Kuva

Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Hobgob
1 tähti
1 tähti
Viestit: 2035
Liittynyt: 26.12.2007

Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

ViestiKirjoittaja Hobgob » 21.2.2024 2:50

Chiller kirjoitti:Tuo kieli on taas erittäin sekavaa. Ymmärsinkö oikein että laillisille alueille tulee laitonta kasvatusta?
Syy on silloin kova verotus. Se houkuttelee veron kiertoa ja mahdollistaa suuria pimeitä tuloja.

Tämä hamppu foorumi ja Suomi näyttää taas pyhimykseltä. Kun vaan pysytään sen ideassa. Opetetaan kaikki kasvattamaan omat "koriste kukkansa". Tämä myös polkee myytävän kannabiksen hintaa, ja rikollisten tuloja.

Suomessa kuitenkin kartellit on syöpyneet syvälle. Aina kun kuulee että jollakin on paljon kukkaa, niin kuulee saman hintapolitiikan.
Onko se hyvä vai huono asia?Joo
Tuskaista luettavaa Daily Mail

Tietenkin siirtymävaiheessa rikollisuus voi kasvaa, kun, kiitos Jenkkien, kannabiksella on wanna-be gansta status rapin siivellä ympäri planeettaa.

Erimieltä tosta kenen tuloja pitää polkea..

Stanuhintainen kukka on todella naurettavaa! Eihän ulkona kasvatettuja luomutomaattejakaan saa kasvihuonetomaattien hinnalla hitaasti kasvavista perinnelajikkeista puhumattakaan.

Avatar
Nio
Viestit: 63
Liittynyt: 24.4.2023

Re: Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

ViestiKirjoittaja Nio » 5.3.2024 10:11

Mie oon aika varama, että thaimaan kartelleilla/mafialla on vaan terveysministeri takataskussa. Laillistamisen jälkeen varmaa rikollisilla kyrsi niin panostivat siihen, että saivat otteen hallituksesta. Eihän tuolle kieltolain takasin tuonnille mitään muuta järkisyytä ole. Porttiteoriaa ja lapsilla pelottelevat perusteluina. Pimeillä markkinoillahan se porttiteoria vain toimii, samaa vanhaa paskaa hokevat mitä on toistettu kaikkialla vuosikymmenet.

Hobgob
1 tähti
1 tähti
Viestit: 2035
Liittynyt: 26.12.2007

Re: Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

ViestiKirjoittaja Hobgob » 5.3.2024 12:58

^Tuskin
Rikolliset harvoin on niin järjestäytyneitä tai voimakkaita kuin lainkuuliaisten kansalaisten fantasioissa.

Markkinoiden aukeaminen vain johti käsittämättömään buumiin, joka luonnollisesti tuo pinnalle rikollisuutta, kun helppoa rahaa tarjolla ja osalla yrittäjistä rikollinen tausta. Pohjois-Amerikan dispensaryt on suosittu ryöstäkohde. Mieti kuinka paljon budia voi joku luola liikuttaa, jossa käy tusinoittain asiakkaita päivässä.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 5.3.2024 14:10

Nio kirjoitti:Mie oon aika varama, että thaimaan kartelleilla/mafialla on vaan terveysministeri takataskussa. Laillistamisen jälkeen varmaa rikollisilla kyrsi niin panostivat siihen, että saivat otteen hallituksesta. Eihän tuolle kieltolain takasin tuonnille mitään muuta järkisyytä ole. Porttiteoriaa ja lapsilla pelottelevat perusteluina. Pimeillä markkinoillahan se porttiteoria vain toimii, samaa vanhaa paskaa hokevat mitä on toistettu kaikkialla vuosikymmenet.

Mafia/kartelli ei painosta Thaimaan hallitusta mitenkään. Yksittäisen virkailijan/poliisin/upseerin lahjonnalla voi saada jonkun "erikoisaseman".
Näennäisesti Thaimaata hallitsee kuningas, mutta todellisuudessa Thaimaata pyörittää armeija.
Thaimaa halusi tukea paikallisia viljelijöitä kannabiksen kasvattamiseen, elintason kohottamiseksi ja köyhyyden poistamiseksi.
Täysi laillistaminen sallii myös kannabiksen tuonnin, tätä ei huomioitu ja tämän takia Thaimaan omat lajikkeet eivät pärjää markkinoilla.
Kun kush/cookie/gelato-lajikkeet, myydään yksilöpakatuissa näteissä läpinäkyvissä rasioissa, Thaimaan oma "pussikukka" ei myy.
Rahavirta suuntautuu ulkomaille ja Thaimaan valtio ei hyödy kuten suunnitelmissa oli.
Vaikka kannabiksen viihdekäyttö kielletään, sen kasvattaminen ei lopu.
Ainakin CBD-pitoisten, lääkinnällistä hyötyä tuottavien kasvien kasvatus jatkuu, jos olet hakenut/haet siihen kaksivuotisen luvan.
Näin informoi eräs tutun tuttu, joka on osakkaana ja viljelijänä, eräässä laillisessa kasvattamossa. Kävin jo alustavia neuvotteluita
mahdollisesta osakkuudesta, ennen kuin tuli tieto että hallitus kieltää viihdekäytön.
Tiettävästi ainakin yksi Suomalainen työskentelee toisella kasvattamolla.
Käsittääkseni lääkeluvan saa Thailääkäriltä kohtalaisen helposti, toistaiseksi niitä ei ole tarvittu kun hamppu on sallittua.
Miten sitten käy kun laki astuu voimaan, ehkä lääkelupaan tulee joitain muutoksia?
- I'm here with my friend Mi-se-ry. Tryin' to drown my sorrows with pills and weed -

Sihaus
Viestit: 941
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet &Suuret uutiset 2024 - Keskustelu

ViestiKirjoittaja Sihaus » 10.3.2024 11:25

Olen kuullut paikallisilta, että kannabiksen kieltäminen on mahdotonta siellä. Niin moni tekee sillä elantonta, että tulee kuulemma kapina ja kukaan ei vaan kykene sitä siellä enää kieltämään. Saa nähdä miten käy.
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija