Kuva

villiiviinikikka #3

Avatar
ganja-eno
Viestit: 29
Liittynyt: 16.1.2004

villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja ganja-eno » 13.5.2004 22:23

ihan vaan näin puutarhurin ominaisuudessa ajattelin laittaa kaikille idean kytemään:

villiviinin lehti on ainakin äkkinäisen silmään prikuulleen hampunlehden muotoinen ja näköinen. jos sun pihallasi/seinustallasi kasvaa villiviini sopivaan ilmansuuntaan säleikössä, voisit kokeilla seuraavaa:

istuta villiviinin sekaan hampun pikkutaimet ja taimen kasvaessa pujottelet rehun säleikköön.

varsi toki on eri näköinen (vv:ssä ohut ja tumma, hampussa paksumpi ja vihertävä), mutta väittäisin, ettei (juuri) kukaan erota hampun lehtiä ohi kulkiessaan villiviinin lehdistä.

ja mitä kukintoon tulee, kokemuksen kautta pystynee ajoittamaan kukinnan samoihin aikoihin vv:n kanssa. kukkakaan ei ei poikkea liikaa villiviinin vastaavasta (mitä nyt loppuvaiheessa, jos trikonomit suostuvat 'sokeroimaan' koko kukinnon, mitä ei vv:ssä luonnollisesti tapahdu. mutta kasvuston seassa se ei haitanne?).

kukathan se kasvi tekee kuitenkin valon puolelle, joten sitä säleikköön pujottelua ei kannata pelätä...

-siinäpä 'villi' idea kaikille omakoti- ja rivitalohampuuseille.
*Usko asiaasi ja itseesi, niin muutkin uskovat*

sienimies
Viestit: 49
Liittynyt: 14.4.2004

Re: villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja sienimies » 14.5.2004 12:58

eikös humala kasvien sekaan kävisi yhtä hyvin, muistanpa vielä jostain lukeneeni että humala on kannabis sativa lajin sukulainen...korjatkaa jos olen väärässä!!
himo pajarit koska vajarit ei o se mihi mä tähtään

Avatar
ganja-eno
Viestit: 29
Liittynyt: 16.1.2004

Re: villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja ganja-eno » 14.5.2004 14:53

onhan humala kannabiksen sukua. siinä on kuitenkin vain 3 lehtiruotia, kun villiviinin lehdessä on 5. humala lähtee joka kevät maanpinnan tasolta kasvamaan(perenna), villiviinin jatkaessa siitä, mihin edellisvuonna jäi(puuvartinen).

summa summarum: villiviinin sekaan hamppu maastoutuu hieman paremmin.

tiesitkö tämän humalasta?
copy paste yrtti.comista:

Käyttö rohtona
Humalalla on lievä rauhoittava vaikutus, joka perustuu emitähkien sisältämään eteeriseen öljyyn. Öljyssä on metyylibutenolia (humulonin ja lupulonin hajoamistuotetta), joka väkevöityy varastoinnin aikana. Sen on havaittu eläinkokeissa lamaavan keskushermostoa. Humalan emitähkiä käytetään rohdoksena unettomuuteen, lieviin jännitystiloihin, kiihtymykseen ja levottomuuteen sekä ruokahaluttomuuteen. Humalateetä käytetään unentuloa edistävänä rohtona. Myös humalakylpy illalla tai tyynyn alle pistetyt humalantähkät edistävät unentuloa. Humalan alkoholiuutteella on todettu olevan voimakas kouristuksia laukaiseva vaikutus. Humalan sisältämät karvasaineet (mm. humuloni ja lupuloni) sisältävät bakteereja tuhoavia aineita. Ne edistävät mahanesteen eritystä ja saavat aikaan oluen karvaan maun. Humala lisää myös virtsaneritystä.

-hampun suku se on etevää...
*Usko asiaasi ja itseesi, niin muutkin uskovat*

Avatar
Hidas Hengitys
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1186
Liittynyt: 27.8.2003

Re: villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja Hidas Hengitys » 14.5.2004 17:47

Mun humalassa on se kyl 5-sormisen lehen näkönen. Ehkä fenotyyppiä vaan jalostettu. Tähän muuttaessa oli tuo humala jo tuolla ja aattelöin lisätä sitä toisellekin puolelle pihaa pistokkaana. Mulla on nyt siellä seassa yks LR ja sinen menee viel lisää (teen kesällä siitä siemeniä, jos vaikka onnistuis). Ihan varmasti ei kukaan tule humamaan mitään tuossa. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä naamiontikasvatusta, koska ei KUKAAN katso naapurinsa humalaa hemmetin tarkkaan sillä silmässä, et onko siellä hamppu seassa vai ei. :laugh:

-Hidas Hhh...-
Nosta pH tuhkalla, joka putosi bongista illalla, kun olit pilven laidalla ja nauroit hymy naamalla. Tuhka talteen rikkalapiolla ja laimenna H2O:lla.

Vieras

Re: villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.5.2004 18:26

koska ei KUKAAN katso naapurinsa humalaa hemmetin tarkkaan sillä silmässä, et onko siellä hamppu seassa vai ei.


Mutta nyt katsoo :D

hooj
Viestit: 178
Liittynyt: 23.11.2003

Re: villiiviinikikka #3

ViestiKirjoittaja hooj » 14.5.2004 19:41

Mä alan ainakin kattelemaan villiviini ja humalafarmeja vähän tarkemmin. Tosta villiviinistä tuli mieleen yhden kaverin källi kun se raahas repullisen villiviinin lehtiä johonkin juopottelutilaisuuteen ja lopulta yksi heppu oli jo soittamassa poliisia "huumediileriä" jahtaamaan. :lol:


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija