Estudios sobre Cannabis -ryhmän jäsen ja pitkäaikainen laillistamisaktivisti Jorge Hernandez Tinajero suhtautui niin ikään skeptisesti tuomioistuimen ilmoitukseen.

– He eivät uskalla mennä pidemmälle, hän sanoi ja painotti lakien asettavan marihuanan käyttäjille edelleen esteitä aineen hallussapidon osalta.

Yksi päätöksen seuraus on se, että marihuanan viihdekäyttäjät voivat saada helpommin luvan kansalliselta terveysviranomaiselta Cofeprisilta. Näin kertoo ihmisoikeusjärjestö Elementan johtaja Adriana Muro AFP:lle. Aiemmin Cofepris oli Muron mukaan hylännyt kyseiset luvat.

– Nyt lupa täytyy antaa automaattisesti, hän lisäsi.

Vain muutama maa on laillistanut viihdekäytön

Jos kongressiin jumiutunut lakialoite saisi hyväksynnän, liittyisi Meksiko vain muutamien kannabiksen viihdekäytön laillistaneiden maiden joukkoon. Viihdekäytön ovat laillistaneet aiemmin muun muassa Uruguay ja Kanada.

Kannabiksen lääkekäyttö puolestaan dekriminalisoitiin Meksikossa vuoden 2017 kesäkuussa.

Asiantuntijoiden mukaan 126 miljoonan asukkaan Meksikossa voisi olla miljardien dollarien arvoiset viihdekäyttöön liittyvät lailliset kannabismarkkinat.

Laillistamispyrkimyksillä yritetään osittain laittaa kuriin huumeisiin liittyvää väkivaltaa, jonka seurauksena kuolee Meksikossa joka vuosi tuhansia ihmisiä. Yli 300 000 ihmistä on saanut surmansa sen jälkeen, kun maan hallinto lähetti armeijan taistelemaan huumekartelleja vastaan vuonna 2006.

Meksikolaisviranomaiset takavarikoivat viime vuonna kaikkiaan 244 tonnia marihuanaa.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat


Tässä oikea linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-12000373

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4346
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 29.6.2021 11:25


Kyllä se silloin 04.00 oli tuorein ja ihan oikea linkki. :cry:
:D :D :D
– Sam 1 or someone else -


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija