Kuva

Mikserit?

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Hane
Viestit: 103
Liittynyt: 15.1.2013

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Hane » 21.2.2013 14:27

Hyvä leiffi on ehkä paras mixeri! :)
Kukkaa kansalle, joka viinan kanssa läträä.

Avatar
Reissulasse
Viestit: 27
Liittynyt: 27.5.2009

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Reissulasse » 22.2.2013 14:56

Nokkosen lehdet ja etenkin nuorten kasvien ovat parasta mikseriä jopoon budin kaveriksi. Nuoret kasvit eivät myöskään pisteli hirveemmin.
Sen on valkoista savu, ei pilaa nupun makua eikä karstaa kurkkua. :pimp:
Har du budi?

Vieras

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Vieras » 27.2.2013 12:38

Täälläkin moni kehuu, että kasvin omat lehdet ovat hyvä tai jopa paras mikseri. Pisti silmään tuolla eBayssa, että joku on laittanut myyntiin kuituhampun lehtiä, jotka on silputtu ja myydään hamppu-teenä. Myyjältä löytyy myös EU-sertifikaatit, joten hampun tosiaan pitäisi olla aidolta kuituhamppu-viljelmältä. Hinta ei päätä huimaa ja sitä saa tilata eri kokoisina erinä. Sitä en tiedä kuinka tullimiehet suhtautuvat moiseen, mutta jos ei ole kotona mitään kuumoteltavaa, niin tällä tavalla saisi hyvät mikserit tilailtua ulkomailta ja vaikka tulliin jäisikin, niin mitään sanktioitahan tästä ei pitäisi tulla, kun lyö sertifikaatista kopion kouraan ja pyytää lähettämään labraan testeihin. Tässä vielä linkki ilmoitukseen:

100g Hemp, cut, organic

Halonium
Viestit: 68
Liittynyt: 5.2.2012

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Halonium » 28.2.2013 14:10

Eräs hyvä mikseri on Ukontulikukan lehdet (Verbascum thapsus). Joidenkin lähteitten mukaan tulikukan lehdet voivat olla jopa hyväksi keukoille ainakin teen muodossa. Poltettunakin voivat auttaa keuhko-ongelmissa.

http://www.pfaf.org/user/plant.aspx?Lat ... um+thapsus

Avatar
Warewolf
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1225
Liittynyt: 3.2.2005

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Warewolf » 1.3.2013 22:00

Halonium kirjoitti:Eräs hyvä mikseri on Ukontulikukan lehdet (Verbascum thapsus). Joidenkin lähteitten mukaan tulikukan lehdet voivat olla jopa hyväksi keukoille ainakin teen muodossa. Poltettunakin voivat auttaa keuhko-ongelmissa.

http://www.pfaf.org/user/plant.aspx?Lat ... um+thapsus


Jep, näin kertoo moi muukin lähde, esim tämä http://www.luontoportti.com/suomi/fi/ku ... ntulikukka

Tulikukkia koetettiin polttaa myös piipussa – lehtien röyhyttely tupakkana liittyi ilmeisesti usein yskän tai köhän hoitamiseen, sillä lajilla oli vankka maine etenkin erilaisten keuhkosairauksien parantajana. Laji näyttää olleen aikoinaan arvossaan tärkeänä ja monipuolisena rohdoskasvina: monet sen vanhoista toisintonimistä viitannevat kasvin hyvien ominaisuuksien suureen määrään, jopa suoranaiseen kaikkivoipaisuuteen parannuskeinona.
.
Natsimoderoinnin puolesta.

*has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?*

nam
Viestit: 229
Liittynyt: 24.8.2011

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja nam » 2.3.2013 0:14

http://wikikko.info/wiki/Yrttisavukkeet

Keuhkoyrtit

Kamomillabasilika=todella turvallinen
- Rauhoittaa keuhkojen tulehduksia.

Ukontulikukka
- Rauhoittaa tulehtuneita ja infektoituneita keuhkoja, sekä estää yskimistä kunnes tulehdus on ohi. Sen jälkeen se auttaa keuhkojen tuuletuksessa(expectoration) tuottamalla tehokasta yskintää joka poistaa tukokset ja ahtaumat. Käytettiin aikoinaan estämään tuberkuloosin yskiminen. Sopii kaikentyyppiseen keuhkojen puhdistamiseen eikä sisällä myrkkyjä. Ei-tupakoijat voivat käyttää ukontulikukkaa tinktuuran tai yrttiteen muodossa. Ensimmäisen vuoden lehdet ovat parhaita polttamiseen ja niiden tulisi olla poltettaessa hieman kosteita ja nihkeitä. Ei makua.

Siankärsämö
- Desinfioi keuhkoja ja siksi sitä onkin käytetty paljon astman hoidossa. Hyvä ja turvallinen yrtti!

Piharatamo
- Lehdet poistavat kutinaa kurkusta.

Hurtanminttu
- Hengitystie- ja ruuansulatusrohto. Irroittaa limaa ja tuottaa yskimistä.

Mintut
- Avaa hengitysteitä, jonka vuoksi toisaalta savu ja häkä pääsee paremmin keuhkoihin..

Rakuuna
- Artemisia-suvun kasvien sanotaan auttavat unennäköä, unien muistamista ja selkounien näkemistä. Muinoin on väitetty niiden tuottavan jopa enneunia. Toisaalta Yhdysvalloissa jotkut valmistajat laittavat tuotteisiinsa varoituksen että yrtti saattaa aiheuttaa painajaisia.

Salvia
- Vaihdevuosiin, alentaa verensokeria, irroittaa limaa ja ehkäisee tulehduksia. Kannattaa varoa laittamasta liikaa sekoitukseen.

Sitruunamelissa
- Kuukautiskipuihin, lievään masennukseen, unettomuuteen.

Vieras

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2013 23:30

Kiitoksia vinkeistä. Lähti ukontulikukan lehteä puolisen kiloa tilaukseen, jos vaikka olisi jotain apua tupakan tervaamiin keuhkoihin. Tämä vuosi taas mennyt tupakoimatta paria alkoholin täyteistä iltaa lukuunottamatta, mutta keuhkoihin pistelee aika ajoin todella ikävästi, niin kaikki niksit tulevat tarpeeseen. En tiedä vaan kuinka paljon keuhkot ovat jo vaurioituneet 15 vuoden tupakoinnin jälkeen, mutta voin kertoa onko lehtien polttamisesta apua, kun saan vähän kokemuksia alle. Olen aina tykännyt poltella tupakat ja muutkin yrtit, mutta viime vuosina keuhkot on alkanut ilmoittamaan vastalauseensa ikävänä pistelynä ja vihlontana.

Grassy1
Viestit: 39
Liittynyt: 19.2.2012

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Grassy1 » 10.3.2013 23:32

Naurava Pelkuri kirjoitti:Kiitoksia vinkeistä. Lähti ukontulikukan lehteä puolisen kiloa tilaukseen, jos vaikka olisi jotain apua tupakan tervaamiin keuhkoihin. Tämä vuosi taas mennyt tupakoimatta paria alkoholin täyteistä iltaa lukuunottamatta, mutta keuhkoihin pistelee aika ajoin todella ikävästi, niin kaikki niksit tulevat tarpeeseen. En tiedä vaan kuinka paljon keuhkot ovat jo vaurioituneet 15 vuoden tupakoinnin jälkeen, mutta voin kertoa onko lehtien polttamisesta apua, kun saan vähän kokemuksia alle. Olen aina tykännyt poltella tupakat ja muutkin yrtit, mutta viime vuosina keuhkot on alkanut ilmoittamaan vastalauseensa ikävänä pistelynä ja vihlontana.


Mistä tilasit tuota ukontulikukkaa ? Olisin kiinnostunut tuosta tiedosta, tekisi itsekin mieli kokeilla.
<3

nam
Viestit: 229
Liittynyt: 24.8.2011

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja nam » 12.3.2013 16:58

http://www.exoticgarden.fi/search.php?s ... wshopcat=4

Tuolta voi ainakin tilata siemeniä, jos haluaa itse kasvatella.

Vieras

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.3.2013 12:29

Grassy1 kirjoitti:...

Mistä tilasit tuota ukontulikukkaa ? Olisin kiinnostunut tuosta tiedosta, tekisi itsekin mieli kokeilla.


Vähän vastaus venähti, kun ei täällä tule enää nykyään niin aktiivisesti käytyä. Suomesta en löytänyt minäkään kuin siemeniä, mutta Saksan maalta sitten löytyikin yksi putiikki, jossa on hinnat ja postikulut ihan kohdillaan. Tuli ostettua kaikkia muitakin "hippiruokia" ja yrttejä, kun postikulut kuitenkin ovat samat. Paketin noudin alkuviikosta ja minulle jäi ainakin kaikin puolin hyvä maku kaupan toiminnasta. Sen enempiä jaarittelematta, tässä on se linkki.

Dragonspice Naturwaren

Niin ja tuo ukontulikukka löytyy nimellä königskerze blätter tai latinankielisellä nimellä verbascum thapsus.
Välttävästä saksankielen taidosta on myös apua tai sitten googlen translate käyttöön. En ainakaan huomannut, että saisi englanniksi vaihdettua.
Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Avatar
Red
Viestit: 59
Liittynyt: 14.11.2010

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Red » 18.3.2013 14:10

Ykkösrööki toimii :) Varsinkin , jos on tottunut polttamaan röökimixejä ja oppinut tykkäämään sen riipivästä tunteesta. (bongitellessa)

0.1mg nicotine, 1mg tervaa eli miedoin rööki Suomessa.

Avatar
Gugu
Viestit: 1376
Liittynyt: 3.12.2008

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Gugu » 13.4.2013 12:18

Haje ja muut damianaan tykästyneet mistä olette tätä kyseistä yrttiä hankkineet? Kävin tuossa paikallisessa luontaistuotekaupassa kyselemässä, mutta sieltä löytyi vain jotain tabletteja, kun sitä yrttiä ei saa kuulemma myydä, koska pitoisuudet ovat kuulemma sitä luokkaa, että se luokitellaan lääkkeeksi. Esim. saako netistä tilattua?
Anna kaikkien kukkien kukkia!

Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1659
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja oldirty » 13.4.2013 12:43

Gugu kirjoitti:Haje ja muut damianaan tykästyneet mistä olette tätä kyseistä yrttiä hankkineet? Kävin tuossa paikallisessa luontaistuotekaupassa kyselemässä, mutta sieltä löytyi vain jotain tabletteja, kun sitä yrttiä ei saa kuulemma myydä, koska pitoisuudet ovat kuulemma sitä luokkaa, että se luokitellaan lääkkeeksi. Esim. saako netistä tilattua?


Nopealla googletuksella löysin tällaisen nettikaupan---> http://www.naturanetti.fi/sumuSHOP/sivu ... =0CDUQFjAG

En ole itse tuolta tilannut, joten en mene takuuseen tuosta.
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

Avatar
Gugu
Viestit: 1376
Liittynyt: 3.12.2008

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Gugu » 13.4.2013 14:33

Thx ol` :) Taidanpa käväistä joku päivä oikein paikan päällä katsastamassa, kun tuo ei nyt mikään kuolettava matka edes ole!
Anna kaikkien kukkien kukkia!

Avatar
PeikonRetale
Viestit: 61
Liittynyt: 29.1.2013

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja PeikonRetale » 24.4.2013 22:33

Ellei jo joku ole ottanu asiaa puheeksi niin oon kuullu et timjamilla on paljo lääkinnällisiä vaikutuksia esim. avaa hengitysteitä ja rentouttaa lihaksia sekä teenä että poltettuna. Oon ite just timjamia kasvattamassa ja vois tota mikserinä kokeilla jos vaikka indican vaikutuksia boostais vielä ku kerra rentouttaa lihaksia?

Aiheesta lisää --> http://psyvault.net/viewtopic.php?f=10&t=4866

Avatar
Elucka
Viestit: 289
Liittynyt: 27.3.2012

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Elucka » 25.4.2013 9:52

PeikonRetale kirjoitti:Ellei jo joku ole ottanu asiaa puheeksi niin oon kuullu et timjamilla on paljo lääkinnällisiä vaikutuksia...

Kiitos paljon tästä tiedosta! Menee kyllä jo tänään kokeiluun lääkinnällisten vaikutustensa takia. Näyttäis myös timjamin sukulainen, samoja vaikutuksia omaava kangasajuruoho kasvavan villinä lähinnä Etelä- ja Itä-Suomessa, joten ei muutakun kesällä luontoon ja keräilemään! :yes:
Sinä olet Jumala
Jumala on Rakkaus
Rakkaus on Kaikkeus
<3

Averell
1 tähti
1 tähti
Viestit: 283
Liittynyt: 27.3.2010

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Averell » 25.4.2013 20:48

Timjamia olen minäkin käyttänyt, oman äässmarket-kaupan maustehyllystä semmonen 13g pussi kustantaa himpun päälle euron, omassa pihassakin kasvaa monivuotisena, ihan tunnistettava maku poltettaessa. Kandee kyllä ainakin se röökinpuru kokeilla korvata tällä, jäisi monta yäkki-ainetta joutumasta elimistöön ja palaessaankin haihtuva öljy jeesaa keuhkoputkia.

Avatar
PeikonRetale
Viestit: 61
Liittynyt: 29.1.2013

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja PeikonRetale » 27.4.2013 10:49

Ite suhtaudun vähä skeptisesti toho maustehyllyn timjamiin. Jos timjami sätkän sisälle eksyy se pitää olla itse kasvatettu, mutta mielipiteitä mielipiteitä... :pimp:

Avatar
Elucka
Viestit: 289
Liittynyt: 27.3.2012

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja Elucka » 28.4.2013 11:14

PeikonRetale kirjoitti:Ite suhtaudun vähä skeptisesti toho maustehyllyn timjamiin. Jos timjami sätkän sisälle eksyy se pitää olla itse kasvatettu, mutta mielipiteitä mielipiteitä... :pimp:

Onhan se totta että nuo maustehyllyn matskut on pikakuivattu todella kuivaksi ja tästä syystä erityisesti aromit ovat lähes täysin kadonneet. Aromit, maut ja öljyt säilyvät kasveissa parhaiten jos ne fermentoidaan eli hiostetaan ennen kuivausta. Itse ostin kaupasta pussukan kuivaa timjamia sekä yhden tuoreen ruukkutimjamin. Tuoreen timjamin tuoksu on todella päräyttävä, kun taas kuivatimjamin tuoksu on lähes olematon. Eilen testasin tuota fermentointia tuoreella timjamilla ja kuivattua aromit todellakin säilyivät lähes yhtä vahvoina entä tuoreena. Vaporisoinnissa tai polttamisessa en havainnut mainittavia muutoksia. Tosin annoin tuoreen timjamin olla lasipurkissa uunissa ~50°C vain pari tuntia vaikka pidemmällä hiostusajalla olisi ehkä voinut päästä parempaan lopputulokseen. Paljon mieluummin silti tupakan korvaa kukan mikserinä vaikka tuolla timjamilla, oli se sitten maustehyllystä tai ihan sieltä omasta puutarhasta :yes:
Sinä olet Jumala

Jumala on Rakkaus

Rakkaus on Kaikkeus

<3

MRGrape

Re: Mikserit?

ViestiKirjoittaja MRGrape » 13.5.2013 11:37

Damianaa kokeilin, mutta aika nopeesti heitin roskiin loput aivan järkyttävän makuinen+ kurkku menee kipeeks.


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa