Kukkaa syötynä!
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!
Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!
Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
- Aloittelijan FAQ
- haku-toiminnolla tai
- Hullu Puutarhuri 2:sta.
- Ei myynti-ilmoituksia. Kaupankäynti vain tunnuksilla Basaarissa.
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
-
Vieras
Kukkaa syötynä!
Moro!
Täällä kirjoittelee n. vuoden poltellut parikymppinen kaveri, joka haluaa siirtyä kannabisherkkuihin. Olen netistä etsinyt aiheita tästä ja pari asiaa on jäänyt epäselviksi:
Jotta kukka vaikuttaa, niin onko jauhetusta kukasta pakko tehdä cannabutteria vai voiko jauhetun kukan keitää pelkästään rasvassa sellaisenaan. Maulla ei olisi väliä, eikä "roskilla"!
Paljonko on THC höyrystymislämpötila?
Kiitoksia asiantuntevasta avusta etukäteen!
Täällä kirjoittelee n. vuoden poltellut parikymppinen kaveri, joka haluaa siirtyä kannabisherkkuihin. Olen netistä etsinyt aiheita tästä ja pari asiaa on jäänyt epäselviksi:
Jotta kukka vaikuttaa, niin onko jauhetusta kukasta pakko tehdä cannabutteria vai voiko jauhetun kukan keitää pelkästään rasvassa sellaisenaan. Maulla ei olisi väliä, eikä "roskilla"!
Paljonko on THC höyrystymislämpötila?
Kiitoksia asiantuntevasta avusta etukäteen!
- Tapionpoika
- 2 tähteä

- Viestit: 2465
- Liittynyt: 29.1.2008
Re: Kukkaa syötynä!
Tärkeintä on kukkamatskun kuumeneminen, jotta THCa dekarboksyloituu THC:ksi. Cannabutterin tms tekeminen on suotavaa jo lopputuotteen maun takia.
THC:n kiehumispiste on 157c.
THC:n kiehumispiste on 157c.
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't
indica to accept the things I can't
Re: Kukkaa syötynä!
Meillä tehty 2 viimeisintä kertaa browniet niin että kukka jauhettu niin pieneksi kuin sen vaan saa ja suoraan leipomukseen tämä pöly. Runsaalla kaakaolla peittyy hyvin hampun maku. Toimii, mutu että potki jopa paremmin näin... 

“Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.”
-
Vieras
Re: Kukkaa syötynä!
Jauhettua (tai jauhamatonta) kukkaa rasvassa keittäessä lopputuloksena on kannabutteria. Useimmiten keittämisen jälkeen roskat siivilöidään pois, mutta ei ne vaarallisia ole.
Kukkaa voi heittää huiviin vaikka sellaisenaan ja kyllä pärähtää, mutta kuten aiemmin todettiin, maku ei välttämättä ole paras mahdollinen.
Helpoin tapa kannabutterin keittämiseen on vesihaudekattila, jolloin lämpötila ei nouse juuri yli sadan asteen. Kyseistä rasvaa on sitten helppo käyttää myöhemmin leivoksien tekemiseen, joskin on suositeltavaa valita joko matalassa lämpötilassa kypsennettäviä leivoksia tai lyhyen paistoajan vaativia leivonnaisia (esmes muffinssit).
Kasvista voi syödä kukat, lehdet ja siemenet niinkuin minkä tahansa muunkin vastaavan. Jos vartta haluaa välttämättä popsia niin suosittelen saksimaan paloiksi ettei kuidut vedä suolta solmuun.
Melkein kaikki reseptit jotka käyttää rasvaa voidaan tehdä käyttäen kannabutteria.
Muffinssit:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1 dl kermaa
4 dl(+) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
(1rkl kaakaojauhetta suklaiseen muffinssiin)
Sekoita munat ja sokeri. Lisää voisula-kermaseos vuoroin jauhoseoksen kanssa.
Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 min. Tummassa muffinipellissä riittää paistoajaksi 15 min.
Testaa tikulla tökkäämällä muffinsien kypsyys => kun tikku tulee kuivana ulos muffinsit ovat kypsiä
Kukkaa voi heittää huiviin vaikka sellaisenaan ja kyllä pärähtää, mutta kuten aiemmin todettiin, maku ei välttämättä ole paras mahdollinen.
Helpoin tapa kannabutterin keittämiseen on vesihaudekattila, jolloin lämpötila ei nouse juuri yli sadan asteen. Kyseistä rasvaa on sitten helppo käyttää myöhemmin leivoksien tekemiseen, joskin on suositeltavaa valita joko matalassa lämpötilassa kypsennettäviä leivoksia tai lyhyen paistoajan vaativia leivonnaisia (esmes muffinssit).
Kasvista voi syödä kukat, lehdet ja siemenet niinkuin minkä tahansa muunkin vastaavan. Jos vartta haluaa välttämättä popsia niin suosittelen saksimaan paloiksi ettei kuidut vedä suolta solmuun.
Melkein kaikki reseptit jotka käyttää rasvaa voidaan tehdä käyttäen kannabutteria.
Muffinssit:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
1 dl kermaa
4 dl(+) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
(1rkl kaakaojauhetta suklaiseen muffinssiin)
Sekoita munat ja sokeri. Lisää voisula-kermaseos vuoroin jauhoseoksen kanssa.
Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 min. Tummassa muffinipellissä riittää paistoajaksi 15 min.
Testaa tikulla tökkäämällä muffinsien kypsyys => kun tikku tulee kuivana ulos muffinsit ovat kypsiä
-
Vieras
Re: Kukkaa syötynä!
Ap tässä!
Nyt ostin kuukausittaisen annoksen, leipomaan ois tarkoitus alkaa huomenna.
Mikä on se kuumuus rasvan sulattamisessa/cannabutterin teossa? Riittääkö että laitan levyn 1 asentoon (1-6 vaihtoehdot), jolloin rasva sulaa ja annan olla pari- kolme tuntia
vai pitääkö rasvan "kuplia"?.
Kiitoksia vastauksista!
Nyt ostin kuukausittaisen annoksen, leipomaan ois tarkoitus alkaa huomenna.
Mikä on se kuumuus rasvan sulattamisessa/cannabutterin teossa? Riittääkö että laitan levyn 1 asentoon (1-6 vaihtoehdot), jolloin rasva sulaa ja annan olla pari- kolme tuntia
vai pitääkö rasvan "kuplia"?.
Kiitoksia vastauksista!
-
Kukkatee
Re: Kukkaa syötynä!
Grindaa kukka hienoksi ja laita teekuppiin. Kaada oliiviöljyä niin että peittyy ja päälle hunajaa. Kaada mukiin kiehuvaa vettä ja teepussi. Sekoita ja anna jäähtyä. Nauti. 1-2h ja vaikutus alkaa.
Huom. Kokemattoman kannattaa olla erittäin varovainen annostukset suhteen ja aloittaa pienillä määrillä. Tietenkin kukan laatu vaikuttaa myös annostukseen.
Huom. Kokemattoman kannattaa olla erittäin varovainen annostukset suhteen ja aloittaa pienillä määrillä. Tietenkin kukan laatu vaikuttaa myös annostukseen.
-
voita hamppuvoita
Re: Kukkaa syötynä!
Yks vaihtoehto dekarboksyloimiseksi on laittaa kukka foliolla peitettyyn astiaan ja sitten muutamaksi minuutiksi uuniin. Itse en kuitenkaan ole dekarboksylointia erikseen tehnyt, koska olen ajatellut sen hoituvan tuossa useamman tunnin pituisessa keittelyssäkin.
Mä oon tehnyt butterit lehdistä seuraavalla tavalla.
1)Lehdet kattilaan ja vettä reilusti.
2) Keittelyä puolisen tuntia, jonka jälkeen vedenvaihto.
3) Uusilla vesillä keittelyä vielä puolesta tunnista tuntiin
4) Vesien vaihto ja 250-1000g voita sekaan
5) haudutusta / keittelyä sekoittaen noin tunti tai pari
6) siivilän läpi uuteen astiaan, jäähtyneen kasvimateriaalin puristelua
7) Jäljelle jäänyt vesi-voi-seos jätetään jäähtymään muutamaksi tunniksi
8 ) huoneenlämpöinen vesi-voi-seos jääkaappiin
9) muutaman tunnin päästä jähmettynyt voi erotellaan vedestä
Lopputuloksena miedon makuista ja toimivaa cannabutteria.
Jos keität vesi-voi-seosta, niin käytä ihmeessä kantta. Säästyt paljolta siivoamiselta. Näin talvisaikana cannabutterin voi myös jäähdyttää ulkona/parvekkeella, mutta vettä ei pidä päästää jäätymään. Voin sijaan on mahdollista käyttää myös huoneenlämmössä nesteenä pysyvää rasvaa. Tällöin erottelu tapahtuu vesi-rasvaseoksen jäähdyttyä esimerkiksi kaatamalla seos minigrip-pussiin ja tekemällä pienenpieni reikä minigrip-pussin kulmaan. Valutetaan vesi pois (ja minimaalisesti rasvaakin. Tällöin jäljelle jää 100% rasvaa.
Mun taktiikkani on aina tehdä reilusti voita ja säilyttää sitä sitten pakastimessa. Tekemällä isomman satsin testaan myös voin vahvuuden, ja kirjoitan 'perusannoksen' ylös. Perusannos voi olla esimerkiksi 1g tai 5g, voin vahvuudesta riippuen. Tällöin vältetään turha överöinti ja homma on hauskaa.
Tässä teille vielä kaksi pikaohjetta kannabisherkkujen valmistukseen.
Yksinkertaisin tekemäni ohje on kaakao. Maidon lämmitys mikrossa, sekaan haluttu määrä kannabisvoita. Kaakaojauhetta, sekoitus ja juoma nauttien kitusiin.
Suklaan valmistukseen tarvitset suklaan ja jääpalamuotin. Osta kaupasta esim maraboun maitosuklaa, daim, minttukrokantti, fazerin sininen tai taloussuklaa.
Sulata suklaa vesihauteessa. Jos mahdollista, punnitse tai mittaa kannabutterin tilavuus esim sulatettuna. Lisää joukkoon haluamasi määrä kannabutteria. Lusikoi mahdollisimman tasaisesti jääpalamuottiin ja anna jäähtyä.
Jos jaksat tehdä voita kerralla isomman määrän, on fiksua tietää suurinpiirtein voin vahvuus. Itse teen suklaani niin, että valitsen suklaapalan vahvuuden (esim 3g) ja suklaapalojen määrän. Kertolaskun tuloksena saadaan tarvittava voin määrä, olettaen että jaksaa lusikoida suklaat tasaisesti muotteihin ja muottien tilavuus riittää.
Mä oon tehnyt butterit lehdistä seuraavalla tavalla.
1)Lehdet kattilaan ja vettä reilusti.
2) Keittelyä puolisen tuntia, jonka jälkeen vedenvaihto.
3) Uusilla vesillä keittelyä vielä puolesta tunnista tuntiin
4) Vesien vaihto ja 250-1000g voita sekaan
5) haudutusta / keittelyä sekoittaen noin tunti tai pari
6) siivilän läpi uuteen astiaan, jäähtyneen kasvimateriaalin puristelua
7) Jäljelle jäänyt vesi-voi-seos jätetään jäähtymään muutamaksi tunniksi
8 ) huoneenlämpöinen vesi-voi-seos jääkaappiin
9) muutaman tunnin päästä jähmettynyt voi erotellaan vedestä
Lopputuloksena miedon makuista ja toimivaa cannabutteria.
Jos keität vesi-voi-seosta, niin käytä ihmeessä kantta. Säästyt paljolta siivoamiselta. Näin talvisaikana cannabutterin voi myös jäähdyttää ulkona/parvekkeella, mutta vettä ei pidä päästää jäätymään. Voin sijaan on mahdollista käyttää myös huoneenlämmössä nesteenä pysyvää rasvaa. Tällöin erottelu tapahtuu vesi-rasvaseoksen jäähdyttyä esimerkiksi kaatamalla seos minigrip-pussiin ja tekemällä pienenpieni reikä minigrip-pussin kulmaan. Valutetaan vesi pois (ja minimaalisesti rasvaakin. Tällöin jäljelle jää 100% rasvaa.
Mun taktiikkani on aina tehdä reilusti voita ja säilyttää sitä sitten pakastimessa. Tekemällä isomman satsin testaan myös voin vahvuuden, ja kirjoitan 'perusannoksen' ylös. Perusannos voi olla esimerkiksi 1g tai 5g, voin vahvuudesta riippuen. Tällöin vältetään turha överöinti ja homma on hauskaa.
Tässä teille vielä kaksi pikaohjetta kannabisherkkujen valmistukseen.
Yksinkertaisin tekemäni ohje on kaakao. Maidon lämmitys mikrossa, sekaan haluttu määrä kannabisvoita. Kaakaojauhetta, sekoitus ja juoma nauttien kitusiin.
Suklaan valmistukseen tarvitset suklaan ja jääpalamuotin. Osta kaupasta esim maraboun maitosuklaa, daim, minttukrokantti, fazerin sininen tai taloussuklaa.
Sulata suklaa vesihauteessa. Jos mahdollista, punnitse tai mittaa kannabutterin tilavuus esim sulatettuna. Lisää joukkoon haluamasi määrä kannabutteria. Lusikoi mahdollisimman tasaisesti jääpalamuottiin ja anna jäähtyä.
Jos jaksat tehdä voita kerralla isomman määrän, on fiksua tietää suurinpiirtein voin vahvuus. Itse teen suklaani niin, että valitsen suklaapalan vahvuuden (esim 3g) ja suklaapalojen määrän. Kertolaskun tuloksena saadaan tarvittava voin määrä, olettaen että jaksaa lusikoida suklaat tasaisesti muotteihin ja muottien tilavuus riittää.
- Tapionpoika
- 2 tähteä

- Viestit: 2465
- Liittynyt: 29.1.2008
Re: Kukkaa syötynä!
^Miedon maun voinee laittaa alun pelkissä vesissä keittämisen piikin, lehtivihreä on vesiliukoista niin sitä (ainakin itselle
) ei kovin hyvää makua päätyy vähemmän rasvan joukkoon.
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't
indica to accept the things I can't
-
voita hamppuvoita
Re: Kukkaa syötynä!
Näinhän se on. Nuo kaksi ensimmäistä vedessä keittelyä moni jättää pois, mutta se vaikuttaa makuun negatiivisesti. Päätin itse nopeuttaa tuota vesi-voi-seoksen jäähtymistä laittamalla kattilan kylmää vettä sisältävään tiskialtaaseen jäähtymään. Tässä vielä pari kuvaa.
Voi on tehty siis lehdistä, ei kukasta.
Voi on tehty siis lehdistä, ei kukasta.
-
Vieras
Re: Kukkaa syötynä!
Moro! Löysin valmiin topicin joten kysyn täällä. Kuinka paljon yhden annoksen, tässä tapauksessa keksin tulisi sisältää kukkaa, ihan ok laatuista, että pärähtää?
Lähtisin syömään melkein nollatoleilla
Lähtisin syömään melkein nollatoleilla
-
Testaa rauhallisesti
Re: Kukkaa syötynä!
Suosittelen kokeilemaan ensin 0.1-0.15g ja kahden tunnin päästä tiedät jo tarvitseeko ottaa toinen 0.1-0.15g. Lopputulos lienee jossain 0.1g ja 0.4g välillä. Riippuen toleranssista, kukan laadusta ja siitä kuinka voimakasta päihdetilaa tarkoitat 'pärähtämisellä'. Itselläni on luontaisesti todella alhainen toleranssi, joten senkin takia otan itse varovaisesti. Keksit säilyy hyvin, joten sinuna tekisin 0.2-0.3g vahvuisia keksejä näin alkuun, mutta kokeilisin puolikkaalla keksillä. Tosiaan tunti menee vaikutuksen alkamiseen ja kahden tunnin kohdalla voi harkita tarvitseeko ottaa lisää.
Kerro sitten kokemuksistasi!
Kerro sitten kokemuksistasi!
-
Justjoo
Re: Kukkaa syötynä!
Älkää tehkö ton voita hamppuvoita tyypin ohjeilla, jotka on ihan päin vittua. Etenkin vaiheet 1-4 kusee ja muutenkin sellaiset ohjeet joilla varmistetaan että ei varmana toimi.
-
Voi ohjeet
-
voita hamppuvoita
Re: Kukkaa syötynä!
Mainitsemassasi ohjeessa käytetään 12g hamppua ja noin 200g voita. Ja silti väri on noin tummaa. Mun ohjeella voihin käytettiin satoja grammoja lehteä. Silti mun ohjeella maku on mietoa ja jo pelkästään väriä vertaamalla huomaa erot. En mä tota ohjetta täällä jakaisi, jos tietäisin ettei se toimi.
Mut jos sä teet voita kukasta, niin pääseehän sitä helpommallakin. Onhan lehtivihreän määrä on merkittävästi pienempi, kun käytetään kukkaa. Kyllä mä silti keittelisin sen tunnin verran kukkaa siellä vedessä, ja vasta sitten lisäisin sen voin sekaan. Tällöin vesiliukoiset aineet kerkeää liueta veteen, eikä tarvitse ottaa sitä riskiä, että vesienvaihdossa menettäisi hieman vaikuttavia aineita.
Tehkää kuten parhaaksi näet, mutta kritiikin pitäisi mielestäni perustua joko faktoihin tai omiin kokemuksiin. Myönnän kyllä sen, että kannabisvoin tekeminen vaatii paljon aikaa, jos tekee minun tavallani. Tapoja on monia, sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.
Mut jos sä teet voita kukasta, niin pääseehän sitä helpommallakin. Onhan lehtivihreän määrä on merkittävästi pienempi, kun käytetään kukkaa. Kyllä mä silti keittelisin sen tunnin verran kukkaa siellä vedessä, ja vasta sitten lisäisin sen voin sekaan. Tällöin vesiliukoiset aineet kerkeää liueta veteen, eikä tarvitse ottaa sitä riskiä, että vesienvaihdossa menettäisi hieman vaikuttavia aineita.
Tehkää kuten parhaaksi näet, mutta kritiikin pitäisi mielestäni perustua joko faktoihin tai omiin kokemuksiin. Myönnän kyllä sen, että kannabisvoin tekeminen vaatii paljon aikaa, jos tekee minun tavallani. Tapoja on monia, sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.
Re: Kukkaa syötynä!
Jos epäilee keittämisen vaikuttavan tehoihin, niin toinen vaihtoehto lehtivihreän poistamiseksi on vanha kunnon vesicuretus. Eli kasvimateriaalit sopivan kokoiseen astiaan viileähkön/huoneenlämpöisen veden kanssa. Pari kertaa päivässä kannattaa vedet vaihtaa ja jatkaa prosessia noin viiden päivän ajan tai kunnes vesi ei enää värjäydy. Vesi olisi hyvä lorotella astian reunaa pitkin ja sen ei pitäisi olla jääkylmää trikomien katkeilun estämiseksi.
Re: Kukkaa syötynä!
Mä olin kerran syönyt kaverin tekemiä leivoksia ja mulla meinas tulla ylös se kun kukka maistu liikaa. Itse kokeilin nyt ekaa kertaa tehdä cannabutteria niin että huuhtelin trimmit vedellä kahdesti (eka keitin pelkässä vedessä ja sitten voin kanssa laitoin myös vettä) ja siitä tekemäni browniet eivät maistuneet hitustakaan kukalle. Pari kertaa tuli vieno jälkimaku josta huomasi juuri ja juuri että siellä on jotain taikaa taustalla. Tehot olivat erittäin kohdillaan myöskin. Ainakin 4x vahvempaa kuin tuo kaverini tekemä.
Go figure.
Go figure.
Re: Kukkaa syötynä!
Tein kanssa samalla systeemillä kuin Paxtam,erona ainoastaan kookos,voin tilalla.Olen kokeillut 1tunnin ja 3 tunnin keittoaikoja.
Tehot on samat,mutta 3 tuntia on vatsaystävällisempi vaihtoehto.Tämä vesienvaihto on mennyt aikaisemmin ohi,mutta ei voi
kuin suositella,koska hamppu ei oikeastaan maistu ollenkaan lopputuotteessa.
Itse olen mennyt näillä määrillä:Höyrykoneen karstaa 12g ja kukkaa 12g =24g+n.100g kookosrasvaa/voita.
Vahvuus ja tolet nyt aina vaihtelee,kannattaa testata ensin.Yleensä otan puolikkaan ja höyryä päälle,jos tarvitsee.
Tehot on samat,mutta 3 tuntia on vatsaystävällisempi vaihtoehto.Tämä vesienvaihto on mennyt aikaisemmin ohi,mutta ei voi
kuin suositella,koska hamppu ei oikeastaan maistu ollenkaan lopputuotteessa.
Itse olen mennyt näillä määrillä:Höyrykoneen karstaa 12g ja kukkaa 12g =24g+n.100g kookosrasvaa/voita.
Vahvuus ja tolet nyt aina vaihtelee,kannattaa testata ensin.Yleensä otan puolikkaan ja höyryä päälle,jos tarvitsee.
-
Leipur
Re: Kukkaa syötynä!
Ööö. Onko kasvi kuivatettava ennen voin tekoa vai voiko sen tehdä niin, että laittaa uuniin ka sitten suoraan voin tekoon? Vai onko kasvi aina fermentoitava. Sori olen aivan noviisi.
Re: Kukkaa syötynä!
Oma resepti on:
0.5g budia,kannelliseen lasivuokaan hienonnettuna. 130-150C uuniin ja 45-60min.Syödään jogurtin seassa. Tripataan niin maan perusteellisesti. Ennen sai kaakaotkin keitellä 2g edestä, että toimi edes jotenkin.
Paistakaa ne budit uunissa, ei tartte älyttömiä määriä syödä.
0.5g budia,kannelliseen lasivuokaan hienonnettuna. 130-150C uuniin ja 45-60min.Syödään jogurtin seassa. Tripataan niin maan perusteellisesti. Ennen sai kaakaotkin keitellä 2g edestä, että toimi edes jotenkin.
Paistakaa ne budit uunissa, ei tartte älyttömiä määriä syödä.
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa