Northern Lights

Kannabislajikeinformaatiotietokanta http://kalainfo.hamppu.net/

4.1

1
0
Ei ääniä
2
4
5%
3
16
20%
4
28
34%
5
34
41%
 
Ääniä yhteensä: 82

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Northern Lights

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 29.10.2005 16:22

Lajike: Northern Lights
Arvosana: 4,1 (ääniä yhteensä 82)
Lajiketyyppi: vakautettu lajike
Linjaus/sukupuu:
Genotyyppi: hybridi, indicainen
Kukitusaika: 45-60 pv (Sensi 45-55, Nirvana 50-60)
Sukupuolijakauma: myös feminisoitu
Haju: makea
Korkeus: 60-150 cm

Vaikutus: jumittavaa / melko jumittavaa

Kuvaus

High Times Cannabis Cup 1989 / indicat, 1. sija
High Times Cannabis Cup 1992 / 2. sija
High Times Cannabis Cup 1993 / 1. sija
High Times Cannabis Cup 1994 / bio-sarja, 3. sija
Highlife Cup 2003 / outdoor coffee shop, 2. sija

Northern Lightsista puhutaan usein "Norttina". Vanha klassikko, josta liikkuu nykyään niin monta variaatiota, että "aidosta Nortista" on valitettavasti vaikea enää puhua. Katso myös NL #5 ja Northern Light Special The Original.

Helppohoitoinen ja melko satoisa, hyvin indicavoittoinen lajike. Soveltuu hyvin aloittelijallekin. Menestyy pienissä tiloissa sekä sog- ja scrog-menetelmillä kasvatettuna. Yksilötasolla hajun voimakkuus vaihtelee melko paljon, ja siemenistä kasvatettaessa kannattaa varautua tarvittaessa hajunpoistoon. Kuitenkin myös erittäin vähähajuisia yksilöitä löytyy, joita voi kasvattaa hyvin stealth-olosuhteissa.

Vaikutuksiltaan useimmiten varsin jumittava ja kohtuullisen vahva. Miellyttävänä pidetty, eikä vainotuksia esiinny. Maku on hedelmäinen ja melko pehmeä. Myös lääkinnällisiä vaikutuksia on raportoitu.

Saatavuus
Dutch Passion
Nirvana (feminisoitu)

Avainsanat:
sisälajike, vähähajuinen, pieni, helppohoitoinen, aloittelijalle sopiva, nopea, satoisa, feminisoitu, lääkelajike, cup-palkittu
Viimeksi muokannut reijo hiller, 3.9.2010 17:33. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Vieras

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Vieras » 30.10.2005 14:59

Helppo kasvatettava ja hyväsatoinen. Tässä tapauksessa tuo nortin "hajuttomuus"
ei kyllä pitänyt paikkansa. Eli nortistakin löytyy niitä voimakkaasti tuoksuvia yksilöitä.
Polttona oli miellyttävän vahva arominen ja hyvin jumittavaa kuten nortista voi odottaakkin.
Vahvaa kuin mikä ja toisinaan jopa trippaavaakin.
Kuvassa nirvanan norttia ja tämä ehti kukkia 56 päivää 12/12 valojaksolla.
Kuvalinkki

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4137
Liittynyt: 7.1.2003

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 31.10.2005 17:23

Nirvanan Northern Lightsia olen pari kertaa kasvattanut, ja kokemukset ovat olleet hyviä.

Miedon hajuisia indicaisia planttuja, kukinnot erittäin tiiviitä ja hartsisia. Tehoa kuin pienessä kylässä.

Ei aivan 100% lukkojumi. Pahempiakin on nähty.. Mutta "Nortti" kyllä näyttää sängyn paikan jos liikaa innostuu. Ei toki mitään bilebudiakaan, mutta.. En tiedä. Itselläni kokemukset ovat oudon sekoittavia. Vahvasti indica, mutta varsinkin alun 1h on "jotain aivan muuta". Ei siis sativaa, vaan .. En osaa selittää. Se pitää kokea itse.

Sivumainintana sanottakoon, että olen kuullut nykynortin vakaudesta huonoa.

Jesus
Viestit: 133
Liittynyt: 25.1.2005

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Jesus » 3.12.2005 20:14

En ole kasvattanut, mutta polttanut kyllä. Ensimmäinen kerta kun poltin NL oli odotukset korkealla. Onhan se yksi legendaarisimmasta lajikkeista. No poltin hatsit ja ajattelin ettei se nyt niin kovin vahvaa ollutkaan. Pari minuuttia ja tuntui kuin jokin olisi lyönyt halolla päähän. Ihan levyiksi sohvalle eikä siitä jaksanut pariin tuntiin liikkua.. Vahvaa siis, mutta kasvattelijoille tiedoksi kuten Jack the Reaper sanoi vakauden olevan huonoa nykyään kuulopuheiden perusteella
Olet sitä mitä teet, et sitä mitä sanot tekeväsi.

Avatar
gotuffa
Viestit: 257
Liittynyt: 13.7.2005

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja gotuffa » 10.12.2005 12:42

Kaikkien mässyjen äiti : NL.

Ja kyllä, se on hyvinkin erilaisen indicainen kuin muut indicat, tavallaan jumittamatonta jumitusta. :P

Kasvaa vaikka saharan autiomaassa...

Mutta ennenkaikkea, varatkaa pojat/miehet, tytöt/naiset sitä syötävää... :laugh:

Nää siis NL1:tä.

Avatar
musta kissa
Viestit: 165
Liittynyt: 29.12.2004

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja musta kissa » 4.1.2006 12:35

Growi seedsin Northern Lightista on kokemuksia (jotain halpispapuja damista). Kyseinen yksilö oli kova kasvamaan, myös pituutta. Lopputulos kuitenkin todella indicainen, tuoksu vahva ja mausteinen. Todella hartsista ja tiivistä kukintoa, satoisa. Sopii aivan erinomaisesti taivuteltavaksi, toiset yksilöt saa varmaan puhumalla haluttuun muotoon :) Vahvaa, aluksi vaikutukset pirteät ja hieman tripauttavat, myöhemmin iskee sitten tyypillisempi indicaisuus. Ei kuitenkaan mitään erityisen jumia.


Naxu
Viestit: 147
Liittynyt: 3.12.2000

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Naxu » 18.2.2006 0:27

Homegrown Fantaseedsin norttia tuli kasvatettua joskus vuosia sitten.

Kasvatus:
Tummanvihreät leveät lehdet. Kohtuu matala puska. Tuntui siltä, että lannoitetta ei voi antaa liikaa.
Venähti hieman kukituksessa. Kukkiessaan tuoksui voimakkaasti mädälle sitruunalle.

Maku:
Vahvan yrttinen + hapan sitruuna

Vaikutus:
Trippauttava, omituinen jumi. Yksi vahmimmista ellei jopa vahvin, mitä olen polttanut.
On todella omituista olla täysin jumissa levynä sängyllä, eikä väsytä yhtään (meno on sen verran rankkaa).
Tunnin kuluttua homma on jo tasaantunut onnelliseksi koko vartalo jumiksi, hyvää yötä.

Naxu

tumarata
Viestit: 44
Liittynyt: 23.11.2005

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja tumarata » 17.4.2006 2:22

Ok, Nirvanan norttia 4 siidua itämään. Kaikki iti, mutta vegessä kaks nuupahti parin viikon jälkeen, mikä lienee oma moka (ehkä). Kahdesta jäljelle jäänestä toinen oli urkki. Naaras niitettiin 7. viikon aikana. Helppo kasvatettava, ei pistä juuri mitään pahakseen.

Poltto erittäin loistavaa. Kuten jaska edellä mainitsi, se on erilaista...Trippaavamman indicapilven ystävän valinta. Jumittaa kyllä , mutta päässä käy kova kuhina. Soveltuu erinomaisesti elokuvien katselun ohessa, sekä luovuutta vaativiin prosesseihin.

Avatar
newbie
Viestit: 199
Liittynyt: 13.2.2005

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja newbie » 13.7.2007 14:43

sensiseedsin nortti, ensimmäinen lajike mitä tullut poltettua ja jätti kyllä lähtemättömän vaikutuksen. joka kasvatuskerralla löytyy jonku pankin norttia tulemassa muiden lajikkeiden seassa. helvetin helppohoitoinen ja isosatoinen lajike kasvattaa ja poltto on jotain aivan uskomatonta. sensin versiossa tuntunut tähän asti olleen eniten potkua, takuuvarma tipauttaja vaikka millä toleilla tullut poltettua. pilvi on ollut salakavalasti hiipivää, yleensä parin minuutin sisällä tuntunut että nyt lähtee nousemaan mutta sitten olotila selvennyt lähes täydellisesti.. pari minuuttia lisää ja *BOOM* headshot! pamahtaa päälle tautisella rytinällä, en menisi sohvalukoksi sanomaan mutta pistää kyllä niin ihmeelliset fibat pitkin kehoa että sitä on melkein pakko jäädä vaan kelaamaan että mitä hemmettiä tässä nyt tapahtuu. :lol:
"mä tiedän et ruoho on vihreempää just siellä missä on lamput ja kastelulaitteet kunnos"

drstone
Viestit: 9
Liittynyt: 17.1.2007

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja drstone » 26.10.2007 14:12

Viime kevään ensikasvatukseni, kaksi kasvia Nirvanan NL:ää siemenestä kasvoi 23l bubblerissa 150w natikan alla. Toinen kasveista oli urkki, jäljellejäänyt naaras oli uskomattoman helppo kasvatettava. Sille tuli annettua sekä överi- että vajarilannoitusta ym. aloittelijamokia, silti tuotti n. 50-60g kuivattua, trimmattua priimalaatuista kukkaa + trimmit ja pikkuhöttönuput päälle.

En latvonut enkä muutenkaan kikkaillut kasvin kanssa mitään, annoin vain olla ja vaihtelin vedet viikon-parin välein. Haarautui todella hienosti latvomattakin (useita komeita kukkapötköjä pääpampun lisäksi) ja pysyi juuri sopivan mittaisena (80-90cm) ilman erityistoimenpiteitä vajaa 4 viikon vegellä. Kukitusta kesti 9 viikkoa valojakson vaihdosta, 8vk esikukinnoista. Luultavasti kohdalle sattui ns. huippuyksilö, mutta toisaalta samasta pussista myöhemmin kasvatettu naaras näytti 3. kukitusviikolla tismalleen samalta...

Ja se poltto... :shock: Kolahtaa suunnilleen samalla hetkellä kun saat bongin laskettua kädestäsi, nousee ja nousee. Ensimmäinen puolituntia-tunti on yleensä aikamoista haipakkaa, ei oikein tajua että missäs sitä nyt mennään, sitten vähitellen olo rauhoittuu perinteisen indica-jumittavaksi ja mässyttäväksi. Käsittämättömän vahvaa, vielä sadon loppuvaiheessakin joku 0.2-0.3g oli aivan riittävä kertapoltto, nollatoleilla vielä vähemmän. Överit olivat aika rankka kokemus, tasapainoaisti kieltäytyi toimimasta, näkökentässä näkyi lähinnä tähtiä ja valojuovia, liikkuminen täysin mahdotonta. Kummasti tuli tuon kerran jälkeen ruvettua varomaan ettei polta liikaa...

Summa summarum: Luultavasti parhaita lajikkeita aloitteleville kasvattajille halvan hinnan (Nirvanan versio) sekä helppohoitoisuuden vuoksi. Palkitsee kasvattajansa ruhtinaallisesti vaikka pieniä kämmejä matkan varrella sattuisikin.

Avatar
tattis
Viestit: 133
Liittynyt: 3.12.2006

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja tattis » 20.12.2007 19:49

Vanha Sensi seedsin tasalaatuinen nortti kasvoi mullassa ja 150w natikan alla erittäin mallikkaasti. 13/11-valojaksoon laitetut idut näyttivät sukupuolensa (2/4 narttuja) noin kolmen viikon jälkeen istutuksesta, jolloin valojakso vaihtui 12/12-rytmiin. Latvomattomat ja melko suurilla bio bizzin lannoitemäärillä kasvatetut puolimetrisiksi jääneet nartut kasvoivat indicaisesti, tehden molemmat vain yhdet päälatvat. Satoisat pääbudit olivat ranteen paksuista ja tiivistä sekä hartsista tavaraa. Yhdeksän viikon kukituksen aikana hajut olivat miedon yrttisiä/tunkkaisia ja mieleen tuli kukituksen loppuvaiheessa lähinnä kissan kusi.

Polttona (8 vko 12/12) fenojen alabudit olivat hieman erilaisia toisen ollessa ihanaa ja rauhoittavaa kokovartalojumia ja toisen hieman hermostuttavampaa, mutta silti "raskasta", eli vahvan jumittavaa. Pilvi oli pitkäkestoinen (monta tuntia), ja usein nukkumatti kutsuikin huusaamisen jälkimainingeissa. Pienikin nuppu riitti varsin hyvin joka kerralla, mikäli malttoi pitää päivän taukoa polttokertojen välillä. (Empiirinen tutkimus lussutuksen osalta jäi tosin kesken, sillä siniset ystävämme tulivat korjaamaan sadon puolestani juuri ennen kaatoa.)

Kasvutavaltaan täydellisesti pieneen kaappiin sopiva Sensi Seedsin vanha ja tasalaatuinen Northern Lights lunasti siihen kohdistetut odotukset erittäin mallikkaasti. Ehdottomasti suosikkisavuihini lukeutuva poltto oli rauhoittavaa ja vahvaa, mutta eri siemenfirmojen myymissä norteissa on vaikutuksiltaan todella erilaisiakin versioita. Epämiellyttävin (tripauttava ja vainottava, kovalla kädellä opettava) tähän mennessä vastaantullut (pistävän liuottimen/sitruksen tuoksuinen ja kovasti yskittävä) budi oli jonkin papufirman norttia. :guru:
Porttiteoreetikko etsii neulaa heinäsuovasta.

Avatar
DMX
1 tähti
1 tähti
Viestit: 212
Liittynyt: 1.8.2007

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja DMX » 13.1.2008 23:21

Tuli ensikasvatuksena pistettyä sit nirvanan nortteja. hajut oli kyllä melkoiset mutta helppo kasvattaa ensikertalaisena.

NorthernLights,Lr,Multa,200wEsl,400wSpna,Ekakasvatus[Valmis]
Miksi kaiken kivan pitää olla kiellettyä ?

Avatar
Fade
1 tähti
1 tähti
Viestit: 565
Liittynyt: 7.3.2007

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Fade » 26.3.2008 22:18

Oikein mukava kasvi kasvattaa. Sopii hyvin aloittelijalle. Kestää kovaa rääkkiä. Mulla sai liikaa lannotteita, kuivu pahasti, kasteltiin liikaa yms., mutta hyvin se jaksoi. Siemenet oli varmaankin Nirvanasta ostettuja ja kaikki iti, mitä niistä idätin. Poltto on uskomattoman hauskaa. Tajuton jumi päälle, ja kahta kauheammat mäyskeet. Varatkaa ruokaa ennemmin liikaa, kuin liian vähän!
Kauas on pitkä matka

Avatar
Roestyre
Viestit: 215
Liittynyt: 5.4.2006

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Roestyre » 26.3.2008 22:37

Itsellä myös norttia kasvamassa. Ei ole varmaa tietoa minkä lafkan siemeniä mahdollisesti femaleseeds.nl:n. Kasvi ei muistuta yhtään nortteja mitä olen aikasemmin kasvattanut, koonsa puolesta menisi latvotusta lowryderistä. Hartsin tuotanto jo kukituksen tässä vaiheessa aivan tolkutonta (noin 6vk). Polttona todella tripauttavaa ja näyttää kyllä kaapin paikan jos innostuu liikaa. Esimerkkinä ystäväni joka käveli seiniin nojaten kotiansa, yhden tuhdin jointin jälkeen :laugh: Aivan uskomaton body buzz ja euforinen olo. Varmasti kasvatan uudestaankin, mutta vastapainoksi mukava laittaa hieman menevämpää polttoa.
Kuva

Lisää palautetta kunhan alkaa kunnolla kypsymään.

Avatar
Stardust81
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1412
Liittynyt: 27.9.2003

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Stardust81 » 29.8.2008 23:30

Olen kasvattanut kerran Northern Lightsia sisällä ja kerran ulkona. Siemenet olivat alunperin Nirvanalta, kasvattaja lahjoitti näistä itsetuotettuja jälkeläisiä.

En ole ehkä missään muussa, paitsi Skunkissa nähnyt moista elinvoimaisuutta. Tuntui että kasvi kasvaisi vaikka suoraan kompostissa. Haaroittui, kasvoi pituutta ja oli nopea kasvussa.

Ulkokasvin kadotin metsään, mutta sisäkasvi kasvoi hyvin loppuun asti. Ainoa siemen oli naaras. Ei mitenkään nirso lannoitteille, ei pahoittanut mieltään ravinneköyhästä maasta muttei pahastunut kovastakaan lannoitemäärästä. Sanoisin että helppo kasvi, välillä mullassa kasteluveden PH oli väärän säädön takia varmaan 5, välillä annoin kraanavettä PH 8,3 ja aina jaksoi vihertää. Indicaisen paksut lehdet, kiva kukinto, ei kamalan pitkä ja ruikula, ei paksu ja lyhyt, vaan jotein siltä väliltä latvomattomana.

Polttona ei mitenkään erityistä. Tuli jonkin verran jumitusta, jonkin verran säpinää, mutta ei kamalasti jätä mitään muistoja vuosien taa. Kun piti jotain kukkaa antaa pois niin annoin Norttia. Ei minun mieleen, ei kuitenkaan pahaa. Perus 2,5 pistettä / 5. Risteytyksiin varmasti mahtava elinvoimaisuutensa takia. En enää muista tarkasti, mutta veikkaisin kasvin loppupituudeksi (kun vege vaihdettu kukitukseen 25cm kokoisena) noin 85 cm.

Ja olen polttanut siis vain 1 kasvin kukintoa, laajemmalla valikoimilla tämä voisi muuttua, ehkä minulla oli vain huono yksilä tai liian aikaisin tai liian myöhään kaadettu yksilö.

KuvalinkkiKuvalinkki

Jälkimmäisessä kuvassa taain kasvi on Nortti, huomaa paksummat lehdet. (etualalla 2 kpl AK-48:aa)
Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.

Avatar
Marcus10
Viestit: 9
Liittynyt: 27.8.2009

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Marcus10 » 12.9.2009 12:56

Monta kokemusta sisällä kasvatuksesta! Helppo kasvattaa ja mukavasti satoakin tuottaa. Oiken mieluinen lajike, suosittelen kyllä!

Avatar
gyntwaiser
Viestit: 212
Liittynyt: 8.5.2007

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja gyntwaiser » 24.10.2009 13:53

Kuvalinkki

Vanha feno 10v+ Norttia, alkaa feno huononeen jo.
Onhan tuo silti melko maukasta. :mrgreen:
Pro Choise Everything, No Schwag Anything.

Avatar
Korppu
Viestit: 41
Liittynyt: 25.5.2009

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Korppu » 18.12.2009 20:05

Huvittavaa miten nyt tajuan aliarvostaneeni Norttia, vaikken ole edes maistanut sitä ikinä. Aivan uskomatonta miten miellyttävä pilvi, vaikka olenki sativa-tyyppiä. Tajuan nyt täysin mitä monet ylläolevat tarkoittavat, kun yrittävät selittää tästä "Indicasta".

Mikäs tässä, viikko sitte kaadettua Norttia höyrystellessä. :pimp:

Chakazoo
Viestit: 381
Liittynyt: 14.1.2007

Re: Northern Lights

ViestiKirjoittaja Chakazoo » 21.1.2010 23:12

On kyllä tullut luultua vähän liikoja tästä lajikkeesta. : < Suoranainen pettymys. En tiedä sattuiko kohdalle paska feno vai mistä on kysymys, mutta kukkaa pitää poltella aika vitusti että pärisee eikä pilvi ole edes mitenkään kummoinen. Budi on muutenkin tosi höttöistä ja satoa tuli säälittävästi valotehoihin nähden. Polttona aika tylsä jumituspilvi lähinnä. Plussaa kasvatuksen helppoudesta, kestää aika kovaa rääkkiä. Vegevaiheessa kasvit olivat jääneet kämpille kahdeksi viikoksi yhden kastelun voimalla kun en itse ollut paikalla. Olivat puolikuolleita kun palasin, mutta parin vetisen päivän jälkeen olivat kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. :D

Minulla oli myös yksi tosi hassu mikro-nortti. En ole ikinä nähnyt niin pientä kukkivaa kasvia. Päävarsi about pikkurillin pituinen ja täynnä budia, näytti aika hauskalta. Muut kaksi olivatkin sitten normaaleja, en tiedä mikä sillä pienellä oli ongelmana.

En nyt vielä kuitenkaan tuomitse. Ehkä joskus vielä voisi kasvattaa norttia paremman fenon toivossa ja katsoa jos mielipide muuttuu.


Palaa sivulle “KaLaInfo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija