Kannabis radiossa

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
pieni hippi
Viestit: 14
Liittynyt: 25.10.2021

Kannabis radiossa

ViestiKirjoittaja pieni hippi » 16.4.2022 19:26

https://areena.yle.fi/audio/1-3725092

Pörssipäivässä kannabis jakso. Hyvä että keskustelua Suomessa kannabiksesta edes vähän. Haastateltava jakaa Suomen liberaaleihin ja konservatiiveihin.
Väittää että vanhempi ikäpolvi on konservatiivisempi. En tiiä kun en tunne mummoja tai pappoja, muuta kuin oman 76-vuotiaan isäni. Täytyy laittaa isä lukemaan Aleksi Huplin ja Marja Vihervaaran Lääkekannabis - Tiedettä ja tosielämän tarinoita kirja. Viimeksi kun asiasta puhuttiin se kutsu kannabista lainausmerkeissä lääkkeeksi. Jospa se viimein alkaisi uskoa että se on oikeesti monelle lääke. Oma isä pitää saada laillistamisen kannalle. Se on kai mahdollista, järki perustein se on kai perusteltavissa, jos isukki järkeä uskoo. En oo mikään ekspertti perustelemaan sitä, mutta kyseinen jakso antaa hyvää osviittaa laillistamisen hyödyistä.
Isää ehkä enemmän kiinnostaa terveys vaikutukset. Kuin taloudelliset vaikutukset, en tiiä. Kuulemma kannabis hyvä lääke alzheimeriin, mm. tästä olisi kiva lukea lisää, isällä alzheimer todettu johon vetää jotain kemiallisia lääkkeitä. Itse käyttäisin mieluummin luonnollisia, kuin kemiallisia lääkkeitä.

Enivei se isästäni ja minusta, Saksan laillistamista odotellessa, sitten lähtee Suomesta kannabisturisteja Saksaan, ja pikkuhiljaa kulttuuri leviää laajemminkin Suomeen. Vissiin 40% nuorista kokeillut kannabista tai jotain. Joten melkein puolet. Nuorissa on tulevaisuus, mutta en haluaisi myöskään tuomita vanhempia ihmisiä, kun en heitä tunne. Haastateltavan puheista vain sai kuvan että Suomessa on jonkinlainen vanhempi konservatiivinen ikäpolvi. Onko Suomi miten uskovaista kansaa? Tulee mieleen kristillinen konservatismi myös. Vaan löytynee Suomesta nykyajan uskovaisia jotka ehkä uskoo jumalaan ja kannabiksen parantavaan voimaan. Mm. mielenterveys on kohentunut tutkimusten mukaan laillistuneissa osavaltioissa. Ja ateisteille voi perustella järki perustein laillistamisen hyödyistä. Tutkija mainitsee myös että puhe on enemmän tunne, kuin järkiperäistä. Varmaan alkukantaista pelkoa psykooseja kohtaan, tai jotain tälläistä. Osa kenties pelkää huumekuskeja tai jotain tälläistä. Oon vähän huono puhumaan Suomen kansasta kun mulla on aika suppea kaveripiiri. Enkä oo muutenkaan käyny syvällisiä tai poliittisia tai arvomaailma keskusteluja kauheesti tuttavieni kanssa. Itse olen arvomaailmaltani ymmärtääkseni enemmän liberaali kuin konservatiivi, jos on pakko määritellä. Ja oman isänikin lopulliset mielipiteet asioista on vähän auki. Noh, tällä hetkellä on menossa hiljaisempi elämänvaihe, ehkä tulevaisuudessa tulen enemmän keskustelemaan ihmisten kanssa, ja löytämään samanhenkisiä ihmisiä ympärilleni. Tää pääsiäinen menee yksin ollessa.

Hyvin näyttää tuntematon kukkalajike aktivoivan reseptoreita ja ajatuskuplia. Olisi kiva että Suomessa keskustellaan kannabiksesta. Mielestäni Suomen tapauksessa vaikutukset kansanterveyteen voivat olla suuret, ja nimenomaan positiivisessa mielessä, laillistamisen myötä. Suomessa käytetään paljon mieliala-lääkkeitä (pitäs melkein googlaa luku), ja kemiallisia lääkkeitä, joista tosi moni olisi korvattavissa lääkekannabiksella. Pitää toivoa että Suomessa ei ole korrupteituneisuutta, ettei löydy mitään lääkeyhtiöiden lobbari psykiatreja vastustamassa laillistamista, tai muuta sellaista. Valvira voisi ottaa lääkekannabis myönteisen kannan pikkuhiljaa. ja THL myöskin. Mutta muutos lähtenee pikkuhiljaa kansasta, Saksan laillistamisen myötä kannabisturismi Suomesta Saksaan aiheuttanee pikkuhiljaa ilmapiirin leviämisen kannabismyönteisempään suuntaan. Toki jokainen meistä sosiaalista elämää viettävistä Suomalaisista voi viedä kannabiksen ilosanomaa esille omalla esimerkillään, jos ei poliisille kiinni jääminen pelota. Jos on vara maksaa sakot tai jotain. Onneksi kasvattaminenkin on melkein laillista, tarkoitan että jos on sulla on vaikka vaan yksi tai muutama puska niin sanktiot ei oo ymmärtääkseni kovat? ei ainakaan ehdotonta vankeutta tule, en tiedä tuleeko sakko rangaistus ja ehdollista vankeutta vai mikä tuomio Suomessa tulee, teistä joku tietänee tän tarkemmin.

Ois kiva saada paljon kommentteja myös teiltä, mitä mieltä ootte Suomen kannabis ilmapiiristä, mikä teidän kokemus siitä on. Esim. kuinka kannabismyönteinen teidän ystäväpiiri on? tai perhe? Tiedän ainakin lähipiiristä että esim. perheen isä salaa lapsiltaan kannabiksen polttamisen.. Eli aika tabu-asia vielä Suomalaisissa lapsiperheissä? Riippunee kaveripiiristä. Kuinka moni nuori aikuinen perheen isä pajauttaa? Työssäkäyvät pilven polttajat ovat tietenkin parasta mainosta pilvenpoltto kulttuureille, itse elän tällä hetkellä tuilla koska sattuneista syistä en ole parhaassa työkunnossa vielä, tähän tulee toivottavasti parannus vielä joskus. Mutta kertokaa miten teidän elämässä ja kaveripiirissä ja perhepiirissä on asiat. Mielelläni avartaisin näkemystäni Suomalaisesta kannabiskulttuurista! Ymmärtääkseni kaapista tulleita kotikasvattajia ei varmaan vielä ole. Tuomion pelossa suurin osa kai salaa kotikasvatuksensa? Taisi yksi syöpään kuoleva kannabiksen kasvattaja tulla facebookin Suomen kannabisfoorumilla esiin. Mielenkiintosia juttuja, Suomi nousuun! Hyvä Saksa!

Mukavaa viikonloppua kaikille, nautinnollisia hetkiä yrtin ja alkoholin parissa, tai mehujen ja maitojen parissa.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1203
Liittynyt: 8.12.2015

alzhaimer

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 21.5.2022 9:26

Kiitti viestistä!

Täydensin muistiinpanojani tältäkin osalta.. Laitan tähänkin kun tuli puheeksi.

Alzhaimer:
pika tutustuminen hakukoneen avulla ..
Esiintyvyys: 6,3% lifetime risk ( 65v mies 6,3% , 65v nainen 12% )
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9409336/

Yhteenvetoa:
https://patriotcare.org/cannabis-alzheimers-disease/
Tutkimus tutkimuksista:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6970569/
alzhaimer loppu

Jos löydät parempia / selvempiä tutkimuspapereita niin laita yhteenvetoa && linkkiä.

eli hyvät mahdollisuudet että parantaa ( sekä oletettavasti myös ennalta ehkäisee ) tilannetta.

Huomioitavaa on myös mm. että sydän infarkti riski pienenee 50v jälkeen. (Lääkäri && th yleisölle pidetty luento jenkeissä .. nauhoitus katsottu verkosta). Varmastikkin pienentää myös muita verisuonitukoksia ja niistä seuraavia vaivoja.

Isäsi on elänyt voimakkaan demonisoinnin aikakauden läpi .. eli hänen mielikuvansa riskeistä on tod.näk. huomattavan korostunut sekä perustuu demonisointiin.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija