Ymmärränkö nyt KK2020 :n ja nykyisen lain oikein?

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4210
Liittynyt: 7.1.2003

Ymmärränkö nyt KK2020 :n ja nykyisen lain oikein?

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 16.4.2021 19:00

Esityksessähän puhutaan 4 KUKKIVASTA kasvista.

Ei siis neljästä kasvista. Voisiko minulla sitten olla esim. 50 vegessä ja niitä kukuun neljä aina sitä mukaa kun pystyy? :)

Puhe on myös yhdestä kuivamassa olevasta kasvista. Joten "perpetual" tyylinen jatkuva systeemi olisi paras, eikä silleen että kaadat neljä samaan aikaan koska silloinhan syyllistyt rikokseen?

Entä sitten tämä 25 gramman juttu? Tuohan esitys määrää että jos on yli 25g kannabista hallussa niin se on rikos. Siinä puhutaan myös "Laskennallisesta arvosta", mutta jos mulla on vaikka 1000g muutaman projektin jälkeen itsellä säilössä, niin siinä ei varmaan auta sönköttää mitään mistää laskennallisista arvoista? Tai vaikka ei olisi 1000g, niin sanotaan että otat 250g puskasta, niin se olisi jo 10x määrä. Eli reaalinen grammamäärä 250g, auttaako siinä sitten selittää että "tämä on itseasiassa vain 25g ei 250g vaikka vaaka niin näyttääkin" poliisille? :x

Aika pienet neljä puskaa saa olla jos meinaat niistä vain totaalina 25 grammaa saada. Loput kukinnot roskiin? Vai jakaa naapureille niin että jos satoa tulee vaikka 500g, niin sitten 20 naapurille jokaiselle 25g säilöön? :point:

Jos ei voi olla tuota 50 puskaa vegessä ja 4 aina vaan kukussa, että 4 yleisesti "maksimi" (vaikka sanamuoto esityksessä KUKKIVA), niin kun 2 olis kukussa ja kahta vegetät koko sen ajan kun ne kukkii, niin kyllä sä saat enemmän satoa kuin 12,5g per puska vaikka millaisessa kynttilänvalossa kasvattelisit.

Entä mistä sitten tuo kukkimisen määritelmä tehdään? Onko se tapauskohtaista (eli oikeuden/poliisin oman tulkinnan mukaan silloisessa tilanteessa), vai onko se niin että kun tulee esikukinnot vegessä näkyviin ku kasvi on riittävän vanha, niin onko se sitten oikeuden / poliisin mukaan kukkiva? Vai sitten vasta kun on X kokoisia nuppuja vai miten?

Ja tärkein liittyen noihin molempiin; Nykyiselläänhän poliisin/oikeuden tulkinta on se legendaarinen vakiintunut laskutapa (muistaakseni helsingin päädystä lähtöisin oleva), että jokainen puska lasketaan 25g :ksi.

Eli tuo laskutapa + 4 puskaa == Huumausainerikos koska 4 x 25 = 100 grammaa ja kannabista saa olla hallussa vain 25 grammaa ennenkuin joudut rikosoikeudelliseen vastuuseen? :shock:

Joten selittäkääpä mulle joku laeista ja asioista enemmän tajuava että MITEN TÄÄ HOMMA MENEE koska omasta mielestäni omalla logiikalla vaikuttaa että toi nykyinen KK2020 esitys on ristiriidassa nykyisten käytäntöjen kanssa sekä itsensä kanssa osittain. :think:
-J :mrgreen:

neljakolme
Viestit: 648
Liittynyt: 22.4.2013

Re: Ymmärränkö nyt KK2020 :n ja nykyisen lain oikein?

ViestiKirjoittaja neljakolme » 16.4.2021 19:12

Suurin osa täälläkin kuvia jakavista vaikuttaa olevan sen verran ison tason kriminaaleja että neljän kasvin rajoitukselle nauretaan räkäisesti. Tärkeämpää on kai saada joku avaus pöytään ja puolittainen immuniteetti mielivaltaisille kotietsinnöille: jos 4 kasvia saa laillisesti kasvattaa niin eihän silloin voida enää kotietsintää suorittaa Jamaican hajun takia. Jos oikein pilkkua lähdetään viilaamaan, ei saisi nytkään mutta vakiintunut oikeuskäytänne ei ole tälläisistä pikkuseikoista kiinnostunut. Ja jep.. ne grammamäärät.. Voisihan sitä niinkin kiertää että trimmaa vähän reilummalla kädellä ja luokittelee sen yli 25g menevän jakeen "lehtiroskatrimmiksi". Hyviä pointteja sulla, ja kuten oikeusoppineet osa lausui hommasta että vähän sinnepäin kustu aloite joka toisi omat ongelmansa sellaisenaan. Kai ne viilaa paremmat äänestysvaihtoehdot jos homma joskus valiokunnista etenee.

Simppa Hurkus
Viestit: 235
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Ymmärränkö nyt KK2020 :n ja nykyisen lain oikein?

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 17.4.2021 17:39

En oo lakimies, mutta voin vilkaista..

Mun kuvitelma tuosta hallussapidon 25g - 4 kukkivaa kasvia - ostoaikeissa enintään vähäistä suurempaa pienempi määrä -hässäkästä on se, että ite kasvatettu kasvi saa olla kotona kuivattuna, TAI muulla tavalla hankittua kukkaa max. 25g, TAI saa yrittää ostaa tai pummata enintään 25g kerrallaan. Ei siinä sanota, että kukkivilla kasveilla ois joku painorajoitus. Luultavasti kuitenkin niin, että kylille mennessä ei saa ottaa sitä kilon painoista kukkaansa kokonaisena olalle, vaan max sen 25g huomiotaherättämättömässä paketissa?

Enintään 4 kukkivaa (3 elävää, yks kuiva?) kerrallaan meinaa - edelleen mun kuvitelmassa - sitä että pistokkaita/taimia/emokasveja ei pidetä yhtään minään. Salaattitarpeita. Nykyäänhän ne lasketaan tuotto-olettamaan mukaan.

Olettaisin myös, ettei viranomaisilla olisi asiaa kotiin kukkia laskemaan tai pussukoita puntaroimaan ihan fiilispohjalta, niinku nykyään?

Tästä varmasti jaetaan joka kotiin jouluksi tarkemmat ohjeet, kunhan laki tulee syksyllä voimaan ja käytännöt muotoutuvat. (<-- nuolen suunnassa itse keksitty vitsi.)

chrisjo
Viestit: 139
Liittynyt: 6.11.2013

Re: Ymmärränkö nyt KK2020 :n ja nykyisen lain oikein?

ViestiKirjoittaja chrisjo » 6.5.2021 0:42

Kyllä esitys koskee nimenomaan kukkivia kasveja. Eli vegessä voisi olla enemmänkin kasveja.

25 grammaa on pieni määrä, kuitenkin muissa maissa on ollut suunnilleen samanlaisia rajoja hallussapidolle.

Ristiriitaisuuksia, joo, niitähän on kaikkialla (varsinkin lainsäädännössä). Eikö se ole niin että lakiin pitää jättää porsaanreikiä jotta sitä on mahdollista elää normaalia elmämää?

Lähinnä tuossa on pointti, niin kuin joku totesikin ylempänä, että jos esitys menisi läpi, niin poliisilla ei enää olisi perusteltua syytä epäillä että asunnosta tuleva hampunhaju = rikos. Silloin kotietsinnät hampun hajun vuoksi jäisivät pois. Se vapauttaisi toimintaa paljon.

Voi olla vaikea mieltää aloitetta suhteessa nykyisiin käytäntöihin. Jos aloite menisi läpi, niin uusi oikeuskäytäntö alkaisi muodostua sitten sen jälkeen. Oikeuskäytäntöjen muodostumisen ennustaminen on oikeastaan mahdotonta. Lakeihin jää aina tulkinnanvaraisuuksia, ja jos tämä laki muuttuisi näin radikaalisti, niin varmasti monia nykyisiä oikeuskäytäntöjä olisi pakko uudistaa. Ei siis kannata yrittää väkisin sovittaa tätä aloitetta nykyisiin käytöntöihin.

Toivottavasti tämä hieman auttoi.
Audentes fortuna iuvat


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa